Kaskiselle kenkää, kuka tilalle?

  • 592 893
  • 3 412
Kaskista palkatessa ideana oli tiettävästi luoda samalla "tepsiläinen pelitapa", jota kaikki joukkueet sahaavat b-junnuista varmaan naisten joukkueeseen saakka. En tiedä mitä tälle suunnitelmalle kuuluu nykyään. Itsehän fundeeraisin vielä onko suunnitelma toteuttamiskelpoinen edes yleisellä tasolla. Montako toimivaa esimerkkiä maailmalta löytyy tästä mallista? Puhumattakaan siitä, että moniko tähtipelaaja/koutsi haluaa tulla tekemään SJL:n suosittelemaa käsijarrulätkää Turkuun. Maajoukkueessahan tämä idea ajoi karille jo kertaalleen.

Eikös tuo ole NHL:stä lainattu? Tampa Bay Lightning ja Detroit Red Wings tulee ainakin mieleen. Tässä siis viittaan siihen että NHL:ssä ja AHL:n farmijoukkueessa on sama (tai samantyyppinen) pelitapa ja valmentajakin nousee AHL joukkueen kautta isompaan roolin. Onkohan ihan vertailukelpoinen esimerkki... Ei ehkä kuitenkaan. Täytyi oikein kaivaa nuo Niittymäen kommentit esiin (alla). Kommentit lainattu tästä artikkelista:
TPS haluaa oman peli-identiteetin - "Tapparaan on vielä matkaa"

Olen tässä vajaan kahden ja puolen vuoden aikana saanut paremman kuvan siitä, miten teen ja näen asioita. Sen pohjalta olemme miettineet strategiaa Mika Suoraniemen kanssa. Hän on ollut pitkään junioripuolella töissä, ja nyt haluamme yhdistää juniori- ja kilpailupuolen. Kun lähdimme miettimään siihen tarkoitukseen sopivaa päävalmentajaa, Kallen nimi tuli esille. Ei siinä ole sen suurempaa dramatiikkaa. Alamme miettiä vahvemmin seuralinjaa ja tepsiläistä identiteettiä. Päävalmentaja vaihtuu aina jossain vaiheessa. Haluamme, että koko seura ei romahda kun päävalmentaja vaihtuu. Sitä lähdetään nyt kehittämään C-junnuista liigaan asti. Jos katsoo historiaa taaksepäin, kuinka monta päävalmentajaa täällä on ollut kymmenen vuoden aikana? Tarkoitus ei ole se, että päävalmentaja vaihtuisi usein. Pitää myös huomioida se, mitä on tapahtunut, kun päävalmentaja on vaihtunut. Silloin tavallaan koko TPS:n identiteetti on muuttunut valmentajan myötä. Haluamme seurana luoda sen identiteetin, että aina ei muutettaisi asioita niin radikaalisti ja aloitettaisi uutta. Valmentaja tuo peliin aina omat mausteensa, mutta tietynlaisen peli-identiteetin pitäisi näkyä junnuissa ja edustusjoukkueessa. Silloin putkesta tulisi tasaisesti tietyn kaavan pelaajia.
 

Juippi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Mikä vitun peli-identiteetti? Tuoko vaisu perseilykö?

Ihan hyvinhän tuo on toiminut runkosarjassa. Muistelkaa nyt aikoja sijoilla 12-14. Silloin oltiin sekaisin. Tällä hetkellä ei peli tunnu toimivan, mutta kyllä sitä identiteettiä on valmennus ajanut sisään. Tekemistä vielä riittää se on selvä.
 

Juuriskapää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo, Leeds Rhinos, Lukko, TPS, TUTO, RNK
Mikä vitun peli-identiteetti? Tuoko vaisu perseilykö?

Sitähän se, perseilyä. Taitaa ainoat junnut tällä kaudella olla 05:set, jotka pelaa mitaleista, kaikki muut jo lopettaneet kautensa eli pirusti pitää peli-identiteetin ja muun TPS:ssä parantua, jotta se universumin paras kasvattajaseura vuonna 2020 toteutuisi. Joku voisi jopa sanoa, että tulee kiire. Se tietenkin riittää juhlapuheissa, että tulee Rantasia ja Kakkoja kerran 10 vuodessa vaikka nämä suharit olisivat huipulla vaikka olisivat pelanneet Kyröskosken Pärskeessä.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: kopo

Pressiboxi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Palloseura
Eikös tuo ole NHL:stä lainattu? Tampa Bay Lightning ja Detroit Red Wings tulee ainakin mieleen. Tässä siis viittaan siihen että NHL:ssä ja AHL:n farmijoukkueessa on sama (tai samantyyppinen) pelitapa ja valmentajakin nousee AHL joukkueen kautta isompaan roolin.

Onko Tampassa ja Detroitissa pelisysteemi pysynyt samana myös koutsin vaihtuessa? Tällä menetelmällä saattaa pelisysteemiin sopivien koutsien piiri rajautua joka tapauksessa suht suppeaksi. Plus että pelillä on taipumus muuttua. Miten tiukasti rajattu pelisysteemiajattelu soveltuu tähän tilanteeseen? Junnataanko vanhalla mallilla edelleen? Ja jos uusiudutaan, miten tämä toteutetaan esim. neljällä eri ikätasolla?

Tietysti aina voi sanoa joukkueen suorittavan tietynlaista pelisysteemiä ja peluuttaa toisenlaista. Kuka näitä valvoo tai analysoi? Ei esim. Tepsin peliä välttämättä nopeaksi kutsu muut kuin TPS:n palkkalistoilla olevat työntekijät.
 

Lätkäfani66

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC TPS
Näillä Tepsiläisillä pelityyleillä ja -identiteeteillä voidaan kyllä pyyhkiä tällä hetkellä persettä. Me ei enää eletä missään Moskovan ZSKA:n aikaisessa maailmassa, jossa pelaajat pysyvät kymmenen vuotta Tihonovin alaisuudessa. Junnuja lähtee jo ennen A-junnuikää parempien tarjousten ym. perässä.
Toisaalta Kaskinen sanoi kuitenkin tullessaan, ettei ole isosti mitään muuttamassa (siis Selinin ajasta), mutta laittaa jotain omia mausteita sekaan. Viime kaudellahan tuo vielä toimi runkosarjassa, mutta playoff-kokemuksen puuttuessa täysin, ei hommasta enää tullutkaan mitään. Tämän kauden syksyllä mentiin taas sillä samalla sapluunalla, joka myös näkyi sarjataulukossa ja voitetuissa matseissa. Kunnes vastustajat kehittivät peliään myös Tepsiä vastaan ja Kallen peli jäi jalkoihin - sananmukaisesti kun joukkueelle ominainen vauhtilätkä karsittiin jostain syystä pois. Muistaakseni Selin käytti haastatteluissa hyvin usein termiä "raikkaalla jalalla". Tuosta on enää muisto jäljellä...
Minusta voidaan kyllä luoda seuraidentiteettiä ja tapaa toimia, mutta kyllä se pelitapa on rakennettava olemassa tai saatavilla olevien pelaajien mukaan - kun niitä omia pelaajia ei sieltä junnuista saakka kuitenkaan joukkueellista saada. Hyvä jos kentällinen.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: kopo

Jaakko

Jäsen
Suosikkijoukkue
RFC Liege
Kyllähän noista junnuista edustukseen samalla tyylillä pelaavista joukkueista FC Barcelona ja Ajax taitavat olla ne suurimmat vaikuttajat. Molemilla pelisysteemi ja joukkue on tärkeämpi kuin yksilö, vaikka tuottavatkin huippuja kovaa tahtia. Menestyskin on ollut ihan kelvollista. Kyllä sielläkin valmentajat ja yksilöt omaan mausteensa tuovat, mutta tuskimpa kumpikaan jengi mitään vastahyökkäysfutista rupeaisi pelaamaan.

Aika samalla sapluunalla TPS ja HPK pelaa. Molemmat pyrkivät pöyrittämään peliä kulmissa ja sieltä hakea paikkaa keskelle. HPK pelaa vähän nopeammin, mutta TPS on keskimäärin alueelle päästyään vähän paremmat päätökset. Omasta mielestäni edelleen TPS:n avauspeli on suurin murheen kryyni. Kiekko pitäisi saada varmasti omalta alueelta pois ja vielä mielellä vauhdissa olevalle jannulle. Nyt turhan usein annetaa heikko syöttö omalla alueelle ja sitä seuraa heikko vastaanotto ja sitä seuraa vastustajan pyöritys ja usein maali.
 

Il Gladiatore

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, AS Roma
TPS:n ongelma tuntuu pikemminkin olevan se, että pelataan niin nopeasti että ei ymmärretä mitä ollaan tekemässä. Avauspelissä tuo näkyy hienosti kun hyökkääjät ovat jossain vastustajan sinisellä siinä vaiheessa kun pakki on valmis antamaan syötön. Sitten kun se kiekko saadaan tuurilla hyökkääjälle niin vauhti on jo hidastunut/pysähtynyt, jonka seurauksena kun kiekko dumpataan päätyyn 9/10 kiekoista hävitään kun oma lähtee seisovilta jaloilta tai hidastettuna liikkeelle vs vastustajan pakki.

Ai että kun oli nasevasti kirjoitettu meikäläisen ajatukset. Tuonne peliesitykset -ketjuun kirjoitin juuri tätä samaa asiaa.
Mielestäni TPS ei pelaa mitenkään alyttömän paljon kiekkoa alaspäin/hidasta peliä tarkoituksella. Ongelma on enemmänki että nopeammin eteenpäin pelattaessa homma ei vain toimi ja ollaan pakotettuja tietyllä lailla hidastamaan peliä.Rakenne ei vain ole kunnossa vaikka kuinka yritettäisiin puskea ja kiskoa kiekkoa ylöspäin.

Ketjun aiheen kysymykseen toki sen verran että:

KYLLÄ, valmennuksen kuuluu saada tämä toimimaan yhdessä pelaajien kanssa!
 

M.O.R.O

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Virheitä tekevät kaikki joskus ja se on inhimillistä, mutta jos niistä virheistä ei ota opiksi niin, a. on joko tyhmä, b. taitamaton tai c. niitä molempia. Kaskisen valmennusretkue ei vaan opi vaikka kuinka hakkaavat päätään seinään. KENKÄÄ.
 
Viimeksi muokattu:

Saksipotku

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Ottaisi edes lehdistön edessä vastuun tästä farssista. Toivon, että jos perjantaina kausi päättyy niin siellä on joku toimittaja kysymässä oikeitakin kysymyksiä joukkueen pelitavan täydellisestä puuttumisesta, eikä vaan kysellä jonnin joutavia jostain Monnin hyvästä pelaamisesta.
 

Kanada-malja

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, NYR, COL
Pitäisi kysyä: Kalle Kaskinen, miksi joukkueen pelisuoritus huonontui mitä pidemmälle kausi eteni. Miksi sama tapahtui viime vuonnakin? Kalle Kaskinen, miten näytti siltä, etteivät pelaajat jaksaneet kunnolla luistella vai oliko joukkueeseen tarkoituksella valittu raskasjalkaisia pelaajia? Kalle Kaskinen, miten joukkueen hyökkäyspeli näytti noin avuttomalta. Missä on kanadalainen yhteistyölätkä?
 

sajuki

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Lehterat tepsiin niin saadaan joukkueeseen kertaheitolla kunnon valmentaja,sentteri ja vauhtia..Bonuksena viela medianakyvyys...
 

kopo

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Lähes 40 vuotta takana TPS:n kannattamista ja aktiivista seuraamista. Koskaan ei kukaan ole ollut edes lähellä saavuttaa Kaskinen-tason vitutustasoa kokonaisvaltaisesti (no okei, Elomo oli). Jos Kalle jatkaa ensi kaudella niin "I´m too old for this shit" hyvin pitkäksi aikaa.
 

aurajoki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TPS
Kannattaisi heti kauden päätyttyä kysellä Antsa Niittymäeltä, miten kausi meni ja miltä joukkueen peliesitys ja valmennuksen pelitapa hänen silmistään näytti. Silloin nähtäisiin, onko Antsa tehtäviensä tasalla vai onko hän vain klaanin kumileimasin.
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Paljon Jore maksaa? Millä liikahtaa Fuengirolasta? Olisko hallituksen hätäkokous? Jos aloitettaisiin ihan syötöistä.

Ja Rautala mallia vanhempi sinne liikkamaikaksi. Vittu tätä reisivatsapakara-lavista on nyt nähty tarpeeksi ja joka jeesuksen vuosi järjestäen kaikilla jalka painaa kuin Amorella. Saatana keväällä 2010 oltaisiin laitettu vielä kerhon jälkeen narritkin nippuun Barcelonan reissun jälkeenkin.
 

Suurmestari

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
On tämä kyllä surullista. Inhimillistä on tehdä virheitä, eikä se ole hölmö, joka niitä tekee vaan se, joka ei ota niistä opiksi. Tepsin valmennus ei ole parin vuoden aikana kehittynyt yhtään, eikä valmennus ole pystynyt korjaamaan Tepsin pelissä olevia ilmeisiä ongelmakohtia, jotka näkee kaikki vähänkään urheilusta jotain ymmärtävät. Tepsin pelaaminen ei ole kehittynyt tämän valmennuksen alaisuudessa yhtään, vaan päinvastoin. Nyt siinä ei ole enää senkään vertaa järkeä, kuin ehkä joskus oli. Kaskinen tarvitsi nyt ensi alkuun nöyryyttä ja sen jälkeen hän voisi katsoa peiliin. Lehdistötilaisuuksissa ei tarvitse esiintyä noin ylimielisesti, kuin hän tänäänkin esiintyi.

Sitä ihmettelen myös, että onko suomalaisen urheilujournalismin taso tosiaan näin huono. Yhdessäkään kuulemassani lehdistötilaisuudessa kukaan ei ole kysynyt Kaskiselta Tepsin pelissä olevista ongelmista, fysiikkavalmennuksesta tai mistään muustakaan, mikä ei Tepsissä toimi. Toimittajat eivät edes yritä hiillostaa Kaskista. Olen sitä mieltä, että suomalaisen urheilujournalismin taso ei ole erityisen korkea, mutta voisivat nämä toimittajat edes yrittää. Kukaan ei koskaan yritä haastaa Kaskista ja saada häntä kommentoimaan näitä Tepsin ongelmakohtia, jotka ovat ihan selviä.
 

Juippi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Lähes 40 vuotta takana TPS:n kannattamista ja aktiivista seuraamista. Koskaan ei kukaan ole ollut edes lähellä saavuttaa Kaskinen-tason vitutustasoa kokonaisvaltaisesti (no okei, Elomo oli). Jos Kalle jatkaa ensi kaudella niin "I´m too old for this shit" hyvin pitkäksi aikaa.

Unski Leime maistui?
No, mutta kyllä tuo peli aikamoista selvitymistä on. Runkosarjassa oli ideaa toisinaan, mutta tuntuu, että Tepsin pelitapa on helppo opetella ja pelata pois. Jos Kaskinen jatkaa, niin kesällä uuden opiskelua isolla kädellä. Jalkavia ukkoja lähdössä, joten saapa nähdä hidastetaanko peliä.
 

Lätkäfani66

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC TPS
eikä se ole hölmö, joka niitä tekee vaan se, joka ei ota niistä opiksi
Kalle oli varmaan todella paska koulussakin - tuskin sielläkään mitään oppi. Tai sit kävi luokat moneen kertaan, peruskoulussahan sekin oli mahdollista. Nyt ei oikein oo aikaa näin saatanan perusteelliseen oppimisprosessiin!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös