Mctavish85

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Nyt pitäisi kyllä olla hyvin senttereitä ja laajempaa materiaalia, joten ihan heti ei pitäisi tulla ongelmia ensimmäisen loukkaantumissuman kohdatessa. Silti kyllä hankkisin vielä Virkkuselle korvaajan. Nyt kuitenkin Virkkunen kuului SaiPan ensi kauden suunnitelmiin mutta sitten tuli tuo lopettamispäätös joka sitten jätti aukon Virkkusen kaltaiselle nelosketjujen raatajalle.

Onko kova treenijakso sitten vaatinut veronsa ja sen takia niin moni on sairastuvalla? Olisi kyllä mukava nähdä niitä SaiPan viime kaudeltakin tuttuja poissaoloraportteja jo näin harjoituskaudella. Niistä kuitenkin näkisi onko pelaajilla kuinka pitkiä poissaoloja.
 

Tuen Vety

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Kävin eilen Kisapuistossa katsomassa pelin, enkä nähnyt mitään minkä vuoksi tässä vaiheessa pitäisi vetää ranteita auki. Jos vertaa vuoden takaiseen niin ihan el meininki päällä. Vuosi sitten harjoiteltiin ihan perus-perus juttuja kuten avauksen hakua ja keskialueen ylitystä kiekottomana, niin nyt nuo tuntui olevan jo jotenkin hanskassa. Katselin hieman tarkemmin paria peluria, niin tässä mielipiteitäni niistä.
Morley. Selkeä vahvistus. Liike, sijoittuminen, pelikäsitys ja -rohkeus sekä tilannekovuus riittää liigaa. Toivottavasti löytää oman roolinsa joukkueessa.
E. Oksanen. Liike hyvällä tasolla ja kiekon käsittely kunnossa. Nuori kaveri, joten fysiikka tulee vielä tästä kehittymään. Vaatisi päästä pelaamaan roolissa jossa voi käyttää omia vahvuuksia. Näitä rightin pelaajia meillä ei ole joukkueessa liikaa.
Nikko. Jotenkin homma terävöitynyt ja liike hieman parantunut viime kaudesta. Jos sopiva tutkapari löytyy, niin uskon Jonin taistelevan SaiPan maalipörssin voitosta.
Müller. Yllätti positiivisesti. Ulottuva ja hyvin luisteleva ja kokoisekseen. Pari kertaa oli vähän hukassa, liekkö kommunikaatiomuurista johtuen. Näkisin erittäin ison potentiaalin.
Autio. Odotin ehkä vähän liikaa. Rooli lienee puolustavammassa osassa kun Maalahti tukee hyökkäyksiä. Kiekollisesta pelistä ei toivottavasti vielä näyttänyt parasta osaamistaa.
Radke. Ehkä se isoin pettymys. Jotenkin sitä toivoi, että täällä treenatessa olisi ottanut ison harppauksen kesällä ettepäin. Tosin mielestäni Royn isoin puute on pelin luvussa. Kun oma joukkue on kiekollisena niin Radken kiekottomaan peliin pitäisi saada jotain järkeä. Isolta mieheltä menee järkyttävä määrä energiaa ihan hukkaan kun ei osaa hakea paikkaa tai muuten tukea joukkueen peliä. En tiedä miten paljon tuota voi opettaa esim videoiden kautta, mutta tuntuu, ettei Radke vaan osaa lukea peliä ja tiedä mihin se kiekko seuraavaksi tulee.
Viimeisenä muttei vähäisempänä Tuohimaa. Meillä oli taas kentän paras pelaaja. Tuohimaa näyttää jatkavan siihen mihin viime kaudella jäi. Tulee antamaan taas joukkueelle mahdollisuuden pelata voitosta.

Hyvä tästä on jatkaa ettepäin.
 

dingus

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Chicago Blackhawks
Onko Kojon liike vähän parantunut viime kaudesta, vai onko aika kullannut muistoni? Kankeaahan se edelleen on, mutta onko ehjä harjoittelujakso saanut tällaista aikaan.

Muller on ollut itselleni yllättävä hahmo, paremmin pelissä mukana kuin Sneck huonoimmillaan viime kaudella? Puolustuksessa on niin paljon vaihtunut porukka, ettei tuosta mitään osaa sanoa, Autio ja Vainio ihan näkymättömiä vielä. Maalahden ja Denisovin varassa on paljon, mutta eiköhän sieltä vahvistusta löydy.

On mielenkiintoista nähdä, miten hyökkäyskolmikot muodostuvat. Itse en usko, että läpi kauden saadaan neljää vahvaa ketjua, enkä pidä sitä tarpeellisenakaan. Kolmeen laadukkaaseen ketjuun pitäisi riittää miehiä jos ei loukkaantumiset hullun lailla vaivaa, enemmänkin kyse lienee sopivien kombinaatioiden löytymisestä. Tuskin on valmista kauden alkaessa, 10-15 pelatun liigapelin jälkeen nähdään mikä on toiminnan taso.
 
"Eihän siinä olis mitään järkeä, jos SaiPa voittais aina!"

- Huuto Kisapuistossa

Pinestone

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Harjoitusmatsit on aina näitä kokeilevia matseja. Itse en ole huolestunut ollenkaan näistä ”höntsä” peleistä. Hyvin on vastannut huutoon ne pelaajat, joille vastuuta on haluttu antaa ennen kauden alkua. Huolestutaan sitten, kun tosipelit alkaa.
 

Jubomir

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
On mielenkiintoista nähdä, miten hyökkäyskolmikot muodostuvat. Itse en usko, että läpi kauden saadaan neljää vahvaa ketjua, enkä pidä sitä tarpeellisenakaan. Kolmeen laadukkaaseen ketjuun pitäisi riittää miehiä jos ei loukkaantumiset hullun lailla vaivaa, enemmänkin kyse lienee sopivien kombinaatioiden löytymisestä.
Minä taas näkisin, että SaiPan vahvuus tulisi olemaan juurikin neljä vahvaa ketjua, joilta saadaan onnistumisia leveältä rintamalta. SaiPan keskikaista on erittäin vahva ja siinä on hyvä nuorten läpimurtopelaajienkin saada oikeita näytönpaikkoja.

Lähtökohtaisesti:

Oksanen A - Kunyk - Oksanen E/Radke
Löfman - Nättinen - Tanus
Nikko - Morley - Goodwin(Maia)
Kaksonen - Koho - Virtanen/Iso-Mustajärvi
 

TeePee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sympatiat menee kaakonkulmalle
Perjantaina pitkästä aikaa SaiPan ja Ketterän kohtaaminen.
Imatra Spa Areenalla pelataan ja Ketterän otteluennakko löytyy täältä
(Linkki vie Ketterän verkkosivuille)
 

tonz@

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Jokerit, NHL:n suomalaiset
Ketterä-SaiPa kello 18.30

SaiPa tänään:

1. kenttä
23 Oksanen, Emil 9 Kunyk, Cody 41 Radke, Roy
25 Autio, Erik 18 Maalahti, Kalle

2. kenttä
14 Löfman, Anssi 59 Nättinen, Topi 11 Tanus, Jonatan
45 Vainio, Veeti 44 Sneck, Jere

3. kenttä
13 Nikko, Joni 86 Morley, Tyler 64 Goodwin, David
42 Salo, Robin 26 Kojo, Markus

4. kenttä
8 Koho, Ville 22 Virtanen, Santeri
2 Torikka, Kasperi

Maalivahdit
53 Westerholm, Niclas (36 Kaarlehto, Karolus)

Vielä puuttuu tärkeitä ukkoja, BadVlad, Kaksonen ja A.Oksanen, onko kellään sisäpiiritietoa missä mennään? Tuohimaa varmaan huilaa, toivottavasti.
 
"Vituttaa, vituttaa niin saatanasti, sama laulu ku eile." -Tero Lehterä 1.2.2020

heavylutaa18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Saimaan Pallo, Seattle Kraken
Ahti Oksanen siis edelleen sivussa. Saako jo tosiaan huolestua? Kauden alkuun tasan 2 viikkoa eikä mies ole pelannut peliäkään.
 
Maassa jota sika johtaa porsaat pyrkii ylöspäin

mirasane

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Penguins, sympatiat Ässille
Ahti Oksanen siis edelleen sivussa. Saako jo tosiaan huolestua? Kauden alkuun tasan 2 viikkoa eikä mies ole pelannut peliäkään.
Onneksi meillä on toinen Oksanen, joten Oksasten kiintiöpaikka on täynnä. Mielenkiintoista kuitenkin tuo, että ykkösketju E.Oksanen-Kunyk-Radke on yhä samassa koostumuksessa, eikä sen suhteen ole variaatiokokeiluja nähty. Kaavaillaanko siitä oikeasti meille ihan kärkiketjua ja kun Ahti kuntoutuu, niin onko hän tulossa Radken ja Emilin paikalle?

Harmillista myös, että Maiakin on loukkaantuneena, koska nyt kun nelosketjuunkin riittää vain kaksi ukkoa, olisi hän mahtunut hyvin pelaamaan.
 
"Esittää jotain suurta asiantuntija auktoriteettia, kun tietotaito ja näkemys jääkiekosta on roskalehdistön urheilutoimituksen tasoa"
- dude kuvailee mirasanea

Mctavish85

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Kaksonen, A.Oksanen, Denisov, Iso-Mustajärvi, Luusuaniemi,Tuohimaa, Maia sivussa. Veskareita ilmeisesti vaan kierrätetään. Mutta mitenköhän nuo muut poissaolijat? Loukkeja vai rotaatiota? Keväällä tuntui että näillä hyökkääjillä jo pärjätään mutta sitten kun Eetu Koski lähti pois ja Valdo Virkkunen lopetti niin nyt, kun pelaajia on telakalla niin nyt kaipaisi tuonne hyökkäykseen ainakin Virkkuselle korvaajaa.

Vielä ei ehkä kannata huolestua mutta kauden alku lähestyy ja toivottavasti siihen mennessä suurin osa olisi kuntoutunut ja uusi pakki hankittu. Olisi kuitenkin hyvä saada neljä kenttää jalkeille.
 

Ferris

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Washington Capitals
Vemppojen mukana mennyt harjoituskauden. Nyt treenaa muiden mukana. Ilmeisesti annettiin parannella itseään kunnolla.
Ok, ei se sitten ihan pientä oo voinu olla jos ei oo tätä viikoa ennen voinu täyspainoisesti treenata. Mutta hyvä jos tällä tapaa on pelikunnossa kauden alussa ja pysyykin vaiva poissa.
 
.

Mr.Wonderful

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa ja saksalainen jalkapallo
Mietteitä:

Salo oli hyvä! Varma kiekon kanssa ja pystyy myös itse tuomaan kiekon omista. Vetoa ei vielä paljoa nähty mutta ihan lupaavalta näytti meno.

Vainiolta myös paaaljon parempi matsi kuin mitä oli silloin se ensimmäinen Severstalia vastaan. Muutenkin pakisto suoriutui hyvin tänään. Ehjä esitys siis pakistolta ilman sen kummempia hasardeja. Yhden liian kovan ja epätarkan syötön Vainio antoi Sneckille, mikä meinasi luoda vaaratilanteen.

Joukkue ylihyökkää liian usein, mikä luo vastahyökkäyksiä omaan päätyyn. Pakit myös toimivat viivalla usein liian aggressiivisesti. Kärkikarvaaja myös usein pelaa itsensä ulos tilanteesta mikä vapauttaa vastustajan alimman pelaajan vapaasti antamaan avaussyöttöä. Maltti tarvittas välillä. Tuntuu kuin jätkil ois turbot täysillä ja aivot narikassa kun pelaataan itsensä tilanteesta ulos. Varsinkin laidoista Ketterä pääsi tänään tulemaan jonkin verran kun siellä pelaaja ei ollut paikallaan. Veikkaan että Liiga kaudella tullaan näkemään vastustajilta monia ylivoimahyökkäyksiä.

SaiPan kovin maalintekijä Koho ollut loistava itsensä näissä harjoituspeleissä. Ihan uskomaton jätkä. Jumalauta. Kaksonen ollut myös harjoituspeleissä tosi hyvä, paitsi ettei pelannut tänään. Tulevaisuudessa Kohon manttelinperijä?

Goodwin oli tänään pahasti kadoksissa enkä edes pitkään aikaan älynnyt että on kentällä. Jotenkin mieleen on vain juurtunut kuva Goodwinista työmyyränä, kuka pystyy silloin tällöin tekemään häkin. Toki on vielä suht nuori, niin saattaa kehittyä offensiivisempaan suuntaan. Tunnollinen pelaaja puolustussuuntaan.

Kunykilta hyvä peli. Loistava kahdensuunnan sentteri. Viimeistä vaihdetta kuitenkin kaivattaisiin maalintekoratkaisuihin.

Morley oli taas tänään totutusti SaiPan parhaimpia. Tarvis vaan vierelle tasokkaammat jätkät. Jos Iso-Mustajärvi osoittautuu liigakelpoiseksi niin Morleyn sijoittaminen esim. Kunykin laitaan voisi myös toimia ;) Muutenkin toivois laitaan laatua lisää.

Edelleenkään Tanus ei oikein säväyttänyt. Pelaaminen niin pehmeää. Nikkosta sinäänsä diggaan kun kokoa löytyy, mutta sielläkin pitäs vähän paremmalla prosentilla onnistua haastoissa. Pitäs saada enemmän munaa siihen tekemiseen.

Virtanen ei ole esittänyt mitään ihmeellistä näissä pelaamissaan peleissä. E.Oksaselle voi luvata 4.ketjun roolia/rotaatiopaikkaa näin alkuun.

Roy Radke on esittänyt tuttuja otteita niin hyvässä ja pahassa. Kauden aikana pitäisi vain yksinkertaistaa peliä. Sitten kun se lähtee toimimaan niin voi alkaa monipuolistamaan sitä. Onhan hän jo kehittynyt paljon siitä kun tänne tuli. Potentiaalia on. Ja asennetta.

Westerholm oli hyvä maalissa. Vähän oli ehkä vielä arpomista välillä mutta ei mitään vakavaa. Lupaavalta näyttää.

Nyt ei jaksa enään kirjottaa.

edit. Sori typoista yms. Puhelimella kun kirjottaa niin varmasti jäi vieläkin virheitä. Toivottavasti saa kuitenkin selvää.
 

heavylutaa18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Saimaan Pallo, Seattle Kraken
Kiitos että jaksoit noinkin kattavan raportin kirjoittaa luurilla. @Mr.Wonderful

Näitä on aina kiva lukea varsinkin näin kauden alla ja kun matsia ei mistään päätteltä näy.

Tuo pakkien aggressiivisuus ja rohkea pelaaminen voi nyt vaikuttaa katastrofaaliselta mutta uskon että se kuuluu Lehterän pelikirjaan ja kauden edetessä se aiheuttaa harmaiden hiuksien sijaan positiivista käyrää. Nopea joukkue ja siihen kun saa pakit mukaan joilta myös jalkoja löytyy voi tehoja tulla alakerrallekin tavallista enemmän. En tiedä, harmittaa ihan älyttömästi ettei se KalPaa vastaan pelattu treenipeli näkynyt. Mutta ihan näin mutulta että liigan nopeimpia joukkueita ensi kaudella,.
 
Maassa jota sika johtaa porsaat pyrkii ylöspäin

Mr.Wonderful

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa ja saksalainen jalkapallo
Kiitos että jaksoit noinkin kattavan raportin kirjoittaa luurilla. @Mr.Wonderful

Näitä on aina kiva lukea varsinkin näin kauden alla ja kun matsia ei mistään päätteltä näy.

Tuo pakkien aggressiivisuus ja rohkea pelaaminen voi nyt vaikuttaa katastrofaaliselta mutta uskon että se kuuluu Lehterän pelikirjaan ja kauden edetessä se aiheuttaa harmaiden hiuksien sijaan positiivista käyrää. Nopea joukkue ja siihen kun saa pakit mukaan joilta myös jalkoja löytyy voi tehoja tulla alakerrallekin tavallista enemmän. En tiedä, harmittaa ihan älyttömästi ettei se KalPaa vastaan pelattu treenipeli näkynyt. Mutta ihan näin mutulta että liigan nopeimpia joukkueita ensi kaudella,.
Eihän pakkien viiva-aggressiivisuus joo sinäänsä oo huono homma, mutta silloin kun pakki ottaa riskin viivalla, pitäisi muiden pelaajien reagoida siihen. Esim sentterin tulla viivaanpäin varmistamaan ja toisen pakin kaventamaan sinne riskin ottavan pakin puoleen varamieheksi. Nyt vaan pelaajat ei oikein lue peliä vaan vedetään vähän laput silmillä, mikä taas luo riskitilanteita turhaan omaan päähän. Noh, tässähän tätä harjoitellaan. Hyvä juttu kuitenkin että uskalletaan ja halutaan pelata.
 

aHab

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Montreal Canadiens
En ollut puolustuksesta läheskään noin vakuuttunut. Minun silmiini siellä oli Kalle Maalahti ja 7 raakiletta, mikä ei ole kovin hyvä juttu kun mukana oli kuitenkin jo tässä miehistössä veteraaneiksi laskettavat Kojo ja Sneck ja puuttuvia pakkeja vain Denisov...

Morley vaikuttaa kyllä tässä kohtaa erittäin hyvältä hankinnalta. Goodwin taas näytti prikulleen samalta mitä viime kaudella suvantovaiheessa.

Kunyk on erinomainen. Radke ja E.Oksanen ovat väärät kaverit rinnalle. Näistä Oksanen tosin pelasi minusta nyt oikein hyvin etenkin loppupelistä.

Vaan mitä tapahtui Nättiselle? Ei näkynyt päätöserässä.
 

Mjarkku

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa ja Kiekko-Espoo
En ollut puolustuksesta läheskään noin vakuuttunut. Minun silmiini siellä oli Kalle Maalahti ja 7 raakiletta, mikä ei ole kovin hyvä juttu kun mukana oli kuitenkin jo tässä miehistössä veteraaneiksi laskettavat Kojo ja Sneck ja puuttuvia pakkeja vain Denisov...

Morley vaikuttaa kyllä tässä kohtaa erittäin hyvältä hankinnalta. Goodwin taas näytti prikulleen samalta mitä viime kaudella suvantovaiheessa.

Kunyk on erinomainen. Radke ja E.Oksanen ovat väärät kaverit rinnalle. Näistä Oksanen tosin pelasi minusta nyt oikein hyvin etenkin loppupelistä.

Vaan mitä tapahtui Nättiselle? Ei näkynyt päätöserässä.
Ahab:n kanssa aivan samaa mieltä puolustuksesta ja siitä, ettei E.Oksanen ja varsinkaan Radke kuulu kahteen ensimmäiseen ketjuun.
 

tonz@

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Jokerit, NHL:n suomalaiset
SaiPa tänään KalPan vieraana

1. kenttä
28 Oksanen, Emil 19 Kunyk, Cody 24 Oksanen, Ahti
18 Maalahti, Kalle 29 Autio, Erik

2. kenttä
14 Löfman, Anssi 54 Nättinen, Topi 11 Tanus, Jonatan
26 Kojo, Markus 44 Sneck, Jere

3. kenttä
13 Nikko, Joni 84 Morley, Tyler 57 Goodwin, David
42 Salo, Robin 38 Vainio, Veeti

4. kenttä
56 Iso-Mustajärvi, Tomi 8 Koho, Ville 32 Radke, Roy
22 Virtanen, Santeri

Maalivahdit
35 Tuohimaa, Frans (1 Kaarlehto, Karolus)

Ahti ja Mustajärvi tekevät debyytin ja nyt on Radkekin löytänyt oikean kentän itselleen. Ykköskenttä mielenkiintonen ja kesällä toivoinkin jo näkeväni Oksaset samassa kentässä. Hyökkäys näyttää nyt tosi hyvältä, katsotaan miten pakisto selviää.

Edit: Lisätään vielä huomiona, että Taipalus debytoi KalPan kakkoskentässä, pistetään myös seurantaan. Ei ainakaan vielä laitettu Lappalaisen pariksi.
 
Viimeksi muokattu:
"Vituttaa, vituttaa niin saatanasti, sama laulu ku eile." -Tero Lehterä 1.2.2020

Pitkävedossa tänään

Päivän pelit:

 • 1
 • x
 • 2
 • 1
 • x
 • 2
 • 1
 • x
 • 2
Lukko - HIFK
 • 1.90
 • 4.45
 • 3.20
Sport - Tappara
 • 3.75
 • 4.00
 • 1.83
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy