KalPa 2004-2005

  • 158 914
  • 915

The Johtaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Jokipojat, Tommy Kilponen
Viestin lähetti Winger
The johtajalle sellaiset terveiset, että sinä se tykkäät siitä vastuun pakoilemisesta ja ennakkosuosikin paineiden siirtämisestä muille. Varsinkin Sportille. Eiköhän kaikki ole jo valtakunnallisestikin hyväksyneet sen, että kalpa on se joukkue, joka sinne liigaan pyrkii NHL-apujen ja Kapasen kanssa. Kaukana perässä tulevat sitten Sport, Jukurit, Kookoo ja Hokki. Onhan se jo kabineteissakin sovittu, että kalakukot nousee liigaan kaudeksi 2005-2006.


Onnea Vaasa, tällä viikolla avataan uusi Dressmann myymälä Ahvensaareen. Eikun. Onnea Vaasa, Wingerin tekstin kaltaista jöötiä sieltä(kään) suunnalta ei ole vielä tullutkaan.
Onneksi Suomi on sen verran leveä maa että hengityksesi ei tuon jöötin suustasi yökkäämisen jälkeen sentään tänne asti tuoksu.

Mahdan minä elää vanhaksi mummoksi jos klishee pitää paikkansa.
Vastuun pakoilu, NHL-avut & Kapanen, mm. Sportin kaukana perässä tuleminen ja kabinetti-päätös - "Onko hätäkeskus? Palleani taisi revetä, saisinko ambulanssin osoitteella Johtaja, Kuopio?"


Onko Vaasan suunnalla tullut huutoon uusi trendivaate, kaksipuoleinen takki?
Kun tuntuu, korrrostan (terveiset Paavo.M Petäjälle) sanaa tuntuu, että keväällä sielläpäin vähän toppuuteltiin että ei KalPalla nyt niin kova materiaali ole että se selkeä voittajasuosikki olisi, ja nyt -kun joukkue saanut riveihinsä mm. Suoraniemen ja Fandulin sekä Allenin ja pelannut kuuleman mukaan jo hyvin harjoitusotteluissa- sitten sarjan kiihkeimmät fanaatikot koittavat mahdollisimman vähällä kehumisella -jos ei jopa jo vähättelylläkin- nostaa KalPaa takaisin paalupaikalta lähtijäksi.

Onko Vaasassa sitten alettu miettimään että oman joukkueen kovuuden julkisesti rummuttamisen jälkeen mahdollinen Mestikseen jääminen olisi luonnolle liian kova paikka?

Siitähän tässä taitaa olla juuri kyse, halutaan startata vasta toisesta lähtöruudusta niin ykköseksi kiipeäminen olisi niin paljon kivempaa, ja jos kakkoseksi jäätäisiin niin on pidetty oma taso hyvin koko pitkän kauden ajan.


Oma mielipide on että se kohta lie jo kulttimaineessa oleva Mestiskauteen 04-05 lähtevän suosikkijoukkueen viitta kuuluu hulmuamaan Tammisen hartioille.
KalPan selkeä, julkisuudessakin suoraan ilmoitettu, tavoite on uusia kauden 03-04 Mestis-mestaruus tulevalla kaudella.
Siihen uskon ja sen takana seison. Ja jos liiga kutsuu, minulla ei nouse siitä(kään) asiasta seisomaan. Sillä jos pelkkä liigapaikka riittäisi, ei sinne kannattaisi silloin edes tähdätä.


Mieleni on luottavainen kevään suhteen näin kakkosruudusta lähdettäessäkin jo senkin takia että voitettiinhan myös viime keväänä mestaruus ei-paalulta startaten.
 

Castillo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaikki jotka Sport kaudella 2015-2016 voittaa.
Viestin lähetti Horizontal
Ensiksi kiitos Sumulle lohdutuksen sanoista ja toiseksi The Johtajalle: hanki aivot!

Ja, että anteeksi pitäisi pyydellä?!?! Huh huh
Voisit oikeesti jätkä vähän nyt kelailla tätä juttua. Onko joku pyytänyt sinua pyytämään anteeksi sitä, että et pidä KalPasta? häh? HÄH?
 

Rocco

Jäsen
Viestin lähetti Korhonen
Käsittääkseni myös Sportilla on ollut taloudellisia vaikeuksia lähihistoriassa (tästä en ole kyllä täysin varma, pahoitteluni jos ei pidä paikkaansa)

Totta se on että Sportille tuli taloudellinen syöksykierre kun liiga suljettiin. Osansa tästä otti pelaajien pitkät sopimukset, joita ei saanut uudelle tasolle laskettua millään kun katsojamäärät romahtivat yli puoleen entisestä... uusi v***n kallis halli jne jne..

Nythän niistä ongelmista ollaan päästy yli ja täytyy sanoa että hyvää työtä tekivät Sportissa tuolloin. Konkurssiin ei haluttu mennä ja onneksi seurajohto teki kaikkensa että ei menty. Taitavat tänä päivänä olla tyytyväisiä täällä kaikki. Seura, kannattajat, pelaajat, yhteistyökumppanit, Vaasan Kaupunki + lähialueet...
 

Winger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport
Viestin lähetti The Johtaja
sitten sarjan kiihkeimmät fanaatikot koittavat mahdollisimman vähällä kehumisella -jos ei jopa jo vähättelylläkin- nostaa KalPaa takaisin paalupaikalta lähtijäksi.
Aivan. Johan tästä puhuu jo KalPan urheilullinen menestys. Joukkue oli kovaa luokkaa viime kaudella. Ja voitko väittää, että ainoastaan Sport on vahvistunut viime kaudesta? Nimet Mustonen, Kenig&Kenig, Kaartinen jne puhuvat vähän eri kieltä. Puhumattakaan teidän lupaamastanne "ykkös-sentteristä", kuka sitten tuleekaan olemaan.
Onko Vaasassa sitten alettu miettimään että oman joukkueen kovuuden julkisesti rummuttamisen jälkeen mahdollinen Mestikseen jääminen olisi luonnolle liian kova paikka?
Kyllä se on kova paikka, jos mestikseen jäädään. Harmittaisi, mutta eipähän voisi syyttää yrityksen puutteesta. Siitähän tässä ei ollut kysymys. Taisit sivuuttaa tässä koko homman pointin.
Siitähän tässä taitaa olla juuri kyse, halutaan startata vasta toisesta lähtöruudusta niin ykköseksi kiipeäminen olisi niin paljon kivempaa, ja jos kakkoseksi jäätäisiin niin on pidetty oma taso hyvin koko pitkän kauden ajan.
Sitähän sinä olet kokoajan yrittänyt. Taitaa pelottaa, kun et pysty sitä myöntämään. Sen vuoksi, että toistelet paineiden siirtämistä toiselle joukkueelle, jotta oman joukkueen lähtökohdat olisi paremmat. Tosin eihän tämä ole kuin puhetta. Se, mikä on totuus on aivan eri asia. Ei juurikaan vaikuta itse kauden sijoitukseen, siirtelet sinä sitä batman-viittaa sitten kenelle tahansa.
 

The Johtaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Jokipojat, Tommy Kilponen
Minun ei todellakaan tarvitse tarjota ennakkosuosikin viittaa länsi-rannikolle paineiden takia.
Joukkue -ja jopa oma päänikin- osoitti kestävänsä paineet jo viime keväänä erittäin hyvin [ainoa takaisku oli 4. finaalin jatkoajan passiivisuus, joka tosin kuitattiin jo heti 5. finaalin 4:nnessä erässä]. Suosikin viitan tarjoan Vaasaan sen oikealla perusteella, tämän hetken parhaalla materiaalilla.
Jos koittaisin suosikin paineita siirtää pois, kerrotko Winger miksi sitten kerron samassa tekstissä seuran- joukkueen- ja oman tavoitteeni ja ilmoitan että sen takana myös seistään? Kyllä, syynä hyvä olisi se että "koska sinä olet tyhmä". Se vaan kumoutuisi jo sillä että en ole tyhmä.
 

z@mboni

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Asian vierestä!?

Nyt tässä topicissa on mielestäni menty hieman asian viereen... Itse olen sitä mieltä, että antaa harjoitusotteluiden tulosten olla omassa arvossaan. Peleissähän kokeillaan eri kuvioita ja kokoonpanoja! Tuloksella ei niin suurta painoarvoa ole, vaikka maistuuhan voitto aina makealle ja sehän se suurta yleosöä kiinnostaa. Viime vuonnahan KalPa taisi viedä eräässä harkkamatsissa Jukureita ihan kunnolla, mutta mitenkäs itse sarjassa kävi. Taisi Jukurit antaa kunnon vastuksen ja nappasi pisteitäkin ihan kiitettävästi ja hyvä finaalisarja kaupan päälle!

Katsotaanhan kuka vie runkosarjan ja kuka sitten saa kunnian keväällä nostaa pokaalin ilmaan ja nähtävästi jatkaa matkaa nähtästi kohti liigaa.

Niin ja sitten Kenigin veljeksistä sen verran, että kavereilla on ihan eri meno päällä kun viime kaudella. Molemmat kuulema viihtyvät täällä hyvin ja nauttivat hyvästä valmennuksesta!

Eli keskitytään tällä puolella KalPaan ja annetaan poikien hoitaa homma kotiin!
 

Castillo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaikki jotka Sport kaudella 2015-2016 voittaa.
Re: Asian vierestä!?

Viestin lähetti z@mboni
Niin ja sitten Kenigin veljeksistä sen verran, että kavereilla on ihan eri meno päällä kun viime kaudella. Molemmat kuulema viihtyvät täällä hyvin ja nauttivat hyvästä valmennuksesta!
Itse ainakin näin sen saman Kasper Kenigin kentällä, kuin Sportissakin. Seuraava vaihde tässä hänen "Mä oon vaan ihan tavallinen kaspu" -sarjassa on se, että hän alkaa hakkailemaan pleksejä. Veli Maxillakin oli selkeästi havaittavissa samanlaisia taipumuksia, mutta hänen kohteenaan olivat maalitolpat. Mihinkäs koira(t) karvoistansa pääsisivät?

Kaikesta huolimatta uskon kääpiön tylyttävän ensi kaudella Vaasan "paljon puhetta, vähän tekoja" Sporttia ainakin muutamassa pelissä tehden jokaisesta paikastaan maalin. Jopa ne metrin päästä lähtevät lämärit eivät Sporttia vastaan mene kalaverkkoihin, vaan löytää tiensä ainakin kahden tolpan kautta maaliin. Näitä on nähty jo menneinä vuosina kymmeniä kertoja.
 

Jufo lll

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
No niin pitää kai sitä minunkin jo heräillä seuraavaan kauteen, kun ensimmäiset harjoitusottelutkin on jo pelattu.

Uusista pelaajista en osaa oikein sanoa mitään, kun en ole yhtään harjoitusta tai harjoitusottelua käynyt katsomassa. Parhaimpina hankintoina pidän Mustosta ja Pistoa, sillä näistä kahdesta on jäänyt hyvä kuva kun heidän pelejä on joskus tullut katsottua. Piston peleistä on kylläkin jo 5 vuotta aikaa, (muutamaa yksittäistä peliä lukuunottamatta), mutta jos mies on edes yhtä hyvä kun silloin, niin hyvä on. Mustosesta jäi taas viime kaudesta vain mukavat muistot Hokista. Kuusistosta ja Kaartisesta en osaa oikein sanoa mitään, ei ole tullut miehiä niin tarkkaan seurattua. Kaartisesta nyt tiedän tietenkin sen mahtavan toissakauden lukemat, mutta mitään muistikuvia ei mihestä ole jäänyt. Kummatkin varmasti hyviä hankintoja.

Mutta sitten nämä Kenigit, siis miksi ne kummatkin piti tänne tuoda, eikö tosiaan ollut parempia tarjolla? Maxista nyt ei ole kun muutama muistikuva ensimmäiseltä Liiga-kaudeltaan (2002-2003) ja joku juttu jääkiekkolehdestä veljensä kanssa, mutta sen jälkeen ei mitään. Kasperista taas on muistan vain viime kauden Sportista, joka ei nyt niin kauhean hyvä ollut. Miehen piti olla yksi joukkueensa kantavista voimista, mutta taisi ollakin vain oikea riippukivi. Jalat ja suu miehellä taitaa ainakin käydä, toivottavasti ensikaudella myös kädet käyvät tarpeeksi useasti ilmassa maalin merkiksi, siksi se kai tänne on hommattu. Kummatkin veljeksistä ovat kuullema aikamoisia kiukuttelijoita, mutta toivottavasti Hannes ja Mika saavat pojat kuriin kuten saivat myös Setzingerin.
Viestin lähetti z@mboni
Niin ja sitten Kenigin veljeksistä sen verran, että kavereilla on ihan eri meno päällä kun viime kaudella. Molemmat kuulema viihtyvät täällä hyvin ja nauttivat hyvästä valmennuksesta!

Toivottavasti ovat tuota mieltä myös kauden jälkeen.

Ja sitten tämä mystinen "ykkös-sentteri" en usko, että ketään on tähän joukkueeseen enää tulossa, paitsi Timonen ja ehkä myös Kapanen keväällä jos NHL-lakko kestää koko kauden.
 

Luu2

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Viestin lähetti Jufo lll
Ja sitten tämä mystinen "ykkös-sentteri" en usko, että ketään on tähän joukkueeseen enää tulossa, paitsi Timonen ja ehkä myös Kapanen keväällä jos NHL-lakko kestää koko kauden.
Itse olen täysin varma, että sentteri tulee. Jo pelkkä lukumäärä on riittämätön koko kautta varten. Hämäläinen, M.Kenig ja Miettinen - siinä ovat KalPan sentterit tällä hetkellä. Samuli Määtän kyvyt eivät mielestäni riitä tälle tasolle. Suomisarja -vierailu saattaisi tehdä pojalle hyvää.

Sitten toinen asia josta haluaisin keskustelua syntyvän. Eli kuka KalPan peluri tulee mielestänne nostamaan tällä kaudella eniten tasoaan viime kaudesta? Ja tason nousu joukkueurheilussa tarkoittaa tietysti usein pistetilaston parantumista edellisvuodesta. Voi sanoa usemmankin pelimiehen, jos sille tuntuu.

Itselläni kovimmat odotukset kohdistuvat kaksikkoon Jussi Savolainen ja Aki Keinänen. Molemmilla on kykyjä ja mahdollisuuksia nousta aivan Mestiksen terävimpään kärkeen, jos kaikki hyvin menee.

Savolainen on isoksi pakiksi sulavasti luisteleva ja hyvin kiekkoa jakava. Vaikuttaisi sille, että laukaukseenkin on kesän aikana tullut lisää painoa ja tarkkuutta. Keinäsen kautta saattaa sotkea armeija, mutta ei se automaattisesti niin mene. Veikkaan, että Aki nostaa tasoaan viime kaudesta reippaasti intistä huolimatta. Laitetaan nyt vielä tällainen runkosarjan pisteveikkaus:

Jussi Savolainen
2003-04 44. 3+8=11
2004-05 44. 8+20=28

Aki Keinänen
2003-04 40. 13+15=28
2004-05 39. 20+20=40
 

Are

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, S.L Benfica, Getafe, Pool
Viestin lähetti Luu2
Samuli Määtän kyvyt eivät mielestäni riitä tälle tasolle. Suomisarja -vierailu saattaisi tehdä pojalle hyvää.


Itselläni kovimmat odotukset kohdistuvat kaksikkoon Jussi Savolainen ja Aki Keinänen. Molemmilla on kykyjä ja mahdollisuuksia nousta aivan Mestiksen terävimpään kärkeen, jos kaikki hyvin menee.


Aki Keinänen
2003-04 40. 13+15=28
2004-05 39. 20+20=40

Määttä löi hokkarit naulaan. Ei siis pelaa enää KalPassa. Keinänen taas ei ole päässyt jäälle, kun muutaman kerran joten ei kannata ladata liikaa paineita harteille. Jos pelaa samanlaisen kauden kuin viime vuonna niin voidaan pitää onnistuneena.
 

Castillo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaikki jotka Sport kaudella 2015-2016 voittaa.
Viestin lähetti Are
Määttä löi hokkarit naulaan. Ei siis pelaa enää KalPassa.
Koska tämä tapahtui? Ukko oli ainakin nelosketjussa KalPassa Kajaanissa. Ei se mitenkään erityisen huono ollut, mutta en kyllä hänen ympärilleen olisi lähtenyt joukkuettakaan kasaamaan.

KalPalle alkaa tulla kiire tämän sentterin kanssa. Vapaana olevia hyviä ja halpoja senttereitä kun en usko enää markkinoilta hirveästi löytyvän. Rahallahan aina saa, mutta sitä ei Kuopiossakaan ole liikaa. KalPan kokoonpano on muuten valmis, mutta se tärkein pelaaja eli ykkösketjun sentteri, jonka ympärille käytännössä rakennetaan ykkösketju puuttuu. Näen tämän pelaajan joukkueen tärkeimpänä pelaajana ja Sportissahan tämän paikan herra ja hidalgo on Fandul. En näe, että KalPassa vieläkään on aihetta paniikkiin, mutta toisaalta ei ole hyvä tilanne jos ykkösketjun kaverit joutuvat treenaamaan ja pelaamaan paljon ilman sitä peliä tekevää kaveria siinä keskellä. Myöskin yhdessä treenaamiseen jää yllättävän vähän aikaa tässä.

Jotenkin minusta tuntuu ulkopuolisena, että KalPa olisi nukkunut hiukan onnensa ohi sentterimarkkinoilla. Kovia senttereitä lienee silti markkinoilla tarjolla, mutta on myös vaara siihen että hintalaatu-suhde ei olisikaan päätähuimaava ja KalPa joutuisi maksamaan jollekkin motivaatio-ongelmaiselle 10 vuotta Saksassa pelanneelle sentterille kahta kertaa kovempaa palkkaa, kuin mitä Saloselle viime kaudella maksettiin. Jos tämä huhu Stapletonista pitää paikkansa, niin minun mielestäni KalPan kannattaisi signata hänet pikimiten eikä viivytellä enää tätä ostosta, sillä pidemmällä tähtäimellä tällainen odottelu tullee vaikuttamaan koko joukkueen pelisuorituksiin alkukaudesta.

Saanko tukea ajatuksilleni?

EDIT: Määttä ei siis pelannut ykkösketjussa, vaan nelosketjussa. Kilpikonna pelasi tuolloin "väärällä" numerolla, joten meni hiukan sekaisin noiden kanssa.
 
Viimeksi muokattu:

Icepowerman

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Hifk , HPK; KuPs, Zulimanit ...
? ?

Mistä Määtän lopetus tieto on peräisin ?
Mikäs tää Heinonen on joka harjottelee Kalpan kanssa ?
Taitaa olla Kapasen Samille varattu tuo 1 kentän sentterin paikka.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
KalPa-fanina voisin minäkin olla hivenen huolissani joukkueen sentteritilanteesta. Kotimaisia ykkössentterin paikan täyttäviä nimiä ei ole tarjolla, tuntemattomat ulkomaiset viime hetken hankinnat taas ovat aina riskialttiita.

Vaan enpä kuitenkaan ole huolissani. KalPa on rakentanut joukkuettaan niin määrätietoisesti, että uskoisin tälläkin saralla tapahtuvan taustalla jotain mitä on suunniteltukin. Ja vaikkei ykköstä syystä tai toisesta Kallaveen rannalle ilmestyisikään, niin akuuttia hätää ei pitäisi silloinkaan olla. Ville Hämäläinen on täsin pätevä kaveri sarjan suosikkiseuran ykköskenttään, se nähtiin jo viime kaudella. Lisäksi uskon vahvasti Max Kenigiin, myös hän voi napata itselleen kiinnityksen ykköspaikalle. Ainoa ongelma on siis materiaalin syvyys; mutta eiköhän KalPan mainioista junnuista aina yksi kaveri löydy pelaamaan nolla-nollaa neloseen.

Ja jos muutkin kun kuopiolaiset saavat veikata Luu2:sen kyselyyn, niin sanonpa tähänkin Max Kenigin. Viime kauden tilastoista ei vastusta ole, uskoisin taskupaketin mättävän ensi kaudella 35-45 pinnaa - jos vain pysyy terveenä. Aki Keinäsen viime kausi oli jo niin loistava, ettei siitä voi paljoa parantaa vaikeana toisena vuonna, varsinkin kun armeija ja laiturien ylitarjonta vaikuttanevat.
 

Jufo lll

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Itsellenikin tuli tuo Määtän lopettaminen ihan puskista, haluaako keskittyä opiskeluihin kunnolla vai mikä on?

Ja tuo mitä kirjoitin ettei KalPaan olisi enää ykkössentteriä ole tulossa perustu juuri tuohon, että onko siellä markkinoilla enää sellaista. Tai onhan siellä, mutta hinta saataa olla sitten sellainen että ei rahat riitä. Toivon olevani väärässä ja erityisesti nyt jos tuo Määtän lopettaminen pitää paikkansa. Sekin kummastuttaa miksi siinä on mennyt näin kauan, eikös se luvattu julkaista heinäkuussa ja nyt on jo elokuu puolivälissä.

Ja mitä tuohon Staplentoniin tulee niin olisi mukava kuulla mistä sellainen huhu on tempastu. En nimittäin jaksa uskoa tuohon sitten yhtään. Jos joku tulee niin se on varmaankin jostain Pohjois-Amerikan alasarjoista.

Ja Luu2:sen kysymykseen vastaisin Tatu Miettisen. Toivoisin että hän nostaisi tasoaan, sillä jos pelaa vielä huonommin kuin viime vuonna niin voe voe ja aijai. Toinen on tietenkin Kaspu.
 

Icepowerman

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Hifk , HPK; KuPs, Zulimanit ...
No Riekkisen Antti vois tulla takasi pelaamaan ja eikun suoraan ykköskenttään. Onko tuo Heinonen muuten sentteri vai laituri ?
Voihan se olla että 4 kenttä pelaa vaihtuvalla sentterillä tai joku laituri ottaa siinä sentterin paikan. A-junnuissa ei taida vielä olla potentiaalia vai ?
 

Jufo lll

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Viestin lähetti Icepowerman
No Riekkisen Antti vois tulla takasi pelaamaan ja eikun suoraan ykköskenttään. Onko tuo Heinonen muuten sentteri vai laituri ?
Voihan se olla että 4 kenttä pelaa vaihtuvalla sentterillä tai joku laituri ottaa siinä sentterin paikan. A-junnuissa ei taida vielä olla potentiaalia vai ?

Heinonen vain harjoittelee KalPan kanssa, taitaa olla SaPKon miehiä, eikä miehellä taida rahkeet riittää mestikseen. Mutta nythän ei ole pula nelossentteristä vaan ykkösentteristä. Neloseen löydetään varmasti mies vaikka sieltä A-junnuista. Riemu nyt ei varmaakaan enää takaisin tule.
 

kaksyks

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Tottahan se on, kyllä nykykokoonpano vielä yhtä sentteriä huutaa - nimenomaan ykkössentteriä. Vaikka nelosketjuun ei tällä hetkellä ole varsinaista sentteriä (mikäli huhu Määtän lopettamisesta ja J. Miettisen siirto SaPKoon ovat varmoja), kyllähän meillä on hätätapauksessa Matti "jokamies-Jantunen" Tiihonen.

Mitä Kapaseen ja Timoseen tulee, en heidän varaansa laskisi mitään. Timonen ilmoitti jo aiemmin pelaavansa vasta vuodenvaihteen jälkeen, mikäli työnsulku sinne saakka kestää. Ja vaikka haluaisinkin Kapsen KalPa-paidassa nähdä, en silti usko että Sami NHL-sopimustaan purkaa. Tämä taas tarkoittaa miehen omien lausuntojen mukaan (SS) sitä, että hän pelaisi työnsulun aikana KalPassa vain kausiluontoisesti esim. lastensa loma-aikoina.

Olen kuitenkin hyvin luottavainen. KalPa on todellakin rakentanut joukkuettaan maltillisesti, ja joukkueeseen tahdotaan varmasti juuri siihen sopiva pelaaja. Tältä pelaajalta odotetaan pelillisten ominaisuuksien lisäksi hyvää asennoitumista (jäähdyttelijät, ei kiitos) ja sitoutumista joukkueeseen. Ei mielestäni olisi välttämättä edes kovin suuri tragedia, mikäli "ykkössentteri" liittyisi joukkueeseen vasta sarja-avauksen jälkeen. Kunhan oikea kaveri vaan löytyy, ja hän on selkeä vahvistus joukkueeseen.

Nyt hieman hallitsematonta spekulointia. Laitureissa KalPalla taas on jopa ylitarjontaa, sillä KalPalla on 5 laituriparia (Kiiskistä ei laskettu mukaan). Onkin sitten mielenkiintoista nähdä ketä kauden aikana peluutetaan. Kuuluvaisella varmastikin teettää eniten vaikeuksia mahtua kokoonpanoon. Tiihosen peluuttaminen puolustajana (vaikka mielestäni ehdottamasti laiturina omassa elementissään) tietenkin ratkaisisi ongelman, mutta jotenkin minulle on välittynyt sellainen tutina että Tiihonen ja Huohvanainen 4. ketjusta löytyvät, eli joku muu joutuisi sivuun. Tuskin sivuunjäävä pelaaja on kuitenkaan Keinänen, vaikka armeija painaakin ja ikä antaisi vielä periksi A-junioreissa peluuttamisen. Onkohan tämä sellainen positiivinen ongelma?

Mutta sitten nämä Kenigit, siis miksi ne kummatkin piti tänne tuoda, eikö tosiaan ollut parempia tarjolla?
Vaasalaisten propaganda on näköjään alkanut purra myös KalPa-kannattajiin. On aina yhtä virkistävää, kun tehdään tuomioita ilman asiaan perehtymistä (ts. ei ole vielä nähty kyseisten pelaajien esityksiä KalPa-paidassa). Miku on halunnut rakentaa KalPasta oman näköisensä joukkueen, johon kuuluu hyvä liikkuvuus ja taito. Sitä ehdottomasti molemmilta löytyy. Ja mitä siihen kiukkuttelemiseen tulee, KalPasta löytyy lukuisia esimerkkejä siitä, kuinka "suuret taiteilijasielutkin" mahtuvat samaan koppiin, ei vähiten hyvän joukkuehengen ansiosta. Eiköhän sinne pari Kenigin veljestäkin mahdu.

Suuria paineita Kenigeille ei näytä ainakaan kasaantuvan, kun omat kannattajatkin ovat valmiita raatelemaan miehet jo ennen kauden alkamista.
 

Jufo lll

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Viestin lähetti kaksyks
Vaasalaisten propaganda on näköjään alkanut purra myös KalPa-kannattajiin. On aina yhtä virkistävää, kun tehdään tuomioita ilman asiaan perehtymistä (ts. ei ole vielä nähty kyseisten pelaajien esityksiä KalPa-paidassa).
Tuohon "miksi ne kummatkin tänne piti tuoda" lauseeseen oli tarkoitus lisätä, että se oli oikeastaan minun ensireaktio kun asian kuulin. Kuten sanoin en ole yhtään kertaa veljeksiä KalPan paidassa nähnyt, joten mielikuvat ovat vain edellisiltä kausilta. Maxista en tosiaankaan muista mitään tuon tulokaskauden jälkeen, ja Kaspusta ei ole kuulunut (aiwan pelkkiä kuulopuheita, mutta kuitenkin) kauhian hyviä juttuja nyt lähi aikoina. Mielikuvani saattavat muuttua ja toivottavasti myös muuttuvatkin heti ensimmäisen harjoistusottelun jälkeen jonka näen.

Ja nyt nämä "suuret taiteilijasielutkin" mahtuvat paremmin ainakin sinne kotipukukoppiin kun sitä on rempattu. ;) Ja kyllä minä ainakin kasaan Kaspulle paineita sillä seuraava kausi saa olla kyllä parempi kuin viime kausi, ja näin se toivottavasti myös on.
 

Icepowerman

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Hifk , HPK; KuPs, Zulimanit ...
Sentteriosastosta

Hämäläinen 1-sentteri
M Kenig 2-sentteri
Tatu Miettinen 3-sentteri
nelosessa varmaan sitten Tiihonen

ps missä Tommi Miettinen pelaa ensikaudella ?
 

Micco!

Jäsen
Suosikkijoukkue
Haluttu muutos
Tervehdys taas ja terveisiä Tukholmasta. Puolentoista viikon loma ohi ja on aika palata asiaan, eli panostaa lähestyvään Mestis-kauteen.

Kajaanin turnee on ohi, ja silminnäkijä lausuntojen mukaan siellä ei hirvittävän hyvin mennyt. En kuitenkaan ole kovin huolissani tämän hetken tilanteesta. Harjoituspelit ovat vain harjoituspelejä, kuten Miku sanoi, niin Kajaanissa haettiin vasta pelituntumaa, voitot eivät olleet vielä varsinaisia tavoitteina.

Vaasassa menee kovaa, joukkue on voittanut jokaisen harjoitusottelunsa. Tästäkään en nyt kovin huolissani olisi. Tammisen tyyliin kuuluu juuri se, että joukkue on kovimmillaan syksyllä. Tämä asia nousee vielä toiseen potenssiin sillä, että Sport on perinteisesti parempi syksyllä ja flopannut sitten keväällä.

Itse olen KalPan joukkueeseen ihan tyytyväinen. Maalivahtiosasto on kunnossa, en uskaltaisi parempaa tälle tasolle toivoa. Puolustusosasto on välttävä. Yksi iso, häijy ja ruma fyysiseen peliin pystyvä mies sieltä puuttuu, mutta toivotaan, että Heikura ottaa tätä roolia. Ei tällä puolustuksella pitäisi suurempaa hätää olla.

Laituriosasto on ainakin maalintekotaidon osalta Mestiksen paras. Ongelmana se, että samantyylisiä miehiä on todella paljon. Roolituksessa tulee ongelmia. Myös tänne olisin kaivannut yhtä fyysisempää pelaajaa.

Kenigien hankinnat jakavat tunteet. Taitavia ja nopeita pelimanneja, jotka ovat tälle tasolle varmasti hyviä vahvistuksia. Ainut miinus on pienikoko ja hieman kiukuttelevat luonteet. Maxille paikka löytyy helposti, Kaspun kanssa on vähän niin ja näin, ainakaan kahteen ensimmäiseen kenttään ei ole asiaa.

Sitten se sentteritilanne....KalPan seurajohto ja valmennus ovat tehneet epäilijöille täysin selväksi sen, että Kuopioon saapuu vielä yksi keskushyökkääjä, jolla yritetään paikata Sami Salosen jättämä aukko kilpipaitojen hyökkäyksessä. Vakuuttelut ovat olleet sen verran vahvoja, että uskon sen sentterin tänne saapuvan.

Ehkä KalPa on osaltaan hieman nukkunut onnensa ohi tässä sentteritilanteessa. Täytyy kuitenkin huomioida, että kaksi tänne hamuttua sentteriä valitsi liigajäät ja ilmeisesti yksi toisen Mestis-seuran(Lehtinen). Slava Fandulin perässä ei ole edes oltu. Sentteriosasto kestää mielestäni neljän pelaavan sentterin osalta vertailun jokaisen Mestis-seuran kanssa. Ykkössentteri-Hämäläinen-Kenig-Miettinen. Sentterikaarti on tälle tasolle vähintäänkin hyvä. Laajuutta ja varaa ei ole lähellekään sitä, mitä esimerkiksi Vaasassa, joten loukkaantumisia tälle osastolle ei saisi tulla. Matti Tiihonen pystyy tarvittaessa pelaamaan myös keskellä, mutta rooli on enemmänkin puolustavasentteri.

Mistä sitten ykkössentteri? Markkina näyttävät olemattomilta. Tietyt Kuopion kiekkopiirit puhuvat, että Stapletonille olisi jätetty sopimustarjous. Tätä en ihan purematta niele. En usko, että aivan niin paljon täällä rahaa on, että Stapletonia haviteltaisiin. Tosin Stapleton olisi luokkaa parempi keskushyökkääjä kuin esim. Sportin Fandul. Toivotaan nyt kuitenkin, että tämä huhu pitää paikkaansa. Itse en jaksa uskoa tähän vielä ollenkaan. Todennäköisintä onkin, että se uusi sentteri saapuu kauden kynnyksellä rapakon takaa yliopistosarjoista.

Yksi tehokentällinen meillä muuten näyttäisi olevan jo valmiina. Kaartinen-Hämäläinen-Ahosilta kolmikko on esittänyt loistavia otteita. Nyt odotellaan, että muutkin koostumukset pääsevät samaan vauhtiin. Varmaa kuitenkin on, että Hämäläisen vitja tulee pöllyyttämään maaliverkkoja ihan urkalla.

En voi olla kovin pessimistinen KalPan tilanteen suhteen. Homma on mielestäni ihan hyvin hanskassa. Se puuttuva sentteri on varmasti sieltä tuloillaan, kunhan sopiva vain löytyy. Luotetaan siihen, että sarja-avauksessa tämä viimeistään nähdään. Joukkue on tälle tasolle erittäin hyvä. Sarjan suosikki löytyy ehdottomasti Vaasasta. Siellä on materiaalia ja laajuutta aivan eri tavalla kuin täällä. Toisaalta rahaakin on poltettu enemmän, vaikkei sitä länsirajalla myönnetäkään. Haastajana on hyvä lähteä kauteen. Liiganousuun on tällä poppoolla ihan realistiset mahdollisuudet, vaikka ei enää suurin voittajasuosikki ollakaan.

Kumpa se kausi jo alkaisi.

EDIT: Pekka Tirkkonen pelaa ensi kauden Tanskassa ja Tommi Miettinen jatkaa Brynäsissä. Seurajohto on sen sentterin tänne luvannut ja sitä koko ajan etsitään. Itse ainakin luotan tähän tietoon.
 
Viimeksi muokattu:

Are

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, S.L Benfica, Getafe, Pool
Viestin lähetti Micco!
.

Yksi tehokentällinen meillä muuten näyttäisi olevan jo valmiina. Kaartinen-Hämäläinen-Ahosilta kolmikko on esittänyt loistavia otteita. Nyt odotellaan, että muutkin koostumukset pääsevät samaan vauhtiin. Varmaa kuitenkin on, että Hämäläisen vitja tulee pöllyyttämään maaliverkkoja ihan urkalla.

.

No loistavat otteet ehkä hieman liioittelua. Kajaanin turnauksessahan ketju kellotti eka päivänä tuon messevän -5, päästäen kaikki maalit jotka Hermes ja Hokki KalPan nuottaan uittivat ;-)

Tosipeleissä varmaan sitten puolustaminenkin maittaa...

Hieman Off Topicia, mutta Tuplilla pelataan parhaillaan jo kymmenettä syksyä peräkkäin perinteistä A-junnuturnausta. Eilen KalPan A kaatoi Jypin 4-1, Ässät 3-1 ja pelasi tasan Pelsujen kanssa (3-3). Muualta tulleita pelimiehiä joukkueen riveissä olivat ainakin Hifk:n B:stä tullut Iisalmelainen Henri Kivioja sekä Kalajoelta tullut Tomi Gronoff, jonka viime kauden tehot olivat kakkosdivarissa muikeat 24 matsia 31 +57=88. Tiedä sitten sarjan tasosta sillä ei ainakaan eilen juuri erottunut massasta. Kivioja sen sijaan on selkeä vahvistus A:lle. Molemmat jampat taitaa olla ikäluokkaa -86. Ja senttereihin ei A:stakaan tunnu löytyvän paikkaajia, sillä selkeästi joukkueen heikoimpia osa-alueita ovat juuri ne sentterit, ainakin eilisen perusteella. Veskarit olivat tosi hyviä ja laitureistakin löytyi ihan potentiaalisia miehiä edustukseen (tosin vasta sitten parin vuoden päästä).
 

Micco!

Jäsen
Suosikkijoukkue
Haluttu muutos
Viestin lähetti Are
No loistavat otteet ehkä hieman liioittelua. Kajaanin turnauksessahan ketju kellotti eka päivänä tuon messevän -5, päästäen kaikki maalit jotka Hermes ja Hokki KalPan nuottaan uittivat ;-)


HEH! Kieltämäti tuo Kajaanin turnauksen avauspäivä oli kolmikolle synkkä. Sen jälkeen on kuitenkin kulkenut, varsinkin harjoituksissa jälki ollut hienoa. Odotan, että kakkosketju pystyy uusimaan viime kauden tehonsa.
 

JuhaZ

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, huuhkajat ja mitä näitä nyt on...
Ykkössentteristä

Voihan siinä käydä niinkin, että KalPan mystinen ykkössentteri ei saavu vielä heti kauden alkuun. Jos sopivia ei yksinkertaisesti ole tarjolla, niin tuskin KalPan johtoporras alkaa riskillä ottamaan jotain nimetöntä ja scouttaamatonta pelaajaa. Kyllä kai tärkeintä on kuitenkin se, että se on selkeä vahvistus eikä tavan rivipelaaja. Kotimainen pelaajakaan se ei liene, vaan sopiva tosiaan löytynee rapakon takaa. Stapletonin KalPa-pestiin varmaan harva uskoo enkä minäkään näihin lukeudu. Vaan kyllähän Stapleton allekirjoittaneellekin sopisi jos vain motivaatiota löytyisi Mestikseen. Kuitenkin sentterivahvistuksen KalPaan tulee ennemmin tai myöhemmin. Mielummin ennemmin, mutta saattaa jäädä myöhäisemmäksikin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös