Kärppien tulevaisuus 2023 fiaskon jälkeen

  • 73 496
  • 387

MaxM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Vaikea nähdä että näillä eväillä peli paranee ensikaudeksi mutta saas nähdä. Vaikka yv ja av oli kuraa niin suurin syy tippumiselle oli kuitenkin 5vs5 peli.
 

J_Boumedienne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Kärpät, Suomen palloilumaajoukkueet
Ahon irtisanoutumiselle iso peukku (kiitos Haballe ajasta Kärpissä, ja onnea uusiin haasteisiin), ja nyt tietysti tärkein seuraava askel on kartoittaa kovin mahdollinen nimi viemään urheilupuolta eteenpäin.

Muutenhan tuo tiedote oli tyypillistä Kärppää, eli odotettu pettymys, the big fucking nothing. Ensi kaudeksi ei luvassa parempaa. Nyt ainoa toivo lepää pidemmässä tähtäimessä tulevaisuuteen. Marjamäestä tuli ja tehtiin iso, kallis rasite
 
Viimeksi muokattu:

Petrell#32

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Mikael Granlund
Surullista tässä on ehkä se, että todellisuudessa mikään ei olisi varmaan muuttunut, jos Liiga ei olisi hakenut urheilujohtajaa samaan aikaan. Ajoituksen perusteella pidän jopa ilmeisenä, että Aho hyppää tähän pestiin:

 

totonboset

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät & Canes
Ai, ei mitään muutoksia valmennustiimiin pl. Järvenpään poistuminen?

Taas mennään.
Tärkeintä on kuitenkin se, että Kärpissä ymmärrettiin vihdoin lähteä hakemaan taloon osaamista kerhon ulkopuolelta. Tuleva kausi mennään vahvasti Ahon viitoittamalla tiellä, ja ehkä on luonnollista jättää uuden tulevaisuuden rakentaminen kokonaan uuden UTJ:n vastuulle, kunhan sellainen jostakin kaivetaan Ouluun. Marjamäki ja koko valmennustiimi tiedostaa varmasti tilanteen, että jos tulevalla kaudella asiat eivät muutu, niin monoa tulee uuden UTJ:n myötä nopeasti. Todella outoa tässä on tosiaan se, että apuvalmentajien joukkoon ei hommattu uutta verta ulkopuolelta, vaikka Marjamäki totesi erikoistilanteiden olevan kehityskohde. Eikö juuri apuvalmentajat olleet niistä vastuussa erittäin kehnoin tuloksin?

Mielenkiintoista nähdä kenet Kärpät saa kaapattua UTJ:n rooliinsa. Helppoa alkua ei ole ison laivan kapteenille luvassa, joten kunnianhimoa ja itseluottamusta tullaan vaatimaan runsaasti. Tähän rooliin ei TET-harjoittelijaa kaivata, joten saattaisi olettaa, että uusi kaveri kaapataan toisen Liigajoukkueen ruorista. Toinen yhtälöön sopiva tausta voisi olla kokenut pelaajaskoutti tai päävalmentaja, joka haluaa uudenlaisia haasteita uralleen. Tärkeintä olisi kuitenkin löytää ammattilainen jolla on selkeä näkemys voittavan jääkiekkojoukkuueen kasaamisesta, ja taito löytää ne Jolyt ja Gregoiret jatkossa Ouluun.

Ollaan tyytyväisiä: Kärpät haluaa muutosta ja on valmis kalastamaan Oulujoen ulkopuolella.
 

Rämemajava

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Leijonat
Onhan tuo Ahon irtisanoutuminen isossa kuvassa valtava askel, kun sitä on vaadittu enemmän tai vähemmän jo vuosia. Toisaalta haiskahtaa siltä, että tämä tuli juurikin niiden yhteistyökumppanien vaatimuksesta.

Nyt on sitten valmennustiimillä näytön paikka. Jos Marjamäki on nähnyt parhaaksi vaihtoehdoksi jatkaa nykyisillä apuvalmentajilla, niin sitten mennään niillä. Mutta tulosta on tultava, ja jos homma ei toimi niin Laten mukana lähdettävä koko tiimin (pl. Hilli).

Yhtään puolustamatta Marjamäkeä on todettava, että esimerkiksi Ilveksen kausi näytti sen, että huippuvalmentajankin alaisuudessa joukkue voi tiukassa paikassa epäonnistua, yksilöt jäätyä, pelikirja sulaa yms. muuta odottamatonta. Yllättävän pienestä voi olla kiinni heikon ja hyvän kauden erotus.
 

Proffa_20

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Chicago Blackhawks & FC Bayern München
Hah, ei hitto! Tämähän meni melkein tasan juuri niin kuin tulikin ounasteltua. Hyvin odotetut Järvenpään kosmeettiset potkut valmennustiimistä, mutta muuten sama remmi jatkaa, toimistolla vähän siirrellään artefakteja paikasta A paikkaan B --> 'illuusio' muutoksesta. Ja vielä oikein kaupan päälle ja kirsikaksi kakun päälle, Ilu Mikkolan ylennys 'chief commandin' ottavaksi toimistotirehtööriksi. Ei hitto sentään sanon ma.

Isossa urheilupuolen johtamisen sekä -pitkäjänteisen strategian luonnin kuvassa Ahon lähtö toki todella todella iso positiivinen juttu, jota on odotettu jo pitkään. Plussaa myös siitä, että uusi urheilujohtajan haku on nyt laitettu laajaan ulkopuoliseen hakuun ja kartoitetaan uusia potentiaalisia vaihtehtoja kattavasti, laajasti sekä monipuolisesti, ja pyritään palkkaamaan paras saatavilla oleva vaihtoehto ja maan kärki urheilujohtaja, kuten Kärpissä kuuluukiin. Eikä ylennetty tuohon ketään saunan sisältä (ainakaan toivottavasti ei ylennetä ja tulla siihen tulokseen, että ketään ei löydetty ja Ilu nappaa itselleen toisen ylennyksen lyhyen aikavälin sisään...tämäkään vaihtoehto ei toki yllättäisi, uskon vasta kun näen sen uuden huippu-urheilujohtajan Kärpissä...)

Mutta se iso ongelma on siinä, että ei tämä uuden UTJ:n palkkaus ensi kautta pelasta tai siihen vaikuta juurikaan mitenkään. Pitkällä tähtäimellä toki positiivonen ja loistojuttu, mutta kun niitä parannuksia ja isompia muutoksia olisi vaadittu myös ensi kaudeksikin...ensi kauden joukkue jo rakennettu, tulee kesän aikana uutena kaverina taloon opettelemaan tapoja ja sopeutumaan, joka ottaa oman aikansa, vaikka olisi minkälainen ammattilainen tahansa yms.
 

Petr T.

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks | Kärpät | SoJy
Eipä se ulostulo vakuuttanut, mutta yllättääkö ketään. Puretaanpa.

Lauri Marjamäki jatkaa Kärppien edustusjoukkueen vastuuvalmentajana kevääseen 2025 ulottuvalla sopimuksella. Marjamäen kanssa valmennustiimissä jatkavat Ari Hilli, Toni Sihvonen ja Ville Mäntymaa.

Vituttaa niin ettei veri kierrä. Tuossa on ihan takuulla vielä Latelle jonkinlainen optio -25 jälkeen, jota ei kehdattu nyt kertoa. Tuo vuoden jatko toki taitaa olla syynä siihen, ettei valmentajaa nyt vaihdeta. Kiitos Harri ja kumppanit tästä! Täydellinen vitsi on myös, että Järvenpää on ainoa joka saunan lauteilta poistuu.

Urheilujohtaja Harri Aho on irtisanoutunut Oulun Kärpät Oy:n palveluksesta. Ahon irtisanoutuminen astuu voimaan välittömästi.

Aivan mahtava uutinen, että Harri tajusi itse irtisanoutua. Toki tämä kertoo mulle siitä, että tätä ratkaisua ei olisi Kärppien johto kyennyt itse tekemään. Uuden UTJ:n on aivan pakko tulla kaveripiirin ulkopuolelta, se voisi tuoda jotakin toivoa.

Fysiikkavalmentajana jatkaa Samppa Jaakola, jonka rinnalle toiseksi fysiikkavalmentajaksi tulee Jenny Huttula Kärppien U20-joukkueesta. Jaakolan sopimus on voimassa kevääseen 2027 saakka, ja Huttulan sopimus kattaa kaudet 2023-2025.

Lisäpanostusta urheilulliselle puolelle haetaan kuluneen talven aikana rakennellusta yhteistyöstä Vuokatin kanssa. Kehitysjohtaja Kukkonen kertoo kyseessä olevan pidempiaikainen projekti, joka tulee tulevaisuudessa olemaan selkeä kilpailuetu Kärpille.

Hyvä että panostetaan. Fysiikkapuolelta pitääkin hakea kilpailuetua, mutta sehän sitten nähdään saadaanko sitä näillä ratkaisuilla. En menisi vielä tuulettelemaan.


Lisäksi Oulun Kärpät Oy:n toimiston puolella nähdään muutoksia, kun vastuu ottelutapahtumaan ja kumppanuussopimuksiin liittyvistä asioista siirtyy yhteyspäällikkö Ilkka Mikkolalle. Toimiston henkilökunta työskentelee jatkossa hänen alaisuudessaan.

Kahvit näppikselle. Voi luoja.
 

Rekka Pinne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Vancouver Canucks
Kari Jalonen ois kyllä kova haku tuohon Ahon paikalle.
Oliko sillä Kojolla sopparia mihinkään ens kaudeksi? Loppuuko Tshekki- pesti tähän kauteen?

Kojo toki olisi jatkumoa tälle kärppätaustaiduudelle, mutta luottoa on ettei Kojo pelkästään sulautuisi harmaaseen massaan.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Todella outoa tässä on tosiaan se, että apuvalmentajien joukkoon ei hommattu uutta verta ulkopuolelta, vaikka Marjamäki totesi erikoistilanteiden olevan kehityskohde. Eikö juuri apuvalmentajat olleet niistä vastuussa erittäin kehnoin tuloksin?
Virkkunen tuossa ylempänä linkatulla videolla toteaa, että valmennustiimiin tulee vielä erikoistilanneosaamiseen liittyvä hankinta. Eli Järvenpäälle koetetaan vielä korvaaja saada.
 

Pressiboxi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Palloseura
Nokitan Uramalla ja kahdella pelaajakoordinaattorilla, herra Suoraniemi ja Kallio tulevat kaupantekijöiksi....
Plus loistava kuntovalmentaja Raumalta ja Master of the Universe maalivahtikoutsauksesta kaupan päälle. Tehhäänkö kaupat? Vaihtuu yhdellä pastiroolilla.
 

totonboset

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät & Canes
Virkkunen tuossa ylempänä linkatulla videolla toteaa, että valmennustiimiin tulee vielä erikoistilanneosaamiseen liittyvä hankinta. Eli Järvenpäälle koetetaan vielä korvaaja saada.
Joo näin huomasin myös viestin lähettämisen jälkeen. Vaikka itsekin olisin toivonut Kärppien peräsimeen isompaa muutosta, niin kyllähän tämä päivä on uuden alku Kärpille organisaationa. Uusi UTJ seuran ulkopuolelta on parasta mitä Kärpille voi juuri nyt tapahtua. Kärsivällisyyttä vaaditaan, että saadaan ensin uusi kaveri puikkoihin ja hänen visionsa näkymään jäällä. Olisiko ollut jopa järjetöntä potkia kaikki ulos ja antaa uuden UTJ:n aloittaa hommansa "kädet sidottuina", kun Aho on ensin tehnyt päätökset lähitulevaisuuden suunnasta?

Vuoden päästähän meillä saattaa olla mahdollisuus kaapata vaikka Jalonen tai Niemelä markkinoilta, mikäli Laten kanssa homma ei edelleenkään toimi. Jos Marjamäki sen sijaan saa homman pelaamaan ja viihtyy täällä pidemmän aikaa, niin eipä sekään katastrofi olisi. Tulevan kauden jälkeen voidaan arvioida sitten uusiksi, kuinka suuri syypää Lauri Marjamäki oli kauden 22-23 floppiin, koska on saanut karsia pelaajamateriaalista pois ne "sopimattomat palaset". Toivottavasti Marjamäki pääsee vielä nostamaan Kärppien pikkutakissa maljaa kattoon.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös