Kausi ohi – nappaavatko pudotuspelit?

  • 3 420
  • 13

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Se kärsimys sitten loppui. Jotenkin kuin seinään, mutta loppuipa kuitenkin. Muistikuvia kuinka vuosi takaperin tuli kuunneltua merkityksetöntä Turun matsia, joka käännettiin voitoksi ja lähettiin sijalta viisi kohti puolivälieriä ja unelmakevättä. Nyt käytiin pelaamassa Espoossa pakkopulla alta pois ja suunnataan "kesälomille" toiseksi viimeisenä. Viime kevään toisintoa tod. odotettu, mutta pienempikin romahdus olisi riittänyt. Ei päästy taistoon mukaan oikeastaan missään vaiheessa.

Kauden avauksessa voitto Lukosta. Parit peräkkäiset, toiveita herättäneet voitot syys-lokakuussa. Maven sopimus sekä muutaman profiilipelaajan jatkot oli tietysti kivoja piristyksiä loppukaudesta. Lahjakkaat nuoret keräsivät minuutteja vyölleen. Mitäs muuta positiivista jäi mieleen?

Puolivaloilla on viime viikot tullut pelejä seurailtua, ehkä täydellinen tauko SM-liigasta tekisi hyvää. Mutta eiköhän siinä niin käy että jonkun verran tulee seurailtua, ei kuitenkaan samanlaisella innolla kuin takavuosina. Nuorempi veli on pikkasen Tepsin miehiä ja mikäs siinä, en tosin jaksa uskoa että Tepsi viime aikojen esityksillä pitkälle pötkii. Tappara, Lukko, HPK, Kärpät -tässä järjestyksessä- ovat sen sijaan listan hännillä. Niinköhän Kake, raju-Erkki ja Ihmiskuula #61 saa taas Leinosen & kumppanit kyynelehtimään? Odotettavissa mielenkiintonen sarja, HPK-IFK kalpene välttämättä sekään.

Lukkoa vastaan tunne kaivettiin esiin loppukaudesta - enkä kyllä muutenkaan kykene toivomaan joukkueelle jättipottia, sori vaan. Kärpät nyt vaan on niin Iso ja menestyksekäs ettei syntymäkaupungin ylpeys ole napannut enää kahden mestaruutensa jälkeen. Pääkaupunkiseudun joukkeita en perinteisesti ole innostunut tukemaan, mutta jos nyt Blues, IFK tai jopa Jokerit onnistuisi niin mikäs siinä. Saisipa taas Sihvonen kirjotella kuinka Narrit ja Jullit pärjäsivät valmentajistaan huolimatta.
 

LuKi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, LuKi-82
Hirveä pettymys!

Ilman viimekevään huumaa olisin silti pettynyt. Vaikka Tappara olisi pudottanut Ässät suoraan pleijarien aluksi, niin pari edellistä kautta oli kuitenkin selvää tason nousua. Siihen nähden tämä kausi oli mahalasku. Kun otetaan huomioon ne pleijarit ja koko valtakunnan herättänyt hirveä draivi, niin tämä kausi on katastrofi. Ässillä oli "once in lifetime"- paikka luoda jotain suurta Suomen kiekkokartalle. Se mediahuuma olisi pitänyt hyödyntää paljon ammattitaitoisemmin (ulkopuolinen mainostoimisto) kuin kusettamalla porilaiset ostamaan hirveästi kausikortteja. Joo, tiedän kyllä että tarkkaeuro-linja vakautti taloutta, mutta silti huumasta jäi savuavat rauniot ja maksavalle asiakkaalle fiilis: "Paskan myivät".
 
Suosikkijoukkue
Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendel Clark
Ei tosiaan nappaa lähtee kattoon jotain Lukon peliä - vaikka pelaisivat missä. Ennemmin olisin mennyt katsomaan vaikka Mestiksen finaaleita, jos vaan Sportti olis tiensä sinne taistellut.
 

teemu73

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
San Jose Shark #50 kirjoitti:
Ei tosiaan nappaa lähtee kattoon jotain Lukon peliä - vaikka pelaisivat missä.

Sama, paitsi etten kyllä sinne Vaasaankaan mene katselemaan koskaan mitään. En ole ikinä ymmärtänyt sellaista takinkääntöä, että kun itse pudotaan niin lähdetään kannustamaan naapuria. Perkele viime kaudellakin näytettiin oikein tv:ssä kun Raumalta porukka lähti Poriin ostamaan Ässien fanituotteita. Ei sellainen toimi.

Aika haista vitun -fiilikset tässä on. Tuleehan noita pelejä varmaan seurailtua, mutta ilman suurempaa tunteen paloa. Paljon menee peleistä mielenkiintoa kun oma joukkue ei ole mukana. Koitan lisätä keinotekoisesti kiinnostusta pelaamalla pitkävetoa ja liigapörssiä.
 

Redhot

Jäsen
Päällimmäiset fiilikset ovat sinänsä hyvät, koska paska kausi on ohi ja voi keskittyä jo ensi kauteen. Toivottavasti toimistolta alkaa pikku hiljaa tippumaan tietoa tulevista vahvistuksista eikä vasta kauden kynnyksellä, kuten parina edellis vuotena.

Aion käydä katsomassa Tepsin pleijareita mikäli he selvittävät ensin säälärit ja IFK on ainoa jengi jolle toivon menestystä.
 

Prt Sc

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Redhot kirjoitti:
Päällimmäiset fiilikset ovat sinänsä hyvät, koska paska kausi on ohi ja voi keskittyä jo ensi kauteen. Toivottavasti toimistolta alkaa pikku hiljaa tippumaan tietoa tulevista vahvistuksista eikä vasta kauden kynnyksellä, kuten parina edellis vuotena.

Aion käydä katsomassa Tepsin pleijareita mikäli he selvittävät ensin säälärit ja IFK on ainoa jengi jolle toivon menestystä.

Itsellä aika samanlaiset fiilikset kuin yllä. Toivoa sopii, että itse kukin ässissä oppi sysipaskasta kaudesta jotakin. Kauden loppua kohden suureksi valopilkuksi nousivat kaksikko Huhtanen ja Kemppainen. Jostakin syystä nämä herrat olivat viimeisissä peleissä todella hyviä. Salmelaiselle toivoisin myöskin jatkoa, sillä miehessä on todellakin potentiaalia. (lue. Kloppi Markolle)

Turkulaisena käyn ehkä katsomassa tepsin otteita mikäli oikeisiin peleihin päätyvät.
 

Paksu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät ja Porin Koirat
LuKi kirjoitti:
Se mediahuuma olisi pitänyt hyödyntää paljon ammattitaitoisemmin (ulkopuolinen mainostoimisto) kuin kusettamalla porilaiset ostamaan hirveästi kausikortteja.
On ihan mielenkiinnosta pakko kysyä, että mitä ihmeitä olisit nyt ulkopuolisen mainostoimiston toivonut tekevän ja mitä sillä olisi saavutettu?
Ainoa konkreettinen apu tähän kauteen oltaisiin saatu hommaamalla parempia pelaajia ennen kauden alkua tai Pajulin ulostamisen jälkeen, mutta sitä tuskin edes se ulkopuolinen mainostoimisto olisi tehnyt... Vaikkakin mielestäni ei ollut lainkaan huono veto säästää vaikka ylimäärinen 100k kesken kauden tehtävistä hankinnoista ja siirtää ne ensi kauden nippuun, koska vaikka oltaisiin hommattu millaisia pelaajia tahansa (mihin varaa olisi ollut), olisi lopputulos jopa todennäköisesti ollut sama, eli ei edes sääleihin.

Ja toiseksi, en koe että minua, porilaisena on kusetettu, vaikka kausikortin ostinkin. Sain ylimääräiset finaalikortit kavereilta ja maksoin 90€ istumakortista.
Vaikka joukkue pelasi valtaosan kaudesta aika kusista peliä, olen silti tyytyväinen hankintaan. Kortti tulee hommattua ensi kaudellakin, vaikka se edellyttääkin suurempaa taloudellista sijoitusta.

Ei mielestäni kannata nyt enään kauheasti Hirsimäkeä soimata, hän on kuitenkin muutamassa vuodessa ollut nostamassa suht konkurssikypsän seuran iloisesti plussalle. Hän on jatkuvasti toitottanut, että miten tässä tehdään pitkä jänteistä työtä ja pikku hiljaa nostetaan budjettia ylöspäin. Toistaiseksi hän on onnistunut työssän aika hyvin, kun verrataan vaikka hänen edeltäjiinsä. Ainoa miinus, jonka hänelle antaisin on niistä kesken kauden lausutuista ylimielisistä "haistavittu" kommenteista, kuten "meillä on kokenut joukkue..." ja "pelaajat ovat tämän aiheuttaneet, joten saavat paikatakkin itse". Olisi heti sanonut, että me epäonnistuimme hankinnoissa, mutta tästä opittiin tai muuta vastaavaa.

Nyt ansaitulle lomille ja katseet kohti valoisaa tulevaisuutta. Onhan Ässät kuitenkin aina Lukkoa parempi.
 
Suosikkijoukkue
Pata
Jos jotain positiivista hakee, niin jaksaapahan ainakin keskittyä kevään mm-kisoihin paremmin. Viime vuonna tuli kyllä jääkiekosta jo vähän yliannostusta, positiivisessa mielessä.
Niin ja ehkäpä "Säbä"häppölä on ens kaudella nopeempi.
Pleijareista lähinnä kiinnitän huomion Hifkiin, ja toivottavasti saadaan myös nauttia lukon putoamisesta kunnon playoffeista.
 

LuKi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, LuKi-82
Paksu kirjoitti:
On ihan mielenkiinnosta pakko kysyä, että mitä ihmeitä olisit nyt ulkopuolisen mainostoimiston toivonut tekevän ja mitä sillä olisi saavutettu?

Nyt ansaitulle lomille ja katseet kohti valoisaa tulevaisuutta. Onhan Ässät kuitenkin aina Lukkoa parempi.

En osaa vastata tältä istumalta mitään konkreettista, mutta se täytyy todeta ettei kulunut asioiden hoitotapa edellyttänyt mitään kummallista ammattitaitoa niin talouden kuin jääkiekonkaan saralla. Kuka tahansa merkonomi olisi saanut viime kevään jälkeen aikaiseksi tällaisen taloudellisen tuloksen, jos ohjeena olisi ollut niukkuuden jakamisen linja. Tulopuolen virta oli niin kova. Pelillisestä menestyksestä ei tässä tarvitse paljon puhua. Jotenkin kestävämpää "porilaista hulluutta" olisi pitänyt ammattitaitoisesti jalostaa. Löytää ne jutut jotka kuuluvat tällaiseen brändiin, tästä kun oltiin vielä muualla vahvasti kiinnostuneita.

En ole jakamassa Hirsimäelle potkuja. Asoista ovat yhtälailla vastuussa hallitus ja esimerkiksi Kari Takko. Miehet hoitavat järkevästi rajallisen resurssin kiekkojoukkuetta, mutta reagointi kyky poikkeukselliseen ja myös ehkä ainutkertaiseen huumaan oli heikko. Taloudellisesti tilanne on nyt loistava, mutta edes sillä odottevissa olevalla 1/2 miljoonalla eurolla on erittäin vaikea luoda mennyttä mediajulkisuutta.

Ja totta kai Ässät on aina parempi ja USKOTTAVAMPI kuin Lukko ;-)
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
En nyt halua liikaa Ässiä tämän kauden perseilyn jälkeen kehua, mutta olen kyllä samaa mieltä kuin tuo JA:n artikkeli joukkueiden runkosarjan kouluarvosanoista:

Ässät on muutaman viimeisen vuoden taloudellisella toiminnallaan varmistanut paikkaansa tulevana KESKIkastin joukkueena. Ja tämähän nyt on loppuen lopuksi se, mitä suurin osa tännekin kirjoittelevista toivoo...?
Siis ei mitään "kerran 10 vuodessa unelmakausi", vaan tasaista vääntöä ainakin noista puolivälieräpaikoista..

Itselleni kausi (näin suuri romahdus) oli pettymys, ja on hyvä että kausi on ohi.
Kyllähän nuo pleijarit nyt pitäisi jatkoaikalaisia sen verran - joukkueesta riippumatta - kiinnostaa, että ainakin TV:n välityksellä seurataan.
Uskon joka tapauksessa, että suurin osa palstan Ässäfaneista yhtyy allekirjoittaneeseen: Kohti juhlakautta, nälkäisinä ja suuria odotuksia täynnä, as always!
 

1Euro

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ässät pelaaja pelaajalta

http://www.satakunnankansa.fi/blogit/kiekkokansa/2007/03/aessaet_pelaaja_pelaajalta.html#more
Satakunnan Kansa julkaisi perinteisen kauden pelaaja-arvostelun. Vein analyysiä vähän pidemmälle, jotta saisi edes jotain pohdittavaa surkean kauden jälkimainingeissa.

Kyhäilin seuraavanlaisen taulukon. Ässien pelaajat on laitettu pistepörssin mukaiseen järjestykseen. Nimen perässä pelaajan pisteet, +/- saldo, edellisten erotus, järjestysnumero erotuksen mukaan ja viimeisenä erotuksen ja pistepörssisijoituksen ero. Eli tästä voidaan lukea suuntaa-antavasti ketkä pelaajista ovat "hoitaneet ruutunsa", ketkä eivät. Lisäksi voidaan suuntaa-antavasti verrata suorituksia annettuun vastuuseen nähden. Viimeisestä sarakkeesta voidaan oikeastaan lukea, keille olisi pitänyt antaa lisää peliaikaa ja keille vähemmän, jotta joukkue olisi voittanut enemmän pelejä. Mitenkään yksiselitteinen taulukko tämä ei ole. Joillakin pelaajilla on tietyt ottelut jääneet väliin ja jotkut eivät ole saaneet esim. ylivoima-aikaa jne...


Koodi:
     Nimi               P   +/-  Ero  Sij   Peliajan sopivuus
1.  Marko Kivenmäki    49 (–21)  28   1.    0
2.  Toni Häppölä       37 (–11)  26   2.    0
3.  Kristian Kuusela   36 (–20)  16   4.   -1
4.  Tero Konttinen     27 (–22)   5   9.   -5
5.  Jesse Joensuu      26 (–7)   19   3.   +2
6.  Pasi Peltonen      26 (–13)  13   6.    0
7.  B.J. Crombeen      22 (–10)  12   7.    0
8.  Matti Kuparinen    21 (–7)   14   5.   +3
9.  Tapio Sammalkangas 13 (–18)  -5  21.  -11
10. Tom Wandell        12 (–11)   1  11.   -1
11. Tommi Turunen      12 (–15)  -3  17.   -6
12. Marko Toivonen      9 (–16)  -7  23.  -11
13. Tuomas Huhtanen     8 (–7)    1  11.   +2
14. Teemu Kesä          8 (–12)  -4  19.   -5
15. Ville Hirvonen      7 (–7)    0  13.   +2
16. Mika Rontti         7 (–4)    3  10.   +6
17. Tuomas Takala       6 (–15)  -9  24.   -7
18. Tobias Salmelainen  6 (+2)    8   8.  +10
19. Paul Healey         5 (–18) -13  25.   -6
20. Petteri Tasku       5 (–6)   -1  15.   +5
21. Eetu Heikkinen      5 (–5)    0  13.   +7
22. Joonas Kemppainen   4 (–5)   -1  15.   +7
23. Patrik Forsbacka    3 (–6)   -3  17.   +6
24. Peter Aston         3 (–8)   -5  21.   +3
25. Anssi Tieranta      3 (–7)   -4  19.   +6
Erityisesti ääripäät kiinnittävät huomiota. Esim. Healeyn tehojen miinuslukema verrattuna tehtyihin pisteisiin jättää miehen koko joukkueen huonoimmaksi pelaajaksi siihen nähden mitä valmennusjohto on hänelle antanut aikaa huonontaa tehopörssisijoitustaan. Eli tämän taulukon mukaan täysi susihankinta, jota ei olisi pitänyt peluuttaa lainkaan!

Toinen ääripää voisi olla Tobias Salmelainen, jolle tehosaldon vertaaminen pisteisiin nostaisi sijoitusta kymmenellä pykälällä. Eli Salmelaista olisi pitänyt peluuttaa enemmän.

Kärkikymmenikössä Konttista olisi taulukon mukaan pitänyt peluuttaa vähemmän. Toisaalta pakeista vain Peltosella on parempi teho/piste -suhde ja nuorta lahjakkuutta oli muutenkin järkevää peluuttaa paljon kehityksen kannalta.

Yleisesti paljon pelanneilla pakeilla tämä arvo näyttää olevan melko heikko. Eli olisiko tässä ollut Ässien akilleen kantapää? Olisiko esim. Rontin pitänyt saada enemmän peliaikaa kuin Sammalkankaan ja Toivosen? Olisiko lisäksi yhteen huippupakkiin satsaaminen voinut pelastaa paljonkin?
 

IHaD

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
1Euro kirjoitti:
Kyhäilin seuraavanlaisen taulukon. Ässien pelaajat on laitettu pistepörssin mukaiseen järjestykseen. Nimen perässä pelaajan pisteet, +/- saldo, edellisten erotus, järjestysnumero erotuksen mukaan ja viimeisenä erotuksen ja pistepörssisijoituksen ero. Eli tästä voidaan lukea suuntaa-antavasti ketkä pelaajista ovat "hoitaneet ruutunsa", ketkä eivät.
Osoittaa asialle omistautumista ja mielenkiintoista pohdintaa sinulla tuolla loppupuolella, mutta minä en kyllä ymmärrä tämän taulukon logiikkaa.

Otetaan nyt esim. vaikka Mave, -21, vertailuarvo tuossa taulukossa +28. Iso osa Maven pisteistä on tullut ylivoimalla, oletetaan 29 yv:llä ja 20 tasakentällisin. Tasakentällisin 20 tehtyä ja 41 päästettyä, ei hurraamista minusta noissa luvuissa.

Toinen esimerkki, oletetaan, että pelaaja ei pelaa ylivoimaa ja kaikki pisteet on tulleet tasakentällisin. Esimerkin vuoksi käytän Kuprun lukuja, 21 pistettä, -7, vertailuluku +14. Eli 21 maalia, 28 päästettyä, miksi yhtäkkiä vertailuluku on +14? Tuohan arvo tulee tässä tapauksessa kun tehdyt maalit kerrotaan kahdella ja vähennetään päästetyt.

Mielestäni tuo +/- luku on pisteiden lisäksi se mitä kannattaa seurata. Jos pelaajat haluaa samalle viivalle niin voidaanhan laskea vertailulukuja saadun peliajan suhteen.

Ongelmallista näitä vertailuista tekee omalta osaltaan se kun pisteissä on kaikki mukana ja +/- vaan tasakentälliset.
 

1Euro

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
IHaD kirjoitti:
...minä en kyllä ymmärrä tämän taulukon logiikkaa.
Kyllä tästä logiikkaa löytyy, joskin aavistuksen verran epätieteellistä...
Otetaan nyt esim. vaikka Mave....ei hurraamista minusta noissa luvuissa.
Ei ole hurraamista Mavenkaan luvuissa,ei. Ässistä ei hyviä lukuja löydy keneltäkään. Siksi joukkue ei pärjännytkään. Maven tehopörssin -21 kertoo karua kieltä, mutta onneksi sentään ne 30 pistettä ylivoimalla. Eli kokonaisuudessaan "ruutunsa täyttänyt" (peliajan sopivuus=0).
Toinen esimerkki....Kuprun lukuja, 21 pistettä, -7, vertailuluku +14. Eli 21 maalia, 28 päästettyä, miksi yhtäkkiä vertailuluku on +14?...
....Mielestäni tuo +/- luku on pisteiden lisäksi se mitä kannattaa seurata.
Tässä tämän taulukon juju juuri onkin. Yritin nimen omaan ottaa molemmat pörssit huomioon suuntaa-antavalla vertailulla. (Esim. Kuparisen vertailuluku +14 nostaa hänet esim. Konttisen +5:n ohi. Kuparisen 21 pistettä ja "vain" -7 tehot ovat siis parempi yhdistelmä joukkueen kannalta, kuin Konttisen 27 pistettä ja -22 tehot.) Pistepörssin pisteitä pelaaja voi tehdä itsekkäästi kun taas tehopörssin lukuun pelaaja voi vaikuttaa positiivisesti "pelaamalla joukkueelle". Eli tehopörssin plussa saattaa kasvaa hyvän puolustuspelaamisen ansiosta pelaajalla joka ei välttämättä ole luomassa itse maalitilanteita.
Ongelmallista näitä vertailuista tekee omalta osaltaan se kun pisteissä on kaikki mukana ja +/- vaan tasakentälliset.
Kuten jo sanoinkin mm. ylivoimapelaaminen sotkee tätä taulukkoa. Toisaalta eihän tämän mitään oikeaa totuutta pitänytkään kertoa. Ainoa mitä loppujen lopuksi kannattaa tässä vertailla on tuo viimeisen sarakkeen arvo.
Tee itte parempi ;)
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös