Kärppien kokoonpano ja ketjukoostumukset kaudella 2022–2023

  • 149 841
  • 1 022

Micol

Jäsen
Niin siis tää, että Hyry on nelosen keskellä ei kyllä voi johtua otteista kentällä. Josko siellä on tosiaan jaettu pelipaikat palkkapussin mukaan.
No Kärppien onni, että Hyryllä on sopimusta vielä jäljellä.
Ei Hyry esim. Kemppaisen tasolla vielä kokonaisvaltaisessa pelaamisessa ole, vaikka aloituksissa onkin jo samalla tasolla, jopa edellä (laukaus Hyryllä myöskin terävämpi). Tiivolaa ja Kunykia pystyy Hyry puolestaan jo haastamaan aivan hyvin, mutta aikalailla päivästä kiinni, kuka näistä kolmesta kulloinkin parhaalla pelipäällä. Eikä näitä Kärppien tämän kauden ketjujen "numerointeja" kannata edes tulkita minään suorana / selkeänä hierarkiana ja vastuuta tulee varmasti Hyrynkin ketjulle hieman enemmän, jos ovat hyvällä pelipäällä liikkeellä, lähinnä Anttilan kanssa. Välillä nelonenkin ollut puolestaan aika yössä muiden ketjujen tapaan, eikä Hyrykään ole mikään satavarma suorittaja ollut pelistä toiseen. Kaikille tullut tällä kaudella notkahduksia, mutta toki Hyry kuulunut niihin varmimpiin suorittajiin pitkässä juoksussa.

Jotenkin sain sellaisen kuvan, että luulet / epäilet / aavistelet Hyryn olevan tyytymätön nykyiseen rooliinsa joukkueessa? Ei kai se ainakaan sitä suoraan tarkoita, jos pelaa tällä hetkellä "vain" 4. ketjun keskellä + alivoimat + ylivoimaakin jo, että hän olisi välttämättä mitenkään tyytymätön rooliinsa joukkueessa. Uskoisin kyllä vahvasti, että se rooli tulee tosiaan vielä kasvamaan ensi kaudeksi, että ei tässä tarvitse mitään "akurätyjä" miettiä tässä kohtaa, että pelaaja haluaakin jo lähteä muualle kehittymään, kun vasta toista kautta kunnolla mukana Kärppien vakirosterissa. Hyry ei ole ollut muuten vielä kertaakaan rotaatiossa tällä kaudella terveenä ollessaan, joten kertoo omaa kieltään siitä, että kuuluu kyllä Marjamäen luottopelaajiin, joita ei suostu pudottamaan katsomon puolelle.
 

Sturba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Myllykosken imuri, Kärpät, Carolina Hurricanes
Anteeksi vieraisiin pöytiin huutelu, mutta pakko kysyä onko Hyry jostain syystä sementoitu tuohon nelosen kekskelle?
Luulis nyt, että pääsis kokeileen ylemmissä ketjuissa.
Vähän tässä muutkin ehti tätä jo sivuta, mutta siis Hyryhän on Kärppien paras hyökkääjä IMO. Muut eivät pääse edes samaan lauseeseen. Mutta koska nimiehiä on joukkueellinen edessä, ei ole tällä kaudella varmaan mitään kummempaa nostoa kärkikenttiin/ylivoima-aikaa tiedossa. Vaikka vähintäänkin ylivoima-aikaa Hyryn pitäisi saada. Tuo sinne kaikkea hyödyllistä, mutta myös laukaisu-uhan. Ehkä Kärppien hyökkääjistä parhaan sellaisen.

Ehkä Late herää sitten pudotuspeleissä, kun on pakko. Huomaa taas, että kappas tää Hyryhän on meidän paras pelaaja, kuten viime keväänä.
 

Teme91

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Kärpät tänään SaiPaa vastaan:

Turunen - Kemppainen - Leskinen
Rundblad - Paaso

Heikkala - Kunyk - Koivunen
Byström - T. Niemelä

Björkqvist - Tiivola - Jakobsson
Kivistö - Olkkonen

Karvinen - Hyry - Anttila
Hermonen

Meriläinen (Kaarlehto)
----

Junttila ja Ohtamaa puuttuu. Heikkala ottanut Junttilan tontin ja Paaso Ohtamaan.
 

Lemé

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Kiekko-Espoo, Pittsburgh, Caroline
Perskule! Valmennus varmasti tietää paremmin, mutta olisihan se ollut hyvä sauma laittaa Kaarlehto tähän peliin näyttään, mikä on miehiään. Taitaa saaha mies pelejä vaan, jos Meriläiselle sattuu jotaki. Westerholm vs. Kaarlehto olis ollu urheiluromantikolle kyllä mahtava nähä.
 

depu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Carolina Hurricanes
Tarkoitatko tällä sitä, että mies pitäisi nostaa kärkiketjuihin?

Noh, ehkä Heikkalan paikalle. Neljä viimeistä matsia kiikareilla, ja anti on ollut vaisua.
Juuri tätä. On ollut Junttilaa ja Heikkalaa edellä kuitenkin ja hehän siinä kakkosessa ovat pelanneet.
 

Corona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Kyllähän tuonne kärkiketjuihinkin mahtuisi siirtorajalla vielä heittämällä maalintekoon pystyvä rightin laituri.

Turunen - Kemppainen - Leskinen
Koivunen - Kunyk - "Gardiner"
Junttila - Tiivola - Jakobsson
Björkqvist - Hyry - Anttila
 

Micol

Jäsen
Kyllähän tuonne kärkiketjuihinkin mahtuisi siirtorajalla vielä heittämällä maalintekoon pystyvä rightin laituri.

Turunen - Kemppainen - Leskinen
Koivunen - Kunyk - "Gardiner"
Junttila - Tiivola - Jakobsson
Björkqvist - Hyry - Anttila
Hei, sulta unohtui Heikkala tuosta TOP-9 roolista. Näissä saa olla aina tarkkana, ettei vaan joku vakimies pääse unohtumaan...
 

Proffa_20

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Chicago Blackhawks & FC Bayern München
Kyllähän tuonne kärkiketjuihinkin mahtuisi siirtorajalla vielä heittämällä maalintekoon pystyvä rightin laituri.

Turunen - Kemppainen - Leskinen
Koivunen - Kunyk - "Gardiner"
Junttila - Tiivola - Jakobsson
Björkqvist - Hyry - Anttila
Samaa tullut ounasteltua. Periaatteessa tuossa nykyisessäkin rosterissa on toki hyviä palasia, mutta niiden maalintekijöiden osalta, kun oli kysymysmerkkejä jo ennen kautta ja nyt kauden aikana on käynyt valitettavasti, niin, että ne avainrooleihin hankitut kaverit (Junttila, Koivunen ei ole kehittynyt ihan halutulla tavalla, Björkqvist, Jakobssonista ei ole tuolle osatolle apuja, Heikkala ei todellakaan ole mikään vastaus kärkiketjuihin jne.) ovat yli 40 pelin otannalla kyllä flopanneet, eikä parannusta tuolla saralla ole oikein nähty. Liikaa on nyt ykkösketjun Turunen-Leskinen laituriparin harteilla, kun tukea ei tule oikein taustalta. Toki Turunenkin on flopannut kyllä odotuksiin nähden. Kuinka realistista on nyt 40 ottelun jälkeen odottaa jotain huimaa kehitysloikkaa, ottaen huomioon, että mm. Junttila on aina ollut (ihan kohtuu hyvistä maalimääristä huolimatta) vähän tuollainen tuhlaileva tuhnu ja mm. Koivusen pelissä ei niitä merkittäviä askeleita ole otettu tähänkään saakka? Björkqvist vai Jakobssonko sieltä löytää uuden kevään ja vaihteen silmään, varsinkin kun miehet, etenkin Björkqvist, pelaavat illat Kärppien 4.ketjun minuutteja ja vaikuttavat pienoisessa koirankopissa olevan, vaikka onnistumisia tulisikin. Vai Heikkalako sieltä ottaa ruutua...?

Keskikaistalla taasen, niin Kemppainen (11) ja Tiivolahan (7) suorittavat aikalailla sen odottaman mukaan, jopa hieman ylikin itse asiassa. Kemppainen matkalla sellaiseen normaaliin +15 maalin kauteen eli about odottaman tasolla. Mutta Tiivolan 7 maalia (36 ottelussa) on jopa melkein hieman yläkanttiin, kun katsoo miehen aiempia Liiga-kausien maalimääriä (5, 9, 12, 7). Ei Tiivola ole koskaan mikään maalitykkisentteri ollut, vaan peliä- ja muille tilaa tekevä sentteri, joka vaatisi laidoille ne tilanteiden päättäjät. Nyt suorittaa jopa hieman yli odottaman, eli tuoltakaan saralta ei apuja tähän hätään oikein ole tulossa. Kunyk samotien peliätekevä sentteri, jolta toki muutaman maalin voisi enemmän odottaa, mutta petaa niin paljon huippupaikkoja muille, että saa sillä anteeksi heikon viimeistelyn, eikä Kunykin parilla maalilla muutenkaan vaikutusta sen suuremmin isoon kuvaan.

Kyllä Pekka Virta taannoin siinä IL:n haastattelussa oli todella ytimessä: jos Kärpät kokee, että joukkuetta pitää vielä vahvistaa ja kaikki palaset eivät ole tähän mennessä loksahtaneet paikoilleen ja täyttäneet ruutujaan, ja markkinoilla on tarpeisiin sopivia "laatulohia", niin silloin pitää reagoida. Ihan sama mikä se "suuren yleisön", fanien tai median reaktio onkaan tai ulkopuoliset höpinät ja hämmästelyt jostain "eikö mikään riitä" yms. Kuten Virta hyvin totesi, niin niillä ei siinä vaiheessa ole mitään väliä, jos Kärpät kokee, että vahvistusta tarvitaan. Virta oli siinä mielessä kokeneena kiekkomiehenä aivan ytimessä, ei voi antaa ulkopuolisten tahojen ohjailla päätöksentekoa tai jos ulkopuolelta tulee jotain painetta, "että kun on jo niin kova joukkue entuudestaan".

Ei sitä joukkuettakaan voi rakentaa sillä mentaliteetilla, että nyt kun on ennen kautta hommattu kovia pelimiehiä, ja sitten ei enää vahvisteta, kun ulkopuoliset höpinät ja irvailut miljoonamiehistöstä, ihan sama, vaikka ruutuihin hommatut pelaajat olisivatkin flopanneet enempi tai vähempi. Aika heikkoa urheilujohtamista ja joukkueen kasausta se olisi tuokin, jos antaisi ulkopuolisten höpinöiden tai paineen ohjata päätöksentekoa, mihin tulkitsin Virran vahvasti viittaavan siinä IL:n haastattelussaan. Totuus on, että Kärpillä nuo kaikki palaset eivät ole loksahtaneet paikoilleen ja nyt tarvetta on maalintekijälle, silloin pitää Virran sanoin reagoida. Ja tuohon suuntaanhan se Aho on omasta mielestäni vähän puhellutkin, että jos markkinoilla sopiva pelaaja tulee vastaan, niin sitten katsotaan ja mahdollisesti reagoidaan. Nyt kuivilla markkinoilla ei vain ole tullut sopivia palasia vastaan, ilmeisesti.

Toki, jos Ahon vastine tähän on hommata joku Jari Sailio ja viivalle yv-pelin maestroksi Aleksi Mäkelä, niin siinä tapauksessa saa jäädä kyllä tapahtumatta. Puhdasta A-luokan priima-laatua tuohon enää tarvitaan aidosti vahvistamaan joukkuetta (TOP-6 maalintekijä laituri kärkiketjuihin sekä TOP-4 yv-pelin kiekollinen maestro takalinjalle), jos hankitaan. JYP:in kenties pudotessa kelkasta, niin Gardiner ja Niku passaisivat. Gardiner myös todella työteliäs ja erinomainen kahden suunnan pelimies, joten ei ole mikään pelkkä maaleja tekevä lusmuilija vaan monipuolinen pelimies. Gardiner muutenkin maalintekijänä aika raakasti aliarvostettu kaveri; viime kaudella 23 maalia ja nyt matkalla sellaiseen 25-26 maalin kauteen.

Edit. typot
 
Viimeksi muokattu:

Corona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Toki, jos Ahon vastine tähän on hommata joku Jari Sailio ja viivalle yv-pelin maestroki Aleksi Mäkelä, niin siinä tapauksessa saa jäädä kyllä tapahtumatta. Puhdasta A-luokan priima-laatua tuohon enää tarvitaan aidosti vahvistamaan joukkuetta (TOP-6 maalintekijä laituri kärkiketjuihin sekä TOP-4 yv-pelin kiekollinen maestro takalinjalle). JYP:in kenties pudotessa kelkasta, niin Gardiner ja Niku passaisivat. Gardiner myös todella työteliäs ja erinomainen kahden suunnan pelimies, joten ei ole mikään pelkkä maaleja tekevä lusmuilija vaan monipuolinen pelimies. Gardiner muutenkin maalintekijänä aika raakasti aliarvostettu kaveri; viime kaudella 23 maalia ja nyt matkalla sellaiseen 25-26 maalin kauteen
Tässä kun vapaapäivän tylsyyksissäni hieman tutkiskelin nuita kellarikerroksen joukkueita, niin KooKoon ruotsalaishyökkääjä Linus Andersson voisi olla myös mielenkiintoinen palanen, jos joukkue tipahtaa lopullisesti playoff -kelkasta. Omaa hyvän laukauksen ja miehessä on ilmeisesti maalintekijän vikaa, mitä miehen uran pintapuolisesti selailee. KooKoon paras pistemies, sekä tehotilasto 8 pykälää plussalla, vaikka joukkue keikkuu sarjan sijoilla ynnä muut. Urallaan eteenpäin pyrkivä pelaaja, ikää vasta 23v.
 

depu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Carolina Hurricanes
Jos pelaat Björkqvistin ja Tiivolan kanssa, niin tuskin se on mikään hirveä "rangaistus" / koirankoppi. Lienee aikalailla se ja sama, pelaatko Kemppaisen, Kunykin vai Tiivolan laidalla. Kaikki laatusenttereitä silloin, kun peli kulkee.
Joo siis ei todellakaan ketjukavereiden puolesta, mutta esimerkiksi Lukko-pelissä Jakobssonin peliaika oli 9:36 (Junttila 18:47). Hyvä ketju, noin paperilla, mutta peliaikaa ei siltikään hänelle tule tarpeeksi.
 

Sturba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Myllykosken imuri, Kärpät, Carolina Hurricanes
Joo siis ei todellakaan ketjukavereiden puolesta, mutta esimerkiksi Lukko-pelissä Jakobssonin peliaika oli 9:36 (Junttila 18:47). Hyvä ketju, noin paperilla, mutta peliaikaa ei siltikään hänelle tule tarpeeksi.
Ihan naurettava peliaika. Valmennus taitaa olla kännissä. Tuo ketjuhan kyllä sinällään on ehkä Kärppien tasaisin. Siis Björkqvist - Tiivola - X.
Kyllähän tuonne kärkiketjuihinkin mahtuisi siirtorajalla vielä heittämällä maalintekoon pystyvä rightin laituri.

Turunen - Kemppainen - Leskinen
Koivunen - Kunyk - "Gardiner"
Junttila - Tiivola - Jakobsson
Björkqvist - Hyry - Anttila
Turunen - Kemppainen - Leskinen
Koivunen - Kunyk - "Gardiner"/"Kemell"/"Andersson"/"Meskanen???"
Björkqvist - Tiivola - Jakobsson
Junttila - Hyry - Anttila

Ihan sama vaikka tuo kakkosketju ei saisi niin paljoa aikaan, kuin voisi kuvitella, mutta jokaisesta "X" olisi kyllä roimasti apua ylivoimalla.

Kyllä tässä nyt ihan eri innolla pyörittelisi vielä sitä maalintekijää kokoonpanoon, kun viime peli oli niin lupaava.
 

Micol

Jäsen
Vielä Ema Markon paikalle ja Marko pelaamaan vain AV ja varauksella pelin lopun johdot
Mikä juttu tää nyt oli? Anttila on kiistatta liigan paras / parhaita pelaajia juurikin 4. ketjun roolissa ja hänet pitäisi sitten pudottaa yhtäkkiä 13. hyökkääjäksi. Vaikea uskoa, että kovinkaan moni on kanssasi samoilla linjoilla.

Jos Ema vielä tällä kaudella pelaa, niin haastakoot vaikka Junttilaa hänen pelipaikastaan. Tulisi ainakin jotain painetta hänelle suoritua paremmin ja ansaita aidosti paikkansa kokoonpanosta.
 

Apis17

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Mikä juttu tää nyt oli? Anttila on kiistatta liigan paras / parhaita pelaajia juurikin 4. ketjun roolissa ja hänet pitäisi sitten pudottaa yhtäkkiä 13. hyökkääjäksi. Vaikea uskoa, että kovinkaan moni on kanssasi samoilla linjoilla.

Jos Ema vielä tällä kaudella pelaa, niin haastakoot vaikka Junttilaa hänen pelipaikastaan. Tulisi ainakin jotain painetta hänelle suoritua paremmin ja ansaita aidosti paikkansa kokoonpanosta.
Sellane juttu, että sitten meillä olisi neljä ykköskenttää ja silti ei tule tulosta! (Tänää paukkui kivasti, mut paljonko oikeasti sellasia maaleja jota menisi joka pelissä...)

Mikäli tässä Markoon mennään, niin kyllä hän on parhaita, tällä kaudella ei ole kuitenkaan päässyt lähellekään sitä parastaan tai parhaan titteliä. Todella paljon on Markolla vielä petrattavaa, mutta uskon ja toivon parhaan tulevan pudotuspeleissä.
 

Micol

Jäsen
Sellane juttu, että sitten meillä olisi neljä ykköskenttää ja silti ei tule tulosta! (Tänää paukkui kivasti, mut paljonko oikeasti sellasia maaleja jota menisi joka pelissä...)

Mikäli tässä Markoon mennään, niin kyllä hän on parhaita, tällä kaudella ei ole kuitenkaan päässyt lähellekään sitä parastaan tai parhaan titteliä. Todella paljon on Markolla vielä petrattavaa, mutta uskon ja toivon parhaan tulevan pudotuspeleissä.
Nyt ei kyllä aukea tämä(kään) ajatus ja teksti lainkaan. Ema laitettaisiin Markon tilalle ja siitä tulisi sitten tasoltaan sen jälkeen "ykköskenttä"? Ja silti ei tulisi kuitenkaan tulosta? No ei varmaan tulisi, jos Emanuelsson laitetaan yhtään mihinkään ketjuun tekemään 'tulosta'. Ei hän maalintekijänä mikään varma kortti ainakaan ole ja se on saatu nähdä selkeästi tällä kaudella (sekä viime keväänä).

Anttilan 9 maalia 41:een peliin 4. ketjun laiturilta on esimerkiksi aika helvetin hyvin - ja lisää tulee edelleen, jos säilyy terveenä. Mikähän hemmetin kriteeristö sinulla on 4. ketjun laiturin pelaajalle, jos Markon tekeminen ei riitä tältä kaudelta ja olisi vieläkin "paljon petrattavaa"? Anttila on ollut Hyryn kanssa koko kauden otannalla kaksi takuuvarminta hyökkääjää omassa roolissaan - ei kahta sanaa. Jos Anttila ei ole mielestäsi "lähelläkään parhaan titteliä", niin sitten voitkin listata tähän ne lukuisat liigapelaajat, jotka ovat häntä parempia juurikin 4. ketjun roolissa. Jään odottamaan nimiä.
 

Frank McKee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, T. Arima
Nyt ei kyllä aukea tämä(kään) ajatus ja teksti lainkaan. Ema laitettaisiin Markon tilalle ja siitä tulisi sitten tasoltaan sen jälkeen "ykköskenttä"? Ja silti ei tulisi kuitenkaan tulosta? No ei varmaan tulisi, jos Emanuelsson laitetaan yhtään mihinkään ketjuun tekemään 'tulosta'. Ei hän maalintekijänä mikään varma kortti ainakaan ole ja se on saatu nähdä selkeästi tällä kaudella (sekä viime keväänä).

Anttilan 9 maalia 41:een peliin 4. ketjun laiturilta on esimerkiksi aika helvetin hyvin - ja lisää tulee edelleen, jos säilyy terveenä. Mikähän hemmetin kriteeristö sinulla on 4. ketjun laiturin pelaajalle, jos Markon tekeminen ei riitä tältä kaudelta ja olisi vieläkin "paljon petrattavaa"? Anttila on ollut Hyryn kanssa koko kauden otannalla kaksi takuuvarminta hyökkääjää omassa roolissaan - ei kahta sanaa. Jos Anttila ei ole mielestäsi "lähelläkään parhaan titteliä", niin sitten voitkin listata tähän ne lukuisat liigapelaajat, jotka ovat häntä parempia juurikin 4. ketjun roolissa. Jään odottamaan nimiä.
Ei kyllä aukea mullekkaan. Ihme nillitystä joillakin tietyistä pelaajista ja osittain niistä jotka ei edes Kärpissä pelaa. Jos antaa negaa niin sen pitää myös löytyä pelikentältä.
Mun silmissä ei parempaa 4. kentän pelaajaa ja alivoimaspesialistia ole kuin Anttila.
Mutta jokainen tyylillään ja tavallaan.
 

Snopek

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Arttu Hyry
Vielä Ema Markon paikalle ja Marko pelaamaan vain AV ja varauksella pelin lopun johdot
Ainiin Emanuelssonkin pelaa vielä meillä. Kertoo paljon ulkomaalaisvahvistuksesta, että ei ole paljon tullut haikailtua miehen perään, kun on ollut poissa kokoonpanosta. Menee omassa kategoriassa samaan kastiin Heikkalan kanssa. Tsemppaa ja jalat tikkaa niin pirusti, mutta minkäänlaista tulosta ei kyllä saa aikaan. Jos loppukaudeksi on joku oikea "sniper" saatavilla, niin otan hänet vastaan joka kerta ennen Emanuelssonia.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös