Kasaa oma 2010-luvun NHL-joukkue

  • 6 662
  • 24

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Vuosikymmen vaihtuu pian joten rupesin pohtimaan mistä nimistä jotka ovat 2010-luvulla NHL:ssä pelanneet muodostuisi se oma joukkue. Ajattelinkin kasata neljä kentällistä ja pari maalivahtia vielä päälle, helppoa se ei ollut ja paljon joutui pohtimaan miksi nostaisi jonkun aina toisen edelle, mutta ihan hauskaa pohdittavaa. Kentällinen kerrallaan, ykköskentällinen on se oma 2010-luvun tähtikentällinen. Perustelut olisivat tervetulleita, mutta ei missään nimessä pakollisia!

Alex Ovechkin - Sidney Crosby - Patrick Kane
Duncan Keith - Zdeno Chara

- Ovechkin on tykittänyt maaleja läpi uransa hurjalla tahdilla, en pidä miestä ihan parhaimpien joukossa näin yleisesti, mutta pakko on vain arvostaa miestä maalintekijänä. Hän on itselleni siinä hommassa kaikkien aikojen paras, rikkoo hän sitten Gretzkyn ennätyksen tai ei. Kannukin lopulta tuli, Conn Smythe siinä sivussa vielä. Crosbyn 2010-luvun alkua varjostivat ikävästi loukkaantumiset, mutta kaikki pystit, käsittämättömät pistesaldot, pelin kokonaisvaltaisuus sekä pari kannua jne. nostavat miehen minun listassani helposti tähän ihan tähdistökentälliseen. Omissa papereissani ollut maailman paras läpi hänen uransa, mutta McDavid alkaa olemaan pikkuhiljaa tuon tittelin arvoinen kuitenkin (tai on jo). Kanen nostan tähän sitten myös. Ei kokonaisvaltainen, mutta todella paljon pisteitä ja vielä nimenomaan tiukoissa paikoissa, kovimmatkaan pelit eivät saa tämän kaverin päätä jäätymään. Yksi taitavimmista pelaajista koskaan, kolme kannua jne. Siinä syitä miksi minä nostan miehen tähän. Keith on ollut tämän vuosikymmenen yksi kovimmista puolustajista, omissa papereissani se kovin kun tarkastellaan kokonaisuutta tällä vuosikymmenellä. Kolme kannua Chicagossa ollen siellä ylivoimainen pakiston liideri hoitaen lyhyesti sanottuna kaiken, pari Norrista siinä sivussa ja Conn Smythe. Charaa kohtaan itselläni on suuri arvostus, täysin uniikki pelaaja tämä jätti, ollut kapteenina Bruinsissa läpi vuosikymmenen ja vienyt joukkueen kolmesti finaaleihin, 2011 voittivat Stanley Cupin. Fyysisyys, ulottuvuus ja pelinlukutaito tekevät Charasta itselleni yhden parhaista puolustajista ja nimenomaan puolustajista. Ikää on, mutta yhä se vain jaksaa!

Claude Giroux - Evgeni Malkin - Phil Kessel
Erik Karlsson - Brent Burns

- Giroux on vuosikymmenen top-5 pistemies, Flyersin kapteeni ei ole nauttinut joukkuemenestystä (pl. 2010 finaalit) ja henkilökohtaiset pystit ovat jääneet saavuttamatta, mutta silti mies on kerännyt hurjat määrät pisteitä joukkueessa mikä on ollut korkeintaan keskinkertainen lukuun ottamatta aivan 2010-luvun alkupuolta. Malkin on puolestaan saavuttanut käytännössä katsoen kaiken useampaankin kertaan. Oli NHL:ltä täysi farssi jättää mies top-100 listan ulkopuolelle. Loukkaantumisia on ollut turhan paljon, mutta ne eivät ole venäläistä hidastaneet, 2010-luvun kolmanneksi korkein PPG, vain seurakaveri Crosby ja Oilersin McDavid ovat keränneet enemmän pisteitä ottelua kohden. Kessel voi kuulostaa yllätysvedolta tähän väliin. Perusteluina annan kuitenkin, että mies on voittanut pari kannua, on tehnyt pisteitä kuudenneksi eniten ja sen lisäksi on pelannut 2010-luvulla eniten otteluita! Mielestäni Phil on paikkansa ansainnut tässä, persoonahan on myös semmoinen ettei siitä voi olla pitämättä, eihän vaan? Karlsson on puolustajista tehokkain 2010-luvulla, ruotsalainen on tehnyt omalla tavallaan puolustamisesta taidetta, kun pidät kiekon itsellä ei tarvitse puolustaa. Niin dominoiva pelaaja mitä Karlsson on parhaimmillaan ollut niin ei montaa muuta vastaavaa esimerkkiä ole tullut nähtyä, ehkä se pelaaminen ei ole aina ihan täysin ollut joukkuetta palvelevaa, mutta yleisöön uppoavaa se kyllä on ollut! Pari Norrista löytyy myös ruotsalaisen palkintokaapista. Burns on puolestaan tehnyt eniten maaleja puolustajista, onhan se melko hasardi omissa paikoitellen, mutta onhan tuo maalimäärä kunnioitettava sekä muutenkin onhan kyseessä todella kovan luokan pelaaja ollut jo pidemmän aikaa, 2016 Sharksin kanssa finaaleihin, yksi Norriskin löytyy.

Brad Marchand - Patrice Bergeron - Marian Hossa
Victor Hedman - Shea Weber

- Marchand on yksi 2010-luvun puhutuimmista pelaajista likaisine temppuineen, mutta siitä huolimatta kyseessä on todella kova pelaaja! Ja väriläiskä. 2010-luvun aikana miehestä on kasvanut ihan kärkijätkä NHL:ssä, 2011 oli suuressa roolissa kun Bruins voitti Stanley Cupin ja ollut tämän lisäksi kahdesti finaaleissa. Seurakaveri Bergeron on yksi 2010-luvun kovimmista senttereistä, todella suuri rooli joukkueessa ollut läpi kymmenluvun ja siinä sivussa on tullut Stanley Cup 2011 sekä Selke Trophy käsittämättömät neljä kertaa! Hossa puolestaan oli ihan huippupelaaja aina nimenomaan kahteen suuntaan, siinä sivussa paljon pisteitä sekä kolme Stanley Cuppia, jätti ison loven Chicagoon joutuessaan lopettamaan uransa. Yksi omista lempipelaajista. Hedmania pidän itse nykyajan parhaana puolustajana jolla ei ole heikkouksia, on kokoa, on käsiä, lukee peliä erinomaisesti ja liikkuu sulavasti isoksi mieheksi, Norris löytyy sekä finaalipaikka Tampan kanssa 2015. Weber puolestaan on läpi 2010-luvun pelannut kovalla tasolla lätkää ollen liideri niin Nashvillen kuin Montrealin alakerrassa. Jokainen tietää miehen lämärin.

Milan Lucic - Jonathan Toews - Nikita Kucherov
Drew Doughty - Alex Pietrangelo

- Lucic oli 2010-luvun alkupuoliskolla täysi eläin, uniikki pelaaja NHL:ssä. Kärkijätkä joka tappeli ja taklaili paljon sekä kovaa ja voitti Bruinsin kanssa cupin 2011, jälkimmäisellä puoliskolla miehestä on meinannut tulla sopimuksensa takia naurunalainen, mutta kyllä itse nostan tuon 2010-luvun alkupuoliskon isosti tässä esille miksi mies on minun joukkueessa nyt mukana. Toewsin valinta oli vaikein, koska toinen nimi joka oli tässä mielessä tietenkin on kenties se maailman paras pelaaja Connor McDavid. Toews kuitenkin voitti vuosikymmenen ensimmäisellä puoliskolla kolme Stanley Cuppia, Conn Smythen, Selke Trophyn joten en voi olla valitsematta miestä tähän joukkueeseen. Kucherov on lyönyt itsensä läpi isosti tässä jälkimmäisellä puoliskolla ja ollut finaaleissa joukkueensa kanssa sekä tykitti käsittämättömät tehot viime kaudella. Koska laituriosastolla kilpailu ei ole papereissani niin kovaa kuin sentteriosastolla niin Kucherov ansaitsee paikan joukkueesta vaikka hän ei ole vaikuttanut 2010-luvulla kokonaisuudessaan niin paljon kuin moni muu listallani. Doughty on Hedmanin tyylinen pakki minun silmissäni, voittanut pari kannua Losin kanssa ja voittanut Norriksen myös. Pietrangelo on pelannut tasaisen hyvin kaudesta toiseen Bluesin takalinjoilla, tasaisen hyvä kaikessa, viime kauden päätteeksi tuli se suurin palkintokin vielä toimiessaan joukkueen kapteenina.

Carey Price
Jonathan Quick

- Price on itselleni ollut se 2010-luvun paras maalivahti. Ei ole joukkueen kanssa nauttinut menestystä, mutta se ei ole jäänyt miehen otteista kiinni. Yksi Vezina löytyy ja uskoisin, että paremmassa joukkueessa noita löytyisi enemmänkin. Quick puolestaan voitti Losin kanssa Stanley Cupin kahdesti ja oli mielestäni suurin syy miksi. On jälkimmäisellä puoliskolla vajonnut joukkueen kanssa kärjen taakse, mutta mielestäni 2010-luvun alkupuolisko oikeuttaa tähän paikkaan. Vezinaa ei löydy, mutta Conn Smythe löytyy.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Jännän tasaisesti ovat kyllä pisteitä tehneet, kun laitoin NHL.comin hakuun Tammikuun 1. 2010 - nykyhetki.

Patrick Kane - 313+485 = 798p
Sidney Crosby - 296+492 = 788p
Alex Ovechkin - 437+342 = 779p


Eki ja Burns pakkien kärki.
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Mielenkiintoinen aloitus ja tätä aihetta on nyt sivuttu useampaan otteeseen monen eri median avustuksella. Kokeillaan itsekin, aloittajalta oikein laadukas joukkue.

Ovechkin - Crosby - Kane
Keith - Weber

Giroux - Malkin - Stamkos
Chara - Doughty

Marchand - Bergeron - Hossa
Hedman - Karlsson

Kopitar - Toews - Kucherov

Price
Quick

Oli pakko mahduttaa Kopitar sekä Stamkos joukkueeseen. Lucicin ja Kesselin kustannuksella, vaikka pelipaikat nyt vähän kärsivät tästä.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Koska senttereitä löytyy joukkueeseen enemmän kuin laitahyökkääjiä, en pidä mistään tiukasta LW-C-RW pelipaikkajaottelusta kiinni. Kentälliset rakennettu siten että ykköskentässä kolme parasta, kakkoskentässä seuraavat kolme parasta jne. Kentällisten sisällä kuitenkin pelipaikkoja katseltu jos pelaajat sopineet omille pelipaikoilleen, eivätkä siten ole vasemmalta oikealle paremmuusjärjestyksessä siinä.

Alexander Ovechkin - Sidney Crosby (C) - Patrick Kane
- Tämän päättyvän vuosikymmenen paras pelaaja, paras maalintekijä ja tehokkain pelaaja. Samalla myös playoffien kaksi tehokkainta pelaajaa ja paras maalintekijä tässä. Voittivat vuosikymmenen aikana yhteensä kuusi Stanley Cupia ja lukuisan määrän henkilökohtaisia palkintoja. Kaikkien asema ykköskentällisessä itsestäänselvyys.

Evgeni Malkin - Anze Kopitar - Connor McDavid
- Malkin olisi paremmalla terveydellä pystynyt haastamaan Kanen aseman ykköskentällisessä, mutta kaikkien loukkaantumistensa vuoksi jäi johdattamaan toista kentällistä. Malkin oli vuosikymmenen aikana sekä kolmanneksi tehokkain pelaaja playoffeissa että runkosarjan osalta kolmanneksi parhaan ottelukohtaisen piste-per-peli keskiarvon omaava pelaaja. Hänen 2011-12 kausi on mahdollisesti vuosikymmenen paras runkosarja yksittäisen pelaajan osalta. Kopitar taasen on ainaisen aliarvostettu pelaaja mutta tämän kunnian arvoinen. Johdatti joukkueensa ykkössentterinä kahteen Stanley Cupiin ja yhtä kautta lukuunottamatta oli jokaisella kaudella joukkueensa tehokkain pelaaja. Kingsissä ei ole apuja hyökkäyssuuntaan ollut paljoakaan tarjolla, mutta siitä huolimatta Kopitar pitää vuosikymmenen ajalta kymmenenneksi tehokkaimman pelaajan sijoitusta hallussaan. Kaikki tuo erinomaisen kahden suunnan pelaamisen ohella josta osoituksena kaksi Selke-voittoa ja pari finalistin paikkaa. McDavid puolestaan pelasi vain puolet vuosikymmenestä joten siksi vaikeasti sijoitettava pelaaja, mutta on heti jäälle astuttuaan haastanut Crosbyn maailman parhaan pelaajan tittelistä. Kaksi voitettua Art Rossia ja siihen ne Hartit ja Lindsayt päälle. Omaa vuosikymmenen parhaan piste-per-peli keskiarvon ja päättää vuosikymmenen maailman parhaana pelaajana. Näytöt pelkältä puolikkaalta vuosikymmeneltä niin kovat että ottaa paikan tästä kokoonpanosta ja jopa näin korkealta.

Jonathan Toews (A) - Patrice Bergeron - Steven Stamkos
- Tässä on sitten kaksi voittajatyyppiä ja yksi jota ei juurikaan voittajana pidetä. Toews johdatti ykkössentterinä Hawksin kolmeen Stanley Cupiin vuosikymmenen aikana ja playoffien osalta on viidenneksi tehokkain pelaaja, yhdellä pisteellä Ovechkininkin edellä. Smythe, Selke ja siihen päälle vielä ne Kanadan maajoukkueessa voitetut turnaukset yhdessä Crosbyn ja kumppanien kanssa ja Toewsin asema tässä kentällisessä on sinetöity. Bergeronilla hyvin vastaavanlaiset meriitit Toewsin kanssa. Selkejä enemmän mutta kolmen Cupin sijasta yksi Cup ja kaksi hävittyä finaalisarjaa. Bergeron päättää vuosikymmenensä nousujohteisesti, Toews taas laskusuhteisesti, mutta yhdessä Kopitarin kanssa tuossa on päättyvän vuosikymmenen top-3 kahden suunnan hyökkääjää. Stamkos puolestaan päättää vuosikymmenen toiseksi parhaana maalintekijänä, viidenneksi tehokkaimpana pelaajana ja McDavidin, Crosbyn ja Malkinin jälkeen ja Kanen edeltä neljänneksi parhaan piste-per-peli keskiarvon omaavana pelaajana.

Claude Giroux - Nicklas Bäckström - John Tavares
- Neljänteen kenttään löytyi paljon valinnan varaa mutta lopulta päädyin vuosikymmenen aikana ainoaan kahteen vähintään 500 syöttöpistettä keränneeseen pelaajaan sekä Ovechkinin ja Stamkosin jälkeen eniten maaleja tehneeseen pelaajaan. Kaikki ovat pistesaldojen osalta seitsemän tehokkaimman pelaajan joukossa. Bäckströmin voi sanoa olevan Kopitarin tavoin aliarvostettu ja siinä suhteessa pitävän vuosikymmenen aliarvostetuimman pelaajan titteliä hallussaan. Tarjoilu Ovechkinille kuitenkin pelannut mallikkaasti ja onkin vuosikymmenen aikana eniten syöttöjä kerännyt pelaaja ja playoffienkin osalta kymmenenneksi tehokkain pelaaja. Voitti Capitalsissa myös sen Stanley Cupin. Giroux taasen vuosikymmenen ajalta neljänneksi tehokkain pelaaja ja tasaiseen tahtiin tehoillut Flyersin riveissä. Oli vuosikymmenen aikana kolme kertaa pistepörssin kolmen parhaan joukossa, määrä jota parempaan saavutukseen ylsi ainoastaan Crosby (ja kolmeen Girouxin kanssa ylsivät McDavid ja Kane). Tavares taas johdatti Islandersia parhaansa mukaan kunnes hyppäsi sitten Torontoon ja siellä jatkanut hyviä otteitaan. Kaksi Hart-finalistin paikkaa Islanders-vuosilta kertovat hänen arvosta tällä vuosikymmenellä. Yksikään vähintään kaksi Hart-finalistin paikkaa ottanut pelaaja ei tämän myötä jäänyt joukkueen ulkopuolelle.

(Ylimääräisenä hyökkääjänä vuosikymmenen kovimman pistesaldon yksittäiseltä kaudelta viime kauden päätteeksi kerännyt ja viime vuosina liigan valovoimaisimpien tähtien joukkoon noussut Nikita Kucherov)

Duncan Keith - Erik Karlsson
- Ykkösparissa vuosikymmenen ajalta ne ainoat kahden Norriksen miehet. Karlsson on vuosikymmenen näyttävin, tehokkain ja paras puolustaja. Ei mikään paras omassa päässä mutta kiekollisesti se dominoivin ja parhaillaan ollut ainoa puolustaja vuosikymmenen ajalta josta on voitu puhua ihan rehellisesti maailman parhaana pelaajana (toki omasta mielestäni se on aina ollut Crosby hänen edeltään mutta Karlsson parhaillaan oli erinomainen haastaja siihen). Playoff-menestys kiersi Karlssonin kun ei päässyt hyvissä joukkueissa juurikaan pelaamaan, mutta keväällä 2017 vei joukkueensa konferenssifinaalien seiskapelin toiseen jatkoerään saakka. Keith on taasen se kokonaisvaltaisesti parempi ja olikin kolme Stanley Cupia voittaneen Blackhawksin ykköspuolustaja kaikkina kolmena noista vuosista. Keith oli vuosikymmenen ajalta selvästi tehokkain puolustaja playoffeissa.

Zdeno Chara (A) - Drew Doughty
- Doughty on Karlssonin ja Weberin ohella ainoa neljän Norris-finalistiuden puolustaja päättyvältä vuosikymmeneltä ja häntä voisi sanoa vuosikymmenen parhaaksi kokonaisvaltaiseksi puolustajaksi. Kaksi voitettua Cupia joukkueensa ykköspakkina. Hyvin lähellä paikkaa ykkösparissa mutta nyt näin. Charalla ne Norris-tason vuodet dominoivana kahden suunnan jättiläisenä jäivät jo pitkälti viime vuosikymmenen puolelle ja päättymäisillään olevasta vuosikymmenestä puolet on mennyt 'vain' erittäin hyvänä puolustajana. Silti kuuluu toiseen pakkipariin kolmen Norris-finalistiuden sekä ykköspuolustajana yhden voitetun Cupin ja parin hävityn finaalisarjan myötä.

Victor Hedman - Shea Weber
- Weberin viime vuodet ovat olleet loukkaantumisten vuoksi hiljaisempia, mutta edelleen terveenä ollessaan arvokas joukkueensa ykköspuolustaja. Tosiaan Karlssonin ja Doughtyn ohella vuosikymmenen ajalta ainoa neljän Norris-finalistiuden puolustaja ja kokonaisvaltaisesti yksi parhaista. Hedman taas päättää vuosikymmenen kolmellä peräkkäisellä Norris-finalistiudella ja on kehittynyt yhdeksi liigan parhaista kokonaisvaltaisista puolustajista. Koko vuosikymmenenkin ajalta Hedman kuudenneksi tehokkain puolustaja.

(Seiskapakkina vuosikymmenen toiseksi tehokkain ja viimeisen neljän kauden sisään kolme Norris-finalistiutta (yksi voitto) ottanut Brent Burns)

Henrik Lundqvist
Carey Price

- Playoffit huomioiden Lundqvist ottaa ykköstorjujan paikan tästä kokoonpanosta. Pelannut koko vuosikymmenen joukkueensa ykkösmaalivahtina ja parhaillaan oli usean vuoden ajan vähintään top-5 maalivahtien joukkoon lukeutuva veskari. Yksi voitettu Vezina ja yksi finalistin paikka sen lisäksi. Tilastot niin runkosarjasta kuin playoffeista erinomaiset. Voittoja kolmanneksi eniten. Cupia ei onnistunut voittamaan mutta ei se King Henrikistä jäänyt koskaan kiinni. Price puolestaan pelasi vuosikymmenen parhaan kauden maalivahtien osalta ja samat sanat pitkälti pätevät häneen kuin edellä Lundqvistista kerroin.

(Kolmosmaalivahtina useasta tasaisesta vaihtoehdosta niin runkosarjan kuin playoffien osalta useampia kovia kausia pelannut Tuukka Rask)

MVP: Sidney Crosby
- Vuosikymmenen paras pelaaja niin runkosarjan kuin playoffien osalta. Voittaja vailla vertaa. Ainoastaan loukkaantumisten vuoksi jotkut voivat nostaa muita pelaajia esille tässä yhteydessä, mutta pelikunnossa ollessaan vuosikymmenen parhaasta pelaajasta ei ole ollut mitään epäselvyyttä.
 
Viimeksi muokattu:

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Tässäpä 2010-luvun All Stars - eniten kiekonmenetyksiä:

Marchand (567) --- Thonrton (756) --- Kessel (619)
Jamie Benn (566) --- Getzlaf (706) --- Pavelski (575)
Taylor Hall (548) --- Tavares (703) --- Justin Williams (564)
Ovechkin (544) --- Malkin (564) --- Spezza (536)

Karlsson (830) --- Burns (867)
Yandle (768) --- Doughty (809)
Petry (767) --- Subban (742)

Paljon kiekkoa menettävä pellaaja = huono pellaaja?
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Tehdään nyt samalla sitten kiekonriisto All Stars:

Tavares (631) --- Thornton (667) --- ROR (725)
Jamie Benn (595) --- Toews (611) --- Stone (576)
Skinner (567) --- E.Staal (540) --- Oshie (507)
Backlund (530) --- Malkin (499) --- Bergeron (498)

Karlsson (559) --- Byfuglien (494)
Giordano (411) --- Burns (469)
Brodie (410) --- Carlson (423)

ROR tilaston kärkinimi.

Stonen 576 on aika merkittävä lukema tässä, koska se on syntynyt vain 426 ottelussa. Ainoa toinen pelaaja, jolla riistoja oli enemmän mitä pelejä, oli Pavel Datsyuk (460 takeaways). Mutta Pavelin vuosikymmen jäi tyngäksi (389 peliä).
 

Gemondo

Jäsen
Marleau - Cogliano - Kessel
Lucic - E.Staal - Wheeler
Ovechkin - Pavelski - Brown
Benn - Kopitar - Voracek
Giroux

Yandle - Doughty
Golikoski - Suter
Pietrangelo - Carlson
Keith

Lundqvist
Rinne
Price
 

Hauntti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins, TPS, Varjomodet
Stonen 576 on aika merkittävä lukema tässä, koska se on syntynyt vain 426 ottelussa.

Ehkä Senatorsin tilastomiehet ovat olleet muun organisaation tasalla ja laskeskelleet vähän omilla systeemeillään.

No joo joo, vitsillä vitsillä, mutta on mulla pointtikin: Tietääkö kukaan edelleenkään tarkasti miten kiekonriistot ja kiekonmenetykset tilastoihin lasketaan ja paljonko näissä oikeasti on paikkakuntakohtaisia eroja?

Saa vastata vaikka tilastoketjuun tai johonkin muualle, koska aika offtopicilla mennään.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Ehkä Senatorsin tilastomiehet ovat olleet muun organisaation tasalla ja laskeskelleet vähän omilla systeemeillään.

No joo joo, vitsillä vitsillä, mutta on mulla pointtikin: Tietääkö kukaan edelleenkään tarkasti miten kiekonriistot ja kiekonmenetykset tilastoihin lasketaan ja paljonko näissä oikeasti on paikkakuntakohtaisia eroja?

Saa vastata vaikka tilastoketjuun tai johonkin muualle, koska aika offtopicilla mennään.

Saahan nuo pelkästään vieraspeleistäkin, jolloin mahdolliset kotivirheet tasoittuu.

Kahden kärki 10 vuoden otannalla +150 peliä kiekonriistot per peliaika:

Samat miehet - Pavel Datsyuk ja Markku Kivi.

Määrällinen ykkönen ROR.
 

laamis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nashville Predators
Saahan nuo pelkästään vieraspeleistäkin, jolloin mahdolliset kotivirheet tasoittuu.

Kahden kärki 10 vuoden otannalla +150 peliä kiekonriistot per peliaika:

Samat miehet - Pavel Datsyuk ja Markku Kivi.

Määrällinen ykkönen ROR.
Ei ollut kyllä mikään hirveä yllätys että magic man on tuossa tilastossa kova. Olen "muutaman" kerran katsellut kyseisen herran pätkiä ja tuli heti mieleen se kun Pavel Datsyuk riistää kiekon Jaromir Jagrilta.
 

aessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TBL & Elias Pettersson
Tässä ihan puhtaasti playoffeissa kerättyjen pisteiden perusteella ja veskoilla eniten torjuntoja.

Ovechkin - Crosby - Kane
Kucherov - Malkin - Kessel
Marchand - Bergeron - Krejci
Hossa - Couture - Williams

Keith - Burns
Hedman - Letang
McDonagh - Carlson

Lundqvist
Holtby

Tuo 1. ketju ois kyllä ihan liian kova juttu nähdä tositoimissa. Toinen olisi tietty kaikki venäläiset samaan koriin ja kätisyydetkin natsaisivat.
 

Letkuspede

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit Pens
Ovechkin-Crosby-Kane
McDavid-Toews-Kucherov
Marchand-Bergeron-Malkin
Giroux-Kopitar-Kessel
Stamkos eka ulkona

Doughty-Keith
Karlsson-Letang
Weber-Chara
Burns-Carlson
Seabrook eka ulkona

Fleury
Quick
Rask
 

laamis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nashville Predators
Pakko heti kärkeen sanoa että nää tiimit on aivan älyttömiä, varsinkin että Stamkos jää ulkopuolelle tuntuu aivan käsittämättömältä.
En siis tarkoita etteikö ns kuuluisi tuohon 13. hyökkääjän paikalle vaan enemmänkin sitä että miten voi olla niin paljon kovia pelaajia että jopa Stamkos jää ulos.
Hienoja aikoja siis.

Tässä jotain omaa hahmotelmaa, en viitsi tehdä edes ketjuja kun yritin niin jäi kaivamaan.
Hyökkääjinä: Ovechkin, Crosby, Kane, MacKinnon, Kopitar, Malkin, Bäckström, Hall ja (ikävä kyllä) Marchand.
Pakkeina: Hedman, Karlsson, Doughty, Keith, Burns ja Weber
Veskat liian vaikeita, ehkä Lundqvist, Bishop, Rask, Rinne.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Oli pakko mahduttaa Kopitar sekä Stamkos joukkueeseen. Lucicin ja Kesselin kustannuksella, vaikka pelipaikat nyt vähän kärsivät tästä.

Jos olisin jättänyt pelipaikat miettimättä tarkasti niin olisin myös itse ottanut Stamkosin ja heivannut Lucicin pois. Kessel kuuluisi mun listaan silti.

Hirmuisia nimiä jäi kyllä listasta ulos itsellänikin, Sedinit etunenässä hyökkäyksestä ja tietysti McDavid, Kopitar ja Thornton. Seabrookkia mietin pitkään myös kun olihan se vuosikymmenen ensimmäisen puolikkaan niin kova luu voittavassa Chicagossa.
 

Wagner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Columbus Blue Jackets
Muuten aika samanlainen kokoonpano kuin muilla, mutta Seabrook kunnossa ollessaan ehdottomasti listalle, samoin kuin Sergei Bobrovski! Molemmat pelaajat parhaillaan ollessa rooleissaan jopa ylivoimaisia.
Ja tietysti jos joukkue pitäs kasata, ja saisi vapaasti valita niin Milan Lucic parhaillaan kun oli niin kuuluisi siihen.

Ovechkin-Crosby-Kane
McDavid-Toews-Kucherov
Marchand-Bergeron-Malkin
Giroux-Kopitar-Kessel
Stamkos eka ulkona

Doughty-Keith
Karlsson-Letang
Weber-Chara
Burns-Carlson
Seabrook eka ulkona

Fleury
Quick
Rask

Siis suunnilleen muuten.
 

Stefu

Jäsen
Omasta mielestä "best of the best"-listat on vähän tylsiä, koska useimmiten muutamaa pelaajaa lukuun ottamatta ne ovat melko samanlaisia.

Tässä on siis oma 2010-luvun top-kentät niistä pelaajista joista olevan vaan digannut. Lempipelaajista tehdyt listat on hauskoja, koska näissä juuri tulee sitä näkökulmaeroa, sillä toisen mielestä joku pelaaja on aivan arsesta, kun taas toinen tykkää kuin hullu puurosta.

Ei välttämättä mitään filosofiaa takana, muuten kuin yritin laittaa 1. kenttään ykköskorin pelaajia, 2. kenttään kakkoskentän jnejne.

Benn – Stamkos – St.Louis
Lucic – Krejci – Hossa
Cogliano – J.Staal – Frolik
Martin – Cizikas – Clutterbuck

Methot – Karlsson
Yandle - Gudas
Engelland - Hainsey

Lundqvist
Khudobin
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Omasta mielestä "best of the best"-listat on vähän tylsiä, koska useimmiten muutamaa pelaajaa lukuun ottamatta ne ovat melko samanlaisia.

Tässä on siis oma 2010-luvun top-kentät niistä pelaajista joista olevan vaan digannut. Lempipelaajista tehdyt listat on hauskoja, koska näissä juuri tulee sitä näkökulmaeroa, sillä toisen mielestä joku pelaaja on aivan arsesta, kun taas toinen tykkää kuin hullu puurosta.

Ei välttämättä mitään filosofiaa takana, muuten kuin yritin laittaa 1. kenttään ykköskorin pelaajia, 2. kenttään kakkoskentän jnejne.

Onhan ne joo melko samanlaisia, mutta ihan kiva niitäkin on katsella varsinkin jos tulee perusteluja. Valinnanvaraa on kuitenkin paljon ja voi tehdä listan joko niin kuten minä, että kasaa sen dream-teamin pelipaikoittain tai kuten @Bosco teki eli dream-team, mutta ei niinkään pelipaikoittain tai kuten sinä, että ajatuksena on tehdä ketjut roolituksineen eli NHL:n parhaat nelosketjun pelaajat nelosketjuun (ja myös ne lempipelaajat tässä sinun tapauksessa). Tapoja on monia.

Mutta teen nyt vielä listan pelaajista joista olen vain tykännyt paljon menneellä vuosikymmenellä ja koitan poimia mahdollisimman paljon myös oman lempijoukkueen ulkopuolelta näitä pelaajia.

St.Louis - Crosby - Kane
Benn - Malkin - Hossa
Marchand - Datsyuk - Oshie (jostain kummallisesta syystä tykkäsin miehestä Blues-aikoina enemmän)
Lucic - Thornton - Reaves
13. hyökkääjä: Marian Gaborik

Chara - Letang
Burns - Karlsson
Josi - Doughty
Orpik

Fleury
Rask
Rinne
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Jos tämän 2010-luvun joukkueen rakentaisi tuolta henkilökohtaiset suosikit pohjalta (yrittäen välttää Penguins-painotteisuutta mahdollisimman hyvin), niin joukkue olisi muotoa:

Jonathan Toews - Sidney Crosby - Connor McDavid
Jamie Benn - Evgeni Malkin - Blake Wheeler
Henrik Zetterberg - Anze Kopitar - Joe Pavelski
David Backes - Ryan Getzlaf - Corey Perry
Auston Matthews (toisella varasijalla Mikael Granlund)

Kris Letang-Erik Karlsson
Alex Pietrangelo-Shea Weber
Erik Johnson-Drew Doughty
Colton Parayko

Kari Lehtonen
Ben Bishop
John Gibson

Puolustuksen roolituksesta ei tullut yhtään mitään kun jostain syystä tältä suosikit pohjalta ne kaikki puolustajat olivat sitten rightin puolen pakkeja. Mutta mennään nyt puhtaasti suosikit pohjalta unohtaen kokonaan yrityksen roolittaa joukkuetta.
 

Knap

Jäsen
Tässä jotain omaa hahmotelmaa, en viitsi tehdä edes ketjuja kun yritin niin jäi kaivamaan.
Hyökkääjinä: Ovechkin, Crosby, Kane, MacKinnon, Kopitar, Malkin, Bäckström, Hall ja (ikävä kyllä) Marchand.
Pakkeina: Hedman, Karlsson, Doughty, Keith, Burns ja Weber
Veskat liian vaikeita, ehkä Lundqvist, Bishop, Rask, Rinne.
Hieman särähtää, että MacKinnon mahtuu, mutta McDavid ei? Onhan MacKinnonilla kaksi kautta enemmän, mutta olihan nuo kolme kautta tuossa välissä sellaisia, että moni ajatteli Nathanin jäävän alemmalle tasolle kuin mahdollista.

Olen tätä omaa joukkuetta miettinyt ja eihän tässä varsinaisesti vääriä vaihtoehtoja ole. Sitä olen kuitenkin ihmetellyt, että McDavid on yllättävän harvassa joukkueessa, vaikka onhan hän pelannut puoli vuosikymmentä. Sitten joitain sellaisia pelaajia päässyt joukkueisiin, jotka ovat sieltä alusta pelanneet vain kausia tai alussa on ainoat hyvät kaudet.

Bruins-ketju oli vain pakollinen. Lucic oli primessään jossain vaiheessa melko dominoiva pelaaja ja olennainen osa 2011 Cup-joukkuetta. Marchandin pelillinen evoluutio on ollut odottomaton, sillä itse ainakin olin jo melko varma hänen max tasostaan. Oli toki hyvä jo silloin, nyt yksi koko sarjan parhaista. McDavid on imo itsestäänselvyys tällaisella listalla.

Puolustuksessa näkyy hieman omat suosikit, vaikka ei noista kukaan varmasti yllätys ole. Maalivahdeista Price on ollut minulle aina maailman paras, Quickiin ei ole samanlaista luottoa: syy viime vuodet, mutta onhan se melko no brainer. Rask on iskoistunut minulle kautta aikojen parhaaksi suomalaisvahdiksi. Erityissyy varmasti lienee Bruins-taustassa. Sanoisin ehkä, että etenkin maalivahdeissa voi listata sen viisi nimeä ainakin, joista voi tälle listalle tehdä valintoja ilman oikeata tai väärää.

Ovechkin - Crosby - Kane
Kessel - McDavid - Malkin
Lucic - Bergeron - Marchand
Williams - Toews - Hossa

Keith - Chara
Karlsson - Pietrangelo
Doughty - Weber
Suter

Price
Rask
Quick
 
Pistetääs oma sitten:

Ovechkin - Crosby - Kane
Stamkos - Tavares - Giroux
Benn - McDavid - MacKinnon
Getzlaf - Bergeron - Parise

Keith - Seabrook
Karlsson - Doughty
Weber - Suter


Price
Lundqvist
Lehtonen

Ihan älyttömän vaikeaa.
 

Artturenos

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, NHL, Blackhawks. sympatiat Lightning.
Ovechkin-Crosby-McDavid
Panarin-Datsuyk-Kane
Mackinnon-Toews-Kucherov
Malkin-Kopitar-Giroux

Chara-Doughty
Hedman-Pieterangelo
Keith-Weber

Vähän tein nyt tämän erilailla, jotta saadaan eroja muihin. Datsuyk mukaan noinkin korkealle hieman ehkä vanhemmilla meriiteillä, kuitenkin pellannut viellä 10-luvulla korkealla tasolla. Panarin mukaan taas siitä syystä jos painotetaan vuosikymmenen loppua ja nykyistä virettä.
 

laamis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nashville Predators
Hieman särähtää, että MacKinnon mahtuu, mutta McDavid ei? Onhan MacKinnonilla kaksi kautta enemmän, mutta olihan nuo kolme kautta tuossa välissä sellaisia, että moni ajatteli Nathanin jäävän alemmalle tasolle kuin mahdollista.

Olen tätä omaa joukkuetta miettinyt ja eihän tässä varsinaisesti vääriä vaihtoehtoja ole. Sitä olen kuitenkin ihmetellyt, että McDavid on yllättävän harvassa joukkueessa, vaikka onhan hän pelannut puoli vuosikymmentä. Sitten joitain sellaisia pelaajia päässyt joukkueisiin, jotka ovat sieltä alusta pelanneet vain kausia tai alussa on ainoat hyvät kaudet.

Bruins-ketju oli vain pakollinen. Lucic oli primessään jossain vaiheessa melko dominoiva pelaaja ja olennainen osa 2011 Cup-joukkuetta. Marchandin pelillinen evoluutio on ollut odottomaton, sillä itse ainakin olin jo melko varma hänen max tasostaan. Oli toki hyvä jo silloin, nyt yksi koko sarjan parhaista. McDavid on imo itsestäänselvyys tällaisella listalla.

Puolustuksessa näkyy hieman omat suosikit, vaikka ei noista kukaan varmasti yllätys ole. Maalivahdeista Price on ollut minulle aina maailman paras, Quickiin ei ole samanlaista luottoa: syy viime vuodet, mutta onhan se melko no brainer. Rask on iskoistunut minulle kautta aikojen parhaaksi suomalaisvahdiksi. Erityissyy varmasti lienee Bruins-taustassa. Sanoisin ehkä, että etenkin maalivahdeissa voi listata sen viisi nimeä ainakin, joista voi tälle listalle tehdä valintoja ilman oikeata tai väärää.

Ovechkin - Crosby - Kane
Kessel - McDavid - Malkin
Lucic - Bergeron - Marchand
Williams - Toews - Hossa

Keith - Chara
Karlsson - Pietrangelo
Doughty - Weber
Suter

Price
Rask
Quick
No kieltämättä arvelinkin että sieltä ainakin yksi unohtuu. Toisaalta, lähes väkisin joku unohtuu. En toisaalta tiedä kenen tilalle laittaisin, ehkä juuri MacKinnonin.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
NHL on valinnut viime vuosikymmenen ykkös- ja kakkos All-Star kentälliset.

chosen by a panel of NHL general managers, NHL hockey operations staff, NHL.com writers, and on-air talent from NBC, Sportsnet and TVA Sports

1. kentällinen
Alexander Ovechkin-Sidney Crosby-Patrick Kane
Duncan Keith-Drew Doughty
Marc-Andre Fleury

2. kentällinen
Evgeni Malkin-Patrice Bergeron-Steven Stamkos
Zdeno Chara-Erik Karlsson
Henrik Lundqvist

 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös