K-Vantaa - Jokipojat To 3.2.2005

  • 2 465
  • 13

MaxPhein

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokipojat
Tiukkaa!

Veikkaus on että jatkoajalle menee ja ehkä 2-2 numeroissa. Tasainen peli tiedossa ja Jokipoikien on pystyttävä pitämään puolustus tiiviinä, muuten noutaja tulee, jos tämä onnistuu mahdollisuuden on vaikka mihin!
 

speksi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Capitals, TPS
Mielenkiintoinen ja tärkeä peli tulossa. Jokipoikia ei kannata viimeaikaisten näyttöjen ansiosta aliarvioida sarjasijoituksesta huolimatta. Kapteeni Pitkäjärven poissaolosta huolimatta Vantaalla riittää hyökkäysmateriaalia kolmeen ennalta katsottuna tehokkaaseen ketjuun. Antti Niemeltä vaaditaan kuitenkin onnistumista huomennakin, jotta pelistä ei tule liian tiukkaa trilleriä.
Uskon kotivoittoon pienen taistelun jälkeen lukemin 4-2.
 

Viljuri

Jäsen
Kiekko-Vantaa vie tämän pelin 3-2.

Peli ratkennee viime kädessä kotijoukkueen vierasjoukkuetta parempaan viimeistelytaitoon. Voi hyvinkin olla mahdollista, että Joensuu vie peliä osan aikaa, niin vierasjoukkue kuin onkin, mutta näennäisellä pelinhallinnalla ei näitä mittelöitä ole aikaisemminkaan voitettu.

Laukaisutilastot hyvistä peliesityksistä huolimatta ovat olleet kyllä Joensuulle viimeisissä peleissä surkeaa katsottavaa. Ongelmana on suurista vastustajan laukaisumääristä huolimatta ollut lähinnä mustat jaksot pelin sisällä, ts. paketti ei pysy kasassa 60 minuuttia.

Jokipojat voi sitten aloittaakin jo valmistautumisen karsintoihin.

Kokoonpanoja odotan mielenkiinnolla.
 
Suosikkijoukkue
Haukat
Viestin lähetti Viljuri
Kiekko-Vantaa vie tämän pelin 3-2.

Peli ratkennee viime kädessä kotijoukkueen vierasjoukkuetta parempaan viimeistelytaitoon.

Minusta viimeistelytaito-ongelma on pikemminkin Kiekko-Vantaata vaivaava dilemma. Jokipojat kyllä tekee paikoistaan maalit ja ehkä luovuttaa näennäishallinnan kotijoukkueelle, mutta Vantaa tarvitsee hallitsemissaan otteluissa maaleihin melko useita paikkoja. Tahti voi toki muuttua, mutta viimeistelytaidossa erot tuskin tänään näkyvät. Illalla kaikki kynnelle kykenevät voivat sitten todistaa, että olen kuitenkin paska profeetta.
 

cleanhit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Flyers, Ducks
Niin, se viimeistely...Salamat pelissä huonoa, Hokki pelissä huonoa. ei kahta ilman kolmatta?
Jokipojat taitavat olla tosissaan? Joku kertoi, että tulivat pääkaupunkiseudulle yöksi ja menevät aamujäille Tikkurilassa!
 

Bird

Jäsen
Suosikkijoukkue
Urheilullisesti avoimet sarjat
Jokipoikien kokoonpano

23 Pavel Brendl - 25 Topi Riutta - 13 Lauri Heinonen
18 Sami Puruskainen - 11 Tapio Ahtonen - 19 Jani Keränen
29 Perttu Ahvenainen - 20 Hannu Karru - 24 Mikko Vanninen
27 Mika Asikainen - 21 Jani Lahtinen - 12 Petri Pyhäjärvi
9 Juhana Repo

30 Arttu Käyhkö - 5 Aki Piiroinen
14 Joni Kotilainen - 22 Atte Valli
2 Esa Lehikoinen - 8 Miika Haapala
4 Tomi Pakarinen

1 Tomi Räisänen/35 Ari Reunanen

Tällaisilla mennään siis tänään. Maalilla aloittaa todennäköisesti Reunanen, näin uskon.

Jokipoikien ongelmana on edellisissä peleissä mielestäni ollut lähinnä oman pään pelaaminen, ei niinkään hyökkäyspeli. Toivottavasti tänään maltetaan pelata äärimmäisen kurinalaisesti oman pään kautta ilman mitään turhaa höntyilyä ja pitää paketti kasassa koko 60 minuuttia. Jos tämä onnistuu ja muutamalla vastaiskulla tulee tulosta, niin vierasvoitto voi olla jopa todennäköinen. Vantaata vastaanhan pelit ovat olleet tällä kaudella tiukkoja: ekan pelin K-Vantaa voitti kotonaan viimeisen minuutin maalilla 3-2, seuraavaksi veivät Joensuussa 5-3 Jokipon johdettua jo 3-1, ja viimeisimmän kohtaamisen Jokipojat vei Mehtimäellä 3-2.

Vaan illallahan sitten nähdään, miten käy. Oikeastaan ihan sama, millainen peli tulee, kunhan vain Joensuuhun lähtee pisteitä kaksi - vaikka sitten vasta jatkoajan jälkeen. Pian junaan ja matkalle kohti Tikkurilaa!
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Kyllähän tämä peli pitää väijyä. Mielenkiintoa riittää varmasti muillakin kouvolalaisilla. Sen verran optimistisesti päätin suhtautua loppukauteen, että tässä matsissa pidän peukkuja Jokipoikien puolesta. Toivottavasti en joudu katumaan sitä vielä...

Toisaalta Vantaan pienen kaukalon voisi kuvitella sopivankin Jokipoikien nykyilmeeseen. Tarkkana saa tosin olla, kolmessa ekassa kentäälisessä on kaikissa sellainen pelintekijä (Julkunen, Lehtinen, Loppi) joka pystyy kääntämään ahtaasta kulmapainistakin pahan paikan maalille. Liikkeellähän KiVan pakit pitäisi haastaa, mutta riittääkö sitä Jokipojilla?
 

Trifolium

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Vantaa, Tappara.
Kyllä nyt taas jännittää. Tasainen vääntö on odotettavissa, toivottavasti KiValla on asenne kohdallaan koska mikään heittopussihan Jokipojat ei ole. Ja pisteet olisi todella tärkeät että saadaan pidettyä ne pahimmat uhkaajat siellä takana pleijjareihin asti.

Maalipaikkojen tuhlailu on ollut Vantaalla viime otteluiden todellinen perisynti, mielestäni ainoastaan Jääskeläinen ja muutamassa viime matsissa Löfman ovat onnistuneet edes tyydyttävästi.

Jollei jompikumpi joukkueista aivan totaalisesti retkahda, veikkaan varsinaisen peliajan tulokseksi 2-2, ja jatkoaikamaalia, mutta siitä en sano mitään kumpaan päähän se tehdään.
 

Viljuri

Jäsen
Kolmas Johannes wrote:
Minusta viimeistelytaito-ongelma on pikemminkin Kiekko-Vantaata vaivaava dilemma.

Mahdollisesti. Vaikka Jokipojat tekikin Sportia ja Kalpaa vastaan kasan maaleja, ei mielestäni kysymys ollut Jokipoikien jäätävästä viimeistelytaidosta sinänsä, vaikka Joensuun laukaisumäärien vähäisyys näin saattaisi antaa ymmärtää.

Ainakin Kalpan osalta maalivahti avitti sinänsä hyvää viimeistelyprosenttia.

Puolustuspelihän on ollut se avain, jolla Jokipoikien pistetahti on viimeaikoina parantunut, aivan kuten Bird totesikin.

Jokipoikien vastustajille on kirjattu viime aikaisissa peleissä suuri määrä laukauksia, mutta ne eivät aina ole olleet sieltä vaarallisimmasta päästä, ts. mielestäni puolustuspeli on onnistunut tehtävässään lukuunottamatta jo mainittuja mustia hetkiä, jolloin joka toinen veto tuntuu uppoavan. Osin Jokipoikien maalivahtipelin avustuksella, valitettavasti.

Viimeistelytaito ei peruskuosissaan ole Joensuun valtti. Tämähän johtuu ensisijaisesti materiaaliin kapeudesta ja kokemuksen puutteesta tällä sarjatasolla. Jukureita ja TuToa vastaan käydyt edelliset pelit antavat tästä mielestäni oikean kuvan.
 

muumijo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokipojat, Tappara
Taitaa olla Reunanen maalissa.. jos en väärin tulkinnut..

Rauhanen oli Brendelin kanssa urheilukanavalla vieraana..siellä hän ei ainakaan paljastanut maalivahtia, vaikka sitä kysyttiin..
Mielenkiintoinen seikka Jokipoikien kokoonpanossa on Asikaisen pelaaminen, viimeksi pelatessaan pelasi hyvin, taklasi ja jaksoi luistella..tuo varmasti fyysisyyttä peliin.

Toivon ja uskon, että tänään pisteet tulee kohti Joensuuta..KooKoollakin on tänään paha peli, että nyt sitä eroa voisi hyvinkin kuroa kiinni.. kohta telkkarin äärelle.. :)
 

MaxPhein

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokipojat
Ohhoh!

Ohoh. Olipas asenteetonta pelaamista Jokipojilta, Brendl vois pikku hiljaa alkaa tekee noista läpiajoista maaleja, yrittäs nyt ees vähän paremmin. Harvinaisen yössä pojat kyllä oli. Vaikka Vantaalla vähän onneakin oli matkassa niin helppo sanoa, että oikea joukkue matsin voitti, niin noloa katsottavaa oli Jokipoikien peli ja jälleen kameroiden edessä. Onneks olkoon K-Vantaalle tärkeästä voitosta ja onnea taisteluun pudotuspeli paikasta, kyl se taitaa tulla sieltä!
 

muumijo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokipojat, Tappara
Onnea Vantaalle.

Eipä tota paljon osaa hurrailla.. alku oli jees, mutta.. kyllä työ tiijätte, surkeesti pelattu. Ei kaksinkamppailuun menoja..ei kiekon ottoja..ei oikein mitään. Vantaalle kiekko pomppi niin ku voittavalle joukkueelle yleensä..mutta ei ne tuurilla voittanu.

Harmittavaa oli tuomari.. aika ilkeesti Brendeliä ajettiin pariin kertaan, ois voinu jäähyttää vähän. Korkeeta mailaa ei vaan nähny..mutta aiheesta mussutti ja kympin sai.

Se siitä..huomena lisää! Parempaa!? Ja toivotaan, ettei käyhkölle käyny kylmästi ku tuli pal...palleaan.. ;)
 

speksi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Capitals, TPS
Hyvä matsi kotijoukkueelta! Ratkaisijoita löytyi monesta ketjusta eikä puolustuksessa ollut hädän päivää. Jokipojat oli kyllä aika aseeton tänään. Varsinkin änäri-ketjun hermo petti pahasti kun onnistumisia ei tullut ja vastustajakin taklasi.

Tuomari piti koko pelin ajan sallivaa linjaa yllä, eikä minun mielestäni paljoa enempää ollut syytäkään puhaltaa. Vantaa taklasi kovaa mutta yleensä puhtaasti. Erityisesti Riutta, Brendl ja Ahvenainen kadottivat pelituntumansa kokonaan parin taklauksen ansiosta ja kyseiset miehet keskittyivät enemmän kostamiseen ja avautumiseen kuin kiekon pelaamiseen.

Matti Luoma teki heti avauserässä pakollisen tv-ottelumaalinsa, joka taisi edellisessä matsissa Järvenpäässä jäädä tekemättä. Poikkeus vahvisti säännön.
Omasta mielestäni illan paras vantaalainen Riku Rahikainen ampui aina kun mahdollista ja tänään se kannatti kun Reunasella ei todellakaan ollut paras päivänsä. Rikun vauhti ja kovuus olivat tänään todella tärkeitä avaimia Jokipoikien kaadossa.

Janne Lehtinen ei kahdesta maalista huolimatta ollut parhaimmillaan, mutta hyvällä pelaajalla kiekot todellakin pomppii sisään jos ei muuten osu. Kimmo Pikkarainen on viivalla aina arvoitus. Tänäänkin yksi veto upposi mutta monta kertaa kiekko karkasi helposti keskialueelle. Pikkarainen ja Lostedt taisivat olla jäällä melkein jokaisen maalin aikana.

...kokonaisuutena ehdottomasti yksi kauden parhaista Vantaan peleistä joita olen nähnyt ja lisäksi tärkeät kaksi pistettä! Tästä on hyvä jatkaa Hermestä ja raviohjastajia vastaan...
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös