Kärppiin uusi hyökkääjä.

  • 3 896
  • 20

martin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Lähde: http://www.kiekko.kaleva.fi/

Kärppiin liittyy tänään kolmen viikon koeajalle 24-vuotias vasen laitahyökkääjä. Edelliset vuodet kaveri on pelannut YALE:n yliopistojoukkueessa.

Hyvä, että vahvistuksia yritetään löytää ja kaverilla luulisi olevan ainakin halua kehittyä.

Jotenkin kuitenkin epäilyttää, että yksi syy miksi vahvistuksia etsitään yliopistojoukkueesta on raha ja sen säästäminen. Eli kun rahaa on niin miksi ei osteta ns. "varmoja vahvistuksia" tyyliin Toporowski yms.
 

Tommy

Jäsen
Suosikkijoukkue
#17
Kiekko-Kalevasta:

"Hänet on välittänyt Kärppiin sama agentti, joka johdatti huippupuolustaja Brian Rafalskin aikoinaan HIFK:hon."

Korjatkaas nyt jos olen ihan hakoteillä mutta eikö Rafalski pelannut HPK:ssa ennen IFK:hon menoa?
 

martin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Viestin lähetti Tommy
Kiekko-Kalevasta:
Korjatkaas nyt jos olen ihan hakoteillä mutta eikö Rafalski pelannut HPK:ssa ennen IFK:hon menoa?

Rafalski pelasi tosiaan HPK:ssa ennen hifkiä. Ja ennen HPK:ta Rafalski pelasi muistaakseni ruotsissa Brynäsissä.

Mutta sama agentti kuitenkin kuulostaa kivalta :(
 

hermano

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät. Kiekko-Laser.
Viestin lähetti martin
Lähde: http://www.kiekko.kaleva.fi/
Jotenkin kuitenkin epäilyttää, että yksi syy miksi vahvistuksia etsitään yliopistojoukkueesta on raha ja sen säästäminen. Eli kun rahaa on niin miksi ei osteta ns. "varmoja vahvistuksia" tyyliin Toporowski yms.

Tulospalkkaus...krhm...

Selkeä toivotaan toivotaan-hankinta, mutta ainakin jotain yritetään. Kolmen viikon koeaika kuulostaa hyvältä, tietää ainakin millainen pelimies kyseessä on. Sen verran kitukasvuinenkin että sulautuu hyvin joukkoon.
 

Murmeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Vancouver Canucks
Viestin lähetti martin
Rafalski pelasi tosiaan HPK:ssa ennen hifkiä. Ja ennen HPK:ta Rafalski pelasi muistaakseni ruotsissa Brynäsissä.

Ja HPK:n sijasta Rafalski olisi ilmeisesti pelannut SaiPassa, mikäli Antti Tuomenoksalle ei olisi SaiPa ehtinyt tehdä tarjousta ennen kuin Rafalskia SaiPalle tarjottiin..
 

Fireblade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät & Baby Beast
Jeff Hamilton Center
Born Sep 4 1977 -- Englewood, OH
Height 5.10 -- Weight 180


--- Regular Season --- ---- Playoffs ----
Season Team Lge GP G A Pts PIM GP G A Pts PIM
------------------------------------------------------------------------------------
1996-97 Yale University NCAA 31 10 13 23 26
1997-98 Yale University NCAA 33 27 20 47 28
1998-99 Yale University NCAA 30 20 28 48 51
1999-00 Yale University NCAA 2 0 1 1 0
2000-01 Yale University NCAA 31 23 32 55 39
------------------------------------------------------------------------------------

Kaveri tulee kolmeksi viikoksi näytille. :)
 

Roy

Jäsen
Hamilton

Aloittaa kentässä: Hamilton-Lievers-Pota

Viime vuonna yliopistosarjan paras pelaaja.

Putosi viimeisten joukosta Rangersin leiriltä, ei halunnut farmiin pelaamaan vaan tuli Kärppiin antamaan näyttöjä aluksi try-outille.

Miehen tavoite on edelleen NHL. Nälkäinen kaveri, eri asia on miten sopeutuu Suomen kiekkoiluun.
 

kosh

Jäsen
Suosikkijoukkue
F2- sekä O-katsomo
Mikä mahtaa kaverissa olla "vikana" kun NHL-joukkueet eivät ole sen vertaa kiinnostuneita että olisivat varausvuoron käyttäneet. Tuo koeaika on hyvä -ette ainakaan osta sikaa säkissä.
 

Fireblade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät & Baby Beast
Kiekko-Kalevasta lainasin tämän jutun.

"Yliopistotähti Hamilton kokeille Kärppiin

OULU Kärppien liigajoukkue hakee akuuttiin maalinteko-ongelmaansa apua Pohjois-Amerikasta. 24-vuotias Jeff Hamilton on tahkonnut neljä kautta yliopistosarja NCAA:ssa Yalen perinteikkäässä joukkueessa. Yhden kauden (1999–00) Hamilton oli loukkaantumisen (vatsa) takia sivussa. Hamilton tulee Kärppiin kolmen viikon koeajalle.

Hamilton on paperilla kovan luokan pistemies. Hän on pelannut neljän täyden kauden aikana 125 ottelua, joissa on syntynyt 174 (80+94) pistettä. Tahti on siis ollut lähes 1,4 pistettä per ottelu.

Hamilton pelasi NY Rangersin farmijoukkueessa Hartfordissa viisi harjoitusottelua tämän kauden alla. Niissä syntyi 5 (1+4) pistettä. Hamilton tipahti viimeisenä miehenä NY Rangersin NHL-joukkueesta, eikä hän halunnut farmiin.

Suunnaksi tuli lopulta Suomi.

”Tähtään tietenkin NHL:ään, kuten jokainen pelaaja tällä tasolla”, Hamilton myönsi.

Hamilton ja hänen agenttinsa, joka on sama kuin HIFK:ssa pelanneella ja nykyisin NHL:n New Jersey Devilsiä edustavalla Brain Rafalskilla, uskovat, että Hamiltonilla on paremmat mahdollisuudet päämääräänsä Euroopan kautta.

”Olen kuullut Suomen liigasta hyviä juttuja muun muassa Rafalskilta ja Tim Thomasilta (Kärppien maalivahti). Pelityylin pitäisi sopia minulle. Peli on hyökkäävää ja suunnanvaihdot tulevat nopeasti. Pelissä on paljon taitoa. Tuskin jaksan odottaa pelejä”, Hamilton sanoo amerikkalaiseen tapaan.

Hamilton on aika pienikokoinen (175 cm/81 kg). Hän pelaa joko keskellä tai laidassa.

”Olen offensiivinen hyökkääjä ja hyvä ylivoimassa. Tykkään ampua aina, kun on paikka”, Hamilton kuvaa itseään.

Lieversin ketjuun laitahyökkääjäksi

Kärppien valmentaja Kari Heikkilä aikoo istuttaa Hamiltonin Brett Lieversin ketjun vasemmalle laidalle. Toista kaistaa pyyhkii Andrei Potaitchuk. Heikkilän pyrkimyksenä on herätellä Lieversiä ja Potaitchukia, jotka ”elävät pisteistä ja maaleista”.

”Ketju kuulostaa hyvältä. Lieversiä en tunne entuudestaan, mutta hänelläkin on yliopistotausta, joten pelityylimme sopinevat yhteen. Amerikkaispelaaja samassa ketjussa helpottaa sopeutumistani. Tarvitsemme vain onnistumisia alkuun”, Hamilton näkee.

Hamilton on tietoinen siitä, ettei Kärppien maalinteko ole sujunut. Oululaisjoukkueella on muun muassa kuusi peliä, joissa se ei ole tehnyt maaliakaan.

”Olen tehnyt urallani paljon maaleja ja syöttänyt paljon niitä. Toivon tietenkin, että olen avain Kärppien ongelmiin”, Hamilton linjaa.

Hamilton on piipahtanut aikoinaan Suomessa. Hän oli loukkaantumisesta toipuessaan kuukauden HIFK:n mukana. Silloin Hamilton kävi myös Oulussa pelaamassa.

”Tarkoitus ei ollutkaan saada sopimusta HIFK:iin vaan vain kuntouttaa itseäni. HIFK teki minulle palveluksen.”

Sopimus on jo valmiina

Kärpät ovat piirtäneet paperille valmiiksi koko kauden kattavan sopimuksen, mikäli Hamilton ehtii kolmen viikon aikana vakuuttaa. Kärpät pelaa tänä aikana viisi ottelua (Kärpät–Ässät, Blues–Kärpät, Pelicans–Kärpät, Kärpät–TPS ja 15.11. Jokerit–Kärpät). Välissä on viikon pelitauko Sweden Hockey Gamesin takia.

”Hamiltonin tilastot ovat tosi kovat. Kyllä hän jääkiekkoa osaa pelata. Miestä tarjottiin meille jo muutama viikko sitten. Sunnuntain vastaisena yönä sovimme asiasta”, toimitusjohtaja Juha Junno kertoo. Hamilton saapui Ouluun maanantaina iltapäivällä ja sukelsi lähes samantien treeneihin.

Kari Heikkilä näki Hamiltonista kuukausi sitten videon. Kakkosvalmentaja Reijo Ruotsalainen puolestaan käytti suhteitaan hyväksi ja oli yhteydessä muun muassa Rangersin General Manageriin.”Hamilton teki videolla paljon maaleja, hienoja maaleja, mutta koostetut videot ovat vähän sellaisia. Hyvin vähän miehestä on kuitenkaan kuulunut negatiivista”, Heikkilä muistuttaa.

Se, onko Hamiltonista poispotkitun Jevgeni Davydovin korvaajaksi, nähdään myöhemmin.

”Rivimiestä ei kannata ottaa. Hamilton tuo leveyttä ja syvyyttä, jos sopimus syntyy. Ketään ei olla pistämässä pois Hamiltonin edestä”, Heikkilä jatkaa.

Maanantaina Oulu peittyi valkoiseen vaippaan. Hectorin laulussa lumi teki enkelin eteiseen. Sen, onko Hamiltonista Kärppien enkeliksi, näyttää seuraavat kolme viikkoa. Tarvetta ainakin olisi.

Faktoja Hamiltonista:– Pelaa oikea käsi alhaalla

– Kaksi kertaa valittu Hobey Baker -finalistiksi. Finalistit (10 kpl) valitaan 1500 yliopistopelaajan joukosta.

– Vuonna 2001 valittiin vuoden pelaajaksi yliopistolohkossa IVY, jossa Yale pelaa.– Yalen kaikkien aikojen maalintekijätilaston kärkinimi.

– Kaudella 2000–01 teki 31 ottelussa 23 maalia, jolla oli NCAA:n toinen tilastossa, jossa mitataan maaleja per peli -keskiarvoa (0,74). Syötöt per peli -tilastossa hän oli neljäs (32 syöttöä, keskiarvo 1,03). Pisteet per peli -tilaston kolmas keskiarvolla 1,77. "
 

power play

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Hamilton

Tsekkailin eilen hetkiosen Kärppien treenejä ja tietenkin tätä uutta Jeff Hamiltonia tässä faktoja hänestä: Pienikokoinen, right, nopea, hyvä rannelaukaus, tyypillinen pohjoisamerikkalainen snaipperi. Toivotaan hänen tuovan maalintekoon tehoja, niitä kaivataan. Pelaa Torstaina Ässiä vastaan. Kaikki Raksilaan kannustamaan Kärpät voittoon.
 

Kh

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Toivon hartaasti, että tämä Jeff Hamilton olisi vähintään Greg Parksin tasoinen pelimies, ja että hän onnistuisi vakuuttamaan Kärpille kykynsä paremmin kuin Parks aikoinaan kaudella 1989-90. Parksin tilastot ovat kohtuullisen hyvät, ja jotenkin tästä Hamiltonista tulee Parks mieleen; pienikokoinen, rightin pelaaja, yliopistotausta. Noista Eurohockeyn tilastoista puuttuu Parksin Kärppien ajat (alkukausi 89-90), jolloin hän teki 16 ottelussa pisteet 3+7=10. Hän pelasi Ruotsissa muutaman Elitserien-kauden, ja oli sarjan parhaimpia pelaajia. Kaikkiaan Parks on tehnyt pelaamissaan Euroopan ja Pohjois-Amerikan sarjapeleissä pisteitä aika hurjasti; 721 ott. 366+487=853.

Toki myönnettäköön, että Jeff Hamilton ei ole sellainen pelaaja, kuin mitä on monessä yhteydessä Kärppiin kaivattu, mutta minulle hän toistaiseksi kelpaa. Liikoja odottelematta: tilastot ovat tilastoja, eikä pelejä ratkaista paperilla...
 
Viimeksi muokattu:

Kh

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
... en minä kyllä Greg Parksia koskaan nähnyt pelaavan Kärppien paidassa (itse olin samaan aikaan armeijan harmaissa Pyssykylässä), mutta mitä ohimennen Elitserieniä olen joskus nähnyt/lukenut/kuullut, niin siitä mielikuva Parksista. Lisäksi Kanadan maajoukkueesta sekä EHL-liigasta on muutamia Parksin pelejä tullut nähtyä.

Että semmosta...
 

Kh

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Niin, ja Eurohockeyn tilastot näyttää, että Parksilla ei olisi yhtään EHL-liigan ottelua? :confused: Hmm... Minun mielestä hän kuitenkin pelasi Brynäsin riveissä EHL:aa, ihan tv-otteluissakin. Voin kyllä olla väärässä, mutta jotenkin oudolta tuntuu...
 

trivekku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp, IFK
ei ensimmäin eikä..

Viestin lähetti Murmeli


Ja HPK:n sijasta Rafalski olisi ilmeisesti pelannut SaiPassa, mikäli Antti Tuomenoksalle ei olisi SaiPa ehtinyt tehdä tarjousta ennen kuin Rafalskia SaiPalle tarjottiin..

Olisiko Rafalskin panos ollut parempi vai, sitäkö väität?:p

En ole varmaankaan ensimmäinen eikä viimeinen kerta kun noin käy. Jypissä tapaus A.Ahonen ja kuulemma kaudella 96-97 Kalpaan oli tyrkyllä muuan Peter Larsson. Ei kuulemani mukaan kelvannut :confused: kuopiolaisseuraan. Jypiin kelpasi ja seuraavalla kaudella taisi voittaa pistepörssin Ilveksessä.
 

Ali Voima

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Depyytti

Miten meni paikalla olleet raportoikaa?
 

thomas#31

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät-Lippo-OLS-Tervarit-Etta-KÄRPÄT JA KÄRPÄT OU
Loistavasti mies pelasi!
tehot 1+1/maino kerrassaan mahtava syöttö potan maaliin.
kovalämäri/luistelija
hagmanin tyylinen pelaaja!
 

Kako-86

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, NasKi, Aston Villa
Hamilton on huono kiekottomassa pelissä

Kieltämättä näin padan kannattajana täytyy kehua Hamiltonin otteita. Ekaksi matsiksi hieno esitys. Kiekon kanssa loistava pelimies, mutta kiekottomassa pelissä heikkouksia ja pieni koko on tähän varmasti tärkeä tekijä vaikka mies uhrautuvasti jäällä pörrääkin. Samoilla otteilla 3 viikon try-outtia jatketaan kauden loppuun asti.
 

Action man

Jäsen
Suosikkijoukkue
Matinkylän Mahti
Aika näkymätön

Tämä uusi vahvistus Hamilton oli kyllä Blues pelissä todella näkymätön. Ensimmäisen kerran oikeastaan kiinnitin huomiota mieheen kun pääsi ampumaan rankkaria.
Paljon on miehellä petrattavaa ainakin tämän pelin perusteella jos meinaa olla vahvistus jossain SM-liiga joukkueessa, sen verran kova taso liigassa nykyään on.
Mutta tosin koko Kärppä-joukkue oli jotenkin näkymätöntä harmaata massaa josta kukaan ei erottunut mitenkään edukseen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös