Kärppien harjoitusottelut

  • 402 675
  • 2 585

Sturba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Myllykosken imuri, Kärpät, Carolina Hurricanes

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Aikamoinen "laatulista" on kasassa, mutta unohdit vielä Ronkaisen tuosta välistä.
Totta, Ronkainen unohtui, höh! Kaikkia heitä yhdistää tosiaan se, että heidän virheitään katsellaan suurennuslasin läpi ja onnistumiset jäävät näkemättä tai ainakin ne kuitataan vahingoksi. Kauden edetessä käynnissä on irvailukilpailu siitä, kuka keksii makeimman letkautuksen. Tämä on sitä vittuilemalla välittämistä. Kyllä sinä sylkykupin määritelmän tiedät. Näin se menee ja kuuluu ilmeisesti asiaan.
 
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Tjaahah, eka harkkamatsi. Paljon oli monenmoista.

Ykkösketju oli kyllä todella surkea. Junttilan onneton surffailu ei lupaa hyvää, samoin Kemppaisen otteet eivät

häikäise ja Antonen oli täysin näkymätön. Toivottavasti tämä menee uusiksi. Kemppaisesta ei saada parasta

irti tällä konseptilla, Late haloo... Kakkosketjun ulkomaalaiset ihan okei ja Ville Koivunen tulee olemaan

hurjassa iskussa tulevalla kaudella, täysi päällikkö ! Ihailtavaa on myös kolmosketjun Turunen edelleen

vakuuttavalla esityksellään ja siinä rinnalla Carl Jakobsson on parantanut huikeasti viime vuodesta. Kunhan

saavat Tiivolan samaan rytmiin, niin hyvä tulee. Anttilan johtama nelonen ei petä, Hyry tulee olemaan kova.

Pakistossa Tommi Kivistö on hapuileva, heikoin lenkki, mutta Miika Koivisto ja Martin Jandus uusista ovat

pelimiehet paikallaan. Victor Berglund oli täysin kesäterassivireessä ja varmasti tulee parantamaan. Parempaa

tämä lupaa kuin viime vuonna mutta hämmästyttää tuo Kemppaisen vitja, ei hyvä. Tämä oli ensimmäinen ja

sekava harjoituspeli, mutta kyllä se osviittaa antaa. Mitä Jugurtteihin tulee, niin on aika surkea jengi,

veikkasinkinliigan häntäpäähän jo ennakkoon, saas nähdä jaksaako se Ollisetä Mikkelissä koko kauden...
 
Viimeksi muokattu:

1971

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kauden eka harkkapeli. Joukkue treenannut vähän toista viikkoa ja vastassa todella väsynyt Jukurit, jolla toinen peli kahteen päivään ja seitsemät treenit tällä viikolla siihen päälle. En nyt lähtis mitään isompia johtopäätöksiä tekemään oikeastaan mistään.

Mun mielestä parasta tässä pelissä oli se, että suunta oli koko ajan vastustajan hyökkäyspäähän päin. Ei paljon peruuteltu, vaan peli käännettiin heti pois omista kun saatiin kiekko. Tää pelitapa on ihan eri planeetalta, kuin viime kaudella.

Toinen asia mistä tykkäsin, oli, että kiekkoa toimitettiin maalille koko ajan. Nelosketjun Hermosellakin ainakin viisi laukausta kahteen erään. Joo ei osunut ei, mutta jossain vaiheessa osuu, kun tarpeeksi hosuu. Taas vs viime kausi, jolloin kiekkoa ja vastuuta siirrettiin, kunnes tilanne sössittiin ohi.

Arvioidaan pelaajien peliotteita sitten, kun on pelattu vaikka kymmenen kierrosta runkosarjaa. Nähdään oikeasti, että mikä se taso on ja miten pelaaja on omaksunut Late vol 2 pelikirjan opit.
 

IcePhoenix

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs, Kärpät, Kiekko-Espoo
vastassa todella väsynyt Jukurit, jolla toinen peli kahteen päivään
Jukurit toki pelas eilen aivan juniorimiehistöllä SaiPaa vastaan, lähes koko rosteri vaihtui tähän peliin, eli ihan väsymyksen piikkiin tämän päivän tappio tuskin menee
 
Viimeksi muokattu:

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Jukurit toki pelas eilen aivan juniorimiehistöllä SaiPaa vastaan, lähes koko rosteri vaihtui tähän peliin, eli ihan väsymyksen piikkiin tämän päivän tappio tuskin menee
Jep. On myös hyvä muistaa, että tämä peli päätti Kärppien leiriviikon. Itse olen oppinut, että leiriviikoilla vedetään ihan pirun kovaa. En siis usko, että Kärpätkään on tuoreilla jaloilla ollut liikkeellä. Aivan normaalit lähtökohdat harjoituspeliin.
 

HokiJone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Luleå HF
Jukurit toki pelas eilen aivan juniorimiehistöllä SaiPaa vastaan, lähes koko rosteri vaihtui tähän peliin, eli ihan väsymyksen piikkiin tämän päivän tappio tuskin menee
Jotain OJ höpisi ennen peliä, että saattaa näkyä tänään rankka viikko.

Eiköhän toki Kärpätkin ole reenannut kovaa Vuokatin leirillä, eli en usko että tuossa kummallakaan sen suurempaa lepoetua on ollut. Aika telineisiin jäi kyllä Jukurit viimeisessä erässä.
 

1971

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Jukurit toki pelas eilen aivan juniorimiehistöllä SaiPaa vastaan, lähes koko rosteri vaihtui tähän peliin, eli ihan väsymyksen piikkiin tämän päivän tappio tuskin menee
Yksitoista pelaajaa pelas eilenkin, mutta totta on se, että paljon tuoreita jalkoja mikkeliläisillä oli kaukalossa.

Molemmat joukkueet on treenanneet tämän viikon kovaa, joten kyllä siellä jalka painoi varmaan puolin jos toisinkin.

Samapa se sille, pelitapa oli suoraviivainen ja kääntyi vastustajan päätyyn nopeasti. Olen tyytyväinen näkemääni.
 

Arthur Morgan

Jäsen
Suosikkijoukkue
AC Oulu, Kärpät, Huuhkajat
Ai mitäs? Käykö ne Latenkin parjaamat bussijalat ja rankat viikot tekosyiksi miksi vastustaja ei pärjännyt, mutta ei toisinpäin? /s

Ihan hyvä ensiesitys tältä jengiltä, positiivisina nousivat esiin Westerholm, Turunen, Jakobsson, Koivunen ja Bunnaman. Jandus oli myös ihan pirteä näky. Kepun ketjulta aika paskaa tekemistä ihan suoraan sanottuna, Jullella ei riittänyt liike viime kaudella ja nyt oli vielä raskaammalla jalalla liikkeellä. Antonen oli täysin näkymätön. Kepulta ei tuollaisessa ketjussa kannata pisteitä odottaa, on ns. luovien laitureiden kanssa parhaimmillaan kun hoitaa pyyteettömästi työnsä alas ja pärjää tuloksenteossakin, mutta ei missään tapauksessa ole se ketjun maestro.

Oikeasti miinukselle menikin sitten vaan Kivistö, taisi käydä lukemassa jatkoaikaa kolmannen erän aikana ja halusi osoittaa ettei ole pelkkä laiska ja haluton palkkasoturi? Harmi että jätti sen oman miehensä aivan vapaaksi kun rynni kiekkoon niinkuin nuori varsa, sama mies tarjoilikin sitten hetkeä myöhemmin tyhjää maalia kaverilleen. Saa mennä minun papereissa useamman kauden taaksepäin, että löytyy yhtä massiivinen floppihankinta.

Mainitaan nyt vielä erikseen se, että Westerholm vaikutti helvetin hyvälle. Tuli se nuori Kärpät nollannut Westerholm tänään mieleen.
 

totonboset

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät & Canes
Hyviä mietteitä löytyy tästä ketjusta ja varmasti osittain täytyy toistaa samoja juttuja, mutta kokeillaan.

Ykköskentällinen oli kuten todettua varmaan se Kärppien näkymättömin koostumus tänään. Kyllä sieltä jäi kuitenkin muutama hyvä vaihto ja suoritus mieleen. Kemppaisen maali ei ollut kaukana ja Junttilakin pääsi pari kertaa tontille. Antonen oli muun kentän tapaan näkymätön, mutta ei pistänyt kuitenkaan negatiivisesti silmään.

Bunnyn kentällinen oli odotetun mielenkiintoinen ja Koivunen tuntui sopivan Connorin kanssa yhteen erityisen hyvin. Siinä missä Koivunen tykkää pitää kiekkoa ja etsiä väylää kentältä, niin Bunny tykkäsi vääntä kiekot itselleen ja toi kenttään röyhkeyttä, suoraviivaisuutta ja fiksusti ajoitettuja ratkaisuja. Kyky ja halu viimeistellä maaleja on plussaa. Mingoia tuo kentälliseen lisää maalintekovoimaa ja tekee myös fiksuja ratkaisuja kentällä. Kärppien illan paras koostumus.

Turunen ja Tiivola tuntuivat löytävän taas ihan hyvin yhteistä säveltä, ja Jakobsson pelasi kenties parhaan pelinsä Kärpissä. Tuntui olevan hyvin pelin sisässä ja ajautuvan aina oikealle paikalle oikeaan aikaan. Tiivola aloitti hyvin ja pelasi luotettavaa peliä, mitä häneltä odotetaan. Turunen teki sitä samaa mitä viime vuonnakin, Kärppien taiteileva työmies..

Nelosesta saatiin sitä samaa kuin aina ennenkin. Hyry pelasi omaa peliään ja Anttila omaa peliään vaikka ei ehkä ihan paras ilta ollut kummaltakaan. Hermoselta ihan kiva esitys ja on ottanut askeleen eteenpäin kesällä. Oli ehkä pelissä paremmin sisällä ja fyysinen olemus oli terävämpi kentällä.

Pakeista positiivisimman suorituksen teki mielestäni Jandus. Terävää luistelua ja antoi varmoja, nopeita syöttöjä. Nousi hyökkäyksen tueksi rohkeasti ja peliälyäkin tuntui löytyvän. Kokeili muutaman kerran lämäriä suoraan syötöstä mikä lämmitti mieltä. Ei näitä ihan kauheasti nähty viimekaudella. Toinen positiivinen menee Koivistolle, joka osoitti olevansa Kärppien alakerran kuningas. Hoiti puolustamisen, maalinedustan, avaamisen, viivapelin ja kaiken muunkin kiitettävällä tasolla.

Kehitettävää näen Berglundin ja Kivistön suorituksissa. Berglundilta nähtiin muutamia hyviä nousuja ja syöttöjä, mutta sitten nähtiin kyllä pari melkoista hassia, joista toisesta vastustaja pääsi yksin maalin eteen ja toisessa kompuroi sinisellä päästäen vastustajan lähes yksin läpi. Annetaan miehelle aikaa näyttää, mutta hänen palkallaan parantaa pitää. Kivistöltä nähtiin taas vähän sitä samaa epävarmuutta kuin viimekaudella. Ihmetellä täytyy, että mihin katosi se harjoituskauden lämäreitä verkkoon pommittanut mies. Virheitä saa tapahtua, mutta vastapainoksi odotetaan sitten sitä uhrautumista oman joukkueen eteen ja painia kulmissa ja maalilla. Muut pakit meni omaan silmään aika näkymättöminä eli voidaan sanoa hyväksi illaksi heille.

Westerholm pelasi erittäin hyvän pelin ja olisi ansainnut nollat. Pelasti monta kertaa Kärpät takaiskuilta ja vaikutti olevan itsevarma ja rauhallinen.

Pelitavassa miellytti se, että kiekko pyrittiin pelaamaan eteenpäin ennenkuin Jukurit ehti asettua keskialueella peittämään syöttölinjoja. Tästä syystä punaviivan ylittäminen näytti helpolta ja Jukureilla etäisyydet viisikon sisällä venyivät usein niin, että takakarvaajat eivät ehtineet tulla antamaan apuja 3-2 hyökkäyksissä. Pakit saivat nousta selkeästi tukemaan hyökkääjiä ja laidoilla nähtiin pelipaikatonta peliä, missä pakki ja hyökkääjä saivat vaihtaa paikkoja keskenään. Tämä avasi hyvin tilaa hyökkäysalueen keskelle, mistä saatiinkin monta hyvää maalitilannetta aikaan.

Erikoistilanteiden suhteen täytyy toivoa, että tässä ei ollut vielä kaikki mitä työkalupakista löytyy. Ensimmäisen harjoituspelin jälkeen ei kannata alkaa panikoimaan, mutta kyllä valmennuksella on edessään ISO työmaa ettei viimekaudella nähty farssi toistu. Nyt pitää pystyä uudistumaan ja löytää tavat hyödyntää uusien pelaajien maalintekovoimaa. Berglundin sijaan viivapelotetta taitaa olla parempi etsiä Jandusin ja Koiviston suunnalta, joilta nähtiin muutama hyvä veto. Berglund voi sitten toimia enemmän kiekollisessa roolissa.


Tästä on nyt hyvä jatkaa kun onnistumisia tuli laajalla rintamalla ja kokoonpanon ulkopuolellakin on kohtalaisen kovia ukkoja odottamassa vuoroaan. Nyt meillä on lisäksi aika selkeitä tutkapareja joiden pohjalta on hyvä alkaa muodostamaan parhaita mahdollisia kentällisiä:
Koivunen-Bunnaman
Turunen-Tiivola
Anttila-Hyry
 

OsmoK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Manchester United
Saa mennä minun papereissa useamman kauden taaksepäin, että löytyy yhtä massiivinen floppihankinta.
Harri Aho ja suora kolmen vuoden sopimus. Ihmeteltiin, että miten tuollainen naaraus onnistui. No se selvisi pian, miksi Kivistö halusi suoran kolmen vuoden sopparin. Taso on laskenut roimasti, mutta palkka vastaa varmaan huippuvuosien tasoa.
 

Arthur Morgan

Jäsen
Suosikkijoukkue
AC Oulu, Kärpät, Huuhkajat
Casey Wellman.
Kivistön kohdalla toisaalta käytiin ihan Helsingistä asti kertomassa miten kovan ja hienon soturin oltiin saatu ja vielä 3v-lapulla! Wellmania epäiltiin alusta alkaen. Ottaisin melkeinpä Wellmanin tuonne kokoonpanoon entä Kivistön. Toinen ei kyllä saa hirveästi mitään aikaan, mutta eipä tarvi pelätä vastustajan maalia joka kerta kun on kentällä.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Kivistön kohdalla toisaalta käytiin ihan Helsingistä asti kertomassa miten kovan ja hienon soturin oltiin saatu ja vielä 3v-lapulla! Wellmania epäiltiin alusta alkaen. Ottaisin melkeinpä Wellmanin tuonne kokoonpanoon entä Kivistön. Toinen ei kyllä saa hirveästi mitään aikaan, mutta eipä tarvi pelätä vastustajan maalia joka kerta kun on kentällä.
Nojoo kieltämättä totta. Caseyssa oli floppivaara, Kivistön piti olla luotettava oman pään soturi.
 

Sturba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Myllykosken imuri, Kärpät, Carolina Hurricanes
Hermoselta ihan kiva esitys ja on ottanut askeleen eteenpäin kesällä. Oli ehkä pelissä paremmin sisällä ja fyysinen olemus oli terävämpi kentällä.
Ehkä Hermonen on joo jonkun askeleen ottanut eteenpäin kesällä, mutta kyllä mielestäni Hermonen ihan yhtä hyvältä näytti viime kaudella. Toki tämä uudistettu pelitapa sopii aivan varmasti hänelle paremmin. Hermonenhan on Kärppien parhaimpia luistelijoita, ja kiekolliset taidotkin ovat itseasiassa ihan hyvät.

Ihan täysiverinen Liigapelaaja, mutta Kärpissä ei nyt homma vain lähde lentoon. Jos olisi marinoitunut pari vuotta jossain HPK:ssa tai SaiPassa, saattaisi olla 30 pisteen kaveri.
 

Overdoze

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Hyvin pysyi uudet kaverit vauhdissa mukana. Hyvinkin tasaiselta vaikuttaa koko joukkue. Pelitapa ei näin äkkiseltään näytä paljoa viime kaudesta muuttuneen. Hyvin pyöritetään hyökkäyspäässä, hallitaan kiekolla ja tänään onnistuttiin viimeistelyssäkin. Mutta, aivan puskista saattaa vastustaja saada ihan avoimen tekopaikan.

Oman pään puolustuspeli tulee olemaan siis haaste tälläkin kaudella. Peruutellaan omalta siniseltä, ei saada blokattua kiekkoja, päästetään vetopaikkoihin ilmaiseksi. Seisoskellaan. Hukataan miehiä. Muistelen, että juuri puolustuspeliä ja kääntöjä olisi jääharjoituksissa käyty jo läpi. Westerholm oli kuitenkin mies paikallaan tänään. Edelleen on levottomuutta liikkeessä, mutta torjui tuurilla ja taidolla.

Hyvä revanssi runkosarjan katastrofaaliselle päätöspelille.
 

Stouts77

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kauden eka harkkapeli. Joukkue treenannut vähän toista viikkoa ja vastassa todella väsynyt Jukurit, jolla toinen peli kahteen päivään ja seitsemät treenit tällä viikolla siihen päälle...
No niin... Löytyihän syy Kärppien ilmeisen huonolle pelille.

Vastustaja kahdessa viikossa Jo niin sippi ettei pysynyt
Kärppien kyydissä...

Selvä..

Negatiivisuus valtaa mielen näköjään
 

1971

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
No niin... Löytyihän syy Kärppien ilmeisen huonolle pelille.

Vastustaja kahdessa viikossa Jo niin sippi ettei pysynyt
Kärppien kyydissä...

Selvä..

Negatiivisuus valtaa mielen näköjään
Mitähän vittua sää säädät? En ole sanallakaan ilmaissut, että Kärppien peli olisi näyttänyt huonolta. Nyt on niin äärimmilleen vedetty mielensäpahoittajatulkinta kuin ikinä voi olla. Taisi olla itsearviointia tuo viimeinen lause: negatiivisuus on vallannut mielesi.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös