KalPan harjoitusottelut 2009

  • 30 219
  • 46

tiuke

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Hurrikaani Cupista irtosi siis voitto KalPan voitettua Jokerit finaaliottelussa 1-2. http://www.kalpa-hockey.fi/sitenews/view/-/ngid/1/nid/534

Pääseeköhän maalin tehnyt Nuutinen kokeilemaan liigavauhtia tulevalla kaudella?

Vaikea kuvitella, että pääsisi. Ilmeisesti aika paljon loukkaantumisia pitäisi tulla. Loistavan maalin kyllä rapsautti ranteella. Itsellä meni varmasti Nuutinen ja Pakarinen sekaisin jossain kohtaa.
 

ZzyzxRoad

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, St. Louis Blues, Liverpool.
En hätäpäissäni(kaljapäissäni) löytänyt KalPan ketjukoostumuksia tämän illan otteluun. Oisko jollain näistä tietoa?
 

tiuke

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
En hätäpäissäni(kaljapäissäni) löytänyt KalPan ketjukoostumuksia tämän illan otteluun. Oisko jollain näistä tietoa?

Eipä tosiaan ole mainittu. En juuri kokoonpanoa seuraillut tänään, mutta vaikutti kuin yksi ketju olisi ollut Sahlstedt-Laakso-Salo. Tosin niin kauan kuin Miettinen on sivussa ja mm. peluutetaan Sahlstedtia laiturina, niin eipä noilla ole mitään merkitystä. Junnuille näyttöpaikkoja ja Riekkisen ja Malisen kisa. Mielenkiintoista tulee, lähetetäänkö jompi kumpi Mestikseen. Hyvärinenkin on sivussa vielä junnuista. Ehkä Savon Sanomat turnauksessa on jo jotain selkeämpää, voisi kuvitella, että siihen panostetaan keskivertoharjoituspeliä enemmän.
 

Igor33

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Jaahas, ensimmäinen KalPa-ottelu tällä kaudella tuli eilen nähtyä, ja kylläpä voi pääosin olla tyytyväinen näkemäänsä. Vaikka harjoituskautta mennään, niin silti joukkueen otteissa on jo paljon hyvää, jatketaan siis siitä, mihin viime kaudella jäätiin. Kokonaisuutena joukkue on pirteä, ja puhaltaa yhdessä yksilöinä tasaisesti eteenpäin. Ajatusviivoin muutamia poimintoja yhden ottelun perusteella:

- Ensi kaudella KalPan hyökkäysmateriaali kykenee painamaan peliä vahvasti kolmen ketjun voimin. Laadukasta materiaalia riittää, ja pelisysteemi vielä hioutuessaan tulee olemaan tehokas.

- Junnut + heidän liideri, Hartikainen: Ennakkoluulotonta tekemistä kaikilta, Hartikainen todella väkevä. Jokinen on ottanut monta askelta kesän aikana, ja on ensi kaudella mutulla n. 20 tehopisteen kaveri. Hartikaisen tie vie näillä otteilla odotetusti isommille vesille kauden jälkeen, todella hienoa pelaamista kokonaisuudessaan. Amerikan rannoille rantautuessa on kuitenkin hyvä muistaa, että se pienikin filmi kuuluu viheriöille.

Hyvärinen, Nuutinen, Rasi. Ryhdikästä pelaamista ja omien puolustamista! Niemisen röhröh-tempun jälkeen koko viisikko oli pitämässä huolta toisistaan. Pakarinen kunnostautui lähinnä parilla kakkosellaan, mutta yrittämisestä ei häntäkään voi moittia. Meni vaan hiukan yli.

- Miettinen, Kerman: Todella taitava ja upeasti peliä lukeva kaksikko. Miettisen kädet ovat suorastaan maagiset, ja Kerman kykenee upeasti haastamaan vastustajan pakit. Liekö harjoituskauden jäykkyyttä, mutta pariin otteeseen Kerman käveli näyttävästi hyökkäysalueelle. Ylivoimalla varsinkin Miettinen tulee tekemään kovat tehot, kunhan pääsee täyteen iskuun. Kerman - Miettinen kaksikko tulee toimimaan sellaisenaan myös 5-5 -pelissä, mutta kuka kolmanneksi? Salo ei oikein toiminut ainakaan toistaiseksi, mutta toisaalta olisi oikein tasapainottava osapuoli.

- KalPan avauspeli & kiekon ylöstuonti: Täytyy olla optimisti ja todeta, että avauspeli ei ole lähimainkaan vielä kohdallaan. Monesti avaustilanteessa kiekko ei lähtenyt ylöspäin tarpeeksi nopeasti, ja hyökkääjät joutui vetämään liinat kiinni hyökkäyssinisellä. Ylivoimalla tuntui taas, että kiekon ylöstuoja puuttui kokonaan. Kapasen poissaolo siis näkyi ainakin sen verran. Muutama uskomaton hasardi omassa päässä, joista HPK olisi tehnyt maalin, jos Ahosella olisi ollut huono päivä.

- Andersson: Hyvää, perusvarmaa peliä. Pelaa muuten aika pitkällä mailalla! Tästä johtuen pienessä tilassa mailan käyttö tuottaa hitusen ongelmia. Luistelu "völjyvää"; toimivaa, mutta jotain siinä on. Hyvä kuti, ei tosin pahemmin päässyt one-timeria kokeilemaan eilen. Rannekin lähtee napakasti. Avaa hyvin peliä, pelinluku kohdallaan.

- Ahonen: Hyviä peruskoppeja ja muutama näyttävä torjunta. Menee aika helposti takamukselleen, mutta hyvin nuo kiekot jäi perseelläänkin kiinni.

- Seppäsen kädet: Onkohan liigassa yhtäkään yhtä uhkarohkeaa pakkia? Toisaalta hienoja nousuja, mutta pakin tontilta hyökkäyksen kärjen mukaan lähteminen on aina aika riskialtista. Taitavat kädet pojalla on, ei siinä mitään!

Siinäpä jotain ajatuksia YHDEN ottelun perusteella. Kyllä tästä hyvä tulee!

Pekka Virta pakinoi kirjoitti:
- Aika vaikea yksittäisiä pelaajia nostaa. No, Jokisen Tommi alkaa nousta esiin ja Hartikaisen Teemu pitää hyvin kiekkoa. Kerman ja Miettinen pelasi eilen hyvin, ja Hyvärisen Ville pystyi myös hyvin pelaamaan kuuden pakin systeemillä, vaikka fyysinen peli olikin, Virta lopulta arvioi pelaajiaan.
Hyvä Peksi, samoilla linjoilla ollaan! ;)
 

pleijjeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suosikkijoukkue
Igori vei jalat suustani. Itse seurasin molemmat SS-turnauksen KalPa-pelit ja niiden perusteella yhdyn noihin samoihin mietteisiin. Samalla annan luvan odottaa Anderssonista sitä parasta ruotsalaisvahvistusta mitä KalPalla on historiansa aikana ollut. Etenkin laukaus lähtee varsin napakasti ja suoraan syötöstä. Miettisestäkin voi sanoa ettei kyseessä todellakaan ole mikään "jussitarvaisen paluu sm-liigaan" vaan kunhan tuosta vielä parempaan kuntoon pääsee niin tulee mättämään kyllä tehoja varsin kiitettävästi.

Harjoituspelit on tietty harjoituspelejä, mutta erittäin positiivinen kuva koko KalPan joukkueesta jäi tuon turnauksen perusteella.
 

Kilvenkantaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Seppäseltä kyllä eilen sellaista kiekon ylöstuontia, että heikompia (kuten allekirjoittanutta) hirvitti. Positiivista oli kuitenkin se, että tällä kertaa onnistui viemään kiekon alueelle melko vaivattoman näköisesti ja pari kertaa siinä onnistuttuaan sai aina kiekon kanssa hääriessään yleisön metelöimään. Kun onnistuisi noita tekemään runkosarjassa ja päättämään ne maalin... Ja sitten mä heräsin. Vielä kun saisi ne laukaukset menemään maalia päin pienemmällä kuin parin metrin heitolla niin olisin tyytyväinen.

JuTi oli maalinsa jälkeisen vaihdon ilmiliekeissä, hyvä että housuissaan pysyi. Ihan ok peli mieheltä, varmaan ihan hyvä pakkipari Anderssonille.

Igor33:n kanssa samaa mieltä siitä, että avauspelissä, etenkin ylivoimalla huomas kyllä Kapasen&Strömberg poissaolon, samoin kuin sen, että siellä oli näitä kokemattomia junnuja mukana.

No, peli oli kuitenkin viihdyttävä, kiitos siitä kuuluu myös HPK:lle, jolla oli selvästi jotain hampaankolossa. Itse toivoisin, että HPK:sta kehkeytyisi KalPalle sellainen rakas vastus, jonka kanssa olisi aina kuumia otteluita. JYP peleistä kun on melkein jo hävinnyt se jokin, niin yksipuolisia ne ovat ennen viime kautta olleet.

Kauden alkuun on vajaa kuukausi, eiköhän paketti saada siihen menessä hyvään kuntoon. Tällä hetkellä ainakin vaikuttaa siltä, että oikealla tiellä ollaan.
 
Suosikkijoukkue
Kalpa
Nähtyä ja koettua

Kuten aiemmat kirjoittajat, myös minä kävin avaamassa kiekkokauden KalPa-HPK ottelussa. Omia huomioita:

- Pelaaminen oli yllättävän hyvällä tasolla molemmilla joukkueilla ja keskialueen pelaaminen oli tarkkaa. Omassa päädyssä Kalpalla sattui pari hassia, joista normaalisti rokotetaan kyllä armotta, nyt maaleja ei syntynyt Ahosen hyvien otteiden vuoksi.

- Vaikka riveistä puuttui vielä Kapanen, Strömberg, Jalasvaara jne. voidaan todeta, että KalPa on tällä kaudella ehdottomasti kärkipään joukkueita. Otteista paistaa viime kauden tuoma itseluottamus ja junnut ovat ottaneet taas askelia eteenpäin.

- Ahonen vaikuttaa varmalta maalivahdilta. Ei hötkyile maalilla turhia ja liimaa kiekot eleettömän varmasti, tulikohan yhtään reboundia koko pelissä? Ainoalle kerhon maalille ei voinut mitään, koska kiekko pomppi hieman tuurilla kerhon pelaajalle toisen pelaajan luistimesta.

- Andersson on perusvarma puolustaja, kiekollinen pelaaminen oli varmaa, syötöt menivät omille ja laukaus vaikuttaa ihan asialliselta, veti hienosti kovan kudin yv:llä suoraan Miettisen lätystä. Miinuksena se, että ei vaikuta kovin fyysiseltä pakilta eikä tule esittämään kovin montaa taklausta per peli, mutta kiekolliseksi pakiksi mies hankittiinkiin ja sitä hän näyttää olevan. Täyttää kyllä ruutunsa ja rightin pakkina antaa yv:lle loistavan lisän.

- Miettinen on paljon parempi kuin luulin. Pehmeät kädet ja loistava pelisilmä, jos pysyy ehjänä tekee yli 40 pistettä. Tärkeä osa yv-peliä.

- Kerman on kova vahvistus, maaliahnepelaaja, joka hakee laukauksia joka hyökkäyksestä ja osaa hakeutua maalipaikkoihin. Miettisen passeista paukuttaa maaleja parikymmentä.

- Hartikainen jatkaa mihin viime kautena jäi, on röyhkeä pelaaja ja osaa hakeutua maalipaikkoihin, joista pistää kiekon häkkiin. Sopeutuu varmasti pelityylinsä puolesta P-Amerikkaan, jos vain vauhti riittää.
 
Suosikkijoukkue
KalPa
- Ahonen vaikuttaa varmalta maalivahdilta. Ei hötkyile maalilla turhia ja liimaa kiekot eleettömän varmasti, tulikohan yhtään reboundia koko pelissä? Ainoalle kerhon maalille ei voinut mitään, koska kiekko pomppi hieman tuurilla kerhon pelaajalle toisen pelaajan luistimesta.

Me on kyllä katsottu eri peliä. Ihan kelvollisesti Ahonen torjui ja otti muutaman pahan kiinni. Kuitenkin kiekot pomppi pahasti ja mies oli usein pyllyllään torjuntakyvyttömässä tilassa reboundin annettuaan.
 
Suosikkijoukkue
Kalpa
Me on kyllä katsottu eri peliä. Ihan kelvollisesti Ahonen torjui ja otti muutaman pahan kiinni. Kuitenkin kiekot pomppi pahasti ja mies oli usein pyllyllään torjuntakyvyttömässä tilassa reboundin annettuaan.

No joo, voit olla oikeassakin. Seurasin lähinnä uusia kenttäpelaajia ja siinä sivussa Ahosen otteita. Itselleni jäi vaan varman tuntuinen olo, huomattavasti varmempi kuin esimerkiksi Oksasta. Oksan toissa kauden otteet ovat karmeinta maalivahtipeliä mitä olen eläissäni nähnyt ja aika paljon olen jääkiekkoa nähnyt.

Mutta toivotaan, että Ahonen pysyy pystyssä ja torjuu kiekot!
 

Entwined

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, D Team, Timrå IK, Boston
En tiiä et liittyykö hirveesti tähän, muttaku ei teillä junnu-osastolle ollu omaa ketjua.. Eli, kuka on a-junnujen numero 4? Pienikokonen pakki.. Pelas nimittäin aika hyvin eilen..
 

Jani82

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, Detroit Red Wings, Arsenal FC
En tiiä et liittyykö hirveesti tähän, muttaku ei teillä junnu-osastolle ollu omaa ketjua.. Eli, kuka on a-junnujen numero 4? Pienikokonen pakki.. Pelas nimittäin aika hyvin eilen..
Äkkiseltään eilisen kokoonpanosta ei tule noilla tuntomerkeillä muita mieleen kuin Lauri Kuronen.
Lasse Lappalainen ja Ville Hyvärinen ovat selkeästi isompia, sitten taas Mikko Kukkonen ja Pasi Hirvonen ovat pelanneet jo enemmän SM-liigassa.
 

tiuke

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Äkkiseltään eilisen kokoonpanosta ei tule noilla tuntomerkeillä muita mieleen kuin Lauri Kuronen.
Lasse Lappalainen ja Ville Hyvärinen ovat selkeästi isompia, sitten taas Mikko Kukkonen ja Pasi Hirvonen ovat pelanneet jo enemmän SM-liigassa.

Kaikki mainitut olivat Liigan mukana Lappeenrannassa, kun taas oletan kysyjän puhuvan Peurungalla pelatusta A-junnujen pelistä. Tästä syystä on vaikea mennä sanomaan kenestä on kysymys. Numero 4:hän Liigassa on Jalasvaara.
 

ELÄKELÄINEN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Keski- Uudenmaan muoviseurat
Lieneekö mitään päivitettyä tietoa siitä, millaisella joukkueella Kalpa on viikonlopuksi Keravalle tulossa?
Ilmeisesti liigajoukkueesta ei ainakaan ole kyse.
 

tiuke

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
KalPalle 4-2 voitto venäläisistä ja sitten odottelemaan seuraavaa vastustajaa. Ikälopulle Miettiselle 1+2 ja Hartikaiselle 1+1. Muut maalit Kiiskinen ja jo mainittu T. Hyvärinen. Hyvällä mallilla näyttäisi olevan valmistautuminen kauteen ja tästä on hyvä jatkaa.
 

tiuke

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Eilisen ottelun keskeytys oli harmi ainakin Jalasvaaran kannalta, kun paikat ilmeisesti kestää ja tarvitsisi pelejä alle ennen sarjan alkua. Torstaina Kuopiossa saa nyt sitten yhden, kun taas pelaavat HPK:ta vastaan. Onkohan Salolla taas loukkaantumisia vai miksi ei pelannut Hämeenlinnassa? Oli kuitenkin mukana, kun oli katsomossa istunut.
 

tiuke

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Torstaina HPK saapuu vierailulle ja samalla vedetään kenraaliharjoitus ennen liigan alkua. Lipunostajat saa Plussa-kortilla lipun puoleen hintaan, joten hinnasta ei ainakaan pitäisi jäädä kiinni. Voipi tulla yleisöä aika mukavasti tarjouksen ansiosta. Mainitaan vielä lauantaina pelattava A-junnujen peli JYPiä vastaan klo 16. Luultavasti tulee sekin vilkaistua.
 

Hanson

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, alasarjat.
Lieneekö mitään päivitettyä tietoa siitä, millaisella joukkueella Kalpa on viikonlopuksi Keravalle tulossa?
Ilmeisesti liigajoukkueesta ei ainakaan ole kyse.

KalPan pelaajaluettelossa Keravan turnauksessa näytti olevan kaksi liigajoukkueen ringissä olevaa pelaajaa ; Ville Hyvärinen ja Petteri Rasi. Loput ASM-joukkueesta, eli käytännössä A-junnut. Jokereilla oli vastaavasti 11 liigaympyröissä olevaa pelaajaa ja loput ASM-joukkueesta.

KalPa pelasi lauantaina kolme ottelua :
Jokerit - KalPa 5-2
Hunters (Suomi-sarja) - KalPa 4-3
KalPa - Titaanit (Suomi-sarja) 2-0
 

tzuiz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalpa, Manchester Broilers, IPK
harjoitusottelu HPK:ta vastaan

Olipa kumma tunne lähteä ensimmäiselle erätauolle hyvillä mielin vaikka peli oli HPK:lle 0-1. Kiekkokontrolli oli lähestulkoon 80-20 KalPalle ja paikkoja oli reilusti. HPK iski sitten ainokaisen 2 miehen ylivoimalla.

Loppua kohti HPK pääsi myös vähän peliin mukaan mutta yksipuolista näytöstä tämä kyllä oli. Tukka-Jukan kahvakiekosta taitaa olla aika jättänyt. Ihmettelisin jos HPK ottaa täysiä pistepotteja tuolla pelillä KalPalta ensi vuonna.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös