KalPa-Sport, 22.11 Niirala

  • 2 186
  • 21

Micco!

Jäsen
Suosikkijoukkue
Haluttu muutos
Hegemoniakamppailu OSA II

Lauataina pelataan jälleen mielenkiintoinen kamppailu, kun liigakanditaatit iskevät toistamiseen yhteen. Sport ei perinteisesti ole Kuopiossa paljoa yleisöä kiinnostanut, mutta Sportin liigapuheiden ja viiden ottelun voittoputken jälkeen luulisi, että Kuopiossakin kiinnostus Sportia kohtaan heräisi. Toivotaan, että yleisöä ilmaantuisi lähemmäs pari tuhatta.

Sport alkaa olla pelottavan kovassa kunnossa. Joukkue pelaa juuri niinkuin materiaali edellyttää. Voitot Jukureista ja KooKoo:sta eivät ole sattumaa. Alkukaudella joukkue oli pitkälle Kuusiston varassa, mutta nyt näyttävät muutkin löytävän tehoja. Sport on hurjassa iskussa ja joukkueen kaataminen on tällä hetkellä todella vaikeaa.

Sportin ohella KalPa on pelannut viime ottelunsa mallikkaasti. Viidestä viime ottelusta neljä voittoa ja tasapeli Kokkolasta on erittäin hyvä saldo. Voitamisen rutiini on kova, ja tiukatkin ottelut ovat kääntyneet kuopiolaisten voittoon. Eilen Kokkolassa KalPa oli totaalisesti jyrän alla. Kokkolan pienessä kaukalossa punapaidat iskivät kiinni kuin herhiläiset, KalPa oli selvästi vaikeuksissa. Tasapeliin täytyy olla erittäin tyytyväinen.

Saa nähdä millaisella pelityylillä Sport esiintyy Kuopiossa, eilen Hermes kävi ahnaasti kimppun ja vaikeuksia oli, jos puolestaan Sport lähtee puolustamaan on voiton avaimet KalPalla. KalPan ottelut ovat ollet tasaisia, enkä usko että huomenna poiketaan linjasta. Sport on perinteisesti ollut kova Kuopiossa, mutta vastaavasti KalPa on hävinnyt tällä kaudella kotonaan vain kerran. KalPan tasaisen neljän kentällisen myllytys voi olla yksi ottelun ratkaisusta. Veikataan 4-2 KalPalle.

Vaasasta otteluun on tulossa pieni delegaatio, toivottavasti kuopiolaiset heimoveljet olette näille kaukaa tuleville vieraille ystävällisiä. Loppuun vielä lämpimät kiitokset Jaska85:lle, joka oli eilen kanssani Kokkolassa hakemassa KalPalle arvokkaan pisteen. Siivili-Jaska on huomattavasti vähemmän ärsyttävä(lue= hyvä äijä) kuin tänne palstalle kirjoittava nimimerkki ;) Kiitos ja otetaan uusiksi Sport-KalPa pelissä tammikuun lopussa.

Itse en otteluun pääse, enkä edes lukemaan ennakko- ja jälkitunnelmia ennen maanantaita, tekstitv:n varassa ollaan. Oi tuska, oi tuska!
 
Viimeksi muokattu:

Putte

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, Tommy Wingels, San Jose Sharks
Viestin lähetti Micco!
Sport ei perinteisesti ole Kuopiossa paljoa yleisöä kiinnostanut,

Ai ei Kuopiossakaan? Eilen tuli Kouvolan jäähallissa sama asia mieleen, että mistäköhän johtuu ettei Sport ole perinteisesti kuten eilenkään kiinnostanut yleisöä? KooKoolla taisi eilen olla yleisömäärässä kauden pohjanoteeraus ja ainakin eilinen peli oli jo alkuvihellyksestä lähtien ylivoimaisesti heikoin peli tunnelmaltaan mitä Kouvolassa on tällä kaudella nähty. Jukurit ja KalPa kyllä vetävät Kouvolaan kansaa lehtereille muttei Sport.
Lieneekö syynä tuo pitkä välimatka Vaasaan vai mikä. Tosin kyllähän Kärpät taas aikoinaan veti Kouvolan hallin lehtereille kauden ennätysyleisöt. Jotenkin tuntui eilen että pelistä ei innostunut kumpikaan joukkueista kuten ei myöskään yleisö. Tuomari Sebastian Auger kylläkin järjesti oman shownsa jäällä kuten myös Jope Ruonansuu erätauoilla.
 

everon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, KHL Jokerit, sympatiat Kärpät
Oma mielipiteeni on että Sportilla ei ole tässä pelissä mitään hävittävää. Kaikki mitä kotiintuliaisiksi tulee on plussaa.

Onkos muuten Sport matkannut Kouvolasta suoraan Kuopioon? Kaiken järjen mukaan kyllä.
 

Sumu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sentteri Jumalan armosta Patrik Westerback
4 hyökkääjää uupuu Sportin kokoonpanosta eli Kenig,Pieninkeroinen,Suonpää ja Pajuluoma. Pieninkeroinen sai pelikiellon Kookoo-pelissä tapahtuneesta tilanteesta.

Kolmella hyökkäysketjulla Kalpan kaatoon...no eikös se onnistu..?
 

magnum37

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevaisuuden Sport
Huomenna puuttuu kolme tärkeää pelaajaa Sportilta hyökkäyksestä, joten aika lailla löysästi saa KalPa pelata, jos ottelun menee häviämään. Sport on kuitenkin nyt sen verran "lennossa", että kova matsi on tulossa siltikin. En kuitenkaan ihmettelisi jos Sportin voittoputki katkeaa viimeisimpien loukkaantumisten myötä Kuopiossa, mutta mikään ei ole varmaa.
 

kakes

Jäsen
Re: Re: KalPa-Sport, 22.11 Niirala

Viestin lähetti Putte
Ai ei Kuopiossakaan? Eilen tuli Kouvolan jäähallissa sama asia mieleen, että mistäköhän johtuu ettei Sport ole perinteisesti kuten eilenkään kiinnostanut yleisöä?

Kokkolassa sport kyllä kiinnostaa.Jostain kumman syystä joitakin kiinnostaa vain ja ainoastaan Sportin kohtaamiset jopa niin paljon että mennään joukolla myös vaasaan katsomaan vieraspeliä.Kalpa ei jostain syystä kiinnostanut Kokkolalaisia juurikaan vaikka oli kyse kärkiottelusta.945 maksanutta ei paljoa lämmitä.Missä luuraa katsojat,hallille kaikki,hermes pelaa hyvin!
 

Sumu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sentteri Jumalan armosta Patrik Westerback
Palataan aiheeseen eli kolmella hyökkäysketjulla ja neljällä pakkiparilla.

Maalissa Härkönen

Kenttä 1

6 Mikael Hallbäck 37 Olli Hällfors

19 Vesa Myllyaho 28 Antti Karhula 94 Teemu Kuusisto

kenttä 2

2 Pasi Kuusisto 7 Turo Virta

10 Kalle Mattila 29 Kristian Hjerpe 31 Niklas Fogström

Kenttä 3

32 Juha Salmu 44 Jarno Kosonen

13 Filip Riska 17 Tatu Backman 71 Kim Nabb

Kenttä 4

4 John-Christian Smedman 12 Jesper Söderholm
 

mendieta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carlo Grünnin ja Juhani Tammisen FB-päivitykset
6-2

Ei selitettävää. Jäädään odottamaan paikalla olleiden kommetteja.
 

Castillo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaikki jotka Sport kaudella 2015-2016 voittaa.
Avaudun.. Matkailuraportti Osa. 3/?.

Eli tänään sitten käytiin ottamassa turpaan KalPalta Kuopiossa. Lähtö aamulla klo. 10.00, mutta muutama minuutti siitä sitten myöhästyttiin. Ensimmäinen pysähdyspaikka oli Alajärven Neste, josta haettiin lisää virtaa Nestetankkauksen muodossa (Ei Hemohessiä..) Otin sitten yhden kuvankin, nimittäin tuosta paljon melua herättäneestä appuran alppitorvesta. (kuva liitteenä viestissä.) No siinä tarkkana miehen alkuna huomasin salaman nopeasti, että yksi johto oli menossa poikki ja Risto sitä sitten rupesi väsäämään. Mountain Dewiä ei tuosta mestasta löytynyt. Risto väsäsi alppitorven kuntoon ja päästettiin kaikkien kyläläisten harmiksi siinä sitten pieni soolokin. Tästä puhutaan vielä kylässä sadan vuoden päästäkin. He kohtasivat aitoja lätkäfaneja!

No siitä sitten jatkettiin kinttupolkuja pitkin Viitasaarelle, jossa paikallisen Nesteen asiakkaat joutuivat seuraavaksi kohtaamaan kulttuurishokin. Tosin torvi jätettiin peräluukkuun rauhoittumaan. Kikupaita ja Reippaan ripa veti siinä sitten lihapullamuusit naamariin, kun minä ja arvoisa matkakumppanini Red Ocean keskityimme kuuntelemaan hanuristin sävelmiä ja tulihan sitä Mountain Dewiäkin sitten vähän naatiskeltua. Jatkoimme edelleen kohti itää, päästiin Kuopion moottoritielle ja totesimme sen olevan ensiluokkainen moottoritie, kun siellä oli jotain ihme puomejakin. Vähän ajan päästä sitten tapahtui. Tulimme Kuopioon, ajoimme Kuopion ohi ja 15 kilometriä myöhemmin huomasimme, että se Kuopio meni jo ja eikun seuraavasta liittymästä takaisin ja pienellä tuurillakin se halli sitten löytyi. R.R. oli tosin joskus nuorena poikana hallilla käynyt ja tiesi sanoa, minkälainen se halli on ulkoapäin. No kyllä se todellisuudessa tiesi hiukan enemmänkin. Löydettiin siinä sitten halli muutaman mutkan jälkeen. RO opetti minulle myös, että kun liikennevaloissa on vihreä niin sitten siitä saa mennä. Kiitos tästäkin vähästä. Ihmiset hallilla oli todella mukavia. Kiitos kaikille, niille jotka älyllisesti meidän kanssamme yritti kommunikoida ;)

Matsi oli siinä sitten alkamassa ja Alppitorvikin ehti muutaman kerran pärähtää kunnes sitten tuli nenille, että napsahti. Nimittäin järkkäri tuli hakemaan meiltä tuomarin käskystä alppitorven pois! No onneksi hän tajusi sen verran saimme torven sitten pitää kuitenkin siellä. Pyysin ystävällisesti häntä ottamaan yhteyttä otteluvalvojaan, sillä yrityksistä huolimatta en häntä kiinni saanut edellisenä päivänä (Hän olisi saanut tarkistaa torven itse, ettei mitään ongelmia tule). Järvenpäässä ja Kirkkonummella otteluvalvojat torven tarkastivat ja hyväksyivät sen soittamisen ilman mitään ongelmia. Hetken kuluttua järkkäri tuli paikalle ja ilmoitti olleensa yhteydessä otteluvalvojaan, joka oli kieltänyt meiltä torven käytön, mutta ei vaivautunut itse paikalle meidän kanssamme juttelemaan. Kommentti oli ollut, että hän ei sinne tule. Pakko kysyä, että onko tämä nyt oikein? Torven soittamisen kanssa ei ole mitään ongelmia ollut ja olisimme tahtoneet hänen kanssaan vain keskustella torven soittamisesta/soittamatta jättämisestä. Sen sijaan hän kielsi meiltä torven soittamisen, vaikka ei edes tarkastanut koko aparaattia, joka on sääntöjen mukainen! Loistavaa KalPa! Loistavaa jääkiekkoliitto!

No tämän jälkeen minä ainakin olin 10 minuuttia aivan pää tyhjänä, sillä tuo oli kokonaisuudessaan sellainen episodi, joka oli täysin odottamaton ja otteluvalvoja Piiroisen loistava käsitys oikeista toimintatavoista lajin parissa. Jotenkin se vei pohjan koko hommalta. Aivan kuin matto olisi revitty jalkojen alta pois. Kiitos vielä kerran.

Itse otteluun. Sport lähti siis pienellä kokoonpanolla mukaan otteluun ja peli oli kyllä sen mukaista. Ensimmäisessä erässä KalPa oli kyllä niskanpäällä, mutta Sport sai ohjattua kaikki hyökkäykset kulmiin ja edes ylivoimalla KalPa ei päässyt kunnon maalipaikkoihin. Sport puolestaan heitti lastillisen kylmää vettä KalPalle tekemällä oikeastaan ainoasta maalipaikasta maalin. 30 sekunnin pyöritys KalPan päädyssä päättyi Kuusiston syöttöön B-pisteiden väliin, josta Vesa Myllyaho pääsi tykittämään sydämensä kyllyydestä Sportin taukojohtoon.

Toisessa erässä sitten KalPa iski päälle kuin tuli p*rseen alla oleva kalakukko ja amatöörimäisen vaihtovirheen jälkeen 3-2 hyökkäys, jonka päätteeksi Ahosilta viimeistelee Sportin verkkoon. Ja kylmä kyyti senkuin jatkuu. KalPa hyödyntää Sportin kiekonmenetyksen ja lähtee hyökkäykseen, jonka päätteeksi Teemu Somppi viimeistelee maalin Härkösen längistä. Tuomari ei tiennyt kiekon käyneen maalissa, vaan kysyi paikalliselta diskovalomieheltä selvyyttä tilanteesta. Pitkä tikku ratkaisi ja maalituomari sanoi kiekon käyneen maalissa, vaikka valojen vilkkumiset kyllä kertoi, että hän ei todellakaan tiennyt, oliko se kiekko maalissa vai ei. Härkönen nousi maalista ylös ja kuinka ollakkaan. Kiekko ei ollut maalissa, vaan Härkösen hanskassa. No mutta eihän se sitten ollut maalissa, kun se kerran sieltä Härkösen hanskasta löytyi.. No eipäs vaiskaan. Kiekko oli selvästi maalissa, mutta Härkönen ihmeellisenä vempulana oli saanut sen kiekon sinne räpyläänsä.

Juha Alastalo niittasi taululle 3-1 ja Jarno Niinimäki puolestaan pisti kunnon tuurimaalin ja peli oli sillä siisti. Vai oliko sittenkään? Kolmannessa erässä nimittäin Antti Karhula teki ensimmäisen maalinsa Sportin paidassa kaventaen pelin 4-2:een. Tilannetta edelsi Teemu Kuusisto loistava karvaus, syöttö maalineteen ja Karhulalla oli helppo työ niitata kiekko ohi Kuivalaisen. Nyt tulee sitten se jossittelun paikka. Kristian Hjerpe nimittäin heti kavennuksen jälkeen pääsi puoliksi nokikkain maalivahdin kanssa, mutta kiekko osui tolppaan. Mitä pelistä olisikaan tullut, jos "kiku" olisi tästä osunut? 4-3 ja KalPalle paineita, kun Sport puolestaan olisi saanut hurmion. No se oli tolppa. Muutamaa minuuttia myöhemmin Jesper Söderholmin helpon jäähyn aikana Saku Kekäläinen ampui B-pisteen ulkokaarelta lämärin alanurkkaan ohi Härkösen. Maskia ei ollut, mutta sinne se vain upposi. Lopullisen niitin Sportin verkkoon iski Aki Keinänen, joka nousi laidasta maalille ja ampui kiekon helposti etu-ylänurkkaan ohi Härkösen. Loppu oli sitten pelailua ja pienen jutustelun jälkeen todella nopea kotimatka (noin 4 tuntia, 30min.) vaikka käännyimme jälleen moottoritieltä Mikkelin suuntaan ja itse sitten ämmäilin 100km. satasen alueella kahdeksaa kymppiä. Loppumatka menikin sitten avautuessa kaikenlaisista suurista asioista elämässä. (Taivaalla on paljon tähtiä jne.) Kiire oli kotiin, sillä emme edes pysähtyneet matkalla kertaakaan. Kiitoksia niille mukaville kuopiolaisille, jotka meitä kävitte viihdyttämässä omalaatuisellla puheellanne ;)

Jaska85 on vihdoin sulkenut sanaisen arkkuna tältä päivää. No Hard fealings. (Ei koske jääkiekkoliittoa ja ottelutarkkailija Piiroista. Kiitos kun olitte todella asiallisia ja ystävällisiä meitä kohtaan. Miettikääpä hetki, että ilman kannattajia ei teilläkään olisi työpaikkaa siellä jääkiekkoliiton byrokratian uumenissa. Hauskaa loppuelämää.)

PS: Niiralan montusta ei saanut Mountain Dewiä. Aika paha tappio..

EDIT: Ei toiminut linkki. Koitetaan muuta reittiä.
 
Viimeksi muokattu:

Wilzu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs
Re: Avaudun.. Matkailuraportti Osa. 3/?.

Viestin lähetti Jaska85
Sen sijaan hän kielsi meiltä torven soittamisen, vaikka ei edes tarkastanut koko aparaattia, joka on sääntöjen mukainen! Loistavaa KalPa! Loistavaa jääkiekkoliitto!

Sama juttu nähty täälläkin. Ja sitten valitetaan ettei katsomoissa ole tunnelmaa.
 

Castillo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaikki jotka Sport kaudella 2015-2016 voittaa.
Ja sitten sen appuran kuva olkaa hyvä.
 

Liitteet

  • appura pieni.jpg
    appura pieni.jpg
    57,8 KB · kertaa luettu: 494

avt84

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
6-2

Taistelu on tauonnut KalPan ja Sportin välillä, ja Niiralan montun tulostaululla oli ottelun jälkeen 6-2 -lukemat. Varsin vakuuttava esitys KalPalta vaikka on toki muistettava, että Sport joutui pelaamaan kolmella ketjulla KalPan neljää vastaan. Kuitenkin tulokseen on luonnollisesti oltava tyytyväinen.

Ottelun ensimmäinen erä oli melko huonotasoista peliä, jossa KalPa oli ehkä hieman niskan päällä. Erän ainoasta maalista vastasi kuitenkin näyttävän pyörityksen ja kuvion jälkeen Sport. Kuusisto syötti maalin toiselta kulmalta maalin eteen Myllyaholle, joka pääsi vetämään unelmapaikasta ohi Kuivalaisen. Siispä tauolle mentiin Sportin 0-1 -johdossa.

Toiseen erään KalPa tuli sitten ryminällä. Ensin noin 4 minuutin kohdalla Ahosilta pääsi käyttämään kuuluisaa rannettaan ja tilanne oli 1-1. Vajaa 3 minuuttia kyseisestä maalista niin peli oli jo 2-1 KalPalle, Somppi pääsi purjehtimaan maalille ja ujuttamaan haaroista kiekon maaliin. KalPa onnistui vielä kahteen kertaan erässä, ja tauolle mentiin 4-1 -kotijohdossa.

Viimeisessä erässä sitten Sport pääsi vielä kaventamaan Karhulan toimesta 4-2:een, mutta Kekäläisen ja Keinäsen maalit lopettivat vaasalaisten kirin ja pisteet jäivät Kuopioon lukemin 6-2. Ei ollenkaan hullummin näin KalPan kannattajana asiaa katsoen. Tästä on erittäin hyvä jatkaa kohti maanantain kamppailua Vantaalla.
 
Viimeksi muokattu:

Rocco

Jäsen
Viestin lähetti kakes
Onpa melekonen"mylly".Millä tuo pumppu oikeen toimii?Veivilläkö?

Ydinvoimalla. Uraania on vain vaikea löytää enää mistään kun kylmä sota on ohi.

Ei vaiskaan. Sähköllä tuo torvi toimii. Mukana pitää raahata auton akkua, johdot kiinni ja sulosoinnut taivaalle. Ongelmana on se että vain kaksi kertaa pystyy sävelmän vetämään lävitse, sitten palaa sulake. Täytyy joka soittokerran jälkeen pitää pieni tauko. No, ei sitä ole soitettukaan kuin alkulämmittelyssä, pelaajaesittelyn aikana ja kun Sport tekee maalin. Poislukien Kuopio. Siellä ei siis sallita soitantaa laisinkaan.
 

samzuliini

Jäsen
Suosikkijoukkue
kalpa,rautawaaran veto
itse olin matsissa ja tohon torvi hommeliin nii tuskin yleisöä haittaa yhtään mutta kuopion järkkäreistä 70% on yli 60v nii ei kannata yleistää jos joku käpy tulee valittamaan...
 

Sumu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sentteri Jumalan armosta Patrik Westerback
Kaikki kunnia Kalpalle komeasta voitosta. Oliko Sport noinkin paljon huonompi ,mitä numerot antavat ymmärtää?
 

avt84

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Viestin lähetti Sumu
Kaikki kunnia Kalpalle komeasta voitosta. Oliko Sport noinkin paljon huonompi ,mitä numerot antavat ymmärtää?

Ei ollut mielestäni. Etenkin ensimmäisessä ja kolmannessa erässä Sport oli aivan yhtä hyvin pelissä mukana kuin KalPakin, toisessa erässä taas KalPa vei ja Sport vikisi, etenkin 1-1 -tasoitusmaalin jälkeen.
 

Jani82

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, Detroit Red Wings, Arsenal FC
Viestin lähetti Sumu
Kaikki kunnia Kalpalle komeasta voitosta. Oliko Sport noinkin paljon huonompi ,mitä numerot antavat ymmärtää?
Toisessa erässä kun KalPa aloitti luistelemaan niin Sport tippui samantien kyydistä.
Ensimmäisessä ja kolmannessa erässä KalPan luistelu ei ollut samalla tasolla ja Sport pysyi pelissä mukana.
 

Rocco

Jäsen
Viestin lähetti samzuliini
itse olin matsissa ja tohon torvi hommeliin nii tuskin yleisöä haittaa yhtään mutta kuopion järkkäreistä 70% on yli 60v nii ei kannata yleistää jos joku käpy tulee valittamaan...

Ongelmahan on että nuo paineilmatorvet ovat kiellettyjä liiton säännöissä. Syy on sama kuin pillien vislaus. Eli se ettei kukaan pelaaja vahingossa lopeta pelaamista jos pilli/torvi soi katsomossa. Tuo Ahvensaaren Alppitorvi on sallittu ainakin Vaasassa. Siitä lähtevä sinfonia on niin selkeästi erottuva mistään summerista että tyhmä pitää pelaajan olla jos sitä luulee summeriksi. Ja toisekseen, sitä torvea ei ole soitettu pelin ollessa käynnissä. Vain em. ajankohtina. Joten tässä mielessä ei ongelmia ole koskaan tullut. Tiukkapipot kyllä sen kieltävät mutta joka paikassa missä otteluvalvoja on saatu kiinni, he ovat sallineet torven soiton.
 

Castillo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaikki jotka Sport kaudella 2015-2016 voittaa.
Tai sanotaanko näin, että joka paikassa jossa otteluvalvoja on tarkistanut torven.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös