Kärppien peliesitykset kaudella 2023–2024

  • 1 314 091
  • 25 669

Kaijokelli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Siellä JYP täydentänyt valmennustiimiään Hadella, entä sitten Kärpät? meinataanko mennä tällä keskeneräisellä tiimillä vai hankitaanko myös 2 apuvalmentaja tiimiin? toivottavasti.
Menisin vain näillä. Mänty on antanut pelaajille vapautta tehdä meille ennen niin vaikeista asioista helppoa. Hyvä on buugi nyt, ja äärimmäisen jännittävät viikonlopun ottelut edessä. Ei sinne ketään tarvita pistämään pelaajien päitä taas lukkoon.
 

Outlander

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Menisin vain näillä. Mänty on antanut pelaajille vapautta tehdä meille ennen niin vaikeista asioista helppoa. Hyvä on buugi nyt, ja äärimmäisen jännittävät viikonlopun ottelut edessä. Ei sinne ketään tarvita pistämään pelaajien päitä taas lukkoon.
Oisko kuitenkin että apukoutsi tuo tiimiin sen oman lisä ammattitaitonsa jota mekin ehkä tarvittaisiin, ja jäädään nyt siitä paitsi. Ei mene kenenkään päät pyörälle tästä lähes välttämättömästä lisästä. Epäilen että Immonen ei tiedä puoliakaan niin paljon kuin moni pelaaja tuolla, ei millään pahalla muttei millään hyvälläkään.
 

Kaijokelli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Oisko kuitenkin että apukoutsi tuo tiimiin sen oman lisä ammattitaitonsa jota mekin ehkä tarvittaisiin, ja jäädään nyt siitä paitsi. Ei mene kenenkään päät pyörälle tästä lähes välttämättömästä lisästä. Epäilen että Immonen ei tiedä puoliakaan niin paljon kuin moni pelaaja tuolla, ei millään pahalla muttei millään hyvälläkään.
No sitten Ville Nieminen tervetuloa. Tuo lisää tunnetta, ja on se joskus osannut pelatakin jääkiekkoa.
 

Proffa_20

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Chicago Blackhawks & FC Bayern München
Henkisen vapautumisen lisäksi, jos Marjamäen alaisuudessa ei 1,5 kauden aikana meinannut löytyä yhtä ainullista kemian omaavaa ketjua tai edes tutkaparia (miinus 4.ketju), niin nyt Havun alaisuudessa on sentään tähänkin löydetty tiettyä helpotusta. Ykkösketjussa Turunen-Koivunen duon peli on loksahtanut nyt viime aikoina paljon paremmin uomiinsa, kakkosketjussa Junttila on piristynyt, samoin Bunnaman ja ovatkin löytäneet toisensa hyvin viime aikoina. Kun nelosketju jatkaa tutulla kovalla tasollaan, niin on meillä nyt tällä hetkellä myös huomattavasti enemmän sylintereitä, joilta odottaa tulosta, eikä olla yhden ketjun joukkue.

Kokonaisia ketjuja ei kuitenkaan olla ihan vielä löydetty, koska ykkösketjussa Kemppainen ei valitettavasti ole ihan Turunen-Koivunen tasolla ja kakkosketjussa Gunler tällä hetkellä hiihtelevän vapaamatkustajana rasittaa hieman pelaamista. Ei se Aaltonen mikään pitkän aikavälin ratkaisu olisi ollut, enkä ole itsekään kovin pahoillaan, että Juhis nyt "väistetiin", mutta uskallan väittää, että jopa se Juhis olisi tuonut tätä ruotsalaiseen saunaan verratavaa tuhnua enemmän pelille. Ainakin yv-peliin. Kemppaisen eduksi on kuitenkin sanottava kohtuu hyvä tasapainottava ja varmista puolustuspelaaminen, vaikka hyökkäyspäähän ei mitään tapahdukaan.

Kolmosketju vielä hakeaa paikkaansa ja toivon mukaan ennen siirtorajaa tulevat vahvistukst auttavat myös tuota "kolmosketjua" asettumaan paremmin uomiinsa. Nyt nuori räväkästi sisään tullut Korpimäki kannattelee ketjun panosta omilla harteillaa. Pitää kompata muita ja todeta, miten Korpimäki on tullut suoraan ryminällä Liigaan sisään. Ei paljoa kumartele, vaan haastaa todella hanaksati ja väkevästi sekä pyrkii hunoistakin paikoista rynnimään vaikka väkisin maalille karmit paukkuen ja tyrät rytkyen. Erittäin hyvä 'karhean' voimalaiturin aihio, jolla on kuitenkin myös hyvä taitotaso ja hyvät kädet.

Björkqvistillä alkaa olla täysin päivätyö raivat työtään takaisin kokoonpanoon, jos mielii peleille. Anti ennen loukkaantumista oli sen tason 4.ketju/rotaatio luokka, että Korpimäki on tullut ja napannut tällä hetkellä pelipaikan miehen nenän edestä. Jos jostain se edes etäiseen kiekolliseen peliin pystyvä sentteri kaavittaisiin ja Ritchie tekee vielä paluun rosteriin, niin katsotaan, miten siinä tapauksessa ketjut ja kemiat asettuava uomiina. Myös Hermonen pelaa tällä hetkellä ihan mukiinmenevästi, joten Ritchien paluun jälkeen uhattuna ei pitäisi olla Hermosen tai Korpimäen pelipaikka, vaan juuri Gunlerin. Nämä kaksi em. pelaavat tällä hetkellä paremmin ja etenkin Korpimäen karheasta asenteesta voisi Gunler ottaa oppia tai paria.
 

Arthur Morgan

Jäsen
Suosikkijoukkue
AC Oulu, Kärpät, Huuhkajat
Heitetääs nyt edelleen lempiaiheestani, eli maalivahdeista jotain. Moni kommentoi tänään Karhusen olleen jotenkin epävarman oloinen, mutta sama tuttu Karhu siellä tänäänkin oli joka Kärpissä useamman kauden pelasi. Monella nyt on vähintään kirkkaimmissa muistoissa se Karhunen joka mm. pelasi pari viime peliä, eli se Karhunen jonka selän taakse kiekkoa ei saanut millään. Muutenhan Karhunen on aina ollut maalivahti jolla kiekot pomppii ja sellaisia "läheltä piti" tilanteita tulee jatkuvasti. Minusta se on hyvä merkki että näitä läheltä piti tilanteita tulee mutta maaleja niistä kohtuu harvoin syntyy.

Onhan se toisaalta vaikea sitten lähteä arvioimaan esitystä koska kaikki Jypin kolme maalia olisi erittäinkin helposti laitettu täysin Westerholmin piikkiin. Varsinkin tuo Erosen lämärillä suoraa syötöstä yläkulmaan on sellainen joka ei maalaisjärjen mukaan mene ikinä maalivahdin piikkiin mutta onpahan minulle täällä kerrottu samanlaisista maaleista Westerholmille että olisi pitänyt tehdä itsestään isompi jne. Galimovia unohtamatta, mutta ei nyt lähdetä sinne vaan asiaan:

Karhunen on pelannut nämä kolme matsia samalla tasolla kun Kärpistä lähtiessä. Kaksi aivan huippupeliä ja yksi ns. "normaali" peli. Tänään ei missään vaiheessa pelottanut että homma mieheen kaatuisi, on jo tarpeeksi monesti todistanut että nämä tämmöisetkin pelit hoituu kunnialla. Toiveissa on loppukauden lappu, mutta mitä siitä seuraa? Westerholmista tai Kokosta on silloin luovuttava. Jos itse istuisin Myllykosken kengissä niin yrittäisin löytää uuden osoitteen Westerholmille ja pistää kaiken peliin että Karhunen saataisiin kotiutettua. Westerholm ei missään nimessä ole huono veskari ja paremmassa joukkueessa olisi enemmän kuin hyvä viedäkseen joukkueen päätyyn asti. Tämän kauden Kärpät ei vaan ole sellainen joukkue joka lähtökohtaisesti tappelisi mitaleista, tämän kauden Kärpissä joku Karhunen voisi Kärpät sellaiseksi tehdä. Kunhan samalla kartoittaa niitä maalivahteja ensi kaudellekkin, niin minusta liikku jossa Karhunen tulee sisään ja Westerholm jatkaa matkaa olisi Kärppien kannalta helvetin hyvä. Ensi kaudelle sitten tandemina Karhunen (jos haluja on jatkaa siitäkin) ja mysteerimies. Näytöt määrittelee sitten keväällä järjästyksen.

Olen ymmärtänyt Karhusella kuitenkin olevan haluja vielä Kärppäpaidassa esiintyä ja näiden siltojen polttamisen olleen lopulta hyvin yliammuttuja juttuja.

En tiennyt heittääkkö tämän tänne vai Karhusen ketjuun. päädyin tänne.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät, Huddersfield Town
Olisihan se urheiluromanttisesti hienoa jos Karhunen siirtyisi Kärppiin ja olisi maalissa pelamassa pronssista (varmaankin maksimisuoritus tälle kaudelle) HIFK:ta vastaan.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kärppien puolustajista pikkasen tilastoja alkukauden osalta:

- Atte Ohtamaa (35o) on jättimäinen onnistuja. (+17) on kyllä järjettömän kova teholukema tämän kauden Kärpissä. Samoin pisteet 6+15=21p ovat häkellyttävät tässä vaiheessa kautta miehelle, joka pelaa ylivoimaa harvoin. Alivoiman hurja puurtaja. Peliaika ottelua kohti 20min. (YV20min, AV 124min)

- Martin Jandus (29o) on ehdottamasti onnistuja. Mukava teholukema +7. Mukavat ovat myös pisteet 29 otteluun 3+9=12p. Tämä tarkoittaisi koko kauden tehoja 6+19=25. Perin hyvin rajallisella YV-vastuulla. Jandus on ollut puolustussuuntaan paljon ennakoitua jämäkämpi, eikä ole niin yksipuolinen luistelukone kuin olisi voinut ehkä olettaa. Saa vastuuta alivoimalla, varsinkin Olkkosen loukkaantumisen myötä. Peliaika ottelua kohti 19min. (YV 42min, AV 29min)

-Tommi Kivistö (36o)
on ehdottamasti onnistuja ja löytönyt sen tason, jota häneltä odotettiin jo viime kaudella.Teholukema mukava (+7). Kivistön pisteet 0+8=8p ovat ihan mukavat jämäkälle peruspakille ilman ylivoima-aikaa. Alivoimalla erittäin tärkeä pelaaja. Peliaika ottelua kohti 20min. (YV 5min, AV 105min)

- Miika Koivisto (36o)
on siirtymässä epäonnistujasta onnistujien leiriin. Hän pelasi aivan karmean alkukauden. Oikein mikään ei onnistunut. Paljon harhasyöttöjä, kompurointeja sekä löysää kamppailemista. Koivisto oli kuin varjo viime kevään MM-puolustajasta. Onneksi aivan viime peleissä hyviä asioita on alkanut näkymään. Onnistumiset ruokkivat itseluottamusta ja juuri sitä Koivisto tarvitsee. Heikosta alkukaudesta huolimatta Koivisto on hilannut teholukemansa plussan puolelle, eli +3. Pistesaldo 1+13=14p on laihanlainen ylivoiman ykköstykille. Toki matkalla 23 pisteen kauteen, mutta ei riitä, ei riitä massiivisella YV-vastuulla tuo saldo. Koivisto on myös alivoiman luottomies. Peliaika ottelua kohti 21min. (YV 94min, AV 86min)

- Arttu Paaso (32o)
kuuluu minun papereissani vielä onnistujiin, vaikka hienon alkukauden jälkeen otteet ovat alkaneet ailahdella enemmän ja enemmän. Teholukema Paasolla on plusmiinus 0. Pisteet 2+5=7p ilman YV-aikaa kertovat myös jonkinasteisesta kiekollisesta potentiaalista. On ottanut jälleen askeleen eteenpäin. Peliaika ottelua kohti 14,5min. (YV 7min, AV 4min)

- Viktor Berglund (30o)
kuuluu selvästi epäonnistujiin. On ollut epävarma kiekon kanssa ja heppoinen kamppailemaan, eikä ole pystynyt tuottamaan hyökkäyssuuntaan odotetunlaista hyvää. Teholukema on valahtanut karusti miinukselle (-6). Pisteet 3+7=10p ovat ylivoiman kakkosmiehelle pettymys. Peliaika ottelua kohti 15,5min (YV 60min, AV 0min)

- Joel Olkkonen (20o)
Olkkosen kausi on ollut pettymys huikean viime kevään jälkeen ja kuuluu papereissani epäonnistujiin. Alkukausi on ollut rikkonainen kiitos Marjamäen koirankopin ja loukkaantumisten. Parhaillaan Olkkonen on sivussa aivotärähdyksen vuoksi ja paluu kaukaloon on avoin. Ei ole onnistunut toivotulla tavalla ja on ollut pehmeä kamppailija. Luistelee isoksi mieheksi edelleen jylhästi. Olkkonen on onnistunut saamaan teholukemansa ikävästi miinukselle, (-6). Pisteitä ei tältä peruspakilta odoteta, eikä niitä ole tullutkaan, eli 0+0=0p. Pelaa alivoimaa, Peliaika ottelua kohti 14min (YV 1min, AV 30min)

Emil Pieniniemi (23o)
asettuu pareissani lopulta epäonnistujiin. Odotin häneltä enemmän, eikä hän ole pystynyt vakuuttamaan vielä miesten peleissä. Nuorelle pelaajalle tyypillisesti otteet ailahtelevat paljon. Jos saa kevätkaudella vielä mahdollisuuksia, niihin pitää tarttua aiempaa paremmin. Teholukema ikävästi miinuksella (-5) ja pisteitä kertynyt 0+4=4p. Peliaika ottelua kohti 9min ( YV 1min, AV 1min)

Edit. Korjattu Olkkosen pisteet
 
Viimeksi muokattu:

Sturba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Myllykosken imuri, Kärpät, Carolina Hurricanes
Korjataan nyt sen verran, että Olkkosella kuitenkin ihan kiikaritehot tällä kaudella.

***

Hyvin on kyllä Berglund tullut alas heti sen jälkeen, kun Victoria täällä kehuit ja tilastoja luettelit. Täällä porukalla ihmeteltiin, miten niin vähän miinuksia. No, sen jälkeenhän niitä on tullut ihan helvetisti. Toivottavasti tämän tilastolistauksen jälkeen ei ole samanlaista alamäkeä luvassa jollekin onnistujalle. No, tuskin, sillä Marjamäki ei enää huseeraa Kärpissä.
 

Justus76

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
- Joel Olkkonen (20o) Olkkosen kausi on ollut pettymys huikean viime kevään jälkeen ja kuuluu papereissani epäonnistujiin. Alkukausi on ollut rikkonainen kiitos Marjamäen koirankopin ja loukkaantumisten. Parhaillaan Olkkonen on sivussa aivotärähdyksen vuoksi ja paluu kaukaloon on avoin. Ei ole onnistunut toivotulla tavalla ja on ollut pehmeä kamppailija. Luistelee isoksi mieheksi edelleen jylhästi. Olkkonen on onnistunut saamaan teholukemansa ikävästi miinukselle, (-6). Pisteitä ei tältä peruspakilta odoteta, eikä niitä ole tullutkaan, eli 0+0=0p. Pelaa alivoimaa, Peliaika ottelua kohti 14min (YV 1min, AV 30min)


Edit. Korjattu Olkkosen pisteet
Aika pitkälle olen samaa mieltä, että ei ole Olkkonen oikein onnistunut tällä kaudella. Piste- ja tehotilastoja on kuitenkin aika turha tämän kaverin osalta tuijottaa, koska hänen rooliissaan ei ole tarkoituskaan tehdä pisteitä eikä useinkaan ole tarkoitus, että edes kukaan muukaan tekee pisteitä, silloin kun Olkkonen on kentällä. Alivoimaa, oman maalin suojelua, kamppailua omissa kulmissa, kiekko voimalla ränniin ja ulos alueelta, nämä ovat niitä osa-alueita, joissa Olkkosen pitäisi hoidella kentällä ollessa, mutta ei ole niissäkään tällä kaudella vakuuttanut.
 

Yargon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, KeKi
Ässäpelit on tällä kaudella olleet aika tylsiä ja parasta antia on kirjaimellisesti olleet loppukättelyt. Saapa nähdä mitä tämä uudistunut Kärppälauma saa aikaan.
 

HokiJone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Luleå HF
Minä kans kuuntelin ja kauhee googletus alkoi että missä vaiheessa näin on vaihdettu, eliteprospects tosiaan myös väittää että Anttila olisi kapteeni.. No nyt selostajakin korjasi asian.
Harvoin kai nuita muutenkaan vaihdetaan kesken kauden, jos vain pelaajat on kunnossa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös