Kärppien peliesitykset kaudella 2023–2024

  • 1 314 231
  • 25 669

Sturba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Myllykosken imuri, Kärpät, Carolina Hurricanes
Kyllä. 14 voitolla tulisi uusi ennätys eli 18 voittoa.
Joo, kävin tarkistamassa. Kärpät hävisi tuolloin muutenkin syyskauden 32 pelistä vain 4(!) varsinaisella peliajalla.

Melkoinen saavutus. Ei kyllä muistanut, että se noin murhaavaa oli.
 

MikGo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Leijonat
Kärpät oli tänään parempi paikallaolijoista. Ilves oli kyllä yllättävän vaisu ja lisäksi heidän ylivoimansa oli luokatonta. Siihen se peli enimmäkseen ratkesi.

Kärpillä on kyllä ylivoimassa havattavissa kehitystä. Siellä on enemmän vaihtoehtoja kuin aikaisemmin, joka tekee siitä alati vaarallisen.

Kärppien keskialueen träppi toimi erityisen hyvin ja Ilveksellä oli suuria vaikeuksia päästä siitä läpi. Lisäksi peliä osataan kyllä hyvin rauhoittaa kun siihen on tarve. Eli kyllä se Marjamäen pelikirja näissä asioissa edelleen toimii.

Hyökkäyspään pelaaminenkin näytti hyvältä ja siellä kaikki ovat nyt samalla sivulla. Syöttöpelaaminenkin oli hyvällä tasolla.

Kokko oli erittäin varma ja mukava katsella hänen varmaa mailapelaamista. Kärpillä on tällä hetkellä kaksi erittäin hyvää maalivahtia.

Muuten silmiinpisti Junttila, Hyry ja Koivunen. Koivunen oli kyllä vähän liikaakin kaikessa mukana. Gunler oli ihan hyvä, mutta ehkä miehelle pitäisi saada kyllä enemmän kiekkoa. Hieman ehkä varjoissa tänään. Mutta silti tehot 1+1.

Jatkoa ajatelleen Kärpät kyllä tarvii selvän ykkössentterin. Koivusen peli kärsii liikaa kun joutuu sentterinä pelaamaan vaikka hoiti sen tänään erinomaisesti.

Ekassa erässä Ilves sai muutaman hyvän maalipaikan maalin eteen, mutta muuten Kärpät puolusti tiiviisti.

Itsellä luottoa ei ole ollut Marjamäkeen juurikaan, mutta kyllä Kärppien pelaaminen on mennyt eteenpäin. Toivon, että hyvä vire jatkuu ja Kärpät pystyy vakiinnuttamaan paikkansa tuonne sarjataulukon yläpäähän.
 

Rämemajava

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Leijonat
Hieno voitto, mutta samalla kyllä jäi fiilis, että Ilveksellä on vielä selvästi enemmän varaa parantaa. Kärpät on nyt joukkue ja pelaavat hienosti yhteen, se on selvä. Materiaalietu tuntuisi kuitenkin olevan Ilveksellä, jos näitä kahta verrataan. Etenkin Ilveksen pakeilla oli hyvin tilaa ja taitoa operoida viivassa, ja välillä pääsivät aika vaarallisilla paikoilta vetämään. Pari todellista täsmävahvistusta tuo melkein huutaisi kevättä varten, ja maalivahti- ja erikoistilannepelaamisen tulee olla priimaa jatkossakin. Mutta mikä tärkeintä, itse peli on kivasti tällä hetkellä kunnossa.
 

Proffa_20

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Chicago Blackhawks & FC Bayern München
Itsekin oli jo Latea laittamassa luiskaan sysimustan alkukauden perusteella, mutta pitää antaa myös krediittiä nyt kun peli on kehittynyt ja tulosta alkaa tulla. Kuten kauden alla tuli todettua, niin peliesitysten ja kaukalossa nähtyjen otteiden kautta sitä luottamusta aletaan ansaitsemaan takaisin ja uskoa palauttamaan pikku hiljaa, jos näytöt niin osoittavat. Näin sitä luottamusta myös aletaan ansaitsemaan takaisin, joka oli viime kauden jälkeen ja ennen tätä kautta niin nollissa, kuin olla ja voi, sekä vielä heikon kauden alun jälkeen entistäkin alhaisempi ja tuntui, että kamelin selkä katkesi lopullisesti. Niin ei näytä nyt käyvän, vaan joukkue - ja etenkin Late - todella äärimmäisten kovien paineiden alaisena on kariannut itsensä todella hyvään moodiin tällä hetkellä ja siitä pitää antaa kiitosta. Chapeau!, sanoisi eräs Leijona numero #79. Myös pelaajistossa on viime aikoina ollut todella isoja tasonnostajia ja etenkin 'El Capitano' Ohtamaa on näyttänyt sitä jämäkkää johtajuutta, joka tässä viimeisen kauden-parin aikana on ollut jopa hieman kateissa. Tätä kaivataan sieltä pelaajistonkin puolelta ja Laten tukemista, jotta se hyvä ilmapiiri ja joukkueen sisältä tuleva voima voidaan luoda ja Ohtamaa on vastannut alkukaudesta huutoon.

Kausi on vasta alkutekijöissään ja vieläkään ei kannata liikaa innostua, koska viime kaudellakin niitä hyviä jaksoja tuli, jotka vielä ihan kevään korviaallakin nostivat odotuksia, että josko sittenkin. Tämän momentumin päälle pitää pystyä nyt rakentamaan, missä ei viime kaudella onnistuttu. Mutta kyllähän se on myös niin, että kun on annettu kovaa kritiikkiä ja armotonta raippaa, kun on mennyt huonosti, niin pitää myös pystyä suoraselkäisesti antamaan isosti kehuja ja ruusuja, silloin kun menee hyvin ja kun ne on ansaittu. "Let the praise be as loud as the criticism" kuten joku on joskus viisaasti todennut ja mielestäni se pätee myös tässä. Pitää myös rehellisesti ja reilusti kehua vuolaasti hyvinä hetkinä, kun on antanut raippaakin niin rajusti heikkoina hetkinä. Muuten touhusta ei tule yhtään mitään ja viimeinenkin uskottavuus varisee pois. Vaikka Latea on tullut muutenkin arvosteltua rajusti, niin kyllähän kaikilla varmasti myös Latesta sen verran hyvät ja lämpimät muistot vuosien takaa on, että nyt jos homma lähtee Laten alaisuudessa rullaamaan, niin kyllähän siitä aidosti ja vilpittömästi voi iloinen ja onnellinen olla. Äärimmäisten paineiden ja potku-uhan alla on kääntämässä tällä hetkellä venettä isolla tavalla, mihin ei kyllä uskoa ollut enää jäljellä kuukausi sitten. Jos siihen pystyy, niin on se kyllä heikon viime kaudenkin jatkumon jälkeen todella kova suoritus.

Näillä otteilla aletaan myös ansaita se taloudellinen panostus eli joukkueeseen on järkevää laittaa rahaa ja tuoda sisään sellaiset työkalut, että muut voivat entistä kateellisena katsoa, kun myös pelitavallisesti ollaan hyvällä tasolla. Ettei kävisi niin, että olisi kuin kantaisi reikäisellä ämpärillä vettä kaivoon, jos pelitapa vuotaisikin rajusti. Nyt näin ei tällä hetkellä ole ja vodiaan miettiä niitä täsmäpalasia ja -vahvistuksia tuohon ryhmään, jotka vielä tuovat jotain sellaista, mitä siitä vielä uupuu ja jotka siihen jo hyvään pelitavalliseen pohjaan tuovat sen viimeisen silauksensa.

Loppukauden tavoitteet eivät kuitenkaan ole mielestäni muuttuneet mihinkään. Minimien minimi on edelleenkin se, että mestaruudesta pitää pystyä Laten kanssa tällä kaudella uskottavasti taistelemaan. Tämä edellyttäisi pitkälti vähintään finaalipaikkaa, mutta välierät ja siellä uskottava ja tasaväkinen kamppailu sekä 50/50 pelitavallinen haastaminen finaalipaikasta huippujoukkuetta vastaan (ja jollain 4-2 / 4-3 lähdöllä pronssipeliin) menee mielestäni vielä tuohon ja se on se loppukauden minimipyrkimys. Joku välierät ja puhdas 4-0 tyrmäys taas ei riitä ja ei mielestäni ole mielestäni uskottava taistelu mestaruudesta, vaan menee arvioitavan suorituksen eri kastiin ja arvioitavaksi osin eri kriteereillä. Tätä kohti tässä pitää mielestäni tavoitella, mutta juuri tällä hetkellä näyttää, että tämän tavoitteen toteutumiseen on paljon kirkkaammat näkymät, kuin kuukausi-pari sitten.

Grönborgin Tappara ei vakuuta pelillisesti ja en usko tuon pystysuunnan lätkän pleijareissa tepsivän, HIFK:lla ja Peltosella on omat haasteensa (myös pelitavallisesti), Ilves on ailahdellut ja ei tiedä onko se lintu vai kala, JYPistä, Lukosta tai Ässistä en usko mestaruustaisteluun olevan, Pelicans kyntää rajusti jne. Kuten ennen kautta moni spekuloikin tätä avointa hyvin tilannetta, niin latu on nyt paremmalla tavalla auki, kuin mm. vuosi sitten Tapolan Tapparan dominoidessa ja ollessa mittatikku, koska monella kärkijoukkueella oli joko A) paljon muutoksia tai B) muita isoja kysymysmerkkejä viiem kauden jäljiltä. Kärppien toki ollessa yksi näistä.

Tämä illan peli Ilvestä vastaan ja Pennasen povitaskuun taittelu oli kliininen ja todella tyly suoritus, ihan kuin melkein entisaikoinen Kärppä-kone konsanaan. Kiitos Lauri ja Kärpät siitä, usko paremmasta huomisesta on, jopa meillä kaikkein suurimpaan synkkyyteenkin jo vaipuneilla.
 
Viimeksi muokattu:

Overdoze

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Tuo kliinisyys on kyllä hyvä termi. Sellainen tämä peli oli. Pelinhallinta aika tasan, mikä sekin on mahtavaa huomioiden alkukauden, kun oltiin vielä ihan jyrän alla jopa häntäpään porukoita vastaan. Puolustus oli betonia ja Kokko viimeisenä lukkona. Hyökkäyspäässä on nyt sitä rentoutta, reaktiivisuutta, peli-iloa, riskinottoa ja selkäydinpelaamista, mutta kuitenkaan ei ollut ihan kaikkea pakko edes jättää kaukaloon. Tätä on nautinto seurata.

5 peliä, hei. Maaliero 18-3, aivan jäätävää! Otin tuon TPS-pelin vielä mukaan kun siinäkin päästettiin vain yksi.
 

Liima35

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät -- Kiekko-Espoo
Tästä viestistä on annettu rikepiste.
Mutta missä on Roger Moore? Veikkaan että ei ole tällä hetkellä yhtään kärppää jota voisi suolata ja Moore pysyy pois parrasvaloissa?
 

Arthur Morgan

Jäsen
Suosikkijoukkue
AC Oulu, Kärpät, Huuhkajat
Mutta missä on Roger Moore? Veikkaan että ei ole tällä hetkellä yhtään kärppää jota voisi suolata ja Moore pysyy pois parrasvaloissa?
Minä kun luulin lukevani tänään(kin) useamman viestin missä vähintään piilokehui Kärppiä. Pitääpä käydä hommaamassa lasit.
 

Sturba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Myllykosken imuri, Kärpät, Carolina Hurricanes
Veikkaan että ei ole tällä hetkellä yhtään kärppää jota voisi suolata ja Moore pysyy pois parrasvaloissa?
On. Kaikki tietää kuka, mutta jätetäänpä rauhaan kunnes sitten ens pelissä taas perseilee urakalla.
 

Goner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, NHL
Oli hyvä vieraspeli.

- Voitettiin maalivahtipeli
- Voitettiin erikoistilanteet
- Puolustettiin omaa keskustaa erinomaisesti
- Peli pysyi kasassa 60 minuuttia

Kaikki yllämainitut erinomaisia asioita, Ilves oli 5vs5 pelissä ehkä edellä, mutta vieraskaukaloon Kärpiltä kliininen ja tyly suoritus.


Nyt näyttää jo paremmalta, itsellä edelleen on epäilyksiä Marjamäkeä kohtaan siitä, saadaanko tätä ilmettä nyt ylläpidettyä, ihan heti ei vanhat synnit mielestä unohdu. Mutta varsinkin tämmöisellä erikoistilannepelaamisella on nyt edellytyksiä aidosti voittaa pelejä, myös niitä vaikeampia.
 

Teroin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaukokiikarin lopputili
Mielestäni tulostakin parempaa tässä "uudessa tulemisessa" on joukkueen parantunut koheesio ja pelkäämisen vähentyminen. Syötöt napsuvat lapaan, hommassa on havaittavissa flowta, eikä pitkän linjan ammattilaiset enää näytä siltä että vasta tutustuvat lajiin. Kärppien maalin edessä ei ole enää vastustajilla kivaa, Ohtamaa näyttää mallia edestä kuin Kukkonen konsanaan, ja muut seuraavat. Omia puolustetaan, eikä taka-askelia oteta. Turuset ja björkqvistit pumppaavat intohimollaan ilmaa joukkueen renkaisiin turhautumisen sijaan. Jonkinlainen luotto omaan tekemiseen on palannut, ja pelaamisen jänne säilyy valovuosia paremmin kuin vielä alkukaudesta. En näe, että kyse on pelitavallisista, vaan henkimaailman asioista. Se on myös päävalmentajamme ehdoton heikkous. Katsotaan nyt vielä miten joukkue reagoi kun vastustaja pääsee johtoasemaan. Joka tapauksessa Kärpät näyttää pitkästä aikaa hyvinvoivalta jääkiekkojoukkueelta, ja se tässä on parasta.

@Proffa_20 tuossa yllä ansiokkaasti purki asiaa, olen hyvin pitkälti samoilla linjoilla. Mun luottoa Marjamäki ei viime kaudesta viisastuneena ole vielä takaisin saanut, eikä tule tällaisella joitain pelejä kattavalla pätkällä saamaankaan. Viime kauden dominointijakso joskus vuodenvaihteen jälkeen johti käsittämättömään syöksykierteeseen, joten sitä hyvää tavaraa pitää tulla vielä pitkään ja tasaisesti, jotta pelko romahduksesta katoaa ja uskon oikean ukon olevan puikoissa. Turun sysipaskasta esityksestä ei ole vielä puoltatoista viikkoakaan.

Joka tapauksessa, koko viime kauden ja tämän kauden alun Kärppien pelaamista riivanneet pelaamisen pelkääminen ja tunkkaisuus ovat, jos nyt ei täysin poissa, niin ainakin dramaattisesti vähentyneet. Trendi on nouseva, ja tulos seuraa tekemisen parantumista.

Joten: hyvä Lauri! Valtavan paineen alla joukkue näyttää vapautuneemmalta kuin pitkään aikaan. Uskoin, että olet saanut etenkin itsesi, ja sitä kautta myös joukkueen henkisen tilan niin umpisolmuun, ettei siitä selvitä kuin päävalmentajaa vaihtamalla. Mutta ehkä, EHKÄ, se ei saatana ole siitä kiinni, että joka vuosi vaihdetaan päävalmentajaa. Ehkä jotain muutakin kannattaa miettiä välillä. Naurettavat selittelyt helvettiin kun tappioita tulee, ylivalmentaminen roskiin, älä puutu vain puuttumisen pakkomielteestä jos se ei ole rikki.

Katsotaan. Jos Lauri ja joukkue jatkaa toimittamista, katseet kääntyy Myllykoskeen ja myyttisen ykkössentterin metsästykseen.
 

Goljat

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, PattU
Vaikka en erityisemmin mikään pelitapa ymmärtäjä ole, niin sen olen pistänyt merkille et Kärpät pyrkii kääntämään nykyään todella nopeasti ylöspäin, kun paikka siihen on. Ja se on viime aikoina tuntunut toimivan aika kivasti. Muutaman kerran eilenkin tuli oikein wau-efekti, kun muutamalla lyhyellä ja nopealla syötöllä käännettiin hyökkäykseen ja syötöt vieläpä napsuu lapaan. Tämä on ainakin iso muutos viime kauteen mun mielestä.
 

Beukeboom

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät / Mamba!
Eilinen oli kyllä niin vintage-Latea, ja tämä on kehu.

Peli oli kuin syksyn 2013 vieraspeleistä - joku saattaisi sanoa, että Ilves hallitsi ajoittain, etenkin pelin lopussa mutta katsokaapa: Kuinka monta vaarallista maalipaikkaa Ipa sai tuon jakson aikana? Ei kovin montaa - Kärppien noppa ohjasi pelin kulmiin ja siniselle, josta pidettiin linjat auki, miehet kiinni ja Kokko koppasi loput. Kärpät puolestaan oli kiekollisesti laadukas, ja tehokas.

Täysin hallussa ollut kokonaisuus. Hyvä Kärpät.
 

Beukeboom

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät / Mamba!
Lisätään vielä äskeiseen, että vintage-Kärppiä on myös tuo useamman Ilves-kannattajan mainitsema Ipan "ohipeli" - noita sattui kummasti esim syksyllä 2013 vastustajille. Kävipä Kärpillä tuuri.

Eteenpäin, seuraava mittari jo huomenna.

Edit. Ai että, otteluketjussa spekuloidaan jo Kärppien sääntöjenvastaisten varusteiden käytöstä. Like good old times!
 

Snopek

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Arttu Hyry
Mutta missä on Roger Moore? Veikkaan että ei ole tällä hetkellä yhtään kärppää jota voisi suolata ja Moore pysyy pois parrasvaloissa?
Noniin ja pikkuisella "piikillä" hyvillä mielin nukkumaan? Nautihan sinäkin voitosta ja anna muiden hoitaa kannattamisensa ihan omalla tavallaan.

Hieno voitto eilen Kärpiltä. Pikkuisen ihmetyttää, että Kivistö on jokaisessa pelissä peliaikojen kärkipäässä. Mielestäni hänen ei siellä pitäisi olla, mutta ilmeisesti se oikein menee, kun voittoja tulee.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Mutta missä on Roger Moore? Veikkaan että ei ole tällä hetkellä yhtään kärppää jota voisi suolata ja Moore pysyy pois parrasvaloissa?
Olin nukkumassa kun arkena joutuu vielä joskus töitäkin tekemään, kiitos kuitenkin huomiosta. En nyt toki ihan ymmärtänyt tarvetta tähän henkilökohtaiseen hyökkäykseen koska eilenkin totesin tässä ketjussa että nyt maistuu, lisäksi toisessa ketjussa sanoin että Kärpät otti kliinisen rutiinivoiton.

Mutta kerta negaa kaipasit, niin kyllähän Pieniniemen ja Koiviston toivoisi olevan vähän paremmin pelissä mukana. Pieniniemellä toki menee nuoruuden piikkiin, Koivisto kyllä enemmän huolettaa.
 

Justus76

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kyllähän "posia" kuuluu antaa, silloin kun sitä on ansaittu. Kiva voittoputki takana ja eilinen voitto Ilveksestä Nokia Areenalla oli kyllä kirsikkana kakun päällä. Saatiin ehkä liigan tämän vuoden suurin ennakkosuosikki nollattua heidän kotiareenalla ja millä esityksellä. Ilves ei mielestäni kovinkaan vaarallisiin paikkoihin päässyt ja Kärpät sai Ilveksen hyökkäyspelin näyttämään siltä, mitä se on Kärpillä itsellään ollut viimeiset puoltoistakautta poissulkien viimeiset kymmenkunta peliä, joissa palaset on alkaneet loksahdella paikoilleen ja onnistumisia alkanut pikkuhiljaa tulla varsinkin heiltä, keltä niitä tehopisteitä myös odotetaan. Eli Ilveksen hyökkäyspeli oli tehotonta pyörintää pelin ulkopuolella tai ainakin minun silmääni se siltä näytti ja pääasiassa sen vuoksi, koska Kärpät puolusti parhaat maalintekosektorit todella mallikkaasti pois.
 

Overdoze

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Mutta kerta negaa kaipasit, niin kyllähän Pieniniemen ja Koiviston toivoisi olevan vähän paremmin pelissä mukana. Pieniniemellä toki menee nuoruuden piikkiin, Koivisto kyllä enemmän huolettaa.
Pakistossa Ohtamaa, Paaso ja Kivistö ovat omilla lukemillaan plusmiinuksissa. Tuo selittää samalla Kivistön peliminuutit. Jandus tulee hieman näiden takana, mutta +4 silti.

Kolmikolta Berglund, Koivisto ja Pieniniemi on lupa odottaa enemmän. Koiviston pitäisi saada pisteitä tasakentällisin kun taas Berglundin oltava tarkempi omassa päässä, niin tehotilastotkin kiittäisi. Pieniniemelle tosiaan voi sallia tässä vaiheessa vielä ettei tilastot yllä kalliimpien pelikaverien tasolle.

Olkkonenkin on nollilla 8 pelatulla pelillä. Ehkä siinä syy miksei mahdu kokoonpanoon. Late luottaa tilastoihin hyvin tarkkaan, kuten on hyökkääjienkin kohdalla tehnyt.

Marjamäki selkeästi pitää pelaajissa sellaisesta sähäkkyydestä ja rohkeudesta, mitä esimerkiksi Heikkalalla ja Pieniniemellä on. Tiivola ja Olkkonen taas ovat pelaajatyyppinä hieman erilaisia.
 

charger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se Puree! , Україна
En nyt vielä julista Latea messiaaksi :) mutta kyllä siinä Tappara-pelissä jonkinlainen käänne tapahtui parempaan, kun joukkue alkoi pelata eikä pelätä. Uskallettiin viimein heittäytyä rohkeasti peliin, alettiin pelata vaistoilla ja lumipallo lähti heti vierimään oikeaan suuntaan.

Varmasti tulee vielä takapakkiakin moneen kertaan, mutta jos trendi jatkuu näin, niin kaikki on vielä mahdollista tämän kauden suhteen.
 

Ränse

Jäsen
Vaikka en erityisemmin mikään pelitapa ymmärtäjä ole, niin sen olen pistänyt merkille et Kärpät pyrkii kääntämään nykyään todella nopeasti ylöspäin, kun paikka siihen on. Ja se on viime aikoina tuntunut toimivan aika kivasti. Muutaman kerran eilenkin tuli oikein wau-efekti, kun muutamalla lyhyellä ja nopealla syötöllä käännettiin hyökkäykseen ja syötöt vieläpä napsuu lapaan. Tämä on ainakin iso muutos viime kauteen mun mielestä.

Viime aikoina hitaat lähdöt ovat onnistuneet myös loistavasti. Muutamissa viime peleissä, pahan näköisen karvauksen altakin on muutamalla pikkusyötöillä saatu vastustajan karvaus puhkottua melko kivan näköisesti. Tällöin peli näyttääkin että "pelataan nopeasti ylöspäin" vaikka todellisuudessa, erinomaisesti suoritettu kontrollilähtö vain näyttää että pelattaisiin tarkoituksella pakottamalla nopeasti ylöspäin. Esim. Pelicanshan tällä hetkellä tekee tuota "pakottamista" ja se on karsean näköistä. Osittain myös Tappara on sortunut tähän mutta siellä on laatua niin paljon että se onnistuu niinkin. Kärpät palauttelee edelleen tosi paljon vrt. keskimääräiseen Liigaporukkaan jos pelitilanne sitä vaatii. Myös trappiin valumisen ja karvauksen tasapaino toimii nyt huomattavasti paremmin kuin aikaisemmin.

Alkukaudesta ja viime kauden lopussahan pelitavan oli varmaan tarkoitus ollakin samaa kuin nyt mutta silloin noi ajoitukset ja omista lähdöt menivät ihan perseelleen. Nythän noita kiekonmenetyksiä hyökkäyksiin lähdöissä tulee todella harvoin ja syötöt napsuvat lapoihin hyvällä prosentilla. Itseluottamus ja voitot ovat ihmeellinen asia mitä se tekee joukkueelle.
 

Neilos

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät ja AC Oulu
Kärpäthän alkaa asettua sarjataulukossa sinne minne se materiaaliltaan ja taloudeltaan kuuluukin, eli ullakkokastiin.

Marjamäki tulee vetämään nenästä uloshuutelijoita, mikäli tämä ei ole vain tavallinen "parempi jakso" vaan tarvittu perustavanlaatuinen muutos Kärppien kamppailukyvyssä. Itse en vielä usko 100% muutokseen, mutta joukkueen pelitapa osoittaa elpymisen merkkejä eri osa-alueilla. Jo muutaman viikon on yhä vahvemmin esiintynyt oireita jonkinlaisesta käännöksestä parempaan, ja eilinen Ilves-peli demonstroi tätä käännettä myös Liigan muille kannattajille.

Late ei ehkä ollut perillä 2020-luvun Liiga-kiekosta, eikä siitä mikä on tavallaan se pelin henki ja jutun juoni. Liigakieko on kehittynyt ja jopa edistynyt modernimpaan ja aktiivisempaan suuntaan, jossa painotus on hyökkäyspelissä eikä niin vahvassa pelikurissa. Nyt Marjamäki vaikuttanee käsittävän jutun juonen ja se taas ilmenee pelitavan muutoksessa. Hyökkäykset ovat suoria, pelaajat eivät enää säädä kulmissa, staattisesta pelirytmistä luovuttu. Pitkästä aikaa tuntuu tyytyväiseltä katsella pelaajien suorittamista. Toivottavasti tällä tavalla saa tuntea myös jatkossa.
 

RtSn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Heii, nyt alkaa aktiivinen pelitapa paukutteleen ja tuottamaan koko aika enemmän. Sellaista, mitä täälläkin on huudeltu koko ajan. Ihanaa, on paljon huokeampi voittaa kuin hävitä. Eikö hä? Ja mukavampi on myös lukea palstaakin, kun täällä tuulitakit kahisee niin helevitisti, hahahah.

Kyllä. Mutta vaikka kehitysaskelia on tapahtunut, jäitä lätsään kovasti jokkaiselle. Pelataan vasta marraskuuta. Pitkä kausi edessä. Töitätekevä ja nöyrä pittää olla jatkuvasti, ja ottaa steppejä pelitavallisestikin eteenpäin.

Pari nostoa pikaisesti.

Ei tarvi olla isokaan maailmanpallon ennustaja, että Peter Tiivolalle etsitään uutta työnantajaa. Ei se Petteri löydä sitä kärpänmuotosta sydäntä itsestään millään, vaikka mahiksia on annettu toista vitun vuotta. Valitettavasti näin. Toista maata on esimerkiksi T. Kivistö, joka alkoi pelaamaan aktiivisesti ryhmän mukana, kun palautetta oli annettu.

Bunnamanille toivoisin onnistumisia. Älytön pakottaminen pelissä. Ymmärtää sikäli hyvin, kun maaleja ei saa aikaseksi. Tekkee hirviästi töitä, mutta miten mää miellän ettei pääse edes tekopaikoille. Se huolestuttaa vähän, mutta antasin aikaa - myös tarvittaessa aikaa psykologin juttusille. Eka kausi ulkomailla, niin totuttelee metropolin menoon. Voi olla elämänsä lyönnissä pleijareissa, johon kanukit syttyy yleensä kovasti.

Eteenpäin.
 

charger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se Puree! , Україна
Ei tarvi olla isokaan maailmanpallon ennustaja, että Peter Tiivolalle etsitään uutta työnantajaa. Ei se Petteri löydä sitä kärpänmuotosta sydäntä itsestään millään, vaikka mahiksia on annettu toista vitun vuotta. Valitettavasti näin. Toista maata on esimerkiksi T. Kivistö, joka alkoi pelaamaan aktiivisesti ryhmän mukana, kun palautetta oli annettu.
Minusta Tiivola saa ehkä vähän liikaa kuraa niskaansa tällä hetkellä. En väitä etteikö kaveri näytäisi löysältä paskalta, mutta taitaa olla, että se on vain hänen pelityylinsä, joka saa sen näyttämään tuolta. Kärpät saa syyttää itseään, että on kaverin tänne raiannut. Olisi pitänyt skoutata paremmin, että tietää mitä tuleman pitää.

Eli tarkoitan tällä sitä, että Tiivola taitaa vaan olla sellainen pelaaja, joka näyttää päällepäin aina löysältä, mutta on siellä kuitenkin tietokone päässä, joka raksuttaa koko ajan. Eli saattaa kuitenkin olla sopivilla ketjukavereilla höystettynä suht tehokas pakkaus.

En sano silti, etteikö saisi lähtä Kärpistä kiitämään. Totean vain, että ei kaveri taida raidoistaan päästä irti ihan helpolla.
 

Etra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Minusta Tiivola saa ehkä vähän liikaa kuraa niskaansa tällä hetkellä. En väitä etteikö kaveri näytäisi löysältä paskalta, mutta taitaa olla, että se on vain hänen pelityylinsä, joka saa sen näyttämään tuolta. Kärpät saa syyttää itseään, että on kaverin tänne raiannut. Olisi pitänyt paremmin skoutata, että tietää mitä tuleman pitää.

Eli tarkoitan tällä sitä, että Tiivola taitaa vaan olla sellainen pelaaja, joka näyttää päällepäin aina löysältä, mutta on siellä kuitenkin tietokone päässä, joka raksuttaa koko ajan. Eli saattaa kuitenkin olla sopivilla ketjukavereilla höystettynä suht tehokas pakkaus.

En sano silti, etteikö saisi lähtä Kärpistä kiitämään. Totesin vain, että ei kaveri taida raidoistaan päästä irti ihan helpolla.
Johtuskohan myös noista tilastoista. 12 peliä 0+2 ja -7
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös