Schadowan

Jäsen
Did not see this one coming - itse uskoin Kakon breikkaavan NHL:ssä isosti ja nopeasti, mutta nyt on todella isoja kysymysmerkkejä ilmassa. Vaikea silti nähdä, etteikö jossain vaiheessa (toivon mukaan jo tällä kaudella) homma lähtisi luistamaan. Muussa tapauksessa pitää mennä nurkkaan miettimään, koska tosiaan, Kaapo oli ainakin omasta mielestä cant miss-prospekti.
 

Salama15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lankisen Lukupiiri
On kyllä erikoinen tapaus tämä Kaapo, hyvää ja korkeatasoista pelaamista 90% pelin osa-alueista, mutta sillä tärkeimmällä 10%’lla (hyökkäyspään tehot) jää kuti piippuun kokolailla täysin... Mitä lie pitäisi tehdä? Henk.koht. valmennusta ainakin vaatii!
 
Let's go fast, Ricky Bobby-style
(1)
  • Tykkää
Reactions: Oles

LOFIN

Jäsen
Suosikkijoukkue
1922
On kyllä erikoinen tapaus tämä Kaapo, hyvää ja korkeatasoista pelaamista 90% pelin osa-alueista, mutta sillä tärkeimmällä 10%’lla (hyökkäyspään tehot) jää kuti piippuun kokolailla täysin... Mitä lie pitäisi tehdä? Henk.koht. valmennusta ainakin vaatii!
Lähtisin liikkeelle näistä:
- Annetaan enemmän vapauksia pelata omaa peliä puolustuspelin kustannuksella. Quinnin valmennuksessa Kakosta on saatu kyllä hyvä ja luotettava pelaaja alaspäin, hyökkäyspelin kustannuksella. Sama prosessi on myös Lafrenieren kanssa käynnissä. Eilinen ilotulitus vaikuttaa ainakin osittain tulleen siksi että nyt ei ollut Quinn hönkimässä niskaan, ja ainakin veteraanit ottivat tästä kaiken irti. Zibanejadin haastattelusta: "Before the game, it was just trying not to complicate things. There wasn’t a lot of information or a lot of talk. Just go out and play."

- Annetaan Kakolle (ja Lafrenierelle myös) oikeasti sitä ylivoima-aikaa. Pistettäisiin joskus se kakkos-YV aloittamaan ylivoima, tai vaihdettaisiin se nopeammin ykkösen tilalle tähänastiseen verrattuna.
 

Juuriskapää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo, Leeds Rhinos, Lukko, TPS, TUTO, RNK
Quinn, jonka pitäisi olla nuorten kehittäjä sitä ehkä onkin, mutta mitään virheitä ei saa tehdä eikä pelata riskillä puolustuksen kustannuksella. Tästä kärsii etenkin Kakko ja Lafreniere myö kun pelistä on viety kaikki luovuus ja uskallus. Kakosta oikein huokuu yliyrittäminen, mutta uskon, että hyvä siitä vielä tulee, pirun hyvä pelaajahan hän on oikeassa valmennuksessa kuten esim Jalosen Jukan mm-kisoissa. Onhan se niinkin, että NHL:ssä aikaa ja tilaa on niin vähän, että Kakon kaltaiselta mailavirtuoosilta viedään kaikki aseet nopeasti kun 100 kiloiset mörököllit ajaa niskaan. Peliä pitää hieman muuttaa ja laukaus on saatava kuntoon, toi hammastikku on ehkä hieman huono tuohon vetohommaan vaikka tuskin se ihan siitäkään on kiinni.
 
Suomen hallitus - fantsua

Vatso

Jäsen
Olen nähnyt ehkä 4 Rangersin peliä tällä kaudella ja kyllä niissä peleissä Kakko on esiintynyt ihan edukseen, ero viime kauteen on silmiin pistävä. Kyseessä on kuitenkin vasta 20-vuotias pelaaja, joka tehottomuuden seurauksena kantaa tällä hetkellä varmaan aika moisia paineita niskassaan ja mikäli tällä kaudella olisi näiden samojen peliesitysten mukana tullut edes samat tai vähän isommat tedot kuin viime vuonna olisi matka huippupelaajaksi täysin aikataulussa. Nyt tehottomuuden myötä on vain epäilyksiä tietysti alkanut heräämään, saako Kakko siirrettyä hyvän aihion ikinä tulokseksi taululle asti.

Omaan silmään Kakon peli näyttää tällä hetkellä kuitenkin siltä, että kyllä niitä tehoja tulee vielä ja paljon, ei ehkä tällä kaudella, mutta tulevaisuudessa varmasti. Tähän voidaan palata sitten kauden 23-24 jälkeen kun Kakko on napauttanut tehot 4+3 taululle, mutta pyörii nurkissa kuitenkin hyvän näköisesti.
 

Ck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
Noh-noh, Kaapo sai kuitenkin tuohon tärkeään yhdeksänteen maaliin ”kolmossyötön” ja pääsi näinollen myös plusmiinuksissa positiivisen puolelle.
Huvittava tilanne yöllä kun menin NHL.com ja tilanne 7-0. No ensin sitten tietenkin aloin zoomailemaan, että onko Kakko maalintekijöiden joukossa. Ei ollut. Sitten tarkempia statseja, että onko syöttöjä. Ei ollut. Päätin laittaa pelin pyörimään ja aika nopeasti Ziba teki maalin. Siitä ei mennyt pitkää kun Kakko kentällä 9-0 maali oli syntymässä ja katsoin, että nyt kun Kakko saisi syötön lapaa, niin pääsisi tyhjään maaliin laittamaan kiekon. Syöttö tuli, maali syntyi ja aloin tuulettelemaan sängyssä vain huomatakseni, että maalintekijä ei ollutkaan Kakko. Voi vittu! No, kai se oli sitten syöttäjänä, niin ei ollut tietenkään vaan oli ottanut puolustajan paikan juuri tähän hyökkäykseen.

Sen mitä Kakon pelejä nyt seurannut, niin pelaa hyvin, karvaa hyvin TKA/60 on 3,20. Oikeastaan muuten kaikki menee kentällä tosi hyvin, mutta hyökkäyspäässä, niissä maalintekotilanteissa mitä on saanut, niin sellainen tappajan vaisto ja terävyys puuttuu täysin. Huonoa tuuriakin on ollut, mutta laukauksia ja terävyyttä kaipaa ja se kulmissa pyöriminen pitäisi saada tilanteeseen, että sieltä kulmista tullaan väkisin maalintekopaikkoihin.
 

palle fontän

Jäsen
Suosikkijoukkue
RDS
Viasatin NHL-studioissa ei usein ole kovinkaan järkevää läppää, mutta Kakon osalta siellä osuttiin oikeaan. Eli analyysi tiivistettynä sellainen, että on onnistunut voittamaan valmennuksen luoton, ja sitä kautta saa peliaikaa suht hyvin. Näyttämisen halu varsinkin puolustuspelin osalta liian kova, eli käyttää energiaa niin paljon puolustaessaan, että ei jaksa enää hyökätä tarpeeksi.
 
YV-spesialisti asuu mutsinsa luona. Aikuiset äijät asuu mutsinsa luona.

julkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, NHL
Kyllä itsekin näen potentiaalin Kakolla olla joskus keskivertoa suhteellisen selvästi parempi NHL-pelaaja, mutta en kyllä usko hänestä sen kummempaa pelaajaa tulevan. Ja olen edelleen sitä mieltä, että vaikka ei hänen peliälynsä mikään surkea toki ole, niin se juuri ei ole kuin keskivertoa tai korkeintaan hieman sen yli, ja se tulee estämään todelliseksi huippupelaajaksi nousemisen.

Barkovin, Ahon tai Rantasen nykytasolle nousemiseen en näe kyllä Kakolla minkäänlaisia eväitä. Niin paljon on kyseisiä pelaajia jäljessä nimenomaan peliälyssä. Ja ne hänen peliälyn puutteensa ovat nimenomaan hyökkäyspään pelaamisessa. Puolustuspään pelaamisessa ei vastaavia puutteita toki ole, eikä olisi viime kaudellakaan ainakaan niin pahasti ollut, ellei olisi ollut fysiikassa selkeitä puutteita. Nyt on se puoli jo selvästi mennyt eteenpäin, mikä on sitten näkynyt parempana liikkeenä, Corsina ja kaksinkamppailupelaamisena, mikä taas on auttanut paljon hänen puolustuspelaamistaan.
En täysin allekirjoita tätä. Se on totta, että Kakko on monesti hukassa hyökkäysalueella, mutta enemmän tuntuu, että se on itseluottamuksen puutetta, sekä jonkunlaista jopa pelkäämistä ottaa ratkaisijan viittaa. Yhessä matsissa tuntui, että kokoajan hakeutui paikkoihin, jotka olivat pakkien takana tai mailaviidakko oli syöttölinjan edessä. Harmillinen homma, Kaapon pitäisi päästä ns. positiivisen kierteeseen, vauhti AHL:stä näkisin olevan erittäin hyödyllistä..
 
"Nyt se Ponto pois kentältä!"

Oles

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Leijonat
Kyllähän se oli taas yllätys, kun aamulla näki että Rangers on iskenyt yhdeksän maalia ja sitten ei Kakolle yhtäkään pistettä. Tarkemmalla tutkimisella huomaa, että ei Kakon ketju saanut kuin yhden maalin aikaan ja peli oli pitkälti ykkösketjun näytöstä. Toki tämä kausi ei ole mennyt pisteiden osalta Kakolta niin kuin olisi haluttu. Kehitystä on tapahtunut oikeaan suuntaan, mikä on hyvä, mutta onhan Kakon Pohjois-Amerikan valloitusreissu ollut hienoinen pettymys.

On selvää, että Kakko ei viime kaudella kuulunut NHL:ään vaan AHL:ssä olisi pitänyt lähettää. Jostain syystä roikotettiin koko kauden Rangersin matkassa. Pudotuspeleissä näki, että Kakon kehitys oli mennyt eteenpäin, mikä nosti odotuksia tälle toiselle kaudelle. Nyt sitten vähän yllättäen Kakosta onkin kuoriutunut vastuullinen puolustuspään pelaaja eikä hyökkäyspään dynamo. Valmennuksella on suuri rooli tässä niin kuin kaikki tietävät. Ei tuossa junnuketjussa tunnu hirveästi tapahtuvan hyökkäyspäässä.

En jaksa olla vielä mitenkään huolissani pitkällä aikavälillä. Eteenpäin on menty ja Kakko on tällä kaudella NHL-pelaaja. Isompien kaverien kehitys menee yleensä hitaammin ja odotukset ovat olleet taas liian kovat, kun kyseessä on kakkosvaraus. Olisi tietenkin kiva, että Kakko saisi tuon apinan selästään karistettua. Tulisi maali edes jostain luistimen kautta kimmottuna, niin tulisi itsevarmuutta lisää ja uppoaisi ehkä toinenkin.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Liverpool, HIFK
Hiukan suhteellisuudentajua nyt. Koko 2019 draftista on 14 kaveria saanut peliaikaa (Harleyllä yksi pleijarimatsi, ei runkosarjaa) ja 10 tehnyt edes pisteitä. Pakkeja on koko ryhmässä viisi. Kahdeksalla on vähintään 10 peliä pelattuna. Yli kymmenen pisteen pelaajia on neljä. Kyllä mä voisin ihan optimistisesti olettaa, että Kaapon aika tulee vielä.
 
Acupuncture? It's hard to see the point of all the needles.

Ck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
Hiukan suhteellisuudentajua nyt. Koko 2019 draftista on 14 kaveria saanut peliaikaa (Harleyllä yksi pleijarimatsi, ei runkosarjaa) ja 10 tehnyt edes pisteitä. Pakkeja on koko ryhmässä viisi. Kahdeksalla on vähintään 10 peliä pelattuna. Yli kymmenen pisteen pelaajia on neljä. Kyllä mä voisin ihan optimistisesti olettaa, että Kaapon aika tulee vielä.
Samaa mieltä. Eniten Kakon vähiin pisteisin on ollut syynä se terävyyden puute hyökkäsalueella. Jos olisin NYR valmetaja, niin saattaisin laittaa Kakon pyörähtämässä vaikka 10 ottelun verran AHL:ssä ja alleviivaisin tuota suoraviivaisuutta. Kakko on tosiaan vasta 20-vuotias. Hänen pisteensä on pettymys myös minulle, mutta peli näyttää niin hyvältä muuten, että tiedän niiden tulevan kun ketsuppi pullo saadaan auki. Muut pelin osa-alueet on erittäinkin hyvin hanskassa Kaapolla.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Leon

blue line

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Olen ollut kriittinen Kaapon pelaamista kohtaan aikaisemmin, lähinnä hyökkäyspään esitysten ja tehottomuuden vuoksi. Minusta on silloin tällöin näyttänyt siltä, että peli on hänelle vähän liian nopeaa.

Päätin tarkastella hänen tehottomuuttaan p/60 (5vs5) tilaston kautta, mutta huomasinkin, ettei hän ollut lähellekkään tehottomin suomalaispelaaja peliaikaansa nähden. Kaapon lukema oli 0,87 ja jalkoihin jäivät suomalaishyökkääjistä Erik Haula (0,82), Eeli Tolvanen (0,81), Mikke Granlund (0,71), Artturi Lehkonen (0,53) ja Leo Komarov (0,40). (Jack Hughes 1,71).

Lisäksi on todettava, että tuon p/60 (5vs5) tilaston tarkastelu avasi silmiä jonkin verran, koska yllättävän kovia nimiä löytyi sangen kehnoilla tuloksilla tuolta listalta, mikä osoittaa ylivoima-ajan merkitystä pisteiden kertymiseen. Se on todella iso.

Nämä tilastot kuitenkin osoittavat senkin, että monella suomlaispelaajalla voisi mennä hyökkäyssuuntaan vähän tehokkaamminkin tasakentällisin tällä kaudella.
 
JHag: Mutta ilkeyttä HIFK:ssa ei ole pätkääkään, ei myöskään kovuutta alakerrassa.

Vatso

Jäsen
Meinasin laittaa tämän tuonne Rangesin ketjuun, mutta laitetaan tämä nyt tähän Kaapon omaan ketjuun kun sen vuoksihan nyt tuota Rangrsin peliä jaksoin katsoa. Katselin tuossa muutaman viimeisen parin pelin tilastot ja aloin miettimään, onko tuossa Rangerin peluutuksessa mitään järkeä. Joukkue on käytännössä jo ulkona play-off taistosta, mutta silti pelistä toiseen ykkös-tähdet pelaavat järkyttävät minuutit ja kaikki erikoistilanteet lähes alusta loppuun, kun samalla ne pelaajat kenen varaan tulevaisuus pitäisi rakentua istuvat penkillä puremassa tuppea.

Esim. tuo Philly-voitto, 6-0 tilanteessa toisen erän lopulla Panarin, Ziba ja kumppanit pelaavat edelleen kaikki av:t ja yv:t suurinpiirtein alusta loppuun ja edes silloin ei voitu nuorille antaa kokeilla ja kasata sitä kadoksissa olevaa itseluottamusta. Tai viime peli, ihan hyvin pelannut Chytilin ketju vilttiin kolmannessa erässä ja aina luotettavat 6 minuuttia pelissä pelanneet duunarit kehiin, tuloksena 2 omiin. Edes ensimmäisen takaiskun jälkeen Chytilin ketju ei päässyt vielä jäälle, toisen maalin jälkeen heidät sitten uskallettiin taas päästää kentälle, varmaan että voidaan sitten haukkia kun ei tullut tehoja tasoitusmaalin muodossa.

Ja toki ihmetyttää se, että kakkosylivoima ei ole tainnut tahdä koko kauden aikana yhtään maalia ja esim. Lafnarierellä on koko kauden aikana 1 laukaus maalia kohden yv:llä ja sekin on yksi enemmän kuin Chytilillä, silti se oli taas Kakko kun jäi ilman yv-aikaa.
 

Ck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
Meinasin laittaa tämän tuonne Rangesin ketjuun, mutta laitetaan tämä nyt tähän Kaapon omaan ketjuun kun sen vuoksihan nyt tuota Rangrsin peliä jaksoin katsoa. Katselin tuossa muutaman viimeisen parin pelin tilastot ja aloin miettimään, onko tuossa Rangerin peluutuksessa mitään järkeä. Joukkue on käytännössä jo ulkona play-off taistosta, mutta silti pelistä toiseen ykkös-tähdet pelaavat järkyttävät minuutit ja kaikki erikoistilanteet lähes alusta loppuun, kun samalla ne pelaajat kenen varaan tulevaisuus pitäisi rakentua istuvat penkillä puremassa tuppea.

Esim. tuo Philly-voitto, 6-0 tilanteessa toisen erän lopulla Panarin, Ziba ja kumppanit pelaavat edelleen kaikki av:t ja yv:t suurinpiirtein alusta loppuun ja edes silloin ei voitu nuorille antaa kokeilla ja kasata sitä kadoksissa olevaa itseluottamusta. Tai viime peli, ihan hyvin pelannut Chytilin ketju vilttiin kolmannessa erässä ja aina luotettavat 6 minuuttia pelissä pelanneet duunarit kehiin, tuloksena 2 omiin. Edes ensimmäisen takaiskun jälkeen Chytilin ketju ei päässyt vielä jäälle, toisen maalin jälkeen heidät sitten uskallettiin taas päästää kentälle, varmaan että voidaan sitten haukkia kun ei tullut tehoja tasoitusmaalin muodossa.

Ja toki ihmetyttää se, että kakkosylivoima ei ole tainnut tahdä koko kauden aikana yhtään maalia ja esim. Lafnarierellä on koko kauden aikana 1 laukaus maalia kohden yv:llä ja sekin on yksi enemmän kuin Chytilillä, silti se oli taas Kakko kun jäi ilman yv-aikaa.
Ihan hyvä huomio. Ymmärrän toki, että NHL on ammattilaisliiga ja parhaat pelaa, mutta varsinkin tuollasessa 9-0 voitossa voisi vähän jopa kokeilla jotain muuta. Itse myös peluuttaisin Lafreniere ja Kakkoa eri kentissä jonkun kokeneen taitavan pelaajan kanssa, ainakin ajoittain.
 

Ck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
Näinhän se on ollut suurimman osan kautta. Hetken pelasivat samassa ketjussa.
Okei, ainakin viimeksi katsomani ottelut ovat pelanneet samassa kentässä. Tosin en ole ihan kokonaisia oteluita katsonut lähiaikoina vaan vähän sivusilmällä, mutta pätkiä sieltä ja täältä ja mielestäni kyllä samassa kentässä menevät.
 

Vatso

Jäsen
Katsoin eilisen pelin ja viime viikolla Boston-pelin, ainakin noissa ketju oli koko pelien ajan Kakko-Chytil-Lafreniere, lukuun ottamatta jotain hajavaihtoja. Tarkastin vielä line statsit niin koko kauden osalta tilanne on kyllä ihan toinen, mutta Chytil oli välissä pois sen 15 peliä, sekin tietysti vaikuttaa tähän.

Vähän yllätyksenä tuli se, että Kakko on kauden aikana pelannut selvästi eniten Stromen kanssa, saatoin siis vetää hieman hätäisiä johtopäätöksiä peluutuksesta muutaman pelin perusteella.
 

Hiltsu04

Jäsen
Suosikkijoukkue
Winnipeg Jets, Pelicans, Leijonat & BB-88
Kakon 19 pelin mittainen maaliton putki katkesi viime yön pelissä, kun Kakko osui ensin Panarinin syötöstä tasakentällisin, ja lopussa vielä tyhjiin. Varmasti tekee hyvää alhaalla olleelle itseluottamukselle.

Tässä vielä Kaapon päivän ensimmäinen:
 
"Tästäkin eteenpäin tulen sanomaan asiat niin kuin minä sanon ne, suomen kielellä, joskus vähän epäkorrektisti, joskus korrektisti. Sellaiset jotka eivät halua minun kannanottojani kuunnella, niin älkää kuunnelko niitä." -Mauri Peltokangas

Kopari

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Jokipojat, Mikkelin Kittaajat
Eiköhän tämä ole se kuuluisa ketsuppipullo. Nyt kun saatiin hanat auki, niin seuraavassa pelissä sitten kypärätemppu ja sitä myötä laitetaan vähitellen kauden piste-ennätys uusiksi. Pian jo huomataan, että Manhattanilla on Kaapo Boulevard ja Kakko Avenue.
 
Pitäkää päät ylhäällä, ettette kolaa meitä vahingossa.

Ippenator

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi, Ilves, Winnipeg, Carolina ja Colorado
Eiköhän tämä ole se kuuluisa ketsuppipullo. Nyt kun saatiin hanat auki, niin seuraavassa pelissä sitten kypärätemppu ja sitä myötä laitetaan vähitellen kauden piste-ennätys uusiksi. Pian jo huomataan, että Manhattanilla on Kaapo Boulevard ja Kakko Avenue.
Jenkit tuntien nuo ovat Kaako Boulevard ja Kappo Avenue.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy