Ilmoitukset

 • Nimimerkki Knap huilaa viikon sääntöjen 10§:n perusteella.
 • Nimimerkki Lico huilaa viikon sääntöjen 6 ja 18§:n perusteella. Viesti löytyy Patrik Laine-ketjusta.
 • Nimimerkki LikainenLegenda huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella.
 • Nimimerkki Ysipakki huilaa viikon sääntöjen 7§:n perusteella. 
 • Nimimerkki muaddib huilaa kuukauden MM-kisojen otteluseurannassa olevasta viestistä, joka rikkoo sääntöpykäliä 4 ja 6§.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Jääkoneenkuljettaja huilaa viikon sääntöjen 6§:n perusteella.

Nimimerkki KooJii_#1 huilaa kaksi viikkoa sääntöjen 6 ja 9§:n perusteella. Viesti löytyy HIFK-osiosta.

Nimimerkki bebeto huilaa kuukauden sääntöjen 6 ja 7§:n perusteella.

Nimimerkin ORPH kirjoitusoikeudet on poistettu sääntöjen 1§:n perusteella.

Nimimerkki kultamitalisti on meidän wanha tuttumme, joka on jo saanut potkut. Emme hyväksy häntä joukkoomme vieläkään.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki C.Orr on seuraavat kaksi viikkoa pelikiellossa johtuen Jokerit-osion jatkuvasta offtopicista ja henkilökohtaisuuksista.

Nimimerkki kiwipilot saa myös huilata seuraavan viikon Jokerit-osioon kirjoitettujen henkilökohtaisten hyökkäysten vuoksi.

Myös nimimerkki Valle rikkoi sääntöjä Jokerit-osiossa. Johtuen aiemmasta rikehistoriasta hän saa kahden kuukauden pelikiellon itsemoderoinnista, offtopicista ja henkilökohtaisuuksista.

Sulje ilmoitus

Kannattajatoiminnan lieveilmiöt ja häiriökäyttäytyminen katsomoissa

Viestiketju osiossa 'Liiga' , aloittajana BitterX, 06.04.2013 klo 20.22.

 1. Jondeez Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Asshat
  2017 ja ihmiset ovat Mietaana Isomäen menosta. Playoffien alkaessa sitten taas ylistetään mahtavaa tunnelmaa. Jatkakaa.
   
 2. teemu73 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Vieläkö Hämeenlinnassa on sikakatsomo? Siellä haukuttiin joskus tuomaria pillusilmäksi.
   
 3. A.P.Järvi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TLF (Toimiston luottofanit)
  Seuraavaa tapahtui 25.2. pelatun KalPa-Kärpät -pelin 1. erätauolla:
  Veljmiesten (KalPan kannatusryhmä D5-katsomossa) 2,5 m x1,5 m -kokoinen merirosvolippu (jossa KalPan logo silmälapussa) varastettiin. Samassa lähti myös Nike-merkkinen golf-paita (https://www.intersport.fi/fi/tuote/nike-engineered-1-2zip-top-m-paita-56466162/). Tapauksesta tehtiin rikosilmoitus ja tekijä on ilmeisesti jäänyt kiinni, mutta tavaroita ei ole löytynyt. Pääsankari on kuitenkin kirjauttanut "tililleen" sakot näpistyksestä. Tätä tietoa ainakin minä tervehdin suurella ilolla.

  Tarkoituksenamme ei ole syyllistää koko porukkaa, mutta kun lippua heiluteltiin näyttävästi Kärppien fanikatsomossa pelin jälkeen (vittuilumielessä näin suomeksi sanottuna), niin arvelimme, että asialla ei ollut mikään yksinäinen susi, vaan kyseessä oli kollektiivisempi projekti. Järjestyksenvalvojien avulla rakennettu neuvotteluyhteys vierasfanien mukana olleiden johtomiesten kanssa heti tuoreeltaan ottelun toisen erän aikana oli hyvin epärakentava. Käytös oli enemmänkin uhkaavaa ja törkeää, eikä asiaa haluttu millään tavalla selvittää. Sen sijaan tässä yhteydessä tuli selväksi kyseisen porukan ilmeiset fyysisten kahnauksien historia Vaasan Sportin kannattajien kanssa. (Minun puolestani saatte mennä heidän kanssaan vaikka nyrkkeilykehään tai painimolskille. Itseäni kiinnostaa enemmän jääkiekko.) Olemme keskustelleet vuosien varrella usean Liiga-joukkueen faniryhmien kanssa ja yleensä sävy on ollut ratkaisukeskeistä ja lopuksi lyöty vielä kättä päälle. Yleisesti ottaen olisi varmaan hyvä, jos tällaisille megamatkoille matkanjohtajiksi valittaisiin mahdollisimman täysipäistä ja mielellään teiniördäilyiän jo reilusti taakseen jättänyttä porukkaa.

  Tämän takia lähestymmekin Kärppien organisaatiota suoraan. Pyydämme, että mikäli nämä varastetut tavarat huomataan tai havaitaan, niin palautatte ne alkuperäisille omistajilleen. Tällainen "fanikulttuuri" missä varastetaan toisten omaisuutta, on hieman vierasta meille. Varsinkin kun pelkkä lippu ei riittänyt, vaan täytyi viedä vielä keski-ikäisen ukon kannustuksesta hikinen paitakin. No, ilmeisesti sellaisista oli nyt pulaa, kun 18-kesäiset teinipojat heiluivat siellä katsomossa alusta lähtien "yläosattomissa". Muistot ovat hyvät Kärppien organisaatiosta esimerkiksi Oulun reissulta tämän vuoden tammikuulta, jossa seura hoiti järjestelyt kaikin puolin hienosti. Ikävää, että tämä asia nyt varjostaa jonkun verran tätä vaikutelmaa. Oulun vierailullamme paikallinen erittäin ystävällinen järjestyksenvalvonnan esimies varoittelikin jo ennen ottelua, että "täällä on tapana, että isotkin liput lähtevät mukaan katsomosta", eikä hän suinkaan tarkoittanut, että ne lähtevät oikeiden omistajiensa mukaan. Valitettavasti muistimme oli tänään sen verran lyhyt, ettemme tulleet ottaneeksi riskiä huomioon kotiottelussa. Ehkä siellä Oulun päässä jonkinlainen kehityskeskustelu olisi kuitenkin paikallaan seuran ja fanien välillä, koska tämä kannattajatoiminta ei tunnu olevan ollenkaan samalla tasolla kuin muu seuran tekeminen.

  Kannattaa siis myös muiden joukkueiden fanien ottaa nyt Oulun järjestyksenvalvonnan neuvosta ja meidän neuvostamme opiksi: Älkää jättäkö katsomoon mitään, kun Kärpät pelaa! Kaiken maailman jättikokoiset liput, kaksikeppiset jne. (+Hippoksella patarumpu) kannattaa raahata erätauolla mukaan kaljakuppilaan, kahvijonoon tai miestenhuoneeseen ihan vain varmuuden vuoksi.
   
 4. Domi28 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, Maple Leafs, Liverpool
  Lainaus:
  Oi jospa joku veisikin jyväskyläläisten rummut! Siinä olisi vuoden faniteko!
   
 5. MetalT75 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa
  No huhhuh! Täytyypä sanoa, että on harvinaisen säälittävää ja lapsellista toimintaa, jolla ei ole mitään tekemistä jääkiekon ja kannatustoiminnan kanssa. Toivottavasti lippu saadaan takaisin ja Oulussa suhtaudutaan tällaiseen toimintaan tuomitsevasti.
   
 6. anonima Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Mikäli Porissa on Wermachtin, mikä sinällään ihmetyttää, tunnuksia lipussa, niin kyse ei todellakaan ole mistään natsitunnuksista.
   
 7. Lintta Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät
  Lainaus:

  Tuomitsen tällaisen toiminnan täysin.

  Oulun päässä minulle tulee yllätyksenä, että siellä vierasfanien kamaa nyysitään katsomosta. En ole koskaan törmännyt tällaiseen edes keskustelun tasolla hallin käytävillä, mutta jos näin on, niin siihen on kärppäjohdon/järjestysmiesten syytä varautua vastaisuudessa. Tekijä/tekijät kun jäävät kiinni, niin porttikielto hallille vaikka vuodeksi.

  Yksi kohta tuossa tekstissäsi pisti silmään, josta olen eri mieltä. Se, että 5 bussilastillisen porukasta joku/jotkut päätyy tällaiseen perseilyyn, ei välttämättä tarkoita, että kyseessä olisi kovinkaan "kollektiivinen" isomman ryhmän päätös. Noin suuressa ryhmässä valtaosa ei välttämättä seuraa mitä lippuja siinä vieressä kulloinkin joku heiluttelee, tai onko sama lippu ollut vastapuolen katsomossa. Varsinkin, jos tätä pääkallolippua on heilutettu vasta pelin päätyttyä, ei siihen muu porukka ole ehtinyt kiinnittää huomiota. Isoilla fanimatkoilla matkaan lähtee aina väkeä, jotka ei välttämättä kuulu minkään fanijärjestön porukaan. Itse olen Etäkärppien jäsen ja meidän puolelta kaikenlainen perseily tuomitaan jyrkästi ja karsitaan nopeasti porukasta pois.

  Olen itsekkin joskus kiinnittänyt huomiota samaan epäkohtaan, että fanimatkan (vetäjä/vetäjät) ovat jossain kohtaa jo liiankin humalassa. Ymmärän, että toiminta on vapaaehtoista ja nämä kaverit tekee paljon duunia omalla ajallaan toiminnan eteen. Kuningas alkoholi ei ole kovin hyvä kaveri tässäkään tapauksessa.

  Edit: En yleisesti ota kantaa tämän kyseisen ottelun matkanvetäjiin, kun en matkalla edes ollut saatikka tiedä ketä siellä on ollut vastuussa. Yleisesti ottaen homma on oulun päästä toiminut lähivuosina hyvin.
   
  Viimeksi muokattu: 26.02.2017 klo 18.55
 8. Imagined Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jesse Puljujärvi, Jari Viuhkola, Kärpät
  Vittu mitkä junttisäpinät siellä taas ollu. Noh.. meitä on moneksi.
   
 9. Epätietoinen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät. Sievin Sisu, Barcelona
  Lainaus:
  Kylläpä hävettää näiden sankarien puolesta.. Toivottavasti liput ja muut varastetut tuotteet löytävät tiensä oikeille omistajille.. Voisitteko ilmoittaa tänne vaikka sitten, mitä Kärppien organisaatio (minne otitte tarkalleen yhteyttä?) vastaapi tuohon viestiinne?
   
 10. nahkis Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappelemalla pelinsä pilaava KalPa
  Lainaus:
  Nimenomaan ei ollut tarkoitus syyllistää kaikkia tai edes useampia. Sen takia sanamuoto kollektiivisempi. Toisin sanoen enemmän kuin 1 tai 2, mutta tuskin enempää kuin esim. 5 tai 10. Olisihan sitä tietysti parempiakin sanamuotoja ollut olemassa, mutta toivottavasti asian pointti tuli selväksi.

  Tämä päätelmä esim. siitä, että siellä Kärppä-katsomon suuaukolla alkoi joku Maximum Overdrive-jamppa huutelemaan: "YÖÖÄÄÄ. TULKAA VITTU TÄNNE HAKEMAAN LIPPUA, TULUKKAA KOKKEILEMMAAN YÄÄHHÖÖÖH!", kun kävimme tiedustelemassa siellä heidän päässään, että mistähän tässä nyt on kyse.

  Noh, kuten sanottu niin meitä on moneen junaan.
   
 11. Dängleri Jäsen

 12. Mondie Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porilainen brändikiekko
  Lainaus:
  1967 siinä lipussa kuulemma lukee. Näyttää kyllä joltain ihan muulta kuin jääkiekkojoukkueen fanilipulta, mut nää on näitä.
   
 13. hammerhead Jäsen

  Olisi jossain nähtävillä kuvaa siitä Porin natsilipusta?

  Olen useamman kerran Porissa ollut peliä katsomassa ja niillä kerroilla ei kyllä yhtäkään natsilippua ole näkynyt.
   
 14. Lihanleikkaaja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Tehkää se ja sitten pelin jälkeen hoilaatte yö-yhtyeen mitä vain paskabiisiä rumpujen säestyksellä. Siinä ois kunnon vittuilun maksimointia jyväskyläläisille :D
   
 15. Chambza Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Flyers
  Todella harmittavia nuo Kuopion perseilyt. On vielä hyvässä muistissa kuinka jokereita vastaan pelatessa tuli näitä samanlaisia teini-ikäisiä kilipäitä aina välillä kokeilemaan. Lapsellista ja naurettavaa, mutta ottaahan se päähän, ei siitä mihinkään pääse. Mutta voidaan pikkaisen katsoa taaksepäin ja kysyä, mitä vaikkapa noista jokerifanien lukuisista ultraryhmittymistä on nykyään jäljellä? Mepäs ollaan täällä edelleen, kova juttu hei! Veikkaanpa, että Veljmiehet voi tehdä saman vertailun muutaman vuoden päästä - he ovat siellä edelleen, mutta teinirotat on vaihtuneet uusiin.

  Itse olin myös pelissä etelästä tulleen bussin toisena vastaavana ja seisomakatsomossa olin, joskin lippuepisodi selvisi vasta jälkikäteen. Jos minulla olisi tiedossa näitä tekijöitä, niin nimet olisivat lentäneet sukkana poliisin tietoon.

  Edustamani yhdistyksen puolesta totean, että EtäKärpät tuomitsee kaiken henkilöön tai omaisuuteen kohdistuvan väkivallan. Jos meidän reissuilla oleva henkilö jää tällaisesta kiinni, niin jatkossa mukaan ei ole enää asiaa.
   
 16. Raksilan mies Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät
  Lainaus:
  Linkissäsi ei ole linkkiä lainkaan. Tässä toimiva:

  Kärppä-fanit riehuivat Kuopiossa - kolme putkaan ennen peliä - Savon Sanomat


  Tuomitsen myöskin kaikenlaisen kersailun, eli lipun varastamiset yms. jos niin on käynyt.

  Muutaman pleijarimatkan aikanaan n. 5 vuotta sitten kävin järjestetyillä vierasreissuilla ja tuli todettua, että matkanjohtajat olivat viimeistään pelin aikana jo sen verran soosissa, ettei porukan kaitsimisesta tullut yhtään mitään vaan homma meni loppupeleissä täysin lekkeriksi (suunsoitoksi), vaikka mitään isompia äksidenttejä ei tällöin tapahtunutkaan. Toki kun 300 spartalaista on yhtä-aikaa tien päällä, mahtuu sinne tietysti myös niitä mätiä omenia joukkoon taatusti.

  Tämän jälkeen vaihdoin kuitenkin omaan autoon ja kaveriporukkaan, missä tietää että kaikki katsovat toistensa perään niin, ettei kukaan herää putkasta tai homma mene muuten överiksi millään tavalla.

  Mielestäni tuollaisen reissun järjestäjien pitäisi itse sitoutua ydinryhmänsä kanssa täydelliseen alkoholittomuuteen reissulla ja huolehtia homman toimivuudesta parhaansa mukaan. Jos ei onnistu niin sitten jokainen reissaa omilla kyyteillä miten parhaaksi näkee.
   
  Viimeksi muokattu: 26.02.2017 klo 21.14
 17. 1946 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät
  Lainaus:
  Joitakin vuosia sitten olin Kuopiossa fanireissulla, ja silloin Kuopion Poliisi nappasi suoraan bussin ovelta summamutikassa 3-4 Kärppä-kannattajaa putkaan. Kiinniotetut olivat selvinpäin, eivätkä muutenkaan käyttäytyneet missään vaiheessa mitenkään häiritsevästi - eivät tosin olisi ehtineetkäät häiriköidä, sillä heidät napattiin tosiaan suoraan bussin ovelta maijan kyytiin. Matkan järjestäjille Poliisit mutisivat jotain "ehkäisevästä toiminnasta" ja "varoittavasta esimerkistä". Tiedä sitten kuinka laillista ja yleistä toimintaa Kuopion Poliisilta. Sen reissun jälkeen suhtaudun kuitenkin tuohonkin uutiseen pienellä varauksella.
   
 18. nahkis Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappelemalla pelinsä pilaava KalPa
  Lainaus:
  Tuohan on selkeä laiton pidätys, sekä virkavirhe. Tästä varmaan tehtiin tutkintapyyntö ja laitettiin Kuopion Poliisi korvaamaan vapauden menetys yms. mikäli asia mennyt noin, kuten sanoit?
   
 19. 1946 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät
  Lainaus:
  Tuskin tehtiin.
   
 20. Jari66 Jäsen

  Lainaus:
  Liekö nytkin samoista kavereista mahdollisesti kyse. Kuopion Poliisi ottanut silmätikukseen? Onko oululaisilla asiasta parempaa tietoa.
   
 21. HOOLIGAN_ Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  1923 (1897), VGK & Kummitus
  Lainaus:
  Lainaus:
  Lainaus:
  Hah hah, vuoden kulttuuriteko!
   
 22. TosiFani Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Varsin hölmöjä ihmisiä, kun antavat kohdella itseään noin.
   
 23. 1946 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät
  Lainaus:
  Minulla ei siis ole tietoa tehtiinkö. Lähinnä arvelin, että tuskin tehtiin, sillä täällä ei ole tapana jälkikäteen kannella asioista. Yleisesti ottaen voisi kuvitella, että tuollaisessa tapauksessa poliisin sana painaa paljon, vaikka todistajia oli paljon.
   
 24. TosiFani Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Jos poliisi on repinyt syyttömiä, selvinpäin tai lähes selvinpäin olevia satunnaisia ihmisiä suoraan vierasjoukkueen fanibussista putkaan, kyseessä ei ole ihan pikku juttu. Näistä luetaan yleensä iltapäivälehtien etusivuilta. Kertomuksesi vähän haisee.
   
 25. LOFIN Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  1922
  Lainaus:
  Se nyt vaan ei ole suomalaisille tyypillistä että puolustetaan omia oikeuksia ja ajetaan omaa etua kiihkottomasti. Kuinka moni meistä loppupeleissä tekee valituksen ravintolassa jos ruoka ei täysin vastaakkaan odotuksia? Nyökkäillään vaan tarjoilijalle ja sitten kotona kirotaan ja vannotaan ettei enää ikinä mennä kyseiseen paikkaan.

  Tietenkin jossain se kynnys ylittyy, mutta ei sitä aina jaksa nipottaa vaikka tulisikin hieman väärin kohdelluksi. Tuollaisen ylimääräisen putkareissun takia kyllä ainakin itse valittaisin jo.