KalPa kaudella 2014–2015

  • 505 378
  • 1 196

NumberFour

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Chiefs, Arsenal, Ronnie O.

Nukkemurhaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Läpsytinpoppoo
No, ei nyt ehkä kannata ihan masennuksen alhoon sortua. En tiedä mitä nimiä porukka on täällä odottanut. Itselleni lähinnä oli yllätys ettei puolustajaa tullut, vaikka vähän puhetta oli. Hyvärinen sinällään ei nimenä yllättänyt. Realismia peliin. Ehkä...
Ehkä reagoin liian nopeasti. Luettuani tiedotteen ja KKn lauseem:
"
Joukkueen runko on nyt hyvin koossa ja* voimme tarvittaessa aloittaa pelit tällä miehistöllä. Haemme viimeisiksi paloiksi kokonaisuuteen vielä yhtä hyökkääjää ja yhtä puolustajaa, näille hankinnoille ei ole aikataulua. Seuraamme pelaajamarkkinoita ja kun sopiva pelaaja löytyy, voimme reagoida nopeastikin, toteaa Kapanen."

Ehkä vielä on toivoa.
 

Van Cleef

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, suomalainen/kansainvälinen jääkiekko
Eli vielä haetaan yhtä hyökkääjää ja puolustajaa, sanoo Kimmo. Tämä on erittäin hyvä uutinen ja Hyvärisen julkistus ei tunnu enää ihan yhtä pahalta antikliimaksilta.
Aikataulua ei ole hankinnoille, joten voisiko tulla kyseeseen ulkolaiset mahdollisesti. Ken tietää muttei kerro...
 

Zorba

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Toisaalta, näitä "haetaan X:ää ja Y:tä syksyksi/kesken kauden/ei ole aikataulua" on kuultu aika monta kertaa niin KalPan kuin muidenkin seurojen suunnalta. Harvoin sieltä on mitään timanttia yllättäen putkahtanut rosteriin.
 

Susimies

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa,Toronto Maple Leafs,Westghost,Ghostbusters
Toisaalta, näitä "haetaan X:ää ja Y:tä syksyksi/kesken kauden/ei ole aikataulua" on kuultu aika monta kertaa niin KalPan kuin muidenkin seurojen suunnalta. Harvoin sieltä on mitään timanttia yllättäen putkahtanut rosteriin.

Totta tämä. Mutta jos nyt ihan realistisesti kattoo tuota rosteria, on pakkeja siellä tasan seitsämän;
-Jokela
-Timonen
-Halonen
-Koivisto
-Riikola
-Lyytinen
-Seppälä

En jaksa millään uskoa, että tuolla seitsämällä pakilla lähdetään/pelataan kautta; Varsinkin kun Halosen kohdalta voi taas varmaan sen 1/3 kautta laskea kuluvan sairastuvalla. Ja nyt ei ole S.Kapasta tai Riekkistä enää paikkaamaan tuota pakistoa.
Mieluummin näillä nyt ja kesän aikana rauhassa kattellen se yks pakki tuonne vielä; Täsmähakuna.
Tosin se olisi jo uutta "kulttuuria" KalPassa mutta uskotaan, että muutosta saadaan myös toimintatavoissa.

Ja senverran nopeesti kattoen; Ei keski-ikä joukkueessa päätä huimaa; Laskin sen tossa ennen Rissasen ja Hyvärisen tulon uutisointia ja tais olla jotain 22-vuoden paikkeilla.
 

Van Cleef

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, suomalainen/kansainvälinen jääkiekko
Jos nyt tutkitaan meidän sentteriosastoa: Rissanen, Ilomäki, Ruohomaa ja oletetaan, että Vode myös niin ei tuo nyt yhtään huonolta näytä. Mielestäni ihan asiallinen. Laiturikärki ehkä vähän kapea, mutta onnistuessaan myös hyvällä tasolla + yksi vielä tulossa oleva.

Puolustus myös asiallinen. Sitä yhtä yv-pakkia kaipaisi ja toivottovasti se saadaan vielä.

Maalivahtiosasto kunnossa.

Erittäin liikkuva porukka. Kiekollinen eli pystyy toteuttamaan Virran sapluunaa. Ja siitä olen mielissäni myös, että on 3-4 kenttiin ja av-peliin Mutasia, Liedestä, Hyväristä, Kolehmaista, jotka pystyvät rouhimaan ja fyysiseen peliin.
Oletetaan, että vielä tulevat kaksi kaveria haetaan 1-2 kenttiin niin en ole huolissani ollenkaan. Jopa lievästi yllättynyt positiivisesti. Voisi olla huonompikin viime kauden jälkeen.

Mielestäni kokonaisuutena joukkue on aika selkeä roolitukseltaan ja asiallisen tasokas hakemaan sitä sijaa 10-1 eli pleijarit.
 
Viimeksi muokattu:

Susimies

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa,Toronto Maple Leafs,Westghost,Ghostbusters
Jos nyt tutkitaan meidän sentteriosastoa: Rissanen, Ilomäki, Ruohomaa ja oletetaan, että Vode myös niin ei tuo nyt yhtään huonolta näytä. Mielestäni ihan asiallinen. .

Unohtamatta sitä, että Saku Kinnunen pelasi päättyneellä kaudella myös varsin mallikkaasti sentterin tontilla.

Kaikenkaikkiaan ihan positiivinen vire näistä hankinnoista jää; Ehkä hieman erilainen joukkue rakentuu kuin aiemmilla kausilla. Positiivisessa mielessä sitä "ilkeyttäkin" ja taklausvoimaa alkaa myös löytymään.
 

Visiiri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkue, Kuopion KalPa
No, paitakin on ihan hieno ja samaa väriä kiskotaan näköjänsä päälle sekä kotona että vieraissa. Kuten susimies tuossa jo ilmaisi ei tämä nyt mikään maailmanloppu ole miehistönkään kohdalla. Nämä uusvanhat kotiinpalaajat on kauhoneet muualla ihan kelvollisesti joten heidän panoksensa Voden ja Jutin yms rinnalla voipi olla ihan hyväkin. Eipä heitetä rukkasia vielä tiskiin.

edit.No sitä punasta väriä ei sitten saatu tähän paitaan. Tohon uuteen keskiraitaan joka yltää poikittain hihoissa jatkuakseen olisi punainen reunustus tehnyt tosi magian näköseksi. Voihan sitä itte tietysti himassa maalata tai neuloa lisää...helpommin olisi ollut tehtaalla tehty.....asiakastoive......jooo. Ostan silti.
 
Viimeksi muokattu:

Dängleri

Jäsen
X - Rissanen - Voutilainen
Keränen - Ilomäki - K.Kapanen(?)
Kolehmainen - Kinnunen - Junnila
Mutanen - Ruohomaa - Hyvärinen
Harjama, Liedes ym.

Odotetut Rissanen ja Hyvärinenhän sieltä luukuista sitten putkahti. Nyt tuohon sitten vielä se kaivattu ykköslaituri, niin ihan hyvältähän tuo joukkue näyttää. Joutunemme toki odottamaan viimeisiä palasia pidemmälle kesää/syksyä, kunhan suuremmat liigat/seurat ovat ensiksi poimineet omansa, mutta tässä vaiheessa ainakin olo ensi kauden osalta on varovaisen toiveikas.
 

tulikaste

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Tero Lehterä
Posia ja negaa.

Keltaisen palauttaminen pelipaidan ja joukkueen pääväriksi oli positiivinen yllätys. Musta oli kovin synkkä, vaikkakin tyylikäs. Paita itsessään on ihan kelpotekoa Liigan mainosrealiteetit huomioon ottaen, mitä nyt logo näyttää minun silmääni vähän pieneltä tuon paidan rinnassa. Tulee mieleen viimeksi kaudella 2011-2012 paidoissa esiintyneet pikkuriikkiset logot, noissa parin viime kauden paidoissa oli iso tunnus rinnassa plussaa. Tykkään kovasti tuosta raidasta keskellä paitaa ja juuri tuollaista, en tuon kummempaa, oikeastaan tarkoitinkin, kun jonkin aikaa sitten puhuin Montreal Canadiensin "apinoinnista".

Rissanen ja Hyvärinen hankintoina ihan mallikkaita, viimeiseksi (tarkoituksella?) jätettyinä "suurina paljastuksina" karvaita pettymyksiä. Rissasen toki saattoi arvatakin, mutta odotin tosiaan, että sieltä olisi se pakki tullut jo tänään. Paidoissa piti olla "pelimiehiä, joita ei ole kukaan missään maininnut" - no, Ruohomaan suhteen pitää paikkansa, muista supistiin jo melko kauan. No mutta, hienoa että edes yritetään vielä hommata jostain yksi hyökkääjä ja se puolustaja, joka kyllä olisi pakko saada.

Niin hämmentävää kuin se onkin niin meillä on vissiin jonkin sortin duunariosasto tuossa joukkueessa. Kolehmainen, Mutanen, Hyvärinen, Liedes. Tai no Mutasesta en sen kummemmin vielä tiedä, mutta lähtökohtaisesti neljä laituria, joista jokainen tuo kaukaloon ilkeyttä, raastovoimaa ja vähän hämmennystäkin. Miellyttää.

Senttereitä on kuusi kappaletta kaikkiaan: Rissanen, Ilomäki, Ruohomaa, Kinnunen, Harjama ja Pitkänen. Voutilainen kykenee myös vallan mainiosti keskellä pelaamaan, kuten Tapparan ykkösketju osoittaa. Tämä osasto on siis lukumäärän puolesta ihan kunnossa, mitä nyt mainittujen jannujen harteilla on suuri vastuu. Mutta onhan noilla pojilla jo ikääkin (pl. Saku ja Miikka, mutta ovatkin alimpien ketjujen pelaajia), joten ei voi ainakaan puhua mistään liian varhaisesta vastuunkannosta. Ensi kaudella mitataan, mistä kotoisin ovat jääkiekkoilijoina.

Toivottavasti joku laituri kärkiketjuihin vielä löytyisi ja saataisiin, mutta realistisesti ajateltuna tuskin. Ja siinä tilanteessa kaiketi sitten mennään jollain tällaisella:

Janne Keränen - Arttu Ilomäki - Jukka Voutilainen
Kasperi Kapanen - Jaakko Rissanen - Jyri Junnila tjsp.
Janne Kolehmainen - Mikael Ruohomaa - Sami Mutanen
Heikki Liedes - Saku Kinnunen - Toni Hyvärinen
Joona Harjama, Miikka Pitkänen

Jussi Timonen - Mikko Jokela
Miika Koivisto - xxxxx
Antti Halonen - Juuso Riikola
Joonas Lyytinen - Mikael Seppälä

Eero Kilpeläinen
Henri Kiviaho

Jees. Sentterien järjestystä saa vapaasti vaihdella mieltymyksien ja todellisen tason mukaan. Ei tuolla nyt sentään aivan maanrakoon nuijituksi pitäisi tulla. Junnila kakkosessa pistää silmään kuin tikku paskassa ja juuri siksi joku hyvä laituri olisi kova sana. Mutta jos Pexi saa homman rullaamaan suht mallikkaasti niin voisi toimiakin Kassun ja Rissasen kanssa. Yksi pakki olisi tosiaan vielä saatava, enkä mä tosiaan mitään ryanglenniä tai teemuerosta sieltä odota - Lyytinen, Riikola ja Seppälä kaikki hyviä, mutta lienevätkö vielä valmiita pelaamaan lähes täysiä kausia? No, toivottavasti heidän ei tarvitsekaan. Toivotaan että Halonen pysyy ihmeliimalla kasassa.

Potentiaalia joukkueessa on ja paljon, varmoja menestyksen avaimia puolestaan harvemmassa määrin.

Strategia unohtui vissiin taasen kerran jonnekin Musiikkikeskuksen uumeniin.

Mutta kun Kuopiosta on kyse niin todetaan loppuun että perseestä on koko joukkue.
 

Nebula

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Crosbyn Pingviinit ja Lindrosin Flyers
Niin hämmentävää kuin se onkin niin meillä on vissiin jonkin sortin duunariosasto tuossa joukkueessa. Kolehmainen, Mutanen, Hyvärinen, Liedes. Tai no Mutasesta en sen kummemmin vielä tiedä, mutta lähtökohtaisesti neljä laituria, joista jokainen tuo kaukaloon ilkeyttä, raastovoimaa ja vähän hämmennystäkin. Miellyttää.

Jep. Tämä on itseänikin erittäin paljon miellyttävä asia. Toivon myös, että P.Virta osaa arvostaa tätä, eikä ala mitään mikkihiiri pörrääjiä näiden tilalle hankkimaan jos ei pelillisesti ole syytä. Jos pleijareihin päästään, niin ilman tällaisia kavereita ei menestytä.

Tuohon sopivat 1-2 ketjun hyökkääjä ja pakki, niin on varsin iskukykyinen joukkue.
 

Haalariosasto

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Rissanen ja Hyvärinen hankintoina ihan mallikkaita, viimeiseksi (tarkoituksella?) jätettyinä "suurina paljastuksina" karvaita pettymyksiä...

...Tai no Mutasesta en sen kummemmin vielä tiedä, mutta lähtökohtaisesti neljä laituria, joista jokainen tuo kaukaloon ilkeyttä, raastovoimaa ja vähän hämmennystäkin. Miellyttää.

Senttereitä on kuusi kappaletta kaikkiaan: Rissanen, Ilomäki, Ruohomaa, Kinnunen, Harjama ja Pitkänen. Voutilainen kykenee myös vallan mainiosti keskellä pelaamaan...

Janne Keränen - Arttu Ilomäki - Jukka Voutilainen
Kasperi Kapanen - Jaakko Rissanen - Jyri Junnila tjsp.
Janne Kolehmainen - Mikael Ruohomaa - Sami Mutanen
Heikki Liedes - Saku Kinnunen - Toni Hyvärinen
Joona Harjama, Miikka Pitkänen

Jussi Timonen - Mikko Jokela
Miika Koivisto - xxxxx
Antti Halonen - Juuso Riikola
Joonas Lyytinen - Mikael Seppälä

Eero Kilpeläinen
Henri Kiviaho

Potentiaalia joukkueessa on ja paljon, varmoja menestyksen avaimia puolestaan harvemmassa määrin.

Kyllähän tuo potentiaaliselta porukalta näyttää. Jotenkin positiiviset odotukset ensikauden suhteen vaikkei toistaiseksi viimeisistä paidoista mitään "kovinikinäkoskaan" paljastunukaan. Saattaahan se olla että tuollaisella nuorella porukalla taso jonniin verran ailahtelee mutta uskon että luvassa on viihdyttävää hokia ja väliin mahalaskuja.

Tuo tulikasteen kokoonpano näyttää ihan jees. Varsinkin tuo ykkönen näyttää hyvältä, vaikka sentteriä siihen vaihtaisi. Nyt ainakaan "laituri Voden" ei pitäisi jäädä ainoaksi kiekolliseksi vastuunkantajaksi ykkösessä. Sen sijaan Virran "kaikki pelaa samaa peliä" peluutuksen muistaen uskon että haalariosaston miehiä löytyy myös ylempää, esim. kakkosesta. Kaikkiaan tuossa hyökkäyksessä on kyllä senttereissä nuoruutta ja taitoa sekä laitureissa taitoa, nopeutta ja haalariosastoa. Yksi kokolailla puhdas, mielellään rightin, snaipperi tuohon kyllä menisi.

Puolustus alkaa myös näyttämään hyvältä. Sekoitus kokemusta ja nuoruutta, kokoa ja kovuutta sekä jonniin verran myös taitoa. Lähtökohtaisesti tosin kaavailisin Lyytisen pelaavaan kokoonpanoon jonkun kokeneen "stay-at-home- pakin" rinnalle. Kaikkiaan pakkiosastolle kiekollinen peli, ja omat rajoitteet siinä, tulee varmaan tutuksi kaikille mutta saattaahan se olla alkuun hakemista. Sitä rightin haupitsia tuo kyllä vielä kaipaa.

Joukkueen yksi tärkeimmistä tekijöistä, molariosasto, on sen sijan paremmassa jamasssa varmaan kuin piiitkään aikaaan. Selkeä hyvätasoinen ykkönen ja viimekaudella paljon kehittynyt kirittäjä. Tähän osastoon tuskin ensikaudella kaadutaan.

Jos ensikauden joukkueesta jotain erityistä mielenkiinnon kohdetta hakisin niin mieleen tulee ainakin:
  • Onko Kilpeläinen niin hyvä kuin odotan?
  • Nuori ja potentiaalinen sentteriosasto. Mihin riittää, mitä viihdettä tarjoaa? Ja posin kannalta kuka breikkaa?
  • Kaivuri Mutanen. Onko niin hyvä kuin muistelen ja mitä Porista on kuultu?
  • Saako Virta kemiat ja pelin toimimaan ja playoffsit (säälit) palautettua Kuopioon?

Kai tässä odottavin mielin voi jäädä kesätauolle uutta kautta odottamaan. Yhtään matsia ei olla vielä hävitty.
 

Dragon's Den

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS
Tuo kokoonpano mielestäni tarvitsee edelleenkin kipeimmin sen ykkösketjun pelaajan, joka tekee ne maalit tai pystyy vastaavasti ruokkimaan Voutilaista esimerkiksi ylivoimassa. Myös puolustuspäähän tarvitaan yksi tai kaksi pelaajaa lisää loukkaantumisten varalta.

Voutilaista lähtisin peluuttamaan tämän kauden Tappara-näyttöjen perusteella keskellä. Ruohomaan istuttaisin laiturin tontille, jolloin kokoonpanoon saataisiin lisää leveyttä. Tältä pohjalta kokoonpano voisi näyttää tältä:

maalintekijä x - Voutilainen - Keränen
Kapanen - Rissanen - Ruohomaa
Kolehmainen - Ilomäki - Junnila
Mutanen - Kinnunen - Liedes
Hyvärinen - Pitkänen - Harjama

Näyttää senttereiden osalta erinomaiselta, koska Voutilainen, Rissanen, Ruohomaa, Ilomäki, Kinnunen, Pitkänen ja Harjama pystyvät kaikki tuon tontin hoitamaan.

Jokela - Timonen
right x - Halonen
Koivisto - Lyytinen
Riikola - Seppälä

Tuohon vielä lisäksi jatkosopimus Eppu Rissaselle niin hyvältä näyttää. Niin kuin joku aikaisemmin totesikin, on maalivahtiosasto kunnossa.
 

Van Cleef

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, suomalainen/kansainvälinen jääkiekko
Tässäpä olis eiliseltä Pekka Virran mietteitä: Pekka Virran haastattelu - YouTube

Jotenkin tästä vaan on hjuva fiilis. Virran paluu, joukkue on viimekauden jälkeen muodostumassa yllättävänkin iskukykyiseksi, toimiston sanoisinko jämäköityminen ja kokonaisuutena sellainen tekemisen meininki taas. Toivottavasti vaan sitä kärsivällisyyttä löytyy joka osa-alueelta, koska ei me tulla ensi kaudellakaan joka peliä voittamaan. Odotan liikkuvaa ja taistelevaa ilmettä joukkueelta. Ainakin aitiossa on nyt jämäkkä pappa.
Kuka muistaa enää Laukkasen Jaria? Papua, josta ei ollut apua.
 

tulikaste

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Tero Lehterä
Tässäpä olis eiliseltä Pekka Virran mietteitä: Pekka Virran haastattelu - YouTube

Jotenkin tästä vaan on hjuva fiilis. Virran paluu, joukkue on viimekauden jälkeen muodostumassa yllättävänkin iskukykyiseksi, toimiston sanoisinko jämäköityminen ja kokonaisuutena sellainen tekemisen meininki taas. Toivottavasti vaan sitä kärsivällisyyttä löytyy joka osa-alueelta, koska ei me tulla ensi kaudellakaan joka peliä voittamaan. Odotan liikkuvaa ja taistelevaa ilmettä joukkueelta. Ainakin aitiossa on nyt jämäkkä pappa.
Kuka muistaa enää Laukkasen Jaria? Papua, josta ei ollut apua.

No minä ainakin muistan yhä ja tulen varmaan muistamaan loppuikäni niin kauan kuin KalPaa kannattaa jaksan. Tässä parin viime kuukauden aikana on sen verran positiivisia askelia otettu eteenpäin, että tuntuu vähän hämmentävältä ajatella Laukkasen olleen valmentamassa vielä pari peliä ennen kauden loppua, mutta olihan tuo kautemme niin kerta kaikkisen surkea räpellys ettei sitä unohtaa voi. Hyi saatana. Enkä ainakaan minä pääse ihan täysin yli tuon kauden seuran ylle langettamasta vähän kurjasta fiiliksestä ennen kuin nähdään taas urheilullisesti jokseenkin menestyksekäs kausi, toivottavasti jo tulevasta alkaen.

Mutta ihan hyvä haastattelu Pekalta. Sanoi sen mitä tuollaisessa haastiksessa sanoa pitääkin. Onhan olemus ihan toisesta maailmasta kuin Laukkasella, vaikkei puheilla mestaruuksia ratkotakaan. Niin kuin Virta sanoo niin kärsivällisyyttä nyt taas sitten kaivataan eikä huipulle palata yhden yön aikana, jos yhden vuodenkaan.
 

LannyMc

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Mulla on kyllä hyvät vibat tulevaa kautta kohtaan. Jotenkin tuntuu, että homma on saatu takaisin raiteilleen parin aika tuuliajolla menneen kauden jälkeen. Valmentaja- ja pelitapasekoilut ovat toivottavasti taakse jäänyttä elämää, ja homma alkaa loksahdella taas pikku hiljaa kohdilleen. Pelaajahankinnat ovat olleet itselle mieleisiä ja varsinkin maalivahtitilanteeseen löytyy itseltä huomattavan paljon luottoa.

Jo pelkästään tähän mennessä saatujen uutisten kautta hommasta huokuu tietynlainen jämäkkyys. Eikä vähiten Pekka Virran ansiosta. Sillä osa-alueella Virta on Laukkasta valovuosia edellä. Tietysti tulevan syksyn pelit sitten näyttää missä mennään, mutta tuskin homma voi niin sekaisin olla kuin mitä se pahimmillaan oli Laukkasen valtakaudella. Oikeaan suuntaan on otettu askeleita ja päälimmäisenä tunteena tästä touhusta on positiivinen kutina.
 

Van Cleef

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, suomalainen/kansainvälinen jääkiekko
Saatana oli Slovakian ryhmässä Suomea vastaan viikolla kahdessa pelissä. Kyllähän tuo veteraani tuolla mukana pyöri eikä jalkoihin jäänyt. Ratkaisi toisen pelin alivoimalla.
Siitä Kimmo puhelinta käteen ja Saatana laituriks, jos ei ole jo repinyt aikasempia sopimustarjouksia.
No, ehkä ei kannata spekuleerata tällä, mutta voishan se Kimmo kysellä, jos ei muuta tekemistä ole.
 

Dragon's Den

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS
Voisikohan Komulaisen Joonas olla KalPan kiikarissa? Kun tiedetään rahan olevan tiukassa, voisi hän olla takavuosien Salmisen Sakarin tyyppinen haku. Todella taitava kaverihan on kyseessä. Saanee tuskin Kärppien nimivahvassa joukkueessa ensi kaudellakaan potentiaalinsa edellyttämää näyttöpaikkaa. Ei ole kuuluttamani takuuvarma pisteidentekijä, mutta ainesta miehessä siihen kyllä on ja palkkapyyntö on uskoakseni maltillinen. Pelityyliltään sopisi täydellisesti tähän taitokiekkokonseptiin. Kelpaisi minulle.
 

Siisel1

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Juuso Mäenpää, Arsenal FC
Voisikohan Komulaisen Joonas olla KalPan kiikarissa? Kun tiedetään rahan olevan tiukassa, voisi hän olla takavuosien Salmisen Sakarin tyyppinen haku. Todella taitava kaverihan on kyseessä. Saanee tuskin Kärppien nimivahvassa joukkueessa ensi kaudellakaan potentiaalinsa edellyttämää näyttöpaikkaa. Ei ole kuuluttamani takuuvarma pisteidentekijä, mutta ainesta miehessä siihen kyllä on ja palkkapyyntö on uskoakseni maltillinen. Pelityyliltään sopisi täydellisesti tähän taitokiekkokonseptiin. Kelpaisi minulle.

Epäilen, että ei ole halua siirtyä pois Kärpistä. Saa pelata hallitsevan Suomen mestarin riveissä, joka on myös ensi kaudellakin mestarisuosikki. Hyvin pelasi muutaman matsin mitä oli finaalisarjassa mukana. Voisi olla jopa ensi kauden Kärppien rosterissa. En tiedä onko KalPa Komulaisen perässä, mutta uskoisin kuitenkin miehen jatkavan Oulussa.
 

Uncle Ben

Jäsen
Voisikohan Komulaisen Joonas olla KalPan kiikarissa? Kun tiedetään rahan olevan tiukassa, voisi hän olla takavuosien Salmisen Sakarin tyyppinen haku. Todella taitava kaverihan on kyseessä. Saanee tuskin Kärppien nimivahvassa joukkueessa ensi kaudellakaan potentiaalinsa edellyttämää näyttöpaikkaa. Ei ole kuuluttamani takuuvarma pisteidentekijä, mutta ainesta miehessä siihen kyllä on ja palkkapyyntö on uskoakseni maltillinen. Pelityyliltään sopisi täydellisesti tähän taitokiekkokonseptiin. Kelpaisi minulle.

Niin, KalPan rosteri kaipaisi ehkä enemmän sellaista maalintekijätyyppiä, mutta miksei Komulainenkin kokoonpanoon istuisi. Hänellä vain taitaa olla vielä ensi kauden kattava sopimus Kärppiin, vaikka peliaika siellä voi aika tiukassa ollakin.

Junnujen sopimuksia (paitsi Kapanen, Kinnunen, Lyytinen ja moket) ei ole uutisoitu, mutta ei ole onneksi Pitkänenkään mihinkään karkaamassa. Tai ainakin on A-junnujen kesäharjoiteluryhmän julkaisussa mainittu harjoittelevan Liigan ringissä.

Täydennetään tätä nyt vielä sen verran, että juuri Mikael Seppälä, Miikka Pitkänen ja Jonne Tammelahan tekivät sitten vähän myöhemmin myös ensi kautta koskevat sopimukset. Ihan jees, tosin vain vuoden mittaiset diilit, mikä ei ehkä KalPan kannalta ole ihan optimitilanne. Nyt on vain KalPan osoitettava toiminnallaan, ja tietysti myös junnujen omilla otteillaan, että jatkosopimuksista voidaan keskustella myöhemmin.

-> Uutiset - KalPalle jatkosopimuksia nuorten lupausten kanssa
 

Zorba

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Täydennetään tätä nyt vielä sen verran, että juuri Mikael Seppälä, Miikka Pitkänen ja Jonne Tammelahan tekivät sitten vähän myöhemmin myös ensi kautta koskevat sopimukset. Ihan jees, tosin vain vuoden mittaiset diilit, mikä ei ehkä KalPan kannalta ole ihan optimitilanne. Nyt on vain KalPan osoitettava toiminnallaan, ja tietysti myös junnujen omilla otteillaan, että jatkosopimuksista voidaan keskustella myöhemmin.
Vuoden mittaiset sopimukset ovat tietysti sikäli riski, että timantit saattavat karata muiden näppeihin. Toisaalta, pidän ratkaisua varsin viisaana, etenkin menneiden sopimusten valossa. KalPassa on vähän turhan herkästi annettu nuorille kavereille pitkiä sopimuksia, joissa loppupään palkka on asetettu oletetun tai peräti toivotun kehityksen mukaan. Nuoria pitää kiinnittää pitkillä sopimuksilla, mutta olen sillä kannalla ettei liian aikaisin ja liian suurilla oletuksilla. Mielestäni tämä on varsin hyvä ratkaisu, sillä nämä tammelat ja pitkäset ovat vielä sen verran nuoria että kehityskaarta on vielä vaikea sanoa varmasti, vaikka potentiaalia onkin. Yksi kesä liigan mukana ja ensi kaudella Liiga-vauhdin haistelua niin ollaan paljon viisaampia sen suhteen, onko junnutähdissä ainesta nousta liigatähdiksi. Toki jos yllättävät ensi kaudella ja kysyntä herää muuallakin niin jatkosopimukset tulevat kalliimmaksi kuin jos nyt olisi tehty. Silloin suoritustasosta ja kehityksestä voidaan kuitenkin olla jo paljon varmempia. Pitää vain olla sitten hereillä heti syksyllä, jos junnut säväyttävät niin pikaisesti virittämään jatkosopimusneuvotteluja, ettei muut seurat ennätä väliin.

Toisaalta on reilua myös junioireita kohtaan, ettei nyt edes yritetä tehdä halvalla pitkää sopimusta, kun juniorin neuvotteluvaltit ovat vielä aika vähissä. Pitänee myös harjoittelumotivaation korkeammalla, kun taskussa ei ole valmiina kolmen vuoden liigasopparia, jossa viimeisellä kaudella rahaa on jo kuin roskaa.

Kaikenkaikkiaan, hyvä Kimmo!
 

Girardi #5

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers ja Kalapa
Ainoa väri tulevassa KalPan kaudessa ja joukkueessa on tuo keltainen paita, jebou. Siis ihan oikeasti, ärsyttää kuinka tasapaksu ja tylsä rosteri meillä on. Omia poikia ja taitoluistelua tiedossa.
 

Van Cleef

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, suomalainen/kansainvälinen jääkiekko
Ainoa väri tulevassa KalPan kaudessa ja joukkueessa on tuo keltainen paita, jebou. Siis ihan oikeasti, ärsyttää kuinka tasapaksu ja tylsä rosteri meillä on. Omia poikia ja taitoluistelua tiedossa.

Jäitä housuihin.
Olen eri mieltä ja ihmettelin vähän tämmöstä asennetta.
Kun katsoo rosteria niin meillä on yllättävänkin hyvä rouhija osasto (esim. Mutanen, Liedes, Kolehmainen, Hyvärinen), Omat kasvatit tuo väriä ja kiinnostavuutta, erittäin lahjakkaita nuoria pelaajia ja katsotaan keitä sitten on vielä nämä kaksi tulevaa pelaajaa (laituri ja pakki). Ennustan, että ainakin toinen tulee olemaan ulkomaanelävä.

Omia poikia on, muttei taitoluistelua. Liikkuvaa, kiekollista ja uskon, että taklauspeliin pyritään myös kun on edellä mainitun kaltaisia pelaajia.
 

Uncle Ben

Jäsen
Minusta tää joukkueen rakentaminen on nyt kaiken kaikkiaan ihan kohtalaisella tolalla. KalPa ei ole sellainen suurseura, joka voi rakentaa joukkonsa vain valmiiden pelaajien varaan, vaikka vähän sen tyyppiseen toimintaan viime vuosina syyllistyikin - mikä sekin on toisaalta ymmärrettävää, kun menestystä koitettiin kovasti jahdata. Nyt pitää vaan ottaa pari askelta taaksepäin ja rakentaa uutta nousua ja löytää uudet tommijokiset, tuomaskiiskiset ja teemuhartikaiset. Tämä tarkoittaa puolestaan sitä, että nuorille tai ei-niin-kokeneille pelaajille on uskallettava antaa vastuuta.

Ensi kauden joukkue on siinäkin mielessä lähtökohdiltaan ihan ok, että siellä on nyt mukana muutama kokeneempi kaveri, Voutilainen ja Jokela etunenässä, sieltä löytyy myös lupaavaa nuorta osaamista kuten Kapanen, Kinnunen ja Lyytinen, heitä vähän kokeneempia pelaajia, joilla kuitenkin parhaat vuodet pitäisi olla edessäpäin, kuten Ilomäki, Ruohomaa, Koivisto ja Rissanen, ja joukkoa täydentävät sanoisko vakaat, parhaassa iässään olevat liigakiekkoilijat tyyliin Timonen, Mutanen, Keränen ja Kilpeläinen.

Ei tuo porukka mikään mitalisuosikki ole, mutta minusta ei ole nyt tarviskaan. Ensi kaudella olennaista olisi saada peliä ja pelitapaa parempaan kuosiin, jotta edes näistä olemassa olevista pelaajista saataisiin parasta, tai ainakin selvästi parempaa, irti. Ja jos tuohon vielä onnistuttaisiin sopivat hyökkääjä- ja puolustajavahvistukset hankkimaan, niin aina parempi. Lieneekö vaikkapa Henri Ikosen siirtokorvausasiasta tullut mitään selkoa, sekin vaikuttanee ihan merkittävästi KalPan kykyyn hankkia vahvistuksia, siis jos tulee esimerkiksi nolla dollaria tai kaksisataaneljäkymmentätuhatta dollaria.

Ja pitäähän se oma kokoonpanohahmotelma tietysti olla, näin se menee, näillä tän hetken pelaajilla siis.

Janne Keränen - Jukka Voutilainen - Mikael Ruohomaa
Sami Mutanen - Arttu Ilomäki - Kasperi Kapanen
Janne Kolehmainen - Jaakko Rissanen - Jyri Junnila
Heikki Liedes - Saku Kinnunen - Toni Hyvärinen
Jonne Tammela - Miikka Pitkänen - Joona Harjama

Jussi Timonen – Joonas Lyytinen
Miika Koivisto – Mikko Jokela
Antti Halonen – Juuso Riikola
Mikael Seppälä
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös