Kärppien peliesitykset kaudella 2023–2024

  • 1 311 080
  • 25 669

NakkiFakiiri

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, Charlestown Chiefs
Tapahtuma- ja tunnerikas ilta Raksilassa. Turpaan tuli hyvin pitkälti hämmentävän unisen startin takia, jonka myötä jäätiin samantien takaa-ajoasemaan, eikä sen kiriminen kiinni ole turhan helppoa rosterilla joka häviää selvästi vastustajan vastaavalle. Kyllä siellä revitään viimeisiä maksimeita tästä porukasta ja etenkin kärkijätkistä, jotka tuntuvat painavan eteenpäin enää pelkillä höyryillä. Ei siinä, väkeviä ne höyryt on edelleen mutta ei näiltäkään voi määräänsä enempää vaatia.

Kärpillä tuntui olevan pelissä tasan kaksi ketjua jotka saivat luotua jotain, ja sitten kaksi ketjua jotka ovat vähän turhan kovassa paikassa, ja pitkässä juoksussa nämä alisuorittajat ja epävarmuuden takia virhealttiit pelaajat kääntävät kyllä tällasissa sarjoissa pelin vääjäämättä vastustajalle. Pelicans pelaa kyllä hyvin ja puksuttelee vahvasti eteenpäin ilman heikkoja lenkkejä, kun taas Kärpät maksaa näistä tietyistä omista veijareista turhan kovaa hintaa.

Se ensimmäinen kiinnitys tiistaina on nyt pakko ottaa ja siitä peli kerrallaan eteenpäin, mutta kyllä pitkässä juoksussa tuntuu aika hurjalta että tämä Pelicans pitäisi kaataa neljä kertaa seuraavan viiden pelin aikana. Omia kannustetaan tottakai viimeiseen asti, mutta vähän alkaa hiipiä puseroon sellainen fiilis että nyt alkaa vihdoin nousta seinään vastaan sen suhteen mitä näin kieroon kasatulla joukkueella voidaan saada aikaiseksi. Mitalipeleistä ei tainnut moni haaveilla vielä vuodenvaihteen aikoihin, mutta tässä sitä vaan ollaan. Mahtuisiko tälle keväälle vielä toinenkin ihme? Sitä jahtaamaan ja toivomaan.
 

Etra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Tänään toki valmennuksellekin pyyhkeitä siitä, että peluutus meni ihan niinkuin Pelicansilla olisi ollut vaihtoetu.

Isossa kuvassa päästiin kyllä tämän kauden maksimisaavutukseen eli välieriin. Ei tämän pidemmälle tällä rosterilla ole mitään realistisia mahdollisuuksia, siis vittu kattokaa tätä ulkomaalaisten ja kotimaisten vahvistusten listaa, sulussa arvio palkasta:
- Bunnaman (250k)
- Berglund (200k)
- Antonen (180k)
- Mingoia, Gunler ja Ritchie (paljokohan meni, ehkä jotain 200-250 ke hukattiin yhteensä näihin kauden aikana?)
- Tiivola (200k)
- Jandus (180k)
- Björkvist (150k)

Meillä on oikeesti > miljoona euroa kiinni höyryävässä paskassa. Näiden herrojen suoritukset olisi voitu saada ihan vaikka A-junioreista. Kärppien joukkue on todellisuudessa jonku 1,8 Me budjetilla vetävän joukkueen ja siihen peilaten välierät on kova suoritus. Toki 1.kenttä on todella kova ja siinä Koivunen tuli kuin taivaan lahjana.
Muuten täysin samaa mieltä, mutta en usko Kärppien hukanneen noihin Mingoia, Gunler, Ritchie sekoiluun noin paljoa. Mingoista tuskin luovuttiin muutaman ottelun jälkeen vähemmällä kun on itse maksettu. Gunler lainapelaajana itse haluaa pois, eiköhän siinäkin ole sopeuduttu ja NHL-seura maksaa suurimman palkan. Ritchie myytiin varmasti ainakin lähelle samalla summalla eteenpäin Saksaan kuin tulikin.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Mielestäni se ei ole tasaista peliä jos Pelicans ei tee virheitä, ja Kärpät tekee niitä joka vaihdossa.
Kaksi maalin peliä. Kyllä se tasaista on ollut. Kärppien virheiden määrä on suuri, mutta toisaalta aloitukset, laukaukset ja kiekonhallinta sitten käänsi peliä niin, että tasainen peli saatiin Kärppien virheistä huolimatta aikaan.
 

Sturba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Myllykosken imuri, Kärpät, Carolina Hurricanes
Kaksi maalin peliä. Kyllä se tasaista on ollut. Kärppien virheiden määrä on suuri, mutta toisaalta aloitukset, laukaukset ja kiekonhallinta sitten käänsi peliä niin, että tasainen peli saatiin Kärppien virheistä huolimatta aikaan.
No joo, näinhän sen saa näyttämään tasaiselta. Pelicans oli tänään paljon parempi. Ei sillä ollut mitään hätää. Eilen sitten ehkä hieman tasaisempi matsi.

Ensi pelissä meidän on voitettava. Muuten tulee 4-0 ylikävely, veikkaan.
 

LakeudenVeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Sarja on kesken niin kauan kuin toisella on 4 voittoa. Kausi on myös kesken niin kauan kuin on pelejä jäljellä. Nyt on minusta ihan turha miettiä kelle maksetaan mitäkin ja kelle ei olisi pitänyt maksaa. Niiden aika on kauden jälkeen. Nyt pitää keskittyä kannustamaan joukkuetta ja joukkue keskittyy repimään kaiken itsestään irti, sitten katsotaan mihin se riittää. Pelejä on vielä jäljellä, ainakin 3.
 

Vyuola

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Roki
No joo, näinhän sen saa näyttämään tasaiselta. Pelicans oli tänään paljon parempi. Ei sillä ollut mitään hätää. Eilen sitten ehkä hieman tasaisempi matsi.

Ensi pelissä meidän on voitettava. Muuten tulee 4-0 ylikävely, veikkaan.
Ja jos kaadutaan, mieluummin saappaat jalassa tapellen, jos tommosta lumen syömistä on loput pelit, mitä nyt oli tänään osa pelistä, niin ei taas naurata ootella syksyä. Niinku yhdessä viestissä sanoit, näyttäkää meille saatana.
 

Juze80

Jäsen
Nyt olisi ihan ehdottomasti pidettävä joukkueen sisällä pitkä palaveri, jossa keskustellaan, että mikä tässä sarjassa on mennyt vihkoon. Sanoisin jopa, että jonkinasteinen kriisipalaveri. Jollain tavallahan tähän touhuun on saatava luotua vielä uskoa. Veikkaan vaan, että mitään palavereita ei tosin pidetä ja ensi viikolla Lahdessa taas valmentaja tuijottelee tappioasemassa huulet viivana mitäänsanomaton ilme naamallaan horisonttiin.
 

Pohjoisesta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Manchester United, Jesse Puljujärvi
Tää on varmasti käyty täällä sata kertaa jo läpi, mutta Mäntymaa peluuttaa ykköstä kotona just miten Pelikaanit haluaa, eli jatkuvasti Tyrväisen kenttää vastaan. Ei mitään järkeä. Turusesta ei oo kohta mitään jäljellä kun sitä vedettiin taas keskialueella kiekottomana pariinkin kertaan ja vaan toisesta tuli jäähy. Tohon peluutukseen pitää saada joku järki täällä kotona. Niemelä vie tällä hetkellä Mäntymaata taktisesti, mikä on toisaalta ymmärrettävää. Jotain pitää kuitenkin tehdä, tai tämä on äkkiä ohi. Tuota Laschin kenttää vastaan pitää myös keksiä jotain, koska pääsee jatkuvasti myllyttämään niinku pelaisivat ylivoimaa.
 

Karhustomi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Peli oli Kärpiltä tänään hyvä. Ensimmäinen 4 minuuttia kostautui ja koitui lopulta kohtaloksi. Pelicansin maaleista pari olisi voitu puolustaa pois ja paikat oli meilläkin iskeä 1-2 lisää. Samoin kuin eilinen peli, tämäkin olisi voinut kääntyä meille. Tilanne on siinä mielessä kutkuttava, että Kärpät tulee todennäköisesti parantamaan, samalla kun Pelicans voi mukavoitua kahden voiton myötä. Tiistaina siis jälleen kaikki peliin ja perjantaina sarja tasoihin! Mitään ei ole vielä hävitty.
 

Goner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, NHL
Peli kaatui surkeaan starttiin, ei oltu jotenkin valmiita.

+ Maalivahdit molemmissa päissä hyviä, huolimatta maalimääristä
+ Muuten pelin hallinta vaihteli kohtuu tasaisesti

Pelicans ansaitsee 2-0 johdon sarjassa, ollut molemmissa otteluissa vähän parempi.

Kärppien päätös olla vahvistamatta joukkuetta siirtorajalla maksaa nyt hedelmää.
 

Surukuku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sanaan Sepot ja muut jemeniläiset kiekkoseurat
Ronssipeliä pukkaa...

Ei riitä yhden ketjun tehot enää tässä sarjassa, vaikkei kaverikaan mitään erityisen hyvää kiekkoa pelaa - tappavan tasaista suorittamista, joka riittää Kärppien epätasaisuutta vastaan. Lisäksi eilisestä, kun antaa kaverille kotipelissä pari eteen heti ekalla viisminuuttisella, ei tarvitse kyllä ihmetellä, kun ei voittoa tule.
Kärppien ulkkareista lienee puhuttu ja sanottu tarpeeksi jo usealla foorumilla, mutta ihmettelen, jos tuon osan joukkuetta vosi vetää vielä kirkkaammin vihkoon. Ihan vain vertailun vuoksi: Pelsujen viisi (5) ensimmäistä pistemiestä näissä karkeloissa (playoffs) ovat ulkomaalaisvahvistuksia, HUOM! Paino yhdyssanan jälkimmäisellö osalla; -vahvistuksia!

Mutta joo - yllättävän pitkällehän tuo Havu-Mannerin buumi ja ykkösketju ylivoimineen on joukkuetta kantanutkin, ei siinä. Lopullinen runkosarjasijoitus ja Jukuri-sarja teki tepposet mullekin ja rupesin melkein haihattelemaan mahdottomia, mutta nää kaksi välieräpeliä ovat kyllä asettaneet voimasuhteet taas oikeaan valoon ja nyt voi enää vain toivoa pientä epärealistista ihmettä...
 

Petrov

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät , Carolina Hurricanes
Henkisen valmennuksen isä Mamba ei taaskaan ollut tehnyt mitään ennen peliä. Joukkue aivan eri mentaalisessa fiiliksessä kuin Pelicans. Olihan itsestään selvää että Pelsut laittaa kaiken pöytään heti pelin alkuun jaa saa siten pelin hallintaansa. Tämä ei ollut ensimmäinen kerta näin. Joukkue pitäisi saada vastaamaan tähän jollain tavoin eikä niin että tullaan löysästi alkuun. Luistelunopeuksissa ero.
 

charger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se Puree! , Україна
Omasta mielestä Pelicans oli eilen suht vaisu ja täysin voitettavissa. Huonoon alkuun kaatui pitkälti, mutta on Kärppien pelistä myös puuttunut jostain syystä pudotuspeleissä se viimeinen sähäkkyys, jota nähtiin esim. joissain runkosarjan lopun peleissä.

Onko jännitystä vai mitä (?), mutta se pitäisi taas kaivaa esiin. Olla puoli potkua vastustajaa edellä. Silloin hyviä asioita alkaa yleensä tapahtua ja nuo oman pään ongelmatkin on paremmin hanskattavissa, kun ollaan pelin päällä.

Tilanne 0-2 ja on turha enää jännittää, kun on selkä seinää vasten. Nyt pari lepopäivää ladata akkuja. Voitto Lahdesta ja tilanne on ihan uusi.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät, Sebastian Aho, Saravon Pekka
Joo ronssipeliltä tää haiskahtaa ja KalPa luistelee sieltä himmeämmät läpyskät kaulaan.
 
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Kärppien pelaaminen on ihmeen vaisua ollut. Ei pystytä kunnolla edes haastamaan pelsua vs. esim. runkosarjaan lopun vierailu Lahdessa 2-3 ja-voitto. Todella pettynyt saa olla, vaikka sinällään välieriin pääsy olikin hyvä saavutus, mutta melkoinen pannukakku on lopusta muodostumassa. Iso pettymys kauden hienoimmilla hetkellä ja tulee jotenkin mieleen viime vuoden säälipelit KooKoota vastaan. Pelokas, virhealtis, eikä joukkue! Missä on se taisteleva Kärppä joka näkyi mm. runkosarjan lopussa ja Heikkalan heittäytymisenä pelille. Ilmettä pitää saada paljon lisää, ettei Pelsu kävele naureskellen jatkoon tästä!
 

Koffi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Turhautuminen puskee pintaan – Kärpät on Pelicansin kanssa lirissä heti välieräsarjan aluksi: "Maalien hinta on ollut päädyssämme vähän liian halpa"
 

Mandrake

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Bayern München
Omasta mielestä Pelicans oli eilen suht vaisu ja täysin voitettavissa. Huonoon alkuun kaatui pitkälti, mutta on Kärppien pelistä myös puuttunut jostain syystä pudotuspeleissä se viimeinen sähäkkyys, jota nähtiin esim. joissain runkosarjan lopun peleissä.
Siinäpä oikeastaan lyhyesti ja ytimekkäästi se mitä itsekin ajattelen. Joo, Pelicans on ollut parempi mutta Kärpät on ollut niin flegmaattinen virheiden pelkääjä ja tekijä, että Pelicansille on riittänyt aika vaatimaton pelailu toistaiseksi.

Energiaa kannattaa tietysti säästääkin, jos toisesta ei ole haastamaan. Kärpät sais lopettaa sen jännittämisen/pelkäämisen ja nostaa pelinsä takaisin sinne kauden parhaalle tasolle. Se taso on sellainen, että Pelicans joutuisi tekemään kaikkensa jatkoon mennäkseen.

Nyt kun katsoo tuota heikosti/ala-arvoisesti suorittavien pelaajien määrää, niin tuntuu suorastaan ihmeelliseltä, että sama joukkue on esittänyt aiemmin hyvinkin raikasta ja vauhdikasta tekemistä. Osuiko kuntopiikki talveen vai miksi ollaan taas aivan telineissä pitkät pätkät peliä. Takaa-ajotilanteessa tulee joku 5 minuutin vähän parempi jakso mutta jänne ei kestä oikeastaan yhtään enempää.
 

JPL

Jäsen
Berglund vilttiin ja Jandus seiskapakiksi hajavaihtoja pelaamaan. Antonen voi poistua pois Oulusta tarpeettomana. Bunnaman nelosen keskelle pelaamaan 0-0:aa. Tarvittaessa junnuista tilalle jalkoja ja käsiä.
 

Vyuola

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Roki
Omasta mielestä Pelicans oli eilen suht vaisu ja täysin voitettavissa. Huonoon alkuun kaatui pitkälti, mutta on Kärppien pelistä myös puuttunut jostain syystä pudotuspeleissä se viimeinen sähäkkyys, jota nähtiin esim. joissain runkosarjan lopun peleissä.

Onko jännitystä vai mitä (?), mutta se pitäisi taas kaivaa esiin. Olla puoli potkua vastustajaa edellä. Silloin hyviä asioita alkaa yleensä tapahtua ja nuo oman pään ongelmatkin on paremmin hanskattavissa, kun ollaan pelin päällä.

Tilanne 0-2 ja on turha enää jännittää, kun on selkä seinää vasten. Nyt pari lepopäivää ladata akkuja. Voitto Lahdesta ja tilanne on ihan uusi.
Tuota mahdollista jännittämistä kuvasti hyvin eilinen viimeinen minuutti, kiekko poltti lavassa niin järkyttävästi, että ei pystytty hyökkäysalueella tekemään juuri mitään järkevää ilman veskaria. Haluaisin tietää, onko esim Berglund niin vitun huono, että sen takia syötöt napsuu kaverille lapaan, kiekko pomppii ja tekee ihme syöksyjä eteen, mikä avaa vastustajalle 2v1 jne., vai jännittääkö se tuota hommaa niin pirusti?

Paskamainen on tilanne, kun pitäis heittää pari kolme ukkoa pakistosta vilttiin, mutta ei oo ketään juuri sen parempaa heittää tilalle. Hyökkäyksen puolesta en henkilökohtasesti taivu ymmärtämään, miksi vitussa Junttila-Tiivola-Antonen kolmikko laitetaan yhteen, kun ovat ottaneet omiin niin järkyttävällä prosentilla, ettei mitään rotia, eikä hyökkäyspäässä ole juuri mitään annettavaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös