Mainos

Kanada Cup 1976

  • 9 120
  • 14

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
World Cupin edeltäjä Kanada-Cup käynnistyi 40 vuotta sitten − Suomi oli turnauksessa aseeton - MAAJOUKKUE - 29.08.2016 - Artikkelit - Jatkoaika.com - Kaikki jääkiekosta

Ihan mielenkiintoinen Artikkeli Jatkoajalta, oikeaan aikaan, tulevaa World Cupia buffaten. Toivottavasti kaikista menneistä Cupeista tulee artikkeli ja maistuisi laajempikin raapaisu.

Hieno näitä on lukea.

***

1976 Canada Cup - Wikipedia, the free encyclopedia

Wikipediasta löytyi samaa infoa hieman tarkemmin. Sinänsä hauskaa, että Neuvostoliitto tuolloinkin jaksoi uhkailla jättävänsä turnauksen kesken kärsittyään mukamas tuomaripelistä ottelussa Tsekkoslovakiaa vastaan. Sama laulu sitten Kanada-ottelussa, jonka hävisivät ja jäivät kaikkien yllätykseksi ulos finaalista.

Tsekkoslovakialla oli tuohon aikaan pirun kova maajoukkue, tietynlainen kultainen sukupolvi, joka siis voitti tämän turnauksen alkusarjan, mutta hävisi finaaliottelut Kanadalle. 1976 ja -77 voittivat maailmanmestaruudet, Neuvostoliiton hallitsemana aikana. Tuossa kohtaa punakone hieman näytti yskähtelevän ja sitten alkoikin Tihonovin aikakausi 1977 etiäppäin.

Tosin tämän roster-sivuston mukaan Tihonov oli jo valmennusryhmässä mukana, muttei ilmeisesti vielä pääkäskijänä?

1976 Canada Cup rosters - Wikipedia, the free encyclopedia

Osaisko joku väsätä näistä kentälliset? :)

***

Minkähän takia Kharlamov-Mihailov-Petrov puuttuivat? Oliko silloin jo joku politikointi käynnissä, joka sitten johti näihin Moskovan 1980 olympialaistenkin boikotteihin ja vastavetona Los Angeles 1984 ?

Kanukeilla kaksi parasta pistemiestä oli pakkikaksikko Bobby Orr ja Denis Potvin. Olisi hauska tietää paljonko pelasivat, oliko 40minsaa pakille arkipäivää vielä tuohon aikaan?

Suomi todisti paikkansa turnauksessa voittamalla edes yhden ottelun. Sen myötä on oltu aina mukana, tuli turpiin tai ei.

Forwards: Matti Hagman, Hannu Kapanen, Veli-Pekka Ketola, Pertti Koivulahti, Tapio Koskinen, Harri Linnonmaa, Kari Makkonen, Lasse Oksanen, Esa Peltonen, Matti Rautiainen, Seppo Repo, Jouni Rinne, Juhani Tamminen, Jorma Vehmanen

Defense:
Tapio Flinck, Tapio Levo, Lasse Litma, Timo Nummelin, Jouni Peltonen, Pekka Rautakallio, Heikki Riihiranta, Timo Saari,

Goaltenders: Antti Leppänen, Markus Mattsson, Jorma Valtonen

Coaches: Lasse Heikkilä, Carl Brewer
 
Viimeksi muokattu:

Histo

Jäsen
Harlamov muistaakseni oli toipumassa sairaalassa auto-onnettomuuden jäljiltä (hän kuoli viisi vuotta myöhemmin toisessa autokolarissa). Neuvostoliitto lähetti paikalle "kakkosjoukkueen", jota koutsasi Riikan Dynamon päävalmentaja Viktor Tihonov (ensimmäisessä isossa kv. turnauksessaan). Tihonov ei ollut vielä vakiinnuttanut asemiaan, eikä saanut kaikkia haluamiaan pelaajia mukaan. Neuvostoliiton maajoukkueen varsinainen ykkösvalmentaja oli tuolloin Boris Kulagin (hän ei kuulunut Canada Cupin 1976 valmennusryhmään), joka sai potkut seuraavan kevään MM-kisoissa Ruotsia vastaan käydyn viimeisen ottelun toisen ja kolmannen erän välisellä erätauolla.
 

Unkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool FC
1976 kyllä muistuu mieleen. Eihän noita pelejä mistään nähnyt, varsinkaan kun meillä ei ollut TV:tä. Mutta hengessä oltiin mukana, ja jännittävää luettavaa oli lehdestä Suomen voitto Ruotsista 8-6 (tämä kaikki muistin syövereistä, eikä Googlesta). Pikkupojasta tuolloin tuntui, että Suomella oli ihan uskottava joukkue. Ketolaa, Tammista, Riihirantaa ja maalissa ihmeveskari Mattson.
Töllöstä näin sitten Kanadakuppia 80-luvun alussa. Neuvosto-Liitolla oli ihan ylivoimaisesti paras porukka, mutta kotituomarit tuoamaroi voiton Kanadalle. Myöhemmistä en muista mitään.
 

Pervert

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nuijasodan veteraanit - Kiitos 1596-1597
Tuossa artikkelisarjassa olisi voitu ainakin mainita mukana olleet joukkueet.
 

Viltsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Canada Cup 1976 on niitä ekoja muistoja lätkäturnauksista, mitä tuli seurattua telkkarista. Suomen parhaana pelaajana palkittiin Matti Hagman, joka sai palkinnoksi urheiluatuon. Toyota oli, jos oikein muistan. Mallia en kyllä muista.

Suomi oli kyllä aika statisti tässä turnauksessa, mutta viimeiseen peliin löytyi sen verran kova lataus, että Ruotsi kaatui 8-6. Lasse Oksanen taisi paukuttaa tässä pelissä peräti neljä maalia.
 

Centre Bell

Jäsen
Suosikkijoukkue
Entisaikojen TPS.
Minulla on vieläkin tallella C-kasetti Suomen avauspelistä Suomi-Canada jonka Raimo Häyrinen selosti Ottawasta. Muistaakseni radiolähetys alkoi klo 6:00 aamulla ja se oli tunnin kooste yöllä suomen aikaan pelatusta ottelusta.
 

Espen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Old time hockey like Eddie Shore
1976 kyllä muistuu mieleen. Eihän noita pelejä mistään nähnyt, varsinkaan kun meillä ei ollut TV:tä.

Canada Cup 1976 on niitä ekoja muistoja lätkäturnauksista, mitä tuli seurattua telkkarista.

Tässä vuoden 1976 Kanada Cupin tv-lähetetyt ottelut Suomessa. Lähde Helsingin Sanomat:

3.9 CAN-FIN
4.9 USSR-CSSR
5.9 USSR-SWE
6.9 CAN-USA
8.9 CAN-SWE
10.9 CAN-CSSR
11.9 CSSR-SWE
12.9 CAN-USSR
14.9 Finaali CAN-CSSR
16.9 Finaali CAN-CSSR

Huomionarvoista, että vain yksi Suomen ottelu lähetettiin (avausottelu Suomi-Kanada), mutta toisaalta lähetettiin todella paljon muiden joukkueiden keskinäisiä otteluita.

Töllöstä näin sitten Kanadakuppia 80-luvun alussa.

Vastaavasti vuoden 1981 Kanada Cupista lähetettiin ainoastaan kaksi ottelua:

5.9 FIN-SWE
14.9 Finaali USSR-CAN

Ja vuoden 1984 cupista, joissa Suomi ei ollut mukana, vain molemmat finaaliottelut Kanadan ja Ruotsin välillä pitkinä koosteina.
 

Unkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool FC
Vastaavasti vuoden 1981 Kanada Cupista lähetettiin ainoastaan kaksi ottelua:
5.9 FIN-SWE
14.9 Finaali USSR-CAN
Ja vuoden 1984 cupista, joissa Suomi ei ollut mukana, vain molemmat finaaliottelut Kanadan ja Ruotsin välillä pitkinä koosteina.
No perhana, näin se muisti pätkii. Olen todennäköisesti katsellut vuoden 1987 turnausta. Sen muistan, että Sergei Makarov oli kovassa iskussa (nyt sitten joku laittaa tilaston, että Makarov teki 0+0, ja taas saa hävetä). Sen muistan kuitenkin, että tuomaroinnista poristiin.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
En tiedä, että onkohan sallittua tähän muistelualueeseen laittaa mahdollisesti noita muidenkin vuosien Kanada Cupin televisiointeja toisien maiden osalta?

Laitan tähän ainakin Kanada Cupin 1976 ja tarvittaessa myös muiden Kanada Cupienkin eli 1981, 1984, 1987 ja 1991 TV-lähetykset siten kun ne aikanaan näkyivät Ruotsin SVT:n kautta ja kyseisiä ottelujahan oli mahdollista rajoitetusti seurata myös Suomestakin käsin.

Tässä Kanada Cup 1976 SVT:n osalta joka muuten oli Ruotsissa sellainen, että televisioinnista aiheutuneen hintakiistan ja television lähetyksille ruotsalaisten TV-pomojen mielestä turhan myöhäisen ajankohdan vuoksi SVT näytti muihin Kanada Cupin vuosiin verrattuna huomattavasti vähemmän TV-pelejä ruudussa. Kompromissina se kuitenkin radioi kaikki Ruotsin pelaamat ottelut ja yksittäisiä tärkeitä otteluja kuten muun muassa ensimmäisen finaalin sellaisinaan ja tiettävästi hyvin varhain aamulla tai keskellä yötä toimitettuina suorina lähetyksinä:

5.9.1976 Ruotsi-Neuvostoliitto: Näytettiin ilmeisesti suorana lähetyksenä tai kokonaisena jälkilähetyksenä SVT1:llä Klo 18-20.30 Ruotsin aikaa eli Klo 19-21.30 Suomen aikaa.

12.9.1976 Neuvostoliitto-Kanada: Näytettiin ilmeisesti jälkilähetyksenä suorana radioidun ottelun päätteeksi SVT2:lla Klo 9-10.45 Ruotsin aikaa eli Klo 10-11.45 Suomen aikaa.

15.9.1976 Tsekkoslovakia-Kanada: Näytettiin suorana lähetyksenä SVT1:llä Klo 1-3.30 Ruotsin aikaa eli Klo 2-4.30 Suomen aikaa.

SVT:n kolmen lähetyksen osalta kaikki ottelut olivat Lars-Gunnar Björklundin ja Roland Stoltzin selostamia.

Muut Kanada Cupit ottelulähetyksineen SVT:n osalta laitan mikäli niitä vain saa tähän laittaa tai sitten teen niille ehkä myöhemmin eri alueen johon ne laittaa.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Vuonna 1976 eli 40 vuotta sitten Yleisradio maksoi Kanada Cupin TV-oikeuksista suurimmillaan 250 000 markkaa kokonaisuudessaan vaikka keskimäärin hinnan sanottiin olleen 100 000-150 000 markkaa vaihtelevasti.

Ilmeisesti tuo korkein summa olisi ollut totta mikäli YLE olisi näyttänyt aivan jokaisen ottelun turnauksesta ja sitähän YLE ei tehnyt vaikkakin SVT:n kanssa YLE ilmeisesti ainakin tiettävästi jakoi jonkin verran noita tuotantokulujen kokonaiskustannuksia mitkä myös olivat hyvin kalliita. Ja tuohon 250 000 markan kokonaissummaan lienee laskettu myös noita tuotantokulujakin.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Pitkästä aikaa arvelin laittaa Kanada Cupiin hieman päivitystä kaikkiaan olleiden TV-lähetysten ja radiointien mukaan siten kuin niitä Suomessa aikanaan televisioitiin tai radioitiin ja joinakin Kanada Cupin turnauspäivinä ilmeisesti otteluja lisättiin listoille ja näytettiin vaikka niitä ei alun perin ollut TV-tietoihin merkitty.

Laitan tähän ottelut televisioinnin ja radioinnin mukaan tarvittaessa täydentäen selostajilla:

Kanada Cup 1976

Kanada-Suomi: Nähtiin viimeistään television jälkilähetyksenä 3.9.1976 vaikkakin ottelu oli pelattu jo aiemmin 2.9.1976 ja 3.9.1976 välisenä yönä ja ilmeisesti ottelu oli joidenkin lehtien mukaan yllätyslähetys TV1:ssä tai TV2:ssa vaikka Helsingin Sanomiin taisi olla merkitty ihan selkeä TV-lähetys kanavineen ja selostajineen. Radion Rinnakkaisohjelmassa ottelu kuultiin Raimo Häyrisen selostamana ilmeisesti jälkilähetyksenä Klo 5.30-6.30 välisenä aikana, mutta ohjelma saattoi viivästyä alkamaan lopulta vasta Klo 6 alkaen ja kestämään siinä tapauksessa Klo 7 asti 3.9.1976.

Neuvostoliitto-Tsekkoslovakia: Nähtiin viimeistään television jälkilähetyksenä 4.9.1976 vaikkakin ottelu oli pelattu jo aiemmin 3.9.1976 ja 4.9.1976 välisenä yönä ja ilmeisesti ottelu oli joidenkin lehtien mukaan yllätyslähetys TV1:ssä tai TV2:ssa vaikka Helsingin Sanomiin taisi olla merkitty ihan selkeä TV-lähetys kanavineen ja selostajineen. Radion Rinnakkaisohjelmassa ottelu kuultiin ilmeisesti suorana keskellä yötä tai ainakin kokonaisempana ja aikaisempana jälkilähetyksenä Klo 5.30-6.30 4.9.1976.

Neuvostoliitto-Ruotsi: Nähtiin erikoisesti Suomi-Tsekkoslovakia-ottelun tilalla television lähetyksenä ilmeisesti jälkikäteen 5.9.1976 joko TV1:ssä tai TV2:ssa vaikka Helsingin Sanomiin taisi olla merkitty ihan selkeä TV-lähetys kanavineen ja selostajineen. Radion Rinnakkaisohjelmassa ei tästä ottelusta siten tullut lähetystä tai sitten tuli lähetys kyllä muulla tapaa, mutta sitä ei ollut merkitty tutkimiini lehtiin.

Suomi-Tsekkoslovakia: Tämän ottelun piti tulla TV1:ssä tai TV2:ssa, mutta erikoisesti ottelu lopulta kuitenkin radioitiin. Suora lähetys ottelu silti oli radiossa kun ottelu alkoi Klo 23 ja kesti siitä eteenpäin myöhään yöhön Rinnakkaisohjelmassa.

Kanada-Yhdysvallat: Nähtiin viimeistään television jälkilähetyksenä 6.9.1976 vaikkakin ottelu oli pelattu jo aiemmin 5.9.1976 ja 6.9.1976 välisenä yönä ja ilmeisesti ottelu oli joidenkin lehtien mukaan yllätyslähetys TV1:ssä tai TV2:ssa vaikka Helsingin Sanomiin taisi olla merkitty ihan selkeä TV-lähetys kanavineen ja selostajineen. Aivan varma en ole siitä, että tuliko tätä ottelua radiosta ja mikäli se olisi tullut niin ilmeisesti Rinnakkaisohjelmassa ottelu radioitiin.

Kanada-Ruotsi: Nähtiin erikoisesti Suomi-Neuvostoliitto-ottelun tilalla television lähetyksenä ilmeisesti jälkikäteen 8.9.1976 vaikkakin ottelu oli pelattu jo aiemmin 7.9.1976 ja 8.9.1976 välisenä yönä ja ilmeisesti ottelu oli joidenkin lehtien mukaan yllätyslähetys TV1:ssä tai TV2:ssa vaikka Helsingin Sanomiin taisi olla merkitty ihan selkeä TV-lähetys kanavineen ja selostajineen. Aivan varma en ole siitä, että tuliko tätä ottelua radiosta ja mikäli se olisi tullut niin ilmeisesti Rinnakkaisohjelmassa ottelu radioitiin.

Suomi-Neuvostoliitto: Tämän ottelun piti tulla TV1:ssä tai TV2:ssa, mutta erikoisesti ottelu lopulta kuitenkin radioitiin. Suora lähetys ottelu silti oli radiossa kun ottelu alkoi Klo 23 ja kesti siitä eteenpäin myöhään yöhön Rinnakkaisohjelmassa.

Kanada-Tsekkoslovakia: Nähtiin erikoisesti Suomi-Ruotsi-ottelun tilalla television jälkilähetyksenä TV2:ssa 10.9.1976 Klo 19.05-20.25 Ikuisuuden Reunalla-nimisen elokuvan sijaan vaikkakin ottelu oli pelattu jo 9.9.1976 ja tämä ottelu ilmeisesti kuultiin radion Rinnakkaisohjelmassa ja Ruotsinkielisessä Ohjelmassa suorana keskellä yötä tai ainakin kokonaisempana ja aikaisempana jälkilähetyksenä Klo 5.30-6.30 10.9.1976.

Suomi-Ruotsi: Tämän ottelun piti tulla TV2:ssa, mutta erikoisesti ottelu lopulta kuitenkin radioitiin ja ilmeisesti vain niin Rinnakkaisohjelman kuin myös Ruotsinkielisen Ohjelman joko suorana lähetyksenä keskellä yötä tai muutoin ainakin kokonaisempana ja aikaisempana jälkilähetyksenä Klo 5.30-6.30 10.9.1976.

Tsekkoslovakia-Ruotsi: Tämä ottelu tuli erikoisesti ja ilmeisesti suorana lähetyksenä tai ainakin hyvin saman päivän jälkilähetyksenä vain hieman varsinaisen ottelun jälkeen Suomi-Yhdysvallat-ottelun tilalla TV1:ssä tai TV2:ssa. Aivan varma en ole siitä, että tuliko tätä ottelua radiosta ja mikäli se olisi tullut niin ilmeisesti Rinnakkaisohjelmassa ottelu radioitiin.

Suomi-Yhdysvallat: Tämän ottelun piti tulla TV1:ssä tai TV2:ssa suorana lähetyksenä tai ainakin hyvin saman päivän jälkilähetyksenä vain hieman itse varsinaisen ottelun jälkeen, mutta erikoisesti ottelu lopulta kuitenkin radioitiin Ruotsinkielisessä Ohjelmassa ja Rinnakkaisohjelmassa. Ruotsinkielisessä Ohjelmassa ottelu kuultiin Klo 20.15-21.20 välisenä aikana ja Rinnakkaisohjelmassa Klo 22.10-23.15 välisenä aikana ja näistä Ruotsinkielisen Ohjelman lähetys oli ilmeisesti suora ja Rinnakkaisohjelman kokonainen jälkilähetys.

Kanada-Neuvostoliitto: Nähtiin jälkilähetyksenä 12.9.1976 TV1:ssä tai TV2:ssa yllätyslähetyksenä vaikkakin ottelu oli pelattu jo 11.9.1976 ja lisäksi tämä ottelu kuultiin niin Ruotsinkielissä Ohjelmassa kuin myös Rinnakkaisohjelmassa radion puolella samana päivänä jälkilähetyksenä. Ruotsinkielisen Ohjelman lähetys oli Klo 6-7.30 ja Rinnakkaisohjelman lähetys oli Klo 7-8.50.

Kaikkiaan siis Alkusarjassa Kanada Cupin 1976 osalta juuri mitään lähetystä ei ollut ilmoitettu ja alustavasti vain yksi ottelu piti varmuudella näkyä televisiossa Alkusarjasta ja vain suurella epävarmuudella myös muita Suomen otteluja, mutta lopulta lähetysmäärät olivat huomattavasti suurempia vaikka Suomen pelaamia otteluja ei näkynyt muuta kuin yksi ainoa kappale.

Loppuottelut tulivat tietenkin myös YLE:n kanavilla vuorokauden viiveellä otteluista puhuttaessa vaikkakin mahdollisen kolmannen ja ratkaisevan loppuottelun osalta mahdollinen suora lähetys olisi ollut tietenkin hieno asia joskin ei todennäköinen. Muutoin ottelu olisi kaiketi tullut vuorokauden viiveellä eli 18.9.1976 jolloin turnauksen piti viimeistään olla ohi Yleisradion osalta kun muutoin se olisi päättynyt jo 17.9.1976.

Tämän lisäksi Loppuottelut olivat yhden ainoan Alkusarjan ottelun ohella ainoat lähetykset mitkä Yleisradio oli valmis esittämään selvästi merkittyinäkin lähetyksinä vuoden 1976 Kanada Cupista puhuttaessa ennen tietenkin suuria mullistuksia kun niistä YLE oli tehnyt otteluvaraukset ajoissa:

Kanada-Tsekkoslovakia: Nähtiin jälkilähetyksenä 14.9.1976 TV1:ssä Klo 17-17.55 selostajana Antero Karapalo kun itse ottelu oli pelattu jo 13.9.1976. Tämän lisäksi radion Ruotsinkielinen Ohjelma ja Rinnakkaisohjelma radioivat ottelun joko suorana myöhään yöllä tai viimeistään aikaisempana jälkilähetyksenä Klo 5.30-6.15 Ruotsinkielisen Ohjelman osalta ja Klo 5.30-6.30 Rinnakkaisohjelman osalta.

Kanada-Tsekkoslovakia: Nähtiin jälkilähetyksenä 16.9.1976 TV2:ssa Klo 16.30-18.20 selostajana Antero Karapalo kun itse ottelu oli pelattu jo 15.9.1976. Tämän lisäksi radion Ruotsinkielinen Ohjelma ja Rinnakkaisohjelma radioivat ottelun joko suorana myöhään yöllä tai viimeistään aikaisempana jälkilähetyksenä Klo 5.30-6.15 Ruotsinkielisen Ohjelman osalta ja Klo 5.30-6.30 Rinnakkaisohjelman osalta.

Yleisradiossa piti alustavasti kuulla radion lähetyksinä kaikkiaan Kanada Cupia 1976 5 tuntia ja 45 minuuttia ja televisiossa piti näkyä jälkilähetyksineen vain sen verran kuin mitä ne kestivät, mutta lopulta television osalta näkyi Kanada Cupia 1976 kaikkiaan 8 tuntia ja 20 minuuttia kaikki lähetykset mukaan lukien ja radiossa kuultiin tietenkin enemmän kuin mitä alustavasti olisi pitänyt kuulla.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Kanada Cupin 1976 televisiointien ja radiointien osalta laitan pian päivitystä pitkästä aikaa tähän muistotopikkiin. Päivityksen laitan seuraavaan viestiin kun mukana tulevat myös radion Ruotsinkielisen Ohjelmankin lähetykset selostajineen.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Kanada Cupin 1976 televisioinnit ja radioinnit tulevat seuraavaksi tässä viestissä päivittyneenä. Joidenkin entisten ja oletetusti näyttämättömien ottelujen osalle tulee myös päivitystä. Kanada Cupin 1976 ottelulähetysten osalta puhuttaessa niistä aikanaan kiisteltiin varsin pitkään niin Suomessa kuin myös Ruotsissa.

Turnauksen televisiointi Suomeen varmistui 29.8.1976 pitkään jatkuneiden kiihkeiden, suurin piirtein kesästä 1976 asti alkaneiden neuvottelujen päätteeksi.

Tässä kuitenkin lähetykset nyt päivittyneenä myös radion Ruotsinkielisen Ohjelman lähetysten muodossa kuten myös YLE:n jälkilähetyksien kellonaikojen osalta:

Kanada Cup 1976

Kanada-Suomi: Nähtiin television jälkilähetyksenä 3.9.1976 TV1:ssä Klo 17.15-17.55 ja Klo 18.15-19.05 kahdessa osassa selostajana Antero Karapalo Sähkeuutisten ja TV-Nyttin takia vaikkakin ottelu oli pelattu jo aiemmin 2.9.1976 ja 3.9.1976 välisenä yönä. Radion Rinnakkaisohjelmassa ottelu kuultiin Raimo Häyrisen selostamana ilmeisesti jälkilähetyksenä Klo 5.30-6.30 välisenä aikana, mutta ohjelma saattoi viivästyä alkamaan lopulta vasta Klo 6 alkaen ja kestämään siinä tapauksessa Klo 7 asti 3.9.1976. Radion Ruotsinkielisessä Ohjelmassa ottelu kuultiin Christer Bonnin selostamana ilmeisesti vain osittain kokonaisena jälkilähetyksenä Klo 5.30-6 välisenä aikana verrattuna suomenkieliseen viivästyneeseen, mutta silti kokonaiseen ottelulähetykseen.

Neuvostoliitto-Tsekkoslovakia: Nähtiin television jälkilähetyksenä 4.9.1976 TV2:ssa Klo 17-18.50 selostajana Antero Karapalo vaikkakin ottelu oli pelattu jo aiemmin 3.9.1976 ja 4.9.1976 välisenä yönä. Radion Rinnakkaisohjelmassa ottelu kuultiin ilmeisesti kokonaisempana ja aikaisempana jälkilähetyksenä Klo 5.30-6.30 ilman viivytyksiä selostajana Raimo Häyrinen. Radion Ruotsinkielisessä Ohjelmassa ottelu kuultiin Christer Bonnin selostamana ilmeisesti vain osittain kokonaisena jälkilähetyksenä Klo 5.30-6 välisenä aikana verrattuna suomenkieliseen kokonaiseen ottelulähetykseen.

Neuvostoliitto-Ruotsi: Nähtiin erikoisesti Suomi-Tsekkoslovakia-ottelun tilalla television jälkilähetyksenä 5.9.1976 TV2:ssa Klo 22.30-00.00 selostajana Antero Karapalo. Siten Ruotsin SVT:n lähetykseen verrattuna tämä ottelu oli selkeä jälkilähetys Suomessa kun taas SVT:n lähetys oli joko suora lähetys tai ainakin huomattavasti aikaisempi kokonainen jälkilähetys. Radion Rinnakkaisohjelmassa ja Ruotsinkielisessä Ohjelmassa ei tästä ottelusta tullut lähetystä uusien etsintöjenkään jälkeen.

Suomi-Tsekkoslovakia: Tämän ottelun piti tulla TV1:ssä tai TV2:ssa, mutta erikoisesti ottelu lopulta kuitenkin radioitiin. Suora lähetys ottelu silti oli radiossa kun ottelu alkoi Klo 23 ja kesti siitä eteenpäin Klo 1.15 saakka Rinnakkaisohjelmassa selostajana Raimo Häyrinen ja Ruotsinkielisessä Ohjelmassa radion puolella tämä ottelu oli suora lähetys ja se kuultiin kahdessa osassa Klo 23-23.50 ja Klo 00.00-1.20 saakka selostajana Christer Bonn.

Kanada-Yhdysvallat: Nähtiin television jälkilähetyksenä 6.9.1976 TV1:ssä Klo 18.35-19.30 selostajana Antero Karapalo vaikkakin ottelu oli pelattu jo aiemmin 5.9.1976 ja 6.9.1976 välisenä yönä. Radion Rinnakkaisohjelmassa ja Ruotsinkielisessä Ohjelmassa ei tästä ottelusta tullut lähetystä uusien etsintöjenkään jälkeen.

Kanada-Ruotsi: Nähtiin erikoisesti Suomi-Neuvostoliitto-ottelun tilalla television jälkilähetyksenä 8.9.1976 TV1:ssä Klo 19.15-20 selostajana Antero Karapalo vaikkakin ottelu oli pelattu jo aiemmin 7.9.1976 ja 8.9.1976 välisenä yönä. Radion Rinnakkaisohjelmassa ja Ruotsinkielisessä Ohjelmassa ei tästä ottelusta tullut lähetystä uusien etsintöjenkään jälkeen.

Suomi-Neuvostoliitto: Tämän ottelun piti tulla TV1:ssä tai TV2:ssa, mutta erikoisesti ottelu lopulta kuitenkin radioitiin. Suora lähetys ottelu silti oli radiossa kun ottelu alkoi Klo 23 ja kesti siitä eteenpäin Klo 1.15 saakka Rinnakkaisohjelmassa selostajana Raimo Häyrinen ja Ruotsinkielisessä Ohjelmassa radion puolella tämä ottelu oli suora lähetys ja se kuultiin kahdessa osassa Klo 23-23.20 ja Klo 23.30-1.20 saakka selostajana Christer Bonn.

Kanada-Tsekkoslovakia: Nähtiin erikoisesti Suomi-Ruotsi-ottelun tilalla television jälkilähetyksenä TV2:ssa 10.9.1976 Klo 19.05-20.25 Ikuisuuden Reunalla-nimisen elokuvan sijaan selostajana Antero Karapalo vaikkakin ottelu oli pelattu jo 9.9.1976 ja aikaisemmasta poiketen tämä ottelu ilmeisesti jäi kuulematta juurikin Suomi-Ruotsi-ottelun muutosten takia radion Rinnakkaisohjelmassa ja Ruotsinkielisessä Ohjelmassa 10.9.1976 vaikka toki näillä radiokanavilla olisi ollut valmius radioida tämä ottelu Suomeen aikaisemmin kerrotulla lähetysajalla eli Klo 5.30-6.30 selostajina Raimo Häyrinen ja Christer Bonn.

Suomi-Ruotsi: Tämän ottelun piti tulla TV2:ssa Antero Karapalon selostamana, mutta erikoisesti ottelu lopulta kuitenkin radioitiin ja ilmeisesti vain niin Rinnakkaisohjelman kuin myös Ruotsinkielisen Ohjelman kokonaisempana ja aikaisempana jälkilähetyksenä joista Rinnakkaisohjelman lähetysaika oli Klo 5.30-6.30 selostajana Raimo Häyrinen, mutta Ruotsinkielisen Ohjelman lähetysaika oli lopulta alustavasta poikkeava ja vain Klo 5.30-6 ajan kestänyt lähetys selostajana Christer Bonn 10.9.1976.

Tsekkoslovakia-Ruotsi: Tämä ottelu tuli erikoisesti ja ilmeisesti suorana lähetyksenä tai ainakin hyvin saman päivän jälkilähetyksenä vain hieman varsinaisen ottelun jälkeen Suomi-Yhdysvallat-ottelun tilalla TV2:ssa Klo 23.10-1.30 selostajana Antero Karapalo. Radion Rinnakkaisohjelmassa ja Ruotsinkielisessä Ohjelmassa ei tästä ottelusta tullut lähetystä uusien tutkimusten jälkeen.

Suomi-Yhdysvallat: Tämän ottelun piti tulla TV1:ssä tai TV2:ssa suorana lähetyksenä tai ainakin hyvin saman päivän jälkilähetyksenä vain hieman itse varsinaisen ottelun jälkeen, mutta erikoisesti ottelu lopulta kuitenkin radioitiin Ruotsinkielisessä Ohjelmassa ja Rinnakkaisohjelmassa. Ruotsinkielisessä Ohjelmassa ottelu kuultiin Klo 20.15-21.20 välisenä aikana selostajana Christer Bonn ja Rinnakkaisohjelmassa Klo 22.10-23.15 välisen ajan sijaan Klo 22.10-00.25 välisenä aikana selostajana Raimo Häyrinen ja näistä Ruotsinkielisen Ohjelman lähetys oli ilmeisesti suora ja Rinnakkaisohjelman kokonainen jälkilähetys.

Kanada-Neuvostoliitto: Nähtiin jälkilähetyksenä 12.9.1976 TV2:ssa Klo 16.15-18.15 selostajana Antero Karapalo vaikkakin ottelu oli pelattu jo 11.9.1976 ja lisäksi tämä ottelu kuultiin niin Ruotsinkielissä Ohjelmassa kuin myös Rinnakkaisohjelmassa radion puolella samana päivänä jälkilähetyksenä. Ruotsinkielisen Ohjelman lähetys oli Klo 6-7.30 selostajana Christer Bonn ja Rinnakkaisohjelman lähetys oli ilmoitetun Klo 7-8.50 sijaan vain Klo 7-8.30 selostajana Raimo Häyrinen.

Kaikkiaan siis Alkusarjassa Kanada Cupin 1976 osalta juuri mitään lähetystä ei ollut ilmoitettu ja alustavasti vain yksi ottelu piti varmuudella näkyä televisiossa Alkusarjasta ja vain suurella epävarmuudella myös muita Suomen otteluja, mutta lopulta lähetysmäärät olivat huomattavasti suurempia vaikka Suomen pelaamia otteluja ei näkynyt muuta kuin yksi ainoa kappale.

Loppuottelut tulivat tietenkin myös YLE:n kanavilla vuorokauden viiveellä otteluista puhuttaessa vaikkakin mahdollisen kolmannen ja ratkaisevan loppuottelun osalta mahdollinen suora lähetys keskellä yötä olisi ollut tietenkin hieno asia joskin ei todennäköinen. Muutoin ottelu olisi kaiketi tullut vuorokauden viiveellä eli 18.9.1976 jälkilähetyksenä TV1:ssä Klo 16.30-17.55 selostajana Antero Karapalo jolloin turnauksen piti viimeistään olla ohi Yleisradion osalta kun muutoin se olisi päättynyt jo 17.9.1976.

Radion Rinnakkaisohjelmassa ja Ruotsinkielisessä Ohjelmassa oltiin valmiita myös mahdollisen viimeisen, kolmannen ja ratkaisevan loppuottelun osalta suoraan lähetykseen, mutta muutoin siitäkin ottelusta olisi tullut 18.9.1976 vain Klo 5.30-6.30 jälkilähetys molemmilla radiokanavilla selostajina Raimo Häyrinen ja Christer Bonn.

Tämän lisäksi Loppuottelut olivat yhden ainoan Alkusarjan ottelun ohella ainoat lähetykset mitkä Yleisradio oli valmis esittämään selvästi merkittyinäkin lähetyksinä vuoden 1976 Kanada Cupista puhuttaessa ennen tietenkin suuria mullistuksia kun niistä YLE oli tehnyt otteluvaraukset ajoissa:

Kanada-Tsekkoslovakia: Nähtiin jälkilähetyksenä 14.9.1976 TV1:ssä Klo 17-17.55 selostajana Antero Karapalo kun itse ottelu oli pelattu jo 13.9.1976. Tämän lisäksi radion Ruotsinkielinen Ohjelma ja Rinnakkaisohjelma radioivat ottelun jälkilähetyksenä alustavasti Klo 5.30-6.15 Ruotsinkielisen Ohjelman osalta ja Klo 5.30-6.30 Rinnakkaisohjelman osalta joskin lopulta Ruotsinkielisessä Ohjelmassa ottelulähetys kuultiin vain Klo 5.30-6 selostajana Christer Bonn ja Rinnakkaisohjelmassa lähetysaika ei muuttunut Raimo Häyrisen selostaman ottelun osalta.

Kanada-Tsekkoslovakia: Nähtiin jälkilähetyksenä 16.9.1976 TV2:ssa Klo 16.30-18.20 selostajana Antero Karapalo kun itse ottelu oli pelattu jo 15.9.1976. Tämän lisäksi radion Ruotsinkielinen Ohjelma ja Rinnakkaisohjelma radioivat ottelun jälkilähetyksenä alustavasti Klo 5.30-6.15 Ruotsinkielisen Ohjelman osalta ja Klo 5.30-6.30 Rinnakkaisohjelman osalta joskin lopulta Ruotsinkielisessä Ohjelmassa ottelulähetys kuultiin vain Klo 5.30-6 selostajana Christer Bonn ja Rinnakkaisohjelmassa lähetysaika ei muuttunut Raimo Häyrisen selostaman ottelun osalta.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Yleisradiossa piti alustavasti kuulla radion lähetyksinä kaikkiaan Kanada Cupia 1976 5 tuntia ja 45 minuuttia ja televisiossa piti näkyä jälkilähetyksineen vain sen verran kuin mitä ne kestivät, mutta lopulta television osalta näkyi Kanada Cupia 1976 kaikkiaan 8 tuntia ja 20 minuuttia kaikki lähetykset mukaan lukien kun lähetyksiä ilmeisesti myöhäisottelujen kohdalta lyhennettiin reippaasti kun muutoin lähetysaikaa toteutuneessa muodossa olisi tullut ilman kolmatta loppuottelua 5 minuuttia vaille 15 tuntia ja viimeisellä kolmannella loppuottelulla olisi näkynyt jo 16 tuntia ja 20 minuuttia kaikki lähetykset mukaan lukien ja radiossa kuultiin tietenkin enemmän kuin mitä alustavasti olisi pitänyt kuulla.

Rinnakkaisohjelmassa kuultiin 13 tuntia ja 15 minuuttia ja enimmillään olisi kuultu 14 tuntia ja 15 minuuttia ja Ruotsinkielisessä Ohjelmassa kuultiin 9 tuntia ja 25 minuuttia ja enimmillään olisi kuultu 10 tuntia ja 25 minuuttia toteutuneessa muodossan ja oikein alustavimmillaan 10 tuntia ja 55 minuuttia tai pisimmillään 12 tuntia ja 25 minuuttia.

Selostajat olivat siis television puolella Antero Karapalo ja radion puolella Raimo 'Höyry' Häyrinen ja Christer Bonn.
 

Pitkävedossa tänään

Päivän pelit:

  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
Jukurit vs TPS
  • 2.84
  • 4.10
  • 2.20
KalPa vs K-Espoo
  • 1.67
  • 4.75
  • 4.15
KooKoo vs Ilves
  • 2.14
  • 4.15
  • 2.90
Kärpät vs Sport
  • 1.71
  • 4.60
  • 4.00
Lukko vs Pelicans
  • 1.50
  • 5.10
  • 5.20
Tappara vs SaiPa
  • 1.93
  • 4.50
  • 3.55
Ässät vs HIFK
  • 1.76
  • 4.30
  • 4.00
Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös