Kärpät mediassa

  • 1 438 025
  • 5 109
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Tässä vielä juttu kokonaisuudessaan (ei ole maksumuurin takana):

Paljon on asiaa Onnelan kirjoituksessa.
Seurassa on vallalla aika pitkälti "vanhojen kärppäpelaajien suojatyöpaikka"-menttaliteetti. Virkkunen, Aho, Loponen, Mikkola/Mikkola jne...hienoja pelimiehiä aikanaan kaikki tyynni. Jääkiekosta he jokainen varmasti ymmärtävät hyvin paljon ja sille kaikki kunnia.
Liigakiekkoilu on myös Urheiluviihdebusinesta ja "loppupeleissä" myös raakaa businesta. Osaako vanha pelaaja hallita myös sopimuspapereita, pelaajadiilejä, markkinointia, ottelutapahtumia ja sen kehittymistä ? Toki siellä on muitakin näitä asioita tekemässä muttei johtamassa.Olen sitä mieltä että seurassa on tuuletuksen paikka myös johtotehtävissä. Mielestäni sekaan mahtuisi parikin kivenkovaa busines ja media-alan tekijää jotka lyö asioille uudet raamit, pitkäjänteisen toimintastrategian ja uutta freeshiä näkökulmaa. Pelien ja joukkueen menestyksen ulkopuolella ei Kärpät ole hoitanut asioitaan kehnosti, mutta sekin pohja on Junnon & Arposen luomaa mistä ponnistaa. On pieni pelko ettei sitä vanhat pelikaverit pysty ihan keskenään luotsaamaan suurseuran jälleen takaisin menestyksen tielle, siihen gloriaan mitä se kultavuosina oli...
 

MikGo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Leijonat
Tavallaan valmentajapolussa ei ole mitään vikaa. Ainoa vain, että suoraan ei voi päävalmentajaksi nostaa ketään. Vaikka pari-kolme kautta päävalmentajana junnuissa, jonka jälkeen sitten pari kautta mestiksessä päävalmentajana tai mahdollisuuksien mukaan "pienemmässä liigaseurassa". Sitten edustukseen apuvalmentajan paikalle pariksi kautta ja jos meriitit ja osaaminen kohtaavat niin ei muuta kuin päävalmentajan paikalle. Lauri Mikkolalla ei ollut mistään muusta joukkueesta valmentajakokemusta kuin Kärpistä. Siinä helposti käy niin, että tietyt toimintatavat juurtuvat ja ei ole osaamista katsoa asiaa ulkopuolisin silmin. Ei osaa suhtautua kriittisesti organisaation toimenpiteisiin, eikä välttämättä myöskään omaan toimintaan.

Laurista voi kasvaa vielä erittäin hyvä valmentaja ja potkut ovat monelle valmentajalle enemmänkin sääntö kuin poikkeus.
 

Proffa_20

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Chicago Blackhawks & FC Bayern München
Tässä vielä juttu kokonaisuudessaan (ei ole maksumuurin takana):

Moni on nyt jakanut kiitosta mm. Aholle siitä, että kun hommasi loppukaudesta hyviä pelaajia joukkueeseen ja vahvisti pelaajistoa. Mutta fakta on, että ei joukkuee rakennus ole mennyt "ihan" nappiin, jos siirtorajan kynnyksellä joukkuueseen liittyy seitsemän(!), toistan: seitsemän(!), uutta pelaajaa. Miten joukkueen rakennus on mennyt noin kertakaikkisen perseelleen, että pitää kauden huipennuksen kynnyksellä hommata käytännösä 1/3 joukkueen kokoinen määrä jengiin mukaan?

Pakistoon lähdettiin kauden alla sillä periaatteella, että Tiuraniemi, Niskala, Ronkainen ja Teppo luutivat tuolla pakiston pelaavassa kuusikossa. Noh, suurin osahan näki jo viime kesänä, että vajaaksi se jäi, mutta Ahon Harri ei tätä tajunnut. Siirtorajan Musin-Sklenicka duo oli välttämätön haku. Sentteristöä Aho ei vieläkään osaa kasata, sentteristö oli kysymysmerkki ja epävarma jo ennen kauden alkua ja oli siirtorajalla olisi pitänyt tuoda sisään edes yksi ehta sentteri, tulikin laiturisentteri.

Vielä kun päävalmentaja palkkauksessa mentiin metsään, niin tämä kausi on rajua, siis todella rajuaä epäonnistuminen Harri Aholta. Fakta on: päävalmentaja palkkaus sekä joukkueen kasaaminen menivät molemmat täysin penkin alle. Aholle näitä tuntuu sattuvan aina muutaman vuoden välein. Onko Ahon suoritustaso ja tasaisuus urheilujohtajana jotain sellaista, että se on Oulun Kärppien tasolla? Pelaajilta voi suurseurassa vaatia tasaisuutta otteisiin (olivat ne huiput miten korkeita tahansa, Ahon aikana tullut toki mestaruuksia, mutta myös liiak isoja dippauksia), miksei toimiston väeltä ja etenkin seuran urheilujohtajalta voi vaatia samaa?
 

Paksuerkkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
En tiedä Harri Ahon ja organisaation työstä spekulaatioita, uutisointia ja nykyistä tilannetta enempää mutta jokainen yritys tarvitsee muutoksia eikä Aho voi loputtomiin toimia tehtävässään. Uutta nälkäistä toimintamallia tarvitaan lähitulevaisuudessa. Ahon saappaat ovat silti suuret täytettäväksi, sitä ei voi kiistää.
 

Itäpuu

Jäsen
Kyllä kai Virkkunen on hoitanut päähommansa, eli rahan keräämisen, aika hyvin. Olen edelleen sitä mieltä, että lähtökohtaisesti joukkue oli ihan hyvin kasattu kauden alussa. Tiettyjä puutteita, kuten Wellmanin floppaaminen ja Rädyn ryssiminen, olisi voitu paikata kauden aikana, mutta ymmärrän toisaalta, että koronan vuoksi oli niin paljon epävarmuutta, että tähän ei kovin paljoa uskallettu panostaa. Mikkolalle olisi pitänyt antaa kenkää paljon aiemmin, sillä kaikki näkivät, että tuosta ei vain tule mitään. On kyllä kumma, jos Aho ja Virkkunen eivät tätä nähneet. Housuun paskominen kääntyi tuurilla voitoksi Marjamäen ja KHL-porukan myötä.
En ikinä enää halua kuulla noita halipusihöpöhöpöjä, joiden vuoksi ei voi antaa kenkää kaverille, joka tekee työnsä huonosti. Oliko organisaation tehtävä järjestää suojatyöpaikkoja ja hillotolppia kavereille niinkuin politiikassa? Vai pärjätä urheilussa? Kuinka kauan haluamme rahoittaa hillotolppia?
 

J_Boumedienne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Kärpät, Suomen palloilumaajoukkueet
Täyttä asiaa tuossa pari viestiä ylempänä @Proffa_20 n terävästä kynästä. Toki viestini sopisi paremmin Ahon omaan ketjuun, mutta onhan Harri Ahon tekemistä leimannut kauttaaltaan epätasaisuus. Välillä tulee priimaa, ja sitten taas sutta ja sekundaa. Ajoittain tuntuu kuin häneltä "unohtuisi", mitä menestyvän joukkueen kokonaisvaltainen kokoaminen vaatii. Onko kyse sitten laiskuudesta, vaatimustason puutteesta, visiottomuudesta, huonosta pelaajatarkkailusta vai mistä, mutta kun Ahon pitkäaikainen suorittaminen suhteutetaan huippuorganisaation resursseihin ja odotusarvoon, ei puhtaita papereita voi millään antaa.

Toki jos summataan Ahon saavutukset utj:na yhteen, jäädään plussalle, mutta vähän liikaa vuoristoratamaisuutta on matkalla ollut, etenkin päävalmentajavalinnoissa, jotka pitäisi aina olla ykkösprioriteetti, eikä niissä voi tinkiä yhtään. Lisäksi sentteripelin tärkeyden aliarviointi on käsittämätöntä uppiniskaisuutta. Näkisin, että Ahon kanssa Kärpät seilaa menestyksen suhteen turhan paljon sattumien varassa, kun sellainen koherentti päämäärätietoisuus ja jatkuvuus puuttuu joukkueen rakennuksesta. Erittäin kuvaavaa oli vaikkapa tuo uusien pelaajien haaliminen isolla kauhalla jokin aika sitten. Määrällä yritettiin korvata laatua ja pelitavan valtavia ongelmia.

Ilman Marjamäen vapahtajamaista laskeutumista taivaasta oltaisiin menty pusikkoon rytisten.
 

holynordic

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Україна
Pakistoon lähdettiin kauden alla sillä periaatteella, että Tiuraniemi, Niskala, Ronkainen ja Teppo luutivat tuolla pakiston pelaavassa kuusikossa.
Olin jo kirjoittamassa, että mistä helvetin Tiuraniemestä Proffa höpöttää, kunnes mieleni sopukoista ilmestyi muisto, että tämähän oli tosiaan yksi näistä kauden pelimiehistämme :D Ihmismieli on hieno kapistus, yrittää unohtaa kaiken vahingollisen tiedon.
 

Arthur Morgan

Jäsen
Suosikkijoukkue
AC Oulu, Kärpät, Huuhkajat
Mertarannan mukaan Radek Koblizek pelasi vain kuusi ottelua runkosarjaa Kärpissä.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät

Sturba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Myllykosken imuri, Kärpät, Carolina Hurricanes

raju

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aaron Hakala , Ville Nieminen , Jukka Rautakorpi

Palstalegenda

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina, Eveliina Määttänen

holynordic

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Україна
Se tunne, kun meidän päävalmentaja osaa juuri oikeanlaisen vastustajan psyykkaamisen, ja se toinen valmentaja taas on kuin puulla päähän lyöty ja vapinan voi aistia kotikatsomoon saakka.

 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Se tunne, kun meidän päävalmentaja osaa juuri oikeanlaisen vastustajan psyykkaamisen, ja se toinen valmentaja taas on kuin puulla päähän lyöty ja vapinan voi aistia kotikatsomoon saakka.
Kokemushan se tässäkin paistaa läpi. Marjamäki on ehkä melkein kymmenen vuotta virkaveljeään nuorempi, mutta tiukoista paikoista, niitten kääntämisestä voitoksi ja voittamisesta ylipäätään Kulta-Latella on aika paljon enemmän kokemusta ja se näkyy.
 

karfan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun kärpät
Minä kyllä arvostan Myrrän suoraselkäisyyttä. Ei ole valittanut eikä kitissyt mistään ja ei hae tappiolle syitä mistään ulkopuolisista asioista. Minä arvostan kovasti!
Sama. Näkee, että raastaa sisältä ja on kuin painekattila valmiina purkautumaan hetkenä minä hyvänsä mutta ei, käyttäytyy korrektisti eikä selittele mitään pomppuja tai tuomaritouhuja. Suoraselkäinen kaveri, helppo arvostaa.
 

Vaihtomies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Jesse Puljujärvi
Laittakaahan Cityn kiekkoradio viimeistä kertaa päälle. Hepola ja Meriläinen pitää hyvää showta päällä. Siirtyy tosiaan Kalevalle kiekkoradio. Taisi olla Stenkankin ura siinä? Hattua päästä. Kiitokset äijille, on ollut hienoja lähetyksiä vuosien varrella!
 

Vaara

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Teemu Wilenius on kirjoittanut Kalevaan uunituoreen kolumnin Kärppien möllöttämisestä. Olisiko kellään laittaa tähän referaattia tai lainauksia oleellisista kohdista?
 

Håkanhead

Jäsen
Suosikkijoukkue
Altavastaajat
Teemu Wilenius on kirjoittanut Kalevaan uunituoreen kolumnin Kärppien möllöttämisestä. Olisiko kellään laittaa tähän referaattia tai lainauksia oleellisista kohdista?

Sitä samaa mitä täälläkin.

- miten ei tälläisillä resursseilla löydetä ykkössentteriä
- välierissä pitäisi olla melkein joka vuosi
- seurajohdon pitäisi pystyä liikkumaan eteenpäin eikä jämähtää menneisyyteen
- korona liian helppo selitys, jonka taakse seurajohto voisi mennä
- Mikkola olisi voinut onnistua jos seuran avainhenkilöt eivät olisi niin perseestä
- Marjamäen hyvä jatkaa ensikauteen avainpelaajilla Kemppainen, Ohtamaa ja Blomqvist
 

Bobi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Kiekko-Ketut, Edmonton Oilers
Jälkikasvua kävin juna-asemalta hakemassa ja Radio Cityn kiekkolähetys puolenyönaikaan vieläkin käynnissä,,,, Viimeinen lähetys heille ja myöskin luultavasti Stenkalle. Tajusin / tiedostin samalla, että kiekkolähetys siirtyy Kalevalle tulevaisuudessa.

Kiitos Stenkka, Radio Mega / City menneistä vuosista. Mukavaa ollut kuunnella teidän lähetyksiä kaikki nämä vuodet.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös