Mainos

Kaupat, waiversit ja uudet sopimukset kaudella 2015–2016

  • 317 155
  • 1 016

mutina

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Chicago Blackhawks, Fife Flyers
Tästä ideasta puuttuu vain niin sanottu yhteisöllinen ulottuvuus. Fanit täytyy ehdottomasti saada mukaan vaikuttamaan suosikkijoukkueidensa rakentamiseen. Treidattavat pelaajat (tai suojattavat, miten vain) voitaisiin valita esimerkiksi yleisöäänestyksellä kunkin joukkueen FB-sivulla. Myös keskustelupalstoilta tuttu elimination game soveltuisi tähän yhteyteen. Eliminoidut pelaajat joutuisivat yleisöäänestykseen, josta fanit voisivat suojata äänillään yhden pelaajan takaisin oman joukkueen rosteriin. Faneille voisi myös antaa Coach's challengen kaltaisen haasto-oikeuden kumota yhden treidin. Treidikauden päätyttyä fanit saavat valita yhden pelaajakaupan kumottavaksi. Eniten ääniä saanut kauppa perutaan ja kohteina olleet pelaajat ja varausvuorot palautetaan takaisin.
Lisäisin tähän vielä pelaajien lasten kirjoituskilpailun, jossa eniten sääliä herättäneen kirjeen kirjoittaja saisi valita isin joukkueen seuraavaksi vuodeksi.

Jos totta puhutaan, en näe mitään erityistä syytä miksi kauppoja pitäisi lisätä. Jännäähän se on, mutta kyllä minua peli enemmän kiinnostaa.
 

Duffeldof

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dallas Stars, TPS
Keinotekoinen treidien lisääminen ei takaa sirkushuvien lisääntymistä. Ketään etenkään keskiverto NHL-seuraajaa ei kiinnosta se nelosketjun kaverin siirtyminen jengistä toiseen. Jos taasen treideissä liikkuu runkopelaajia ja mielenkiintoisempia nimiä syö se joukkueitten kannattajia. Oman joukkueen runkopelaajan menettäminen satuttaa aina ja vastineeksi tässä systeemissä tulisi vieläpä toisessa NHL seurassa uraa tehnyt kaveri jonka sulattaminen osaksi omaa joukkuetta ei käy ihan kädenkäänteessä.

Itse näen hyvänä juttuna joukkueiden pysyvän rungon ja pitemmän tähtäimen suunnittelun. Siitä huolimatta niitä isompiakin nimiä liikkuu. Ei ne siirtomarkkinat ole kuolleet vaikka niin näin alkukaudesta tuntuu kun edes huhuja ei juuri liiku.

Palkkakatto on varmasti vähentänyt treidien lukumäärää, mutta kyllähän palkkakatto tuo paljon mielenkiintoisia treidejä ja tilanteita. Esim. Chicagon ympärillä pyöri aikamoinen huhumylly ja kyllähän siellä meni palettia palkkakaton takia aika uusiksi. Siinä ohessa luotiin sirkushuveja kansalle.
 
NHL voisi kyllä tarttua tähän ja viedä asian vielä askelta pidemmälle muuttamalla varaussysteemin sellaiseksi, että kunkin pelaajan NHL-oikeus on maantieteellisesti kotipaikkaa lähimmällä seuralla (ja sitten toisiksi lähimmällä jos lähimmän rosterissa ei ole tilaa jne.). Ei tarvitsisi tuon muutoksen jälkeen enää lueskella vuodesta 1967 kovinkaan kauaa...
Kyllä sen pitäisi olla tällä tavalla. Mitä järkeä, että John Toews ei pelaa Winnipegissä, eikä Pat Kane Buffalossa? Ja muutenkin vain muutama pelaaja saa pelata kotiseuduillaan sattumalta.
Pohjois-Carolinasta ja Teksasista nyt ei tulekaan kiekkoilijoita, joten kyllä edes kiekkoseutujen joukkueilla pitäisi olla etuoikeus saada seudun parhaat juniorit.
Paitsi että Kanadassakin kaikki muuttaa toiseen kaupunkiin pelaamaan juniorikiekkoa viimeistään 16-vuotiaana, yleensä kuitenkin 14-vuotiaana.

Ja hyvä on myös tuo nimimerkin dali ehdotus, että kannattajat voisivat vaikuttaa joukkueen kokoonpanoon. Hehän maksavat koko vitjun homman!
Jokainenhan nyt osaa koota hyvän joukkueen ja tehdä oikeanlaiset kaupat ja varaukset. Kuulemma Amerikassa tällaiset "fantasy leaguet" ja nojatuoli-GM jutut on niin suosittuja, ettei sitä Euroopassa ymmärretä.
Kannattajien pitäisi päästä ainakin nyt äänestämään tehdäänkö joku kauppa vai ei. Ja varaustilaisuudessa rekisteröityneet kannattajat voisivat äänestää kuka jäljellä olevista pelaajista otetaan. Tähän olisi helppo kehitellä erityinen applikaatio jonka avulla äänestys hoidetaan hetkessä.
 
Suosikkijoukkue
Colorado, Toronto, sympatiat Krakenille
Pohjois-Carolinasta ja Teksasista nyt ei tulekaan kiekkoilijoita, joten kyllä edes kiekkoseutujen joukkueilla pitäisi olla etuoikeus saada seudun parhaat juniorit.
Tämä olisi kyllä ihanaa. Päästäisiin eroon 1990-luvun turhakejoukkueista käytännössä kertaheitolla. Poikkeuksena Kalifornialle voitaisiin antaa rahaa vastaan mahdollisuus varata Ontarion "ylimääräisiä".

Itse annan hiljaisen kannatukseni sekä McIndoen idealle että myös UFA-soppareiden maltilliselle rajoittamiselle. Ongelmana on silti se, että palkkakatto estää kuitenkin useimmat niistä kaupoista, joita uudet pickit voisivat tuoda. Joko pelaajan sopimus aivan perseestä taitotasoon nähden tai sitten kaveriin ei vain yksinkertaisesti ole rahaa, vaikka sopisikin rosteriin kuin isä äitiin. Omalta osaltani tunnustaudun hieman "sirkushuveille" lämpeäväksi kaveriksi, kunhan kentällä homma säilyy asiallisena. Eli pelaajakauppoja olisi kiva nähdä enemmänkin, mutta ei kuitenkaan lähdetä muuttamaan koko ottelua 3vs3-kiekoksi.
 

Tiiviste

Jäsen
Suosikkijoukkue
Coyotes, Isles, Flyers, Ässät
Vaikka McIndoe on ehdottomasti suosikkini NHL-journalisteista, en sinänsä lämpe idealle. Lähinnä siksi että minä jopa pidän siitä, että treidirintamalla on rauhallisempaa. Tietynlainen jatkuvuus on omaan makuun jollain tapaa enemmän kuin se, että pelaajia menee molempiin suuntiin isompaa vauhtia.

Edit: Pointtini on siis, että treidien arvo on nykypäivänä paljon suurempi.
 

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
Yksi juttu treidien vähentymisessä on myös siinä, että gm:t ovat nykyään paremmin ammattinsa osaavia, scouttaus on parempaa ja jopa valmentajat osaavat muutakin kuin dump-and-chasea. Mahdollisuudet muuttaa joukkuetta on muutakin kuin treidata puoli joukkuetta. Tietenkin UFA-markkinat ovat iso osa muutosta.

Totta kai edelleen on huonosti johdettuja ja valmennettuja joukkueitakin.
 

Apheu

Jäsen
Organisaatioita pyritään rakentamaan kestävälle pelaajapohjalle, jossa runko on vahva ja mahdollisimman seurauskollinen. Pelaajien ja seuran välille pyritään luomaan mahdollisimman vahva suhde. Tämä on järkevää oikeasta kaikelta kannalta, paitsi ehkä yleisön, joka haluaisi treidejä. Nykyään ajattelu tuppaa vain olemaan se, että ennemmin nostetaan se oma junnu tai AHL:ssä pitkään kiekkoillut sinne kolmoskenttään, kuin lähdetään treidin kautta hakemaan pelaajia, jossa menetetään vielä varausvuorokin. Muutokset tullaan näkemään yhä enemmän vain "pakon sanelemana", eli palkkakatto tulee vastaan ja sen takia treidataan (esim. Saad yms). Varsinaisia "meillä on tuo puute, teillä taas sopivasti tarjolla tuollainen ylijäämäpelaaja" -treidejä ei nykyään tule juuri koskaan. Ainoastaan sitten deadlinella viedään ne kermat päältä, kun jo playoffjunasta tippuneet myyvät väkeä.

Sinänsä sääli, mutta treideissä on ne riskinsä. Linja on ihan selkeä, että draftin kautta pyritään se joukkue rakentamaan. Sitten deadlinella täsmävahvistus. Treideillä ei joukkueita enää rakennella.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Yksi asia mikä helpottaisi treidien tekoa olisi kieltää noi kaiken maailman treidin estävät pykälät jne. tai rajoittaa niiden määrä esim. niin että niitä saisi olla max. kolmella pelaajalla joukkueessa.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Pari waiver-poimintaa tänään:

Landon Ferraro --> Boston Bruins
Petter Granberg --> Nashville Predators

Onko Nashvillellä loukkaantumisia puolustuksessaan, vai mikä tuon poiminnan ideana on? Siellä on kuitenkin koko kauden ollut 8 puolustajaa ylhäällä ja kaikki niistä ovat waiver-kelpoisia. Vai katsotaanko siellä yksinkertaisesti Granberg pieneksi parannukseksi joko Bartleyhin tai Bitettoon nähden, ja toinen noista tekee huomenna waivereiden kautta tilaa Granbergille?
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Ortio siis waiwersiin. Luulis kelpaavan, mutta kenelle?

Edmonton on tykännyt ainakin testata noita maalivahteja kohtuu paljon, mutta Ortion kannalta tuo olisi aikamoista itsemurhaa. Ei ole kauaa kuin Talbotia pidettiin todella hyvänä kakkosmokena ja potentiaalisena ykköskassarina. Nyt se on sitten parin kuukauden Edmontonissa olemisen jälkeen yksi heikoimmista kakkosmokeista.

Florida voisi olla seuraava tuolta alhaalta päin ja siellä tais Montoya loukkaantua, joten tarvettakin olisi. Ja organisaation maalivahtiosasto on varsin suppea, joten mahtuisi sinne myös Montoyan parannuttua.

Jos ei noille kelpaa niin sitten mielenkiintoista nähdä kelpaako ollenkaan.
 

Taison

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers, KalPa
Ortio siis waiwersiin. Luulis kelpaavan, mutta kenelle?
Cap hit 600k, sopimus päättyy tähän kauteen ja on maalivahdiksi suhteellisen nuori. Luulisi olevan täydellinen kokeilu esim. Floridalle tai Arizonalle. Olin tietysti väärässä Rämönkin suhteen...
 

Gemondo

Jäsen
Winnipegiin paikkaamaan Pavelecia tai Dallasiin tuuraamaan Lehtosta? No tuskinpa ainakaan Jetsillä on tarvetta mutta miltä näyttää Texasin maalivahtiosasto?
 

Snagari

Jäsen
Dallasiin tuuraamaan Lehtosta? No tuskinpa ainakaan Jetsillä on tarvetta mutta miltä näyttää Texasin maalivahtiosasto?
Tästä kiinnostuneena kävin katsomassa vuonna 2010 numerolla 11 varatun Jack Campbellin kuulumisia ja aika huonolta näyttää nuoren miehen nykymeno. Ykkösvastuuta Dallasin farmissa kantaa varaamaton John Muse joten Dallasilla voisi todella olla haluja napata Ortio. Winnipegillä on Connor Hellebuyck johon on ladattu isot odotukset joten en usko Ortion sinne menevän vaikka Pavelec pitkään onkin pois.
 

odwaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kepa ja Pena
Millä perusteella waiver-järjestys nyt menee? Onko vielä viime kauden perusteella vai joko on pelattu tarpeeksi, että on tämän kauden piste% vai häh?
 

LostHorizon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Avalanche, Real Madrid
Mikseipä myös Buffalo? Kyllä, hankkivat Lehnerin, mutta on ykkösvahtina täysin katsomaton kortti. Oma luottamus ei ainakaan kaveriin riitä. Chad Johnson taas on täysi kakkosmaalivahti.
 

Red Label

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Bruins, Miro Heiskanen
Millä perusteella waiver-järjestys nyt menee? Onko vielä viime kauden perusteella vai joko on pelattu tarpeeksi, että on tämän kauden piste% vai häh?

Wikipedia tietää kertoa että 1. marraskuuta on raja. Sen jälkeen lasketaan siis kuluvan kauden pisteprosentin mukaan.
 

Tiiviste

Jäsen
Suosikkijoukkue
Coyotes, Isles, Flyers, Ässät
Kekäläinen on joissakin huhuissa kertonut ottavansa tarjouksia vastaan Ryan Johansenista. Mitään pakotteita ei taida olla, mutta kenties ihan mielenkiinnosta näin tekee?
 

Up089

Jäsen
Suosikkijoukkue
FLA, JYP, KeuPa HT
Kekäläinen on joissakin huhuissa kertonut ottavansa tarjouksia vastaan Ryan Johansenista. Mitään pakotteita ei taida olla, mutta kenties ihan mielenkiinnosta näin tekee?

Käsittääkseni sinitakit etsii lähinnä puolustajaa, joten luultavasti katsottu olisko sopivaa treidiä tarjolla.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Jos miettii Ortion mahdollisuuksia tulla poimituksi, niin näkisin Ottawa Senatorsin todennäköisimpänä waiver poiminnan sisään laittavana joukkueena. Sensin kakkosmaalivahti Andrew Hammond on sivussa aivotärähdyksen vuoksi, ja juuri pari päivää sitten toipuminen otti takapakkia. Sensin farmiveskarit Driedger ja O'Connor eivät ole vielä valmiita NHL:ään. Ortiolle olisi välitöntä tarvetta ja Hammondin toivuttua voivat sitten keksiä mitä tekevät Ortion kanssa.

Florida voisi olla toinen vaihtoehto, kun Montoya otti edellisessä pelissä pientä osumaa ja ainakin kesällä olivat siihen hakemassa parannusta kakkosmaalivahdin paikalle. Näkevätkö sitten Ortion parannuksena Montoyaan nähden, onkin se kysymys.

Buffalon veskarit ovat pelanneet ihan hyvin viime aikoina ja Winnipegillä on tosiaan Hellebuyckissa oma kultakimpale, jolle annetaan se mahdollisuus Pavelecin ollessa sivussa, joten en usko noiden poimivan Ortiota. Oilersilla Nilsson on pelannut hyvin, Talbot saa varmasti vielä uusia mahdollisuuksia ja farmissa on lupaava Brossoit, joten ei siellä ole Ortiolle tarvetta. Maksavat muutenkin entuudestaan jo kolmelle veskarille yksisuuntaisella sopimuksella palkaa, kun farmissa on vielä tuo Scrivens. Ei noilla Ortion näytöillä muutenkaan Talbotia syrjäytetä.

Toki näissä waiver-tapauksissa aina suurimmat todennäköisyydet ovat sen puolella, että pelaaja läpäisee ne. Mutta katsellaan mitä Ortiolle käy. Rämön kohdalla sopimus vaikutti waivereiden läpäisyyn, mutta Ortion sopimustilanteen ei pitäisi olla kenellekään ongelma. Lähes minimipalkalla ja RFA ensi kesänä. Jos ei kelpaa kenellekään, niin melkein uskallan sanoa Ortion NHL-uran olleen siinä sitten.
 
Viimeksi muokattu:

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Jos miettii Ortion mahdollisuuksia tulla poimituksi, niin näkisin Ottawa Senatorsin todennäköisimpänä waiver poiminnan sisään laittavana joukkueena.

Florida voisi olla toinen vaihtoehto, kun Montoya otti edellisessä pelissä pientä osumaa ja ainakin kesällä olivat siihen hakemassa parannusta kakkosmaalivahdin paikalle. Näkevätkö sitten Ortion parannuksena Montoyaan nähden, onkin se kysymys.

Floridaa jo itsekin veikkasin sekä Montoyan loukkaantumisen että Floridan heikon maalivahtiprospecti-osaston takia. Siellä on periaatteessa Sam Brittain ja Michael Houser potentiaalisimmat kyvyt, mutta Brittain on vetänyt AHL:ssä vähintäänkin heikosti (tippunut kakkoseksi) ja Houser pelaa ECHL:ssä. Kyseessä 1992-syntyneet maalivahdit ja noita Ortio on jo huimasti edellä (kovat näytöt AHL:stä ja pelajä NHL:ssä). Farmissa ykköseksi on noussut 32-vuotias Mike McKenna, joten TOP3 Floridalla on nyt 36 v - 30 v - 32 v. Tuohon tuollainen 24 vuotias jo tasonsa todistanut maalivahti menisi aika mukavasti.

Yksi vaihtoehto tuli taas viime yönä lisää, kun Price loukkaantui uudestaan. Mike Condon pelasi alkuunsa hyvin, mutta taso alkoi lopussa jo heilumaan. Farmissa Tokarski tai Fucale ei ole juurikaan vakuuttanut, joten heistä ei oikein ole apuja tällä hetkellä. Pidempää tarvetta tosin ei taida olla Montrealilla tai Ottawalla vaan lähes ainoa millä voisi olla pisempää käyttöä olisi juuri Florida.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Floridaa jo itsekin veikkasin sekä Montoyan loukkaantumisen että Floridan heikon maalivahtiprospecti-osaston takia. Siellä on periaatteessa Sam Brittain ja Michael Houser potentiaalisimmat kyvyt, mutta Brittain on vetänyt AHL:ssä vähintäänkin heikosti (tippunut kakkoseksi) ja Houser pelaa ECHL:ssä.

Houser ei enää edes kuulu Panthersin organisaatioon, kun ei saanut kesällä sopimustarjousta. Panthersilla on tosiaan heikoilla kantimilla tuo veskariprospecti-osasto, etenkin AHL:n osalta. Brittain on kohtuulupaava, mutta on vielä pitkä matka edessä kuin nähdään riittääkö taso NHL:ään. Siellä taustalla on sitten junnuissa ja yliopistossa kasvamassa myös Samuel Montembeault ja Evan Cowley, mutta heilläkin todella pitkä matka NHL:ään. Ortio olisi siten ikänsä ja valmiutensa puolesta aikalailla täydellinen maalivahti Panthersille sinne Luongon taakse, mutta sekin edellyttää että ovat jossain vaiheessa valmiit laittamaan Montoyan waiversiin ja sitä kautta AHL:ään sitten. Eikös se Montoya kuitenkin ihan hyvin ole tällä kaudella pelannut vähät minuuttinsa, joten sen vuoksi ei ehkä kovinkaan todennäköistä että poimisivat Ortion.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Eiköhän myös Calgaryssä ajateltu niin, että tässä kohtaa on ehkä potentiaalisin mahdollinen väli kokeilla Ortiota waiversien kautta farmiin. Muiden jengien tilanne ja Ortion alkukausi kun on ollut, mitä on.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Houser ei enää edes kuulu Panthersin organisaatioon, kun ei saanut kesällä sopimustarjousta.

Eikös se Montoya kuitenkin ihan hyvin ole tällä kaudella pelannut vähät minuuttinsa, joten sen vuoksi ei ehkä kovinkaan todennäköistä että poimisivat Ortion.

Kappas, eihän tuo Houser tilannetta muuta oikein suuntaan tai toiseen, mutta entistä suppeampi on tuo Floridan maalivahtipooli.

Viime kaudella Montoya oli heikko, mutta tämä kausi on nyt lähtenyt paremmin liikkeelle. Ensimmäiseen 13 peliin Montoya pelasi neljä peliä, mutta sitten Luongo pelasi seitsemän peliä putkeen. Tämän jälkeen tuli taas Montoyan vuoro ja siinä pelissä hän sitten loukkaantuikin. Itselle on tullut käsitys, että Luongolle olisi pelin tai parin huili tullut tarpeeseen, mutta jostain Montoyaa ei ole haluttu (ei luottoa, ei kunnossa?) peluuttaa. Toki eihän Ortio mikään optimaalinen kakkosveska ole, mutta voisi hän tarjota paremman mahdollisuuden lepuuttaa Luongoa hivenen enemmän. Ja loukkaantumisten sattuessa Ortio voisi olla pätevämpi ykkönen kuin Montoya.

Luongolle on kuitenkin nyt parina viime vuonna tullut se pari-kolme loukkaantumista kaudessa. Luongo pelaa huikealla tasolla edelleen, mutta millä saada hänet pysymään ehjänä koko kauden sekä myös vireessä. Yksi mahdollisuus voisi olla tuon pelimäärän pienentäminen tuonne 50-60 pelin väliin, jolloin myös kakkoselle tulisi noin 30 matsia kaudessa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös