Ke 11.4.2012 JYP - Jokerit 5. Välierä

  • 27 063
  • 60

kesätyttö69

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dufvan Lukko, JYP(ilman Tyni&Virtanen)
Kai se on tämäkin avattava kun ei nukkuakaan malta.

Otteluvoitot JYP - Jokerit 3-1

Edellisten otteluiden tilasto kertoo sitä käsittämätöntä tiukkuutta:
JYP - Jokerit 2-1 JA
Jokerit - JYP 2-3
JYP - Jokerit 3-2 JA
Jokerit - JYP 3-2


Edessä siis toinen elämän ja kuoleman ottelu Jokereille. Toisaalta tämä alkaa olemaan sitä myös tavallaan JYPille, sillä ei ole helppoa lähteä ratkomaan sarjaa Hartwall Areenalle heti seuraavana päivänä, mikäli tästä ottelusta ei voittoa kaavita tavalla tai toisella.

Samaa tiukkaa settiä tämäkin tulee olemaan. Vaikea heittää mitään pointteja. Laitetaan nyt kuitenkin puoliväkisin molemmilta plus/miinus -pelaajat.

Jokerit:
+ Teemu Pulkkinen, kestääkö hieno vire? Saako vielä lisää virtaa? Penkkikomennus/loukkaantuminen toi selkeästi mieheen eloa.
-Ilari Filppula, on koko ajan pelin ulkopuolella. Onko loukkaantuminen?

JYP:
+Petr Hubacek, palkkasoturi pelaa joukkueelle tehden myös pisteitä. Tämän sarjan tehokkain pelaaja 1+3. Jatkaako samaa rataa?
-J-P "Kapteeni Koukku" Hytönen. Yksi vaivainen syöttöpiste tässä sarjassa. Vaikka kuinka taistelisi, vaaditaan tehoja. Missä ne ovat?

Jotain teesejä voisi tietysti tähän vielä heittää mutta eipä ne teitä vittuakaan kiinnosta joten avataan näillä ketju.
 

maukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kontulan Jokerit
-Ilari Filppula, on koko ajan pelin ulkopuolella. Onko loukkaantuminen?

Menee nivusleikkaukseen kauden jälkeen, mutta ei se selitä mitään. Filppula ei laita kroppaa likoon ja on kiekon kanssa epävarma ja jakelee järkyttäviä sokkosyöttöjä jotka menee aina Jypin pelaajille. Ei sitä voi katsomoon laittaa kun Eaves on romuna, ei riitä pelaajat.

Jokereilta vaaditaan ihmettä, kun ykkössentterikin sivussa.
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Tänään voitto ja käännetään sarja, usko ei lopu vaan tämä on se joukkue, jota on 10 vuotta odotettu!
 

fatality

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Lähtökohdat ovat Jokereille pahat, mutta niin se on vain ollut tapana yllättää sekä hyvässä, että pahassa. Täällä uskotaan voittoon!
 

teude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
Voittoon uskotaan täälläkin, eikä usko ole missään vaiheessa edes horjunut. Jokereilla on nyt hyvä fiilis edellisestä matsista ja sen tuomalla rentoudella voitto tulee maalin erolla.
 

tumba17

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit jo vuodesta 1971
Selkä seinää vasten taas, kuten ollaan koko ajan tässä sarjassa. Hieno taisteluvoitto stadissa, Hippos on varmasti askelta vaikeampi paikka. Toivotaan, että Lahti ja Pulkkinen jatkavat edellisen matsin lentoaan ja taustatukea maaleihin sitten Filppulalta, Hardtilta, Ridalta ja Ruudulta.

Erosen kommentti oli mielenkiintoinen, JYP ei juuri peliä rakenna, mutta rikkoo sitä hyvin. Vahvalla prossalla on myös maalipaikat käytetty, eli virheisiin ei ole taaskaan varaa. Kilpeläinen-Helenius, mielenkiintoinen parivaljakko, sulaako jompi kumpi tänään?

Voitto tänään ja sitten taas himaan tasoittamaan sarja!!
 

Brock

Jäsen
Suosikkijoukkue
Paras organisaatio
Ja tässä on se matsi, jota en uskonut pelattavan ennen viime pelin viimeistä summerin soittoa.

Eiköhän traktoriin laiteta nyt neliveto päälle ja levikepyörät eteen ja taakse. Sitten lanataan Helsingin Herrat jäänrakoon koko Hippoksen hyppiessä riemusta. Eihän tästä mitenkään pysty Jokereille voittoa ennustamaan, vaikka peli 0-0:sta taas alkaakin. Jypin vaihtoetu on painavaa tavaraa, kun Jokereilla tuo ratkaisuosasto on niin kapea. Mistähän saataisiin suksimies Filppulalle uudet voiteet, ettei tarvitsisi hiihdellä selkä suorana siellä muiden takana?

Positiivinen asia on se, että Jypin pienimunaisten itkuvalitus ei mennyt läpi, vaan Ruutu saa pelata tänäänkin. Kertoiko tuo vyön alle tehty raukkamainen lyönti Ryynibyn vetomiesten housuun tulleesta hätäläjästä?
 

jukiapina

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP valitettavasti
Tuskin mikään muuttuu tähän peliin. Maalin erolla voitto suuntaan tai toiseen on oma veikkaukseni :D. Viime pelissä JYPillä oli reilut 5 selvää maalintekopaikkaa. Saa nähdä meneekö tänään sisään.

Muuta viiva

- Helenius vs. Kilpeläinen
- Jokereiden nuoriso-osasto.
- Ruutu, sikailee, heittäytyy... saa nähdä miten sipuli kestää tänään
- Joko Pesonen-Perrin-Tuppurainen pääsevät tasolleen
 

Hypodermic

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
- Joko Pesonen-Perrin-Tuppurainen pääsevät tasolleen

Lisätään tähän vielä kapteeni Hytönen. Ässiä vastaan syntyi pisteitäkin, mutta tässä sarjassa taitaa tehot olla 0+1.

Kyllähän tänään pitää laittaa sarja poikki, tai homma menee huomattavasti vaikeammaksi. Vierasvoiton myötä sarja olisi jo tilanteessa 3-2 ja Jokereilla henkinen edge.
 

nisque

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
Pronssipeli vai game7?

Jos Jokerit vie tämän matsin saa ne voitosta sellaisen buustin minkä uskon kantavan voittoon myös huomenna areenalla.
Nyt mitataan Jypin henkistä vahvuutta kunnolla.
Missä Perrin?
Ennen sarjan alkua olisin voinut lyödä vetoa, että tämä kaveri ratkaisee ainakin yhden ottelun henkilökohtaisilla taidoillaan. No parempi Jokereiden kannalta jos etsii vielä kolme peliä itseään.
Mikähän Benin kunto?
Voittoprosentit pienenee huimasti jos tätä pelaajaa ei kaukalossa nähdä.
 
Viimeksi muokattu:

peruspata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Pesäkarhut, UP-V, FT Ulvila, Karhut
Lisätään tähän vielä kapteeni Hytönen. Ässiä vastaan syntyi pisteitäkin, mutta tässä sarjassa taitaa tehot olla 0+1.

Kyllähän tänään pitää laittaa sarja poikki, tai homma menee huomattavasti vaikeammaksi. Vierasvoiton myötä sarja olisi jo tilanteessa 3-2 ja Jokereilla henkinen edge.

Ehkä puolivälieräsarjasta johtuen on tullut seurattua tätä paria enemmän kuin linnut vs. ajokoirat -sarjaa. Melkein on niin, että henkinen etu kääntyy tässä ottelussa, jos on kääntyäkseen. JYP on osoittanut, että peli toimii kuin junan wc rovaniemeläisellä rautatiesillalla (kakka putoaa alaspäin auton ikkunaan). Jokerit taas on sittenkin pelannut edes vähän tasollaan. Tami sanoisi, että "win the right games"; ei koko runkosarjaa tarvitse voittaa, jos voittaa oikeat pelit. 3-0 etumatka saattaa vaan olla liikaa, se jää nähtäväksi.

Oikeastaan valistunut arvioni on, että tämän parin voittaja on myös mestari, vaikka Pelicans (joka on todennäköisempi jatkaja toisesta parista) tarjoaakin huikean vastuksen. Yksi iso tekijä on maalivahtipeli, mielestäni se on tämän ketjun parissa eri tavalla kunnossa, kun alkaa verrata Pelicansiin ja Bluesiin.

Kevät on komeaa aikaa, kun vielä alkavat pudotuspelit Atlantin takana. Jospa ensi vuonna ei tarvitsisi tulla kuokkavieraaksi muiden ketjuihin...
 

mohmot

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Laitetaas myös omalta osalta muutama ottelun todennäköisesti ratkaiseva Saaris Jussin Breaking Point.

- Perrin. On nostettava tasoa roimasti. Jos/kun pelaa omalla hyvällä tasollaan on JYP hyvin lähellä voittoa.

- Helenius vs Kilpeläinen. Parempi maalivahti voittaa tänään.

- Kolmos ja nelos kentät. Mennyt omasta mielestä JYPille. Pitää jatkaa samaa rataa.

- Jarkko Ruutu. Ratkaisee tänään ottelun. Vaikea arvata kummalle.

En ymmärrä tätä Pulkkisen pelin kehumista maanantaisessa matsissa. Yhden kerran pörräs eessun taassun Auvitu kintereillään ja sitten se maaliin johtanut lämäri jonka reboundista Lahti tyrkkäs sisään. Muuten vähän sellaista mitäänsanomatonta pelaamista. Lentoa. Hymiö.

Onko stadista tulossa paljon porukkaa Hipp... siis Synergialle? Hyvää meininkiä pidätte yllä. Peukku teille.

Ps. Jäähän Ultraskolikko tänään kotiin ?
 

PeteX

Jäsen
Suosikkijoukkue
Töölön Vesa/Jokerit, Leeds Utd, Only Oranje
Mitään rantalelujahan ei tänään pitäisi jäälle lentää, kävi miten kävi. On se pronssimatsikin kuitenkin jotain, mutta uskotaan Jokereiden hoitavan homman tänään parin maalin marginaalilla eli murskavoitolla. Heleniusta pitää saada horjutettua tavalla tai toisella, jotta saadaan tehtyä pari räkämaalia. Kilpeläiselle riittää oman tason pitäminen.

Helvetinmoinen ralli päälle vaan heti alusta ja Rudille jäitä hattuun.
 

Kulttimörkö

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja maajoukkueet
Mitään rantalelujahan ei tänään pitäisi jäälle lentää, kävi miten kävi.
Tästä ehdottoman samaa mieltä. Osoittaa vaan heittäjän ymmärryksen puutteen pelistä, jos JYPin voittaessa jäälle lentää oikeastaan yhtään mitään. Rantalelut ja kolikot eivät tämän sarjan päätteeksi kuulu lentää jäälle missään nimessä.

Asiaan! Tässä on... Voi jumalauta! Taas väärät diat! No niin, nyt on jo parempi. Niin, Jokerit voitti kotonaan ensimmäisen kerran tässä sarjassa selvitti JYPin ensimmäisen "ottelupallon". Painotus sanalla koti. Nyt sama pitäisi tehdä vieraskaukalossa. Huomattavasti vaikeampaa. Lisäksi, toivottavasti JYP otti tästä häviöstä opiksensa. Nämä asiat laskettuna yhteen 1+1 mallilla, JYP voittaa tänään. Jääkiekko, joukkuelajina on kuitenkin enemmän kuin puhdasta matematiikkaa. Silti, kurinalainen pelaaminen ja oman pelisuunnitelman toteuttaminen ovat elintärkeitä tänään. Väitän, että jos JYP pelaa toteuttaa omaa pelisuunnitelmaansa tänään hyvin ja jos Jokerit myös toteuttaa omaa pelisuunnitelmaansa hyvin, JYP voittaa. JYPillä tuo systeemi on niin hyvin hallussa. Se kuitenkin tarkoittaa, että jotkut yksilöt (Perrin ja Hytönen etusijalla) nostavat omaa tasoaan sille tasolle mitä se oli runkosarjan lopulla.

Yhtä kaikki, usko omiin on edelleen vahva edellisestä tappiosta huolimatta. Tänään on se päivä jolloin JYP varmistaa finaalipaikkansa!
 

Kapo 00

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Pelipäivä juhlapäivä! tämänpäiväinen ottelu on minulle 50. peli paikanpäällä tällä kaudella ja olisi toivottavaa että JYP pistäisi perkeleen pellet pronssipeliin jotta minulla olisi muutakin juhlittavaa.
Ei sitten mennyt poikki maanantaina vaikka olin aivan varma siitä ja voin kyllä sanoa että vitutti raskaasti. Tänään kuitenkin uusi mahdollisuus ja nyt se menee poikki ei kahta sanaa sen suhteen. En tiedä johtuiko se humalatilasta vai siitä että olen aina sellaisella asenteella liikenteessä: JYP voittaa aina ja muilla joukkueilla ei ole mitään mahdollisuuksiakaan. Mutta joka tapauksessa peli näytti varsinkin kolmannessa erässä siltä että vain JYPin huono tuuri maalipaikoissa pelasti Jokerit. Maalin pelejä kaikki eikä tämänpäiväinenkään ole poikkeus muuten kuin siinä suhteessa että tänään ei mennä jatkoajalle. Siihen on syynsä että JYP oli runkosarjan toiseksi paras kotijoukkue ja tänään Jokeritkin tulevat huomaamaan miksi tämä on meidän kevät.
Alkais jo!
 

Marcus Juslin

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Jokerit voitti kotonaan ensimmäisen kerran tässä sarjassa selvitti JYPin ensimmäisen "ottelupallon". Painotus sanalla koti. Nyt sama pitäisi tehdä vieraskaukalossa. Huomattavasti vaikeampaa. Lisäksi, toivottavasti JYP otti tästä häviöstä opiksensa. Nämä asiat laskettuna yhteen 1+1 mallilla, JYP voittaa tänään.
Nyt komppaan. Kotona JYP on hankala, maanantaista on sisuunnuttu ja vaikka Jokerit olisivat kuinka saaneet boostia ensimmäisestä voitostaan, uskon kotijoukkueen vievän peliä. Jotta se riittäisi voittoon, en näe että Perrinin tai Hytösen pitäisi päästä tehoille, vaan paremminkin että KOKO JOUKKUEEN paketti pysyisi kasassa alusta loppuun, myös Perrinin. Perrin pelasi tosi epäjyppiä tuossa edellisen ottelun 2-0 -maalissa ja sellaista suorittamista en halua nähdä tänään keneltäkään. Nöyrää peliä, please.

Sitten jokerijargoneista: Pulkkinen pelaa hyvää peliä? Höpö höpö. Seikkailee ja pelleilee, saattaa olla joskus "näyttävä", mutta tekee järjyttävän määrän hieman "erikoisia" ratkaisuja. Huono joukkuepelaaja - luulin jotenkin paremmaksi, mutta nyt aloin vasta katselemaan tarkemmin. Sitten Eroselle: JYP ei rakenna, mutta rikkoo hyvin? Höpö höpö. Pakit tietenkin näkee, että koko pelin rakentamisen perusta lepää pakkipakkipakkipakkipakki-syöttelyssä. Onko se jotakin pelin rikkomista jos ottaa vastustajalta kiekon pois? JYP pelaa omaa pelikirjaansa, osin JYPin ketjuillakin vaihtelee pelimalli (vrt. perrinit ja Lahden kenttä), mutta kyllä se peli aina rakennetaan, jokainen omalla tyylillään.

Tänään katkeaa, se on varma. Tänään JYP tekee useamman kuin yhden maalin Jokereita enemmän, se on suht. varma. Vaikka pelit ei pääty tänään kummaltakaan, rantapalloja silti lentää, sekin on varma.
 

Malmi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sympatiat: DIF
Tänään katkeaa, se on varma. Tänään JYP tekee useamman kuin yhden maalin Jokereita enemmän, se on suht. varma. Vaikka pelit ei pääty tänään kummaltakaan, rantapalloja silti lentää, sekin on varma.

Eikös näistä spoilereista ole puhuttu täällä jo ihan tarpeeksi Salkkari-ketjussa? Todella törkeää pilata jännitys tuhansilta kiekkofaneilta. No eipä tarvitse näköjään jännittää illalla. Laitan sommartiderin soimaan.
 

Schröder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Augsburger Panther, Torpedo Nizhny Novgorod, JYP
JYP tänään:

#23 Ossi Louhivaara #15 Juha-Pekka Hytönen #27 Petr Hubacek
#18 Yohann Auvitu #6 Kalle Koskinen

#82 Harri Pesonen #11 Eric Perrin #12 Jani Tuppurainen
#4 Mikko Viitanen #51 Kristian Näkyvä

#49 Tuomas Pihlman #28 Miika Lahti #21 Antti-P Jaatinen
#64 Olli Malmivaara #47 Arto Laatikainen

#17 Jari Jääskeläinen #13 Filip Riskan #39 Olli Sipiläinen

#31 Riku Helenius (#32 Joni Myllykoski)

Jäsä palaa kokoonpanoon, Riska siirtyy keskelle ja Jonne on viltissä.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit
Jokerit tänään

Hardt - Teräväinen - Filppula
Lahti - Hahl - Pulkkinen
Ruutu - Kerälä - Rita
Mäki - Heino - Henritius

Eronen - Väänänen
Boumedienne - Niemi
Nordlund - Dehner

Kilpeläinen (Tuohimaa)

AJ mukana!
 

migsuu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, NHL
Voi helkutin helkutti matsi tulee tietenkin nelonen prolta, en ois halunnukkaan katsoa matsia....

Ja sitten aiheeseen. Game5, ottelusta tulee kummallekkin joukkueelle erittäin vaikea. Uumoilisin, että Jyp lataa varmasti kaikkensa tähän otteluun eli prässiä tulee koko ajan kahdella ellei kolmella ja se tarkoittaa sitä että jokereiden on kyettävä lähtemään omista erittäin nopeasti. Avain sana kummallekkin joukkueelle on edelleen pelirohkeus, se kumpi on tänään rohkeampi voittaa, mutta ei saa olla uhkarohkea.

Toivottavasti Niemi on 110% pelikunnossa eikä valmennus näin ollen ota liian isoa riskiä peluttaessaan Niemeä.
 

Vakio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Man City
Tuleekin olemaan mielenkiintoista seurata miten AJ selviää Jypin prässistä. Hän kun ei ole tunnettu kaikkein nopeimpana luistelijana eivätkä kädetkään aivan maagiset ole. Lisäksi pelituntuma on kateissa. Toisaalta hyvinhän Maneliuskin hommansa hoiti, vaikka hyppäsi kesken kaiken mukaan.
 

Rara

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Tämä ottelu on Jokereille ehdottomasti vaikein ottelu mikäli finaaliin aiotaan vielä mennä. Huomenna olisi kotiottelu ja Game7:ssa pieni henkinen etu nousun jälkeen, mutta sinne asti nyt ei voi ajatuksia enempää uhrata. JYPkin varmasti haluaa katkaista sarjan mahdollisimman nopeasti ja kotiyleisönsä edessä.

Viimeisen viiden kauden aikana Jokerit on voittanut Jyväskylässä 3 kertaa, joista vain yhden varsinaisella peliajalla ja nyt pitäisi voittaa Hippoksella kahdesti putkeen. Lisäksi kun tiedetään tilastot kuinka monta kertaa 0-3:sta tai 1-3:sta on noustu jatkoon niin finaalipaikkaa Jokereille ei voi kyllä tässä valossa povata.

Onneksi kuitenkaan jääkiekko ei ole kolikonheittoa tai korttipeliä ja kuten Erkkakin sanoi on kuorittava peruna kerrallaan. Tärkeintä on että joukkue ei ajattele peliä ennen tai sen aikana mitään tilastoja tai todennäköisyyksiä. Niillä kun ei ole mitään merkitystä kun kiekko putoaa jäähän.

Toivottavasti Jarkko Ruutu jättää korvansa pukukoppiin eikä hetkahda jyväskyläläisyleisön huuteluista. Toivoa sopii, että Jarkko pelaa kerrankin myös Hippoksella virheettömän pelin ja hiljentää yleisön. Omiin uskotaan ja tuetaan loppuun saakka!

Koska kauden 9 aiempaa peliä ovat olleet maalin pelejä, veikataan että tänään nähdään isompi ero. 4-1 tai 1-4. Pelin voittaa se, kumpi tekee ottelun toisen maalin.
 

Mietsuslav

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tuleekin olemaan mielenkiintoista seurata miten AJ selviää Jypin prässistä. Hän kun ei ole tunnettu kaikkein nopeimpana luistelijana eivätkä kädetkään aivan maagiset ole. Lisäksi pelituntuma on kateissa. Toisaalta hyvinhän Maneliuskin hommansa hoiti, vaikka hyppäsi kesken kaiken mukaan.

Mielestäni Manelius pelasi erittäin hyvin, vaikka -3 kahteen peliin on tietysti liikaa. Silti olisin pitänyt Manen ehdottomasti kokoonpanossa. Pääsee jalalla pois omista eikä ota jäähyjä. Saa nähdä monta kakkosta Niemi tänään istuu.
 

Weagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Red Rockers
Koska kauden 9 aiempaa peliä ovat olleet maalin pelejä, veikataan että tänään nähdään isompi ero. 4-1 tai 1-4. Pelin voittaa se, kumpi tekee ottelun toisen maalin.

Vedenpitävää logiikkaa :) Samapa tuo mikä se maaliero on, kunhan Jokerit voittaa.

Jännää nähdä miten AJ suoriutuu, kovimpaan mahdolliseen paikkaan joutuu heti. Toivottavasti mahdollisimman lähellä 100% kuntoa, mutta 75% riittää jo siihen että Lupaa parempi vaihtoehto. AJ onkin viimeksi ollut kehissa juuri Jyväskylässä seitsemän viikkoa sitten.

Muutenhan tuossa kokoonpanossa ei ole mitään yllättävää, mitä nyt Zolt näyttää olevan lepovuorossa. Harmi, että Eaves ei ole pelikunnossa. Teräväisen niskaan kaadetaan taas isoa roolia. Viime pelissä kakkoskenttästä tuli ne tehot, mutta nyt täytyisi onnistumisia saada muiltakin. Filppula ja Kerälä tällä hetkellä ne murheenkryynit, muuten kaikki kolme kärkikenttää voisivat ottelun ratkaista.
 

Deanwick

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyväskylä, Seattle ja kansainvälinen kiekko
Järviradio soitti tänään enteellisesti kuuluisan Markku & Hanuri -orkesterin Jyväskylä-humpan taajuuksillaan, mikä voi tarkoittaa vain ja ainoastaan sitä että Jokerit matkaavat tämän illan jälkeen kohti pronssiottelua. Neljä pirun pitkää tuntia vielä, eihän tässä enää mitään enää ehdi tekemään ennen peliä, eihän?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös