Kärppien kokoonpano ja ketjukoostumukset kaudella 2023–2024

  • 357 788
  • 2 467

JPL

Jäsen

Overdoze

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Turunen - Kemppainen - Koivunen
Junttila - Hyry - Anttila
Antti-Roiko - Tiivola - Hermonen
Björkqvist - Korpimäki - Bunnaman

Tuo kakkosylivoima pitäisi kyllä räjäyttää täysin. Sen voisi hyvin rakentaa vaikka kahden pakinkin varaan:

Junttila - Hyry - Anttila - Ohtamaa - Berglund. Siinä olisi kolmekin rightin pelaajaa tuonne veskarin mailakäden puolelle ampumaan.

En ymmärrä miksi heitetään tavallaan puolet jokaisesta ylivoimasta hukkaan peluuttamalla siellä ihan neloskentän ja rotaation miehiä, kuten Korpimäkeä, Tiivolaa, Harjulaa, Björkqvistia ja Bunnamania. Toivottavasti tämä on nyt vain joku harhautus, ja pleijareissa isketään toinen tulosyksikkö yv:lle sen sijaan että pelaillaan se vaan loppuun.
 

Etra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Vaikka itsekin on tullut annettua todella rajua raippaa Tiivolalle ja onjan tuo asennepuoli etenkin ollut paikoin oksettavaa katseltavaa. Silti, tästä huolimatta kuitenkin viime kaudella 12 maalia ja 27 pinnaa ihan ok suoritus ja osoitti sitä edes jonkinlaista pistepotentiaalia.

Oliko etenkin siinä vuosi sitten viime kevään aikana, kun Tiivolalla oli se ihan hyvä putki kauden lopussa, kun operoi siinä maalin edessä ja lapioi siitä ihan röyhkeällä asenteella muutamankin tärkeän tasoitus- ja voittomaalin. Nousi kevään edetessä lyhyeksi aikaa jopa Kärppien "ykkös" maalineduspeluriksi. Eli kyllä siellä Tiivolalla ihan sitä potentiaalia on ja, JOS saisi sauman näyttää, niin voisi olla jonkinmoinen "katsomaton" jokerikortti vielä kevääksi, jolla on aidosti sitä maali- ja pistepotentiaalia ihan kelvollisesti.

On parantanut peliään ja etenkin tuolla asennepuolellakin jonkun verran Marjamäen potkujen jälkeen. Eli, josko Tiivola vielä saisi kevään aikana nuo loputkin möröt karisteltua pois jarteilta ja saisi muutaman onnistumisen alle, joka voisi siivittää miehen jonkinlaiseen samanlaiseen flow-tilaan kuin viime keväänäkin.

Tämä "köyhän miehen Jan Hruska" Pupumies ei voi kuitenkaan pelata loppukeväästä kuin ihan jämäminuutteja. Ei yhtään sen enempään. Aivan käsittämättömän ponneton ja heikko ulkkarivahvistus. Kyllä Bunnaman on nähty. Kevääksi 4.ketjun/rotaatiomiehen rooliin rouhimaan 8-10 min peliajoilla.
Kyllä tämän kauden Tiivola on ollut niin surkea ja löysä kaveri etten toivo enään yhtään näytön paikkaa. Tilaisuuksia on annettu ja YV-vastuuta myös, silti tehot ovat minimaaliset ja pahimpana myös oma pää vuotaa. Mies, joka on kussut joukkueen muroihin eikä pysty jättämään illasta toiseen koko omaa panosta joukkueelle sietääkin istua katsomossa loppu kauden. Valitsen Bunnamanin kerta kerrasta Tiivolan tilalle pelkän asenteen ja olemuksen takia.
 

Dynastia

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Kyllä tämän kauden Tiivola on ollut niin surkea ja löysä kaveri etten toivo enään yhtään näytön paikkaa. Tilaisuuksia on annettu ja YV-vastuuta myös, silti tehot ovat minimaaliset ja pahimpana myös oma pää vuotaa. Mies, joka on kussut joukkueen muroihin eikä pysty jättämään illasta toiseen koko omaa panosta joukkueelle sietääkin istua katsomossa loppu kauden. Valitsen Bunnamanin kerta kerrasta Tiivolan tilalle pelkän asenteen ja olemuksen
Tiivola on ollut suuri pettymys siitä samaa mieltä, mutta kyllä hänelle voisi reilun mahdollisuuden vielä antaa Bunnamanin tilalla. Ei tuo kiikaritehoilla pelin ulkopuolella pyöriminen, ja plus miinus sarakkeen ollessa joukkueen häntäpäätä, voi mahdollistaa roolia koko kauden isolla vastuulla ilman ensimmäistäkään katsomokomennusta.
 

Overdoze

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Tiivola on ollut suuri pettymys siitä samaa mieltä, mutta kyllä hänelle voisi reilun mahdollisuuden vielä antaa Bunnamanin tilalla. Ei tuo kiikaritehoilla pelin ulkopuolella pyöriminen, ja plus miinus sarakkeen ollessa joukkueen häntäpäätä, voi mahdollistaa roolia koko kauden isolla vastuulla ilman ensimmäistäkään katsomokomennusta.
Molemmilla on oikeastaan melkein identtiset tilastot, ihan aloitusprosenttia ja ppg-lukemia myöten. Bunnamanilla luonnollisesti enemmän peliminuutteja ja parempi laukausprosentti, vaikka huono sekin. -8 ja -9 on tehot. Toki Tiivola on miinuksensa kerännyt vähemmillä peleillä.

Ehkä on katsottu, että Bunnaman kuitenkin tekee enemmän näkymätöntä työtä, kiekonriistoja yms, toki senkin pitäisi kyllä näkyä plusmiinuksissa.

Tilastojen valossa itseasiassa Björkqvistin pitäisi olla tippumassa kokoonpanosta ennen näitä herroja.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Rohkeasti Mäntymaa on testaillut kokoonpanoa pudotuspelejä varten ja hyvä niin. Tietämystä on tullut paljon. Tärkeimpänä varmasti se, että ykkösketju on selvä. Toisena, ettei Antti-Roiko-Hyry-Anttila ketjua ole pakko pitää yhdessä. Toki aina voi palata tuttuun, vankkaan ja turvalliseen, jos tarve vaatii. Kolmanneksi saatiin tieto, että jokaista hyökkääjää voi peluuttaa huoletta, paitsi Harjulaa.

Bunnamanin kykyä pelata laiturina ei ole vielä jostain syystä kartoitettu. Kuitenkin Pohjois-Amerikassa pelannut paljon myös laidassa, joten tuota vaihtoehtoa voisi tiistaina Mikkelissä kokeilla, varsinkin, kun Tiivola osoitti olevansa vielä suurinpiirtein tosissaan jääkiekkouransa kanssa. Junttila-Tiivola-Anttila koostumus oli erinomainen niissä kahdessa pelissä, joissa oli kasassa.

Kokeilisin tiistaina seuraavaa:

Turunen-Kemppainen-Koivunen
Antti-Roiko-Hyry-Antonen
Junttila-Tiivola-Anttila
Hermonen-Korpimäki-Bunnaman

Noin olisi mahdollista saada kolme sylinteriä hyökkäyssuuntaan ja raastava nelonen.

Edit. Ehkäpä kuitenkin eilen loistavasti pelannut Hermonen Björkqvistin paikalle nelosen vasempaan laitaan.
 

VeeJiiJii

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Leijonat, Sharks, Avalanche
Antti-Roiko-Hyry-Antonen
Syksyllä nämä pelasivat kerran yhdessä neloskenttänä, kun Antonen ja Anttila vaihtoivat kesken ottelun paikkaa. Ei toiminut. Nyt tästä syntyy toisenlainen illuusio, kun haetaan ketjuhierarkiassa sitä pistepotentiaalia puolustavamman roolin sijaan. En tyrmää suoriltaan.
 

Micol

Jäsen
Bunnamanin kykyä pelata laiturina ei ole vielä jostain syystä kartoitettu. Kuitenkin Pohjois-Amerikassa pelannut paljon myös laidassa
Kyllä - ja tätä kokeiluahan vaadittiin tällä palstalla jo keskellä syyskautta, kun miehen otteet eivät oikein vakuuttaneet keskikaistalla, mutta jostain ihmeellisestä syystä Bunnaa ei voitu kuitenkaan kokeilla laidassa. Ei aiemmin Laten, eikä myöhemmin Havunkaan toimesta - mikä on mielestäni hieman erikoista, kun puhutaan kuitenkin tosiaan P-Amerikassa myös laidassa pelanneesta pelaajasta. Tämä kortti jätettiin tietoisesti täysin katsomatta.

Jos esim. nelosen laitaan tai Antosen tilalle tulee tarvetta kaivaa miestä rotaatiosta, niin itse laittaisin satavarmasti ennemmin Bunnamanin laitaan kuin esim. Harjulan - ei kahta sanaa. Aivan sama, onko edes testattu siinä roolissa vai ei. Keskikaistan osalta Tiivola on ollut kyllä vakuuttavampi kuin Bunnaman, joten Bunnamanin rooliksi jäänee näillä näytöillä 5. sentterin rooli tai laiturin rooli loppukaudeksi. Korpimäenkin paikka pitäisi alkaa olemaan sementoitu nelosen keskellä.
 

Arbelius

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Ketut, Oulun Kärpät
Sata kertaa sadasta Bunnaman ennen Tiivolaa. Asenne kunnossa, raastaa kulmissa paremmin ja pelaa hyvää maskipeliä. Hetken uskoin jo Tiivolan olevan kelvollinen kokoonpanoon, mutta melkoinen mahalasku jäi mieleen KooKoo pelistä. Verkkokalvoille piirtynyt kuva kun Tiivolaa luistelee KooKoo pelaajan ohi takaa antamatta minkäänlaista painetta, luistelee siis vain ohi jonnekin. Ihan kuin ulkojäillä jos on kaksi peliä käynnissä avoimella kentällä ja joku luistelee toisen pelin läpi kohti omaa peliä, yrittäen mahdollisimman vähän häiritä käynnissa olevaa peliä johon ei ole osallisena.
 

1971

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Antti-Roiko - Hyry - Anttila on taas kasassa illan ottelussa. Näin siis Kalevassa.

Tiivola ja Heikkala sairastuvalla.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Etra

MikGo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Leijonat
Kärpät tänään:

Turunen - Kemppainen - Koivunen
Ohtamaa - Paaso

Antti-roiko - Hyry - Anttila
Berglund - Koivisto

Junttila - Bunnaman - Antonen
Kivistö - Jandus

Björkqvist - Korpimäki - Hermonen
Pieniniemi

Westerholm
Karhunen
Olisko keväällä sitten jo Hyry ykkösentteri?

Leikki sikseen. Ykkönen on toiminut erinomaisesti ja Hyry on nyt oikealla paikkaa kakkossentterinä.
 

Teme91

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Olisko keväällä sitten jo Hyry ykkösentteri?

Leikki sikseen. Ykkönen on toiminut erinomaisesti ja Hyry on nyt oikealla paikkaa kakkossentterinä.
Nimellinen kakkosketju, mutta samat ketjukaverithan siellä kuitenkin on kuin nelosketjussa ollessaan.

E: Toki ovat myös pelillisesti olleet tämän kauden ryhmästä se kakkosketju.
 
Viimeksi muokattu:

NakkiFakiiri

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, Charlestown Chiefs
Olisikohan Heikkalalle tullut sitten jotain jälkioireita sen HIFK-pelissä(?) saadun töötin seurauksena, jossa taisi naamakin vähän aueta? Kunhan ei nyt mistään aivotärähdyksestä olisi kyse, Heikkalan energialle on kyllä tarvetta kevään korvilla. Aina salakavalia nämä vammat.

E: Taisi olla Kookoota vastaan sitten. No joka tapauksessa.
 

Overdoze

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Junttilan viime aikojen hyvä vire palkitaan ketjukavereilla Bunnaman-Antonen. Ei tarvi siis tämän ketjun osalta odotella kovin suurta pistepotentiaalia.
No Antosella on vähän semmoista taipumusta, että pisteitä kertyy usein huonollakin pelillä. Bunnaman taas täysin päinvastainen. En tiedä kumman magneetti tässä koostumuksessa nyt sitten vetää puoleensa tai hylkii onnistumisia. Tätä on kiinnostavaa seurata.

Melkein arvasinkin, että tänään haetaan jo sitä parasta, lopullista kokoonpanoa pleijareita ajatellen. Kokeilut on nyt kokeiltu. Tuossa on käytännössä nyt Kärppien ruokaketjun nokkimisjärjestys valmennustiimin mielestä sekä parhaat ketjukoostumukset. Veskareissa tosin jatketaan vuorotellen peluuttamista kunnes ykkönen löytyy.
 

Petrov

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät , Carolina Hurricanes
Nyt voisi keksiä jotain tuohon kolmoskenttään. Bunnamanin paikalle Korpimäki , joka on otteissaan tehokkaan tuntuinen. Bunnamanin tehot ovat jäissä ja se pimentää ketjukaveritkin. Osaa varmaan puolustuspelin perusteet ja vastustajan pelin rikkomisen fyysisillä ominaisuuksillaan. Siirto nelosen keskelle.
 

Teme91

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Kärpät tänään:

Turunen - Kemppainen - Koivunen
Ohtamaa - Paaso

Junttila - Tiivola - Bunnaman
Koivisto - Berglund

Antti-roiko - Hyry - Anttila
Kivistö - Jandus

Björkqvist - Korpimäki - Hermonen
Pieniniemi

Karhunen
Westerholm

E: Lisätty 3. pakkipari.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös