K-Vantaa - FPS to 26.1.2006

  • 2 266
  • 11

Boogeyman

Jäsen
Suosikkijoukkue
FPS
Vajaa viikko on aikaa siirtotakarajaan, mutta vielä treidaukset ovat mahdollisia ja FPS saakin kolmen päivän aikana vastaansa kaksi joukkuetta, Vantaan ja Hokin, joissa veri on vaihtunut tiuhaan. FPS:n kohdalla tulijoita on varmaankin turha odottaa edes maalivahtiosastolle, koska kukkarossa on matti poikineen.

Vantaan maalivahtisaaga näyttää saavan yhä uusia käänteitä. Edellisen pelin jälkeen Hallikaisen sanottiin palaavan Jokereihin. Maaliin kaavailtiin Aku Limnelliä, kunnes Hallikaisen ilmoitettiinkin pelaaavan lohipaidassa seuraavat neljä ottelua. Nyt maalissa aloittaa sittenkin puolikuntoinen Aku Limnell ja luukkuvahtina esitellään jälleen uusi nimi Karri Ahokas. Villi veikkaus, että Hallikainen on telonut itsensä aamujäällä, eikä Porvoon Brianiakaan ole saatu hätiin. Muut tuoreet kasvot Jesse Urosesta lähtien siellä näyttävätkin olevan.

K-Vantaata 10 kertaa paremmin loukkaantumiset välttäneenä joukkueena FPS:n ase on yhtenäisyys, vaikkakin kentällisten koostumuksia on rukattu aika rankasti viime aikoina. Edellispelin pakkipareista samana on pysynyt vain Kulmala-Huhto. Asko Rantanen tsemppaa takaisin kaukaloon miinusjehu Aaltosen tilalle.

Hyökkäyksessä teholaiturien Jokilan ja Suomisen pihvinä jatkaa edellispelin tapaan Jaakko Kolari. Tämä ketju yhdessä ylempänä mainitun pakkiparin kanssa keräsi takaiskuja Jukureita vastaan. Muutkin ketjut ovat pysyneet samoina. Välimaa-Sillanpää-Leppänen muodostavat mastodontti-ketjun, josta ei ainakaan kokoa puutu. Kolmosessa ja muiden tavoin hyvin viime aikoina jääaikaa saaneessa nelosessa onkin taas vähän pienempää vihreätä miestä. Kovasti olen odottanut koska nelosen omat pojat Sarkakallio, Piltti ja Hakala pistävät laatan reppuun. Olisiko tänään se hetki. Eipä heille ole onneksi alkukauden jälkeen takaiskumaalejakaan tullut.
 

J.Hotti

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK Detroit Red Wings FC Barcelona
EDIT & SIIRTO = Kirjoitin tätä ketjunavausta samaan aikaan mitä Boogeyman omaansa, joten siirrän tämän "avauksen" tälläisenään tähän aiemmin avattuun ketjunavaukseen.

Kuumaakin kuumempi peräpään taistelu alkamassa reilun kolmen ja puolen tunnin päästä eikä ottelu ole vielä saannut omaa ketjuaan? No kasataas jotain nopeasti.

8. FPS 31 ottelua 26 pistettä maaliero 93-105
10. Kiekko-Vantaa 31 ottelua 24 pistettä maaliero 73-102

Eli aika helppoa todeta taulukkoa katsomalla - kyseessä neljän pisteen peli. Tappio olisi katastrofi Vantaalle, varsinkin kun saamme lähteä tälläiseen otteluun kotijoukkueen asemasta.

Illan maalivahdit

Kiekko-Vantaa Aku Limnell (Karri Ahokas)
FPS Janne Kurikka (Tony Åkerberg)

Forssa jatkaa tutulla ja turvallisella vaihtoehdolla, hyvän kauden pelanneella Janne Kurikalla. Vantaan tolppien väliin sen sijaan tekee paluun nivusvaivoista toipunut Aku Limnell, jolta ei ainakaan paineita puutu illan kamppailussa. Kovat paineet niskassaan tuntee varmasti myös valmennusjohto (+ Ruutanat katsomossa), entä jos nivuset ei kestäkään kovaa rasitusta? Kakkosvahtina Karri Ahokas, joka ei ole pelannut missään pitkään aikaan. Joonas Hallikaisen piti tulla lainalle neljään otteluun Jokereista, mutta ei ainakaan kokoonpanoissa näy tänään, sairastuminen vai mitä?

Vantaan kenttäpelaajat

Janne Jalasvaara - Tero Konttinen
Rami Hovinen - Marko From
Jani Södö - Jussi Erkkilä
Timo Ahonen (Seitsemäs puolustaja)

Jesse Uronen - Henri Nuutinen - Jussi-Mikko Makkonen
Petri Pitkäjärvi - Arne Köhler - Petteri Linnonmaa
Tommi Oksa - Marco Poulsen - Juha Koivisto
Arto Väisänen - Erik Eronen - Tero Willström

Kuoppala siis lähti Espooseen ja Jalasvaara saatiin tilalle. Kakkospakisto on ainakin kookas, Hovinen-From kun tuo kaukaloon keskiarvot 192cm / 95kg. Siitä onkin muuten aikaa, kun Vantaa on saannut kokoonpanoon edellisen kerran seitsemän puolustajaa. Jokerien a-tehojunnu Jesse Uronen nousi suoraan ykköseen, odotan pojalta ennakkoluulotonta esitystä tänään. Sege palaa kokoonpanoon, samoin Jokereissa try outilla käynyt Tommi Oksa. Tero Willström on kokeilumies kellariosaston Tuuskista, mielenkiintoista nähdä mihin paljon nähnyt ja kokenut mies tänään vähäisellä peliajalla pystyy. Vantaan paras pistemies Tikkanen sivussa, syytä en tiedä. Myös Kangas loistaa poissaolollaan, onko kyseessä sairastuminen, loukkaantuminen vai kenties herätyskeino?

Forssan kenttäpelaajat (Finhockey)

1 4 VP KULMALA Jussi
2 6 VP RANTANEN Asko
1 7 OP HUHTO Mikko
2 10 OP UITTO Antti
3 24 VP RANTANEN Anssi
3 25 OP KUJALA Joni

2 8 VH VÄLIMAA Tommi
4 9 VH SARKAKALLIO Joni
3 14 VH RONKAINEN Toni
2 16 VH LEPPÄNEN Markus
3 18 OH RAUTIO Pekka
2 21 KH SILLANPÄÄ Aleksi
4 23 KH PILTTI Ville
4 26 OH HAKALA Ari-pekka
1 27 VH JOKILA Janne
3 28 KH LINTULA Lasse
1 33 KH KOLARI Jaakko
1 49 OH SUOMINEN Tuomas

Veikkaus - pinnat pysyy Tikkurilassa, tulos 3-1.
 

Iiwari

Jäsen
Suosikkijoukkue
FPS, Tappara, HPK
Elämä on ihmeellistä - varsinkin jääkiekko !

Veikkaan, että toimilas Limnell pelaa joko super pelin, eli 0 tai yksi maalia päästäneenä ja KiVa voittaa maalilla tai kahdella. Toinen - ja toivottavampi vaihtoehto on viisi maalia matsin puoleenväliin mennessä selän taakse ja Karri Ahokas maaliin ihmettelemään loppukarkeloita.

Sama numeroina:
KiValle 2 - 3 maalia
FPS:lle 0 - 1 tai 6 - 8 maalia
 

JAgE

Jäsen
HCM kirjoitti:
Kakkosvahtina Karri Ahokas, joka ei ole pelannut missään pitkään aikaan
Sen verran pitää sanoa, että kyllä Ahokas on pelannut. Kaislan siirryttyä armeijan harmaisiin Ahokas on tainnut olla A-junnujen ykkösveskari. Torjuntaprosentti junnuissa on parempi kuin Kaislalla.
 

manager78

Jäsen
Suosikkijoukkue
FPS, Suomen maajoukkueet
Tärkeä peli molemmille joukkueille, ehkä hivenen tärkeämpi kuintenkin vantaalle.

Jos palloseura pelaa sillä tasolla kuin viimeaikoina pitäisi ottelusta tulla voitto helposti, mutta jääkiekko ja elämä on ihmeellistä. Yhtä hyvin palloseuralle voi tulla täydellinen romahdus ja vantaa voi voittaa hyvinkin selvästi. Vihreäpaitojen voittoa allekirjoittanut tietysti toivoo. Hallikaisen puuttuminen vantaalta saattaa helpottaa hieman fopsin urakkaa.

Etukäteen odotetaan tasaista ottelua mutta usein juuri etukäteen tasaisiksi veikatut ottelut kääntyvätkin suurinumeroisesti jompaan kumpaan suuntaa, kuten kävi joukkueiden viimeksi kohdatessa Forssassa (6-0 kotivoitto).

No katsellaan ja ihmetellään. Kakkosta on kuitenkin pelattu pitkäänvetoon...
 

manager78

Jäsen
Suosikkijoukkue
FPS, Suomen maajoukkueet
Turpaan siitä pelistä sitten tuli. No tilanne häntäpäässä kiristyy edelleen. Kolme joukkuetta 26 pisteessä. Mielenkiintoinen kevät edessä.
 

J.Hotti

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK Detroit Red Wings FC Barcelona
Aaltoja, allekirjoittaneen kauden ensimmäinen täysin oikea tulosveikkaus oman jengin pelistä : )

Tulihan se voitto sieltä vihdoinkin, siis varsinaisella peliajalla. Ironista sikäli, että edellinen voitto 60 minuutin sisään tuli marraskuussa ja juuri Forssaa vastaan. Lauantaina Sporttia vastaan vain isäntien asennevamma voi tuoda meille tulosta, sen sijaan Hermestä vastaan sunnuntaina pitää näyttää että tämä joukkue osaa voittaa muitakin kuin Forssan vihreäpaidat ja ennen kaikkea voittaa vierasjäällä. Mutta illan esitys antoi paljon uskoa siihen, että tämä joukkue voi pelata vielä hyvän loppukauden, ketään ei jatkossa kunnioiteta - Lohipaidat pelaavat jatkossa kuin miehet! Perkele on vihdoin palannut meidän koppiin!

Peli alkoi juuri niin, kuin Vantaa oli ennakkoon pelännyt. Forssa iskee halvan avausmaalin ensimmäisillä minuuteilla. Takaisku oli järkyttävä virhe Hoviselta, kylmä mies selvästi vielä haki tuntumaa peliin ja helpossa oman pään tilanteessa purki kiekon suoraan FPS-pelaajan lapaan joka iski kiekon ohi Limnellin, tosin onnekkaasti - kiekko pomppasi matkalla oman pelaajan mailan varresta Akun polvisuojan yli. Onneksi lohipaitojen niska ei kuitenkaan tästä katkennut, kuten niin usein tällä kaudella, vaan lähes koko ottelun lopun ajan pääsimme todistamaan selkeää kotijoukkueen pelin hallintaa. Myös Hovinen pelasi hyvin alun hasardinsa jälkeen. Loppulukemat olisivat voineet olla vieläkin rumemmat vierasjoukkueen kannalta, vain päätuomari Savolaisen katastrofi-ilta säästi FPS'n murskatappiolta. Erikoista, miten osat olivat muuttuneet kahden viikon aikana näinkin rajusti. Se FPS, mikä murskasi Vantaan 6-0 tv-ottelussa, oli mitä ilmeisemmin sokaistunut pääkaupunkiseudun valoista. Toisaalta Vantaan peli-ilmekin oli pirteämpi mitä pitkään pitkään aikaan. Jos edes puolet FPS'n kahvakiekosta olisi otettu pois, peli olisi ratkennut jo paljon aiemmin kuin vasta päätöserässä. Olen usein tämän kauden aikana lukenut raportteja Mestis-otteluista, joissa linja tämän kahvakiekon suhteen on ollut tiukka ja sellaisia 25-35 kakkosen iltoja on nähty useita. Tälläiselle olisi ollut tänään Tikkurilassa tilaus, niin karmeaa FPS'n kahvakiekko oli. Ihan turhaa arvostella Vantaan hyökkääjiä maalien puutteesta, tollasessa mailaviidakossa ei tee erkkikään maaleja.

Avauserässä oli oikeastaan ainoa Vantaan paniikki ottelussa, kun nelosketjun avausvaihdossa FPS pääsi myllyttämään mutta ilman tulosta. Kolme kertaa Forssan pelaaja pääsi kiertämään maalin eteen ilman estelyä, onneksi Limnell kuitenkin kesti. Limnell oli maalillaan ok, ei loistanut mutta ei pettänytkään. Tosin töitäkin oli melko vähän. Nyt kun vaan nivuset kestäisi ja muutenkin mies saisi olla loppukauden terveenä, on meillä vihdoin ja viimein maalivahti joka pystyy voittamaan meille otteluita.

Sitten pari sanaa tuomarista. Jos vaan mitenkään mahdollista Kiekko-Vantaan johto, niin lähettäkää tämän ottelun videonauhat liitolle nähtäväksi. On näitä pillipiipareita nähty ennenkin ja tullaan varmasti näkemään jatkossakin sarjassa kuin sarjassa, mutta Savolaisen tämän illan esitys oli lyhyesti kuvaten katastrofi. Tuomareille voi sattua huonoja iltoja siinä missä pelaajillekin, tämähän on fakta, mutta jos tuomari sekoilee säännöissä niin pahasti mitä Savolainen tänään, asialle pitää tehdä jotain. Onko muiden seurojen faneilla kokemuksia Savolaisen sekoiluista?

Tässä muutama esimerkki. Väisänen otti hyökkäyspäässä kiekon korkealla mailalla alas, maila oli hieman vyötärön yläpuolella. Kaikki odottivat normaalia aloitusta korkea maila vihellyksen jälkeen, maila kun ei FPS-pelaajaan osunut. Mutta niin vaan Savolainen päätti pistää Väisäsen kahden minuutin jäähylle korkeasta mailasta! Ensimmäinen kerta kun minä tälläisen tuomion millään tasolla näen. Hieman myöhemmin oudot jäähyt jatkuivat. Sege taklasi FPS-pelaajaa hyökkäyspäässä ja jälleen Vantaalle jäähy. Arvatkaas syy? KOUKKAAMINEN. Enpä ole ennen nähnyt, että puhtaasta taklauksesta vihelletään koukkaamisjäähy. Ja tämä levy jäi sitten Savolaisella soimaan oikein pahasti päähän, seuraavien minuuttien aikaan nähtiin kaksi KOUKKAAMISjäähyä. Aina kun Savolainen päätti antaa jäähyn, syy oli koukkaaminen. Sitten kun kaukalossa nähtiin todellinen koukkaaminen, Savolaisen pilli oli aina hukassa. Täysin linjaton esitys, säännöt pahan kerran hukassa. Suurella mielenkiinnolla odotan päävalmentajien kommenttia ottelun tapahtumista, ihme jos ei Hirvonen kommentoi Savolaisen "näytöstä".

Ja vielä lopuksi isot pisteet Jesse Uroselle, todella komea Mestis-debyytti. Tälle pelaajalle ehdottomasti loppukauden diili jos vaan mitenkään mahdollista. Synnynnäinen maalintekijä, joka tuntui aina olevan kaukalossa oikeassa paikassa oikeaan aikaan ja ainakin minun laskujeni mukaan taklasi eniten Vantaan pelaajista. Kirsikkana kakun päälle vielä voittomaali, loistavaa Jesse! Vain palkintoraadin täydellinen sokeus esti lohipaita numero ysin palkitsemisen!

Tärkeät kaksi pistettä, edelleen ollaan mukana taistelussa paikasta auringossa. Nyt vaan jatketaan nöyrää työntekoa myös tulevissa otteluissa, vielä tämä hyväksi kääntyy.

EDIT = Jatkoajan toimittajalle pisteet, sinäkin olet seurannut samaa matsia mitä minä (Uroselle kolme tähteä) : )

EDIT 2 = Heh, aika hauska tilanne. Kirjoitin tuota omaa tekstiäni reilut kolme varttia ja kun olin painanut lähetä nappia, siirryin lukemaan tuota Jarkko Kaupin loistavaa otteluraporttia. Ei mennyt HCM'n näkemykset kauhean paljon vikaan, näin sitä näkee asiat asioina kun jättää oluet ottamatta pelin aikana (kuumeen takia)... Loistavaa, että Hirvonen otti voimakkaasti kantaa tohon Savolaisen pelleilyyn, tänään oli aineksia hyvään otteluun mutta päätuomari tunaroinnillaan pilasi (lähes) kaiken.
 
Viimeksi muokattu:

manager78

Jäsen
Suosikkijoukkue
FPS, Suomen maajoukkueet
Edellisestä kirjoituksesta saa sen käsityksen että vain fps kahvasi. Otteluraportissa sanotaan että tuomarin linja oli sekaison PUOLIN JA TOISIN. HCM:n kirjoituksesta saa käsityksen että vain fps kahvasi kentällä. Eikö vantaa todellakaan kahvannut yhtä ainoaa kertaa ottelussa. Naurattaa välillä nämä fanien yksipuoliset kommentit.
 

JAgE

Jäsen
Kyllä Vantaakin kahvasi yms. kun tuomari sen salli. Mutta se kyllä täytyy sanoa, että oli todella erikoinen pillipiipari.

Keskialueella Savolainen (vai mikä sen nimi taas olikaan?) näki päivänselvästi, kun FPS-pelaaja huitaisi puolittaisella viikatteella J-M Makkosta johonkin reiden ja takamuksen välimaastoon. Tuomari vähät välitti viikatemiehestä. Eikä mennyt kovinkaan paljon aikaa, kun pillipiipari sitten antoi Pitkäjärvelle tämän "koukkaamis"jäähyn.

Toivottavasti Limnellin paikat ovat tämänkin pelin jälkeen kunnossa. Hän sai mm. toisessa erässä ainakin kolme kertaa pelaajan syliinsä, ja kerran maali kaadettiin hänen päälleen. Aina oli pieni pelko puserossa, kun Limnell makasi kasan alimmaisena.

Kolmannen erän alussa, kun FPS:n maali hylättiin, oliko peli vihelletty poikki? Itse en pillinvihellystä kuullut. Täytyypä muuten sanoa, että Limnell oli siinä tilanteessa (kuten parissa muussakin tilanteessa) täysin kuutamolla. Taisi pelituntuman puute näkyä ajoittain epävarmoina otteina. Mutta toisaalta, kiitettävin arvosanoin selvisi tästä paluuottelusta, joten jatkossa on lupa odottaa jälleen hyviä otteita.

Voisi se Pondekin pikkuhiljaa ruveta tekemään maaleja! Tänään osui jo tolppaan, lauantaina vaasalaiset näkevät sen kauan kaivatun avausosuman?
 

hmm

Jäsen
Suosikkijoukkue
FPS, Antti Laaksonen
JAgE kirjoitti:
Kolmannen erän alussa, kun FPS:n maali hylättiin, oliko peli vihelletty poikki? Itse en pillinvihellystä kuullut.
Et ollut ainoa, ei meinaan meikäläinen ole vieläkään sitä vihellystä kuullut.
Yksi hienoista vihellyksistä oli kolmannen erän kampitus jäähy jossa vantaan pelaaja nurkkaväännössä astui kiekon päälle ja kaatui -> vorssan mies jäähylle. Hyvä Savolainen!
Eikä ne linjamiehetkään kovin hyvin tehtäviensä tasalla olleet!
Mistä noita tuomareita löytyy?
Molemmat joukkueet kahvasivat ja suoraan sanoen sohlasivat oikein kunnolla, ehkä Vantaan esitys oli sen verran pirteämpi että ansaitsi voiton.
Missä oli vorssan iloinen peli-ilme? Jotenkin tuntui että poikien peli oli sekaisin. No toivottavasti palataan voittojen tielle mahd.pian.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös