Kärppien viimeaikojen kova voittokulku

  • 1 642
  • 8

Lapa

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, HIFK, Pelicans, HPK
Oulun Kärpillä alkaa kevään ratkaisupelien lähestyessä putki kulkemaan. Nyt (2.2) Kärpät on ottanut peräti kymmenessä ottelussa peräkkäin pisteitä. Nyt Oululaiset ovat nousseet neljän joukkoon, kotietuun kiinni. Todennäköinen vastustaja Kärpille play-offseissa on HIFK, jos sijoitus pysyy Kärpillä samana. Joukkueessa on ratkaisijoita laajalla rintamalla, joukkue on osoittanut uskomatonta venymistä vaikka liigan mittakaavassa tähtiin kuuluvat Brett Lievers ja Andrei Potaichuk ovat olleet pitkään poissa. Maalilla Tim Thomas pelaa hurmiossa, lisäksi puolustus on perusvarma ja taitava massainen ryhmä. Lisäksi Oululaisilla on monia todella lupaavia omia kasvatteja joukkueessaan, kuten Jussi Jokinen, Lasse Kukkonen ja Joni Pitkänen. Vakavasti ottaen, Kärpillä on hyvät mahdollisuudet mestaruuteen otteitten pysyessä samantasoisina, ja kun Potaichuk ja Lievers palaavat jäille...

EDIT: Korjaan: Vastustaja ei mitenkään voi olla ensimmäisellä kierroksella IFK, sillä neljänneksi runkosarjassa sijoittunut kohtaa viidenneksi sijoittuneen ensimmäisellä kierroksella.
 
Viimeksi muokattu:

Aksu

Jäsen
Kärpät on yllättänyt ainakin minut. Joukkue kasattiin suht "nimettömistä" miehistä vaikka rahaa olisi kaiketi ollut enemmänkin käytössä. Toivon Kärpille kaikkea hyvää siksi, että omiin junnuihin luottaminen on aina hieno piirre. Nykyisin kun tuppaa tuo ostaminen luonnollisesti olevan lyhin tie onneen. Ja mikäs Kärpillä on touhutessa kun juniorimylly on noin hyvässä vireessä.
 

mauri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Aivan...

Kyllä vaan, Kärpillä on alkanut kulkemaan siihen malliin, että oikein silmiin pistää. Tällaiset asetelmien muutoksethan liigasta juuri niin mielenkiintoisen tekeekin, kun harva asia on kirkossa kuulutettu eli esimerkiksi alkukauden vahva Pelicans on joutunut taipumaan Kärppien taakse jne...Kerhon kannattajana minulla on ainakin tällä hetkellä varaa toivotella KärpilleKIN hyvää "draivia". Maksavana katsojana seuraan mieluummin tiukkoja pelejä (kuten tänään TPS:aa vastaan ja taannoin Jokereita vastaan Rinkelinmäellä) kuin torstaisen Saipa-ottelun kaltainen "selväpläkki"-kohtaamisia. Siksi on erittäin hyvä, että joukkueet tavoittavat hyvän poljennon peleihinsä. Siitähän se hurmos vasta syntyy, kun voitto tulee ankaran taiston jälkeen. Mielestäni.
 

Tepa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kärppien porukka on tosiaankin tasainen. Kärppien vahvin osa on ollut ehkä kiekkokansalle nimetön ykkösketju Koskenkorva-Viuhkola- Laukkanen. Ketju on kuitenkin tehnyt tasaisen varmasti ainakin maalin per peli joulusta lähtien, pelaten kuitenkin jatkuvasti vastustajan nimekkäitä ykköskenttiä vastaan. Joulun alla maajoukkueessakin Koskenkorvan +/- +12 kertoo kuitenkin omakieltänsä tämän kentän tärkeydestä Kärpille. ketjun pakkien Kukkonen-Aho puristuksessa oavt hyytyneet pisteittä viimepelissä mm. M.Ojanen-J.Ojanen-Hassinen-Luoma-Grönvalla +/- -3! Myös Ton jäi pisteittä Oulussa, niin ikään Pelicans parivaljakko Turunen-Peltola, Mahulda jne.

Tehot ovat jakautuneet tasaisesti, piste per pelitahtia on pelannut viimeaikoina Jussi Jokinen, Lasse Pirjetä, Jeff Hamilton, Jari Viuhkola. Myös puolustaja Harri Aho on lähellä piste/ottelu tahtia. Puolustaja Kukkonen pelasi kaksi peli ylärima per peli tahtia. Verkkoja on kuitenkin heiluteleet alkukauden nelosketjun miehet Harjula pariin kertaan ja Pyörälä, sekä junnutulokas Saarenheimo. Ykkösketjun laiturit Laukkanen-Koskenkorva on myös kerännyt pinnoja tasaiseen tahtiin. Tim Tomas on ollut välillä maalilla suorastaan maaginen, puolustus pelaaminen on kuitenkin ollut myös erinomaista, paikat hyvältä maalintekosektorilta ovat harvassa.
 

Hannibal

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vanha kunnon HC Turun Palloseura..
Kärppien kulku on viime aikoina tosiaan ollut hienoa. Tänäänkin kaatui sarjakärki Tappara. Kärpät tulee kyllä olemaan kova vastus kenelle tahansa play-offeissa, jos vire vain jatkuu. Tosin, aallonpohjia tulee kaikille ja täytyy toivoa että joukkueet pitävät tuntumansa myös olympiatauon ajan, eikä peli sekoitu.
Luulenpa kuitenkin että ensimmäinen playoffvastus kärpille voisi löytyä TPS:sta. Hyvin on tepsin pelikin kulkenut ja taitavat nämä kaksi kisailla viimeisestä kotiedusta.
Katsotaan miten käy.. Pelottavan hyvin Kärppien peli tällä hetkellä ainakin kulkee.
 

Pappa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Papan puulaaki
Kärpille paineita ?

Mielestäni tässä ketjussa paljastuu hpk-fanien nerous. Koko kauden Hpk on pelannut viihdyttävää, tuloksekasta kiekkoa, mutta silti kannattajat ovat pitäneet jalat maassa. Minkäänlaista 'mestaruushehkutusta' ei ole kyseiseltä suunnalta kuulunut.

Tämä on mielestäni hyvä piirre, sillä
1. media ei luo joukkueelle turhia paineita,
2. joukkueen tappiot eivät ole ns. suuria pettymyksiä,
3. joukkue pääsee peleihin 'suuria seuroja' (mm. TPS, Jokerit, Tappara) vastaan hienoisina altavastaajina.

Itsekin olisin toivonut Kärppä-faneilta tämän tyylistä nöyrää asennetta. Kovat odotukset joukkueelta ja Kärppien leimaaminen mestarisuosikiksi luo hirvittäviä paineita joukkueelle, sekä myös meille faneille.

Tosiasia on se, että Kärppien tämän hetken hyvät peliesitykset voivat hyytyä playoffseissa jo alkumetreille. Joukkue on kuitenkin vasta toista kautta liigassa (nousun jälkeen) ja sikäli myös suhteellisen kokematon.

1. Nykyisillä odotuksilla Kärppiä kohtaan mahdollinen putoaminen playoffsien alkukierroksilla olisi suuri pettymys joukkueelle. Mielessäni on edelleen tuoreena Jokereiden viime vuoden katkera tappio playoffsien ensimmäisellä kierroksella :).

2. Kärppien voittoputken esilläolo julkisuudessa on vienyt Kärpiltä altavastaaja edun (em. suuria joukkueita vastaan).

3. Joukkueelle kertyy paineita mediarumbasta.

Jokerit ja Tappara saavat minun mielestäni edelleen olla ykkössuosikkeja valittaessa jääkiekon suomenmestaria.
Meidän ns. 'pienten seurojen' (Jyp, Kärpät, Hpk, Pelicans) kannattajien kannattaa mielestäni pitää matalaa profiilia ja iskeä puun takaa kiinni kultasuoneen :).

EDIT: Ulkoasu.
 
Viimeksi muokattu:

puhuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Niin....

...eipä taida olla paappa sattunut lukemaan yhtään Ervatsalon juttua;) Kannu Hämikseen jne....

No, joka tapauksessa aika nöyrällä mielellä tulee Kärppien otteita seurattua. Pisteitä on mukava ottaa vastaan, nyt kun niitä on tullakseen. Alkukausi oli tosi huono, ja tappiot seurasivat toisiaan.
Silloin ei olisi voinut uskoa joukkuetta neljän sakkiin, ei millään.
Tavoite ei tällähetkellä tunnu edes utopistiselta, vaikka tuskin kukaan lähtisi tosissaan teilaamaan kauden jälkeen tuota "nuorisoryhmää", vaikkei mitalia saavutettaisikaan.
Joka tapauksessa näkisin mielellään play-offseissa tämän saman yritteliään ja vauhtiapitävän nuoren joukkueen jatkavan ihan samaanmalliin, ennakkoluulottomasti ja terävästi, keskittyen vain omaan tekemiseen.
 

Stonecold

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kärppä-faneista löytyy niin "fanaattisuuttakin" kuin pidemmän linjan jalat-maassa -osastoa. Nämä jaot eivät ole niin selvät, mutta piirteet tulevat esille suhtautumisessa niin menneeseen kuin tulevaisuuteenkin. Itse taidan kuulua tuohon jälkimmäiseen porukkaan, sillä nykyliigassa kun rupeaa leijumaan, mätkähtää alas vauhdilla.

Tämän päivän tilanne on kuitenkin sellainen, että Kärpät voivat pelata täysin vapautuneesti sillä sapluunalla, mihin Joukkueen peli on nyt muotoutunut.

Edessä on timantinkova viikko, jota sävyttää playoffsasetelmien häämöttäminen joukkueella kuin joukkueella. Kärpilläkin kotietu kiinnostaa, mutta se ei ole kuitenkaan pääasia. Se on taidettu jo saavuttaa, eli sijoittuminen kahdeksan joukkoon. Joten peli kerrallaan, tuijottamatta liikaa sitä sarjataulukkoa. Tämä on vasta esimakua tulevasta...
 

martin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Re: Kärpille paineita ?

Viestin lähetti Pappa
Tosiasia on se, että Kärppien tämän hetken hyvät peliesitykset voivat hyytyä playoffseissa jo alkumetreille. Joukkue on kuitenkin vasta toista kautta liigassa (nousun jälkeen) ja sikäli myös suhteellisen kokematon.

Myönnän täysin tuon, että joukkue on kokematon. Mutta Mutta,
Kärpillä, jos millä on kokemusta edellisiltä keväiltä siitä, mitä todella on pelata paineiden alla. Mielestäni tämä oli yksi syy viime kevään Jokereiden tiputtamiseen. Silloin ei ollut enää samankaltaisia paineita, kuin edellisillä kausilla ja se näkyi positiivisesti.
 

Pitkävedossa tänään

Päivän pelit:

  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
HIFK vs Pelicans
  • 1.73
  • 4.55
  • 3.95
Ilves vs Lukko
  • 2.02
  • 4.15
  • 3.15
JYP vs HPK
  • 1.74
  • 4.55
  • 3.90
Jukurit vs KooKoo
  • 2.24
  • 4.20
  • 2.74
K-Espoo vs KalPa
  • 3.40
  • 4.20
  • 1.93
Kärpät vs Tappara
  • 2.12
  • 4.30
  • 3.20
SaiPa vs Sport
  • 2.56
  • 4.00
  • 2.44
TPS vs Ässät
  • 2.04
  • 4.15
  • 3.10
Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös