Kauden 2002-2003 syttyvät tähdet?

  • 1 113
  • 25

Senior

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Koska täällä on paljon arvailuja ensi kauden pelaajasiirroista, avaan viestiketjun aiheesta:

Ketkä (nuoret) lyövät liigassa itsensä läpi seuraavalla kaudella???

Oma arvaukseni koskee lähinnä IFK:n pelaajia

Riksman

Vihko-
Hirschovits-
Salmelainen
(uusi Ankanpojat-ketju?)

Muita?
 

Jantse

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Kärpistä

SM-liigan ympyröihin mukaan tulevat:

Henri Hietaharju '82
Tommi Paakkolanvaara '83
Ville Vimpari '85

Oskari Korpikari '84

Sekä yllätysvetona paikan edustusjoukkueessa nappaa Kiekko-Oulun ja Suomi-Sarjan Megatähti Jani Tupppurainen.

Muut:

Bluesin Niko Nieminen on aivan ehoton. Olisi oikeissa käsissä noussut jo tällä kaudella maailman luokan tähtien joukkoon haastamaan mm. Jan Calounin ja kumppanit.

JYPin Tomi Mustonen nousee ykkösketjun, vähintään kakkosen, laitahyökkääjäksi ja nakuttelee 20 maalia SM-liigassa.
 

Svante

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, FC Bayern
Voisitteko samalla kertoa mitä tarkoitatte "löydä itsensä läpi"??

Vihko on jo maajoukkueessa niin eikö se ole jo lyönyt itsensä läpi?

Minä veikkaan, että Viitaluoma nyt vihdoinkin lunastaa itselleen vakiopaikan IFK:n joukkueessa.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Bluesista myös Määttä lyö itsensä läpi yhtenä parhaana nuorena puolustajana.
 

Senior

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Lyödä itsensä läpi =

-olla simona otsikoissa
-saa keijona IS-tähtiä
-valitaan vähänväliä kuukauden pelaajaks
-toimii ratkaisijana otteluissa
jne ju nou
 

Arnold

Jäsen
Suosikkijoukkue
SM2013
No ennen kaikkea Markku Tähtinen jatkaa siitä mihin tällä kaudella jäi. Tähti syttyy entisestään. Vastuu kasvaa, pisteet kasvaa.

Muista Ässäpelaajista voisi mainita Juha Kiilholman ja Mika Rontin. Kiilholma saanee pelipaikan nelosen tai jopa kolmosen keskeltä, jolloin luottamus kasvaa. Rontti pelasi viime kauden lähes kokonaan edustusjoukkueessa ja hyvä kuva miehestä jäi. Sama meno jatkuu ensi kaudella, astetta parempana.
 

Svante

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, FC Bayern
Tattista Signor, eiku Senior

Nyt mä hiffasin. "Olla simona otsikossa" = lyödä isensä läpi.
HUOM!! sana LYÖDÄ.
Hyvä, tää on sitä vanhaa kunnon IFKoota.
 

Twist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät,
Dallas Stars
Henrik Juntunen, Oulun Kärpät

Jos vaan Heikkilä antaa miehelle kunnolla peliaikaa, niin Juntusesta kuullaan vielä. Siinä on oikealla tavalla röyhkee kaveri eli ei turhia kuvia kumartele ja isokokoisena fyysinen ja taklaa kovaa.

Tämän tyylisiä Kärpät tarvii ehdottomasti lisää!!
 

rinkeli22

Jäsen
HPK:n riveistä odottelisin Janne Laakkosen vahvaa esiinmarssia.. Ensimmäisellä liigakaudellaan 43 pelissä 3+20=23, ja vaikka Janne pelasi jonkin aikaa kakkosketjussa ja teki visiitin jopa ykkösketjuunkin, niin käytännössä 3.ketjussa mies pelasi, ja kovin paljoa ei ylivoima-aikaa herunut.. Ylivoimalla tehot 0+1.. Silmiin pisti kuitenkin koko kauden huikea taito ja pieneksi mieheksi kesti erittäin hyvin fyysistäkin peliä.. Ei hyytynyt playoffeissakaan, kuten tämän kokoiset usein tekevät.. Uskoisin, että Laakkoselle pedataan paikkaa ensi kaudeksi ketjuun Vujtek-Kucharcik-Laakkonen! Tästä miehestä kuullaan vielä..

Toinen Kerholainen, jonka odotan nousevan ensi kaudella esiin on Vladimir Sicak.. Liigan parhaita luistelijoita, eikä mainittavia puutteita millään osa-alueella.. Miinuksena tältä kaudelta ne muutamat ns. mustat pelit, kun omissa saattoi kolista viisikin kertaa Sicakin jäällä ollessa.. Kuitenkin mies pelasi suurimman osan kaudesta ns. kolmosparissa, ja ylivoima-aikaa ei juurikaan herunut, mikä ei johtunut Sicakin huonoudesta, vaan siitä, että Kerhopakistosta löytyi valtavasti ylivoimaosaajia! Sicak tehoili 10+8 tällä kaudella, vaikka ylivoimalla saadut pisteet vain 1+1.. Tulee olemaan ensi kaudella huomattavasti isommassa roolissa(kenties ihan Tuulolan rinnalla), ja ylivoima-aikaa tulee, joten mielenkiinnolla odotellaan.. Seuratkaa tän miehen luistelua!! Wau..
 

Carlos

Jäsen
Pauli Levokari! (ei hymiötä) Uskokaa tai älkää, mutta näin on. Ensi kauden jälkeen lähtee jopa ehkä kokeilemaan ison veden taakse. Isokokoinen kuin mikä, luistelu paranee koko ajan paljon, hyvä veto ja mailatekniikkakin kehittyy. Siinä on sitten nikereillä ihmettelemistä, kun tämmöinen mies päästettiin pois.

Muita tähtiä meiltä ensi kaudella tulee olemaan ainakin Vihko ja Pikkarainen. Sen lisäksi Häppölä ja Hirsch... omaavat hyvä mahdollisuudet nousta eliittiin.
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Veikkauksia

- Kasper Kenig
- Mikko Koivu (tulisiko Summasen kouluun oppimaan pelaamaan?)
- Joni Puurula (vai löikö jo läpi?)
- Teemu Laine
- Sasu Hovi (Lehdon haparoidessa nousee Tapparan ykköseksi)
- Sean Bergenheim
 

belenos

Jäsen
Suosikkijoukkue
RAUMAN LUKKO
Toni Koivisto, Jaakko Harikkala, Marko Toivonen
Niklas Fogström ja Lauri Tukonen mikäli pelaavat lukossa.
 

Master God

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pallokerho
Varmana tietona mainittakoon heti alkuun Janne Laakkonen. Puurulahan "löi itsensä läpi" jo tällä kaudella, mutta veikkaisin kaverin olevan ensi kaudella liigan paras maalivahti, mikäli terveenä pysyy. Myös Hannu Toivonen tullee vakiinnuttamaan paikkansa liigakelpoisena kassarina. Muiden joukkueiden nousevista supertähdistä kirkkaimpiin parrasvaloihin noussee Ilveksen Tomi Källarsson.
 

Carlos

Jäsen
Re: Veikkauksia

Viestin lähetti flintstone

- Mikko Koivu (tulisiko Summasen kouluun oppimaan pelaamaan?)

Kaikella kunnioituksella kivinen, mutta Jokerit on kyllä viimeinen paikka minne jonkun juniorin kannattaa tulla kehittymään. Joukkueessa on aina niin paljon kovia nimiä että junnut jäävät väkisinkin jämäminuuteille. Kehityksen kannalta suuri peliaika olisi nimenomaan tärkeää. Jos ihan viime vuosia ajattelee, niin aika harva junnu on puhjennut kukkaan teillä, todellisia tähtiä ei Selänteen/Niinimaan jälkeen taida olla ensimmäistäkään.

Mielestäni erittäin hyvä esimerkki on Eero Somervuori, nuorten mömmömmissä -98 Olli Jokisen veroinen, ellei jopa parempi hyökkääjä, nykyään Jokinen on Floridan ykkössentteri. Ketjun kolmas lenkki Nicklas Hagman on myöskin yksi tämän kauden parhaita tulokkaita NHL:ssä. Somervuorikin taitaa onneksi päästä vielä vauhtiin kun vaihtoi leiriä, mutta ihmeellisesti kehitys pysähtyi tuossa välillä.

Ja tämä ei ole tosiaankaan provo, mutta ainakin meikäläisen silmään tilanne näyttää juuri siltä että Jokerit ei ole hyvä kasvualusta junioreille, tai ei ainakaan paras mahdollinen.
 

Playmaker

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit Helsinki
- Sean Bergenheim
- Tomi Mäki

Odottaisin, että nämä nuorukaiset puhkeisivat kukkaan jo ensi kaudella. Kummankaan lienee turha toivoa kovia peliminuutteja Jokereissa.
Kysymys onkin siitä, että kumpi on kehityksen kannalta parempi pelipaikka; K-Vantaa vai Jokerit-A? (vai HPK?)
 

Diamond

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Phoenix Coyotes, Liverpool, TPV, Haka
Re: Veikkauksia

Viestin lähetti flintstone
- Sasu Hovi (Lehdon haparoidessa nousee Tapparan ykköseksi)

Hovin läpimurto nähtäneen vasta kaudella 03-04. Saattaa olla että mies ei pelaa ensi kaudella ollenkaan Tapparassa armeijan vuoksi.

Mutta toivottavasti ensi kaudella nähdään monta läpimurtoa. Itse veikkaan ainakin näitä pelaajia.

- Sami Venäläinen
- Jesse Niinimäki
- Tuomas Pihlman
- Mikko Koivu
- Jarkko Immonen
 

Senior

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
carlokselle

Osut kommentissasi minusta naulan kantaan. Kun mietitään monen kyvykkään (ehkä jo NHL-varatunkin) pelimiehen henkilökohtaista kehitystä jääkiekkoilijana, usein oikea seura heille on sellainen, jossa saa peliaikaa ja omien kykyjen mukaisen roolin ja ketjukaverit.

Ei scoutit katso pelaajaa arvioidessaan seuraa, jossa hemmo pelaa, vaan itse pelaajaa. Paremmin pelimies kehittyy pelatessaan 20 minuuttia per ottelu kuin neloskentässä 7-8 minuuttia.

Onhan Somervuori hyvä esimerkki 'ikuisesta' lupauksesta, kunnes vaihtoi seuraa ja sai kunnon roolin, peliaikaa ja luottamusta.

Toisaalta IFK:n tämä kausi on hyvä esimerkki siitä, että johto HALUSI tietoisesti antaa asemaa nuorille, tulos oli ohuenlainen, mutta uskon satsauksen kannattaneen silmälläpitäen tulevia kausia. Junnut ovat ensi vuonna vuoden valmiimpia.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös