Katsomokäyttäytymisestä...

  • 4 788
  • 47

#12

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mikä siinä on, että ääliökäyttäytyminen hallilla on jotenkin hyväksyttävää ja jotenkin erityisen miehistä (vrt. Kurpan viesti HIFK-Lukko-threadissa) ?

On tottakai OK että matseissa eletään mukana ja reagoidaan tapahtumiin, mutta minkä takia fiksuistakin kavereista tulee ongelmanuoria kahden kaljan jälkeen etenkin jääkiekkokatsomossa. Ja mistä johtuu että tätä nyt sittten niin hirveesti puolustellaan?
 

Timbit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Canucks, BC Lions
Mikä siinä on, että sitä kaljaa yleensä pitää juoda siellä pelissä? Eikö siitä pelistä saa enää tarpeeksi irti selvin päin? Jos ei, niin kannattaisikohan jäädä kokonaan kotiin ja kuunnella peli radiosta. Siinä voisi vapaasti ottaa olutta, eikä oma käytös häiritsisi ketään. Ok, kaksi kaljaa ei tee kenestäkään vielä känniääliötä, mutta kovinkaan monelle ei kaksi kaljaa taida riittää.

Mutta omasta käytöksestä poikkeava käytös tottakai ärsyttää. Näkeehän sen tällä palstallakin. Esitäpäs väärä mielipide, tai yleensäkin mielipiteesi väärällä tavalla. Heti olet idiootti, joka ei tajua jääkiekosta mitään ja jonka suosikkijoukkue on sitäpaitsi ihan paska. Sinun olisi parempi siirtyä seuraamaan jotain muuta lajia, pysyä ihan vaan siellä maalla/Espoossa/Stadissa ja lopettaa näiden viestiketjujen tason laskeminen. Kaikista pahimman virheen tietysti teet, jos kommentoit ketjua, joka ei käsittele juuri omaa suosikkijoukkuettasi. Eihän se asia silloin sinulle kuulu.

Asian vierestä, mutta menköön.
 

Kurppa

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK, Hartford Whalers
Ääliökäyttäytyminen

Mikä siinä on, että ääliökäyttäytyminen hallilla on jotenkin hyväksyttävää ja jotenkin erityisen miehistä (vrt. Kurpan viesti HIFK-Lukko-threadissa) ?

En missään mielessä halua kannattaa ääliökäyttäytymistä halleissa. Olen ihan samaa mieltä siitä, että muita häiritsevä käyttäytyminen halleissa on aiheetonta, mutta rajansa jeesustelullakin. Toisessa threadissä oli kyse 'tapa'-huudoista hallissa ja niiden "nuorisoa turmelevasta vaikutuksesta".

Ei minulla ole mitään sitä vastaan jos joku haluaa istua hallissa kuin kirkossa. Väärin on kuitenkin vaatia samanlaista käytöstä myös muilta. Ei kukaan pidä varpaille ryynäävistä kaljaveikoista, mutta jos "väärillä sanoilla" huutamista aletaan moralisoida, ollaan väärillä jäljillä.

Holhousyhteiskunta, jee jee
 

OldTimeHockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK, Bayern München, Deutschland
Häiriökäyttäytyminen

Ongelma ei ole se, että ne jokaisesta liigakatsomosta löytyvät pari idioottia huutavat lapsellisuuksia. Ongelma on se, että joku herkkähipiäinen menee aina yleistämään moisen käyttäytymisen koko faniryhmää koskevaksi. Ja niihin pahimpiin törkeyksiin ovat tietenkin syyllisiä aina sen toisen joukkueen fanit. Hetkessä yhden henkilön "xxxxx on homo"-huuto muuttuu koko katsomon yhteiseksi kuorolauluksi ja näin keskivertojääkiekkofanin arvokkuutta on taas saatu hilattua hieman alaspäin asiasta tietämättömien silmissä.

Designerin jälkimmäisen kappaleen allekirjoitan täysin. Keskustelukulttuurissa olisi kehittämisen varaa. Minua ärsyttää suunnattomasti juuri se ilmiö, että jos jollakin on negatiivista sanottavaa jostakin joukkueesta - oli kuinka asiallista tahansa - kääntää joku valopää keskustelun heti kommentoijan suosikkijoukkuetta kohtaan ja aloittaa säälimättömän vastahyökkäyksen. Miksi keskustelun pitäisi olla vain mallia Blues-fanit vs. HIFK-fanit vs. Tappara-fanit jne., kun voisimme yhtä hyvin keskustella jääkiekosta yleisesti, ilman että jokainen kommentti pitäisi tulkita kannanotoksi jotain vastaan? Voihan sitä kritisoida ihan vilpittömällä mielelläkin, jos todellakin ajattelee niinkuin kirjoittaa. Kyllä minullakin voi olla harkittu mielipide esim. jonkun muun joukkueen ulkomaalaisvahvistuksista tai ylivoimapelistä, vaikkeivät samat asiat HIFK:ssa kestäisikään vertailua.
 

polvipetteri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Onpa täällä näemmä muitakin samoin ajattelevia olentoja. Itse en harasta kaljoittelua peleissä. Ja ei, te nopeimmat pilkunporaajat, tämä ei tarkoita sitä, etten tekisi sitä muutoin. Mutta minä haen pelsitä aivan erityisiä tunnelatauksia, kokemuksia, muistoja ja onnistumisen tunteita.

Vaan joillekin tuo jääkiekko toimii ikäänkuin pakopaikkana ahdistavasta arkimaailmasta. Asuntolainat hukutetaan kaljaan ja päästetään se todellinen minä irti. Vastustajille, vastustajan kannattajille ja huonona päivänä omalla joukkueelle ja sen kannattajille suolletaan sellaista tarinaa röyhtäysten saattelemana, että heikompaa pyörryttää jo pelkkä ilmavirta.

Mitä ne ovatkaan ne fiksut kaverit, jotka kaikki käytöstavat unohtaen kuseskelevat juopuneena pitkin ja poikin hallia. Ulkona ja sisällä. Oksentelevat fanimatkoilla busseihin ja haastavat riitaa kaikkien kohdalle osuneiden kanssa? Ovatko ne niitä samoja, joiden kanssa soittelemme arkisin työasioissa ja aika ajoin puhelemme mukavia puhelimessa? Vai ovatko ne yksinomaan työttömiä ja taparikollisia, jotka muutoinkin repivät auki yhteiskuntamme viimeisetkin koossapitävät ompeleet?

Mitä väliä sillä on, mistä ne tulevat tai keitä he ovat. Jos haluamme, että jääkiekko ei muutu vain marginaalin ajanvietteeksi, on meidän siivosti käyttäytyvien puututtava asioihin. Etsikööt mokomat sitten muita lajeja toteuttaakseen patoutumiaan.

Tai jotain.
 

ervatsalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
ХПК ja Tuukka "T-73" Mäkelä
Katsomosikailun ABC

Niin, ohessa pähkinän kuoressa ohjeet kuinka saat käden käänteessä itsellesi vuoden idioottitittelin

1. Muista juopotella kunnolla, aloita jo aamulla.
2. Naispuoliset ihmiset ovat huoria ja miespuoliset ovat joko homoja tai maalaisia / tzzadilaisia
3. Omat viinat mukaan
4. Huuda kuin palosireeni ja koko ajan, aihe on vapaa.
5. Seiso istumakatsomossa ja istu seisomakatsomossa.
6. Muista räkiä, oksentamisesta 10 lisäpinnaa
7. Dumari on homo, kerro siitä kaikille
8. Korosta koko ajan että kannatat parempaa joukkuetta ja olet paremmasta paikasta kuin missä olet peliä katsomassa.

9. Etuile jonossa, kyynärpäät kunniaan
10. Ravaa jatkuvasti edestakaisin katsomossa ja kommentoi kaikkea liikkuvaa.
11. Tosimies kusee salaa katsomossa

Näillä pääsee jo alkuun..

Täältä tähän
 

wilco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK,LiPu
Viestin lähetti polvipetteri
Mitä väliä sillä on, mistä ne tulevat tai keitä he ovat. Jos haluamme, että jääkiekko ei muutu vain marginaalin ajanvietteeksi, on meidän siivosti käyttäytyvien puututtava asioihin. Etsikööt mokomat sitten muita lajeja toteuttaakseen patoutumiaan.

Täysin turhaa tekopyhyyttä. Jos kerran kaikki heilujat ja huutelijat ajetaan hallista pois, niin tietty tunnelmallinen lataus lähtee pois.

Onneksi p-petteri on kaikkien muiden yläpuolella, eikä koskaan heilu lievässä hiprakassa eikä huutele asiattomuuksia.

Ei se pari kaljaa pahaa kenellekkään tee, jos niin haluaa. Se tuo juuri näitä huvittavia huutoja halliin. (Noutaja tulee...tms.) Sitäpaitsi ostaminen kannattaa useimmin omaa seuraa, Hämeenlinnassa juniorijääkiekkoa.

Että silleen...
 

Luiro

Jäsen
Paras tunnelma on yleensä ollut peleissä, joissa lähestulkoon jokainen on ollut kännissä. Sanokaa te moralisoijat mitä sanotte, mutta en tule sanomaan, että vetäkää lärvit, joten älkää tekään moralisoika minua. Pelissä ei vedetä mitään "perseet olalle" -kuntoa, mutta muutama, joka tuo hilpeän tunnelman, josta seuraa hupia myös muille. Ja kyllä siellä selvinpäin voi huutaa niitä törkeyksiä yhtä lailla.

Marginaalien viihde on yleensä paljon tunteita herättävämpää ja tunnelmallisempaa kuin koko kansan huvi. Mitä väliä sillä on, jos joku ei siellä viihdy? Ei sinne tarvitse tulla. Lisää seisomakatsomoja, joissa porukka on hallissa jääkiekon, ei punaviinin tms. takia.

Minä ainakin vedän viinaa tulevaisuudessakin jääkiekko-otteluissa ja se ei teille kuulu.
 

taisto-74

Jäsen
Suosikkijoukkue
5.SS-Panzerdivision "Wiking" Regiment "Nordland"
Possut pois hallista

Olen samaa mieltä p-petterin kanssa. Mielestäni jääkiekko-ottelun seuraamisesta häviää paljon, jos ottelussa heiluu kuula jumissa. Itsellekin olut maistuu, mutta pelin haluan nähdä selvinpäin. Lisäksi yletön tenuttelu aiheuttaa juuri näitä ervatsalon kuvaamia ilmiöitä. Ei muutama olut erätaolla ole pahaksi, mutta aamusta asti tintanneet fanit, omat tai vieraat, herättävät lähinnä vastenmielisyyttä. Ja tunnettua on, että kännissä tulee tunteet pintaan, ja silloin ollaan kenties turpanuottasilla normaalia herkemmin. Emmehän kaipaa mitään englantilaista huligaani-ilmiötä rakasta lajiamme pilaamaan?
 

Cosmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
JB & KG
Viestin lähetti Luiro
Minä ainakin vedän viinaa tulevaisuudessakin jääkiekko-otteluissa ja se ei teille kuulu.

heheh, jos olisi yksi lause sanottava ennenkuin kytät sulkee putkan oven, niin se on kyllä toi! :)
 

ervatsalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
ХПК ja Tuukka "T-73" Mäkelä
Viestin lähetti Luiro

Minä ainakin vedän viinaa tulevaisuudessakin jääkiekko-otteluissa ja se ei teille kuulu.

Niin, oli se moraalisesti sitten sitä tai tätä mutta niin ajattelin minäkin heilua peleissä vast edeskin puolihumalaisena hulttiona "limumukin" kanssa.

Katsomokännäysperinne kunniaan!

Täältä tähän
 

mikkoz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho
hik..

taisto74: Possut pois hallista
ja kossu tilalle ;)

Ei sitä oikein kotimatseissa jaksa hirveesti.. ellei ottelu ole lauantaina. Vieras peleissä sitten ehkä yleensä kuitenkin tulee otettua, mutta hyvässä "viiliksessä" ja in peace.
 

valiumi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Wiina...

Kyllä se taitaa olla niin, että bisse ja penkkiurheilu kulkevat iloisesti käsi kädessä kentän laidalla. Ja mikä ettei, hyvä niin, ei paljon houkuta ajatus siirtyä takaisin kylmän sodan aikaiseen kieltolaki mentaliteettiin! Ja kyllä itsetuntoni kestää v**tuilun jurrisesta vastustajan leiristä, mutta kävipä tuossa parisen vuotta sitten erityisen ärsyttävä tapahtuma joka oli johtaa naamaanlyönti mittelöön. Olimme kaverin kanssa väijymässä LA-areenalla Blues-Jokerit ottelua. Takanamme istuneet kaksi keski-ikäistä oluen pöhöttämää, kyläbaari takatukalla varustettua ilmiselvää vaimonhakkaajaa eivät oikein tahtoneet ymmärtää että kannatamme eri joukkuetta. Ei, vaikka kohteliaasti pyysimme heitä antamaan seurata ottelua rauhassa. Totaalisesti homma luisui käsistä, kun Blues maalin tehtyään äijät alkoivat töniä ja potkia selkään, öristen samalla näitä iänikuisia ja varsin omaperäisiä hjallis-kuittauksia. Kaverini tarttui pääpukaria rinnuksista kiinni, mutta ei kerennyt lataamaan dunkkuun, kun järkkäri ehätti paikalle. No, kukaan ei lentänyt pihalle, mutta kyllä fiilikset olivat sen jälkeen ihan jossain muualla kuin ottelussa...en kokenut saavani lipun hinnalle täyttä vastinetta, heh.
Kyllä alkoholin ryystäminen matseissa on yleisesti ottaen ihan jep, ja niinkuin wilco totesi: "jos kerran kaikki heilujat ja huutelijat ajetaan hallista pois, niin tietty tunnelmallinen lataus lähtee pois" pitää paikkansa. Mutta toisaalta heille jotka haluavat seurata matsia rauhassa ilman pelkoa että milloin läikkyy boostattua kokista niskaan tms. pitää taata heidän haluamansa rauha. Mihin vetää raja? Järkkäreillä oikeus evätä jurrisilta katsomoon pääsy?
 

ribis

Jäsen
Suosikkijoukkue
EspooBlues
Re: Wiina...

Viestin lähetti valiumi
Kyllä se taitaa olla niin, että bisse ja penkkiurheilu kulkevat iloisesti käsi kädessä kentän laidalla. Ja mikä ettei, hyvä niin, ei paljon houkuta ajatus siirtyä takaisin kylmän sodan aikaiseen kieltolaki mentaliteettiin! Ja kyllä itsetuntoni kestää v**tuilun jurrisesta vastustajan leiristä, mutta kävipä tuossa parisen vuotta sitten erityisen ärsyttävä tapahtuma joka oli johtaa naamaanlyönti mittelöön. Olimme kaverin kanssa väijymässä LA-areenalla Blues-Jokerit ottelua. Takanamme istuneet kaksi keski-ikäistä oluen pöhöttämää, kyläbaari takatukalla varustettua ilmiselvää vaimonhakkaajaa eivät oikein tahtoneet ymmärtää että kannatamme eri joukkuetta. Ei, vaikka kohteliaasti pyysimme heitä antamaan seurata ottelua rauhassa. Totaalisesti homma luisui käsistä, kun Blues maalin tehtyään äijät alkoivat töniä ja potkia selkään, öristen samalla näitä iänikuisia ja varsin omaperäisiä hjallis-kuittauksia. Kaverini tarttui pääpukaria rinnuksista kiinni, mutta ei kerennyt lataamaan dunkkuun, kun järkkäri ehätti paikalle. No, kukaan ei lentänyt pihalle, mutta kyllä fiilikset olivat sen jälkeen ihan jossain muualla kuin ottelussa...en kokenut saavani lipun hinnalle täyttä vastinetta, heh.
Kyllä alkoholin ryystäminen matseissa on yleisesti ottaen ihan jep, ja niinkuin wilco totesi: "jos kerran kaikki heilujat ja huutelijat ajetaan hallista pois, niin tietty tunnelmallinen lataus lähtee pois" pitää paikkansa. Mutta toisaalta heille jotka haluavat seurata matsia rauhassa ilman pelkoa että milloin läikkyy boostattua kokista niskaan tms. pitää taata heidän haluamansa rauha. Mihin vetää raja? Järkkäreillä oikeus evätä jurrisilta katsomoon pääsy?

Tyypillistä käyttäytymistä Jokereilta...rinnuksiin kiinni ja turpaan. Normaalia !
 

polvipetteri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Just näin

Ja Hämiksestä kajahtaa. Eikös taas valtaosa örinäjääkiekkoilun puolestapuhujista ilmoita suosikkijoukkueekseen HPK:n. Sinänsä en ole yllättynyt tuosta väärinymmärryksesta ja umpisilmäisestä tekstini lukemisesta. Joku muu tosin saattoi havaita siinä liioittelun piirteitä...

Ja kyllä, toivon olevani niiden ääliöiden yläpuolella, jotka nuoruuden innolla oksentelevat äidin lihapullat kitusistaan pitkin katsomoita.

Kyllä jääkiekko-ottelussa saa ja pitää huutaa, mutta yleensä ne kännissä huudetut jutut ovat sellaisia, joita ne huutajat eivät selvin päin tajuaisi itsekään. Kyllä minäkin sitä huutelua harrastan jatkuvasti, mutta minä teen sen selvin päin.

Se vaan on suomalainen luonteenpiirre, että selvin päin ollaan hiljaa, eikä omaa nimeäkään tahdota saada kakaisttua ulos ilman viinaa. Kännissä mittari heittääkin sitten asteikon toiseen ääripäähän ja nämä hiiret saavat mahtienergiaa keuhkonsa täyteen. Lapinlahden linnut lauloivat osuvasti aikanaan:"...kännissä ei mikään mitään maksa, niitä laskuja vaan ei kukaan maksaa jaksa..."

Mutta pitäkää te siellä Hämeenlinnassa yllä hyvää katsomokulttuuria ja jatkakaa niitä puttejutila-huutojanne, kun ne ovat teistä niin hauskoja ja koko muu älyllinen ylimystö latonne lehtereillä niistä pitää.
 

Lexa

Jäsen
keski-ikäiset kännikalat...

keski-ikäiset kännikalat ovat varmaan itse pelanneet kannattamansa joukkueen c-junioreissa joskus 60/70 luvun vaihteessa. Tosin pelaaminen on lopetettu kun tilalle on tullut parempia harrastuksia kuten viinanjuonti. Nyt nämä kaikkitietävät jääkiekkoasiantuntijat huutelevat "asiantuntevia" kommentteja, sekä oman että vierasjoukkueen pelistä. Jos he olisivat vaihtoaition takana oma joukkue ei häviäisi kertaakaan kauden aikana, TAI jos he olisivat kentällä ei joukkue häviäisi koskaan.
Pienessä nosteessa voi hallin ulkopuolella röökitauolla ollessaan aukoa päätään vierasjoukkueen kannattajalle. Jos tämä nyt erehdyksessä vastaa kritiikkiin niin siinä on jo hyvä syy turpakäräjiin. Kotona odottaa ylipainoinen vaimo ja 2 lasta ja pihassa vm. 94 toyota corolla, omakotitalosta on lainaa vielä maksettavana. Pitäähän AIKUISEN miehen saada rentoutua..............
 

jake styles

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Re: Re: Wiina...

Viestin lähetti ribis

Tyypillistä käyttäytymistä Jokereilta...rinnuksiin kiinni ja turpaan. Normaalia !

Jos tilanne meni juuri niin kuin kirjoituksesta ymmärsi, niin kyllä olisi itsekin tehnyt mieli tehdä sama. Ei ne muuten opi olemaan kunnolla. Tosin ei kyllä kuulu minun tapoihini toteuttaa mielitekoja jotka sisältävät väkivaltaa. Mutta ainahan sitä haluta saa :)

Kumma kyllä että järkkärit ehtivät paikalle vasta siinä vaiheessa kun häirikkö oli saamassa ansionsa mukaan. Jos Jokerifaneilla oli fanipaidat päällä niin ei kyllä mikään ihme.

Ei minua haittaa jos porukka on kännissä hallilla mutta edellämainitun kaltainen käytös panee kiehumaan niin pirusti.
 

mikkoz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho
Moraalinvartioille

Taivaassa vasta vaan, perseet tervataan ;)
 

Timbit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Canucks, BC Lions
Viestin lähetti polvipetteri
Ja Hämiksestä kajahtaa. Eikös taas valtaosa örinäjääkiekkoilun puolestapuhujista ilmoita suosikkijoukkueekseen HPK:n. Sinänsä en ole yllättynyt tuosta väärinymmärryksesta ja umpisilmäisestä tekstini lukemisesta. Joku muu tosin saattoi havaita siinä liioittelun piirteitä...

----- ----- ----- ----- -----

Mutta pitäkää te siellä Hämeenlinnassa yllä hyvää katsomokulttuuria ja jatkakaa niitä puttejutila-huutojanne, kun ne ovat teistä niin hauskoja ja koko muu älyllinen ylimystö latonne lehtereillä niistä pitää.
Kattavan aineiston ja huolella tehdyn analyysin jälkeen kukaan ei voi tulla mihinkään muuhun johtopäätökseen. :)

/me kiittää ja kumartaa ja ojentaa Polvipetterille viikon yleistäjä-palkinnon.
 

Femma

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Possuilu pois

Tämä on varmaan ongelma joka ei hevillä poistu suomalaisista kiekkokatsomoista. Ja tuohan kalja joukkueille mukavat "lisätulot" siinä lippujen, makkaran sun muun ohessa. Mutta joillekin tuntuu olevan lätkämatsissa se PÄÄASIA, että pääsee juomaan, ja se miksi sinne edes persettä raahataan. Ja sitten ne kännikalat esittelee loistavaa lätkätietämystään, vaikka tuskin edes itse tajuavat, että ovat lätkämatsissa. Kerrotaan nyt tyhmä esimerkki tälläisestä käyttäytymisestä...

Oli Lukko- Pelicans ottelu, lähdinne fanibussilla kannustamaan omaa joukkuettamme, ja mukaan lähti kaikennäköistä sakkia. Hyvä niin. No, ottelu oli ja meni ja muutama kännikala oli jo niin jurissa, että tuskin bussille pääsi ottelun jälkeen. Olihan sitä kaljaa/viinaa vedetty nassuun jo ekasta kilometristä alkaen. Tullessamme takaisin tämä mieshenkilö rupesi elvistelemään bussissa (naiset huoria ja lukko perseestä sun muuta) ja kaatoihan hän siinä samassa viinansakin bussiin kun ei pysynyt pystyssä, ja mukana oli sentään nuoremman sukupolvenkin kannattajia. Kysymys kuuluukin, miksi fanimatkoillakin juodaan sitä viinaan, ennen kuin päästään edes perille?Tästä lähin en ole astunut pelicanssin fanibussiin vaan menen mielummin omalla autollani ja maksan ne bensakulut mukisematta, kuin katselen jotain örveltävää pulia....:o
 

jta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Re: Wiina...

Viestin lähetti valiumi
... äijät alkoivat töniä ja potkia selkään, öristen samalla näitä iänikuisia ...

Tuohon kohtaan minäkin vedän rajan. Vaikka rauhallinen mies olenkin saattaa seurauksena olla otsaanlyöntikisa, jos minua käydään ilman omaa suostumustani tökkimään.

Minä menen lätkämatsiin rentoutumaan ja nauttimaan pelistä. En vittuilemaan vastustajille tai heidän kannattajilleen. Omia kannustan sen, minkä kädet ja kurkku kestää ja fiilis antaa myöden ja pari bisseäkin peliä kohti kuuluu asiaan, mutta siihen se saa jäädä.

Oikeastaan eniten minua kuitenkin häiritsevät nämä keski-ikäiset ja jo hieman iäkkäämmätkin mieshenkilöt, jotka toistelevat samoja vanhoja kliseisiä juttuja suureen ääneen erästä ja ottelusta toiseen ja joka huudon jälkeen pällistelevät ympärilleen omahyväinen ilme naamallaan ikäänkuin odottaen aplodeja "nokkeluudelleen".
 

polvipetteri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Designer:

Olen pitänyt sinua fiksuna kaverina enkä halua siitä käsityksestä näin hevillä luopua (ohhoh, eikö yleistäminen olekaan kaikenkattavaa).

Ilmaus:"Mutta pitäkää te siellä Hämeenlinnassa yllä hyvää katsomokulttuuria ja jatkakaa niitä puttejutila-huutojanne, kun ne ovat teistä niin hauskoja ja koko muu älyllinen ylimystö latonne lehtereillä niistä pitää.", sisältää juuri sen varauksen, jonka avulla ne (te) fiksut kykenevät tuosta yleistyksestäni itsensä kuiville kiskomaan. Jos vaan älyävät.

Selkokielellä muillekin: Varmasti se on siellä Hämeenlinnassakin pieni osa porukasta, joka sitä sikailua harrastaa. Tämä porukka on sitä, joka kuvittelee touhujensa kiinnostavan ja naurattavan kaikkia muitakin. Ymmärtämättä asian todellista laitaa.

Mutta kiitoksia palkinnosta. Voisin yksin tein osallistua kuukausikisaan, jos sellainen vaan järjestetään. Onko teillä muuten mitään "kuukauden/viikon mulkku" tms. -titteleitä jaossa?
 

Timbit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Canucks, BC Lions
Polvipetteri

Ota löysin rantein vaan :)
Hämmästyin vaan siitä innosta, millä olit havaitsemassa "valtaosan örinäkiekkoilun puolestapuhujista" tulevan tietystä suunnasta. Onhan keskustelijoita ollut jopa useampi kuin kaksi. Luulin hymiön tekevän selväksi sen, että en ihan tosissani ole kirjoittelemassa.

Turha sinun on osallistua mihinkään "kuukauden/viikon mulkku"-kilpailuun, et pääsisi edes lähelle palkintosijoja. Tämä ihan omana veikkauksenani, minä kun en tiedä mikä taho noita palkintoja jakaa. Ainakaan "me" emme jaa, mitä tahoa tuolla "Onko teillä..." kysymykselläsi sitten tarkoititkaan.
 

Cosmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
JB & KG
Ei se alkoholi vaan..

..joku muu luonteenpiirre? En nyt mikään sosiaalipsykologi todellakaan ole, mutta esim Saksan MM-kisoissa finaaleissa siellä seisomokatsomossa porukka kiskoi kaljaa minkä kerkesi. Aina välillä tuli kaveri myymään sinne tankki selässä, ja parissa minsassa oli kaverin tankki tyhjä. Lähes koko katsomo oli hyvässä kännissä, ja fiilis oli sellanen mitä en usko että on koskaan koettu Suomen halleissa (minä ainakaan). Tsekit ja hopeamitalistit ja Lapin polttajat tanssivat ja lauloivat siellä sulassa sovussa. Ainoa "järjestyshäiriö" katsomossa oli puhallettava kulli, joka päätyi matsin ajaksi narikkaan (ja loppujen lopuksi jäälle..).

Eli kyllä se rähinä ja kusipäisyys piilee siellä jossain syvällä ihmismielessä, ja alkoholi voitelee sen esiin sieltä. Voiko viinaa siis aina syyttää? Selvinpäin näillä kusipäillä ehkä riittää voimia pitää se kusipäisyys siellä sisällään, mutta kännissä ollaan sitten vapautuneita ja "omia itsejä" (vai itsiä, vai miten se taipuu).

Mutta on se viinanhimo aika syvällä suomalaisissa. Kesällä AC/DC:n keikalla stadikalla kun porukka jonotteli kaljahanoille, ja sitten sanottiinkin että kaljaa ei saakkaan, niin kyllä oli mellakka valmis. Kukaan ei suostunut uskomaan sitä todeksi, ja kaljan myyjiä melkein pahoinpideltiin. Ja muutama valmiiksi täytetty tuoppi varastettiin tiskiltä keinoja kaihtamatta. hesus!

On mahdotonta ovella lokeroimaan porukkaa sen mukaan että "tuo alkaa kännissä sikailemaan" ja "tuo taas laulaa kännissä aina campionatoa" Molempien kanssa on vaan elettävä.
 

Juice

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp, CCCP
Viestin lähetti Lexa
Kotona odottaa ylipainoinen vaimo ja 2 lasta ja pihassa vm. 94 toyota corolla, omakotitalosta on lainaa vielä maksettavana. Pitäähän AIKUISEN miehen saada rentoutua..............

No mutta jos Suomen autokannan keski-ikä on n.10 vuotta niin -94 Corollahan on reilusti sen yläpuolella ainakin vielä muutaman vuoden :D

Niin ja tuohon yllä olevaan Cosmon mielipiteeseen, ihan paikkaansa kyllä pitää. Ei se alkoholi tuo niitä riehumismentaliteettaja sinne päähän itsestään, sitä vaan on ihminen sellainen että jos tarpeeksi juo viinaa niin tekee mieli ruveta riehumaan ja rellestämään. Kyllähän muutama kalja pelissä on ok tai siis että on sellasessa "pienessä" että ääntä lähtee vähän enemmän jollei muuten tuu oikein mitään huudettua mutta mitä järkeä siinä on että nuokkuu jossain päätykatsomossa kun kaverit pitää molemmilta puolilta kainaloista kiinni eikä nää edes kentälle asti. Ihmettelen vaan. Baareihin on kuitenkin halvemmat sisäänpääsymaksut, ainakin nyt kun Jyp:kin poisti opiskelijaliput :)
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös