Ilmoitukset

Koska huomautuksemme ja neuvomme eivät parantaneet nimimerkki juhis82:n viestien tasoa, hän selailee jatkossa palstaa ilman kirjoitusoikeuksia. 

Nimimerkki heavylutaa18 saa myös parin viikon palstatauon keskityttyään asian sijasta nimimerkille kuittailuun.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Johnny B. Goode on kirjoittanut jatkuvasti viestejä, jotka ovat enemmän tai vähemmän mauttomia. Nimimerkin heikon kokonaistuotannon vuoksi tuomaristo on päättänyt laittaa hänet viikon huilitauolle.

Sulje ilmoitus

Puhelinnumeroiden jakaminen luvatta ei ole palstallamme sallittua. Se rikkoo käyttäjän anonymiteettia ja on muutenkin hyvien tapojen ja netiketin vastaista. Näin ollen nimimerkki -Ville- on asetettu kahden viikon pelikieltoon ja hänen Jokerit-osioon kirjoittamansa viestinsä on muokattu.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki SlabaQ:n kovin tutulta tuntunut performanssi oli vähintäänkin täysin turhaa trollausta. Hänen kohdallaan asiantuntijaraati oli yksimielisesti sitä mieltä, että hän saa jatkossa kirjoittaa jossain muualla.

Nimimerkki FASlapsi saa seuraavat kaksi viikkoa aikaa tuumia, missä hyvän maun rajat kulkevat. Jääkiekon MM-kisojen otteluseurannassa olleet jutut Breivikistä ja muslimeista eivät ainakaan hyvän maun rajojen sisäpuolelle mahdu.

Sulje ilmoitus

Kanada Cup 1984

Viestiketju osiossa 'Maajoukkue' , aloittajana Thusberg, 22.11.2016 klo 23.46.

 1. Thusberg Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
  Luodaan tällekin jääkiekkoturnaukselle oma aihealueensa.

  Tämä oli turnaus jota ei usein juuri muistella kovinkaan paljon ja ainoa Kanada Cup josta Suomi tosiaan oli ulkona pelillisesti vuoden 1983 MM-Kisojen perusteella ja myöhemmin myös DDR:n eli Itä-Saksan kieltäytyessä tulemastakin turnaukseen. Jostakin syystä järjestäjille ei ollut kelvannut Suomen pelaaminen turnauksessa edes poikkeusluvallakaan.

  Länsi-Saksan ainoaksi jääneen todella kovatasoisen Kanada Cupin floppi ei juurikaan yllättänyt, mutta Tsekkoslovakian floppaus ja Yhdysvaltain muuten erittäin vahvan turnauksen käytännössä pilasi Semifinaalitappio Ruotsille luvuin 2-9...

  Toisaalta taas Alkusarjassa Yhdysvallat yllätti Ruotsin melko pahanpäiväisesti luvuin 1-7.

  Toivottavasti muitakin juttuja/muistoja turnauksesta tulee lisää.
   
 2. Thusberg Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
  Laitan tähän aihepiiriin kuuluvana viestinä myöskin Ruotsissa näytetyt ja Suomestakin käsin aikanaan rajallisesti nähdyt SVT:n lähettämät TV-ottelut vuoden 1984 Kanada Cupista. Aivan alkuperäisissä suunnitelmissa SVT:llä ei ollut tarkoitus lähettää kuin yksi ainoa televisioitu Ruotsin ottelu Alkusarjasta ja vain yksi ainoa Loppuottelu joka alustavasti olisi ollut ratkaiseva eli toinen Loppuottelu ja aivan korkeintaan mahdollinen kolmas Loppuottelu mikäli tarvetta sille olisi ollut. Syy sille oli jälleen kerran Kanada Cupin järjestäjien oikeusmaksujen hintavuus.

  Myöhemmin järjestäjät laskivat hintojaan jolloin SVT pystyi lähettämään enemmän otteluja. Lisäksi Ruotsin menestyksellä oli myös vaikutusta loppupäässä turnausta sille, että myös ensimmäinenkin Loppuottelu näytettiin. Radiopuolella oltiin alustavasti jälleen turvattu kaikki Ruotsin ottelut ainakin suorina kuuluviksi Ruotsiin.

  Otteluformaatti television osalta oli melkein sama kuin vuonna 1981 Kanada Cupissa eli kaikki Ruotsin pelaamat ottelut, Ensimmäinen Semifinaali ja Loppuottelut näytettiin tuttuun tapaan, mutta yllättäen SVT lähetti kuitenkin Ruotsin lehdissä huikeasti noteerattuna yllätyslähetyksenä keskellä yötä suorana lähetyksenä myös 13.9.1984 Kanada-Neuvostoliitto-ottelun eli Toisen Semifinaalin.

  Tässä lähetykset:

  1.9.1984 Yhdysvallat-Ruotsi: Näytettiin suorana lähetyksenä SVT1:ssä Klo 23.25-2 Ruotsin aikaa eli Klo 00.25-3 Suomen aikaa. Tämä ottelu oli ainoa alustavasti täysin varma SVT:n televisioiduksi hankkima ottelu ennen järjestäjien tuloa vastaan hinnoissa.

  4.9.1984 Neuvostoliitto-Ruotsi: Näytettiin suorana lähetyksenä SVT2:ssa Klo 22.35-2 Ruotsin aikaa eli Klo 23.35-3 Suomen aikaa.

  6.9.1984 Ruotsi-Kanada: Näytettiin suorana lähetyksenä SVT1:ssä Klo 22.35-2 Ruotsin aikaa eli Klo 23.35-3 Suomen aikaa.

  8.9.1984 Ruotsi-Länsi-Saksa: Näytettiin suorana lähetyksenä SVT2:ssa Klo 21.30-22.50 Ruotsin aikaa eli Klo 22.30-23.50 Suomen aikaa.

  10.9.1984 Ruotsi-Tsekkoslovakia: Näytettiin suorana lähetyksenä SVT1:ssä Klo 22.50-2 Ruotsin aikaa eli Klo 23.50-3 Suomen aikaa.

  12.9.1984 Ruotsi-Yhdysvallat: Näytettiin suorana lähetyksenä SVT2:ssa Klo 22.55-2 Ruotsin aikaa eli Klo 23.55-3 Suomen aikaa.

  13.9.1984 Kanada-Neuvostoliitto: Näytettiin suorana yllätyslähetyksenä SVT1:ssä Klo 2-4.30 Ruotsin aikaa eli Klo 3-5.30 Suomen aikaa.

  16.9.1984 Kanada-Ruotsi: Näytettiin suorana lähetyksenä SVT1:ssä Klo 1.25-4 Ruotsin aikaa eli Klo 2.25-5 Suomen aikaa.

  18.9.1984 Kanada-Ruotsi: Näytettiin suorana lähetyksenä SVT2:ssa Klo 1.25-4 Ruotsin aikaa eli Klo 2.25-5 Suomen aikaa.
   
 3. Thusberg Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
  Vuonna 1984 ei Suomi pelannut Kanada Cupissa sinä vuonna, mutta siltikin turnauksesta kirjoitettiin Suomessa ja pitkien vetoomusten jälkeen Yleisradio näytti lopulta kaksi pitkää koostetta molemmista loppuotteluista ja oli tarvittaessa valmis kolmanteen loppuotteluun joko suorana tai jälkilähetyksenä mikäli tarvetta sille oli. Radiossakin Kanada Cupia 1984 kuultiin vaikkakin alustavasti Suomen pelaamattomuus vaikutti vievän radiolähetyksetkin kuulumattomiin.

  Lopulta radiossa kuultiin pelkästään Ruotsin pelaamien ottelujen hyvin lyhyitä katkelmakoosteita Rinnakkaisohjelmassa ja Ruotsinkielisessä Ohjelmassa vailla kunnollista ottelulähetystä ja vaihtelevin kertojin läpi Kanada Cupin 1984 ja lopulta oikeastaan mitään varsinaista kunnollistakaan ottelukoostetta edes vaikkapa Loppuotteluistakaan ei kuultu radiosta.

  Laitan tähän Kanada Cupin 1984 turnauksen lähetykset siten kun ne Suomessa enimmäkseen kuuluivat ja näkyivät sitten tietenkin lopuksi Loppuottelujen osalta:

  1.9.1984 Yhdysvallat-Ruotsi: Tästä ottelusta kuultiin lyhyt jälkilähetyskatkelma radion aamuohjelmien seassa Rinnakkaisohjelmassa ja Ruotsinkielisen Ohjelman suhteen, mutta ei varsinaisesti oikein mitään kunnollista lähetystä lähinnä pikaisesti mainiten.

  4.9.1984 Neuvostoliitto-Ruotsi: Tästä ottelusta kuultiin lyhyt jälkilähetyskatkelma radion aamuohjelmien seassa Rinnakkaisohjelmassa ja Ruotsinkielisen Ohjelman suhteen, mutta ei varsinaisesti oikein mitään kunnollista lähetystä lähinnä pikaisesti mainiten.

  6.9.1984 Ruotsi-Kanada: Tästä ottelusta kuultiin lyhyt jälkilähetyskatkelma radion aamuohjelmien seassa Rinnakkaisohjelmassa ja Ruotsinkielisen Ohjelman suhteen, mutta ei varsinaisesti oikein mitään kunnollista lähetystä lähinnä pikaisesti mainiten.

  8.9.1984 Ruotsi-Länsi-Saksa: Tästä ottelusta kuultiin lyhyt jälkilähetyskatkelma radion aamuohjelmien seassa Rinnakkaisohjelmassa ja Ruotsinkielisen Ohjelman suhteen, mutta ei varsinaisesti oikein mitään kunnollista lähetystä lähinnä pikaisesti mainiten.

  10.9.1984 Ruotsi-Tsekkoslovakia: Tästä ottelusta kuultiin lyhyt jälkilähetyskatkelma radion aamuohjelmien seassa Rinnakkaisohjelmassa ja Ruotsinkielisen Ohjelman suhteen, mutta ei varsinaisesti oikein mitään kunnollista lähetystä pikaisesti mainiten.

  12.9.1984 Ruotsi-Yhdysvallat: Tästä ottelusta kuultiin lyhyt jälkilähetyskatkelma radion aamuohjelmien seassa Rinnakkaisohjelmassa ja Ruotsinkielisen Ohjelman suhteen, mutta ei varsinaisesti oikein mitään kunnollista lähetystä pikaisesti mainiten.

  17.9.1984 Kanada-Ruotsi: Tämä ottelu näytettiin TV2:ssa Klo 16.30-17.50 selostajana Juha Jokinen. Radiossa oli samana päivänä myös hieman pidempi kooste, mutta ei paljoakaan pidempi kuin mitä oli ollut muutenkaan Rinnakkaisohjelmassa ja Ruotsinkielisessä Ohjelmassa.

  19.9.1984 Kanada-Ruotsi: Tämä ottelu näytettiin TV1:ssä Klo 16-17.30 selostajana Juha Jokinen. Radiossa oli samana päivänä myös hieman pidempi kooste, mutta ei paljoakaan pidempi kuin mitä oli ollut muutenkaan Rinnakkaisohjelmassa ja Ruotsinkielisessä Ohjelmassa.
   
 4. Viltsu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat
  Muistelen, että loppuottelussa Juha Jokisen vieressä kommentaattorina oli Suomen silloinen päävalmentaja Alpo Suhonen.
   
 5. Thusberg Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
  Lainaus:
  Näin varmaan olikin.

  Alpo Suhonen oli näin aiheen vierestä pikaisesti mainiten myös ilmeisesti Jääkiekon MM-Kisojen 1982 aikana ollut tilapäinen asiantuntija YLE:n lähetyksistä puhuttaessa vaikkakin varsinaiset kommentaattorit taisivat olla Raimo 'Rätsy' Määttänen ja Rauno Korpi noissa kisoissa ja ilmeisesti ei ihan joka ottelussa ollut kommentaattoriakaan tai niitä ei ainakaan ollut merkitty. Mahdollisesti muitakin kommentaattoreita oli kuin vain nuo kolme mainittua ja noiden kisojen jälkeen ei ilmeisesti ollut kommentaattoreita muutamaan vuoteen enää ennen noin vuosia 1987 ja 1988 Yleisradion jääkiekkolähetyksissä.

  Raimo 'Rätsy' Määttänen oli ollut kommentaattorina tuosta kolmikosta puhuttaessa myös MM-Kisoissa 1981.
   
 6. Thusberg Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
  Ja kun unohdin aiemmin mainita niin tosiaan Kanada Cupin 1984 ainoat ottelulähetykset eli nuo Loppuottelut varmistuivat pitkien vetoomusten jälkeen näytettäväksi 15.9.1984 juuri ennen ensimmäistä vastaavaa Loppuottelua.

  Lisäksi tosiaan Yleisradio oli valmis näyttämään parhaimmillaan jopa suorana kolmannen ja viimeisen mahdollisen Loppuottelun 20.9.1984, mutta keskimäärin ja todennäköisimmin se kuitenkin olisi lähettänyt sen jälkilähetyksenä 21.9.1984 Klo 15.55-17.20 TV1:ssä selostajana Juha Jokinen.