KalPa - JYP to 15.9.2005

  • 12 614
  • 82

Bondarev

Jäsen
No niin, veljet ja sisaret! Nyt se sitten vihdoin alkaa... SM-Liiga.
Ja eipä juuri paremmalla mahdollisella tavalla voisi KalPan uusi Liigataival pyörähtää käyntiin, kun Niiralaan saapuu vieraaksi rakas "paikallisvastustaja" JYP.
Tulossa on kovaa vääntöä niin kaukalossa kuin katsomossakin. Luvassa lienee perinteisesti Sakari Kuosmasen tulkitsemana Finlandia hymni ennen ottelua. Tulee jo nyt kylmät väreet kun mietii tulevaa....

Ja vielä tulosveikkaus kehiin ---> 3-1 KalPa vie. Kurka heittää pari böysää ja Hakkarainen yhden. JYP:n ainokaisen iskee Tommi "känä" Kovanen.
 

RuuhkaTukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp, sympatiaa Jokereille
Hauska kaataa vanha tuttu!

Kalpalla vauhti ja taito riittävät Jypin kaatoon, mutta liigan entinen lilliputtien joukkue taklaa Kalpan hajalle. Laukaukset Kalpalle 35-24, mutta kun voima ei riitä, niin joutuu laukomaan huonoista paikoista. Lopputuloksena 2-4 Jypille. Kaksi maalia Piispaselle, joista toinen tyhjiin, yhdet mieheen Virtaselle ja Grünnille. Kalpan maalit Kasper Kenig ja Tomas Kurka.
 

wade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp ,Maple Leafs ,Blackburn Rovers
Jeps se on liigan avauspelin aika.
Ennakkoon heikommille ei passaa hävitä mikäli säälipleijarit kiinnostaa.
Enkä näin usko tapahtuvankaan, koska Kalpa on kaikilla osa-alueilla Jyppiä heikompi.
Eli 2-3 Jypille ja maalit Kalpalle Kurka*2 (kuka muukaan niitä tekisi?) ja Jypille Virtanen, Lawson ja Muller.
Maalivahtien torjunnat Jyp Wallinheimo 25 ja Kapanen Kalpa 35.
 

kaksyks

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Vielä kovin epäuskoisissa tunnelmissa torstain ottelua tässä osoitteessa odotellaan. Vielä en ole pystynyt sisäistämään sitä, että torstaina todellakin Liigakiekkoa Kuopiossa nähdään. Vielä ei perhosparvi mahassa liihoittele.

Tätä on kuitenkin odotettu keväästä 1999, jolloin KalPa viimeksi kaukalosta Liigakarsintojen jälkeen päät painuksissa poistui. Se hetki siis vielä tulee, kun töissä ei enää malta pysyä aloillaan ja vilkuilee kelloon kuumeisesti.

Sitä väitettä, että JYP olisi joka osa-alueella KalPaa vahvempi, en allekirjoita. Maalivahtipelissä minun papereissani KalPa on edellä, sillä mielestäni JYPin maalivahtiosasto on täynnä Liigatason kakkosvahteja. Puolustuksessa JYPillä on etulyöntiasema KalPan pakistoon verrattuna, joka on toistaiseksi vahvistunut vasta Hokista keväällä saapuneella Mikko Saavisella. Hyökkäyksessä KalPalla on enemmän liikkuvuutta, taitoa ja luovuutta, mutta JYPillä enemmän rutiinia SM-Liigasta ja fyysisyyttä. Eli ei tämä paperillakaan 0-100 Jyväskylään mene.

JYP avausvastuksena on paras mahdollinen. Ensinnäkin kyseessä on paikallisvastustaja, jota vastaan on takavuosilta kiihkeitä otteluita, ja otteluparin otteet ovat herättäneet kansan niin Kuopiossa kuin Jyväskylässä. JYP on avausvastustajana myös potentiaalinen voitettava. Ennakkokaavailuissa JYP on etenkin Immosen menetettyään asetettu samaan kastiin KalPan kanssa, vaikkakin mm. IS SM-Liiga rankkasi JYPin peräti kymmenenneksi.

Tämä ottelu on KalPalle tärkeä suunnannäyttäjä. Vaikka ottelussa KalPan riveissä ei vielä otteluun luistele todennäköisesti kuin vain yksi ulkomaalaisvahvistus, tsekkiläinen Tomas Kurka, on pelin oltava varsin kypsää. Voitto antaisi KalPalle hyvän startin kauteen, ja houkuttelisi katsojia Monttuun myös jatkossa. Tappio suurinpiirtein saman tasoista joukkuetta vastaan ei merkitse Maailman loppua, mutta voitto pönkittäisi varmasti joukkueen itseluottamusta.

Tästä tämä lähtee. Taistellen kohti sarjaa!

BTW, onko mitään tyhmempää palstan hukkakäyttöä, kun nuo "tulosveikkaukset" maalintekijöineen, laukauksineen ja torjuntoineen? Todennäköisesti niistä naputtaminen...
 

Brian Glough

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Valioliiga, KuPS, Mike Patton
SM-LIIGAA

Ei kannata nuolaista vielä Jyskylän suunnassa. Faktahan on se että Kalpa lähtee haastajana jokaiseen tämän kauden matsiin, mutta kauden avauskierroksella voi tapahtua ihan mitä vain.
Ennusteeni:
- Kalpa vie ottelun maalin erolla.
- Kapanen pitää nollan.
- laskekaa siitä!
- yleisöäkin tulee paikalle.
- makkarat loppuvat kesken, koska paikalla on muutama nälkäinen vierasjoukkuueen kannattaja.
- Fonzie laulaa maammelaulun

Mukavaa kun pelataan vuosien tauon jälkeen taas korkeimmalla sarjatasolla.
 

Leiska

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, SuKiKa
SM-liigan avausottelua olen odottanutkin jo viimeisen kuukauden ajan ja huomenna se vihdoin tapahtuu. Kausi käynnistyy perinteisellä paikallisottelulla KalPaa vastaan, jonka kohtaamista pääsarjatasolla on sitäkin jo odottanut. Kuuden kuukauden tauon jälkeen pääsee myös pitkästä aikaa käymään Niiralan Montussa, joten suurella mielenkiinnolla ja jännityksellä tässä huomista jo odottaa.

Samoista sijoista taistellaan, joten heti kärkeen olisi mieluisaa ottaa avausvoitto sarjanousijasta. Fanaattinen kotiyleisö tulee kuitenkin tsemppaamaan KalPan sellaiseen iskuun, että ns. nitropeli lienee luvassa.

Bondarev tuossa avausviestissään mainitsi yhdistelmän Sakari Kuosmanen ja Finlandia. Jos tämä todellakin pitää paikkaansa, niin kerrassaan loistava juttu. Sakaria toivoin avaamaan kauden Kuopiossa juuri Finlandialla, joten toivottavasti näin myös tapahtuu. Kylmät väreet todellakin menevät pitkin selkää, saa nähdä mitä se huomenna aiheuttaa (jos ja kun Kuosmanen Montussa kauden avaa).
 

Hele

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Kiimainen KalPa palaa liigakartalle

Kiima, intohimo, neitseellisyys, innostuneisuus, jne. ovat avainsanoja joilla KalPa avannee huomenna torstainan voittotilinsä jääkiekon SM-liigassa. Kun liigaohjelma julkaistiin kävi ilmi, että JYP joutuu ehkä kovimpaan paikkaan liiga-avauksessa. KalPa:llehan tämä käy oikein mainiosti ja se saa loistavan paikan avata kautensa parhaalla mahdollisella tavalla. JYP varmasti sytyttää ja antaa motivaatiota avata kausi hyvin.

Tämä ottelu ratkaistaan tahtotasolla, koska se tulee olemaan KalPan suurin valtti, ainakin alkukaudella, SM-liigassa. JYP on kauden alussa täysi kysymysmerkki, ja kysymysmerkkiä vahvistaa eilen Jukureiden kanssa harjoittelut erikoistilanteet. 40 minuuttia viidellä neljää vastaan ilman maalia herättää vähintäänkin huolestuneisuutta.

Jatketaan analysointia lähempänä h-hetkeä.
 

Naughty_S

Jäsen
Aika paljon kysymysmerkkejä

Todella harvoin edes kauden alussa on näin paljon kysymysmerkkejä ilmassa.
Hurja määrä lähtijöitä, ja jokaisen tilalle tulleen pelaajan osalta kalvaa vielä pieni epävarmuus. Tuntuu, että selviä (toimivia) ketjukoostumuksia ei oikein olla löydetty ilmeisesti ykkösketjuna toimivan Lawson-Piispanen-Virtanen -ketjun lisäksi. Toivottavasti ainakin kaksikko Hytönen-Jääskeläinen on yhdessä. Ylivoima on kuulopuheiden mukaan yhtä surkealla tasolla, kuin viime kaudella pahimmillaan. Voisiko neljän hyökkääjän + Kovasen muodostama ylivoimaviisikko toimia paremmin?

Olen eri mieltä nimimerkki "kaksyks":n kanssa JYPin maalivahtiosastosta. Itse en Wallinheimoa vaihtaisi Kimmo Kapaseen ainakaan tämänhetkisillä näytöillä/meriiteillä. Muilta osin taas olen rostereiden vahvuuksista samoilla linjoilla, mitenkään "100-0" ei materiaaliero todellakaan JYPin eduksi ole. Puolustuksesta löytyy ehkä selvimmät erot, mutta kaiken kaikkiaan samoista sijoista näillä jengeillä taistellaan. Kummankaan joukkueen rosteri ei ole valmis. Eivätkä ne siltä kyllä näytäkään.
 

Kulttimörkö

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja maajoukkueet
Siitä lähdetään että tämä ottelu on erittäin tärkeä molemmille. Jos lähdetään joukkueen materiaaleista ensin. Paperilla maalivahdit ovat samaa tasoa. JYPillä siis Wallinheimo aloittanee ja KalPalla Kapanen. Puolustus on JYPillä jonkin verran parempi, samoin hyökkäys. JYPillä Virtanen, KalPalla Kurka ovat sellaisia pelaajilta joilta odotetaan maaleja. Valmennus JYPillä mielestäni selkeästi parrempaa. Toisaalta, ei näitä pelejä ole paperilla ennenkään ratkottu vaan kaukalossa ja silloin tälläiset paperit heitetään roskiin ja keskitytään pelaamaan.

KalPa pelaa liigassa nyt monen vuoden tauon jälkeen ja uskoisinkin ettei sitä missään nimessä haluta aloittaa häviöllä. Lataus on varmasti kova KalPan pojilla, meidän kannalta tietenkin toivotaan että se menee vähän yli ja mailaa puristetaan jos ei heti onnistumisia tule. Tietysti, tässähän on myös KalPan vahvuus, tämä tunnelataus siis. Jos KalPa saa maalin melkein heti pelin alettua, vie tämä tunnelataus hurmioon ja tulokset ovat varmasti sen mukaiset.

JYPin täytyy ottaa tämä huomioon ja aloitettava maltilla. Vastassa kuitenkin ennakkoon heikompi vastustaja, jonka maalia vartioi erittäin hyvä maalivahti. Tunteita varmaan KalPa JYPin leirissä herättää joten voitto tästä tuntuisi varmasti hyvältä niin kannattajien kuin joukkueenkin mielestä. Kurka on pidettävä nyt ainakin hyvin kurissa. Uskotaan JYPiin ja kannustetaan ääänekkäästi. Mietitään sitten lisää kunhan kokoonpanot julkistetaan ja tehdään päätelmiä ottelun jälkeen.
 

Hypodermic

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Ei voi muuta sanoa, kuin että kyllä tätä on jo odotettukin! Vihdoin liiga taas pyörähtää käyntiin, ja ehkäpä parhaalla mahdollisella tavalla kun vastaan asettuu SM-liigaan paluun tekevä "paikallisvastustaja".

Kyseessähän ovat luultavasti kaksi erittäin tasaväkistä joukkuetta, mistään 100-0 asetelmasta JYPin suuntaan on turha puhua. Mukavahan se olisi tottakai kausi voitolla aloittaa. Tunnelmaa ei hallista varmasti tule puuttumaan. Kuopion hallissa en ole koskaan itse käynyt mutta pakkohan siellä on yleisön olla suorastaan liekeissä kun taas pelataan SM-liigassa! Hyvän tunnelman luovatkin sitten viimeistään me fanaattiset JYP-kannattajat joita lienee tulossa paikalle varsin runsaslukuisesti. Beware... :)
 

Nshr

Jäsen
Jo on aikakin!

Tätä ottelua olen odotellut jo vuosikausia. Vaikka JYP ja KalPa ovatkin kohdanneet toisensa harjoitusottelussa jo ennen kauden alkua, väittäisin huomisen olevan yksi kauden hienoimmista päivistä!

Itse sysäisin ennakkosuosikin viittaa kotijoukkue KalPalle. Miksi?
Pelkästään historiaa katsellessa nousijajoukkue (lajissa kuin lajissa) on alussa vahvoilla. Ei olisi mikään ihme, jos esimerkiksi viiden pelatun kierroksen jälkeen kärkiviisikosta KalPa itsensä löytäisi.
Muutenkin joukkue haluaa näyttää epäilijöille, että se kuuluu sarjaan. Mikä olisikaan parempi ajankohta kuin ensimmäinen ottelu?

Huomisesta vielä. Mikäli KalPa tulee saamaan ottelun alkuun maalin, tulee se herättämään täpötäyden Niiralan Montun sellaiseen hurmioon, josta JYPin on enää vaikea nousta.

Toisaalta, jos JYP saa ensimmäisen erän aikana maalin taikka kahden etumatkan, KalPan on pakko avata puolustuspeliä, jolloin JYPin vikkelät hyökkääjät saavat enemmän vapauksia hyökkäyspäässä.

Huomista odotellessa...
 

wade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp ,Maple Leafs ,Blackburn Rovers
Ensiksi kysymys kuka fonzie?
Sitten tuohon 2-maalivahti nimittelyyn käsiksi:Kapanen pelasi viimekaudella huikeat 3 peliä ja mikä takaa miehen olevan kunnossa loukkaantumisen jäljiltä.
Lisäksi Wallinheimo on kokeneempana huomattavasti varmempi nakki Jypin puolustuksen taakse kuin Kapanen. Kapasella ei lisäksi ole mitään näyttöjä rupusakin maalilla pelaamisesta vrt. Wallinheimon viimekausi vs. Kapasen kausi Kalpassa 98-99. Ei tainnut mitään juhlaa olla vai? Puolustus meillä on isompi rutinoituneempi ja taitavampi. Hyökkäys meillä heikkoa liigatasoa ja kalpalla mestistasoa miinustettuna Hallilla ja Kapasella.
Tulleet vahvistukset eli Kurka vs. Muller & Lawson lienevät suht tasan.
Ei ole meillä ylivoima pyörinyt, mutta ilmeisesti harjoituspelien raporttien mukaan se ei ole sitä tehnyt kalakukoillakaan.
 

Are

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, S.L Benfica, Getafe, Pool
wade kirjoitti:
Ensiksi kysymys kuka fonzie?

Täh? Kyllähän nyt kaikki Fonzien tietää! Elävä legenda. Mieshän on niittänyt mainetta myös mm. valtakunnallisessa radioverkossa YleX:n Pietarinkadun Oilers Showssa, jossa Nilviäisten viime kevään ohjelmistoon kuului toistuvasti soitto Fonzielle. Mies on myös olennainen osa KalPan huoltojoukkoja.
 

The Johtaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Jokipojat, Tommy Kilponen
Wade ei paljoa enempää voisi väärässä enää olla. KalPan kauden 98-99 joukkueen tason näkee suhteellisen hyvin jo sen kauden sarjataulukkoa vilkaisemalla. Ei mennyt hyvin ei. MUTTA. Seuraavassa muistoja lonkalta ko. kaudelta nimenomaan siitä, ettei Kapasella ole ihmeempiä näyttöjä rupusakin maalilla. Pelasi tuolla kaudella noin 50 ottelua, maalia kohti per ottelu tulleiden laukausten määrä lähenteli keskimäärin 40:ä, joista aika hyvä määrä oli vielä 1-0 tilanteita. Torjuntaprosentti tuolta kaudelta oli 92. Ihmettelen itse vieläkin, että miten se pystyi olemaan niin KOVA, kun laukauset eivät todellakaan olleet mitään purkukiekkoja. Notta Kapaselta löytyy rupusakin maalilta aika perkeleen kova näyttö!

Osoitti HPK:ssa, että osaa torjua myös voittoja, kun oma joukkue osaa laittaa kiekkoa pussiin.

Timrå taas on pelannut suhteellisen iloista jääkiekkoa, ei mitään 2000-luvun Jukurit-"kiekkoa". Kapanen oli suurin tekijä, että Timrå nousi Elitserienin alakastin joukkueesta aina kärkinelikon vakiovieraaksi asti. Timrå ei todellakaan ollut neljän joukossa pelaajabudjettien suhteen. Pienen Timrån jo useamman kauden ajan kestäneestä tuhkimotarinasta paras konkreettinen osoitus on se, että seuran tuotteita myytiin Ruotsissa ylivoimaisesti eniten, olikohan noin 600 000 eurolla kauden aikana.


Kun Ikku pääsee vireeseen ja yhteistyö puolustajien kanssa toimii kuten hän haluaa, saa Wallinheimo pelata elämänsä kevättä koko kauden pystyäkseen haastamaan Kapasen tasaväkisesti. Ei tee Wallinheimosta yhtään huonompaa maalivahtia, mutta parhaimmillaan Kapanen on tästä kaksikosta se parempi maalivahti.
 

Kulttimörkö

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja maajoukkueet
The Johtaja kirjoitti:
Kun Ikku pääsee vireeseen ja yhteistyö puolustajien kanssa toimii kuten hän haluaa, saa Wallinheimo pelata elämänsä kevättä koko kauden pystyäkseen haastamaan Kapasen tasaväkisesti. Ei tee Wallinheimosta yhtään huonompaa maalivahtia, mutta parhaimmillaan Kapanen on tästä kaksikosta se parempi maalivahti.
Tästä voi varmasti keskustella maailman loppuun asti. Mielestäni Wallinheimo on erinomainen maalivahti. Mielestäni jopa parempi kuin Kapanen, mutta toki Kapanen on myös erinomainen maalivahti. Erot eivät ole hyvänä päivänä kovinkaan suuret, mutta valehtelematta värilasien läpi katsottuna Wallinheimo on mielestäni se parempi maalivahti. Uskoisin että saman mallin lasit ne on sullakin päässä kun mietit kumpi on parempi.

Jottei menisi pelkäksi väittelyksi niin totean että antaa itse pelaajien näyttää kumpi on parempi. Varmasti molemmille on tulossa hikinen ilta oman puolustuksen sössiessä siinä edessä.
 

Groove Armada

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Starkin noutopihan parakki
On pakko myöntää että JYP joutuu heti kättelyssä pahaan paikkaan. Vaikka Kalpa onkin nousijajoukkue, se ei kuitenkaan poista sitä faktaa että helpompiakin vastustajia olisi aloitukseen löydetty. Kuopiossa pelataan SM-Liigaa ensimmäistä kertaa moneen vuoteen, ja se ei voi olla näkymättä kotijoukkueen ja yleisön latauksessa. Kalpa lähtenee otteluun varmasti aivan todella kovalla temmolla ja itseluottamuksella, ja jos ensimmäisen 5 minuutin aikana ei maaliverkko JYPin päässä soi, pidän sitä jonkinsortin yllätyksenä. Tämän jälkeen puntit kuitenkin tasoittuvat ja viimeistään toisen erän alussa JYP vie ja Kalpa vikisee - pelaajien kokemattomuus liigasta ei kuitenkaan voi olla näkymättä mitä pidemmälle ottelu menee. Varsinkin kun kyse on kauden ensimmäisestä pelistä, se korostuu.

Maalin suulla nähdään molemmilla joukkueilla kokenut veskari, jotka onnistuessaan ovat liigassa keskivertomolarin yläpuolella. Nähdään Wallinheimolta nyt se unelmakausi jota mies itsekin odottaa? Kuinka Kapanen hallitsee tilannetta Kuopiolaisten pienen puolustuksen takana? Nämä ovat kysymysmerkkejä joihin itse odotan vastausta vasta useamman pelin jälkeen. Maalivahdit tuskin tätä peliä tulevat ratkaisemaan.

Hyökkäyksessä JYPillä on kaikesta huolimatta tarjota huomattavasti laajempi kirjo mahdollisia ratkaisijoita. Jo heti kauden alussa on lupa odottaa viime vuotta suurempaa panosta ainakin Carlo Grunnilta sekä Arsi Piispaselta. Näiden lisäksi suurempaa roolia tulee todennäköisesti ottamaan ainakin Jari Jääskeläinen, jonka paikkaa joukkueessa ei enää 10 pelin jälkeen kukaan kyseenalaista. Veikkaankin miehen nousevan parrasvaloihin Hauhtosen korvaajana. Varmoiksi miehiksi voitaneen kuitenkin sanoa vain ja ainoastaan Virtanen sekä harjoituspeleissä yllätävänkin pirteitä otteita esittänyt sveitsiläinen Muller. Näiltä on lupa odottaa ratkaisuja jo huomenna. Mielenkiinnolla odotan myös Lucas Lawsonin ensiesiintymistä liigajäillä.

Tämän kirjoittaminen tuntuu kyllä oudolta, mutta puolustuspäästä JYPiltä puuttuu nimenomaan käsiä. Korhosen kokoinen aukko on täyttämättä ja Kovasen profiilinnosto tuskin auttaa tässä ongelmassa niin paljon kuin ajatellaan. Uusia vastuunkantajia tarvitaan. Peruspuolustaminen on mielestäni kuitenkin hanskassa paremmin kuin yleisesti oletetaan. Marttinen, Huzschk^^ ja Koivu ovat varmoja puolustuspään luutijoita. Koivulta odotan breikkaamista joukkueen parhaimmistoon.

Kalpasta en valitettavasti osaa kovin paljoa kirjoittaa joten jätän sen kokonaan tekemättä. Puolustus vaikuttaa pienikokoiselta ja hyökkäys huutaa pomminvarmaa ratkaisijaa. Kalpalla lähtökohta onkin nimenomaan joukkueen yhteen pelaaminen sekä pakollinen venyminen. Kuten JYPilläkin, edessä varmasti on vaiketa ja kuivia kausia. Rutiinin puute voi näkyä alkukierroksilla.

Oma veikkaukseni onkin, että JYP vie. Arvataan nyt lukemin 1-5.
 

Jani82

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, Detroit Red Wings, Arsenal FC
Kuusi vuotta, viisi kuukautta ja kaksikymmentäkuusi päivää sitten oli edellisen kerran mahdollisuus astua tuttuun Niiralanmonttuun SM-liiga peliä varten ja tänään se koittaa uudestaan.
Keski-Suomen ylpeys JYP saa kokea Savon uuden nousun kunnolla.

Lippuja on mennyt vanhojen hyvien aikojen malliin, että melkoisen täyttä on luvassa huomenna.
Loppuunmyyty halli ei ole mahdottumuus, mutta ilta kruunataan jo alussa kun Sakari Kuosmanen avaa liigakauden Finlandiahymnillä.
 

kimmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, FC Barcelona
Tää matsi on aika selkee homma, ei JYP ole koskaan osannut pelata hurmoksen avulla päälle tulevia kotijoukkueita vastaan. Lukemat tulevat olemaan luokkaa 4-0, 5-1. Ja totta puhuakseni nuo lukemat tuntuisivat ihan siedettäviltä. Hienoa että JYP fanit silti jaksavat touhottamalla lähteä Kuopioon peliä kattomaan, vaikka JYPin ykkössentterinä häärii Arsi Piispanen. Ja Matti Alatalon mukaan korvaajaa ei Immoselle ole edes näköpiirissä. Surullista.
 

majuho

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
No niin, tänään se tosiaan sitten alkaa. Täytyy myöntää että perhosia on vatsassa, ja pelko perseessä. Nimittäin jotenkin on sellainen kutina että Kalpa saa mahtavan alun, ja meidän pojat ei osaa olla hereillä heti alusta. Tottakai on luonnollista että Kalpalla on hurmos päällä, ensimmäinen liigapeli vuosiin, kotihalli, ja vastassa JYP. Siksipä JYPin täytyy osata pelata ottelun alku maltilla, unohtaa savolaisten ulvominen katsomossa ja keskittyä vain omaan peliinsä. Harmi etten itse pääse Kuopioon katsomaan, mutta kannustakaa JYPiä minunkin edestäni... Tulosveikkaus.. jaahas, pakko olla kuitenkin optimistinen 2-3 JYPille.
 

vsop

Jäsen
On ollut surullista lukea muutamien ruikuttajien ajatuksia koko kesän ajan. Toivottavasti tilanne palaa normaalille tasolle runkosarjan otteluiden alettua. JYPillä ja KalPalla on mahdollisuudet pelata sarjassa siinä kuin muillakin, kausi on pitkä, joukkueilla on ylä- ja alamäkiä jne. Pisteitä tulee kaikille joukkueille, toisille enemmän ja toisille vähemmän. Otteluiden mielenkiinto onkin nyt keitä nousee esille vastuunkantajiksi joukkueissa, sillä moni ns. mediapelaaja siirtyi muualle pelaamaan. No se siitä ja ei sen enempää.

KalPa ja JYP pelaavat siis monen vuoden tauon jälkeen samassa sarjassa ja huhujen mukaan Niiralan monttu on illan ottelussa täynnä katsojia. Jo tämä on hyvä asia molemmille joukkueille jo taloudellisessa mielessä ja toivottavasti ottelusta tulee tasainen, että markkinamiesten on helpompi markkinoida seuraavia koitoksia, jotta katsomot pullistelisivat.

Itse joukkueet pelasivat yhden harjoitusottelun ja siinä talkoossa JYP oli voitokkaampi. Nyt kuitenkin taistellaan sarjapisteistä ja samalla tuo otteluun enemmän panosta. KalPa on minulle tuntemattomapi joukkue ja siitä minulla ei toistaiseksi ole oikeastaan mitään mielikuvaa. JYP on pelannut harjoitusottelunsa mielestäni testailemalla pelaajia eri koostumuksissa, joita kakkosvalmentaja Kurkinen lienee Alatalon suostumuksella tehnyt. Itse en ole kaikin osin vakuuttunut JYPin kokoonpanon toimivuudesta illan ottelussa. Veikkaan ainoastaan ottelusta tulevan tasaisen.
 

Suomi-Salama

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Pahaa pelkään, että kuokkaan tulee. Vaikka JYP:llä on aavistuksen verran kovempi materiaali, on kaikki muut seikat KalPa:n eduksi. Tärkeimpänä pidän kotihurmosta pitkän korpivaelluksen päätteeksi. Klassisesti sanottuna avausmaalin merkitys on ääretön. Jos KalPa sen saa, ei heidän voittoa estä mikään. Jos JYP sen tekee, tulee ottelusta hermoja raastava, mutta väkisin siinäkin tapauksessa KalPa ainakin tasoihin pääsee.

Toivon toki olevani väärässä, mutta pelko on päällä.
 

The Johtaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Jokipojat, Tommy Kilponen
Voe mahoton paikka! Olo on tosiaankin kuin aikanaan metrin lyhyempänä jouluaattoaamuna.

Aamu toi tullessaan epätodellisen olon, jota ei tullut aiemmin 3. finaalin ratkettua, liigapaikan varmistuttua kuin Pitsiturnauksessakaan.
Olo on kuin urheilijalla arvokisoissa ennen aikaista aamun suoritusta, pitäisi läpsiä itseään poskille ja herätellä elimistöään. Epäilen, että myöhemmin päivän aikana lataus kasvaa sen verran, että elimistö kuluttaa energiaa tavallista enemmän ja illalla poika on hyvin väsynyt.

Se ON vastassa jälleen JYP. No more Jukurit. Aika näyttää osoittautuvatko epäilykset oikeiksi, notta Jyväskylässä on myös kannattajat saman verran parempia tapauksia Mikkeliin nähden kuin joukkuekin.


Mikäli halli on täysi, olen onnellinen. Mikäli tulee kotivoitto, olen onnellinen. Mikäli halli ei ole täysi, olen hieman pettynyt. Mikäli kotivoittoa ei tule, olen hieman pettynyt. Minulle riittäisi yksinkertainen onnellisuus.

Loppuun vielä kaksi täysin objektiivista mielipidettä;
Mikäli KalPa voittaisi sarja-avauksen, olisi se positiivisin asia JYP-KalPa jännitteen ja kiinnostavuuden palautumisen suhteen.
Mikäli KalPa tekisi sarja-avauksen ensimmäisen maalin, olisi se positiivisin asia ottelulle.

Koska vain täydelliset amatöörit veikkaavat, ennustan sarvet pystyssä tuloksen olevan neljän erän jälkeen 2-2 ja rankkarikisan irtopisteen päätyvän JYPin pussiin.


Tervetuloa JYP sekä JYPin kannattajat lämpimästi Kuopioon ja Niiralan Monttuun!
 
Suosikkijoukkue
JYP, Pittsburgh Penguins, PS Kemi Kings
No niin tanaan se sitten alkaa... Piruvie kun en ole paikanpaalla!!! Meikamanne majailee tallahetkella kiinassa ja kiekon seuraaminen onnistunee vain nain netin kautta. Todella hienoa, etta Kalpa on takaisin liigassa ja mielenkiinnolla odotan miten joukkue parjaa. Tamanpaivan ottelusta veikkaan tasaista vaantoa, koska kaudenalku on molemmille todella tarkea itseluottamuksen kannalta.

No taytyy lahtea talsimaan juna-asemalle... Pidan peukkuja koko matkan... Helmikuussa nahdaan Hippoksella!!! Kannustetaan Jyp voittoon!!! Tulos veikkaus 1-2 Jyp vie!!
 

Mosabacka

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Suomi-Salama kirjoitti:
...mutta pelko on päällä.
Sen verran pitää olla Keskeisen Suomen patriotismia ja kasvukeskuksen uhoa, että ei nyt toki vanhan kulttuurikaupungin, mutta nykyisin esimerkiksi asukasluvuilla mitattuna Jyväskylään verrattuna kohta kakkoseksi jäävän, vasta pinnalle nousseelle KalPan jääkiekkojoukkueelle noin vain hävitä. Ihan sama onko JYPin joukkue kannattajien mielestä valmis tai viimeisen päälle iskukykyinen, niin voittoahan Niiralanmontusta lähdetään hakemaan, vai?

Kotiin jääville Kari Tyni välittää tuliset ottelun tapahtumat radio Jyväskylän taajuuksilla (102,5 megahertsiä) sekä internetin välityksellä ja yrittää varmasti omalla verbaalisella panostuksellaan tuoda sarjapisteet Jyväskylään tuliaisiksi. Lisäksi sanallisesti peliä seuraavat saattavat kuulla JYPin uusien kasvojen Tynin antamia "virallisia" lempinimiä.

Voitto kotiin eikä mummolaan.
 

Jani82

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, Detroit Red Wings, Arsenal FC
Istumapaikkaliput on sitten KalPan virallisten sivujen mukaan loppuunmyyty.
Melkoisen paljon porukkaa siis luvassa tänään Montussa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös