Ke 12.10.2011 KalPa - Lukko

  • 9 618
  • 37

marston

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Aika paljon KalPan pelin taso heitteli ottelun aikana, sanoisinko että tämän kauden huonointa kotipeliä Ässä-pelin jälkeen. Ja tämähän ei siis tarkoita että ihan päin persettä meni, koska kuitenkin voitto tuli varsin vaivatta ja se tietysti kertoo jotain tämän hetken tasosta. Mukavaa, että huonon toisen erän alun ja tasoituksen jälkeen joukkue heräsi takaisin pelaamaan. Verkkokin tuntuu heiluvan iloisesti pelistä toiseen, joka kyllä on mielestäni suoraa seurausta tuosta pelitavan viilauksesta. Vaikka kiekkoa pyritäänkin hallitsemaan, niin ei tarvitse ensin pyöriä kahta minuuttia kulmissa ennen kuin saa alkaa tulittamaan. Ja tätä suoraviivaisuutta tosiaan on nähty tällä kaudella ja tulokset on nähtävissä.

Saken apinat ovat muisto vain, ykkösen peli kulkee todella mallikkaasti. Kerman odotetusti vielä haki peliä mutta varmasti tuttua Kallea nähdään taas pian. Tosin kakkonen oli kokonaisuudessaan melkeinpä huonoin tänään, ei taida olla kuitenkaan ihan Riekkiselle optimaalisin rooli. Ehkä tuohon voisi kokeilla taas vaihteeksi Rissasta tai vaikka Ikosta ja Riekkinen kolmoseen tai neloseen puolustavampaan rooliin.

Vaikka tuossa ylempänä vähän Norosta haukuttiin niin mielestäni piti jollain lailla Lukkoa mukana varsinkin siinä ensimmäisessä erässä. Hienosti torjui useammankin kulmasta tai maalin takaa nousseen KalPa-hyökkääjän yritykset. Myös muita hyviä koppeja vaikka hieman ehkä pomputtelikin ottelun edetessä ja ne pari olisi nyt ehkä ollut otettavissa.

Sitten taas Toivonen. Ensimmäisen erän torjui mielestäni erittäin hyvin ja varmaotteisesti, paitsi se yksi... Tarkka veto oli kyllä! Vaikutti vähän ettei täysin päässyt yli tuosta tilanteesta missään vaiheessa ja otteet olivat aika hermostuneet lopun peliä. Joka tapauksessa varsin luottavaisena uskaltaisin katsoa Toivosta myös jatkossa maalissa ja minusta peliaikaa myös pitää antaa, jotta Ahosta ei kuluteta ihan loppuun jo tammikuuhun mennessä. Sellaiset 10-15 peliä olisi varmaan aika optimi antaa Toivoselle. Ja yhdessä asiassa hän on Ahosta satavarmasti parempi ja se on mailapeli.
 

Drogba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Chelsea FC
Kommenttien mukaisesti Kalpa vei puolittaisella suorituksella tai puolivaloilla Lukkoa, kohtuu selkeästi vielä. Off-topic, mutta pieni huoli on Lukon otteista ilmaistava. Tähän mennessä kasaan raavituista pisteistä 14 on otettu sarjan viideltä viimeiseltä (vähintään) heikohkosti kauden aloittaneilta joukkueilta. Ja ne loput 3 sarja-avauksessa, joka nyt muutenkin voi aina päättyä miten vain. Siksipä loppuviikko onkin mielenkiintoinen ja mielestäni hieman suuntaa-antava, kun Lukko kohtaa otteitaan kohentavat(?) JYPin ja HIFKin. Nämä matsit mittaavat jossain määrin paremmin missä Lukko menee kuin alkukauden ilvekset ja hoopeekoot, kaikella kunnioituksella. Ja vielä asiasta toiseen, en tiedä onko kukaan muu arvon palstaveljistä ihmetellyt miten Lukko kohtaa tällä kaudella esim. Ilveksen ja TPS:n kummatkin kolme kertaa ennen kuin esim. Jokereita kertaakaan?
 

kesäesa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, KalPa
Kalakukko - Kymmenen kirjainta johon voit luottaa.

Minä laskin yhdeksän kirjainta. (katsotaan asteleeko raumlainen miinaan ;))

Kotijoukkueelta ehkä kauden huonoin ottelu (matsia porilaisia vastaan en nähnyt), vaikka tulos onkin hyvä. Omissa oltiin jatkuvasti vaikeuksissa ja muutama paha harhasyöttö/kiekonmenetys tuli (pääasiassa junnu Riikolan lavasta).

kesäesan epävirallinen kunniataulukko:

10 (loistava ottelu) - Matti Koistinen ja Jyri Junnila
9 (hyvä ottelu) - Matti Kuparinen, Tuomas Kiiskinen ja Jasse Ikonen
8 (ok ottelu) - Sakari Salminen, Marko Kauppinen, Adam Masuhr, Henri Laurila ja Juha Toivonen
7 (neutraali) - Kalle Kerman, Joonas Riekkinen, Jukka Hentunen, Iiro Pakarinen, Jaakko Rissanen ja Ossi Saarinen
6 (melko huono ottelu) - Mikko Kukkonen ja Tommi Jokinen
5 (huono ottelu) - Simo-Pekka Riikola
4 (erittäin huono ottelu) -

- Koistisen pelaamista on ilo katsella. Erittäin varmaa työskentelyä omassa päässä, heittäytyy kiekkojen eteen, avaukset omien lapaan ja pisteidenkin teko onnistuu. Vaikea syrjäytettävä pakkikuusikosta jopa Timosen ja Lannonin paluunkin jälkeen.
-Junnilalta loistava ottelu, erittäin miellyttävää katsella kun Jyri painaa duunia ympäri kaukaloa ja se esityö Ikosen maaliin oli aivan uskomaton. Ensin Aalto jää Junnilan pyörähdysharhautuksen takia jälkeen kuin jalkavammainen orava ja tämän jälkeen junnu-Virtasta vietiin komealla kärkikynällä.
- Kermania ei kentältä erottanut juuri lainkaan. Pari kertaa taklasi ja siinäpä se.
- Toivonen päästi Jasun maalin luvattoman helposti, mutta paransi otteitaan loppua kohden ja oli erittäin varma kolmannessa erässä.
- Masuhr oli loistava hyökkäyspäässä, mutta heitti varmaan toistakymmentä turhaa pitkää kiekkoa ja nauroi jopa itse itselleen.
- Jokista en nähnyt kertaakaan kentällä, mutta ainakin liigan sivut antavat miehelle peliajan näkyviin.
- Riikola otti monta turhaa jäähyä ja oli HPK-ottelun tapaan jatkuvasti pulassa vastustajien kanssa. Tulee tippumaan heti, kun Timonen (tai Lannon) tekee paluun. Kukkonen on seuraavana liipaisimella, sillä Koistisen Matti antaa sen verran vahvoja näyttöjä tällä hetkellä.

Perjantaina pelonsekaisin fiiliksin Nordikselle...
 

Reilander

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko ja sen häijyt haittalevyt
Kiitos mitä nöyrimmin luottamuksesta.

KalPa on ollut koko alkukauden enemmän tai vähemmän yhdestä kentästä riippuvainen. Tälle kentälle tyypillistä on ollut, että laiturit vaihtuu mutta Kuparinen pysyy keskellä. Tuskin hirveästi haittaisi jos olisi toinenkin hyökkäysvitja, johon luottaa illasta toiseen?
Ole hyvä, parahin juhlapöydän eväs.

Onko tosiaan ollut näin?
Kyllä tässä pelissä mielestäni joka KalPan ketju hyökkäsi vaarallisesti.

Niin juu, erityisesti yv:n aikana Lukon syöttöjen on parannuttava.
Joka syötöstä pitää olla mahdollisuus laukoa, tai jatkosyöttää yhdellä kosketuksella. Ei se peli lähde rullaamaan jos heitellään ränniropelleja liian eteen tai taakse.
 

Dängleri

Jäsen
-Junnilalta loistava ottelu, erittäin miellyttävää katsella kun Jyri painaa duunia ympäri kaukaloa ja se esityö Ikosen maaliin oli aivan uskomaton. Ensin Aalto jää Junnilan pyörähdysharhautuksen takia jälkeen kuin jalkavammainen orava ja tämän jälkeen junnu-Virtasta vietiin komealla kärkikynällä.

Tuo esityö maaliin oli todellakin uskomaton, suorastaan jäätävä. Jos selässä olisi lukenut Granlund, hehkutettaisiin sitä takuu varmasti kaikkialla.
 

tiuke

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Tuo esityö maaliin oli todellakin uskomaton, suorastaan jäätävä. Jos selässä olisi lukenut Granlund, hehkutettaisiin sitä takuu varmasti kaikkialla.

Ottelun kooste löytyy linkistä Nelosen Kaikki Maalit.

Vähemmän yllättäen ei näy sitä Junnilan keskialueen harhautusta, mutta onhan tuo komea silti. Loistava suoritus ja näyttää siltä, että Junnila on tällä kaudella noussut uudelle tasolle. Vain harvoin nähtyjen väläytysten sijaan tulee tasaisesti hyviä suorituksia, hienoja harhautuksia, yv-hyökkäyksiä jne. Koistisen rannekin on kohtuullisen terävä.

Edit. SS:n videossa myös keskialueen harhautus näkyy. Linkki. Kuvanlaatu on kyllä melkoista huttua. Miksi noihin ei voi edes vähän panostaa.
 

Haalariosasto

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Niin on hallilta taas kotiuduttu. Päällimmäisenä mielihyvää aiheutti 3 pistettä varsin kokoonparsitulla porukalla. Numerojen valossa selvästä voitosta huolimatta tänään peli ei ollut mitenkään läpihuutojuttu. Hyvän alun jälkeen KalPa alkoi hyytymään ja toisalta Lukko pääsi loppua kohti aina paremmin peliin mukaan tai oikeastaan viemään peliä. Loppupelissä Lukko ei nyt niin kovin huippupaikkoja tainnut saada joten lopullinen kiri jäi ikäänkuin näennäiseksi.

KalPalta pelissä tutut onnistujat. Ykkös- ja neloskenttä nousi odotetusti taas kerran ansaitusti parrasvalihin. Sen sijaan kakkonen ja kolmonen olivat jälleen kerran vaisumpia (vara parantaa). Jos nyt jotain yksittäisiä pelaajia/onnistujia haluaa mainita niin jatkoa ajatellen Adamin onnistumiset lukuisten tuloksettomiksi jääneiden yritysten jälkeen olivat hyvin tervetulleita.

Jos jollekin miinuksia haluaa antaa niin ehkäpä Riikolalle on vielä tekemistä että tottuu liiga vauhtiin, varsinki omassa päässä. Myös Toivoselta tosi harmittava hörppäys josta jollain lailla kokosi kuitenkin itsensä (välillä ei niin varman näköistä mutta kuitenkin vaan yksi omiin sen jälkeen eikä sillekään mitään voinut). Pisin miinus tulee kuitenkin yleisömäärälle, 3390. Kotijoukkue on takonut pisteitä lähes sarjan kärkivauhtiin, pelannut muutenkin hyvin ja tarjonnut viimepeleissä kannattajille todella viihdyttävää kiekkoviihdettä. Niin ja vastassa kuitenkin yksi kärkiporukoista. Ei ole onnistunut konttuuri näköjään myymään tuotetta vielä suurelle yleisölle.
 

-OO-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Mitähän tästä pelistä muuta sanoisi kuin että voi saatanan saatana! Kummankaan joukkueen peli ei silmää hivellyt ja ihastusta herättänyt mutta toinen joukkue teki paljon vähemmän virheitä ja oli maalipaikoissa terävämpi. Kenttäpelissä Lukko oli ehkä jopa vähän edellä varsinkin toisessa erässä, mutta puolustukselle sattui taas niin pahoja kämmejä ja maalivahtipeli oli sen verran heikkoa että KalPa pääsi tekemään maalit. KalPan maalineduspeli oli terävämpää ja se teki paljon vähemmän virheitä kuin Lukko ja vei ansaitun voiton.

Lukolle tarjottiin kyllä mahdollisuuksia koska Toivonen oli maalissa aika epävarman oloinen ja mm. lahjoitti Lukolle täysin yhden maalin, ja Lukko pääsi pelaamaan aika reilusti ylivoimaakin mutta ylivoimapeli oli niin luokatonta että ei tainnut kovin montaa laukausta edes tulla kohti KalPan maalia. Lukon eniten käyttämä ylivoimakuvio meni suurin piirtein näin: Joku pelaajista kuskasi kiekon hyökkäyssiniselle ja veti ristikulmaan, josta KalPan pelaaja noukki sen ja palautti takaisin Lukon päätyyn.

Jos oli Toivonen KalPan maalissa vähän epävarma niin Mika Noronen pelasi varmaan huonoimman pelin mitä olen häneltä Lukko-paidassa nähnyt. Pompotteli koko ajan vähän epävarman näköisesti ja kyllä pari-kolme maalia lipsahti niin helpon näköisesti että normaalivireessä ollut Noronen olisi napannut niistä jokaisen ihan takuuvarmasti.

Muutamia huomioita Lukon joukkueesta:
- Jesse Virtanen ei ainakaan tämän pelin perusteella ole minkäänlainen ratkaisu Lukon puolustuksen ongelmiin. Ikävä on nuorta pelaajaa haukkua mutta kyllä Jessen esitys menee sarjaan heikko. Avauksista varmaan suurin osa osui ensimmäiseen KalPa-pelaajaan tai meni ihan harakoille, ja ainakin 3-2 maali tuli Jessen virheen seurauksena. Päästi miehensä karkuun omalla alueella, joutui rikkomaan eikä saanut siltikään miestään kiinni ja siirretyn rangaistuksen aikana tuli tuo maali sitten. Enkä nyt muista ihan tarkkaan että oliko se Jesse vai Teemu Aalto joka pyöri kentällä kuin ryssä Anttilassa tuossa Kalpan 4-2 maalissa.
- Teemu Nurmen paikka ei ole menestystä hakevan joukkueen kakkosketjussa! On ihan OK kolmos-/nelosketjujen työmies mutta ei kärkiketjuihin kiitos!
- Jussi Pesonen oli jopa entistäkin enemmän pimennossa ilman Perttua. Ei saanut mitään muuta aikaiseksi kuin tuon jäähyn josta KalPa teki 1-0.
- Eero Elon paikka ei ole tällä hetkellä liigassa. Kun se nopeus ei riitä niin se ei riitä, ja Elo menee tilanteisiin ihan liian pehmeästi minun mielestäni.
- Teemu Aalto ei ole kyllä palkkansa arvoinen pelaaja! Koko ajan pulassa omalla alueella ja vaikka hänen pitäisi mukamas olla joku yv-pelin erikoismies niin ei saa siinäkään mitään aikaan.
- Mitä hittoa on tapahtunut sille Harri Tikkaselle joka oli pari kautta Lukon paras pakki?
- BBB-ketju oli ainoa joka sai jatkuvasti pelin KalPa-päätyyn ja oli vaarallinen. Charles Bertrandista on kasvamassa sen luokan helmi että hänestä tulee olemaan Lukko-faneille vielä paljon iloa. Pyörii hyökkäysalueella todella ennakkoluulottomasti ja laukoo todella yllättävistä paikoista ja nopeasti.
- Aki Kangasmäkeä toivoisin näkeväni enemmänkin Lukko-paidassa. Ennakkoluulotonta menoa ja vahvaa fyysistä peliä.

Minä sanoisin että Lukon joukkue kaipaa kipeästi ainakin yhtä laadukasta pakkia joka pystyy pyörittämään yv-peliä mutta ei ole lapanen omassakaan päässä. Tai sanotaan näin että sellainen on pakko hankkia!
 
Viimeksi muokattu:

Zorba

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Enkä nyt muista ihan tarkkaan että oliko se Jesse vai Teemu Aalto joka pyöri kentällä kuin ryssä Anttilassa tuossa Kalpan 4-2 maalissa.

----

- Jussi Pesonen oli jopa entistäkin enemmän pimennossa ilman Perttua. Ei saanut mitään muuta aikaiseksi kuin tuon jäähyn josta KalPa teki 1-0.

Ainakin Urhon selostaja Ritarin mukaan se oli juurikin Jesse Virtanen, kenet Junnila pelasi keskialueella pihalle. Hyökkäysalueella oli sitten joku muu kahviteltavana.

Pesonen oli toki näkymätön, mutta yhden kerran hienosti harhautteli KalPa-pakkien välistä maalille. Laukaus taisi kuitenkin suuntautua suoraan logoon.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Aika pitkälti samat havainnot pelistä kuin muillakin kirjoittajilta, eli Kalpa pelasi "vain" mukiinmenevän pelin, mutta sillä tuli pisteet näennäisen helposti. Se on kuvaavaa, että Kalpan alkukausi on ollut niin loistava, että tällainen kasin suoritus oli kuitenkin joukkueen toiseksi huonoin peli kaudella Ässä-pelin jälkeen!

Ykköskenttää ei mielestäni ole tarpeeksi kehuttu. Se teki 2 maalia, mutta loi hyviä paikkoja taas sen 7-8 kappaletta eli useamman kuin usein koko joukkue yksittäisessä pelissä. Kiiskinen kilautti lujan vedon tolppaan, Nelosen koosteissa näkyneissä hässäköissä kiekko pomppi pari kertaa todella lähellä, Kupariselle pelattiin toisessa erässä kahdella kovalla poikittaissyötöllä loistava vetopaikka ja niin edespäin. Tämä ketju on todellinen kultakimpale.

Näinollen en yhdy näkemykseen, että Kalpa voitti koska oli terävämpi maalipaikoissa. Kalpa voitti koska se loi maalipaikkoja moninkertaisen määrän vastustajaan nähden.

En myöskään täysin yhdy Norosen saamaan kritiikkiin, vaikka hän pomputtelikin kiekko paljon ja pelasi ehkä huonoimman näkemäni Lukko-pelin. Mashurin eka maali muutti pakin olkapäästä suuntaa, joten sille ei kukaan olisi voinut mitään. Mashurin toinen maali ja Koistisen maalit tulivat sitten vahvasta maskista. Hyvä maalivahdin pitäisi osa noista pystyä ottamaan, mutta vaatimus että nuo kolme olisi pitäisi kaikki ottaa on kohtuuton. Ikonen ja Salminen pääsivät sitten laittamaan ihan tyhjiin, joten niille ei yksikään maalivahti olisi voinut mitään.
 

kesäesa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, KalPa
Ainakin Urhon selostaja Ritarin mukaan se oli juurikin Jesse Virtanen, kenet Junnila pelasi keskialueella pihalle. Hyökkäysalueella oli sitten joku muu kahviteltavana.

Totalilta nähtynä minun mielestäni Aalto oli keskialueella karusellissä ja Virtasta vietiin kärkikynällä hyökkäysalueella... Ainakin näin muistelisin.
 

Girardi #5

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers ja Kalapa
Paljonhan täällä on jo eilisestä keritty kirjoittelee. Eipä tässä hirveästi enää lisättävää ole. Peli oli sellaista sunnuntai pelailua, hidasta, välteltiin taklauksia eikä oikein jaksettu edes luistella. Hyvin jäi myös mieleen tämä Lukon lämäri puolesta kentästä ja meidän Toivonen väisti sen hienosti. ;) Porukkaa oli taas vaisusti paikalla ja tätä menoa KalPa tekee pahasti tappiota. Toivoisi myös Hentusen saavan edes jostain paikasta sisään. Jees, jäi kuitenkin tärkeät 3 pojoo Kuopijoon ja kiva oli nähdä Lukkokin joka oli kyllä nyt pahasti lukossa.
 

-OO-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Ainakin Urhon selostaja Ritarin mukaan se oli juurikin Jesse Virtanen, kenet Junnila pelasi keskialueella pihalle. Hyökkäysalueella oli sitten joku muu kahviteltavana.

Totalilta nähtynä minun mielestäni Aalto oli keskialueella karusellissä ja Virtasta vietiin kärkikynällä hyökkäysalueella... Ainakin näin muistelisin.

Näin se taisi mennä. Mutta oli miten oli niin joka tapauksessa ko. tilanne oli kyllä tuolta pakkiparilta aikamoinen esitys. Kumpikin oli niin pihalla että hyvä kun vaihtoon osasivat maalin jälkeen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös