Ke 14.3.2012 Sport - Jokipojat (3. finaali)

  • 12 534
  • 42

Alocacoc

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokipojat
Jokos Vaasassa on hommattu mestaruussamppanjat ja serpentiinit huomiselle?

Jos siellä päin uskotaan, että sarja on ohi, niin kerron teille: ei ole. Ja pidän hyvinkin mahdollisena sitä, että perjantaina pelataan vielä Mehtimäellä.

Edeltävät matsit ovat olleet äärimmäisen tasaisia. Nyt vain Jokipon pitää saada viimeistely paremmalle tolalle, paikoistahan ei ollut eilen(kään) pulaa. Volden imuroi eilen ensimmäisen maalin, ja oli muutenkin hieman aiempaa epävarmempi. Häneltäkin vaaditaan nyt pieni ryhtiliike, sillä Vaasassa ei pomppumaaleja saisi tulla. Kotihallissaan Sport osaa niitä kyllä tehdä ilman maalivahdin avustustakin.

Pitkänen sai eilen puujalan kesken pelin ja Hyvärinenkin loukkaantui. Reserviä löytyy kuitenkin, joten eiköhän kyseiset kaverit saada ainakin välttävästi korvattua. Pakistoon pannaan nuorempi Väänänen Hyvärisen tilalle, ja köyhän miehen versio Samusta, eli Hukkas-Late odottelee varmasti malttamattomana kaukaloon pääsyä.

Jokipon pelaajia vituttaa tällä hetkellä niin paljon, että eivät varmasti päästä Sportia huomenna helpolla. Tulevat päälle kuin raivoisa apinalauma. Huomenna taistellaan loppuun asti ja siitä lähdetään, että vierasvoitosta tulee tosiasia.
 

stairox

Jäsen
Suosikkijoukkue
Wanha kunnon divariajan Vaasan Sport, Liverpool FC
Edeltävät matsit ovat olleet äärimmäisen tasaisia.
No, en sanoisi että ensimmäinen ottelu olisi ollut tasainen. Volden piti Jokipoikia pystyssä silloin, kun Sport pyöritti välillä monta minuuttia Jokipoikien alueella. Tilastotkin ovat samaa mieltä: Laukaukset 87-40 ja torjunnat 25-40. Toinen ottelu oli taas Jokipoikien lievää hallintaa.

Uskon että nyt kun ollaan huilattu yksi päivä, niin luistin taas kulkee ihan eri tavalla. Kaiken lisäksi Volden osoittautui kuoleviseksi Joensuussa, niin hyvältä näyttää.
 
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
pidän hyvinkin mahdollisena sitä, että perjantaina pelataan vielä Mehtimäellä.

Mä taas pidän tätä erittäin epätodennäköisenä. Henkisesti sarja ja varsinkin huominen ottelu ovat Sportin puolella. Sport haluaa ehdottomasti kiittää kotiyleisöään mallikkaasta vuodesta ja nostella kannua kotikaukalossa. Tähän faktaan perustuen Sport ei todellakaan leiju huomenna, kuten ei yleensäkään kotiluolassa tee.

Sport saanee vieläpä koko konkkaronkan taas remmiin mukaan, kun tiedot Suonpään paluusta kaukaloon ovat vahvistuneet päivän aikana.

Itse uskon, että Sport tulee päälle, kuin yleinen syyttäjä heti alusta. Jos Sport saa maalin ensimmäisen 10min. aikana, tulee tästä todellinen juhlaottelu. Jos taas maalia saadaan odottaa pidempään, tulee pieninumeroinen voitto, viimenen maali tyhjiin ja mökki räjähtää.
 

Alocacoc

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokipojat
Pitkänen jää kotiin parantelemaan jalkaansa, Hyvärinen mukana matkassa. Jokipojat tulleet Vaasaan jo tänään, ja aamujäiden jälkeen katsotaan lopullinen kokoonpano. Näin kertoo Mehtimäkeläinen.
 

jaaza

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Mielestäni mielenkiintoinen yksityiskohta tässä sarjassa:

Sport on viimeksi saanut 2 min. ylivoiman eka kotimatsissa ajassa 31:21 (Jokipojat liikaa pelaajia kentällä).
Toki Jokipoikien ainut pelitilannerangaistus tuli ajassa 52:20 (kiinnipitäminen).
Ylivoima tuhoutui 45 sek. kuluttua Sportin rangaistukseen (kiinnipitäminen).
Ajassa 53:34 tuli "Salomonin tuomio molemmille joukkueille väkivaltaisuudesta.
Tuon eka ottelun kesto oli 62:13 ja siihen vieraspeli Joensuussa 74:51.
Sport on pelannut ylivoimaa tässä sarjassa 2:45. (Jokipojat hieman enemmän).
Eli yli viisi erää on pelattu tuosta Sportin 2 min. ylivoimasta. (105:43).

Mistäköhän tämä kertoo?
Sportin törkeä pelityyli, Jokipoikien kiltit pojat vai tuomarit.

Mua kyllä jännittää kaiken muun lisäksi huomenna, koska koittaa Sportin seuraava ylivoima, ne kun ratkaisevat aika paljon näissä tiukoissa finaaliväännöissä.

(en ole katkera, mutta kuitenkin...)
 

Shearer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Kaksi peliä ovat olleet tiukkoja, että eiköhän tästäkin sellainen tule. Sport ei meinannut ekassa pelissä päästä millään parhaille maalipaikoille ja kun pääsi niin Volden hoiti ne.

Nyt sitten toivottavasti tuohon Jokipoikien hyvään puolustuspeliin olisi löydetty keinot ja Sport pääsisi heti alussa johtoon ja hurmokseen.

Luottoa löytyy kotijoukkueeseen joten uskon, että mestaruus ratkeaa huomenna. Sport ei varmasti halua lähteä enää Joensuuhun tällä kaudella.
 

Alocacoc

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokipojat
No, en sanoisi että ensimmäinen ottelu olisi ollut tasainen.

60min 0-0 ja väität pokilla näin? Tuloshan se ratkaisee. Kyllä Jukuritkin pyöritteli välillä Jokipoikia olan takaa, mutta ei tehnyt maaleja. Nyt Sport on tehnyt kaksi maalia enemmän kuin Jokipojat, molemmat jatkoerissä. Juurikaan tasaisempia pelit eivät voisi olla olleet - paitsi tietysti, jos Jokipojat olisi maanantain pelissä tehnyt sen jatkoerämaalin. Lähellä se kyllä kävi.

Tottakai Sportilla on nyt henkinen yliote ja vielä Suomen kiihkein yleisö siellä taustalla huutamassa. On mahtavaa tulla paikan päälle, jos (kun) Jokipojat voittavat, tunne on sanoinkuvaamattoman hieno. Mutta mikäli käykin jostain kumman syystä niin, että Jokipojat tämän ottelun häviää, pääsenpähän seuraamaan Sportin mestaruusjuhlia livenä heidän kotihallissaan. Kyllähän siinäkin olisi katsomista, mestaruuden ratkeaminen kotiluolassa on aina hienoa, olipa laji tai joukkue mikä hyvänsä.

Jukurithan voitti viime vuonna kaksi ensimmäistä peliä 4-0 ja 1-3, kunnes Sport tuli ja käänsi homman. Se oli vielä suurempi yllätys kuin mitä Jokipoikien vastaava tempaus olisi tänä vuonna. Ihmeitä on tapahtunut ennenkin.

Ja bussia - tuskinpa juuri henkilöautojakaan - Joensuusta ei sitten ole Vaasaan tulossa. Saatte paikalliset nauttia keskinäisestä seurastanne.
 

SPORTTIKOTKA

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Luotto on kova Sporttiin kolmannessa finaaliottelussa. Jokainen varmasti urallaan haluaa voittaa kotiyleisönsä edessä näin myös Vaasassa keskiviikkona. Kukaan ei halua lähteä enää reissaamaan toiselle puolelle Suomea. Avausmaali Sportille nopeasti ja ottelu voi revetä. Veikkaa tosin äärimmäisen tasaista vääntöä, maalin peli.
 

JokeriJätkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ylösnoussut
Näin jonkin verran ulkopuolisena voisin sanoo, että Sportille riittää tänään rento, kokonaisvaltainen suoritus, jollaisia nähtiin KooKoota vastaan. Sportin esitykset finaaleissa on ollu heikompia ku välierissä, johtuneeko kovista panoksista vai mistä. Tänään jos joukkue saa samanlaisen rennon tatsin otteisiinsa, Jokipojilla ei ole mitään jakoa. Uskon, että näin tapahtuu. Mitään 7-2 murskajaisia ei nähdä, vaan Sport ottanee 3-1 tyyppisen voiton. Ei millään tavalla helppoa voittoa, vaan se edellyttää täyden päivätyön, huolellisen valmistautumisen ja nöyrän asenteen. En epäile, etteikö kotijoukkue tänään sellaiseen pystyisi.

Tänään tarkkailussa tuomarilinja. Jatkuuko kaikki käy -linja? Toivottavasti ei.
 

Rocco

Jäsen
Sarjan vaikein ottelu edessä. Sen voitto-ottelun klaaraaminen on aina se vaikein kaikista. Kaksi voittoa takana, molemmat jatkoajalla, joten voisi kuvitella että Jokipojat olisi moraalisesti lamaantuneet ja siitä hyvin sisuuntuneet. Onhan se julma tapa hävitä jatkoajalla, kun peli päättyy siihen, eikä minkäänlaista takaa-ajoa voi aloittaa.

Sport saa pelata pelin kotona, mylvivän yleisön edessä. Viime vuonna ottelusarja voitettiin Mikkelissä, tosin parisatapäisen Red Armyn ollessa paikalla, mutta kaikkihan haluaa voittaa mestaruuden kotihallissaan.

Jää hallissa on surkea, johtuu vuoden 1975 jäähdytysputkista. Itse näkisin, että huono jää haittaa enemmän Sportia. Sport kuitenkin on kotihallissaan hallinnut kiekollista peliä enemmän tai vähemmän jokaista joukkuetta vastaan tällä kaudella. Tottakai jää on molemmille sama, mutta mitä enemmän kiekkoa pidät, sitä enemmän sitä pidät huonolla jäällä. Sama se on kaikille se surkea jää, mutta on Sportilla mennyt hukkaan enemmän maalipaikkoja pomppivan kiekon takia täällä, kuin Jokipojilla.

Oletan, että tästäkin ottelusta voi tulla vaikka millainen. Se voi revetä alussa kummalle tahansa, tai sitten mennään tasaisissa lukemissa alusta loppuun. Silti, oletus on että Sport saa juhlia tänään kotihallissaan, ja huomenna vaasalaisyritysten tuottavuus laskee ja pekkaspäiviä vietetään yllättävän paljon...
 
Ja bussia - tuskinpa juuri henkilöautojakaan - Joensuusta ei sitten ole Vaasaan tulossa. Saatte paikalliset nauttia keskinäisestä seurastanne.

Selkäranka on poikki.

Nyt on ollut sellainen kutina pelistä, että selvästi menee Sportille ja Jokipojat on lyöty. Kahdessa ensimmäisessä matsissa on ollut Kiekko-Pojilla vielä yllätysmomentti, mutta nyt sitä ei kyllä saa millään kaivettua esille. Myöskin se, että Sportilla on kotipeli ja paikka lyödä sarja poikki kotiyleisön edessä tuo varmasti etua + se, että liigakarsintoja varten saadaan lepoaikaa lyömällä tämä nyt poikki.
 

magnum37

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevaisuuden Sport
Mielellään joukkue varmasti tarjoaisi tänään pyttyä hienolle kotiyleisölle. All in Jokipojilla toki ym. kiekkojargonit, kuten olla pitääkin. Vahva on kyllä luotto minullakin kotijoukkueeseen tänään. Äärimmäisen kovan tempun se mestaruuden vieminen nyt Jokipolta vaatisi - kaksi ryöstöä Kuparisaaresta ja kotivoitto.

Meneekö taas Räpsän älykkyyden piikkiin, mutta aika varman päälle Sport on tosiaan näissä finaaleissa esiintynyt ilman liiallista riskinottoa. Ei kiekollisesti missään nimessä parasta ja kauneinta Sportia ole nähty, mutta 2-0 on tilanne sarjassa.
 

charger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se Puree! , Україна
Vaasalaisten pelaaminen on ollut velttoa. Mielenkiinnolla odotan josko pelin taso nousee. Jokipojat ei voi lähteä pelaamaan samaa kilpikonnaa kuin viimeksi Vaasassa, vaan itsekkin pitäisi saada jotain aikaan, muuten Sport kyllä tekee tarvittavat häkit. VeikkausTV:stä taas tiiraillaan.
 

everon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, KHL Jokerit, sympatiat Kärpät
Kaksi hienoa joukkuetta vastakkain. On kyllä iso yllätys, jos tämä menee kolmessa ottelussa poikki. Vaan nyt näyttää siltä, että näin voi jopa käydä.

Toivottavasti kolme ottelupalloa ei aiheuta liiallista hyvän olon tunnetta Sportin pelaajille. Yhtään ottelupalloa ei ole varaa löysäillä, sielä on kaverilla kuitenkin niin huikea nippu kasassa, että ohi tulevat, jos annetaan yhtään siimaa. Yhdestä asiasta olen varma, tämä ottelusarja tulee päättymään Vaasan Kuparisaareen.

Kumpikin joukkue tuntuu olevan vähän kateissa vieraskentällä. Sopisi olla tänäänkin :)

Edit: Pidetään puolin ja toisin peli kovana mutta rehtinä, koska se on koko sarjan etu, että liigakarsintaan etenevä mestisjoukkue saa lähteä karsintoihin terveenä.
 
Viimeksi muokattu:

Erwin

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP, TPS, Saksan jalkapallomaajoukkue.
Itselläni on vahva luotto Jokipoikiin, että tänään tulee vierasvoitto. Se edellyttää Voldenilta ja puolustukselta huippupeliä, hyökkääjiltä pari-kolme maalia ja Sportilta huonoa tuuria. Nämä kaikki samaan pakettiin niin ottelusarja on tänä iltana tilanteessa 2-1.
 

-Jonne-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP
Vaasalaisten pelaaminen on ollut velttoa.

Siis Sportin pelaajiltahan loppui maanantaina kunto. Jokipojillahan vain vauhti kiihtyi mitä pidemmälle mentiin. Niinpä uskonkin, että nyt kun pelataan kolmas peli neljään päivään, niin Jokipojat tulee luistelemaan Sportin tänään nurin.
 

mendieta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carlo Grünnin ja Juhani Tammisen FB-päivitykset
Toiveissa on luonnollisesti, että Sport pelasi kotikaukalossaan sitä tuttua kiekollista peliä, mitä se on tällä kaudella valtaosin pelannut. Takaraivossa on neljäs välierä KooKoota vastaa, missä Sport oli yllättävän jäässä KooKoon avausmaaliin saakka. Vasta sitten, kun oli pakko, homma alkoi pelittämään.

Suonpään paluu hyvä juttu. Pete luonee Tapiolle ne pari paikkaa. Harmi, että tuo Blomqvist syö tuon ketjun peliä. Ei siihen oikein ole tarjolla muutakaan.

Siis Sportin pelaajiltahan loppui maanantaina kunto. Jokipojillahan vain vauhti kiihtyi mitä pidemmälle mentiin. Niinpä uskonkin, että nyt kun pelataan kolmas peli neljään päivään, niin Jokipojat tulee luistelemaan Sportin tänään nurin.

Tais olla mentaalista tuo huono liike. Aika-ajoinhan putki kulki ihan ok. Veikkaan, että tänään mennään samoja linjoja pitkin kuin ekassa finaalissa. Sport pitää kiekkoa sen 70 % ajasta ja Jokipojat vaan sumputtaa oman alueen keskustaa. Toivoisin tuomareille kikkeliä viheltää rohkeammin rikkeet veks tänään.
 
Viimeksi muokattu:

muumijo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokipojat, Tappara
Jokipojat eivät ole tehneet koko kauden aikaan yhtään alivoimamaalia. Joskohan tänään semmoinen nähtäisiin? Toivottavasti tuomarilinja on hanskassa tänään, eikä jätkissä saa roikkua samaan malliin mitä Sport teki Joensuussa. Sama pätee toiseenkin suuntaan: koiruudet pois myös Jokipojilta. Mutta sen verran paremmalla liikkeellä Jokipojat oli maanantaina, että Sport joutui rikkomaan. Nyt on huilattu ja puntit niiltä osin tasan.

Jokipojatkin vaan rohkeasti hyökkäämään ja paineistamaan pakkeja, siellä se Sportin heikkous on. Paikoista maalit ja muuta blaablaata, niin Mehtimäellä nähdään perjantaina. Ois taloudellisesti iso juttu.
 
Vaikeaa on uskoa Jokipon voittoon, ja tätä puoltavat myös Veikkauksen kertoimet (1.70 - 4.05 - 3.65). Vaikka saisivat kahden maalin vierasjohdon alkuun niin sieltä tullaan komeasti ohi vankalla perustekemisellä. Ainut oljenkorsi Joensuulaisilla on herra nimeltä Volden, joka sarjan avausmatsissa oli aivan ilmiömäisen varma. En nyt huomannut oliko tässä ketjussa jo mainittu, mutta ellei ollut niin siltä varalta että joku vaasalainen aikoo tulla huutelemaan vierasjoukkueen maalivahdin sulamisesta, niin anna olla - alkaa olla väsynyt läppä.
 

Nicotsein

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport, Pittsburgh Penguins (Geno <3)
En nyt huomannut oliko tässä ketjussa jo mainittu, mutta ellei ollut niin siltä varalta että joku vaasalainen aikoo tulla huutelemaan vierasjoukkueen maalivahdin sulamisesta, niin anna olla - alkaa olla väsynyt läppä.

Epäilemättä ainakin siellä Kouvolassa, teillä kun on omakohtaista kokemusta asiasta.

Itse pelistä sen verran että kannu ilmoille ja huilaamaan. Jokipojat on ilman muuta hyvä joukkue mutta eiköhän Sport pelaa tänään omaa peliänsä ja hoida homman kotiin.
 

Blackorange

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, Mestis
Epäilemättä ainakin siellä Kouvolassa, teillä kun on omakohtaista kokemusta asiasta.

En vaihtaisi Rämöä Puurulaan mistään hinnasta, että se siitä sun kuitista. KooKoolla oli jälleen sarjan paras maalivahti.
 

everon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, KHL Jokerit, sympatiat Kärpät
Olenko mä tulossa vanhaksi, vai mikä on kun kiima on jollain tapaa kateissa. Tänään mun joukkue pelaa mestaruudesta, mutta fiilis ei ole yhtään sen mukainen. Vai alkaako tämä olemaan merkki siitä, että enää vain liiganousu tyydyttää, eli tämä on vain välierä kohti liigakarsintaa.

Toisasiassa kyse taitaa olla meikäläisen sisälle rakennetusta itsesuojeluvaistosta. Eli jos tulee takkiin ja mestaruus karkaa Joensuuhun, niin ei sitten mukamas ihan niin kovaa harmita. Tästä tässä taitaa olla nyt kyse meikäläisen kohdalla.

Kohta veikkaustv auki. Olisin mielelläni ostanut HD streamin, mutta hinta oli kyllä nyt liikaa.
 

Rautapohkeet

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Onnea Vaasa! Kolmas kerta toden sanoo. Ensi viikolla Ipan kimppuun.

Oli kyllä hieno peli. Vauhtia oli ja tunnelma netin välityksellä vaikutti loistavalta ja voin vain kuvitella mitä se oli paikan päällä. Huikea yleisö! Aika hassua oli kyllä huomata kun itse tuuletin Sportin voittomaalia, kuin olisi Jokerit maalin tehnyt. Hullua, miten voi sympata jotain muuta jengiä näin. Joten tehkäähän Vaasa mahdottomasta mahdollinen ja kaatakaa Ilves!
 

Jukuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, Hydraulic oilers, JYP, HIFK
Onnea Vaasan Sportille! Oikealle joukkueelle meni mestaruus. Hattua pitää nostaa myös Jokipojille, jaksoi taistella ihan viimeiseen sekuntiin asti, eikä ollut kaukana maalista. Maalivahdit olivat ehdottomasti sarjan tähtiä. Voldenilla on varmasti hyvä tulevaisuus liigassa, vaikka tän matsin lopulla tais vähän puntti tutista kun meinas siinä lopussa lipsahtaa längeistä kiekko maaliin. Jos mestaruutta pitää juhlia niin toivottavasti juhlat ei jatku enää viikonloppuna vaan Sport alkaa keskittymään tosissaan liigakarsintoihin. Koko Mestis on varmasti Sportin tukena. Nyt voittakaa se Ilves neljä kertaa!
 

Vanhapuuma

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYPinkylä, Suomen maajoukkueet, IF Gnistan
Hienoa Sport, ja onnittelut Vaasaan! Jotakin siellä oikein tehdään kun toisen kerran peräkkäin Mestis-mestaruuteen.

Kolmas erä jäi harmillisesti näkemättä kun netti katkesi, mutta ei voi mitään. Pääsin kivasti mukaan vasta sitten kun pokaalia nostellaan. Ja siitä kommenttia. Olisi ollut paljon siistimpää ja uhmakkaampaa, kun pokaalinnosto olisi tehty maltillisemmin (kuten JYP teki mestaruusvuotena runkosarjan pytyn kanssa). Eli olisi jo näytetty, että päätavoite olisi vasta tulossa. Totta kai, Mestis-mestaruus on hieno saavutus, ei siinä mitään, mutta tietste. Jynou.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös