Kärpät - SaiPa 16.10.2003

  • 5 316
  • 62

jarzani

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Hieman ihmettelen tuota Kalle Kermanin peluuttamista ykkösvitjassa. Ei ole mies päässyt vielä tällä kaudella parhaampaan vireeseensä. Loukkaantumisia toki on, mutta mieluusti olisin nähnyt vaikka P Nokelaisen tuolla paikalla.

Vaikeaa tulee SaiPalla olemaan tänä iltana. Toivottavasti Kuokka on vireessä, ettei taululla ole taas 2-0 ensimmäisen kolmen minuutin jälkeen. Positiivisella asenteella kuitenkin lähdetään Taurun Eeron selostuksia kuuntelemaan. Kovan taistelun päätteeksi ja Kuokkasen huippupelin jälkeen tulos on 2-3.
 

#15

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Näkisin itsekkin Kermanin mielummin samassa vitjassa Uusikartanon & Kaartisen kanssa. Juuri tämä ketju tarvitsee Kermanin kaltaista suoraviivaista miestä joka pystyy maalintekoon.

Kaikki olemme varmastikin yhtämieltä Nokelaisen lahjoista, joten tuntuisi hyvältä idealta peluuttaa/antaa toinen mahdollisuus ykkösvitjassa. No mene ja tiedä. Toisaalta homma kulki Tampereella suht mallikkaasti (voitto tuli).

Jokohan Eetu maalaa tänään? Olen seurannut nuoren herran otteita pääkaupunkiseudun vieraspeleissä ja vaikuttaa todella lupaavalta kaverilta. Kunhan "ketsuppipullo" aukeaa.
 

Pioneer

Jäsen
Viestin lähetti #15
Näkisin itsekkin Kermanin mielummin samassa vitjassa Uusikartanon & Kaartisen kanssa. Juuri tämä ketju tarvitsee Kermanin kaltaista suoraviivaista miestä joka pystyy maalintekoon.

Kerman-Uusikartano-Kaartinen -vitja pelasi kyllä hyvin yhdessä, varsinkin kotiotteluissa. Kuitenkin juuri Kerman tuosta kolmikosta on ollut eniten yössä. Tiedetään Kermanilla olevan rahkeita huomattavasti parempaan menoon ja epäilisin hänen ykkösketjuun istuttamisen takana olevan juuri tuon viimekautisen vireen metsästämisen. Sachl ja Immonen pystyvät nykykunnossaan vetämään toisen laiturin mukanaan pistetehtailuun ja onnistumiset ruokkivat onnistumisia. Toivotaan että Kalle onnistuu jo tänään.
 
Suosikkijoukkue
Susanna Pöykiö
Terve taas pitkästä aikaa, kaikille..

Ensimmäinen erä kuulosti kovin ponnettomalta? Miten se paikallaolleiden mielestä meni, itse kun ei työnteolta kunnolla tuota nettilähetystä ehdi kuuntelemaan.

...eikä minua varmasti v-tuta se, että oli ilmaiset liput matsiin, mutta töissä pitää olla...
 

sputnik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Saipa
Taitaapi olla melkoista nyhjäystä?

Tosin olisin tyytyväinen vaikka 0-0 tasuriin, mutta epäilenpä että tästä pelistä tulee uusinta taannoisesta Lukko - Saipa pelistä, Saipahan meni silloin 3 erässä ensin 1 - 0 johtoon mutta Lukko painoi päälle kuin yleinen syyttäjä ja vei pelin 3 - 1, tosin jamon pienoisella avustuksella.
Mutta jospa se ketsuppi pullo avautuisi ja tulis toinen vierasvoitto putkeen!
 

theref

Jäsen
0-0 kahden erän jälkeen SaiPan vierasottelussa ei kuulosta yhtään paskemmalta.

20 minuuttia on tosin vielä jäljellä ja siinä ajassa voi tapahtua vaikka mitä!

Pystyn kyllä kuvittelemaan, kuinka ottelun jälkeen paikallaolleet kertovat kuinka SaiPa kahvasi, roikkui ja raastoi, mutta ketä kiinnostaa?

Lopputulos ratkaisee ja jos tulosta tulee vieraissa sillä legendaarisella etelä-karjalaisella kusipääkiekolla niin kiitos vaan, kelpaa kyllä!

Jääkiekko ei ole arvostelulaji, tyylipisteitä ei jaeta, maalit ratkaisevat.

Tuskaiset 20 minuuttia edessä. Jotenkin ei oikein jaksa uskoa SaiPan mahdollisuuksiin, mutta toivotaan parasta!
 

rico

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Helvetin helvetti.

Juuri kun aloitin kuuntelemaan peliä radiosta, niin Kärpät iskee. Tuoko meikäläinen jotenkin huonoa onnea vai?

Viuhkola taisi laittaa vielä sellaisen joka olisi ollut otettavissakin.

Voi vi### että vi##ttaa!
 

Viper

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Viestin lähetti rico
Helvetin helvetti.

Juuri kun aloitin kuuntelemaan peliä radiosta, niin Kärpät iskee. Tuoko meikäläinen jotenkin huonoa onnea vai?

Viuhkola taisi laittaa vielä sellaisen joka olisi ollut otettavissakin.

Voi vi### että vi##ttaa!

No ite aloin justiinsa kuunnella peliä ja SaiPa otti Kuokkasen pois maalista. Ja Immonenhan se sujautti kiekon maaliin. Hyvä SaiPa! Oli kyllä tiukka peli kaiken kaikkiaan. Ja juuri tällä hetkellä SaiPa sai kakkosen. Kun vaan ei....
 

#15

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Immonen on jumala!

Raksilasta pistekin on erittäin hyvä saavutus, kun kuitenkin tiedetään että Kärpät on sarjan parhaita kotijoukkueita (SaiPan ohella!)

Raporttia pelin kulusta odotellessa...
 

rico

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
:D

Ja sitten kun lopetin pelin kuuntelemisen tuossa 57 minuutin kohdalla niin Immosen perkulehan meni tasoittamaan! Loistava taistelupiste ilmeisesti jälleen Raksilasta. Kymmenen minuuttia kuuntelin, ja tuon ajan aikana näytti pahalta. Tästä on hyvä jatkaa.
 

vallu#24

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Hienoa SaiPa! Tasapelipiste Oulusta lämmittää kummasti, etenkin kun muistaa miten vieraspelit ovat tähän asti menneet. Se kyllä vähän harmittaa että SaiPan ylivoima vaikuttaa edelleenkin numeroiden valossa todella heikolta, ylivoimalla vain omissa soi kerran...Mutta kuten jo sanoin, olen erittäin tyytyväinen pisteeseenkin, tästä on hyvä jatkaa kotipeliin Ässiä vastaan.
 

Tulppu

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Taurun Eeron "puolueettoman keltamustan" jorinan seasta olin erottavinani että SaiPa pelasi ihan mukiinmenevän ottelun. Kärppien AV-maali harmittaa hieman, mutta vielä enemmän kaksi tuhlattua 5-3 ylivoimaa mietityttävät. Mikäköhän mätti? Odotan raportteja paikan päältä.

Piste Oulusta on kova juttu, kiitos SaiPa! Optimistinen haaveeni toteutui.
 

Eddie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät & kaikki karsintasarjat
Joopajoo

Meninpä jääkiekkopeliin ilmasen lipun voimin joten turha kai valittaa mistään. Mutta viihtyvyysarvo oli samaa luokkaa kuin veikkausliigassa. Missä maalit prkl!!? Yksinkertaisesti aivan hirveää katosottavaa oli koko peli. Saipa sai mitä halus, kukaan muu hallissa ollu varmaan sitten saanutkaan mitään. Ei jaksa ees sen kummempaa raporttia.. nrot kertoo kaiken olennaisen jälleen kerran tylsääkin tylsemmästä illasta raksilassa. Joku ahkera vois laskea keskiarvot raksilassa tehdyistä maaleista per/peli... ei tuu isoa lukua siitä.. kiekottoman pelaajan estäminen on aivan hirveää. juu täältä tähän.

edit. alkukauden perusteella sm-liigan pitäisi oikeasti tehdä jo jotain tuolle estämiselle(kiekoton) ja kahvaamiselle. Saavat joukkueet muuten pelata kohta puolityhjille saleille, jos edes puolityhjille...
 
Viimeksi muokattu:

Pioneer

Jäsen
Kiitos SaiPa! Fiilikset näin näköradion välityksellä ottelusta nauttineena on huipussaan, sillä tämä piste tuli jälleen sillä SaiPan parhaimmalla avulla - hurjalla taistelulla. Kuokkanen näytti olevansa muutakin kuin pelkkä penkin päässä istuja, sekä kultakuuppa oma kasvatti Ville Immonen ratkaisi hienosti tasurin SaiPan pelatessa ilman maalivahtia.

Risuja tulee tuosta ylivoimasta. Se täytyy saada kuntoon. Tänään viidestä ylivoimasta huolimatta nolla maalia. Vierasotteluiden ylivoimaprosenttia en kehtaa edes sanoa. Terävyyttä jätkät! Pisteiden hankkiminen helpottuu huomattavasti, jos ylivoima toimii. Alivoima sensijaan on onneksi jo huomattavasti paremmassa kuosissa.

Muistetaanpa vielä se, että SaiPalta oli edelleen sivussa kolme vahvaa runkopelaajaa. Heidän tonttejaan täyttivät SaiPan omat kasvatit, jotka edellisotteluiden tapaan onnistuivat mitä ilmeisimmin taas hyvin. SaiPan tiedettiin pärjäävän tällä kaudella, jos nuoret lyövät porukalla itsensä läpi. Nyt tuo läpilyönti todellakin orastaa monen pelaajan kohdalla. Ilomielin suon tämän kehityksen jatkuvan, se lupaa nimittäin pitkää kevättä.

Suurkiitokset vaan koko jengille. Nämä taistelupisteet vaikeimmista vierasotteluista ovat todella hienoja lisukkeita pitkässä sarjassa. Eiköhän tästä matsista jäänyt koko porukalle sellainen rähinä päälle, että myöskin kovakuntoinen Porin Ässät joutuvat lauantaina ihmettelemään, että miten ihmeessä ne keltamustat vilistävät silmissä noin kovaa.

Kiitos, kiitos, kiitos. Erinomaista!
 

JPL

Jäsen
Hirveätä mailasotaa koko ottelu. Tasaisesti molemmin puolin kuitenkin. Erittäin surkeaa katsottavaa kokonaisuudessaan. Heikkilä pisti viimeisessä erässä semmoisen ketjuloton pystyyn ettei pahemmasta väliä. Toivottavasti tietää mitä tekee.

Tuomari Rantala oli 2 erää hyvä ja viimeisessä sitten mitä sattuu. Ei kuitenkaan ratkaissut peliä, muutamasta hyvästä yritylksestä huolimatta.
 

#99#

Jäsen
Voi herranjestas että oli tylsä peli. Hirveää roiskimista ja roikkukiekkojen nostelua koko peli. Maalipaikat molemmilta aika vähissä ja Kärppien ylivoima surkeaa. Saipan paras Kuokkanen muut keltasta massaa. Viuhkola pelas jäätävällä itseluottamuksella koko pelin ja oli Kärppien paras. Valmentajavelho Heikkilä aloitti taas ketjuloton ja vain luoja tietää mitkä ketjut on ensi pelissä. Paskan illan kruunas hirveältä maistuva lihapiirakka. Hyi helvetti.
 

Polliisi

Jäsen
Suosikkijoukkue
#28
Voi jesse mitä paskaa. Tai siis ainakin meiltä. SaiPalta helvetin tylsää roikutaan-perässä-kun-ei-taidot-riitä-peliä, kohtuullinen vieraspeli siis teiltä. Olisitte ansainneet jopa voiton, niin huonoja me oltiin tänään.

Se Kokon ylärimaan osunut laukaus olisi voinut mennä sisään. Jotakin positiivista olisi voinut tapahtua Kärpille. Vaikka Jason "13. hyökkääjä" Downille olisi voitu antaa potkut. Mitä helvetin järkeä on pitää kallista ja divaritasoista jenkkiä (kanukkia) joukkueessa? Ei mitään.
Tosin Dawe oli tänään kyllä yksi Kärppien parhaita.

Onneksi joukkueen MVP pelasti meille (taas) pisteen. Kiitoksia, Piku.

Olipa mukava nähdä taas Pasia. Siis ihan livenä. Sehän sai pelata jopa ylivoimalla ja alivoimalla.

Aleksi Rantala oli tuota...no joo. Linjaa ei ollut ja kaksi tosi outoa jäähyä. Molemmat SaiPalle. Uusikartanon 'koukku' ja se joukkuerangaistus, kun penkiltä auottiin jotakin, liittyi varmasti Kärppien jumalattomaan kahvaukseen. Ihan keskitason liigatuomari näytti olevan.

Jotain tarttis tehä. Mää en tiiä mitä.
 

valijumi

Jäsen
Niin tuomarista.. Puhalteli välillä aika helposti tai toisaalta jätti puhaltamatta aivan selviä tapauksia.
33. min ja risat
Pelin mennessä jo toiseen suuntaan katsoi Rantala vielä taka-alalla ja näki kuinka kärppäpuolustajan maila pyyhki saipalaisen naamanpuhtaaksi niin ett kypärä vaan heilahti, Ei jäähyä.
Samassa tai seuraavassa vaihdossa Jokinen luistelee 2 Saipa-pelaajan välistä ja horjahtaa; kaatuu suorinvartaloin sivulle, toisen saipa-pelaajan mailan ollessa jalkojen lähellä -> rangaistus koukkaamisesta.

Jossain välissä Kärpät vyöryttää Kuokkasen nenän eteen ja Smyth kaivaa kiekon seisten maalin sivulla niin tuomari puhaltaa pilliin. Huomattuaan munauksensa tuomari näyttää kärppäpelaajan olleen maalivahdin alueella ja osoittaa aloituksen keskialueelle. (loistava kutsu)

Mitä tulee Saipan tasoitukseen, tilannetta edelsi tilanne missä Piku oli vasemmassa kulmassa Kärppämaalista katsottuna kiekollisena. Saipa pelaaja taklaa todella rumasti kyynärpäällä Viuhkolaa niin että kypäräkin jää jäälle. Tuomari oli sijoittuneena oikeaan kulmaan niin että pelaaja ruuhka ja maali ilmeisesti estivät tilanteen seuraamisen. Tilanteesta Saipa pelaaja sai kiekon kyynärpäätaklauksen jälkeen, syöttää sen maalille ja vôila, maali valmis.

No siinä tuli taas vinguttua vääryyttä. Harmittaa vaan kun pitää peli tehdä aina noin hankalaksi.

Kummakaan ole jos tulee turpaan kun Kake esim TPS pelin ensimmäisellä erätauolla tilanteessa 1-2 totesi haastattelussa että 'Maalin ero riittää, nyt pitää vaan alkaa rauhoittelemaan omaa peliä. On turha alkaa hakemaan 3tta tai 4ttä maalia kun yhdenkin maalin ero riittää' Kiessus!
 
Viimeksi muokattu:

GT

Jäsen
Suosikkijoukkue
ACO
Muutamia huomioita.

-Lehdistötilaisuuden ainoa anti oli se, kun SaiPan kopista kuuluu rämäkkä huuto: "Kyllä tuo Rantala on saatanan hyvä jätkä". Mitä tämä tarkoittaa?

-Kärppien 13. hyökkääjä tienaa yksinään enemmän kuin SaiPan 3. ja 4. kenttä.

-Skriko sanoi, että ainoa tavoite oli lähteä rikkomaan Kärppien peliä. Onnistui.

-Kärpät oli perseestä. Onneksi myös valmentaja huomasi tämän. Nyt pitäis enää tehdä asialle jotain.

-Ketjulotto oli sitä luokkaa, että olis tarvittu Aulis Gerlander viralliseksi valvojaksi, jotta kaikki olisi mennyt täydellisesti.

-SaiPan yv oli sysipaska.

-Rantala voi mennä suosiolla puhaltamaan EtPon pelejä. Tarkalleen niin huono, kun etukäteistiedot kertoi. KÄSITTÄMÄTÖN PELLE, molemmin puolin.
 

Petr T.

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks | Kärpät | SoJy
Viestin lähetti Kärpät#18
Muutamia huomioita.

-Lehdistötilaisuuden ainoa anti oli se, kun SaiPan kopista kuuluu rämäkkä huuto: "Kyllä tuo Rantala on saatanan hyvä jätkä". Mitä tämä tarkoittaa?

-Kärppien 13. hyökkääjä tienaa yksinään enemmän kuin SaiPan 3. ja 4. kenttä.

-Skriko sanoi, että ainoa tavoite oli lähteä rikkomaan Kärppien peliä. Onnistui.

-Kärpät oli perseestä. Onneksi myös valmentaja huomasi tämän. Nyt pitäis enää tehdä asialle jotain.

-Ketjulotto oli sitä luokkaa, että olis tarvittu Aulis Gerlander viralliseksi valvojaksi, jotta kaikki olisi mennyt täydellisesti.

Taisi tarkoittaa tuo "Rantala on helvetin hyvä jätkä" sitä Nielikäisen taklausta ennen SaiPan tasoitusmaalia. Se oli ehdottomasti jäähyn arvoinen.
Dawesta ei ole Kärpille mitään hyötyä. Stapletonia Anu jo huhuili Kärppiin, EI KIITOS!
Ärsyttävää peliähän SaiPa pelasi, onnistui todellakin taktiikassaan. Ihme että Kake vasta nyt ensimmäistä kertaa todella kritisoi oman joukkueensa suoritusta.
Nyt alkoi todellakin kauan odotettu KETJULOTTO taas pyörimään oikeen vauhdilla! Aivan käsittämättömiä ketjukoostumuksia oli jäällä. Seuraavan pelin ketjuja ei osaa edes kuvitella..:D
 

Eddie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät & kaikki karsintasarjat
-Skriko sanoi, että ainoa tavoite oli lähteä rikkomaan Kärppien peliä. Onnistui

Otteluja edeltävänä iltana voisi olla jo jonkinlainen valmentaja haastattelu, sillä jos vieraat tulevat tällä taktiikalla pelamaan löytyy aina parempaa tekemistä kuin pystypainin katselu raksilassa. Taidan odotella suosiolla blues, hifk, hpk pelejä jatkossa. Pelin rikkominen on nyky liigassa äärettömän helppoa, kun kaikki koiruudet ovat käytössä. Kyllä kyllä Kärpät kahvasi ja rimpuili ihan yhtälailla, kun huomasi että pelin rakentelu ei tule onnistumaan.
 

hermano

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät. Kiekko-Laser.
No mää maksoin lipusta joten saan valittaa. Matsissa kahvattiin ja miekkailtiin paljon. Muuta ei tapahtunutkaan. V*tutti katsella. Toisaalta, kuten sanottu on, Saipa vei pinnan kahden ykköspyssynsä puuttuessa joten kaipa se heiltä onnistumiseksi laskettakoon.

Viuhkolan maalissa kaksi Saipan pelaajaa jäi kulmassa seisoskelemaan ja Piku käveli keskeltänsä maalille ja pisti kiekon verkkoon. Saipan tasoituksessa Korpikari(?) jäi munimaan to-del-la pahasti maalin edessä kiekon kanssa ja letku-Ville kiitti ja sutaisi kiekon nokan alta maaliin.
 

Tepa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Ottelussa pelasi kaksi keskialueen sumputtajaa. Saipa oli vaikeuksissa omassa pelissään Kärppien kovemman materiaalin kanssa mutta rakensi varsinkin ottelun alussa pari vaarallista paikkaa Kärppämaalille. Ottelun alku kuitenkin olli parasta Kärppä peliä ja Kärppien hallintaa, laukauksia tuli, mutta ne olleet hyviltä paikoilta osoittautuivat vain marjoiksi Kuokkaselle. Mitä pidemmälle ottelu meni sitä enemmän puurtamiseksi peli meni. Kärpät hallitsi näennäisesti peliä se painoi kiekon (ei peliä) jatkuvasti Saipa alueelle, josta keskialueen Kärppärivi palutti sen kumurana takaisin alueelle.

Saipasta erottui Immonen-Sachl-Kerman, joka sai siirrettyä paineen ja hyökkäyksiä Kärppäpäähän, jotka oli ajoittain vaarallisia ja meni pieneen kulmaan. YV:ssä Sachl täräytti tolpaankin. Hyvää tukea antoi Petri Kokko puolustuksessa. Pasi Nielikäinen oli erityistarkaailussa ja antoi yhden hyvän syötön, sekä pohjusti hyvin Saipan tasoituksen rumalla päähän kohdistuvalla taklauksella.

Kärppien ylivoimaisesti parhaat oli Viuhkola ja Bäckström. Viuhkola esitti hyviä otteita molemmissa päissä, Bäckström torjui melkein kaiken. Lisäksi Janne Pesonen oli erittäin pirteä, mutta sai vähän peliaikaa pelin rikkonaisuuden takia. Pääsi yrittämään lopussa ylivoimalla ja pelasikin hyvin ja jatkoa seuraa. Jokinen aloitti hyvin, mutta hyyti ja se tärkeä maali jäi tekemättä toisen erän YV:n läpi ajosta.
 

Kullervo

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
En nähnyt enkä kuullut peliä joten en kommentoivat itse tapahtumia. Saipan kannattajana ja huonojen vieraspelien jälkeen olen erittäin tyytyväinen kaikkiin pisteisiin joita vieraissa saadaan. Ilmeisesti joukkue on löytänyt reseptin jolla vieraissakin pärjätään ja se on hyvä. Etelä-Karjalainen kusipääkiekko on palannut. Vieraissa tyylillä ei ole väliä, kunhan kotona pelataan viihdyttävämmin.
 

Lare

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Minulla ei ole tullut vuosikausiin mieleen miettiä hallilla, miksi ihmeessä vaivauduin paikalle. Nyt nähtiin sekin ihme. Enkä tainnut olla yksinään mietteineni, kanssakatsojien "en kyllä uskonut näkeväni tällaista taitokiekkoa"-kommenttien perusteella.

SaiPa toki keskittyi rikkomiseen, mutta Kärpät se oli joka teki pelistä tylsän. Aiemmilla kausilla vastaavat pelit rikkoviakin joukkueita vastaan olivat paljon mielenkiintoisempia, koska itse Kärpät pelasi paremmin ja teki maaleja.

Minua ihmetyttä se, miksi Kärpät antaa vierasjoukkueen määrätä tahdin. Viime kotipeleissä heikompia joukkueita (SaiPa, Lukko, Ässät) vastaan on luisteltu laiskasti ihan heidän ehdoilla, kun taas menevämpiä porukoita vastaan (Ilves, HIFK) meno on ollut paljon räväkämpää. Jos itse vastustaja ei sytytä, on valmentajan tehtävä sytyttää joukkue. Siinä Heikkilä saisi ottaa oppia Tamilta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös