Kärpät pudotuspeleissä 2015

  • 114 808
  • 512

Palstalegenda

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina, Eveliina Määttänen
Sinä voit keskittyä täysin siemauksin haluamiisi seikkoihin. Kasparissa on potentiaalia ratkaista peli kuin peli.
Ei se vaadi mitään keskittymistä, kun huomaa:

a) Kaspar on läski
b) Kaspar puuskuttaa nopeasti
c) Kaspar toisinaan puuskuttaa jopa kun menee jäälle eikä vasta sietä pois tullessa
d) Kaspar harhasyöttelee luokattoman paljon
e) Kaspar oli viime pelissä vilttiketjussa ja nyt pelaa nelossa, pikku vinkkeinä jostakin ehkä.

Ja suurin osa on minun kanssa ihan samaa mieltä. Potentiaalille ihan sama, tulokset ratkaisevat. 15-20 kiloa läskiä Kasparilta pois, niin alkaa se potentiaali ehkä näkyä.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kaspar on päässyt suhteellisen hyvin maalipaikoille ja varsinkin järjestellyt niitä tuossa tuhdissakin kunnossa. Lähtö- ja tilannenopeus on ihan ok liikakiloista huolimatta eikä se pöhötys käsissä tunnu. Jos Mäenalasen pöksyissä olisi pelannut Kaspar kaksi viime peliä, niin sama haukkuminen olisi jatkunut tällä palstalla. Tämä ei poissulje sitä, etteikö vahvistuksen pitäisi lähtökohtaisesti olla parempi kuin oma junnu ja etteikö Kasparilla olisi tarvetta parantaa esityksiään.

Tsekkimentaliteetin tuntien voi tietysti kysyä, tuntuuko paikka nelosketjussa palkinnolta vai rangaistukselta..
 

Erätauko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Eiköhän tämänkin "myytin" voisi jo pikku hiljaa unohtaa että vain JJJ-ketju tehoilee. Pleijareissa Kärpistä on tehoillut 11 otteluun mm:
Pyörälä 7+4=11
Pirnes 4+7=11
Laatikainen 0+10=10
Maxwell 6+2=8
Masuhr 3+2=5
Manninen 2+3=5

Ehkä ilmaisin taas pointtini epätäsmällisesti. Eli olen toki tietoinen noista muiden tehoista, mutta kuten joku jo sanoikin on suuri osa Pyörälän, Pirneksen ja Laatikaisen tehoista tehty ylivoimalla, Donskoin ja Kemppaisen suurella avustuksella. En nyt viitsi katsoa tehotilastoja, mutta sellainen mutufiilis itselläni on ollut että tasakentällisin muut kentät tekevät maaleja aika vähän ja omissakin kuitenkin soi aika säännöllisesti.
Ja usein muiden tekemät maalit (tasakentällisin) tulevat esim. Maxwellin hienosta yksilösuorituksesta eikä sellaista hienoa, organisoidun näköistä hyökkäyspeliä ole tarpeeksi.

Eli vaikka ottaisin sanoja vähän takaisin eivät muut kentät pelaa sillä tasolla, että siitä voisi mitään erityiskehuja antaa Marjamäelle. Itse ainakin olisin odottanut enemmän, mutta toisaalta Jyväskylässäkin on tehty hyvää työtä eikä vastus ole siten helppo.
 
Viimeksi muokattu:

Overdoze

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Näillä koostumuksilla ei jää jossiteltavaa, kävi illalla miten kävi. Suoranta ehkä ainoa kysymysmerkki, miksei pelaa. Mutta saman voisi esittää monen muunkin kohdalla jos Simon olisi tullut tilalle laatikkoon.

Varmasti paras mahdollinen kokoonpano mitä näistä saa raavittua kasaan. Hyvä idea tosiaan Kasparille lyhyempää vaihtoa ja vähemmän minuutteja. Jos hävitään niin en usko, että kukaan alkaa kuitenkaan mussuttamaan että Tarkin olisi pitänyt olla tolppien välissä.

Kyllähän tämä hirvittää ja jännittää, mutta jääkiekkoahan tää vain on.
 

Valdin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Ei se vaadi mitään keskittymistä, kun huomaa:

a) Kaspar on läski
b) Kaspar puuskuttaa nopeasti
c) Kaspar toisinaan puuskuttaa jopa kun menee jäälle eikä vasta sietä pois tullessa
d) Kaspar harhasyöttelee luokattoman paljon
e) Kaspar oli viime pelissä vilttiketjussa ja nyt pelaa nelossa, pikku vinkkeinä jostakin ehkä.

Ja suurin osa on minun kanssa ihan samaa mieltä. Potentiaalille ihan sama, tulokset ratkaisevat. 15-20 kiloa läskiä Kasparilta pois, niin alkaa se potentiaali ehkä näkyä.

Minä olen aina ihmetellyt Jatkoajalle kirjoittavia aktiiveja, jotka ehtivät nähdä pelin aikana jumalattoman paljon asioita ja vieläpä pystyvät kirjoittamaan ne pelien päätyttyä muiden iloksi. Sen täytyy vaatia keskittymistä ja jatkuvaa rekisteröintiä. Esimerkiksi sinulla Käyttäjänimetön on mieletön muisti, loistava muistiinpanotekniikka tai lippu hallien parhaille paikoille. Näet valtavasti pieniä yksityiskohtia, kuten nuo mainitsemasi kohdat B ja C. Erityisen kiinnostavana pidän tuota Kaspar puuskuttaa nopeasti -huomiotasi. Onko näin, että Kaspar nousi viime hetkillä kamppailuun epävirallisesta Kärppäfanien sylkykuppi -tittelistä tämän kauden osalta?
 

Palstalegenda

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina, Eveliina Määttänen
Minä olen aina ihmetellyt Jatkoajalle kirjoittavia aktiiveja, jotka ehtivät nähdä pelin aikana jumalattoman paljon asioita ja vieläpä pystyvät kirjoittamaan ne pelien päätyttyä muiden iloksi.
Se, että pelaaja on lihava ja harhasyöttelee sekä on puolustuspäässä silmien ja tilastojen mukaan joukkueen heikoimpia, ei vaadi mitään jumalattoman paljon asioita, ei ainakaan minulle. Voi olla siinä on sinulle liian monta liikkuvaa tekijää seurattavasi, mutta monelle ei ole.

En kyllä ole nykyään heti pelien jälkeen kovin usein tänne kirjoitellut. Tässä on nyt edellisestä ottelusta lähes kaksi vuorokautta aikaa, mutta ehkä tämä on heti pelin jälkeen.

Meillä on tästä asiasta erimielisyys ja mitä sitten. En ymmärrä. Kaspar ei ole mikään sylkykuppini, hän on vaan tällä hetkellä heikko jääkiekonpelaaja Suomen mestaruutta tavoittelevaan joukkuen kahteen ykköskenttään. Totuus on tärkeintä, ja tuo on totuus. Toivojat, ja muut hännystelijät voivat uskoa mihin tahansa.

Illalla hallille.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kaspar ei ole mikään sylkykuppini, hän on vaan tällä hetkellä heikko jääkiekonpelaaja Suomen mestaruutta tavoittelevaan joukkuen kahteen ykköskenttään. Totuus on tärkeintä, ja tuo on totuus.
Tällä palstalla kuuluu esittää mielipiteitä ja parasta keskustelua syntyy silloin kun niitä on monenlaisia. Aina on kuitenkin vaarallista perustella omaa mielipidettään sillä, että "se on totuus".
 

Erätauko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Marjamäen haastattelussa pisti silmään se, ettei Marjamäki usko peluuttamiskikkailuihin. Tavallaan ymmärrän valmentajan ajatuksen siitä, että jokaisen kentän pitää vaan pärjätä keitä pelaajia tahansa vastaan niin hyvä tulee. Olen kuitenkin sitä mieltä, että Marjamäki tekee virheen mikäli ihan oikeasti toteuttaa tuota ajatusta myös käytännössä. Ehkä hän luulee, että joukkue on vielä parempi kuin se oikeasti onkaan ja siksi peluuttamisjutuille ei ole tarvetta.

Monta kertaa huolellisella peluuttamisella on kuitenkin saavutettu isoja asioita. Osa pelaajista vaan osaa puolustaa ja rikkoa ja ennen kaikkea osa pelaajista osaa kuluttaa vastustajan pelaajia taklaamalla ja pikkusialla paremmin kuin toiset. Kyllähän tuo on toiminut JJJ-ketjun kohdallakin ja on mielestäni sääli jos Marjamäki antaa Jypille avaimet käteen peluuttamisen suhteen. Toivotaan, että tuo olisi ollut vain sanahelinää ja vastustajan hämäämistä ennen tärkeää peliä.
 

Ränse

Jäsen
Kova pettymyshän se olisi pronssipeliin pudota (ja koko "etelä" meille naureskelisi), eteenkin kaikista maailman joukkueista vielä JYP:lle. Selvää kuitenkin on että tämän vuoden joukkue ei ole missään suhteessa niin kova kuin viime vuonna. Kaikilla osa-alueilla hävitään Kemppaisista huolimatta. Eteenkin henkisesti tämä joukkue on ollut viime vuotista heikompi (useampi jatkoaikatappio jne.). Lassen menetys sitten voi olla se viimeinen niitti miksi ei välttämättä kirkkaimmista tänä vuonna taistella.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Lassen menetys sitten voi olla se viimeinen niitti miksi ei välttämättä kirkkaimmista tänä vuonna taistella.
Ennen pleijareita olin sitä mieltä että Kukkosen loukkaantuminen olisi pahinta mitä Kärpille voisi tapahtua ja siltä se kieltämättä nyt näyttää kun Lasse oikeasti loukkaantui. Niin iso puolustuksen liideri ja henkinen johtaja koko jengissä hän on että hänen panostaan tarvittaisiin aivan ehdottomasti eritoten juuri näissä game seveneissä ja muissa ratkaisuhetkissä.

Toki, tuolla jengillä on saumat mennä päätyyn asti ilman Kukkostakin eikä sota tunnetusti yhtä miestä kaipaa mutta sitä yritän sanoa että kenen tahansa muun loukkaantuminen olisi ollut pienempi takaisku.
 

L. Paraske

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Suomi, Arttu Hyry, Hagaby Golf 2
Kyllähän tässä maksetaan hintaa epäonnistuneista hankinnoista ja ei kyllä Latellekaan voi ihan puhtaita papereita antaa. Kärpillä olisi selvä etu pelaajamassansa puolesta, mutta Jyväskylässä on käytetty rahat paremmin. Periaatteessa tämän sarjan ei olisi pitänyt mennä näin tiukaksi, mutta Kärpillä on melkoisesti budjettia sivussa Davisin, Kasparin ja nyt Kukkosenkin myötä. Lisäksi Glennistä, Spangista, Vallinista ja tällä hetkellä Humlistakin saadaan vaisusti vastinetta rahalle, joten ei se lopulta niin suuri ihme olekaan että Jyp haastaa Kärpät tasapäisesti. Kärppien valmennuskin on tosiaan epäonnistunut joissain asioissa, etenkin siinä, että vain JJJ-ketjulta saadaan kunnolla tehoja.

Itse sanoisin jopa niin suoraan, ettei Kärppäorganisaatio ansaitse mestaruutta tänä keväänä. Oikeastaanhan kesä meni hankintojen osalta niin puihin kuin se vaan voi mennä, ja oikeastaan vain pitkäaikaisten runkopelaajien kehitys (puhun lähinnä JJJ-ketjusta) ja pari onnistunutta hankintaa kauden aikana (Laatikainen, Pirnes) on pelastanut kauden siinä määrin, että ollaan päästy edes näin pitkälle. Erityisesti ulkomaalaisvahvistusten lista hakee kyllä vakuuttavuudessaan vertaistaan:

Maxwell
Huml
Masuhr
Kaspar
Davis
Spang
Glenn
Deschamps
(Eminger)

Näistä kriteerin vahvistus täyttävät ainoastaan viime hetkellä hankittu Maxwell, Huml (pleijareissa kyllä huikeat 11, 0+1) ja nipin napin Masuhr. Loput ovat olleet aivan tyhjään kaivoon heitettyä rahaa, ja varsinkin koko SaiPa-kolmikko on ollut suorastaan surkuhupaisa esitys koko kausi huomioonottaen. Toki eihän kaikkia hankintoja voi suoraan todeta huonoksi ratkaisuiksi. Ei kukaan arvannut miten tuskaiseksi Haatajan pelaaminen menee tai kuinka KHL:ssä tai miten mm-kisoissa loistavan Kasparin fyysinen kunto ei riitä henkitoreissaan olevassa sm-liigassa (suomeksi = läski). Toisaalta kai se kuvaa organisaation kovuutta, että näinkin lukuisten katastrofien jälkeen meillä on vielä ihan realistiset mahdollisuudet napata se mestaruus pois kyliltä kuleksimasta.

Ja @Käyttäjänimetön voisi lopettaa sen negailun. Viime keväänä osuit vähän turhan hyvin ennustuksissasi ja kun nyt olet pleijareiden alusta asti huudellut että ei tästä mitään tule, niin samalla on täälläkin hanskat olleet tiskissä. Vai onko tämä jotain käänteispsykologiaa, mitähä?!

edit. Unohdin jo Deschampsin. Onhan noita paskasainauksia sen verran ollutkin tällä kaudella ettei kaikkia edes muista.
 
Viimeksi muokattu:

mailman-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Mä olen edelleen sitä mieltä, että Humlin menoa hidastaa joku loukkaantuminen... Ei se taso kyllä vaan yksinkertaisesti voi tipahtaa runkkiksesta tuolla tapaa.
En vain halua ainakaan uskoa moista :P
 

Palstalegenda

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina, Eveliina Määttänen
Ja @Käyttäjänimetön voisi lopettaa sen negailun.
Ettet vaan ole nyt Picasson taulu, jos peilistä katselet naamavärkkiäsi!? Kun kirjoitit: "Itse sanoisin jopa niin suoraan, ettei Kärppäorganisaatio ansaitse mestaruutta tänä keväänä.". Tuo nyt on pahimman luokan negailua. Itse olen toista mieltä, jopa päinvastaista. Jos tällä kaudella mestaruus tulee Ouluun, niin organisaatio nimenomaan ansaitsee sen, koska noin kovien ongelmien keskeltä nousu mestariksi olisi lähes ainutlaatuista.
 

L. Paraske

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Suomi, Arttu Hyry, Hagaby Golf 2
Ettet vaan ole nyt Picasson taulu, jos peilistä katselet naamavärkkiäsi!? Kun kirjoitit: "Itse sanoisin jopa niin suoraan, ettei Kärppäorganisaatio ansaitse mestaruutta tänä keväänä.". Tuo nyt on pahimman luokan negailua. Itse olen toista mieltä, jopa päinvastaista. Jos tällä kaudella mestaruus tulee Ouluun, niin organisaatio nimenomaan ansaitsee sen, koska noin kovien ongelmien keskeltä nousu mestariksi olisi lähes ainutlaatuista.

No minäpä muotoilisin sen niin, että joukkue sen ansaitsee. Ei johto tai varsinkaan pelaajahankinnoista vastaavat. Oppivat vielä turhan hyvälle kun voivat perseillä sen minkä ehtivät ja silti joukkue hoitaa sen pytyn kotiin.
 

Maaginen 56

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Kajaanin hokki
Upea taistelu,hyvä kärpät! Vaikka kyllä Junttila ensimmäisessä ja Glenn viimeisessä erässä meinasivat rytmihäiriötä aiheuttaa:) jo keskiviikkona jatkuu, nyt nähdään kuka on tehnyt kesätyönsä hyvin.
 

Suonikohju

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Reds, Oulun Kärpät
Finaalissa ollaa. Paljon pitää parantaa omassa päässä. Aivan liikaa töppöilyjä ja merkkausvirheitä. Glenn, ei helvetti mitä töhöilyä ja onnettomia ratkaisuja. Spang pehmein ikinä.......

Karhunen teki miehen työn game seiskassa. Sinne tuskin tarvii enää kuiskia. Päivä lepoa ja dejavu!
 

Overdoze

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Nautitaan tämä ilta vaikkapa parin oluen tai viinilasin merkeissä. Tänään saatiin kyllä sellainen joululahja, että oksat pois. Huomenna mietitään sitten olisiko finaaleissa edes jotain saumaa jos otetaan Kestilää, Kalapudasta, Pälvettä ja Siikaluomaa kehiin. Vähän alkaa tuntua siltä kun tämä "ulkomaalaisheikennyksien" taso on kyllä nyt jo nähty. Ei se tuosta mihinkään enää muutu. En muista eläissäni nähneeni että viltistä nostetut junnut olisivat noin merkittävästi vahvistuksia parempia.

Kepun, Donen ja Jullen peliaikaa pitää vähentää finaalisarjan ensimmäisissä peleissä. Jätkät on ihan puhki. Eivät pysy luistimilla ja kiekot karkailee. Yksi päivä ei riitä toipumiseen.

Toki riemuitaan mitalista eikä oteta mitään pois heiltä jotka tämän saivat aikaan riippakivistä huolimatta. Se pelkästään nostaa näiden kaverien arvoa, koska he laahaavat perässään myös muun joukkueen painolastia.
 

Erätauko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kepun, Donen ja Jullen peliaikaa pitää vähentää finaalisarjan ensimmäisissä peleissä. Jätkät on ihan puhki. Eivät pysy luistimilla ja kiekot karkailee. Yksi päivä ei riitä toipumiseen.

En nyt oikeasti ole ehdottamassa tätä, mutta joskus jossain takaraivon perukoilla sitä jopa pohtii olisiko joukkueelle parasta lepuuttaa koko tuota kenttää toisessa pelissä Tampereella mikäli Kärpät voittaa ensimmäisen pelin. Eihän tähän toki mennä enkä nyt väitä että kannattaisikaan (vaikka toisaalta eri vaihtoehdoilla on omat puolensa), mutta ajatuksen tasolla silti ihan mielenkiintoinen vaihtoehto. Eli vaikkapa Davisia, Kestilää, Suonrantaa tai Kasparia (kun ei Puljua kai pystyisi saamaan) voisi olla JJJ-hemmojen tilalla tuossa yhdessä pelissä ja sen jälkeen JJJ-ketjun olisi taas vähän helpompi jatkaa sarjaa :)
 

Derksen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Lippo
En nyt oikeasti ole ehdottamassa tätä, mutta joskus jossain takaraivon perukoilla sitä jopa pohtii olisiko joukkueelle parasta lepuuttaa koko tuota kenttää toisessa pelissä Tampereella mikäli Kärpät voittaa ensimmäisen pelin.
Periaatteessa laaja pelaajamateriaali mahdollistaisi kyllä tuon. Eikä sitä kyllä Latesta koskaan tiedä, kuinka kovia ratkaisuja hän tekee ;) Tuo sarjan toinen peli perjantaina olisi juuri oikea paikka siinäkin mielessä, että heti lauantaina on kolmas peli Oulussa. Näin Kemppaiset välttyisivät tuplapeliltä ja reissaamiselta, mikä voisi huomattavasti edesauttaa Kärppien mahdollisuuksia voittaa tärkeä kolmas ottelu. Mutta minustakin tämä ratkaisu edellyttäisi Kärppien voittoa ensimmäisestä pelistä tai sitten tappiota siten, että niitä selviä väsymisen merkkejä todella näkyy ketjun pelissä.
 

Erätauko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Joo Laten kanssa on rohkeammatkin liikut mahdollisia. Enpä päässyt editoimaan aiempaa viestiäni kännykällä eli tuli kirjoitettua Suonranta ylimääräisellä n-kirjaimella, pitäisi siis olla Suoranta...
 
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät & NHL
Maailmansivu on ollut täynnä ykkösketjun jätkiä, jotka hinaa joukkuettaan perässä hurjilla peliajoilla. Eiköhän tähän pysty myös JJJ-ketju. 2/3 on kuitenkin kevytjalkaisia pelaajia. Steve Yzerman veti murtuneella jalalla ja Stanley Cup nousi suorille käsille, jos nyt oikein muistan. Ei nyt aleta kuitenkaan liioittelemaan tätä rasitusta. Nyt on pelaajan parasta aikaa. Eihän tässä ole edes mitään 100 minuutin pelejäkään vielä vedetty.

Toivotaan, että kapteeni tulee takaisin ja Late osaa sieltä tiputtaa oikean pelaajan pois (ei Nutivaaraa). Samalla voisi myös toivoa, että Late saisi jonkunnäköistä rauhaa noihin kokoonpanoihin. Alkaisi olemaan jo korkea aika, eihän tässä ole vasta kuin seitsemän kuukautta pelattu.
 

Overdoze

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kieltämättä Kukkonen-Masuhr-Nutivaara-Laatikainen-Niemelä-Vallin alkaisi jo näyttää jossain määrin viime kauden tasoiselta pakistolta. Hyökkäyksessäkin voisi Davis, Kaspar ja Huml olla rotaatiossa Maxwellin laidalla (Ellei sitten dumpata koko kolmikkoa ja pistetä siihen Manninen tai vaikka Suoranta). Muutoin pystyttäisiinkin jo täyttämään kokoonpano "omilla pojilla".

Tämä on vähän sellainen tilanne, että periaatteessa pitäisi tietää mitä tehdä, jos aiotaan mestaruudesta taistella. Mutta se on vaan niin älytöntä ettei sitä voi pitää edes vaihtoehtona.

Toisaalta Huml on liigan parhaita pelinrakentajia, Kasparilla yksi sarjan kovimmista ja tarkimmista rannareista sekä loistava laukaus, Davis kenties paras aloittaja ja hyvä maskipelaaja. Spangilla ja Glennilläkin huikea mailatekniikka ja luistelu. Mutta kun se kokonaisvaltainen pelaaminen ja yrittäminen vaan puuttuu kaikilta tällä hetkellä. Esimerkiksi voitot kaksinkamppailuissa ovat hyvin harvinaista herkkua.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös