Ilmoitukset

Nimimerkki BlackWolf on viikon ajan poissa muonavahvuudesta kirjoitettuaan henkilökohtaisen hyökkäyksen "Liigan yleisömäärät kaudella 2018-2019"-ketjuun.

Sulje ilmoitus

Nimimerkin g0447u on saanut pysyvän pelikiellon. Olimme huomauttaneet häntä sekä heikosta sisällöstä että huonosta kieliasusta, ja edellisyön todennäköisesti humalatilassa kirjoitetut turhat viestit olivat meille viimeinen pisara.

Sulje ilmoitus

Nimimerkit Huikko ja KooJii_#1 kirjoittivat hyvän maun vastaisen viestin, ja tämän vuoksi he ovat seuraavan viikon ajan kokoonpanon ulkopuolella.

Nimimerkkiä Ippenator ei puolestaan nimetä pelaavaan kokoonpanoon seuraavan kahden viikon aikana offtopicin ja itsemoderoinnin vuoksi. Aiempi rikehistoria vaikutti päätökseemme.

Sulje ilmoitus

Torstain otteluseuranta tuotti lukuisia pelikieltoja.

Nimimerkit Mensonge ja Eric Rooslind saivat viikon pelikiellon henkilökohtaisista hyökkäyksistään.

Nimimerkki Tifosi puolestaan sai viikon pelikiellon mauttomasta ja hyvän maun vastaisesta viestistä.

Nimimerkki Roger Moore huilaa viikon ajan provosointiensa ja turhailujensa vuoksi.

Lisäksi nimimerkki Äksönn kuittasi itselleen viikon pelikiellon provosoituaan Mika Pyörälän loukkaantumisella sekä otteluseurannassa että otteluketjussa.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Päätykiekko opettelee seuraavat kolme kuukautta käytöstapoja katsomon puolella, sillä hänen antinsa Pelicans-osiossa oli silkkaa flametusta ja pään aukomista. Aiempi rikehistoria vaikutti pelikiellon pituuteen.

Nimimerkki Katajanokan spanieli saa miettiä seuraavan viikon ajan, pitäisikö myös otteluseurannassa kirjoittaa asiallisesti.

Nimimerkki Mike on saanut viikon pelikiellon hyvän maun vastaisesta viestistä SKA Pietari - Jokerit -ketjussa.

Nimimerkki Finlandi_36 hakee seuraavan viikon ajan sisältöä viesteihinsä vaihtopenkiltä.

Nimimerkin Fernando viime aikojen tuotanto on ollut silkkaa provosointia ja pään aukomista, viimeisimpänä esimerkkinä hänen viestinsä Jesse Puljujärven ketjuun. Mittavan rikehistorian vuoksi palkitsimme hänet urakastaan kuukauden huilitauolla.

Sulje ilmoitus

Kanada Cup 1984

Viestiketju osiossa 'Maajoukkue' , aloittajana Thusberg, 22.11.2016 klo 23.46.

 1. Thusberg Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
  Luodaan tällekin jääkiekkoturnaukselle oma aihealueensa.

  Tämä oli turnaus jota ei usein juuri muistella kovinkaan paljon ja ainoa Kanada Cup josta Suomi tosiaan oli ulkona pelillisesti vuoden 1983 MM-Kisojen perusteella ja myöhemmin myös DDR:n eli Itä-Saksan kieltäytyessä tulemastakin turnaukseen. Jostakin syystä järjestäjille ei ollut kelvannut Suomen pelaaminen turnauksessa edes poikkeusluvallakaan.

  Länsi-Saksan ainoaksi jääneen todella kovatasoisen Kanada Cupin floppi ei juurikaan yllättänyt, mutta Tsekkoslovakian floppaus ja Yhdysvaltain muuten erittäin vahvan turnauksen käytännössä pilasi Semifinaalitappio Ruotsille luvuin 2-9...

  Toisaalta taas Alkusarjassa Yhdysvallat yllätti Ruotsin melko pahanpäiväisesti luvuin 1-7.

  Toivottavasti muitakin juttuja/muistoja turnauksesta tulee lisää.
   
 2. Thusberg Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
  Laitan tähän aihepiiriin kuuluvana viestinä myöskin Ruotsissa näytetyt ja Suomestakin käsin aikanaan rajallisesti nähdyt SVT:n lähettämät TV-ottelut vuoden 1984 Kanada Cupista. Aivan alkuperäisissä suunnitelmissa SVT:llä ei ollut tarkoitus lähettää kuin yksi ainoa televisioitu Ruotsin ottelu Alkusarjasta ja vain yksi ainoa Loppuottelu joka alustavasti olisi ollut ratkaiseva eli toinen Loppuottelu ja aivan korkeintaan mahdollinen kolmas Loppuottelu mikäli tarvetta sille olisi ollut. Syy sille oli jälleen kerran Kanada Cupin järjestäjien oikeusmaksujen hintavuus.

  Myöhemmin järjestäjät laskivat hintojaan jolloin SVT pystyi lähettämään enemmän otteluja. Lisäksi Ruotsin menestyksellä oli myös vaikutusta loppupäässä turnausta sille, että myös ensimmäinenkin Loppuottelu näytettiin. Radiopuolella oltiin alustavasti jälleen turvattu kaikki Ruotsin ottelut ainakin suorina kuuluviksi Ruotsiin.

  Otteluformaatti television osalta oli melkein sama kuin vuonna 1981 Kanada Cupissa eli kaikki Ruotsin pelaamat ottelut, Ensimmäinen Semifinaali ja Loppuottelut näytettiin tuttuun tapaan, mutta yllättäen SVT lähetti kuitenkin Ruotsin lehdissä huikeasti noteerattuna yllätyslähetyksenä keskellä yötä suorana lähetyksenä myös 13.9.1984 Kanada-Neuvostoliitto-ottelun eli Toisen Semifinaalin.

  Tässä lähetykset:

  1.9.1984 Yhdysvallat-Ruotsi: Näytettiin suorana lähetyksenä SVT1:ssä Klo 23.25-2 Ruotsin aikaa eli Klo 00.25-3 Suomen aikaa. Tämä ottelu oli ainoa alustavasti täysin varma SVT:n televisioiduksi hankkima ottelu ennen järjestäjien tuloa vastaan hinnoissa.

  4.9.1984 Neuvostoliitto-Ruotsi: Näytettiin suorana lähetyksenä SVT2:ssa Klo 22.35-2 Ruotsin aikaa eli Klo 23.35-3 Suomen aikaa.

  6.9.1984 Ruotsi-Kanada: Näytettiin suorana lähetyksenä SVT1:ssä Klo 22.35-2 Ruotsin aikaa eli Klo 23.35-3 Suomen aikaa.

  8.9.1984 Ruotsi-Länsi-Saksa: Näytettiin suorana lähetyksenä SVT2:ssa Klo 21.30-22.50 Ruotsin aikaa eli Klo 22.30-23.50 Suomen aikaa.

  10.9.1984 Ruotsi-Tsekkoslovakia: Näytettiin suorana lähetyksenä SVT1:ssä Klo 22.50-2 Ruotsin aikaa eli Klo 23.50-3 Suomen aikaa.

  12.9.1984 Ruotsi-Yhdysvallat: Näytettiin suorana lähetyksenä SVT2:ssa Klo 22.55-2 Ruotsin aikaa eli Klo 23.55-3 Suomen aikaa.

  13.9.1984 Kanada-Neuvostoliitto: Näytettiin suorana yllätyslähetyksenä SVT1:ssä Klo 2-4.30 Ruotsin aikaa eli Klo 3-5.30 Suomen aikaa.

  16.9.1984 Kanada-Ruotsi: Näytettiin suorana lähetyksenä SVT1:ssä Klo 1.25-4 Ruotsin aikaa eli Klo 2.25-5 Suomen aikaa.

  18.9.1984 Kanada-Ruotsi: Näytettiin suorana lähetyksenä SVT2:ssa Klo 1.25-4 Ruotsin aikaa eli Klo 2.25-5 Suomen aikaa.
   
 3. Thusberg Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
  Vuonna 1984 ei Suomi pelannut Kanada Cupissa sinä vuonna, mutta siltikin turnauksesta kirjoitettiin Suomessa ja pitkien vetoomusten jälkeen Yleisradio näytti lopulta kaksi pitkää koostetta molemmista loppuotteluista ja oli tarvittaessa valmis kolmanteen loppuotteluun joko suorana tai jälkilähetyksenä mikäli tarvetta sille oli. Radiossakin Kanada Cupia 1984 kuultiin vaikkakin alustavasti Suomen pelaamattomuus vaikutti vievän radiolähetyksetkin kuulumattomiin.

  Lopulta radiossa kuultiin pelkästään Ruotsin pelaamien ottelujen hyvin lyhyitä katkelmakoosteita Rinnakkaisohjelmassa ja Ruotsinkielisessä Ohjelmassa vailla kunnollista ottelulähetystä ja vaihtelevin kertojin läpi Kanada Cupin 1984 ja lopulta oikeastaan mitään varsinaista kunnollistakaan ottelukoostetta edes vaikkapa Loppuotteluistakaan ei kuultu radiosta.

  Laitan tähän Kanada Cupin 1984 turnauksen lähetykset siten kun ne Suomessa enimmäkseen kuuluivat ja näkyivät sitten tietenkin lopuksi Loppuottelujen osalta:

  1.9.1984 Yhdysvallat-Ruotsi: Tästä ottelusta kuultiin lyhyt jälkilähetyskatkelma radion aamuohjelmien seassa Rinnakkaisohjelmassa ja Ruotsinkielisen Ohjelman suhteen, mutta ei varsinaisesti oikein mitään kunnollista lähetystä lähinnä pikaisesti mainiten.

  4.9.1984 Neuvostoliitto-Ruotsi: Tästä ottelusta kuultiin lyhyt jälkilähetyskatkelma radion aamuohjelmien seassa Rinnakkaisohjelmassa ja Ruotsinkielisen Ohjelman suhteen, mutta ei varsinaisesti oikein mitään kunnollista lähetystä lähinnä pikaisesti mainiten.

  6.9.1984 Ruotsi-Kanada: Tästä ottelusta kuultiin lyhyt jälkilähetyskatkelma radion aamuohjelmien seassa Rinnakkaisohjelmassa ja Ruotsinkielisen Ohjelman suhteen, mutta ei varsinaisesti oikein mitään kunnollista lähetystä lähinnä pikaisesti mainiten.

  8.9.1984 Ruotsi-Länsi-Saksa: Tästä ottelusta kuultiin lyhyt jälkilähetyskatkelma radion aamuohjelmien seassa Rinnakkaisohjelmassa ja Ruotsinkielisen Ohjelman suhteen, mutta ei varsinaisesti oikein mitään kunnollista lähetystä lähinnä pikaisesti mainiten.

  10.9.1984 Ruotsi-Tsekkoslovakia: Tästä ottelusta kuultiin lyhyt jälkilähetyskatkelma radion aamuohjelmien seassa Rinnakkaisohjelmassa ja Ruotsinkielisen Ohjelman suhteen, mutta ei varsinaisesti oikein mitään kunnollista lähetystä pikaisesti mainiten.

  12.9.1984 Ruotsi-Yhdysvallat: Tästä ottelusta kuultiin lyhyt jälkilähetyskatkelma radion aamuohjelmien seassa Rinnakkaisohjelmassa ja Ruotsinkielisen Ohjelman suhteen, mutta ei varsinaisesti oikein mitään kunnollista lähetystä pikaisesti mainiten.

  17.9.1984 Kanada-Ruotsi: Tämä ottelu näytettiin TV2:ssa Klo 16.30-17.50 selostajana Juha Jokinen. Radiossa oli samana päivänä myös hieman pidempi kooste, mutta ei paljoakaan pidempi kuin mitä oli ollut muutenkaan Rinnakkaisohjelmassa ja Ruotsinkielisessä Ohjelmassa.

  19.9.1984 Kanada-Ruotsi: Tämä ottelu näytettiin TV1:ssä Klo 16-17.30 selostajana Juha Jokinen. Radiossa oli samana päivänä myös hieman pidempi kooste, mutta ei paljoakaan pidempi kuin mitä oli ollut muutenkaan Rinnakkaisohjelmassa ja Ruotsinkielisessä Ohjelmassa.
   
 4. Viltsu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat
  Muistelen, että loppuottelussa Juha Jokisen vieressä kommentaattorina oli Suomen silloinen päävalmentaja Alpo Suhonen.
   
 5. Thusberg Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
  Lainaus:
  Näin varmaan olikin.

  Alpo Suhonen oli näin aiheen vierestä pikaisesti mainiten myös ilmeisesti Jääkiekon MM-Kisojen 1982 aikana ollut tilapäinen asiantuntija YLE:n lähetyksistä puhuttaessa vaikkakin varsinaiset kommentaattorit taisivat olla Raimo 'Rätsy' Määttänen ja Rauno Korpi noissa kisoissa ja ilmeisesti ei ihan joka ottelussa ollut kommentaattoriakaan tai niitä ei ainakaan ollut merkitty. Mahdollisesti muitakin kommentaattoreita oli kuin vain nuo kolme mainittua ja noiden kisojen jälkeen ei ilmeisesti ollut kommentaattoreita muutamaan vuoteen enää ennen noin vuosia 1987 ja 1988 Yleisradion jääkiekkolähetyksissä.

  Raimo 'Rätsy' Määttänen oli ollut kommentaattorina tuosta kolmikosta puhuttaessa myös MM-Kisoissa 1981.
   
 6. Thusberg Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
  Ja kun unohdin aiemmin mainita niin tosiaan Kanada Cupin 1984 ainoat ottelulähetykset eli nuo Loppuottelut varmistuivat pitkien vetoomusten jälkeen näytettäväksi 15.9.1984 juuri ennen ensimmäistä vastaavaa Loppuottelua.

  Lisäksi tosiaan Yleisradio oli valmis näyttämään parhaimmillaan jopa suorana kolmannen ja viimeisen mahdollisen Loppuottelun 20.9.1984, mutta keskimäärin ja todennäköisimmin se kuitenkin olisi lähettänyt sen jälkilähetyksenä 21.9.1984 Klo 15.55-17.20 TV1:ssä selostajana Juha Jokinen.