Mainos

Käsittämättömät yleisöluvut!

  • 3 780
  • 25

Snaipperi

Jäsen
Ei voi kuin ihmetellä, kuinka Tapparan yleisöluvut romahtivat runkosarjan päätyttyä ja (sääli)pleijareitten alettua. Kausikortin hankkineista käsittämättömän moni jätti kaikenlaiset liput kahteen Blues-matsiin hankkimatta, vaikka Tapparan sijoitus runkosarjassa oli selvä aikaisessa vaiheessa, eikä matsien ajankohtia siksi tarvinnut kyseenalaistaa.

Onko kunnia ja fanien kannatus noin katoavaista? Onko seuran voitettava jatkuvasti, jotta sen pelejä jaksettaisiin käydä katsomassa?
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Se on vaan niin ettei nää säälipleijarit näköjään suurta yleisöä kiinnosta. Varsinkin kun joukkueen peli on ollut aivan surkeeta rääppimistä koko kauden. Jos peli olisi edes siedettävän näköistä niin se saattaisi jopa kiinnostaa, osa porukasta tulee sitten voittojen perässä. Nyt näistä kumpikaan elementti ei ollut kohdallaan.

Ja kyllä se kolme peräkkäistä finaalia tekee suurelle yleisölle sellaisen ajattelutavan, että "mennään katsomaan sitten vasta niitä tosipelejä". Turussa oli sama efekti edellisen kultaputken aikana, puolivälierissä katsomot tyhjillään. Nyt vasta karsittiin niihin.

Kaikki tuntemani fanit Helsingistä asti olivat hallissa. En tiedä mihin se suuri yleisö jäi. Kai ne ovat ostaneet Maikkarin paketin tai jotain.
 

TBK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sydän on KIRVEEN muotoinen!
Kuten tuossa aikaisemminkin sanoin, niin tämä kertoo mielestäni siitä, että tämäntyyliset sääli-sarjat eivät ole hyvä keksintö, eikä vedä ihmisiä halliin. Tämä ei nyt sinänäsä ole mielestäni mikään tapparan ongelma sillä eihän Helsingissäkään ja Espoossa hallit pullistelleet, tämä vahvistaa myös kantaani näistä katsojaluvuista. Näin jälkeenpäin suoritetusta itsetutkinnasta voi myös todeta, että viimeisten kierrosten panoksettomuus ja tapparan flegmaattinen yleisilme on myös osa syy siihen miksi tuo sarja ei jaksanut sytyttää. Tai kyllähän siihen viimeiseen peliin jo hieman syttyi, mutta ei edes runkosarjan huippumatsin verran, eikä tippuminenkaan oikeastaan edes vituttanut. Kai tässä jostain mahantäyttymisestäkin voi puhua.
 

Vintsukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Suomi, Panthers
Viestin lähetti Snaipperi
...vaikka Tapparan sijoitus runkosarjassa oli selvä aikaisessa vaiheessa, eikä matsien ajankohtia siksi tarvinnut kyseenalaistaa.

Tapparan ensimmäisen matsin ajankohtahan nimenomaan oli pitkään hakusessa kun jännättiin Ilveksen sijoitusta.

Jos jotain positiivista noista katsojamääristä haetaan, niin toivottavasti päättäjät nyt huomasivat ettei "säälipleijarit" toimi. Jos pelejä on pakko saada lisää niin voisi pistää välierät ja finaalit neljästä poikki. Varmasti kiinnostaisi kansaakin enemmän.
 

Corkscrew

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Kyllä vikaa on Tapparassakin, vaikka nämä pudotuspelikarsinnat harvinaisen syvältä perseestä olivatkin. Joukkue on yksinkertaisesti kasa tasaisen harmaata massaa.

Suurta yleisöä kiinnostavia pelaajahankintoja on tehty viimeksi viime vuosituhannen puolella, kun näyttävän tiedotustilaisuuden antimina olivat mm. sopimukset jo TPS:ään kovasti menoillaan olleiden Jussi Tarvaisen ja Timo Vertalan kanssa, sekä tshekkivirtuoosi Roman Meluzinin liittyminen joukkueeseen. Sen jälkeen on ollut hiljaisempaa.

Mikko Leinonen lupaili pelaajavaihtuvuuden olevan ensi kaudeksi 2-3 miestä. Erittäin pieni luku ja pitkäjänteisyyden kannalta hyvä juttu, mutta kyllä tuohon porukkaan pitäisi saada puhallettua vähän enemmän rock'n rollia. Hardcore-faneja on sittenkin niin vähän, että yleisöä on houkuteltava mielenkiintoisemmilla pelaajilla. Stefan Öhman on loistava pelimies, mutta hieman hajuton ja väritön eikä maistu oikein miltään. Dale Clarke oli hyvä peruspakki, mutta siitä harvinainen kanadalainen ettei pahemmin itseään taklaamisella rasittanut.

Ensi kaudeksi toivon joukkueeseen hankittavan ison ja ilkeän kanadalaisen pakin, joka taklaa miehekkäästi, tykittää hirvittäviä lämäreitä ja pitää pelin aikana jännitettä yllä vastustajien kanssa. Hanskatkin saa pudottaa kerran pari kaudessa minun puolestani. Tuollainen pelimies voisi saada Saarisen flegmaattiset liukujatkin herätettyä, kun koutsista siihen ei tunnu olevan.
 

dude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalevan Haukat
No Tapparan yleisömääräthän yleisesti laskivat koko runkosarjankin aikana, eikä vain sääleissä (joiden lipputuloja Tappara ei edes saa). Tämän taas tiesivät kaikki muut ihmiset jo ennen kauden alkua, paitsi Leinonen ja kump.

Mestaruuden jälkeen kasassa PITÄÄ olla joukkue, jolla voi voittaa toisen mestaruuden, mikäli mielii samaan aikaan saada paljon porukkaa katsomoihin. Jokainen asiaan perehtynyt tiesi, että tällä joukkueella sitä ei voi tehdä. Leinonekin tiesi sen ja tyynnyttelikin ihmisiä ennen kauden alkua. Silti budjetit laadittiin 5500 ihmisen mukaan ja tavoitteet asetettiin 5750:een, vaikka hyvin tiedettiin, että se on mahdotonta.

Nostan hattua Tapparan miehekkäälle tavalle aloittaa rakennustyö uudestaan, viime kauden huiman menestyksen ja sitä seuranneen kuppauksen jäljiltä moni seura varmasti olisi kasannut taloustilanteeseensa nähden ylikalliin joukkuueen ja yrittänyt riskillä toista mestaruutta. Tappara valitisi urheilullisesti oikean tien. Tätä ei vain otettu huomioon lipunmyynnissä..

Suomalainen ihminen, kun jätetään pois ne tosifanit, jotka itstuvat katsomossa tilanteessa kuin tilanteessa, on hyvinkin tuuliviiri. Se seuraa joukkueen menestymistä AL:n perusteella ja miettii, jaksaako halliin lähteä vai ei. Viime kauden jälkeen nämä tuuliviiri-Tapparat, jotka parin viime vuoden aikana ovat sankoin joukoin kulkeutuneet Hakametsään, odottivat tältäkin kaudelta mestaruustaistoa ja jatkuvaa voittamista, perehtymättä asian todelliseen laitaan. Sitten kun syksyllä painittiin pelitapaongelmien kanssa ja voittoja ei tullut, jäivät nämä ihmiset kotiin. Se näkyi sitten karvaasti keväällä kun yleisömäärät laskivat kuin lehmän häntä.

Moni kausikortin ostanut varmasti varasi pudotuspeliliput (ainakin meikäläisen firmassa niin tehtiin), ja varmasti olisi käyty puolivälieräotteluissa, mutta sääleihin ei vielä herätty. Ilmiöhän ei ole pelkästään Tampereen ja Tapparan ongelma, vaan sama asia nähtiin myös Helsingissä. Mielestäni säälit ovat ihan kokeilemisen arvoinen idea, mutta sitä pitää markkinoida enemmän ja totuttaa ihmiset siihen. Ei kansalle tällainen systeemi iskostu mieliin ykskaks. Tietysti asiaan nyt vaikutti myös ottelupäivän epävarmuus.

Toki vika varmasti oli Mazzan mainitsemissakin asioissa. Joukkue oli suhteellisen väritön, ei kunnon persoonia. Mäkinen oli kuin varjo edellisistä kausista ja ylivoimapelikin (joka perinteisesti on Tapparalla ollut ainakin näyttävää, joskaan ei aina niin tehokasta) tökki pahemman kerran. Elämän realiteetteja on kuitenkin se, että kiristyvässä kilpailussa (joka nyt kiristyy entisestään kun Sveitsiin avautuu yksi paikka lisää, eli neljä ulkomaalaista, joista yhden pitää olla EU-pelaaja) niitä persoonallisuuksia ei vain ole tarjolla, tai on, mutta ne maksavat sinikiveä. Silloin se näyttävyys ja yleisöön vetävyys pitää löytyä pelitavasta.

Mitä taas tulee Saariseen, niin kyllähän Mikaa on ehkä kohtuuttomankin paljon ruoskittu Tappara-fanien keskuudessa. Ei aukaistu silmiä sille, että materiaali on selvästi köykäisempi kuin Rautakorvella ja että ei Rautakorvenkaan joukkue ensimmäisellä kaudella mitään ihmeitä esittänyt pelillisesti, materiaali oli vain parempi. On helppo tuomita katsomosta, mutta ajatelkaa itse itsenne Saarisen asemaan. Kuinka helppo on tulla mestaruuden voittaneeseen joukkueeseen, joka on täynnä konkareita joiden ura on vielä lähtenyt uuteen nosteeseen edellisen valmentajan aikana. Samaan aikaan kun näiden konkareiden lisäksi vain harva edellisen kauden runkopelaaja on jäänyt ja suurin osa vahvistuksista on kerätty kasaan omista junnuista. Valmentajalla on kuitenkin oma näkemyksensä siitä, miten jääkiekkoa pitää pelata, jotta voittoja tulisi ja harvalla se näkemys on samanlainen kuin edeltäjällään. Muutos aiheuttaa aina vastarintaa ja mestarijoukkueeseen tuleminen aiheuttaa aina vielä entistä enemmän vastarintaa. Siinä on oman pelitavan iskostaminen, varsinkin valmentajalle, jonka meriitit ja CV eivät kiistattomasti osoita hänen olevan voittaja (tällaisia jätkiä on Suomessa kolme tai neljä), harvinaisen vaikeaa. Jokaisen asian joudut perustelemaan pelaajille, jotka sanovat aina: "niin mutku Rautakorven kans me tehtiin.." Näinhän se on joka joukkueessa ja jokaisessa joukkueurheilussa.

Eräs tämänkin palstan rekisteröitynyt lukija tilitti joulukuussa, kuinka hän vaihtaa yrityksensä sponsorointirahat A-nuoriin, koska sieltä sen paikan saa halvemmalla ja kuitenkin samat äijät pelaa. Rautakorven aikana syytettiin, että omat juniorit eivät saa peliaikaa, nyt taas syytetään, että omat junnut saavat liikaa peliaikaa. Tosin tämäkin "sponsori" taisi olla mukana enemmänkin Tapparaa kannustaakseen, eikä todellista hyötyä yritykselleen hakevana. Jos ei joka matsista tule voittoja, niin aina on vikaa jossain, yleensä vielä asioissa jotka ennen kauden alkua näyttivät hyvältä...
 
Mazzalta ja dudelta hyvää asiaa, allekirjoitan.

Uskoisin että Tapparan yleisömäärä on enemmän riippuvainen joukkueen menestyksestä kuin Ilveksen. Jos Tapparan kohdalle osuisi sellainen katsastrofikausi kuin mitä naapurille 02-03, painuisi keskiarvo todella alas. Esimakua saatiin nyt, kun joukkue joutui säälipleijareihin ja katsojamäärä romahti noloihin harjoituspelilukemiin.

Saavutettu runkosarjan keskiarvo oli normaalia tamperelaistasoa, mutta ennuste ensi kautta ajatellen ei ole ruusuinen.

Mestaruuden jälkeen yrityksille oli helppo kaupata lippupaketteja ja aitioita, entäs nyt?

Mestaruuden jälkeen oli helppo myydä kausikortteja, entäs nyt?

Toivottavasti toimistolla ollaan hereillä ja pidetään kirveslogo näkyvillä myös off-seasonin aikana. Naapurin Jalo hoiti tämän homman loistavasti viime kesänä-syksynä.
 

TM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Viestin lähetti Nännimäinen

Toivottavasti toimistolla ollaan hereillä ja pidetään kirveslogo näkyvillä myös off-seasonin aikana. Naapurin Jalo hoiti tämän homman loistavasti viime kesänä-syksynä. [/B]


Toimistolla on kyllä nukuttu aika monta kertaa. Mitä tulee Jaloon niin Ripa löysi Sykoran joka käänsi kelkan niin kaukalossa kuin kaukalon ulkopuolellakin. Tuskin siellä toimistolla off-seasonin aikana paljon mitään tapahtuu.Ensi kautta ajatellen kovan luokan pakki ja kovan luokan maalintekijä on ainakin joukkueeseen saatava, niitähän joukkue suorastaan huutaa. Onneksi Leinonen ainakin itse on tajunnut sen että on löydettävä sellainen pakki joka yv:ssa jotain osaakin. Tosin Saarinen saattaa sen Leinosen tulevan hankinnankin tuhota aivan kuten Clarkenkin, perkele!
 
Viimeksi muokattu:

Gagarin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Viestin lähetti Nännimäinen
Uskoisin että Tapparan yleisömäärä on enemmän riippuvainen joukkueen menestyksestä kuin Ilveksen. Jos Tapparan kohdalle osuisi sellainen katsastrofikausi kuin mitä naapurille 02-03, painuisi keskiarvo todella alas. Esimakua saatiin nyt, kun joukkue joutui säälipleijareihin ja katsojamäärä romahti noloihin harjoituspelilukemiin.

Paljon asiaa on tässä viime viesteissä ollut, enkä rupea toistelemaan samoja juttuja. Tähän on pakko kommentoida: kyllähän 90-luvun surkeinakin kausina yleisöä kävi, ja sitten vähän parempina jopa todella hyvin nykylukuihin verrattuna. Rupesin vähän miettimään tätä hommaa. Yleisömäärät ovat ihan selvästi riippuvaisia menestyksestä, mutta ratkaisevaa ei ehkä niinkään ole joukkueen sijoitus sinänsä kuin a) menestys verrattuna edelliskauteen/kausiin, b) menestys suhteessa materiaaliin ja c) pelityyli / joukkueen ilme.

Nythän huono kausi tuli mestaruuden ja kolmen perättäisen finaalipaikan jälkeen. Runkosarjassa optimitilanne saada loistava yleisökeskiarvo on juuri päinvastainen: takana pelkkää paskaa, ja vihdoinkin tarjolla nousua. Sen sijaan päinvastainen tilanne on se huonoin, ja myös jatkuva menestys painaa runkosarjan keskiarvoja kun moni odottelee tosipelejä.

Kun katellaan noita Tapparan lukemia niin pistää juuri silmään miten parhaat yleisökeskiarvot on saatu huonoa kautta seuraavana selvästi parempana (uuden ilmeen) kautena. Esim. 95-96 ja 97-98.

Vastaavasti paras vertailukohta päättyneelle kaudelle on 98-99, jolloin alla oli sekä tuloksellisesti että etenkin viihdearvon kannalta hyvä kausi 97-98. Sitten seurasikin pelitavan törähtäminen tylsäksi ja hitaaksi poltetun maan kiekoksi, jossa lähdettiin aina oman maalin takaa ja hidastus saatiin samaan hintaan. Se oli tylsintä kiekkoa mitä olen ikinä nähnyt. Sijoitus romahti, lopussa Blues tiputti Tapparan yhdeksänneksi. Runkosarjan yleisökeskiarvot: 97-98 6069, 98-99 4862. On itse asiassa muuten aika ihme ettei Tapparan runkosarjan yleisökeskiarvo tänä vuonna pudonnut kuin vähän viime vuoteen verrattuna.
 
Viestin lähetti Gagarin
ratkaisevaa ei ehkä niinkään ole joukkueen sijoitus sinänsä kuin a) menestys verrattuna edelliskauteen/kausiin, b) menestys suhteessa materiaaliin ja c) pelityyli / joukkueen ilme.
...

Runkosarjassa optimitilanne saada loistava yleisökeskiarvo on juuri päinvastainen: takana pelkkää paskaa, ja vihdoinkin tarjolla nousua.

Muistelisin että Tapparalla oli 90-luvulla kasassa varsin nimekkäitä ja kiinnostavia joukkueita, joiden usein odotettiin menestyvän. Kuuden tonnin keskiarvoon pääseminen vaatii joukkueeseen muutaman mayerin tai kuceran. Myös Tukholman kisat, NHL-lakko ja Ranen paluu osuvat noihin aikoihin.

Toivotaan että tuo viimeinen lauseesi toteutuu Tapparan kohdalla ensi kaudella. Olen kyllä teoriastasi samaa mieltä.
 

Gagarin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Se on totta että noissa joukkueissa oli usein todella kiinnostavia yksilöitä/ketjuja. Esim. 95-96 ykköskenttä ja sitä myöten ykkösylivoima oli koko liigan paras. Se tekee pelistä viihdyttävää ja kiinnostavaa, vaikka joukon jatko ei sitten olisikaan mestaritasoa. (Näinhän sitä 90-lukua paljolti mentiin - terävä kärki mutta kokonaisuus ei lopulta riittävän vahva). Värikkäitä persoonia tarvitaan - vaikkei ehkä mestaruuden voittamiseen, niin juuri siihen että nykypituisen runkosarjan aikana ihmiset jaksaisivat hallilla käydä. Myös 97-98 oli mukana paljon sekä nimekkäitä että värikkäitä kavereita (siihenhän osui tietysti myös Jutilan paluu), esimerkiksi Kercs oli pelaaja jonka pelkän viihdearvon takia voisi ottaa mukaan kikkailemaan. Ei jättänyt ketään kylmäksi kummassakaan päässä kenttää.

Toisaalta 98-99 joukkue oli vielä nimekkäämpi, ja siihen osui Jannen paluu - ja kaikilla oli tiedossa että tod.näk. kyseessä on Juti-Janne-akselin viimeinen kausi. Nimilistaan nähden peli oli kuitenkin kamalaa, ja kuten sanottua yleisökeskiarvo tipahti alhaisimmaksi yli kymmeneen vuoteen. Eli pelkkä nimekäs porukka ei vielä yleisöä hallille tuo (jos se ei menesty ja lisäksi pelaa ikämieskiekkoa kananmunat taskussa). Kyseinen kausi piti sisällään suurimman osan niistä kerroista kun kausari on tuntunut rasitteelta. Jos en sitäpaitsi muista väärin, niin kaiken muun paskan lisäksi kaudelle 98-99 osui lippujen hinnan roima kertakorotus.

Toivotaan että nyt tapahtuisi jotain vastaavaa kuin tuon kauden jälkeen. Silloinhan kaikki odottivat kauhulla, mitä tuosta sekä pelillisestä että varmasti myös taloudellisesta katastrofikaudesta seuraa. Seurasi juurikin tuo Mazzan mainitsema tiedotustilaisuus jossa kerrottiin joukkueen rajusta vahvistamisesta - kaikkien yllätykseksi, koska yleisesti luultiin että ei voi olla varaa. Siitä ja Rautakorven pestaamisesta alkoi sitten nousu kohti viime kevättä.
 

TBK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sydän on KIRVEEN muotoinen!
Viestin lähetti dude

Mitä taas tulee Saariseen, niin kyllähän Mikaa on ehkä kohtuuttomankin paljon ruoskittu Tappara-fanien keskuudessa. Ei aukaistu silmiä sille, että materiaali on selvästi köykäisempi kuin Rautakorvella ja että ei Rautakorvenkaan joukkue ensimmäisellä kaudella mitään ihmeitä esittänyt pelillisesti, materiaali oli vain parempi.
Mielestäni Saarinen sai sen mitä ansaitsi. En usko kenenkään realistin ajatelleen, että mestaruus uusitaan, pronssiakin pidettiin todellisena täysosumana. Minulle olisi varsin hyvin riittänyt, että runkosarjassa oltaisiin oltu kuudes ja playoffeissa muutama peli voitettu. Paljon olisi tehnyt jo sekin, että olisi ollut selvä ja toimiva pelitapa. Mikään näistä ei toteutunut. Saarinen on varmasti hyväa analysoimaan peliä, ei hän varmaan muuten katsomovalmentajaksi olisi koskaan päässytkään, mutta pelityylin luomisessa, sen sisäänajamisessa, roolituksessa, peluuttamisessa ja kuulopuheiden mukaan myös harjoitteissa, mies ei ole paras mahdollinen, josko edes hyvä. Uusien junioireiden sisäänajaminen oli kauden parasta antia, siitä kiitos, mutta kyllä mies muuten tarvitsee kokemusta rinnalle.

Ensimmäisen Rautakorven kauden jälkeen jäi hyvä fiilis, ensimmäistä kertaa pirkästäaikaa nähtii Tappara joka taisteli. Nyt ensimmäisen Saarisen vuoden jälkeen jäi oikeastaan mitään sanomaton ja väritön fiilis, tuntuu kun vivahde 90-lukua olisi tullut takaisin, niin hengetön joukkue välillä oli.

Juuri silloin mainitsemallasi JR:n ensimmäisellä kaudella pelillisesti Tapparaa oli todella mukava katsella, mielestäni ensimmäinen kausi oli pelillisesti kaikkein paras. Tapparahan nousi pinnalle tuona kautena juuri pirunmoisella luistelulla ja taklauksilla, se oli hieno kausi. Uskon mestaruuden tulleen jo aikaisemmin, jos tämä porukka olisi pysynyt pitempään kasassa.
 

dude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalevan Haukat
Viestin lähetti TBK
Mielestäni Saarinen sai sen mitä ansaitsi. En usko kenenkään realistin ajatelleen, että mestaruus uusitaan, pronssiakin pidettiin todellisena täysosumana. Minulle olisi varsin hyvin riittänyt, että runkosarjassa oltaisiin oltu kuudes ja playoffeissa muutama peli voitettu. Paljon olisi tehnyt jo sekin, että olisi ollut selvä ja toimiva pelitapa. Mikään näistä ei toteutunut. Saarinen on varmasti hyväa analysoimaan peliä, ei hän varmaan muuten katsomovalmentajaksi olisi koskaan päässytkään, mutta pelityylin luomisessa, sen sisäänajamisessa, roolituksessa, peluuttamisessa ja kuulopuheiden mukaan myös harjoitteissa, mies ei ole paras mahdollinen, josko edes hyvä. Uusien junioireiden sisäänajaminen oli kauden parasta antia, siitä kiitos, mutta kyllä mies muuten tarvitsee kokemusta rinnalle.

Menee itsensä toistamiseksi, mutta kautta historian aina kun menestyksekkääseen joukkueeseen on tullut uusi valmentaja, joka on alkanut luomaan täysin erilaista pelitapaa, on ensimmäinen kausi mennyt jo pelaajien vastustamisten takia vituiksi.

Myöskään valmentaja ei ole päässyt täysin sanomaan sanaansa pelaajista ja heidän sopimuksistaan ym.

Mielestäni Saarisen tilanne on paljon parempi, kuin mitä paniikkia lietsovat Tappara-fanit yrittävät väittää ja todistella.
 

TBK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sydän on KIRVEEN muotoinen!
Viestin lähetti dude
Menee itsensä toistamiseksi, mutta kautta historian aina kun menestyksekkääseen joukkueeseen on tullut uusi valmentaja, joka on alkanut luomaan täysin erilaista pelitapaa, on ensimmäinen kausi mennyt jo pelaajien vastustamisten takia vituiksi.
Minä en tiedä kuinka paljon pelaajat on vastustaneet pelityyli tai kuinka paljon sielä yleensäkkin on ollut ristiriitoja ja näkemyseroja, mutta se mielestäni oli varsin ilmeistä ja hälyyttävää, että kuntokäyrä ei ollut nouseva. Toki mukana oli avainpelaajien loukkaantumisia, se Saarisen puolustukseksi sanottakoon, mutta mielestäni pelitapaa ei saatu ajettua oikein missäänvaiheessa sisään. Sehän on selvää, että kun pelitapaa muutetaan, niin peli näyttää aluksi siltä kuin sielä olisi lauma sonneja kävetlaitumella eikä oikein kukaan tiedä mitä tehdä. Tämä valitettavasti ei muuttunut missään vaiheessa, valon pilkahdukset olivat vain hetkittäisiä. Myös otteiden ailahtelevuus pelin sisällä tai pelien kesken oli melkoista, tosin nuorella porukalla tämä ei ole niin hälyyttävää, mutta valittettavan vähän nähtii täysin ehjiä 60 min suorituksia.
Myöskään valmentaja ei ole päässyt täysin sanomaan sanaansa pelaajista ja heidän sopimuksistaan ym.
Minä en tiedä, minulla ei ole 100%:n varmaa sisäpiiri tietoa, mutta jos näin on, niin Leinosella on peiliin katsomisen paikka tässäkin kohtaa. Käsittääkseni kuitenkin try outilla olleiden pelaajien sopimuksista Saarinen sai paljonkin päättää.
Mielestäni Saarisen tilanne on paljon parempi, kuin mitä paniikkia lietsovat Tappara-fanit yrittävät väittää ja todistella.
Toivon todellakin, että olet oikeassa. Minun mielestä hälyyttävintä ei ollut huono menestys vaan harmaa yleisilme ja pelitapa. Niiden löytyminen olisi tehnyt jo vähän kesää...
 

axe

Jäsen
Viestin lähetti dude
Menee itsensä toistamiseksi, mutta kautta historian aina kun menestyksekkääseen joukkueeseen on tullut uusi valmentaja, joka on alkanut luomaan täysin erilaista pelitapaa, on ensimmäinen kausi mennyt jo pelaajien vastustamisten takia vituiksi.

Todistellaan duden sanoja Tapparan historialla.

Menestyksekkään 70-luvun jälkeen Kallu Numminen pisti seuravalmennuksen osalta pillit pussiin vuoden 1979 mestaruuden jälkeen ja tilalle tuli pitkäaikainen oppipoika Rauno Korpi. Seuraavalla kaudella Tappara jäi playoffien ulkopuolelle oltuaan sitä ennen mitaleilla seitsemänä vuonna peräkkäin.

Korpi johdatti Tapparan kolmantena kautenaan (1982) mestariksi ja siirtyi sitten muihin hommiin. Tilalle tuli Olli Hietanen, joka sai hankalahkon runkosarjan kautta hallitsevan mestarijoukkueen playoffeihin mutta välierissä tuli lähtö puhtaasti 0-3 ja samaan syssyyn myös pronssipeleissä kahdesti kuonoon.

Toisella kaudellaan keväällä 1984 Hietanen kuitenkin valmensi Tapparan mestaruuteen ja siirtyi muualle. Tilalle Esko Niemi, jonka alkukausi oli suorastaan katastrofaalinen. Kenkää tuli, tilalle Jorma Kurjenmäki, joka sai loppukauden kulkemaan suunnilleen kohdilleen, mutta se ei enää riittänyt pleijareihin.

Sitten tulikin Korpi taas ja kolmen mestaruuden putki, mutta Ranea ei sitten enää vaihdettu mestarina uuteen mieheen.

Noista uusista valmentajista Hietanen sai ekalla kaudellaan paljon paskaa niskaansa vaikkei internetin keskustelupalstoja vielä ollut olemassakaan. Joukkueen uusi pelitapa oli "väärä" ja muita selkeitä yhteyksiä 20 vuotta myöhemmin tulleeseen Saariseen.
 
Asiaa ja vierestä

Yleisömääristä:

Markkinoinnillisesti Tapparan off-season oli todella hanurista. Joukkue voitti mestaruuden ja oli useamman vuoden kestäneessä menestysputkessa, mutta kesän aikana Tapparan näkyvyys oli nolla. Esim. Aamulehti kyllä käsitteli Ilveksen Sykorat ja Ville Sireenit useampaa kertaan molemmat, mutta Tapparassa oli hiljaista. Missä oli lehdistötilaisuudet, missä oli höpö-höpö jutut mestareiden kesänvietosta, missä oli tahdonportaat-reportaasit? Stefu Öhman oli nimekkäin hankinta ja hänestäkin tiedotettiin aivan vaivihkaan jo kauden kestäessä - siitäkään ei saatu edes kunnon uutista.

Kuluttajamarkkinointi hoidettiin surkeasti.

Jämä-pelien yleisömäärä oli täysin odotettu eikä mikään yllätys. Pitkälle yli 20 vuotta on hallissa tullut istuttua, mutta 1. jämä-peli ei olisi vähempää voinut kiinnostaa.

Dudelle täsmennystä sen verran että syksyllä Tapparan otteissa oli vielä nähtävissä positiivisiakin merkkejä, ja lupauksia paremmasta. Ajoittain nähtiin sitä aktiivista kiekollista peliä. Mutta joulun jälkeen kun kansa odotteli hyvässä kevätiskussa olevaa Tapparaa, peli lässähti kuin ilmapallo.

Saarisessa huolestuttavana näen sen että kauden käyrä oli laskeva. En ole nähnyt tilastoja tuekseni, mutta muistelen perstuntumalta että myös Saarisen JYP oli syksyn joukkue. Peli ja pelisysteemi ei kehittynyt, vaan se huononi oikeastaan koko ajan. Myös pelaajiston osalta jäi paljon odotuksia lunastamatta, varsinkin kokeneempien osalta. Huomattavaa oli että liigajyrät kuten M.Ojanen, Puistola, Alanen, eivät pystyneet nostamaan tasoaan lähemmäs liigan kärkeä, kun sarjamme yleisen tason myötä siihen olisi ollut hyvä mahdollisuus.

Valitettavasti näenkin Saarisessa yhteläisyyksiä Ismo Lehkoseen - nuorisovalmentaja. Junnut ja nuoremmat pelaajat vastasivat Saarisen huutoon ja antoivat joukkueelle hyvän panoksen. Konkareista ei saatu parasta irti. Pelitavallisia käsittämättömyyksiä oli kiekollisessa ja kiekottomassa pelissä runsaasti. Ärsyttävää oli myös miehen selittely ja ruikuttelu. Erityisesti tulisen HPK-pelin jälkeen kuultu valitus olki hävettävää.

Jotenkin Saarinen ei ole Tapparan näköinen ja oloinen valmentaja. Yhtä vähän kuin Suhonen HIFK:n
 

Lust4life

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Mazzan kanssa tasan samaa mieltä, porukkaan on aivan pakko saada lisää tunnetta ja viihdyttävyyttä. Helpoin keino on juuri tuon ison, hölmöksi hakatun, joukkueelleen sairaalloisen lojaalin kanukkipakin pestaaminen. Mikäli sekään nyt helppoa on. Esimerkkeinä heittäisin legendaarisen Mayerin Derekin ja Coten Alainin. Kummankaan seurassa ei maalin edustalla ollut mukavaa ja molemmista tykättiin Tappara-leirissä kovasti.

Harmittaa ihan vietävästi tuo Ilveen nykyinen tila, löytyy Peltomaata, Rajamäkeä, Astashenkoa ja tietyin varauksin Toporowskia. Kokoa, näköä ja aivotärähdyksiä.

Koskahan meillä?
 
Ah, edellisestä unohtuikin mainita erikseen Rajamäki. Hän olisi ehkä voinut olla sellainen kaveri olisi joukkuetta sytyttänyt. Miettikääpä 3. kentän laidoille vaikka parivaljakkoa Kossu-Rajamäki.

Descoteauxista varmaankin haettiin tällaista värikästä ja osaavaa pakkia, mutta se hommahan lurahti ihan reisille. Syitä oli varmaan monia, mm:

-Desco oli pelannut pakkia vasta n. 5 vuotta. Tällaisen kaverin tuominen Eurooppalaiseen peliin jossa pelataan enemmän poikittain on varmasti haasteellista.
-195/100. Kaverin on syytä olla rautaisessa kunnossa että putki liikkuu tarpeeksi joka suuntaan 60 minuuttia. Paremmin tuntuvat pärjäävän nämä pienet (Murphy, Rafalski) tai keskikokoiset (Mayer, Clarke) kaverit.
-Ja se fyysinen kunto. Takana iso jalkaremontti ja muutenkin mies vaikutti hieman pullaposkiselta. Voimaa kyllä oli -- mm. mainittu Rajamäki lääppäistiin jäähän aika köykäisesti.
-Mikään kädetön mies Desco ei ollut. Koutsi-gurumme vaan ei päästänyt miestä koskaan ylivoimalla, paitsi yhdessä vaihdossa ja se olikin Descon liigauran paras vaihto. Ja varmaan paras Tappara-puolustajan YV-vaihto koko kaudella.
 

Gagarin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Re: Asiaa ja vierestä

Viestin lähetti Voimalaituri
Saarisessa huolestuttavana näen sen että kauden käyrä oli laskeva. En ole nähnyt tilastoja tuekseni, mutta muistelen perstuntumalta että myös Saarisen JYP oli syksyn joukkue. Peli ja pelisysteemi ei kehittynyt, vaan se huononi oikeastaan koko ajan. Myös pelaajiston osalta jäi paljon odotuksia lunastamatta, varsinkin kokeneempien osalta.

Johan tuli paljon asiaa Voimalaiturin jutussa. Tuo laskeva käyrä on todellakin huolestuttavin asia ajatellen sitä jos/kun Saarinen jatkaa. Toki sitä voidaan selitellä muutamilla paskasäkä-loukkaantumisilla, mutta silti.

Tuo nuorisovalmentaja-pointti on myös huomionarvoinen, vaikka siinä kohtaa täytyy kyllä jakaa kunniaa myös A-junnutiimin suuntaan. Ja edelleen on totta (ja sitähän ihmeteltiin jo viime kesänä) että mestaruuden hyödyntäminen off-season-markkinoinnissa (jos sitä oli) oli älyttömän vähäistä.

Jotenkin sekavat tunteet Saarisen jatkon suhteen. Paljon riippuisi siitä kenet tilalle voisi saada. Mutta selvää on että pelaajistoon pitäisi kovia nimiä (tai ainakin kovia jätkiä) saada vetämään jengiä halliin.
 

Kaivanto

Jäsen
Re: Re: Asiaa ja vierestä

Viestin lähetti Gagarin
Tuo laskeva käyrä on todellakin huolestuttavin asia ajatellen sitä jos/kun Saarinen jatkaa. Toki sitä voidaan selitellä muutamilla paskasäkä-loukkaantumisilla, mutta silti.

Tuo nuorisovalmentaja-pointti on myös huomionarvoinen, vaikka siinä kohtaa täytyy kyllä jakaa kunniaa myös A-junnutiimin suuntaan.

(...)

Jotenkin sekavat tunteet Saarisen jatkon suhteen. Paljon riippuisi siitä kenet tilalle voisi saada.
Juu. Jos jätetään yksittäiset pelaajat, Venäläinen lähinnä siis, tarkastelun ulkopuolelle, kokonaisuutena kaudessa ei ollut juuri muuta positiivista kuin juniorien esiinmarssi etukäteen melko harmaana pidetystä ikäluokasta. Ei ole hajuakaan, paljonko ansiota kuuluu mihinkin.

Pelissä oikeastaan mikään asia ei parantunut kauden mittaan - paitsi ylivoima itsestäänselvästi silloin, kun sitä rukattiin järjellisempään vormuun. Ikään kuin kukaan ei olisi oppinut oikeastaan mitään. Voidaan tietysti ajatella, että kyseessä oli mestaruuskrapula eli henkinen takalukko, joka aukeaa ensi kesänä itsestään. Toisaalta viimekeväinen mestaruus (toistakymmentä mestaria kokoonpanossa) olisi voinut olla keväällä aika kova valttikin, jos valmentajalla olisi ollut psykologista tatsia kaivaa joukkueen itseluottamus sen kautta esiin.

Päättyneellä kaudella Saarisesta jäi positiivisena mieleen ainoastaan ennakkoluulottomat kokoonpanomuutokset pelien sisällä ja välillä, mutta tämäkin krediitti vesittyy, kun muistaa pään seinään hakkaamisen VÄÄRÄN ylivoimamiehityksen kanssa.

Psykologinen kynnys saavuttaa pelaajien hyväksyntä tilanteessa, jossa joukkuetta vuosikausia valmentanut mestarivalmentaja on juuri poistunut kultatuolissa, oli varmasti suuri. Lähtökohdille Saarinen ei näiltä osin voinut mitään. Ulkopuolelle vaan näyttää hiukan siltä, kuin hän olisi yrittänyt ratkaista ongelman ostamalla auktoriteettia itsetarkoituksellisella jääräpäisyydellä.

Tuloksellisesti kaudesta jäi luu käteen ja yrityskin oli huono. Saarisesta ei tarvitse päästä eroon hinnalla millä hyvänsä, mutta niin kokonaisvaltaisesti hän jätti näytöt antamatta, että ainakin tässä päässä luottamus on lähes olematon. Kyse ei sentään ollut mistään keltanokkavalmentajasta liigassa, joten "kyllä se vielä oppii" -paijailu ei tähän oikein sovi. Halvalla jos saisi huippuvalmentajan tilalle, niin heti vaihtaisin. Mutta ihan vakavastikin ottaen Saarisen aseman tulisi olla perusteellisessa harkinnassa. Joku tähän tietysti että pitkä projekti ja blaablaa, mutta kun maailma muuten pyörii vuosikvartaaleissa, kai valmentajan tekemisiä pitää edes vuoden välein jollakin tasolla arvioida. Ja vaikka tulostavoitteet olisivat tulevaisuudessa, kyllä tekemisten järjellisyyden tulee olla puntarissa useammin kuin kahden-kolmen-neljän vuoden projektien päättyessä.


Viestin lähetti Voimalaituri
En ole nähnyt tilastoja tuekseni, mutta muistelen perstuntumalta että myös Saarisen JYP oli syksyn joukkue.
Aivan sama mielikuva. Tosin sellainen käsitys mulla on Alatalonkin Jypistä. Tilastoista ei havaintoja myöskään. Olisiko joku laskenut tällaisia asioita valmiiksi, kun itse ei millään jaksa?
 

Torsti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Mikä olisikaan mahtanut olla Tapparan sijoitus jos ylivoima oltaisiin saatu toimimaan heti alkukaudesta edes kohtuullisella tavalla? Toisin sanoen sitä peluutusta hieman muutettu.

Yleisömääriin vaikuttaa monesti miten joukkue kotiottelunsa pelaa. Juuri sillä Mayerin kaudella Tappara oli kotijoukkueena värikäs. Vieraissa otettiin turpaan muistaakseni järjestään, mutta kotona tahti oli toinen. Yleensä Tappara oli tosin häviöllä toisen erän lopulla tai kolmannessa erässä, mutta voitontahto oli kotona hirmuinen. Tällainen mielikuva siis minulle kyseisestä kaudesta jäi.
Minä ainakin menen mieluumin matsiin katsomaan niitä voittopelejä tai edes sellaista kotijoukkuetta, jolla on voitontahtoa. Menneellä kaudella liian monesti luovutettiin jos kaveri oli kolmannessa erässä johdolla. Lisävaihdetta ei kertakaikkiaan löytynyt.
 

Corkscrew

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Jos ylivoimapeli olisi saatu kuntoon aiemmin, Tapparan runkosarjasijoitus olisi todennäköisesti ollut parempi, säälipleijarit varmaan olisi vältetty. Jossain vaiheessahan oli ihan perusteltua haaveilla kotiedusta, sillä melko pitkään Tappara siitä surkuhupaisan huonosta ylivoimakuvioinnista huolimatta napsi voittoja tahtiin joka toisesta pelistä.

Rautakorpi puhui aina siitä kuinka pelillä jolla voitetaan pisteitä marraskuussa, ei menestytä enää maaliskuussa. Tasonnosto pudotuspelejä kohden puuskuttaneelta Tapparalta jäi tänä keväänä täysin tekemättä. Muistan usein runkosarjassa näitä maalin tappioita katselemassa ollessani ajatelleeni kuinka hyvät takaa-ajot varmasti kasvattavat joukkuetta henkisesti paremmaksi, ja kuinka näistä sitten keväällä kyllä ne viime hetken riemukkaat tasoitusmaalit onnistutaan kaivamaan. Tosiasiassa viimeiseksi jäänyt Blues-peli oli aivan sitä samaa Tapparaa, josta oli jo runkosarjassa saanut tarpeekseen. Periaatteessa hyvää taistelua, toisaalta toivotonta pään hakkaamista vastustajan puolustukseen/maalivahtiin.

Pelaajamateriaali oli tasaisen keskinkertaista, eikä valmentaja saanut siitä kehiteltyä muuta kuin osiensa summan. Jos Tappara halutaan nostaa takaisin suomalaisen jääkiekon huipulle, joukkue tarvitsee kovan luokan vahvistuksia. Jos halutaan pysytellä keskikastissa ja putoilla puolivälierissä, hankitaan mikaviinasia.

Gagarinin pohdinta yleisömäärien vaihtelun syistä oli erinomainen, ja varmasti suurelta osin oikeaan osunut. Pelkkä runkosarjan kärkisijoilla keikkuminen ei saa "kaikki jotka mahtuu änkee halliin"-efektiä aikaan, mutta pari nappiin osunutta pelaajahankintaa ja ponnistaminen heikon edelliskauden jälkeen takaisin huipulle saattaisi nostaa Tapparan yleisökeskiarvoa tulevalla kaudella roimastikin.

Ja se lipunhintojen roima korotus osui minun muistinikin mukaan kauteen 98/99. Tuolloin pehmeille sinisille penkeille taisi joutua pulittamaan lipusta 115mk/kpl, kun hinta esim. vielä keväällä 1996 oli 85mk. Oli miten oli, lipunhinnat kohosivat käsittämättömän paljon lyhyessä ajassa 90-luvun puolivälin ja lopun aikana.
 

dude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalevan Haukat
Se on kuitenkin rahakysymyskin. Onko Tapparalla varaa hankkia huippuluokan vahvistuksia? Tämä vuosi tuskin on taloudellisesti ollut mikään riemuvoitto, äijää on tullut ja mennyt pitkin kautta ja kansa ei käy matseissa. Toivottavasti mestaruusrahoilla on parannettu taloudellista kivijalkaa, eikä ostettu esim. uusia toimistotuoleja ja hienoja tietokoneita. Joukkuseen sitä ei ainakaan ole laitettu..

Vielä silloin 90-luvun lopulla molempien tamperelaisjoukkueiden irtolippuhinnat olivat samanhintaisia, molemmat siis nostivat tasaisen tappavaan tahtiin hintoja, kun joukkueet olivat helvetin kalliita. Nythän kaiketi Tapparalla on kalliimmat irtoliput? (Ei ole mitään käsitystä, kun en ole ikinä moisia ostanut kummankaan otteluihin.)
 

Gagarin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Sehän onkin jännä, että viimeksi kun kovia vahvistuksia tuli tukku, sitä ei olisi ikinä osannut odottaa koska kausi meni varmasti persnettoa (siis 98-99). Silloinhan asiaan vaikutti varmasti sekin että kausi päättyi aikaisin ja oli aikaa pohtia syitä ja seurauksia & rakentaa seuraavan kauden tiimiä. Toivottavasti on tajuttu tehdä niin nyt. Jonkinlaista ryhtiliikettähän tässä odottaa (ja se saatetaan tehdä jonkinlaisella riskilläkin), koska kahteen tällaiseen kauteen ei ole varaa mikäli haluaa pitää kiinni siitä "vakiinnutetaan asema suomalaisen kiekkoilun huipulla".

Käsittääkseni tilanne on nyt suurin piirtein se, että irtolippujen hinnoissa on eroja (tyyliin katsomoon x Ipalla kalliimmat, katsomoon y Tapparalla), mutta kokonaisuutena ei voi sanoa että toisella on kalliimmat. Ennenhän hinnoitteluperusteet olivat tismalleen samat, nyt vertailu on vaikeampaa - etenkin kun on enemmän kaikenlaisia tarjouksia (esim. Tapparan kolme matsia kahden hinnalla pariin kertaan tällä kaudella). Helppohan nää olis jostakin katsoa mutta ei nappaa.

Lippujen hinnathan (etenkin jos katotaan vähän edullisempia lippuja) tosiaan nousivat jotain 50-100% todella lyhyessä ajassa. Lisäksi on vielä vaihdettu pehmeitä penkkejä kaarteisiin yms. joten edullisia paikkoja on vähemmän. (Ja kun ne muovituolit on mukavampia, perkele.) Tapparalla kun tämä korotus vielä osui yhteen pelillisen katastrofikauden kanssa, niin ei mikään ihme ettei jengiä löytynyt katsomoon.
 

Aleksi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara & Teppo Numminen
Viestin lähetti dude

Vielä silloin 90-luvun lopulla molempien tamperelaisjoukkueiden irtolippuhinnat olivat samanhintaisia, molemmat siis nostivat tasaisen tappavaan tahtiin hintoja, kun joukkueet olivat helvetin kalliita. Nythän kaiketi Tapparalla on kalliimmat irtoliput? (Ei ole mitään käsitystä, kun en ole ikinä moisia ostanut kummankaan otteluihin.)

No tarkistinpa irtolippujen hinnat. Isoja eroja ei ole, Tapparalla on euron kalliimmat kaarteiden pehmeät tuolit ja E-parvi. Muistaakseni opiskelijalippu on Tapparalla 8 euroa ja Ilveksellä näyttäisi olevan 7.5. Muilta osin näyttäisi olevan samat hinnat, paitsi että Ilveksellä on kaarteisiin ja päätyihin parin euron paikallispelilisä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös