KalPan harjoitusottelut 2006

  • 37 292
  • 118

AnFa

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Kalpa ensimmäistä kertaa tälle kesälle johdossa :) 1-2 koskela laittanu alivoimalla kun vajaa 5min on toista erää jäljellä

edit: 1-3 toisella erätauolla
 
Viimeksi muokattu:

Gleb

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Lähdin kolmannen erän puolessa välissä kotona käymään, tilanne yhä tuo 3-1. Ässät todella heikko tänään, varsinkin veteraaniosasto. KalPa sen sijaan pirteä vaikka Petoa ja Sonnia en kentällä huomannutkaan, maalivahti pelasi erittäin hyvin kuka ikinä olikaan.
 

kaksyks

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
KalPa pelasi turnauksen viime kauden vieraspaidoilla, joten kentällä kurvaili monta pelaajaa pelkkä numero selässään. Siitä johtuen kentällä kuului SaiPafanien liveseurannan mukaan kurvailevan Kurosta, Kekäläistä...

Erityinen huomio kiinnittyi siis KalPan uusiin kasvoihin.

Ennakkoasenteet puukätisestä pakkiparista Purontakanen-Jalasvaara romuttuivat, sillä paitsi että miehet hoitivat velvoitteensa omalla maalinedustalla myös hyökkäysten rakentelu oli lupaavaa. Viime kauden harjoitusotteluista jäi Purontakasesta positiivinen kuva, joka vahvistui turnauksen myötä. Purontakanen liikkuu kentällä kokoisekseen hyvin ja kiekon ylöstuontikin onnistui hyvällä prosentilla. Suurimman vaikutuksen teki kuitenkin vahvanoloinen Jalasvaara, joka tuntui olevan etenkin ylivoimalla paikallaan.

Hanssonin otteet huomasi parhaiten hyökkäyssuuntaan, sillä ruotsalainen oli liukas kiekon ylöstuoja. Puheet hyvästä liikkeestä eivät siis olleet liioiteltuja.

Peto pelasi vain perjantaina, liekö siinä syy, ettei niin selkeää kuvaa miehen esityksistä jäänyt. Takana kuitenkin rankka ajanjakso, joten paremman käsityksen Peton otteista saanee Kuopion harjoitusotteluista.

Sonnenberg pelasi sentterinä, vaikka varmastikin osa hänen ominaisuuksistaan pääsisi paremmin esiin laitahyökkääjän paikalta, esim. maalille ajaminen. Kuten tässä ketjussa Kärppä-kirjoittaja huomioi, Sonnenbergin aloitusasento on todella matala, peräti maxkenigmäinen, mutta tehokas. Ilves-ottelun ylivoimissa Sonnenberg otettiin Hämäläisen ketjun rinnalle neljänneksi hyökkääjäksi, ja laukoikin terävästi viivalta KalPan kolmannen maalin. Ei varmasti myöskään vielä täydessä iskussa, mutta väläytteli.

Koskela oli pala hyvin toiminutta Hämäläisen ketjua, mutta yksilöpelaajana ei noussut niin selkeästi esiin. Vaikuttaisi kuitenkin positiiviselta yllätykseltä.

Ahtonen ei pelannut perjantaina, eikä yltynyt ihmetekoihin myöskään lauantaina. Kärsi ketjuineen varmasti eniten pelin rikkonaisuudesta, kun ylivoimavastuuta ei tarjoudu.

Junioreista sai paljon vastuuta maalilla pelannut Mika Järvinen, puolustuksessa urakoinut Aku Pekkarinen ja Sonnenbergin rinnalle viilettämään päässyt Aatu Hämäläinen. Järvinen täytti paikkansa maalilla mainiosti, vaikka muutama maaleista olisi kokeneemman vahdin haltuun voinut jäädäkin. Aatu Hämäläinen oli liikkeellä todella hyvällä asenteella, painoi kentällä ennakkoluulottomasti ja yllätti jopa jakelemalla niittejä. Aku Pekkarinen siivosi puolustuksessa ilman suurempia ongelmia. Myös Tomi Tuomainen sai lauantaina runsaasti peliaikaa, kun Olli-Pekka Komulainenkin näytti jääneen sivuun puolustuksesta kesken ottelun. Joonas Riekkinen pelasi lauantaina 13. hyökkääjänä.

Vanhoista naamoista Marko Ahosillan menossa alkaa jälleen olemaan sitä kuuluisaa tekemisen meininkiä, mies alkaa ilmiselvästi päästä kuntoon loukkaantumisen jäljiltä ja asennekin näyttää olevan kohdallaan. Lieköhän ollut optinen harha, kun toisen likimain diesel-osastoon kuuluvan kalpalaisen, eli Simo Vidgrenin, liikkeessä näytti myös olevan enemmän potkua kuin viime kaudella.

Sähkästi liikkuvalle Kasper Kenigille siunaantui jälleen runsaasti maalitilanteita, joista ei vielä perjantaina uponnut. Toivottavasti mies pysyisi tällä kaudella ehjänä, ja pääsisi todella näyttämään kyntensä, sillä tämän tyyppiset pelaajat sääntömuutoksista ja KalPan suurenevast kotikaukalosta tuntuvat eniten hyötyvän.

Vaikka toisin toivoi, ei Salosen otteissa ole tapahtunut huomattavaa kehitystä viime kauteen verrattuna. Hautoi kiekkoa edelleenkin liian pitkään, pisti muutamat namupassit vastustajalle ja oli oma löysä itsensä. Salosen ketjulle ainoat paikat rakentuivat laitureiden ansiosta, tyrehtyen Salosen heikkoon kutiin. Näkeeköhän mies edes sarja-avausta KalPan nutussa?

Kokonaisuutena turnaus oli KalPan osalta toivoa herättävä, ja joukosta puuttui kuitenkin vielä molemmat maalivahdit sekä puolustuksesta Pisto, Alastalo ja toisen ottelun pelikiellossa ollut Kuusisto. Vaikkei harjoitusotteluiden perusteella pitkälle vietyjä johtopäätöksiä kannata tehdäkään, lisäsi se kuitenkin kauden odotusarvoa. Mitä jos palat loksahtaisivatkin tällä kertaa paikoilleen...
 

AnFa

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
alivoima

sanokaapa paikalla olleet miltä näytti Kalpan alivoimapeli. Itse olen nähnyt vain Ilveksen tekemistä maaleista Kalpan alivoimaa. Niissä minun mielestä oli neliö oli ihan liian passiivinen, kärjistettynä kolme pelaajaa maalivahdin edessä ja yks viivalla höntsyilemässä. Miten muulla aikaa neliön liike toimi ja oliko Kalpa miten hädässä muilla alivoimilla?
 

fezr0

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh Penguins
huomasin etusivulta pienen klikkailun jälkeen Järvisen Mikan pelanneen tuolla Sputnik Cupissa molemmat kalpan pelit. Aika hyvin on vaikuttanut menevän jatkoajan raporttien mukaan. Potentiaalia jopa tällä kaudella liigaan? Onko Mika miten kehittynyt, tuli muutaman vuoden ajan seurattua kun pelaili vuotta vanhemmissa kerhon junnuissa :)
 

kaksyks

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
fezr0 kirjoitti:
huomasin etusivulta pienen klikkailun jälkeen Järvisen Mikan pelanneen tuolla Sputnik Cupissa molemmat kalpan pelit. Aika hyvin on vaikuttanut menevän jatkoajan raporttien mukaan. Potentiaalia jopa tällä kaudella liigaan? Onko Mika miten kehittynyt, tuli muutaman vuoden ajan seurattua kun pelaili vuotta vanhemmissa kerhon junnuissa :)

Järvinen sai nyt mahdollisuuden KalPan maalilla, kun sekä Kimmo Kapanen että Tuomas Nissinen olivat sivussa vammoja parantelemassa ja torstaina Oulussa pelannut Timo Lindström oli torjuntavastuussa A-junioreiden turnauksessa.

Vaikka pari maalia olisi ollut torjuttavissa, ei Järviselle jäänyt mitään hävettävää. Esimerkiksi Ässät-ottelussa Järvinen kokosi itsensä miehekkäästi, vaikka kiekko livahti taakse jo kahdeksan sekunnin jälkeen. Järvinen otti vielä monta varmaa torjuntaa mahdollistaen KalPan voiton, eikä perjantainen ensiesiintyminenkään kokonaisuutena kehno ollut. 17-vuotiaalta ehdottomasti komea debyytti!

Vähän enemmän rohkeutta otteisiin ja kokemuksen tuomaa varmuutta, niin mielenkiintoista nähdä mihin kaveri yltää. Pieni koko (175 cm, 73 kg) saattaa asettaa rajoitteensa, mutta taistelevalla asenteella ja hyvällä pelinlukutaidolla voi paikata paljon.

Turnaus tuskin kuitenkaan maalivahtien asetelmia päälaelleen pisti, eli marssijärjestyksessä Järvinen on edelleen neljäntenä. A-junioreissa vastuuta saattaa ensi kaudella tulla enemmän, kun Lindström tuuraa ajoittain edustuksen mukana ja Järvisen otteet jatkuvat mallikkaina.

Järvisen omat mietteet perjantain Ilves-ottelun jälkeen.
 

fezr0

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh Penguins
Ok, kiitoksia selvennyksestä :) en ollut ollenkaan katsonut enkä muistanut tuota tuomas nissisen hankintaa joten siitä lähinnä tuli mieleen.
 

JuhaZ

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, huuhkajat ja mitä näitä nyt on...
KalPa aloitti Ruotsin kahden pelin "kiertueen" tänään Mora IK:ta vastaan. Kovin ruusuisesti ei ainakaan tuloksellisesti mennyt, kun 7-1(5-1, 1-0, 1-0) tuli pataan. KalPan ainokaisen ja ottelun ensimmäisen teki Hämäläisen Vili. Jokipojista tuttu Pavel Brendl teki kolme maalia ja syötti yhden. Laukaukset (32-28) kertovat pelin olleen ainakin näennäisesti tasainen. Lindströmillä, joka taisi olla maalissa, ei ehkä paras päivänsä. Harjoituspelit on edelleenkin harjoituspelejä. No panic! Tilastot löytyvät Moran kotisivuilta.

http://www.morahockey.se/index.htm
 

Lapander

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, HPK
Mora IK - Kalpa 7 - 1 (5-1,1-0,1-0)

03.21 0-1 Ville Hämäläinen, ass Tuomas Kiiskinen och Sami Kaartinen
06.06 1-1 Teemu Elomo, ass Jonathan Granström (PP)
12.26 2-1 Erik Johansson, ass Anders Danielsson och Håkan Bogg (PP)
13.51 3-1 Marko Tuokko, ass Pavel Brendl
19.19 4-1 Pavel Brendl, ass Anders Bastiansen
19.50 5-1 Daniel Back, ass Martin Jansson och Mikael Simons

25.00 6-1 Pavel Brendl, ass Mikael Simons och Teemu Elomo

51.27 7-1 Pavel Brendl, ass Anders Bastiansen och Marko Tuokko


Kopioitu Moran kotisivuilta, joten en ota vastuuta virheistä. Pistetään ruottalaisten piikkiin!!!

edit: JuhaZ oli sitten nopeampi, mutta onpahan tilastot suoraan tässä :)
 

A.P.Järvi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Jyväskylän Lohi
Baarimikko kirjoitti:
André Hult ja Mikko Purontakanen ottanut matsia ilman hanskoja 5+20min arvoisesti. Kenelläkään tietoa miten kävi?
Videokuvan perusteella Puke mäiski André-poikaa miehen lailla.
 

Nebula

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Crosbyn Pingviinit ja Lindrosin Flyers
A.P.Järvi kirjoitti:
Videokuvan perusteella Puke mäiski André-poikaa miehen lailla.

Olikos kyseinen pätkä jossain netissä? Olisi meinaan kiinnostava nähdä tuo clippi.
 

Nebula

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Crosbyn Pingviinit ja Lindrosin Flyers
En ainakaan Brynäksen sivuilta löytänyt mitään otteluseurantaa.

Epäilen kyllä vahvasti, että käkättimeen tulee, kun katsoo tuota Brynäksen pelaajalistaa.

Mitäpä mieltä muuten olette? Onko hyväksi joukkueelle kautta ajatellen, että pelataan harkkamatseja kovia joukkueita vastaan ja otetaan kunnolla takkiin? Meneekö itseluottamus osaksi ko. matseissa? Pitäisikö pelata myös ns. "helpompia" joukkueita vastaan?

Itse näen, että pitäisi päästä myös sitä maalintekoa harjoittelemaan ja saada onnistumisia alle, vaikka sitten niitä "helpompia" vastaan.
 

Nebula

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Crosbyn Pingviinit ja Lindrosin Flyers
Kieltämättä yllätyin. Onneksi.

EDIT: Kalpan sivuilla on raportti ottelusta ja kieltämättä seuraava teksti lämmittää mieltä:

"Kokonaisuutena kuopiolaisjoukkue paransi huomattavasti Ruotsin leirin torstain avausottelusta pelaten lauantaina kontrolloidusti ja etenkin oman maalin edessä erittäin vahvasti.."

Varsinkin tuo lauseen loppu.
 

Wings-

Jäsen
Voitto Brynäsistä tuli minulle ainakin yllätyksenä ja hyvä niin.

Kotisivuilta luettu otteluraportti laittoi allekirjoittittaneen nipistämään itseään. Kohta, jossa kerrottiin KalPan pelanneen fyysisesti ja ajaneen taklaukset loppuun asti tuntui fantasialta. Tuli jopa mieleen, että onkohan raportin tekijällä narskahtanyt korkki auki oikein kunnolla lauantain kunniaksi?

Jokatapauksessa. Kokoonpanoa katsellessa tuli mietittyä, että tänä vuonna pitäisi olla hieman tasaisempi joukkue kuin viime vuonna. Kolmosketjusta kun vielä Salosen saa vaihdettua pois ja Pisto sekä Alastalo palaavat rinkiin, niin luulisi syvyyttä löytyvän viime vuotta paremmin.
 

Hodson

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi
iWings#79 kirjoittt

kotisivuilta luettu otteluraportti laittoi allekirjoittittaneen nipistämään itseään. Kohta, jossa kerrottiin KalPan pelanneen fyysisesti ja ajaneen taklaukset loppuun asti tuntui fantasialta. Tuli jopa mieleen, että onkohan raportin tekijällä narskahtanyt korkki auki oikein kunnolla lauantain kunniaksi?

Värilasien käyttökielto on astunut voimaan 12.08.2006.
 

kaksyks

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Wings#79 kirjoitti:
Kotisivuilta luettu otteluraportti laittoi allekirjoittittaneen nipistämään itseään. Kohta, jossa kerrottiin KalPan pelanneen fyysisesti ja ajaneen taklaukset loppuun asti tuntui fantasialta. Tuli jopa mieleen, että onkohan raportin tekijällä narskahtanyt korkki auki oikein kunnolla lauantain kunniaksi?

Ihme kyllä, myös ruotsalaismediassa julkaistu otteluraportti tukee samaa: "De spelade fysiskt och tacklades friskt. Backen Janne Jalasvaara var kanske den som spelade allra tuffast och åkte därför på några utvisningar." Tiedä sitten, kertooko enemmän ruotsalaisjoukkueesta vai KalPasta?

Hyökkäys KalPalla tuskin merkittävästi fyysisempi on kuin menneellä kaudella, taklauspeli on ennalta ajateltuna Sonnenbergin, Huohvanaisen, Tuppuraisen ja kenties myös Vidgrenin harteilla. Suurempi muutos on varmasti tapahtunut puolustuksessa, jonne Jalasvaara, Purontakanen ja jopa A:sta noussut Pekkarinen tuovat vahvistusta kontaktipeliin. Vielä kun huomoidaan entuudestaan pakistossa olleet Kuusisto, Komulainen ja varauksin myös vanha herra Pisto, ei KalPan puolustusalueelta välttämättä enää selviä jatkuvasti ilman mustelmia.

Vaikkei harjoitusotteluiden perusteella kannata suuremmin hihkua tai maataan myydä, niin positiivista kuitenkin, että joukkue on päässyt napsimaan myös voittoja. Toivottavasti onnistumiset jo harjoitusotteluissa kohentavat joukkuehenkeä ja itseluottamusta tulevaa kautta ajatellen.
 
Suosikkijoukkue
KalPa
KalPa-Saipa

Perjantaina KalPa-Saipa peliin ilmainen sisäänpääsy. Ottelun tarjoaa sport cafe pelimies. Kääkeehän kahtomassa uusittua hallia ja joukkuetta!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös