KalPasta ponnistaneet/pudonneet

  • 534 859
  • 1 383

tulikaste

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Tero Lehterä
Harmittaa edelleen ettei Iiro enää pelaa KalPassa. Ehkäpä lähivuosina jälleen, ellei ehdi jo tulla joksikin IFK-ikoniksi tuona aikana : ) Edelleen vaikea uskoa mihinkään supertähtipotentiaaliin, mutta selvästi todella hyvä pelaaja liigatasolle. Onnittelut siis maajoukkuedebyytistä.
 

HankChief

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Härskillä ilmeisesti lähtenyt kulkemaan ihan ok Venäjänmaalla. Linkki Suomikiekko.comin lyhyeen juttuun, jonka lopussa lupaillaan myöhemmin pidempää juttua Hartikaisen edesottamuksista:

http://www.suomikiekko.com/2013/08/khln-suomalaishyokkaaja-teemu-hartikainen-ratkaisijan-roolissa-oli-kylla-tosi-siistia/

Teemun soisi kyllä vielä joskus KalPa:ssa pelaavaan, on nimittäin juuri sellainen kaveri, jollaista rosteri on viime kausina huutanut. Jotenkin vain sen Helsingin jäljellejäävän joukkueen näköinen pelaaja, toivottavasti ei päädy palatessaan sinne. Tuskinpa paluu tosin on ajankohtainen lähivuosina muutenkaan.
 

tulikaste

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Tero Lehterä
Kyllä Teemun tosiaan soisi maailmanmatkailun riitettyä palaavan KalPaan ja on minulla sellainen kutina että näin hän tekeekin. Mitään seurauskollisuutta ei ole ikinä tainnut vannoa, mutta olihan mies muistaakseni jo lähestulkoon lentokoneessa matkalla Kuopioon viime syksynä työsulun aikaan kun Edmonton sitten viime hetkellä kielsi lähdön. Eiköhän Härski täällä vielä nähdä ja kylläpä tulee muuten olemaan hieno lisäys rosteriin kun tulee. Toisinaan haaveilen Hartikaisen ja Kiiskisen kotiuttamisesta samana syksynä, siinä on sitten Kovimmat vahvistukset-ketjuun materiaalia saatana ... ; )
 

Filimonov

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Nurmeksen Sepot
Jarkko Malinen on ollut kovassa iskussa harjoituspeleissä. On Tapparan paras pistemies tehoin 5+4=9. Kuulema kehittynyt kesän aikana kummasti. Toivottavasti jatkaa liigassa samaan tahtiin (paitsi KalPaa vastaan) ja vuoden päästä palaa takaisin kotiin ;)
 

SavonSonni

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Philadelphia Flyers
Jostain pitää näin synkkinä hetkinä koittaa sitä iloa löytää ja meikäläisellä se ilo löytyy tällä hetkellä Salmisen Sakarin huikeista otteista. Dominaattori alkaa lämpenee ruplaliigassa. Katoin pääosan edeltävästä pelistä ja nyt viimesen erän Riian Dinamoa vastaan pelatusta vieraspelistä. Sakke tekas edellisessä yhen häkin ja loi useampia potentiaalisia maalipaikkoja niin itselleen kuin ketjukavereilleen. Tän illan pelissä ei jääny heikommaks; 2 häkkiä, joista toinen voittomaali puoli minuuttia ennen päätössummeria! Loistavaa, että Salminen on saanu näinkin hyvän startin itänaapurissa. Silmiinpistävää oli, että valmennusjohto luotti Salmisen ketjuun enemmän (jossa muuten keskellä pelaa muuan Immosen Jarkko), mitä pidemmälle ottelu eteni. Summa summarum, lämmittää mieltä ja kovasti, vaikkei seuran oma poika olekaan.

Toisaalta kaiholla muistelee vuodentakaisia, kun tämä samainen taikuri ihastutti ilta toisensa jälkeen täällä kotoisessa liigassa ja vieläpä kilpipaita päällä...
 

HankChief

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Katsoinpa tuolta KHL:n puolelta muutamia mielenkiintoisia kuopiolaisille tuttuja nimiä näin alkukauden osalta (Pelinro, seura, ottelut, maalit, syötöt, pisteet):

Salminen Sakari
23 TOR 16 5 10 15

Hartikainen Teemu
70 SAL 16 5 6 11

Sakari noilla tehoilla pistepörssissä 19. Suomalaisten sisäisessä oikeuttaa sijaan 3 Komarovin ja Lehterän jälkeen (heillä 16 pts). Härskilläkin ihan hyvä alku. Tuomas Kiiskinen ei ole tainnut pelata vielä matsiakaan, mutta en ole seurannut onko ollut loukkaantuneena tms.

Maalivahdeista Koskinen aloittanut aika jäätävästi ja johtaa tilastoja, torjuntaprosentti 95,4 ja päästettyjä maaleja 1,42 per matsi.

Ja toki ei sovi unohtaa KalPa- kasvatti Ilari Maukosta, jonka tuleva seura löytyy Turkin liigasta, Izmiristä :) Itse en ole tästä 21-vuotiaasta maalivahdista ennen kuullut, mutta näin kertoo Savon Sanomat netissä.
 

tulikaste

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Tero Lehterä
Jos vilkaistaan Liigassa pelaavia KalPan kasvatteja, ovat Juuso Puustinen ja Iiro Pakarinen kyllä aivan huikeassa vireessä HIFK:n riveissä (kaiketi Puustinen pitää tähän laskea, vaikka kehtasikin tuuletella IFK:n maalia KalPaa vastaan jäällä). Oikeastaan välillä näyttää siltä, että kyseinen savolaiskaksikko on peräti niitä ainoita valopilkkuja, joita punaisista löytyy. Puustinen on nyt ehtinyt takoa 13 peliin 15 pistettä (7 maalia, 8 syöttöä), siinä missä Pakariselta löytyy 11 pojoa (7 maalia, 4 syöttöä). Rudi on pelannut 14 peliä. Iirohan teki viime kaudella IFK:ssa 13 pistettä ja KalPassa piste-ennätys taisi olla 12 pistettä, joten kyllä Suonenjoen poeka nousee ihan uusiin sfääreihin tällä kaudella, eikä KHL-visiitti taida ihan mahdottomuus olla, jos sama tahti jatkuu. Toivottavasti molemmat jannut nähdään KalPan paidassa ennen kuin ikä vie mehut - nuoriahan molemmat vielä ovat, 25 ja 22.

SaiPassa sen sijaan täksi kaudeksi lisää massaa kerännyt Jaakko Rissanen ei ole oikein tainnut saada peliään kulkemaan. 14 pelattuun peliin Jaska on kerännyt kaksi pistettä, joista molemmat syötöistä. Tänään Rissanen söikin Pekka Tirkkosen määräyksestä poppareita katsomon puolella. Joku KalPa-fani ennakoi ennustusketjussa ennen kauden alkua että Rissanen tekee 40 pistettä, vähäsen saisi alkaa lisäämään vauhtia, jotta nämä odotukset täyttää. Tommi Jokisella on liigan taulukon mukaan 0 pistettä, mutta olin näkevinäni hänen tekevän edes yhden maalin tai hänen nimensä syöttäjissä jonkun SaiPalaisen maaliin... ei kylläkään tänään.

KHL:n puolella Sakari Salminen iski tänään Torpedon 3-0-maalin Moskovan Spartakia vastaan (Torpedo muuten hävisi pelin 3-4 jatkoajalla, joten osataan sitä sielläkin). 18 ottelussa Dominaattori on tehnyt 6 maalia ja saalistanut 11 syöttöpistettä - 17 pistettä siis kaiken kaikkiaan, lähes piste-per-peli-vauhdilla. Sakke on KHL:n pistepörssissä sijalla 11. Kyllä meillä on pelannut KalPassa viime kaudella ihan maailmanluokan lahjakkuus. Teemu Hartikainen puolestaan majailee KHL:n pistepörssillä sijalla 30 tehoillaan 6 + 7 = 13 17 otteluun Salavat Julajev Ufan riveissä. Tuomas Kiiskisen kausi Donbassissa odottelee vielä alkuaan Kisun parannellessa vammojaan.
 

Lexaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Juventus
Tuohon Puustiseen olisin KalPana satsannut, oma poika joka vielä hyvässä iässä ja on todistanut pystyvänsä takomaan hyvin pisteitä kotimaan liigassa. Mutta onhan meillä tuo Kerman ja Salmisenkin korvannut Lammassaari. Yksi mikä on myös unohtunut on tuo Valtteri Parikka Ässissä, olisi nimittäin varmasti saanut meilläkin mahiksia tähän loukkaantumissumaan. Mutta mitä sitä nyt omia lahjakkuuksia pitämään.
 

Filimonov

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Nurmeksen Sepot
Tohon tulikasteen viestiin viitaten niin Jokisen tehot tältä kaudelta on 3+2=5.
 

HankChief

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
H. Ikonen, joka melkein pelasi Kalevassa tällä kaudella, on takonut maistuvia tehoja OHL:ssä. Koko kaudella yhdeksässä ottelussa 6+15=21. Tänä viikonloppuna kahdessa matsissa Kitchener Rangersia vastaan 1+3 ja Owen Sound Attackia vastaan 2+2.

Lähde: http://www.sportti.com/uutinen.asp?CAT=2-4&ID=251003

Ei toki voi verrata Liigaa ja juniori- liigaa, mutta ottaen huomioon tämän hetkisen tuskan, olisi ollut mukava nähdä nuorimies KalPa:ssa. Tuskin olisi kaikkea ratkaissut, sillä hän olisi ollut jo kolmas alle parikymppinen koltiainen isossa roolissa, mutta olisi varmasti ollut mielenkiintoinen pelaaja.

Tsemppiä Henrille ameriiiikan valloitukseen. Varmaankin uran kannalta on Kingstonissa näkyvämmällä tarjottimella, kun tavoitteet ovat Atlantin takana.
 

El Lude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kvanttimobikki kolmessa eri ulottuvuudessa
Hyvin näköjään kulkee Pakarisella ja Puustisella Hifkissä. KalPassa jos olisivat, niin hiihtelisivät kiikaritehoilla...
 

McJokke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Sharks, Pelaajat: Joe Thornton,Ron Hextal
Toni Kallela on Tapparassa pelannut todella hyvin aina ku on päässyt kokoonpanoon! 4 ottelua ja tehot 2+2 kertoo paljon. Muutenkin hienoa duunia nelosen laidassa. Toivottavasti ja todennäköisesti vastuu tulee kasvamaan. Erinomainen loukkaantumisten paikkaaja.
 
Toni Kallela on Tapparassa pelannut todella hyvin aina ku on päässyt kokoonpanoon! 4 ottelua ja tehot 2+2 kertoo paljon. Muutenkin hienoa duunia nelosen laidassa. Toivottavasti ja todennäköisesti vastuu tulee kasvamaan. Erinomainen loukkaantumisten paikkaaja.

Lauantain Aamulehdessä Kallela sanoo siirtyneensä Tapparaan nimenomaan valmennuksen (eli Rautakorven) takia. Kaupungilla ei kuulemma ollut väliä, koska "kaikki suomalaiset kaupungit ovat yhtä tylsiä". Välissä olleesta Ruotsin visiitistä ei puhuttu mitään.
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Lukkolegenda Ville Piekkola pelasi kymmenisen vuotta sitten myös KalPassa. Tuolta ajalta, divarin pleijareista on kotoisin myös rännikiekko-Piekkolan ainoa maali aikuisten sarjoista. Muistaako kukaan millainen maali oli ja missä yhteydessä tuli? Tuohon on pakko liittyä jotain erityistä.
Eliteprospects.com - Ville Piekkola
 

Becksi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Lukkolegenda Ville Piekkola pelasi kymmenisen vuotta sitten myös KalPassa. Tuolta ajalta, divarin pleijareista on kotoisin myös rännikiekko-Piekkolan ainoa maali aikuisten sarjoista. Muistaako kukaan millainen maali oli ja missä yhteydessä tuli? Tuohon on pakko liittyä jotain erityistä.
Eliteprospects.com - Ville Piekkola

Telkkaristahan tuo matsi tuli ja taisi olla vielä ratkaisumaali jatkoajalla. Muistaakseni toimita kiekko maalille -tyylinen veto lähti viivalta ylivoimalla ja upposi ruuhkan läpi maaliin.

EDIT: "Jukurit jatkoi toisen erän alussa vahvaa otettaan, mutta jälleen jäähyily sotki kuviot. Kuusiston ”tuplakakkonen” oli lopulta liikaa ja KalPan ylivoimakuvio tuotti tulosta. Ville Piekkola ampui siniviivalta kohti maalia ja Vuorio ei tukevan maskin takaa nähnyt kiekkoa, joka pian olikin verkossa."

KalPa taisteli mestariksi - 07.04.2004 - Jukurit - KalPa - MESTIS - Otteluraportti - Jatkoaika.com - Kaikki jääkiekosta
 

HankChief

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Tänään alkoi siis Karjala- turnaus Helsingissä ja Suomi voitti Venäjän 4-3.
Katsoin tuota matsia vajaat pari erää, joten ei nyt isompaa analyysiä kokonaiskuvasta irtoa (paitsi että oli ihan mukava katsoa todella vauhdikasta kiekkoa Liiga- syksyn ja KalPa:n pelien jälkeen), mutta Härski ja Sikari pääsivät molemmat pisteille ja etenkin Hartikainen taisi olla jonkinlaisessa erityisseurannassa, kun mainittiin ennen matsia ja parilla katkolla ja oli erätauolla haastattelussakin. Hieno pelaaja! "Erkka käski ajaa maalille ja sitä minä olen tehnyt koko ikäni" tms.

Salminen 1+0 (voittomaali + valinta parhaaksi pelaajaksi)
Hartikainen 0+1 (esityö Osalan maaliin, joka pääsi lyömään tyhjiin takatolpalta)
 

Reznik

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Tuomas Kiiskinen palasi vihdoin pitkän loukkantumisen jäljiltä ja pelasi eilen kauden avausottelunsa Traktoria vastaan. Tuloksena ottelun ainoa maali, joten hieno startti ja toivottavasti roolia löytyy jatkossakin hyvää kautta pelaavasta Donbassista.

Teemu Hartikaisen jatkoi myös vahvasti, onnistuneen maajoukkuevisiitin jälkeen. Pakko linkittää tähän varsin komea maali (youtube.com) eiliseltä. Spartak tuon ottelun kuitenkin vei jatkoajalla 1-2.
 

Spuddie

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, littipeukku IPK:lle, KuPS
Toni Kallela iskenyt tänään HPK:ta vastaan ensimmäseen reiluun seitsemään minuuttiin kaksi maalia.
 

Ben_D

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chris Simon
Toivotaan, että pisteitä ropisee. Pelannut molemmat pelit hyvin siihenkin nähden ettei pelituntumaa ole. Kyllä tänne kelpaa kun siellä on runsauden pula pelimiehistä. Meillä ei ole.
 

Spuddie

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, littipeukku IPK:lle, KuPS
Tyypillistä Kerälää. Kohta se ajelee viisi peliä kiikareilla. Tekisi vaan vielä muutaman pisteen ja sopimuksen ulososto olisi tosiasia.

Ettei vain kävisi niin, että Kimmolla vierahtaa kyynel poskelle, Kerälän agentti erotaa Kimmon liikuttuneesta äänestä vain sanat "kuin oma poika" ja "jatkosopimus 2020 asti".

No ei kai. Toivottavasti peli kulkee jatkossakin ja tosiaan jää sinne Kerhoon. Ei luista kaverin peli KalPassa ja vapautuva palkka tekis gutaa.
 

Katto

Jäsen
Mielestäni mielenkiintoinen vertailu.
Kasperi Kapanen 17 ottelua 2+1
Toni Kallela 7 ottelua 4+2

Viime kaudellahan käytiin kovaa keskustelua siitä että annettiinko molemmille tasapuolinen näyttöpaikka Kalpassa.
 

MaybeTomorrow

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Haluttu Muutos.
Mielestäni mielenkiintoinen vertailu.
Kasperi Kapanen 17 ottelua 2+1
Toni Kallela 7 ottelua 4+2

Viime kaudellahan käytiin kovaa keskustelua siitä että annettiinko molemmille tasapuolinen näyttöpaikka Kalpassa.

Vilkaisin tuossa läpi otteluiden kokoonpanot ja tilastot joissa Kallela on pelannut:

21.9 HPK-Tappara, 4. ketju, 0+0.
10.10 Tappara-Pelicans, 4. ketju, 1+0.
11.10 SaiPa-Tappara, 4. ketju, 1+0.
1.11, Tappara-SaiPa, 4. ketju, 0+2.
12.11 HIFK-Tappara, 4. ketju, 0+0.
14.11 Tappara-HPK, 4. ketju, 2+0.
15.11 Ilves-Tappara, 4. ketju, 0+0.
21.11. KalPa-Tappara, 4. ketju, 0+0.

Viimeisin ottelu ei kuulunut ylläolevaan listaukseen, toki ei tuonut pisteiden valossa muutosta kummankaan herran osalta.

Huomioni kiinnittyi että hyvät tehopisteet Kallela on saanut tehtyä kohtalaisen vähällä peliajalla ja ilman ylivoima-aikaa. Mites meidän Kasperi?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös