Kärppien peliesitykset kaudella 2023–2024

  • 1 311 869
  • 25 669

Judge Dredd

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kappe näytti esimerkkiä ja Junttila saanut lisää potkua luistimiin. Oli aika kova polkeminen ja ehkä ratkaisevasti pääsi vielä häiritsemään läpiajoa.

Sekavaahan tuo muuten oli ja hallinnasta huolimatta meinattiin pisteitä menettää. Ei vakuuta edelleenkään, mutta tärkeät 3 pistettä.
 

Ujcik#11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Pittsburgh
Sieltä se hiljalleen lähtee. Erittäin jopa helvetin vaikean kautta tässä on menty, mutta nyt rupeaa aavistuksen näkymään valoa. Kärki liigassa ei ole karannut ja tehtiinpä pari ylivoimaosumaa.

Ykkössentterin joka pystyy pyörittään YV:tä, sitä tuo joukkue nyt tarvitsee.
 

Ukkopekka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, Carolina Hurricanes
Eka erä oli kyllä karmeaa, mutta onneksi siitä oli suunta ylöspäin. Jospa tästä edes vähän saisi myötätuulta mukaan, sillä seuraavat 4 viikkoa on täynnä tiukkaakin tiukempia pelejä (pois lukien Saipa, toivottavasti). Siinä mitataan kunnolla kärppämiehistö.
 

Petr T.

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks | Kärpät | SoJy
Syyskuu ohi. Kevyt oli otteluohjelma, yhteensä 6 ottelua kahdesti viikossa, keskiviikkoisin ja lauantaisin. Näistä vielä neljä peliä kotona.

Lokakuukin näyttää itse asiassa vielä menevän kotiottelupainotteisesti, eli kymmenestä ottelusta kuusi on kotipelejä. Siellä on sentään sitten jo pari kolmen pelin viikkoa. Hieman kovemmalta tuo ohjelma näyttää vastusten puolesta.

Käytännössä oli siis pakko tältä viikolta ottaa tuo 6/6 pistettä. Kaunista ei ollut, mutta se nyt kuitenkin otettiin, joten tuohon voi sinänsä tyytyväinen olla. Ei peli vakuuta silti, eikä tämä osittain rosterinkaan puolesta tunnu kärkijoukkueelta. Mielenkiinnolla odotan, miltä peli näyttää tulevina viikkoina esim. Ilvestä ja HIFK:ta vastaan. Kärkibudjetilla operoivaa joukkuetta pitää kuitenkin näihin verrata.
 

VeeJiiJii

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Leijonat, Sharks, Avalanche
Takana on kauden ensimmäinen hyvä ja varsin ehjä peli, jossa myös maaleja tuli totuttua enemmän ja Kärpät onnistui kahdesti ylivoimalla. Kaiken kruunasi Kasper Björkqvistin onnistuminen, eikä vain pisteiden valossa, vaan hän haastoi, taklasi, raatoi ja oli ennen kaikkea yhtä hymyä. Myös Teemu Turunen esiintyi alkukautta pirteämmin ja alkukauden lähes ainoa valopilkku nelosketju oli varsin elementissään. Niclas Westerholm oli viimeisenä lukkona torjuen ex-seuraansa vastaan myös pari läpiajoa.

Toki Lauri Marjamäen haastoa pidän pienoisena hakuammuntana ja alivoiman hankkimisena, mikä SaiPalle kääntyessään olisi tappanut koko pelin. Merkillepantavaa oli myös Bunnamanin ja Mingoian puuttumiset kolmannesta erästä tasakentällisin pelatessa, ainakaan en itse heitä huomannut. Mitä oikein tapahtui? Hyvän harjoituskauden pelanneelta kaksikolta saattaa yhä odottaa tulosta, mutta varsinkin Mingoian kohdalla alkaa allekirjoittaneella olla hieman kärsivällisyys koetuksella.

Sportia ja SaiPaa on helppo mollata ja aliarvioida sekä muistuttaa Kärppien resursseista, mutta viikon alkaessa nämä olivat se Kärppien todellinen mittari, eikä sitä kukaan halua myöntää. Ensimmäiset kierrokset eivät tuoneet ensimmäistäkään kolmen pisteen voittoa ja maaleja oli vain seitsemän tehtynä. Sport-ottelu oli voitosta huolimatta jatkumoa vaikeuksille, paletti oli hujan hajan, eikä samanlaisella pelillä olisi taisteltu tänään voitosta.

Nämä voitot tai ainakin tämäniltainen eivät ole sinänsä mikään iso päänahka. Kyse ei ole siitä, kenet voitetaan, vaan paljon isommista asioista ammattiylpeyden, tekemisen meiningin, yhtenäisyyden ym. löytymisestä alkaen. Jatkumoa kuitenkin tarvitaan, jotta on katsojan on syytä uskoa mitä kaukalossa näkee. Kärpillä on edessään viiden päivän tauko seuraavasta pelistä, jossa torstaina vastaan asettuu heti Liigan isoihin kuuluva Ilves. Tauko on samaan aikaan siunaus ja kirous. Lauantaina on keskikastiin kuuluvan, mutta viime kaudesta vahvistuneen JYPin vuoro. SaiPa-voitosta voi olla ylpeä, mikäli Björkqvistin näköinen joukkue taistelee voitosta myös ensi viikolla.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Ai samperi, mahtavaa! Kehtasin tuulettaa Raksilassa jokaista Kärppien maalia seisaaltaan. Kyllä se tuntuu joka kerta hyvältä. Tärkeät pisteet, hieno voitto. Raksilassa oli jälleen oiva tunnelma. Kelpo urheilutapahtuma kerrassaan.
 

Miekkonen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Ai samperi, mahtavaa! Kehtasin tuulettaa Raksilassa jokaista Kärppien maalia seisaaltaan. Kyllä se tuntuu joka kerta hyvältä. Tärkeät pisteet, hieno voitto. Raksilassa oli jälleen oiva tunnelma. Kelpo urheilutapahtuma kerrassaan.

Kyllä tunnetta pitää olla ja juhlitaan, kun tulee onnistumisia. Positiivinen tunne ruokkii itseluottamusta ja rentoutta, mitä Kärpät tarvii nyt enemmän kuin koskaan! Itekkin innostuin tuulettamaan enemmän Kärppien maaleja kuin kertaakaan tällä kaudella :D
 

Haywire

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Chicago Blackhawks
Kappe herätti sympatiat koko joukkueen puolesta. Parhaansa ne siellä yrittää mut joku valtava henkinen lukko siellä on päällä. Tänään oli kyllä pilkahduksia vapautumisesta ja toivottasti tää ois tuleva trendi.

Juuri yhtä elämänkertaa luen jossa ex-pelaaja avasi tuota henkistä puolta kuinka pelaajalla voi yksi hetki laukasta hemmetinmoisen upswingin joka kestää kauden verran tai toisinpäin downswing voi iskeä samalla tapaa ja ilman mitää näkyvää syytä pelaaja ei vain saa itsestään mitään irti. Tällä teemalla tuli tämän päivän peliä katsottua ja Kapen vapautuneisuus toivottavasti on nyt tuleva trendi koko Kärppien joukkueessa.
 

Kaijokelli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Ika Lehkonen saa suolata lisää Kärppiä. Makea voitto ja viikolta 6/6 p!
Harmi kun en peliä ehtinyt näkemään, mutta piristi mieltäni nähdä ketkä siellä ovat voiton meille tuoneet.
NHL-Jörökvisti, ja MJ-Atte kiitos!
 

Goner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, NHL
+ Westerholm
+ Toinen erä
+ 3 Pistettä
+ Yli 2 tehtyä maalia

Silti, ei tuo vieläkään silmiä hivele tuo peli. Välillä näytti jo hyvältä, mutta tuo pelin rakenne ei edelleenkään toimi kuin hetkittäin. Tosi paljon lyödään päätykiekkoa punaiselta ja puolustuksessa valutaan aneemisesti. Ne hetket kun päästiin hyökkäämään rintamana, tapahtui hyviä asioita, ja maaleja. Myös oman maalin edessä ollaan ihmeellisen lapasia välillä.

Westerholm pelasti Kärpät tänään, vahvaa pelaamista ja kaksi läpiajoa torjui.

Berglund, Bunnaman, Mignoia eivät näytä nyt vahvituksilta.

6 pistettä tältä viikolta, se on toki hyvä. Vastustajat oli liigan huonompaa puoliskoa, ensi viikolla sitten tosi testiä Ilveksen ja Jypin muodossa.
 

Palstalegenda

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina, Eveliina Määttänen
Oulun Kärppien peliesitys kaudella 2003-2004

Ote otteluraportista 19.11.2003:

Oulun Kärpät murskasi Saimaan Pallon tiistaina peräti 9-0. Kärppien kanadalaisvahvistus Brad Smyth teki kypärätempun eli kolme maalia, Jari Viuhkola syötti neljä osumaa, Niklas Bäckström piti nollan ja nuori tulokas Janne Pesonen maalasi kahdesti, mutta silti haastattelijoiden parvi oli muualla - ensimmäisen ottelunsa Kärppien riveissä pelanneen Petr Tenkratin ympärillä.

- Joukkue oli minulle positiivinen yllätys jo yhden treenin jälkeen, tämä joukkue on varmasti parempi kuin viime kaudella, kehui ja kiitteli Tenkrat, joka pelasi viime kauden Kärppien hopeajoukkueessa ja teki nyt paluun Ouluun.

Tenkrat aloitti lataamalla heti toisessa vaihdossaan maalin vieden Kärpät 1-0 johtoon. Lisämaaleja ei mies tehnyt, mutta yhden syöttöpinnan tshekki hankki mainiosti pelanneiden ketjukaveriensa rinnalla.

- Tenkrat toi meille koko joukkueeseen uutta ilmettä. Kaikki ketjut ja kentälliset toimivat hyvin. Toivottavasti tämä tuo lisää hyviä suorituksia eikä hyvänolontunnetta, muistutti valmentaja
Kari Heikkilä.
***


Siinä on rima syksyisiin saipamatseihin myös kaudelle 2023-2024.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Siinä on rima syksyisiin saipamatseihin myös kaudelle 2023-2024.
Älä laita tällaista, tulee vaan paha mieli.

Silkkaa itsensä kiusaamista edes katsoa noita 2000-luvun kärppäjoukkueiden kokoonpanoja. Täydellisesti roolitettuja joukkueita joissa oli kaikkea mitä pitää ollakin. Snaippereita, duunareita, pelinrakentajia, nuoria pelaajia ja kokeneempia kehäkettuja. Jännä juttu että mestaruuksia tippui tuon tuosta.

Perkele.
 

Overdoze

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Löytyikö toimiva ketju Björkqvist - Kemppainen - Turunen?
Junttila vai Antonen ulkomaalaisten ketjuun?

Toivottavasti tulisi rentoutta touhuun voittojen myötä niin voisi tuo pelikin luistaa paremmin.
Tähän kun laittaisi Koivusen keskelle, niin olisi semmoinen ketju joka ei ainakaan huononakaan iltana löysäile.

Ei tuolla nyt toisaalta voi nelosketjun yritystäkään moittia ja myös Junttila on pelannut kärppäsydämellä. Uudet pelaajat varmasti vielä vähän kattelevat, että onko tämä nyt voittava joukkue vai ei. Siitä riippuen sitten joko käyvät vain töissä täällä kevääseen saakka tai alkavat yrittää tosissaan logolle pelaamista.
 

Overdoze

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
- Tenkrat toi meille koko joukkueeseen uutta ilmettä. Kaikki ketjut ja kentälliset toimivat hyvin. Toivottavasti tämä tuo lisää hyviä suorituksia eikä hyvänolontunnetta, muistutti valmentaja Kari Heikkilä.
***
Maailma on kyllä muuttunut. Late luo joukkueeseen hyvänolontunnetta vaikka hävittäisiinkin.
 
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Ai samperi, mahtavaa! Kehtasin tuulettaa Raksilassa jokaista Kärppien maalia seisaaltaan. Kyllä se tuntuu joka kerta hyvältä. Tärkeät pisteet, hieno voitto. Raksilassa oli jälleen oiva tunnelma. Kelpo urheilutapahtuma kerrassaan.
No jospa tämä laiva alkaa kuitenkin kääntymään myötätuuleen ? Eipä hättäillä - aineksia on vaikkapa hurmokseen asti. Tuskin seurakaan tekee mitään hätkiköityjä muutoksia jo syyskuussa.
Ainakin Late sai tästä lisähappea eikä tideä mihin tämä siivittää. Toivoa soppii...
 

Zeic

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, JHT
Täydellisesti roolitettuja joukkueita joissa oli kaikkea mitä pitää ollakin. Snaippereita, duunareita, pelinrakentajia, nuoria pelaajia ja kokeneempia kehäkettuja. Jännä juttu että mestaruuksia tippui tuon tuosta.
Toki "Viuhkola" puuttuu tämän kauden joukkueesta. Mutta vielä suurempi ero on joukkueen yleisessä vaatimustasossa ja fysiikassa, jotka Heikkilän Kake fysiikkavalmentajineen epäilemättä asetti tappiin. Samoin tuolloin oli divarin korpivaelluksessa seuraan syntynyt älytön voitonhimo, joka ajoi kaikkia eteenpäin kuin riivattu.
 

pussukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Silkkaa itsensä kiusaamista edes katsoa noita 2000-luvun kärppäjoukkueiden kokoonpanoja. Täydellisesti roolitettuja joukkueita joissa oli kaikkea mitä pitää ollakin. Snaippereita, duunareita, pelinrakentajia, nuoria pelaajia ja kokeneempia kehäkettuja. Jännä juttu että mestaruuksia tippui tuon tuosta.
Unohdit listaltasi tärkeimmän: valmentajana oli Kari. Nyt meillä ei ole Karia valmentamassa. Vaikka hyvinkin voisi olla.
 

mayra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slava Ukraini
Ote otteluraportista 19.11.2003
Nooh, ehkä Kärpillä oli toden totta hitusen kovempi hyökkäys jalkeilla 20 vuotta sitten kuin nyt :). Asettelin pelaajia summassa ketjuihin... pelipaikoista on ollut pientä kisaa...

Tenkrat-Viuhkola-Smyth
Jokinen-Lievers-Machulda
Pyörälä-Palsola-Pesonen
Haataja-Saarenheimo-Aaltonen
Alikoski-Paakkolanvaara-Aarnio

Paljon pelaajia, joiden parhaat vuodet olivat vasta edessä. Paljon omia kasvatteja.

- - -

Sitten tähän päivään :).

Kärpät esitti kotonaan eilen ihan viihdyttävää peliä ja sitä oli lehtereiltä mukava seurata. Materiaaliltaan tämän päivän Kärpät vaikuttaa Liigan keskitason nipulta.

Nyt seuralla olisi hyvä sauma kaikessa rauhassa alkaa rakentamaan seuraavaa menestystarinaa.

Mutta kuinka houkutteleva paikka nykyinen Kärpät on tulevaisuuden nimille? Kaikki muistamme Aatu ja Aku Rädyn tapaukset. Eikä Kalaputaan eilinen ulostulokaan kiillottanut Kärppien työnantajamielikuvaa.

Onko 22-vuotiaalla Arttu Hyryllä mahdollisuutta isompaan peliaikaan kuin nykyiseen 11 minuuttiin? Jos pelaajan selässä lukisi Bunnaman, niin varmasti olisi.

Aleksi Antti-Roiko on hienosti raivannut itselleen pelipaikan nelosketjusta, mutta saako hän koko kauden aikana näyttöpaikkoja muissa ketjuissa? Jos selässä lukisi Mingoia, niin varmasti saisi.
 

Koffi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
En osaa tätä analysoida nyt suuntaan taikka toiseen, mutta tässä aamun Kalevan faktat luistelumatkoista eilisestä pelistä:
Kärpät luistelumatka 67051 m
SaiPa luistelumatka 71373m

Ero SaiPan ”hyväksi” 4322m ja 1482m/ erä

Viisaammat vastatkoon tähän.
 

IcePhoenix

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs, Kärpät, Kiekko-Espoo
Viikon lopputulos oli 6 pistettä, jonka pitäisi tyydyttää, mutta kun katsoo lopputulosten taakse, niin ei vain voi olla tyytyväinen. Keskiviikon peliä Sport hallitsi ja paremmalla ylivoimalla tai Kärppien huonommalla maalivahtipelillä olisivat luultavasti voittaneet tai ainakin vieneet pelin jatkoille. Näinhän se toki ei saisi olla, vaan kyllä Sportia vastaan Kärppien pitäisi olla se hallitseva osapuoli.

Perjantain SaiPa-pelissä sitten Kärpät piti paljon kiekkoa, sai hyvän määrän laukauksia ja monien mielestä oli suvereeni tuossa pelissä. Mutta sitten kun mennään näihin Marjamäen hehkuttamiin maaliodottamiin, niin syntyy kuva aika erilaisesta pelistä,

Kärpät 3,58 - 3,06 SaiPa.

Ottaen huomioon eron SaiPan materiaaliin, resursseihin ja siihen että pelattiin kotona, en voi ymmärtää, että SaiPa pääsee yli kolmen maaliodottamaan Kärppiä vastaan. Tulevissa peleissä saadaan tosiaan vastaan parempia mittareita ja toivon kyllä, että nyt saataisiin positiivinen viba päälle ja peli alkaisi kulkea, mutta edelleen pelin taso on minusta hälyttävän heikko.
 

Vide68

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, RoKi
En osaa tätä analysoida nyt suuntaan taikka toiseen, mutta tässä aamun Kalevan faktat luistelumatkoista eilisestä pelistä:
Kärpät luistelumatka 67051 m
SaiPa luistelumatka 71373m

Ero SaiPan ”hyväksi” 4322m ja 1482m/ erä

Viisaammat vastatkoon tähän.
Sen kummemmin tähän perehtymättä uskaltaisin väittää että SaiPan pelaajat luistelivat yhteensä reilu nelisen kilometriä enemmän kuin Kärppien pelaajat.
 

DocMartin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Useita
Nooh, ehkä Kärpillä oli toden totta hitusen kovempi hyökkäys jalkeilla 20 vuotta sitten kuin nyt :)

Tenkrat-Viuhkola-Smyth
Jokinen-Lievers-Machulda
Pyörälä-Palsola-Pesonen
Haataja-Saarenheimo-Aaltonen
Alikoski-Paakkolanvaara-Aarnio

Tämä. Paljonkohan prosentuaalisesti Kärppien joukkueessa on ollut eri kausilla _oman alueen_ ( no puolen Suomen :-) ) pelaajia? Vuoden 81 ja 90-luvun alun joukkueet tuntuivat oman kylän joukkueelta ja Maamme laulun pohjoisella oli oikeasti joku kaikupohja. Mitä oululaista tai pohjoista Kärpillä on nyt vuonna 2023... jäähalli?
 

JPL

Jäsen
Julle on kyllä mielenkiintoinen. Saa täällä rapaa niskaan oikealta ja vasemmalta, vaikka ansaitusti pitää kultaista kypärää. TPS ottelu oli omastakin mielestä Jullelta järkyttävää paskaa (syötöt meni ihan mihin sattuu), mutta sen jälkeen ollut joukkueen parhaita hyökkääjiä. On kuitenkin niitä harvoja, jonka liike ja pelinopeus riittää, vaikka ei varmasti enää yhtä räjähtävä lähtö ole kuin 5 vuotta sitten. Osaa hyökätä, puolustaa, karvata ja saa toisinaan kiekon sisäänkin, niin en oikein tiedä että mitä omalta kasvatilta voisi muuta vaatia? Kun saisi vielä ajatuksen pidettyä satasella läpi ottelun ja niitä löpsöjä syöttöjä ei tulisi, niin minä olisin enemmän kuin tyytyväinen hänen panokseen.

Kappe vaikuttaa saavan myös juonesta kiinni pikkuhiljaa. Maalit tekee varmasti hyvää ja toivottavasti vastuuta ja onnistumisia tulee jatkossa tasaisemmin.

Eniten olen pettynyt tällä hetkellä Antosen sekä Mingoian esityksiin. Eivät ole toistaiseksi tehneet palkkansa eteen yhtään mitään. Antosella toki loukkia takana, niin annetaan pari peliä vielä ennen suurempia johtopäätöksiä. Heidän tasoiseen tekemiseen löytyy kuitenkin omistakin junnuista vaikka kuinka monta kaveria. Tiivolan osalta paha sanoa vielä mitään. Minusta pelasi ihan ok nuo aiemmat pelit, mutta onko sitten taas alkanut kiukuttelemaan vai mistä tökkii, kun popparit kutsuivat?

Bunnaman vaikuttaa olevan stabiili alaketjun sentteri ja hoitaa kyllä siellä tonttinsa. Kärsii liian suurista odotuksista, eikä Mingoian hiihtely siinä rinnalla hirveänä auta.

Nopeasti ajateltuna - Kärpiltä puuttuu ykkösen sentteri tällä hetkellä. Marjamäkikin sanoi, että liian samasta puusta veistettyjä nuo sentterit on ja se on kyllä totta. Hyviä puolustavia senttereitä kaikki, mutta mitään yllätyksellisyyttä sieltä ei kyllä löydä hakemallakaan. Myös liike on vajaata, mikä kyllä heijastelee pelissä koko ajan. Siinä on Myllykoskelle tekemistä, että löytää joukkueelle uuden ykkössentterin vielä tälle kaudelle. Toistaiseksi minä nostaisin tyynesti Hyryn ykköseen ja nelosessa sitten Koskenkorva/Tiivola parivaljakko. Kepu ja Bunnaman hoitakoot keskimmäiset ketjut. Koivusen laittaminen keskelle on minusta ihan vitsi. Onko voittanut vieläkään yhtään aloitusta? Veikkaan että se vähäinenkin peli-ilo, mitä siellä ehkä vielä on häviää aika nopeasti, kun joutuu miettimään ihan eri tavalla puolustusvelvollisuuksiakin.

Toisena vaihtoehtona voisi olla mielenkiintoista nähdä esim. Kappe - Kepu - Hyry ketju. Toisessa sitten esim. Turunen - Bunnaman - Julle ja kolmosessa vaikkapa Antonen - Tiivola/Koivunen - Koivunen/Mingoia ("mädät munat" ketju). Nelosessa Anttilan rinnalla sitten Antti-Roikoa ja Kossua tms.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös