Kaupat, waiverit ja uudet sopimukset 2021–2022

  • 447 324
  • 1 512

Kental

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins
Tuosta OEL-treidistä sen verran, että - yhtään OEL:n sopparia puolustelematta - tuntuu, että noiden muiden palasten arvoja hiukan vähätellään. Vaikka noissa Vancouverista dumpatuissa soppareissa ei ole kuin yksi vuosi jäljellä kussakin, niin siinä on kumminkin 12 miljoonaa roinaa, josta kuusi lähtökohtaisesti täysin käyttökelvotonta sellaista. Lisäksi Garlandilla alkaa olla jo uskottava track record korkean luokan lätkästä, ja moni joukkue olisi varmasti ollut lujaa kaverin perässä. Nuo pickit eivät mun laskujen mukaan millään riitä maksuksi paketista Garland + dumpit, joten tulkinta OEL:n kontolleen ottamisesta ilman maksua ei mielestäni ole oikea. Lisäksi vaikka Arizona ei syönyt sopparista kovin suurta osuutta, niin tuo retain näkyy heidän kirjoissaan kuitenkin harvinaisen kauan.

En nyt tarkoita, että tuo mikään onnistunut diili lähtökohtaisesti olisi ja riskillä tietysti Canucks menee OEL:n "heräämistä" toivoen, mutta minusta value ei niin kelvoton ole kuin annetaan ymmärtää.
 

stunt cock

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Sharks, HPK
Seth Jones on urallaan pelannut yhden 9,5M arvoisen kauden muutama vuosi sitten ja sillä kaudella pistesaldossa näkyi aika vahvasti tukimiehen rooli Panarinin pyörittämällä yvllä. Sen jälkee suunta on ollut laskussa, pari viimeistä kautta lähempänä kolmos- kuin ykkösparin tasoa.
Näissä nettikeskusteluissa mielipiteet pelaajista ja kaupoista ovat usein varsin jyrkkiä. Jollain tavalla myös konsensusmielipiteeseen turvaudutaan helposti. Tässä tapauksessa kai GM:t jotain pelaajan tasosta ja joukkueen kehityksestä sentään ymmärtävät.

Näissä nettikeskusteluissa pelaajat ovat pääsääntöisesti törkeän yliarvostettuja ja aliarvostettuja. Keskusteluissa on niin helppoa ja mukavaa olla konsensuksen kanssa samaa mieltä.
 
Viimeksi muokattu:

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Eikä mitään höpöhöpö no tradeja tai no moveja tuossa sopparilla. Millin allekirjoitusbonarikin vain vikalle vuodelle. Aika tiukkaa linjaa painaa Sakic.

No varmaan tiesit senkin, ettei RFA:lle voi antaa No-Trade Clausea?

Vain 2 viimeisen vuoden aikana Makar on UFA-statuksella, joihin clausea olisi voinut antaa.
 

Knatterton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Colorado Avalanche
3. Antoine Roussel, Jay Beagle, Loui Eriksson, 2021 1st rounder, 2022 2nd rounder, 2023 7th rounder VAN <--> Oliver Ekman-Larsson (12% retained), Conor Garland (RFA) ARI
Jim Benningin erikoinen, taiotaan lyhyen tähtäimen paskoista sopimuksista yksi pidempi paska sopimus. Garland on ihan kiva peluri, ja lyhyellä tähtäimellä reilun 4 millin lisäys palkkakattoon helpottaa Petterssonin ja Hughesin soppareiden tekoa tänä kesänä. Toisaalta saatiin myös yksi RFA-pelaaja lisää, ja voi taivas tuo OEL:n soppari on edelleen ankkuri, vaikka pelaaja nostaisikin tasoaan. Tänä vuonna säästöä cappiin 4 milliä, ja vuosiksi 2-6 hintaa tuli lisää 8 milliä. Ja tähän kaikkeen piti sitten myös tuhlata top-10 varaus. Erään HfBoardsin Cannucks kannattajan tiivistys:

Onko OEL tosiaan niin huono, kun näistä kirjoittelusta annetaan ymmärtää? Mielestäni vähän liikaa tuijotellaan tilastoja, kun ajatellaan näitä heikoimpien jengien ykköspakkeja (myös Ristolaisen treidi). Soppari on kyllä ylihintainen, totta, mutta kyllähän OEL tekee Vancouverin pakistosta huomattavasti paremman, kun käytännössä Edler vaihtui OEL:n. Pidän OEL:ia parempana kuin Schmidt tai Myers.

Sit jos mietitään muita elementtejä. OEL tuo Vancouveriin aimo annoksen johtajuutta lisää. Näkisin myös hänen läsnäolonsa helpottavan Pettersonin elämää. En tiedä asian todenperäisyyttä, mutta Elias oli ilmeisesti ottanut aika raskaasti Markströmin lähdön edellisellä kaudella. Nyt jos Edler ei jatka ja Erikssonkin lähti tässä treidissä, niin maanmiehet vähenivät entisestään.

Aikahan sen toki näyttää minkälainen taakka tuosta sopimuksesta muodostuu, mutta ei tuo nyt niin huono treidi Vancouverin kannalta ole. Etenkin, jos saavat Garlandille järkevän sopimuksen aikaiseksi, niin puolustuksen lisäksi hyökkäyskin vahvistui.
 

Juteeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche ja Tappara
No varmaan tiesit senkin, ettei RFA:lle voi antaa No-Trade Clausea?

Vain 2 viimeisen vuoden aikana Makar on UFA-statuksella, joihin clausea olisi voinut antaa.

Niin eli juuri siihen vaiheeseen niitä ei ole kirjattuna, kun Colorado mahdollisesti voisi haluta siirtää Makarin pois joukkueesta, jos kaikki ei mene kuin Strömsössä.
 

DTremens

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Red Wings, PattU, Wolves, Patriots

En mä syytä analytiikkaa. Se on puhdasta matematiikkaa. Mutta se myös toimii täydellisesti ainoastaan vakuumissa ja sellainen tuo NHL ei ole vaan sielä on 31 kilpailevaa toimijaa. Se ei auta sanoa pelaajan agentille että analytiikka sanoo että oot tän arvoinen kun se kilpailuttaa sen pahvin muillakin. Eikä se auta silloinkaan kun omistaja sanoo että tees nyt saatana jotain äläkä itke että kaikki on liian kalliita. Sitä kutsutaan kilpailuksi ja kuten tänäänkin on jo varmaan useaan otteeseen draft lähetyksessä sanottu nii "if you wanna make changes you gotta pay the price".

Mitä alemmas syvyyskaaviossa ja mitä nuorempiin pelaajiin mennään sitä paremmin analytiikka toimii ja voit saada hyviä hakuja ja palasia täydentämään sun joukkuetta. Mutta niitä ison roolin varmoja kavereita saati tähtiä sä et pelkällä analytiikalla saa muualta kuin draftin kautta kasvattamalla. Mutta mitäs sitten kun prospectiputkessa ei ole sitä korvaajaa sille kaverille joka on haistattanut paskat sille analyysin perusteella tarjotulle jatkosopimukselle ja joukkueen olisi aika menestyä. Istutko käsien päälle ja sanot että kaikki tarjolla olevat sopimukset ja pelaajakaupat on liian kalliita vai myytkö sitä tulevaisuutta ja/tai otat riskin? Ja jos istut käsien päälle niin kauanko sun hallissa riittää katsojia ja omistajalla hermot?
 

Vpiiroi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs,
Hauskaa kun lähes kaikista kaupoista valitetaan että joka kauppa on surkea.
Itselläni kaksi kauppaa hieman hämmästyttää, muissa näen kyllä idean taustalla kummallekin osapuolelle.
Yleensä parhaan pelaajan saanut joukkue voittaa treidin, nyt minusta on ollut monta kauppaa, jossa kumpikin voittaa.
Hyvät pelaajat saavat mahdollisuuden pelata paremmassa tilanteessa ja huonot joukkueet saavat säästöjä ja uusi rakennuspalikoita.
Monella on myös rahapula, joten säästöjä on tehtävä.
 
Viimeksi muokattu:

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Florida vahvistuu kyllä hurjaa tahtia. Heittämällä Atlanticin Top3 joukkue TBL ja BOS kanssa.
 
En tiedä voiko tästä tykätä, mutta tiedossa oli ja vissiin tuosta varausvuorosta väännetty kun muu vastine oli jo eilen tiedossa

Oli huhuja, että pitää pelaajalle ilmoittaa ja siksi ei julkaista kauppaa. Suomessa oli aamuyö, niin se olisi mennyt läpi.

Mutta siinä siis lopulta _ei_ siirtynyt esim. Heponiemeä.
 
Menikö halvalla? Periaatteessa ainoastaan ensi vuoden loppupään ykkösvaraus.
Jos varaus olisi ollut edes tämän vuoden draftiin ja vastine heti marinoitumassa, hommassa olisi joku järki. Nyt on todella pitkä siima.

Loppupään? Joo, voit tehdä kaikenlaisia oletuksia, mutta muistaakseni näillä on haukattu isosti paskaa ennenkin. Siis "oho, olikin kolmosvaraus :o "
 

Kental

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins
Menikö halvalla? Periaatteessa ainoastaan ensi vuoden loppupään ykkösvaraus.
Jos varaus olisi ollut edes tämän vuoden draftiin ja vastine heti marinoitumassa, hommassa olisi joku järki. Nyt on todella pitkä siima.

Kyllä tuntuu että meni. Mikäli viime kausi oli Reinhartilta vasta alkusoittoa, niin tämä voi olla ketjun trendipuheenaiheen "paskimmat trendit" malliesimerkki. Vähän sukua tuolle Butshnevits-kaupalle sikäli, että helpolla luovutaan jo breikanneesta nuorehkosta hyökkääjästä.

EDIT: Draisaitl Floridaan seuraavaksi? Muu ko. draftin kärkinelikko on jo Panttereihin haalittu.
 

Oles

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Leijonat
Kyllä halvalla lähti Reinhart Floridaan. Toki on mahdollisuus, että tuo ykkösvaraus on hyvä, joskin Florida kokoaa semmoista porukkaa, että vaikea uskoa totaaliseen floppikauteen. Jos vielä saisivat Suterin hankittua pienellä paperilla tuomaan puolustukseen lisää kokemusta niin se olisi kirsikka kakun päälle.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös