kahvakiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hokki
Avaan tässä ensikauden ketjun, taitaa olla oman jatkoaikauran ensimmäinen kausiketju. Mietin tuossa iskevää nimeä perinteisen Kajaanin Hokki 2015-2016 perään. Voisiko se olla -jatkuvuutta hakemassa, Laukkasen toinen, menestystä jatkamassa vai kehityksen tiellä. Viimeisellä viittaan toimintaan organisaationa.

Valmentaja jatkaa Jari Laukkanen, uskoisin myös muun valmennustroikan olevan sama kuin menneellä kaudella. Laukkanen on osoittanut kykenevänsä valmentaa mestistasolla hyvin, lisäksi Laukkanen on nuorten pelaajien kehittäjänä tunnettu, omaa hyvät suhteet muualle. Eli kaiken kaikkiaan erinomainen asia, että Laukkasen optio käytettiin.

Hokki tuli julkisuuteen kuluneella viikolla Kainuun sanomien urheilusivulla, jossa haastateltiin puheenjohtaja Pussista, valmentaja Laukkasta ja pelaajakoordinaattori Karjalaista. Pussisen sanoma oli, että velkaa vielä on, nyörit on olleet tiukilla ja ovat jossain määrin ovat ensikaudellakin, jotenkin tuntuu että ko puheenvuoro oli osoitettu sponsoreille. Laukkanen totesi Hokin kuuluvan mestistasolle, toiminnan turvaaminen tarvitsee aktiivisia työntekijöitä markkinointiin ja talkoohommiin. Lisäksi Laukkanen kertoi, että ensikaudelle hommataan 8 puolustajaa ja 15 hyökkääjää, jotka ovat omia pelaajia koko kauden. Lisäksi varmasti hommataan kaksi omaa maalivahtia, vaikka Laukkanen ei niistä puhunut, Karjalainen kertoi pelaajasopimuksista, joita ilmeisesti tehdään ja on osoittain tehty jokin verran, niitten julkaisu sitten Vapun aikoihin. Lisäksi Karjalainen kertoi, että Hokkiin on imua ja halua tulla pelaajien toimesta, joten organisaationa on Hokki onnistunut.

Sitten nuoria potentiaalisia pelaajia joita haluaisin Hokkiin ensikaudelle:

- Sami Anttila
- Aku Kestilä
- Sami Pekkala
- Arttu Ruotsalainen
- Taneli Siikaluoma (Try out)

Myöhemmin lisää, nyt työkiireet estävät suuremmat analyysit ja perustelut. Jatkakaa olkaa hyvä!
 

kahvakiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hokki
Jatketaan, kun alkuun päästiin. Eli yllä nuoria pelaajia, joilla armeija käymättä, A-juniorit kehityksen kannalta nähty ja liigaan liian pitkä matka, joten mestis ja Kajaani olisi luonnollinen pelipaikka kyseisille herroille. Siikaluoman tryout leikkausoperaation vuoksi. Jatkajat, joita itse haluaisin ensikaudella Hokissa listasin ja löytyvät tämän kauden Hokkiketjusta, mutta listataan nyt tännekin: Hyvärinen, Mäkelä, Saukko, Mattila puolustukseen, Saarenpää, Humaloja, Seppelin, Toivo, Pyykkönen ja Klemetti hyökkäykseen, Lehtonen maalille. Nämä ovat sellaisia realistisia, jotka Hokin on mahdollista kiinnittää.

Muualtahan sitä mielellään katselee paluumuuttajina Hokissa aikaisemmin pelanneita pelureita. En tiedä mitä suunnitelmia Kookoo:lla on Arttu Heikkisen suhteen, jos pitäisi veikata Mika Koivisto on lähempänä liigasopparia kuin Heikkinen, mutta molemmat ottaisin tulevan kauden Hokkiin enemmän kuin mielelläni.
 
Pitkälti samoilla linjoilla kahvakiekon kanssa. Paljon tuli kirjoitettua jo viime vuoden ketjuun, mutta jatketaan tähän.

Maalivahtiosastolle Lehtosen jatko kelpaisi. Paransi paljon loppukaudesta ja mm pronssipelin maalikoosteen perusteella oli myös Hokin mitalin takuu. Kyseessä on edelleen nuori (22v) maalivahti. Niemen nimi voidaan jo vetää yli, meni Sportiin. Muita mahdollisia nimiä ykkösvahdiksi voisivat olla esim Pasi Häkkinen ja Aaro Peltonen.

Kakkosmaalivahdiksi lähtisin ottamaan esim Jukurin tai Väliharjun Oulusta. Mahdollisesti myös oma kasvatti Kimmo Meriläinen hakemaan nostetta uralle Kajaanista.

Pakeista samaa mieltä. Hyvärinen tuomaan johtajuutta, Mäkelällä potentiaali nousta ykköspakiksi, Saukko hyvä ja varma oman pään luuta. Mattilan tilanne sitten vammojen mukaan. Jos on taas kunnossa ja oppii kesän aikana puolustamaan, niin miksei. Tuohon jatkajien listaan lisäisin varauksella myös Uusivirran. Siikaluoma olisi varmasti hyvä haku, ainakin vaikutti ihan pelimieheltä niiden muutaman pelin perusteella. Valittiin myös a-junnuissa allstar kenttään, joten eikai se ihan huono pelaaja ole. Eli Siikaluoma voisi olla "ensi kauden Mäkelä".

Hyökkääjissä komppaan jatkajia. Saarenpään voisi olettaa päättävän uran Kajaanissa, jos kerta perhe ja talo ovat täällä. Humalojan myös pitäisin Kajaanissa ja jos kerta opiskelut kesken niin sopparia vaan kouraan. Toivo on luotettava soturi, vähän isommallakin lapulla pitäisin Kajaanissa. Pyykkönen-Klemetti kaksikolle myös jatkoa. Seppelinin pitäisin myös, mutta olisiko näin että menee Hermekseen kun on Vaasasta lähtöisin? Samaa pelkään Saukon kohdalla. Nivan tosiaan voisi kuvitella menevän Rovaniemelle, mutta toisaalta Hokilla on tarjota tuttu seura, menestyvä joukkue sekä puolet vähemmän bussikilometrejä.

Kestilä-Anttila parivaljakko kelpaisi myös mainiosti. Yleeistä noista a-junnujen pistepörssin top10 pelaajaista tulee ihan kovia pelimiehiä. Pekkala-Ruotsalainen kaksikko sitten tarkempaan mietintään, jos halvalla saa niin miksei. Leveyttä tarvitaan, sen Laukkanenkin otti esille.

Muiden hankintojen osalta kannattaa katsoa KooKoon tilanne. Yli puolet joukkueesta jää ilman liiga-sopimusta, joten siellä on paljon hyviä pelimiehiä ilman seuraa. Arttu Heikkinen tuskin saa tämän kauden otteillaan sopimusta, joten paluu Hokkiin voisi olla hyvä vaihtoehto. Muita hakuja voisivat olla esim Mikko Virtanen, Aki Kangasmäki, Henri Tuominen ja Markus Västilä jos siis eivät saa sopimusta.

Jonkinlainen hahmotelma:

Lehtonen/Hankinta - Jukuri-Väliharju/Hankinta

"Ykköspakki koodinimi Parikka" - Uusivirta
Hyvärinen - Saukko
Siikaluoma - Mäkelä
Hankinta - Hankinta

A.Heikkinen - Hankinta - Saarenpää
Niva - Humaloja - Toivo
Anttila - Kestilä - Hankinta
Seppelin - Pyykkönen - Hankinta
Klemetti - Hankinta - Hankinta
 

Canis Lupus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kajaanin Hokki, LuPo
Saastamoisen Jere twiittailee, että Tuukka Smura on tehnyt Hokin kanssa sopimuksen, lähteenä Tuukan Instgram-tili. Sangen loogista, koska KalPassa olisi jäänyt tervehtyvän Kilpeläisen ja Perhosen taakse joka tapauksessa. Tason riittäminen on kyllä siinä ja siinä. Plussaa tietysti siitä, että on oma kasvatti. Isoksi kaveriksi liike on ilmeisesti ok, mutta varmuutta ja tasaisuutta kaivataan.
 
Vastuu ko. taklausten suorittamisesta on näkemykseni mukaan taklaavalla pelaajalla. Jarmo Muukkonen 16.11.09.
Haluan varmistaa, ettet ole roskapostirobotti.

rosswell

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Hokki, Liverpool, Real Madrid, Vfb Stuttgart
Onko Smura nyt sitten ykkös- vai kakkosvahti lähtökohtaisesti? No, onpahan ensimmäinen sopimus nyt sitten selvillä. Lisää odotetaan innolla ja Hyvärisen, Humalojan ja Saarenpään jatkot olisivat toivelistan kärkipäässä. Eikä haittais jos kokeiltais tehdä vaikka parin vuoden sopparia kerralla!
 
"Saa olla välipäivät rauhassa, kun ei ole maaleja, mitä käydä läpi" (Antti Virtanen, 28.9.2010, JYPin kolmen perättäisen nollapelin jälkeen)

rosswell

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Hokki, Liverpool, Real Madrid, Vfb Stuttgart
Muita mahdollisia nimiä ykkösvahdiksi voisivat olla esim Pasi Häkkinen ja Aaro Peltonen.
Varma kevään merkki on, kun Häkkisen nimi heitetään Hokki-pastalla ilmoille :) Päättyneellä kaudella pelannu kolmessa jengissä, kahdessa eri maassa eikä statistiikan mukaan ole mennyt oikein putkeen...ikääkin kesällä 38 vuotta...eiköhän unohdeta jo tämä kortti.

No mutta Hockin kokoonpanohahmotelma olikin jo sitten mukavan näköinen. Hienoa olisi kun saataisiin pronssijengiä pidettyä rungon osalta pitkälti samana ja mielenkiintoisia tulijoitakin tuolla meiningillä olisi.

Hyvältä kuulostaa myös suunnitelmat siitä, että ei oltaisi ihan niin lainapelaajien (ainakaan lyhytaikaisten) varassa. Jos sieltä on meille lisää tarjolla sebokeja tms, niin antaa tulla vaan koko kaudeksi lainalle.
 
"Saa olla välipäivät rauhassa, kun ei ole maaleja, mitä käydä läpi" (Antti Virtanen, 28.9.2010, JYPin kolmen perättäisen nollapelin jälkeen)

Canis Lupus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kajaanin Hokki, LuPo
Onko Smura nyt sitten ykkös- vai kakkosvahti lähtökohtaisesti? No, onpahan ensimmäinen sopimus nyt sitten selvillä. Lisää odotetaan innolla ja Hyvärisen, Humalojan ja Saarenpään jatkot olisivat toivelistan kärkipäässä. Eikä haittais jos kokeiltais tehdä vaikka parin vuoden sopparia kerralla!
Kakkonen varmaankin. Lehtonen lienee ykkönen. Ainakin agentin twiitin perusteella sopimus on ollut lähellä syntymistä jo 8. huhtikuuta. Nuo pidemmät sopparit olisivat tärkeä signaali, jos syntyisivät: toiminta jatkuu, ja jatkuu tosissaan. Hockin hahmotelmat ovat tosiaan hyvä lähtökohta siitä, miltä joukkue voisi näyttää. Klemetin Heikin näkisin tietysti mieluummin askin puolella. Tulosyksikköpaikka vain vaatii yhä lisäkehitystä. Kokoonpanojen osalta mielenkiintoista on, onko Venäjällä kivaa pelata lätkää.
 
Vastuu ko. taklausten suorittamisesta on näkemykseni mukaan taklaavalla pelaajalla. Jarmo Muukkonen 16.11.09.
Haluan varmistaa, ettet ole roskapostirobotti.

kahvakiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hokki
Tarkoittaako tämä palstaveli suden edellisen viestin venäjäkuvio sitä, että venäjällä on ollut niin kivaa, että sieltä tulee eräs pelaaja pois? Vai sitä, että sinne tunkua menneen kauden joukkueestakin?

Sitten kun Hokki ne ensimmäiset sopimukset julkaisee nähdään varmasti suuntaa millaiselta ensikauden joukkue näyttää. Hockin ketju hahmotelma ihan ok. Tulosyksikköön kun saisi kaksi pommiin varmaa pisteiden tekijää. 40-50 pistettä / kausi. Seuraava tukeva osasto sitten vaikka Saarenpää, Toivo akseli, joka melko tasaisesti paukauttelee lähelle 30 pistettä kausi. Sitten pari nuorta lupausta tyyliin Kestilä ~ Anttila niin hyvä tulee.

Maalivahtiosasto jos on Lehtonen~Smura niin lähtökohtaisesti kovempi kuin menneellä kaudella kauden alkaessa. Lehtonen kehittyi paljon kauden aikana ja Smura ehkä Tolosta varmempi..
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Mahtaisikohan Jarkko Oikarinen olla palailemassa kotikonnuilleen? Ei ainakaan jatka Tingsrydsissä.
 
"Unless we do something about it, in ten or fifteen years the Internet
will be monopolized by the megacorporations" -Noam Chomsky​

kahvakiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hokki
Mahtaisikohan Jarkko Oikarinen olla palailemassa kotikonnuilleen? Ei ainakaan jatka Tingsrydsissä.
Mitään huhuja Oikarisesta ei ole tainnut Nälkämaalla liikkua. Toki Oikarisen kotiuttaminen on joka kesäinen vakioviesti/huhu täällä jatkoajassa. Jarkko olisi sopiva taitelija luonne, vaikka kakkossentteriksi..
 
Hiljaista on. Milloinkohan Hokki alkaa julkistaa sopimuksia? Kauden päättymisestä on mennyt jo kuukausi ja siltikään sopimuksia ei ole julkaistu. Jospa lähiviikkoina alkaisi soppareita tippumaan.

KooKoo julkaisi tänään joukkueensa ja Heikkisen Artun nimeä ei ollut listalla. Voisiko Kajaaniin paluu olla mahdollista? Oman maakunnan poikia joka pelasi Hokissa pari kautta sitten erinomaisesti. KooKoossa ei syystä tai toisesta natsannut, joten Kajaanista uudelleen uralle nostetta?

Entä miten muut ilman Liigasopimusta jääneet? Tuominen, Tp Heikkinen, Esbo, Appelgren, Ikonen, Käärmeniemi...
 

Uncle Ben

Jäsen

kumikiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HOKKI
Paljon on lähtijöitä jos listaan ei enempää vanhoja nimiä tule kesän aikana. Miskan, Hyvärisen Villen, Pälven ja Uusivirran olisin mielellään nähnyt linnapaidassa vielä ensi kaudellakin. Mikusista ja Sebokista nyt ei viitsinyt edes haaveillakaan, sen verran selkeitä isompii ympyröihin lähtijöitä. Lieköhän kaikki jatkajat tässä ja loput täysin uusia nimiä vai vieläköhän neuvotteluja käydään viime kauden pelaajien kanssa?

Smura mieluisa paluumuuttaja, toivottavasti onnistuu. Maalivahtiosasto on paljon parempi lähtökohtaisesti kuin oli ennen viime kauden alkua. Lehtonen kehittyi huimasti ja Smurasta on käsitys että olisi pykälän pari Tolosta parempi. Puolustukseen Mäkelä, Saukko ja Seppälä ovat hyviä kiinnityksiä. Hyökkäyksessä Seppelinin jatkolle peukkua myös, asennepelaaja viimeisen päälle. Seppelinin lisäksi Klemetti ja Pyykkönen ovat kehittyviä kavereita ja voivat ensi vuonna ottaa isonkin harppauksen. Saarenpää taas kokenut pelaaja josta varmaan jo aika hyvin tiedetään mitä saadaan. Muista ei kovin paljoa käsitystä minulla olekaan, sen verran vähälle on jäänyt pelaajien seuraaminen muissa joukkueissa ja sarjoissa viime aikoina.

Mutta Hokin näköistä, paljon nuoria mahdollisia kykyjä. Paitsi Valchar, aikoinaan Tsekin U18-joukkueessa ja sittemmin kiertänyt alasarjoja monessa maassa. Viime kauden Ranskan mestaruusjoukkueessa olo lienee isoin meriitti sitten junnuvuosien ja siellä piste per peli tahti pleijareissa lienee ihan asiallinen saavutus?
 
Canis Lupus Kajaanin Hokki 2017-18 ketjussa: "Jossain tämän paskan reunalla tilannetta ihmettelevät ne noin 600 aktiivikannattajaa, joille Hokki on ollut tärkeä henkireikä, ja 1000 glory hunteria. Ja joku sata vahingoniloista kolmen eri alasarjapotkupallojoukkueen kannattajaa, kolmannessa polvessa."

kahvakiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hokki
Tämän päivän Kainuun sanomat kertoili seuraavaa: Varmoja lähtijöitä Sebok (mahdollisesti Kalpa), Hyvärinen (mahdollisesti Lukko eli Keupan nutussa sitten ensikaudella Kajaanissa) Toivo, Niva ja Sormunen. Pelaajabudjetti vastaa viimekautta. Haetaan yhteensä 7 pakkia ja 13 hyökkääjää, että harjoitukset saadaan päivittäin pyörimään, sitten mahdollisesti lainoina parit pelaajat. Nyt Hokki aktiivisesti hakee kärkikenttiin kahta sentteriä ja laitahyökkääjää.

Eli nelosen sentteriksi kaavaillaan Pyykköstä, olisko kolmoseen Korkiakoski. Ykköskenttään laidalle varmaan tämä Valchar. Pakisto tällä hetkellä näyttää itselle siten, että Seppälä ykköspariin, Mäkelä luisteluvoimaisena ja kohtuu kiekollisena kakkospariin ja Saukko hyvänä peruspakkina kolmoseen, Siihen sitten kavereita niin, että tämä ainakin ennakolta tämä Viittaniemi on rotaatiopakki.

Yllättävän kovaa on vaihtuvuus, mutta Laukkasen mukaan Hokkiin on halukkaita puolet enemmän kuin viimekaudella eli siinä mielessä näyttää hyvältä.
 

kahvakiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hokki
1. Valchar xxx Saarenpää
Seppälä xxxx

2. xxxx xxxx xxxx
Mäkelä xxxx

3. Seppelin Korkiakoski Piipponen
Saukko Turtiainen

4. Harjula Pyykkönen Klemetti
Viittaniemi

Lehtonen
Smura
 

Jesyy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kajaanin Hokki, Pittsburgh Penguins, Mestis, NHL
Ensimmäiset harjoitusottelutkin löytyvät jo Mestiksen ottelukalenterista:

11.8. RoKi - Hokki Rovaniemi
14.8. Hokki - RoKi Kajaani
22.8. IPK - Hokki Iisalmi
26.8. Jokipojat - Hokki Joensuu
28.8. Hokki - Jokipojat Kajaani

Eli "paikallisvastustajat", sarjanousijat RoKi ja Jokipojat kerran kotona ja kerran vieraissa, ja IPK kertaalleen.
 

kumikiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HOKKI
Tulihan se Miska sieltä. Iso peukku sille!
 
Canis Lupus Kajaanin Hokki 2017-18 ketjussa: "Jossain tämän paskan reunalla tilannetta ihmettelevät ne noin 600 aktiivikannattajaa, joille Hokki on ollut tärkeä henkireikä, ja 1000 glory hunteria. Ja joku sata vahingoniloista kolmen eri alasarjapotkupallojoukkueen kannattajaa, kolmannessa polvessa."

rosswell

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Hokki, Liverpool, Real Madrid, Vfb Stuttgart
Voi voi. Harmittavaa tuo Hyvärisen lähtö, joskin miehen itsensä kannalta varmaan helppo päätös. Kaikkea hyvää Villelle!

Puolustuksen tilanne on varsin avoinna tällä hetkellä - ainakin omasta mielestäni. Jos lähtökohtainen ajatus oli, että omia sopimuspelaajia on 7 pakin verran, niin sitten kaksi puuttuvaa pakkia pitäisi olla ykkös-kakkosparin miehiä. Ketkä saatavilla olevista pelaajista siihen sopisi? Kärpätkin on vähän lupaillut että ensi kaudella ulkomaalaisten määrää lasketaan ja omia junioreja päästetään pelaamaan enemmän, joten Oulun suunnan varaan ei voi liikaa toivoa.

Kahvakiekon esittämä kokoonpanotilanne vastaa omaa käsitystäni. Nyt sinne saatiin Miska kakkosen keskelle, mutta kakkosketjun laiturit, ykkössentteri ja kaksi kappaletta ykkös-kakkoskorin pakkeja sieltä vielä uupuu. Saattaa toki olla että Seppeliniä istutetaan tuonne kakkoseen, ja sitten 1-2 tryoutilla olevista sais sopparia... tulee vaan mieleen, että Hokin resursseilla tuota kärkiosaamista pitää joko odottaa vapautuvan liigajengien kesäleirien jälkeen tai tuoda ulkomailta...
 
"Saa olla välipäivät rauhassa, kun ei ole maaleja, mitä käydä läpi" (Antti Virtanen, 28.9.2010, JYPin kolmen perättäisen nollapelin jälkeen)

kumikiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HOKKI
Kristof oli yllättävä nimi, siis sen puolesta että låhtökohtaisesti "kovempi" nimi mitä osasi odottaa. Ei huono!
 
Canis Lupus Kajaanin Hokki 2017-18 ketjussa: "Jossain tämän paskan reunalla tilannetta ihmettelevät ne noin 600 aktiivikannattajaa, joille Hokki on ollut tärkeä henkireikä, ja 1000 glory hunteria. Ja joku sata vahingoniloista kolmen eri alasarjapotkupallojoukkueen kannattajaa, kolmannessa polvessa."

kahvakiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hokki
Sentteriosasto aikalailla kunnossa, kun todennäköisesti jompikumpi tryoutilla oleva sentteri saa näyttöjen jälkeen sopimuksen. Eli mitä puuttuu ensikauden pelaajistosta: kakkoskentän laiturit (mielellään maaliahneet) ja kaksi selvästi mestistason pakkia. Varmaan laitureissa odotellaan liigasta tryoutilta tippuvia yms. Pakkeja ei mielestäni kannattaisi ihan viimetinkaan jättää, kun mestiksessä on pakeista aika kova kilpailu, siis ykkös-kakkoskentän. Mitähän suunnitelmia J Heikkisellä ja Risto Mattilalla on jääkiekon suhteen? Melkein Jaken ottaisin kokemuksen vuoksi rinkiin, jos itsellä motivaatiota ja kykyä viime kauden loukkaantumisen jälkeen jatkaa. Mattila voisi olla Seppälän viereen ne kädet, kun vaan pelaisi puolustussuuntaan hieman tarkemmin, Mitäs palstaveljet mieltä ko herroista ensikauden Hokkiin?

Try-out pelaajista Patronen on mielenkiintoinen nimi, juniorina maajoukkuetason äijä ja vissiin voimahyökkääjä, joka jakaa taklauksia. Jos onnistuu try-outilla olisi neloskenttään mukava lisä, koska ei meillä sellaista taklauskonetta ole aikoihin ollut. Ihan hyvltä näyttää Hokin ensikausi, kun sopimuspelaajia jo tässä vaiheessa 17kpl. Pääsee hyvin joukkuetreenejä vetämään, kun sen aika on.
 
Hyvältä tosiaan näyttää tilanne. Kristof on hyvä haku ja on todennäköisesti joukkueen myös ykkössentteri. Ainakin mitä Sportista muistan miestä, niin erittäin taitava pelinrakentaja, mutta toisaalta fyysisyydessä paljon tekemistä. Siihen Laukkanen ja Kristof todennäköisesti myös keskittyvät kesällä, niin ei olisi ihan täysi lapanen kaksinkamppailuissa.

Hyvärisen menetys tosiaan kirpaisee. Esimerkillinen joukkupelaaja ja saa nähdä kuka tuon johtajuuden aukon pystyy täyttämään.

Tämän päivän Kainuun sanomat kertoili seuraavaa: Varmoja lähtijöitä Sebok (mahdollisesti Kalpa), Hyvärinen (mahdollisesti Lukko eli Keupan nutussa sitten ensikaudella Kajaanissa) Toivo, Niva ja Sormunen. Pelaajabudjetti vastaa viimekautta. Haetaan yhteensä 7 pakkia ja 13 hyökkääjää, että harjoitukset saadaan päivittäin pyörimään, sitten mahdollisesti lainoina parit pelaajat. Nyt Hokki aktiivisesti hakee kärkikenttiin kahta sentteriä ja laitahyökkääjää.
Eli kun varmat lähtijät ovat Sebok, Hyvärinen, Toivo, Niva ja Sormunen niin se samalla tarkoittaa, että Mattila, Pälve, Uusivirta, Heikkinen, Näppi, Wilenius ja Mikus eivät ole varmoja lähtijöitä. Mikusista lienee turha haaveilla, mutta jos noista esim vielä Pälve, Mattila, Uusivirta ja Wilenius jatkaisivatkin, niin tilanne näyttäisi todella hyvältä. Ja näistä kevään lainamiehistä en pitäisi täysin varmana, että Kalapudas, Pitkänen ja Mikkola nappaavat paikat Liiga joukkueiden pelaavassa kokoonpanossa.

Lisäksi Kärppien kohdalla tulee huomata, että esim Saarijärvi, Siikaluoma, Anttila ja Kestilä ovat tehneet pitkät sopimukset ja kaikki eivät mahdollisesti tule mahtumaan pelaavaan kokoonpanoon, joten ainakin joku näistä neljästä voisi tulossa Kajaaniin. Tämä pelkkää pohdintaa, mutta yksi kausi Kalapudaksen tapaan Hokissa tekisi hyvää.

"A.Heikkinen" - Kristof - Saarenpää
Valchar - Humaloja - XXX
Klemetti - Korkiakoski - Harjula
Seppelin - Pyykkönen - Piipponen/Patronen
Piipponen/Patronen - Kaarlela/Kaleton - Kurkinen
+ junnut

Seppälä - "Pälve"
"Uusivirta" - Mäkelä
"Siikaluoma" - Saukko
Turtiainen - Viittaniemi
+ junnut

Lehtonen - Smura

Maalivahteja ei tarvitse pahemmin pohtia, puolustuskin näyttää hyvältä. Kaksikin hankintaa riittäisi, mutta kuten tämä kausi osoitti niin kyllä se 8 pakkia pitää olla. Nytkin tällä kaudella Hokki joutui menemään aivan liian monta peliä viidellä pakilla. Pälve kiekolliseksi johtajaksi ja pelaamaan Seppälän kanssa isoja minuutteja. Uusivirta jo tasonsa osoittanut ja Mäkelän kehityskaari on noueva. Siikaluoma lainalle Saukon pariksi ja Turtiainen-Viittaniemi kaksikko paikkailee siellä täällä.

Hyökkäyksessä en aseta kaikkia maalintekopaineita Valcharille. Kuitenkin ennen Ranskaa näytöt olivat Slovakian 2. sarjasta ja Tsekin 3. sarjasta, jotka antaa vaikutelman Suomi-sarjan tasoisista sarjoista. Kristof-Saarenpää kaksikosta saadaan varmasti hyvä tutkapari, jossa Kristof passaa ja Saarenpää tekee maalit. Siihen melkein oma poika Heikkinen kolmanneksi lenkiksi tekemään tilaa ja samalla myös maaleja. Humalojalle ensi kaudella isompi vastuu myös ylivoimalla ja voisi muodostaa hyvän kakkoskentän. Siihen laitaan tarvitaan vielä hankinta tyyppiä Näppi/Wilenius tai sitten lainalle Pitkänen/Anttila/Kestilä. Korkiakoski sitten kolmosessa ja antaisin Klemetille kunnollisen mahdollisuuden tehdä läpimurto. Miksei vaikka samantien kakkoseen tai jopa ykköseen. Seppelin-Pyykkönen kaksikon ympärille nelosketju johon Piipponen tai Patronen kaksikosta parempi kolmanneksi lenkiksi. Kaarlela-Kaleton kaksikosta voisi ainakin kuvitella Kaarlelan olevan vahvempi (Kärpät A >>> Hokki A), jos vain esim toinen saa sopimuksen.

Nyt kun KooKoo poistuu, niin Hokilla on realistiset saumat mennä finaaleihin saakka. TuTo/Jukurit pitää kaataa välierissä tai vaihtoehtoisesti välttää tuo kaksikko kaavion kautta (käytännössä runkosarjan sijoitukset pitäisi olla 1. Hokki, 2-3 Jukurit/TuTo). En usko että Jokipojista, Hermeksestä, JYP-farmista tai SaPKosta olisi Hokkia kaatamaan. Maalissa Lehtonen on vuoden valmiimpi, mahdollisesti jo sarjan kärkiveskari. Myös Laukkaselle toinen kausi joten viime kevään "virheistä" on opittu. Myös runkopelaajista esim Korkiakoski, Pyykkönen, Klemetti, Mäkelä, Saukko etc etc ovat vuoden valmiimpia.

Johtopäätös: tästä voi tulla vielä hyvä kausi.
 

kahvakiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hokki
Huomenna sitten "peräpäähän" vahvistusta ilmoittelee Hokki somessa. Mattila / Pälve akselilta haluaisin jatkoja. Mutta katotaan kuka tai ketkä tulee. Samalla tuli virallisesti harjoitusottelut: Rokia, Hermestä, Jokipoikaa, IPK ja liiga Sport kohtataan elo-syyskuulla eli ihan mielenkiintoiset kohtaamiset jo senkin takia, että näkee uusien mestisjengien pelaajia. Sport kova mittari, vaikka ei parhaalla miehistöllä tule pelaamaan. ko peli Ylivieskassa.
 
Olisiko sitten tuttu ja turvallinen Heikkis Jake tehnyt jatkosopimuksen? Ainakaan uran loppumisesta ei ole tainnut olla missään mainintaa.

Otetaan pientä lottoa uusista pakkihankinnoista.

Sarjassamme märät päiväunet:
- Kai Lehtinen
- Christian Silfver
- Jimi Santala
- Ossi Ikonen
- Jesse Jyrkkiö

Mahdollisuuksien rajoissa:
- Anssi Rantanen
- Antti Uitto
- Matus Vizvary
- Teemu Suhonen
- Antti Ylönen
- Janne Pälve
- Lasse Uusivirta
- Risto Mattila
- Samuli Piipponen
- Olli Aitola
- Jaakko Jokinen
- Roy Pihlström
- Nico Lehto

Ja tässä mitä se todellisuus lienee:
- Oma juniori
- Kaikki A-junnupakit (nimeä itse)
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy