Kauden 2022–2023 ennakkospekulaatio

  • 64 658
  • 326

gran reserva

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi
Viestistä on annettu rikepiste
On ihan hyvä, että on paikka jossa purkaa aggressioitaan, patoutumiaan ja pahaa oloa. Varmasti ahdistaa, kun äitillä olikin pyykkipäivä eikä korista löydy enää Lähepellon äiskän pari päivää jalassa olleita alushousuja.
 

waitsneik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Yläsarjasta alasarjaan
Tetlow on kyllä tulossa Rovaniemelle, mutta kisojen jälkeen katsomaan Joulupukkia, kuten muutkin brittiläiset kisaturistit ;) Eiköhän anneta tän uutisen viiletä, kun ei sopimustakaan ole vielä saatu todistaa :) ja ja ja peli taikka niitä paperilla pelottavia avuja fyysiseen peliin :)))
 

Cou10

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rovaniemen Kiekko, Saimaan Pallo, LFC
Toivottavasti Mestis pysyy nuorten, taitavien ja muutaman vanhemman kehittymään pyrkivien pelaajien sarjana eikä mikään joukkue lähde hakemaan menestystä väkivaltakiekon kautta
Omilla vahvuuksilla :). Kiekossa pysymiseen vastalääke on kiekosta irroittaminen. Jos pelaa Ketterää vastaan Ketterän aseilla ni ei hyvin käy. Toivottavasti ääripäät kohtaavat taas ensi keväänä.
 

sorza

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo,Jokerit,Tamminen,Harri Aholan lounaskaverit
Harmittaa, kun omalla joukkueella on omat ongelmansa, ei voi ihan täysiä lähteä kalaan, ettei kokonaan kasvojaan menetä. Ehkä ensi kauden sarjassa TuTolla on varma playoff paikka vaikka jäisivät viimeiseksi. Sarjan kymmenes siinä tapauksessa jäisi sijalle 11.
 
Suosikkijoukkue
FPS
Kinastelun alle jää se tosiasia, että Roki sai Tynistä sellaisen kiekollisen liiderin, että on helppo veikata joukkueen ottavan yhden askeleen eteenpäin ja olevan ensi kaudella ihan realistinen mestarikanditaatti (siis jo kauden ennakoissa).

Siitä päästäänkin siihen, että Tynin esimerkin mukaisesti moni pelaaja voi nähdä FPS:n mahdollisuutena kasvaa ja saada roolia hyvän valmennuksen alla. Jos näin on, niin ainakin itse odottelen, että Forssan suuntaan saadaan lahjakkaita ja motivoituneita pelureita. Kaikkihan me hyviä uusia pelaajia tietysti toivotaan, mutta ehkä FPS on paremmassa asemassa siirtomarkkinoilla kuin vuosi tai kaksi sitten.
 

Stonewall

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi, Liverpool
Kyllä Mestis ilmeisesti tarjoaa kohtuullista kiekkoviihdettä, kun neljä kuukautta ennen kauden alkua on tunteiden paloa. Ensimmäiset huhut, niin puolin ja toisin pyrkii Soliferien ja Vespojen eturenkaat ilmaan. Ihan mahtavaa, joskin eiköhän kesän aikana palstakin rauhoitu.

Hyvää pöhinää sarjassa kuitenkin. Usealla taholla on eteenpäin menemisen meininki.
 

Stonewall

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi, Liverpool
Youtubesta katsoin tuota Tetlowta.


Eikai edes Roki oikeasti tuollaista ole palkkaamassa?
Kui?
Katselin ekan erän Tsekki - Britit ja ihan peruspakki näyttää olevan. Pysyi tossa tšekin vauhdissa oikein sijoittuneena, eikä ottanut jäähyjä vaikka pyöritys oli melkoista... Mitä nyt on vähän isompi mies kuin keskimääräinen pelaaja. Vois olla vaikka Tynin kanssa, toinen vähän kiekollisempi, toinen lakaisee maalin edustaa.
 

J-mann

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi
On se Tetlow järkäle. Ei ole Rokin maalin edustalla muuta kuin makuupaikkoja tarjolla. Uskoisin, että herättää jonkin verran mielenkiintoa myös vieraspeleissä. Oikein tervetullut Mestikseen mielestäni.
 

ÄrjyKarhu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Joensuun Kiekko-Pojat
Jo tässä vaiheessa ensi kauden Mestis vaikuttaa todella mielenkiintoiselta ja toivon kuitenkin Mestiksen menevät urheilullisesti eteenpäin sekä yleisön löytävän halleihin tämän vuoksi paremmin kuin aikaisemmin jo runkosarjassa.
 
Suosikkijoukkue
Ketterä
Kui?
Katselin ekan erän Tsekki - Britit ja ihan peruspakki näyttää olevan. Pysyi tossa tšekin vauhdissa oikein sijoittuneena, eikä ottanut jäähyjä vaikka pyöritys oli melkoista... Mitä nyt on vähän isompi mies kuin keskimääräinen pelaaja. Vois olla vaikka Tynin kanssa, toinen vähän kiekollisempi, toinen lakaisee maalin edustaa.
Okei.
Ne klipit mitä youtubessa oli, niin pelkkä tappelija.
Ehkä ne antoivat väärän kuvan.
 

Peteliuz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Michael Van Gerwen
Okei.
Ne klipit mitä youtubessa oli, niin pelkkä tappelija.
Ehkä ne antoivat väärän kuvan.
Yhdellä kaudella 16-17 jossain kaljaliigassa 155min jäähyjä, muutoin alle 40min kausia aikuisissa. En ehkä sanois ihan pelkäksi tappelijaksi. Pikemminkin oman pään luudaksi joka osaa pelata kovaa ja ilkeästi mutta puhtaasti.

Ans kattoo. Welcome to Finland Joshua!
 

Kevlar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kansas City Chiefs
Tetlow pelannut yhdellä kaudella Suomi-Sarjaa, jossa 14 ottelua ja kuusi(6!!) jäähyminuuttia. Jos sarjassa, jossa jokaisesta kovasta taklauksesta saa pelikieltoa, ottaa kuusi minuuttia, niin on varmasti todellinen tappaja ja sikailija.
 

jmexel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Roki,
Joo karmeeta tää nykyajan väkivaltakiekko mitä päivittäin nähdään ympäri maailmaan ja varsinkin suomen Mestiksessä.
 

Flyingbird

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO Hockey, Mestis, SJS
Joo karmeeta tää nykyajan väkivaltakiekko mitä päivittäin nähdään ympäri maailmaan ja varsinkin suomen Mestiksessä.
Ja varsinkin Rovaniemellä. Taitokiekkoa ei siellä ensi kaudellakaan nähdä, vaan tarkoituksena saada vastustajat pois kaukalosta jalat edellä.

Kyllähän RoKi, Ketterä, Kiekko-Espoo tulevat olemaan suurimmat suosikit. Jokipojat kovimpana haastajana. Lopuista ei oikein arvioita pysty antamaan tässä vaiheessa. Maailmantilanne vaikuttaa myös Mestikseen ja saattaa syksyllä olla koviakin pelimiehiä alehintaan tarjolla.
 

The Nikkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, BJR, Keijo Kaarisade
Kyllähän RoKi, Ketterä, Kiekko-Espoo tulevat olemaan suurimmat suosikit. Jokipojat kovimpana haastajana.
Aika etukenossa tässä mennään, mutta itselläni semmonen kutina, että 2023 on Joensuun kevät. Ketterä tietty kova, kuten aina. Kiekko-Espoo voi olla ihan mitä tahansa.
 

Näläkämua

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hokki
Roki on kyllä yllättänyt ja noussut häntäpäästä ihan kärjentuntumaan ja nyt viritellään heille jopa ennakkosuosikin viittaa. Rokin kausikorttihaastekin etenee erinomaisesti, siellä ollaan jo yli 800 menossa ja sopimuksia pukkaa. Hienoa tekemistä! Mielestäni tuo on hyvä idea eikä korttikaan kovin hintava ole jos alk 99e?

Ainahan joku joukkue yllättää kauden mittaan hyvillä otteillaan, kuka lie ensikaudella. Ipk on kasaamassa myös kovaa porukkaa ensikaudeksi.
 

PJPT

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Habs, SaPKo & Latvija
Latvian kiekkoliiton presidentti Aigars Kalvitis on näkynyt aika paljon kuvissa MM-kisojen alkupäivinä. Syyksi voisi arvailla Latvian ja Suomen yhteistä MM-kisahakemusta ensi vuodelle, ja onhan siinä jo syytä kerrakseen, mutta taustalla on myös toinen syy:

Latvian ja Suomen liitot neuvottelevat nimittäin latvialaisen joukkueen siirtymisestä Mestikseen! Venäjän hyökkäys aiheutti sen että Latvian joukkueet vetäytyivät Venäjän eri sarjatasoilta, joten pelaajia jää nyt paljon tyhjän päälle. Laatupelaajat siirtyvät toki ammattilaisiksi muualle Eurooppaan ja parhaat junnut siirtyvät joko heikompiin ammattilaissarjoihin tai P-Amerikkaan. Heidän jälkeensä on kuitenkin suhteellisen iso joukko 18-23 v pelaajia jotka eivät pärjäisi korkeilla sarjatasoilla, mutta ovat kuitenkin sen verran hyviä poikia, että olisi surullista jos he joutuisivat lopettamaan uransa tai valitsemaan Latvian oman sarjan joka vastaa tasoltaan about Suomi-Sarjaa.

3 tuollaista junnupelien ja ammattilaisuuden välimaastossa seilailevaa poikaa (Ernests Osenieks, Nikita Mateiko ja Miks Tumanovs) pelasi jo tänä vuonna Mestistä ja nyt olisi tarkoitus tuoda noita 2000-luvun alun ikäluokkaa vähän enemmänkin. Jos budjetti antaa periksi, niin kärkipelaajiksi voisi varmaan miettiä myös 98-99 kavereita sekä vaikka Lukossa käynyttä Svanenbergsiä ja JYPissä nähtyä Berzinsiä..

Yksi isoista kysymyksistä on tietysti se miten kotipelit hoidetaan. Kalvitis ei paljastanut tästä vielä mitään koska neuvottelut ovat vielä vähän vaiheessa ja rahoitus pitää saada myös kuntoon nopeasti. Mestis-jengit eivät pysty mitenkään lähtemään ulkomaille heikon talouden takia ja toisaalta katsojia ei tule paikalle yhtään jos latvialaiset pelaavat kotipelinsä jossain random-hallissa Suomessa..

Sen verran Kalvitis kuitenkin paljasti, että mahdollisesti Mestikseen tuleva seura EI tule olemaan vajaat 80 vuotta sitten perustettu legendaarinen Dinamo Riga, vaan sieltä tulisi joku Latvian oman sarja ryhmä. Ehkä välivuotta pääsarjasta pitänyt entinen menestysseura Kurbads tai MHLstä vetäytynyt junnujengi HK Riga..

Lähde: Kāda Latvijas komanda varētu spēlēt ''Mestis'' līgā: somi gaida atbildi no LHF
 
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä
Mestis-jengit eivät pysty mitenkään lähtemään ulkomaille heikon talouden takia ja toisaalta katsojia ei tule paikalle yhtään jos latvialaiset pelaavat kotipelinsä jossain random-hallissa Suomessa..
Jos Mestis jaettaisiin etelän ja pohjoisen lohkoihin, niin tämä voisi olla jopa taloudellisesti mahdollista. Mestikselle vaan sponssidiili Tallinkin, Eckerön tai Viikkarin kanssa, niin väitän että Kiekko-Espoo, FPS, Peliitat, Kiekko-Vantaa, Koovee ja TuTo matkustaisi ennemmin 600 km Tallinna-Riika-Tallinna väliä, kuin 1700 km Espoo-Rovaniemi-Espoo väliä. Varsinkin jos Riikassa pelattaisiin back to back-pelit, niin että molemmat Riikan vierasottelut olisivat samana viikonloppuna. Riikassa hotelli ja ruuat on joka tapauksessa Suomea halvemmat, joten sekin tasaisi matkustamisen hinta-eroa. Kaiken kaikkiaan mielenkiintoinen idea.
 

penaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toverit, Inter
Jos Mestis jaettaisiin etelän ja pohjoisen lohkoihin, niin tämä voisi olla jopa taloudellisesti mahdollista. Mestikselle vaan sponssidiili Tallinkin, Eckerön tai Viikkarin kanssa, niin väitän että Kiekko-Espoo, FPS, Peliitat, Kiekko-Vantaa, Koovee ja TuTo matkustaisi ennemmin 600 km Tallinna-Riika-Tallinna väliä, kuin 1700 km Espoo-Rovaniemi-Espoo väliä. Varsinkin jos Riikassa pelattaisiin back to back-pelit, niin että molemmat Riikan vierasottelut olisivat samana viikonloppuna. Riikassa hotelli ja ruuat on joka tapauksessa Suomea halvemmat, joten sekin tasaisi matkustamisen hinta-eroa. Kaiken kaikkiaan mielenkiintoinen idea.
Riikaan olisi myös mukava tehdä fanireissuja. Kiva ja halpa kaupunki.
 

The Nikkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, BJR, Keijo Kaarisade
Jos Mestis jaettaisiin etelän ja pohjoisen lohkoihin, niin tämä voisi olla jopa taloudellisesti mahdollista. Mestikselle vaan sponssidiili Tallinkin, Eckerön tai Viikkarin kanssa, niin väitän että Kiekko-Espoo, FPS, Peliitat, Kiekko-Vantaa, Koovee ja TuTo matkustaisi ennemmin 600 km Tallinna-Riika-Tallinna väliä, kuin 1700 km Espoo-Rovaniemi-Espoo väliä. Varsinkin jos Riikassa pelattaisiin back to back-pelit, niin että molemmat Riikan vierasottelut olisivat samana viikonloppuna. Riikassa hotelli ja ruuat on joka tapauksessa Suomea halvemmat, joten sekin tasaisi matkustamisen hinta-eroa. Kaiken kaikkiaan mielenkiintoinen idea.
Itse toivon, että lohkoja ei tule vaan pelataan ihan oikea sarja.

Ulkomaiselle joukkueelle kannatusta tältä suunnalta varauksetta. Oikeastaan, jos tulee Latviasta porukka, miksei samalla Virosta? Tässä nykyiset joukkueet: Meistriliiga (ice hockey) - Wikipedia
 

always right

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mestis ja alasarjojen palkattomat raatajat
Ketterän palstoilla juhlitaan jo tulevan kauden mestaruutta, onnittelut sinne ;) No met poromiehet ootamma vielä Hokimummon loputkin pihapöntöttöjen viserrykset ja huudetaan sitten hoosiannaa, jos on tarvetta. Stay cool !
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös