Kaksinaamaisuuden sietämätön kirous

  • 2 138
  • 25

joejoker

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kaksinaamaisuuden sietämätön kirous.

Täällä rehottava kaksinaamaisuus on aivan käsittämätöntä. Jos omaa joukkuetta rikotaan ollaan heti vaatimassa pitkää ellei jopa elinikäistä pelikieltoa. Mutta jos oma joukkue tekee saman asian on vastustaja provosoinut ja saa sitä mitä tilaa tai sitten se kuuluu pelin henkeen tai nytten pelataan kovaan ja siitä on turha tulla itkemään.

Mielestäni kiekon nykysuuntaus onkin aivan naurettaa kuten suurin osa tänne kirjoittavien kommentitkin. Täällä on useita loistavia kirjoittajia jotka osaavat myös kritisoida omien käyttäytymistä vaikka katsovatkin hiukan/joskus enemmänkin värillisten lasien läpi. Toinen asia kirjoittajista mikä minua suoraan sanottuna v..ttaa on toi uskomaton pilkunviilaus vaikka tekstistä näkee aivan hyvin mitä sillä tarkoitetaan aletaan ottaa sieltä irti yksittäisiä lauseita ja tulkitaan niitä sanatarkasti. Tässä muutamia asioita joiden takia en itse viitsi hirveästi kirjoitella tänne mutta on ilo lukea melkein päivittäin joidenkin henkilöiden hyviä/loistavia kirjoituksia siitä kiitos.

Mutta palataan takaisin kiekkoon ja sen suuntaukseen. Nykypäivänä rangaistaan kaksinkeskisestä nokkapokasta vähintään 2min. + ottelu/pelirangaistuksilla kun taas suurin osa mailalla tehdyistä viikateiskuista seuraa yleensä vain 2 min. huitominen.

Kumpaa asiaa katsojat mielummin katsovat ja kumpi on "turvallisempaa" nokkapokkaa jossa todennäköisesti ei sen kummempia loukkaantumisia tapahdu kuin hiukan nenä punottaa tai kaverilta on rystyset auki kypärään hakkaamisesta. Kun taas nämä mailalla suoritetut iskut voivat pahimmassa tapauksessa vahingoittaa vastustajaa pahastikin.

Mielestäni jos nämä ronkkimiset ja mailalla huitomiset voisi kuitata reilusti nokkapokkana pelkäämättä lentävänsä heti pihalle, puhdistuisi varmasti ilma pelin aikana huomattavasti eikä tarvitsisi kuitata mailan iskua mailan iskulla jolloin loukkaantumisvaarakin on paljon suurempi. Ja tällöin myös pikkusikaa pelaavat pelaajat eivät olisi niin hyvin tuomareiden suojeluksessa vaan joutuisivat myös vastaamaan tekosistaan paremmin. Eivät pääsisi aina karkuun tuomareiden selän taakse.

Ja muutenkin tuomareiden pitäisi keskittyä enemmän poistamaa mailalla huitomista ja kyynerpää taklaukset eikä kuten nykypäivänä pyritään poistamaan hyvät kovat PUHTAAT taklaukset, aina kun vastustaja kaatuu myös luukku kutsuu.

Tulipas siitä yllättävän pitkä kirjoitus (minulle) ja jotain jäi myös varmasti sanomattakin. Mutta kuitenkin kaikille hyvää ja rattoisaa sunnuntai päivän jatkoa.
 

Jalkamiina

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tuomarit
Totta joejoker!

Olen itse havainnut aivan saman asian.
On raivostuttavaa keskustella asioista ihmisten kanssa, jotka eivät osaa ajatella asioita kuin omasta näkökulmastaan!

Toivottavasti edes joku tunnistaa itsensä tekstistä ja ajattelee asioita vähän toiselta kannalta...
 

wilco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK,LiPu
Aikalailla samaa mieltä tuosta huitomisista, että ne pitäisi saada pois. Eipä olisi hirveän huono NHL-tyyli. Vihelletään huitomiset tarkasti pois, vaikka ne osuisivat vain mailaan. Se taas ajaa tähän SM-liigan tuomarien tasoon, uskaltavatko viheltää...tähän mennessä ei. Ja tappelusta vitonen aloittajalle 2+5, mutta sillä erolla NHL:ään, että jo toisesta vitosesta voisi lentää pihalle ja pelikielto.

Että silleen...

P.S Nokian 45 kumisaapas kestää jalkamiinan (SM65), kokeiltu on...
 

railwayman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät (& Devils)
joejokerin kirjoitus oli harvinaisen asiapitoinen ja täytyy myöntää, että havaintoni on pitkälti samansuuntaiset. Jonkinlainen puolueellisuus on toki suotavaa, mutta tarvitseeko senkään kanssa naurettavuuksiin asti mennä? Itseäni ihmetyttää eniten kannattajat, jotka ovat ylpeitä joukkueensa sääntöjen rajamailla liikkuvasta pelitavasta, mutta ihmettelevät sitten perään joukkueensa olevan tuomareiden silmissä silmätikkuna. Syy ja seuraus suhteita tulisi miettiä myös oman suosikkijoukkueen kannalta.

joejokerin huomio huitomisesta on todella osuva. Jos lyöt nyrkillä vastustajaa, niin saat jäähyjä 5+20 min, mutta jos lyöt mailalla, niin jäähyjä tulee 2 (tai 2+2) minuuttia. Vertailuna oikeaan elämään, niin aseen (lue maila) käyttö on raskauttavaa pahoinpitelyissä tai muissa vastaaviksi luetuissa tilanteissa (hätävarjelun liioittelu).

Minä toivon hartaasti, että ensi kesänä yhteen kokoontuu tuomareita, pelaajia ja liigan johtoa miettimään tuomarilinjaa ja sen suuntauksia. Itselleni on jäänyt liigan toimista kuva melkoisena sähläyksenä, jossa lähinnä reagoidaan median taholta tulevaan arvosteluun. Samoin kulttuuriministerillä peloittelu tuntuu kauhistuttavan liigajohtoa. Toivoisinkin jääkiekosta päättävien miettivän mihin lajia halutaan kehittää. Kenen tarpeet tulisi olla ensisijalla? Jääkiekko lajina tarvitsee median ja yhteiskunnankin tukea, mutta media tarvitsee vielä enemmän katselijoita, joita jääkiekko tuo runsaasti mukanaan. Samoin kulttuuriministerikin tarvitsee jääkiekkokatsomossa istuvien ääniä, mikäli aikoo jatkossakin asioista olla päättämässä. Vaaleissa 7000 jääkiekonystävää tahtoo painaa vaakakupissa enemmän kuin 250 tetterissa kävijää.

Sorry, kun ajauduin jo noin paljon ohi aiheesta.
 

Juha Salminen

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Asiaa. Sattuuhan se paljon enemmän, kun pieksee mailalla. Sitä kyllä, että saisi nämä tappelut etukäteen sopia NHL-tyyliin eikä mitään, että toinen alkaa hanskaamaan ja toinen vain tapittaa vierestä, että "oho, nyt taitaa tulla klyyvari uuteen uskoon", tyyliin Kautonen-Pesonen, Aalto-Kauppinen (osittain), Laine-Seikola. Eikä sitten yhtenään mitään tappeluja, poliiseja en kuitenkaan tänne kaipaa.
 
Suosikkijoukkue
Pelicans, Fc Lahti, Manchester United, La Lakers
Totta turisetta

Joo joejokerin kommentti oli aika osuva ja se mikä on pistänyt silmään on jo kauan riesana ollut "seuraamuksen seuraaminen" eli jos oma joukkueen pelaaja taklataan puhtaasti laitaan niin taklaaja halutaan hengiltä... puolueellisuutta tulee olemaan kommenteissa niin kauan kun on jääkiekkojoukkueitakin ei siitä mihinkään pääse, mutta olis kiva jos joku järki olisi esim jos pelaaja kaatuu omin avuin ja törmää päin laitaa niin ilman näkemistä ei aleta vaatimaan mitään 15 vuoden pelikieltoa vastustajalle
 

HÄI

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Kun puhutaan kaksinaamaisuudesta niin katseet tulee ensimmäseksi kääntää Turkuun, TPS:ään ja K.Jaloseen. Jo tyhmäkin tämän huomaa.
 

joejoker

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Homma jatkuu edelleen samaa rataa. Me ei olla tehty mitään eikä syyllistytty mihinkään mutta noi ne on ihan p...stä ja aina ne sikailee ja huutelee rivouksia. Voi hellanlettas teitä tehän käyttädytte kuin pikkukakarat jolta on juuri tikkunekku varastettu.

Herätkää tähän päivään, jokaiseen faniporukkaan kuuluu varmasti myös noita "idiootteja" jotka pilaavat myös muiden maineen. Eivätkä ne välttämättä istu siellä faniporukan joukossa.

On hienoa huomata kuinka toiset ovat tuomitsemassa Tuomon taklausta ja toiset vaativat annettavaksi samalla mitalla takaisin. Mitä tästä pitäisi päätellä? Meitä on moneen junaan ja osa jää asemalle! Toivottavasti tuomitsette myös ne jotka vaativat samalla mitalla annettavaksi takaisin, muuten olette säälittäviä kaksinaismoralisteja todellisia vellihousuja.

Uskon myös että Tuomo tietää mitä on tehnyt ja on valmis kantamaan vastuun teoistaan, oletteko te valmiit vastaamaan kirjoituksistanne?
 

Janecky #91

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Totta joka sana. Mutta yksi mikä pistää silmään on se, että nämä 'kaksinaamaiset' henkilöt eivät juurikaan tuo mielipiteitään julki face-to-face tilanteissa. Sen sijaan näillä keskustelupalstoilla tuo rehoittaa. Esim. nyt taas tuo paljon puhuttu Jokerifanien käytös. Eilen kaikki istuivat sulassa sovussa Tapparakannattajien kanssa kaljalla ja kaikilla oli kivaa. Ei mitään tappelua. Rehdit kädenpaiskaamiset pelin jälkeen ja jatkojen toivottelut, hyvässä hengissä.
Sitten saa lukea täältä tämmöistä? Ihmisiltä jotka eivät koskaan ole nähneet tai jutelleet. Asenteellistako?

Jottei totuus unohtuisi netin takia, niin voin kertoa että jokerifanit - ja nimenomaan ne friikit - ovat oikein hyvää pataa tapparalaisten kanssa. Kaikki kesällä Mikkelissä olleet voivat varmaankin vahvistaa tämän. Ei olla väkivaltaisia, eikä edes toivota kenenkään kuolemaa. Hulluja ja hulvattomia ollaan, mutta terveellä tavalla, aivan kuten juopot siellä mansessakin ;)
 
Suosikkijoukkue
Tappara
Tätä joejokerin juttua varmasti puolustaa jokainen, joka on kiekkoa seurannut vähänkin. Myös pelaajat ja valmentajat ovat samaa mieltä. Homma vaan kusee siinä, kun tuomareille ei anneta riittävää ohjeistusta asiaan. Mailan heiluttelu loppuu, kun jokaisesta vartaloon napautuksesta tipahtaa kakkonen.

Eilenkin linja oli liian salliva. NIinpä mailaa käytettiin surutta, kun kumpikin joukue oli havainnut linjan löysyyden. Ihan perseestä tuollainen. Mikä vittu siinä on, kun tuomarit eivät voi (saa?) ottaa linjaa, jolla todella siivotaan kiekkokaukalosta kaikkinainen väärä mailankäyttö?
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Niinhän tuo asia etenee. Mielestäni nyt jos puhutaan tapauksesta, mikä täälläkin puhuttanut, niin T. Ruutu sai oikean rangaistuksen, koska ei ajatellut tekojensa seurauksia. En kuitenkaan näkisi syytä antaa lisää pelikieltoa.

Siitä olen kuitenkin eri mieltä, että Jokereiden fanien kritisoinnista pitäisi mitään ottaa pois. En tarkoita jokaista fania, mutta silti mielestäni tuollainen käyttäytyminen pitäisi saada joukkutasolla pois. Yksilöllisestihän se on mahdotonta.

Niin ja Tapparan kulttuuriin ei kuulu kostamiset, enkä toivo sitäkään. Tosin jos joukkueessa olisi Peter Worrell, niin voisin sanoa että Tuomo voisi kantaa vastuun teoistaan nyrkein.
 

hfx3

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalpa, Detroit, Tps
no totuushan on se että sm-liigassa on kolme jengiä jotka aiheuttavat eniten vitutusta muiden joukkueiden kannattajien keskuudessa. eli ne on tps, jokerit ja hifk.
ja jos tappara menestyy vielä pari vuotta niin eiköhän hekin pian pääse tähän joukkoon.
siispä näitä joukkueita on aina helppoa porukalla syyttää, mitä sitten kentällä onkin tapahtunut.

näistä taklauksista ja huitomisista lukiessa tulee vaan mieleen että monen mielipiteeseen vaikuttaa turhan paljon se että mikä jengi sen tekee ja ketä vastaan.

esimerkiksi tällä kaudelle näitä keskusteluja seuratessa olen huomannut että jos tepsin pelaaja on tehnyt jonkin törken rikkeen niin se tietysti tuomitaan täällä jatkoajassa niin kuin usein pitääkin. ja sitten taas jos tepsin pelaajaa ollaan lyöty nyrkilä tai mailalla, niin sekin on tietysti tepsin syy koska he ovat niin vittumaisia muita kohtaan. tai sitten sen takia kun Turku on kuulema suomen perse.

itsekkin syyllistyn pelin aikana jossain määrin tähän kaksinaamaisuuteen, mutta kun peli on ohi niin yleensä tilannetta pystyy jo miettimään vastustajankin kantilta.
 

hull16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, ManUtd.
Viestin lähetti eagle
Siitä olen kuitenkin eri mieltä, että Jokereiden fanien kritisoinnista pitäisi mitään ottaa pois. En tarkoita jokaista fania, mutta silti mielestäni tuollainen käyttäytyminen pitäisi saada joukkutasolla pois. Yksilöllisestihän se on mahdotonta.

Niin kauan kuin noita juttuja tuolla katsomossa huudetaan niin mielestäni on Ok, että niistä keskustellaan ja Jokerifanit on yhdistyksenä ainakin puuttunut jäsentensä käyttäytymiseen ja esim. meidän bussissa jaetussa matkalehdykässäkin oli nimeenomaan kirjoitettu käyttäytymisestä. Myös nettisivulla on puhuttu asiasta.
 

mixu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Kun Jarkko Ruutu tuli Sm-liigaan niin silloin alkoi yksi aikakausi Suomalaisessa kiekossa.Ruutu nimittäin taklasi kovaa,usein avojäällä puun takaa ja useimmiten puhtaasti.
Tätä eivät monet tahot Suomessa sulattaneet sillä Suomessa on paljon lätkä-ihmisiä joiden mielestä kovat taklaukset eivät kuulu kiekkoon.
(nykyvalmentajista tätä edustaa hyvin esim:Kari Heikkilä ja Kari Eloranta,vai onko joku nähnyt että Kärppä tai Pelikaani pelajaa taklais?).
Useimmat Suomalaiset eivät osaa taklata eivätkä ottaa taklausta vastaan ja yksi esimerkki on juuri se että pelataan kääntyneenä laitaan päin ja ollaan näin ihan suojaamattomana.
Tämä asia tuntuu ikuisuuskysymykseltä koska monet eivät halua taklauksia ja toiset niitä käyttää ja lopputulos on se että itketään jos joudutaan taklauksen kohteeksi.
Mielenkiintoista on myös se että Jarkko Ruutu on sankari maajoukkueessa kun hän taklaa mutta konna Suomessa ka samoin on käynyt Tuomo Ruudun kohdalla joka itse joutui polvitaklauksen kohteeksi viime keväänä, loukkaantui pahoin mutta ei sitä paljon täällä kritisoitu.Polvitaklaus onkin monen mielestä pienempipaha kuin kunnon niitti puun takaa.
 

hihhu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Tämän kaksinaamaisuuden perusongelma on se, että ihminen ei vaan hirveän helposti ryhdy tarkkailemaan tekemisiään tai omiensa tekemisiä. Joku on joskus sanonut, että parasta, mitä voit koskaan kenellekään sanoa on: Olet oikeassa. Sitä myös aika harvoin kuulee. Vaikeampi asia on kulla olevansa väärässä, tai, että joku "omista" on ollut väärässä tai tehnyt väärin. Kaikkein vaikeinta on itse todeta edellämainittu. Jotkut pystyvät tähän, toiset eivät.

Ne, jotka eivät tähän pysty myös näkyvät. Harvahan omiensa puolta ei pidä, mutta se, millä tavalla se tehdään, kertoo paljon. Se toinenkin teki silloin joskus jotain väärin tai sitten ME EI IKINÄ OLLA MITÄÄN PAHAA TEHTY JA SEKIN OLI SEN TOISEN OMA VIKA JA KREPLE MEITÄ ON TURHA HAUKKUA!!! ovat aika hyviä indikaattoreita siitä, missä mennään. Kuin myös nämä toisten joukkueiden fanien käytöksen morkkaamiset ja suuret tuomiot ja niskalaukausjutut, jotka ovat saman asian kääntöpuoli.

Tunteellahan tänne aika paljon kirjoitellaan, mutta joskus kyllä tuntuu siltä, että voitaisiin tehdä 2h vahvistuspolitiikka. Toimii näin: Kirjoita viesti, mutta älä lähetä sitä. lue viesti kahden tunnin päästä uudestaan. Jos se on edelleen se, mitä haluat sanoa, lähetä viesti.
 

Wolves

Jäsen
Viestin lähetti Birkku


Näin kirjoittaa "aito" Saipafani, joka on poistanut seuran nimen suosikkien luettelosta huonosti menneen kauden jälkeen:D

Dear Birkku!!!

En poistanut SaiPaa luettelosta, seuran menestymättömyyden vuoksi, vaan Ilin hienon toiminnan vuoksi, joka silloin oli mielestäni suorainen huijaus kannattajia kohtaan.

Nykyään mieli on muuttunut hieman positiivisempaan suuntaan, mutta edelleen olen samaa mieltä. Suuri huijaus tapahtui Ilkka Kaarnan toimesta ja sen uhrina olivat SaiPan kannattajat. Onko tuo huijaus anteeksi annettu, vastaus on edelleen EI, mutta kokoajan ollaan matkalla anteeksiantoon.
 

masaman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Fc nimetön
Viestin lähetti mixu
Kun Jarkko Ruutu tuli Sm-liigaan niin silloin alkoi yksi aikakausi Suomalaisessa kiekossa.Ruutu nimittäin taklasi kovaa,usein avojäällä puun takaa ja useimmiten puhtaasti.
Tätä eivät monet tahot Suomessa sulattaneet sillä Suomessa on paljon lätkä-ihmisiä joiden mielestä kovat taklaukset eivät kuulu kiekkoon.
(nykyvalmentajista tätä edustaa hyvin esim:Kari Heikkilä ja Kari Eloranta,vai onko joku nähnyt että Kärppä tai Pelikaani pelajaa taklais?).
Useimmat Suomalaiset eivät osaa taklata eivätkä ottaa taklausta vastaan ja yksi esimerkki on juuri se että pelataan kääntyneenä laitaan päin ja ollaan näin ihan suojaamattomana.
Tämä asia tuntuu ikuisuuskysymykseltä koska monet eivät halua taklauksia ja toiset niitä käyttää ja lopputulos on se että itketään jos joudutaan taklauksen kohteeksi.
Mielenkiintoista on myös se että Jarkko Ruutu on sankari maajoukkueessa kun hän taklaa mutta konna Suomessa ka samoin on käynyt Tuomo Ruudun kohdalla joka itse joutui polvitaklauksen kohteeksi viime keväänä, loukkaantui pahoin mutta ei sitä paljon täällä kritisoitu.Polvitaklaus onkin monen mielestä pienempipaha kuin kunnon niitti puun takaa.

Täytyy sanoa, että en juuri sanoja vaihtaisi tästä tekstistä pois. Täysin samaa mieltä. Eipähän tartte enää itte kirjoitella kun tässä löytyy jo valmis teksti:D
 

Jet-Ace

Jäsen
Erittäin hyvä keskustelun aloitus. Nähdäkseni kuitenkin täällä kirjoittaa pieni joukko sellaisia kirjoittajia, jotka omien asenteidensa ja kulloisenkin rikkeen kohteen mukaan esittää eri tapausten yhteydessä vastakkaisia näkemyksiä.

Toisissa tapauksissa uhri eli rikkeen kohde on syyllinen ja kun oma sympatian kohde on uhri, niin rikkeen tekijä on teurastaja. Oma lukunsa on sitten ne, jotka osaavat lukea jääkiekon sääntöjä, mutta eivät ymmärrä niiden henkeä. Jokainen käyköön tunnistamassa itse näistä kohuketjuista eri tyypit.

On olemassa vielä se kaikkein halveksittavin ryhmä, provokaattorit, jotka nauttivat riidan kylvämisestä.

Valtaosa kyllä osaan nähdä asioita objektiivisesti, kunhan muistavat tunnekuohun aikana antaa muutaman tunnin vierähtää ennen kirjoittamista.
 

Taito-Ojanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Kärpät
Tämä ei suinkaan ole vain suomalainen ilmiö. Olen kirjoitellut puolitoista vuotta Ankkojen kotipalstalle, ja sielläkin olen havainnut samanlaista. Muistaako kukaan Ankkojen ja Calgaryn välisen matsin viime vuoden marraskuulta? Siinähän syntyi oikea joukkotappelu, kun Berube tönäisi, oikeastaan vain hipaisi Giguereä. Kaiken huipuksi Sawyer kävi niittaamassa Vernonia poikittaisella pelitilanteen jälkeen. Kyllä Sawyer oli sankari, ja minusta se oli raukkamaista. Mulle kerottiin, että NHL:ssä maalivahti on koskematon.

Sitten Ankat-Kings -matsissa tänä keväänä joku Ankkapelaaja törmäsi Potviniin, ja Kingsit kävivät kostamassa jollekin Ankkapelaajalle, en muista kenelle. Kyllä olivat Kingsit sikoja silloin! Niin minustakin, mutta niin olivat Ankatkin aikaisemmin. Kysyin, että onko se maalivahti siis koskematon vai ei, mutta en saanut ainuttakaan vastausta. Siis OMA maalivahti on koskematon.

Kyllä nykyurheilun moraalista puhutaan aivan liian vähän. Puhun vain omasta puolestani, mutta minä en halua nähdä pelaajia, jotka "tekevät mitä vain voiton eteen". Minä haluan nähdä pelaajia, jotka pelaavat kovaa, mutta puhtaasti ja vastustajiaan kunniottaen. Vastustajan vahingoittaminen pitäisi olla suurin häpeä jokaiselle urheilijalle. Vahinkoja toki sattuu näin rankassa lajissa, mutta aina voisi vahingonkin jälkeen pysähtyä miettimään, olisiko sen voinut jotenkin estää? Usein olisi. Mutta eihän näin tehdä. Huitominen jatkuu, taklataan miten sattuu, vahinkoja sattuu entiseen malliin, jne.

Jääkiekkoilijoiden oletetaan yleensä nauttivan työstään. Joiden pelaajien kohdalla tuo ajatus on pelottava.
 

Tenho

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Tuosta Mixun kommentista jotain muminaa...

Jääkiekko on vauhdikas laji, siinä taklataan, ronkitaan jalkoväliä ja ties mitä...
Laidoissa nyhjätään ja kas!: sieltä täytyy myös tulla pois. Edelleen Ja kas: siinä vaiheessa ollaan irti laidasta. Saatetaan myös vauhdin kiemuroissa pyörähtää ympäri ja katsoa kiekkoa!
Sitten tulee Mr. Ruutu (nimi muutettu) ja ajaa selkään..oi olen pahoillani, mutta se oli sinun vika kun et osannut ottaa taklausta vastaan...

En nyt puhu ainostaan tästä yhdestä, uusimmasta tapauksesta vaan yleensä.

Ilman muuta korjattavaa on myös taklausten vastaanottamisessa, mutta kuka voi odottaa jääkiekkoilijalta sitä että tajuaa pelin tiimellyksessä sen että hän ei ole kiinni laidassa, varsinkin kun kiekkokaan ei ole siellä vaan omissa jaloissa.

Vauhdikas laji, pelaajat pyörivät: välillä katsotaan laitaan ja välillä ei olla kiinni laidassa ja välillä potkitaan jaloilla kiekkoa ja ymmärrettävästi katsotaan jalkoihin.

Minun lande-päähän ei mahdu mitenkään sellainen asia, että pelaaja, joka laidan lähellä pelin tiimellyksessä tavoittelee kiekkoa, voisi olla syyllinen omaan loukkaantumiseensa.
Anteeksi vaan.
 

Taito-Ojanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Kärpät
Kertokaapa nyt kaikki vastaus tähän: miksi jääkiekossa taklataan? Onko sillä kenties jokin tarkoitus, vai taklataanko sitä vain lajin fyysisyyden vuoksi?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös