Kärpät - Lukko ti 5.4.2005

  • 14 102
  • 86

psychodad

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Hal Gill
Viestin lähetti El Samuel
Ei millään pahalla, mutta Rautakorpi on kyllä aika helvetin huono häviäjä. Liekkö koskaan kehunutkaan vastustajaa.

Eikös se ihan asiallisesti antanut tunnustusta edellisten pelien jälkeen, eikä haukkunut myöskään tuomareita. Nyt kun oli aihetta niin haukkui. Sellaistahan se on, silloin sanotaan kun aihetta on, ja kiitellään taas silloin kun on aihetta kiitokseen. Kyllähän Rautakorpi on osannut tälläkin kaudella useasti myöntää vastustajan paremmaksi, niin taisi tehdä nytkin. Ei tuomarivirheisiin puuttuminen tarkoita, etteikö samalla voitaisi arvostaa toisen joukkueen tekemisiä. Tässä yksittäisessä ottelussa oli tosiaan näitä muutamia kardinaalimokia ja vähän pienempiä mokia Favorinilta, mutta ei Rautakorpikaan varmaan väittänyt että koko sarja siihen olisi kaatunut. Edellisten otteluiden jälkeen ei kuulunut kitinää tuomareista, silloin tuomarit olivat paremmin tehtäviensä tasalla.
 

rellu

Jäsen
Suosikkijoukkue
sm-sarja/SM-liiga/Liiga 1957 -
Onnea vaan Kärpille - myös finaaliin.

Eilistä ottelua en nähnyt paikalla enkä TV:stä ja radion kuuntelukin oli huonoa ja tätäkin ketjua olen vain silmäillyt. On puhuttu mm. tuomarityöskentelystä ja filmauksista. Tähän otteluun viittaamatta totean, että filmaukset lisääntyvät yleensä aika selvässä suhteessa tuomarin haparointiin. Näin ymmärrän eilen olleen. Totta on myös, että eräille pelaajille teatraaliset esitykset ovat yleisiä ja Toporovski on yksi näistä.
 

Wiltord

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Eipä osaa Rautakorpi myöntää vastustajan paremmuutta.

Ensimmäisessä matsissa sanoi kuinka Lukko alkoi saamaan hirveätä vaihdetta päälle, mutta sitten Kärpät iski ainoasta paikastaan onnekkaasti heti maalin. Kesken painostuksen.

Toinen matsi. Täydellistä Lukon myllytystä kuulemma kaksi ensimmäistä, mutta ei meinannut tulla maaleja sen ekan lisäksi ja Kärpät sai tehtyä yhden kahdessa ensimmäisessä erässä ja voitti sitten kolmannessa.

Kolmannessa olikin sitten tuomareiden syytä.

Vaikka vihaa häviämistä, niin joskus pitää pystyä myöntämään toisen olleen parempi. Ilmeisesti voitto lepsuilevasta, tosin nimekkäästä IFK:sta sai uskomaan kuuta taivaalta.

Hävettää entistä enemmän IFK:n suoritus. Hävittiin tuolle jengille, lähes puhtaasti, joka otti suoraan kolmessa ottelussa Kärpiltä pataan.
 

Kreifi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Viestin lähetti Wiltord
Vaikka vihaa häviämistä, niin joskus pitää pystyä myöntämään toisen olleen parempi.
Miksi ei saisi olla huono häviäjä? Minä olen ollut sitä koko ikäni, enkä näe sitä minään kamalana negatiivisena peikkona, mikä pitäisi psykoterapialla minusta pois ajaa.

Silloin huono häviäminen menee överiksi, kun haukutaan vastustajat, vittuillaan ja huudellaan törkeyksiä, mutta muuten se on ihan ok. Kai sitä nyt hiukan kiukutella saa?

Tai sitten voi vetää koko homman huumoriksi ja kiusata vastustajaa siitä, kuinka sitä vedettiin hännästä kipeästi. Toivottavasti häntä on kuitenkin kunnossa loppuotteluun mennessä, sillä toivon ja uskon Kärppien voittoon. Kahdestakin syystä. Jokerit on vaan typerä tiimi. Ja, no, ainahan me voidaan sanoa, että hävittiin ainakin mestarille. :) Kärpät ovat myös sympaattinen tiimi minun silmissäni ja pari tuttuani kannustaa kyseistä joukkuetta.
 

GT

Jäsen
Suosikkijoukkue
ACO
Viestin lähetti Kreifi


Silloin huono häviäminen menee överiksi, kun haukutaan vastustajat, vittuillaan ja huudellaan törkeyksiä, mutta muuten se on ihan ok. Kai sitä nyt hiukan kiukutella saa?

Ihan tarkkoja kun ollaan, niin Jukkahan teki kaiken tuonkin. Ainoastaan tuo vastustajan haukkuminen, mikä tosin sekin tapahtui, ei päätynyt lehtien palstoille.
 

JPL

Jäsen
Viestin lähetti psychodad
Mutta muistelin kyllä sen sijoittuneen kolmanteen erään, ennen kärppien ylivoimamaalia. Nuo tilanteet ovat aina tuomarin tulkinnan varassa, joten mitään päivänselvää siihen ei sisältynyt.

Kyllä se oli päivänselvä maalin hylkääminen. Peli oli vihelletty poikki, ennen kuin kiekko maaliin laitettiin. On sitten makuasia, olisiko pilliin kuulunut viheltää eli työnsikö Vallin tahallaan Torkin Niken syliin, vai pyrkikö Torkki menemään maskiin. En oikein jaksa uskoa, että Toke yritti mitenkään välttää Niken päälle ajoaan....
 

Olkku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen mestarit 20-21
Näihin viimeisimpiin viesteihin senverran, että muuan Gordie Howe on aikoinaan sanonut salaisuudeksen. "Hyvästä häviäjästä, ei tule koskaan voittajaa". Uskoisin, että herran uraa katsottuaan, antaa painoa hänen sanoilleen. En silti tarkoita, etteikö entinen valmentajamme olisi voinut myöntää rehdisti, kuten me täällä palstallakin, että parempi voitti, sillä hyvä.
 

Mr. Penguin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins, Blues, Kärpät, Leksand
Saisikohan tänne linkin perinteiseen kaleva.plussan koosteeseen tästä ottelusta? (onhan semmoinen olemassa, onhan???) Armeijassa kun olen niin olisi kiva näin kaiken missanneena nähdä mitä siinä ottelussa oikein tapahtui.
 

Dnada21

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, HPK
No niin, ensimmäinen finaaliottelu on nähty.

Lyhyt analyysi:

Ensimmäisen erän puolikas hyvää Jokeri-hallintaa, ottaen huomioon molempien joukkeiden tiiiviin puolustuspelin. Loppupuolella Kärpätkin pääsi mukaan peliin. Japajavajaba /tästä eteenpäin Java) vihelsi kaikki jäähypaikat, paitsi yhtä Kärppien tekemää poikittaista kulmassa.

Toiseen erään Kärpät tulee liukkaalla liikkeellä. Muutama paikka. Jäähyjä ei ala tulla. Pelaajat ei koko erän aikana tiedä mistä lähtee ja mistä ei. Suurimmaksi osaksi ei. Palsola tekee Suomen Parhaiden Selostajien(MTV3TM) mielestä loistavan pujottelun. 18. hidatuksen jälkeen toimituksessakin nähdään kuinka kiekko pomppi jaloissa. Timi tajus hutikutin heti ja se olis ollut yhtälailla lasten kuultavaa kuin PunanaamaMidaksen kommentit.

Kolmannessa erässä jäähyjä ei tule. Kunnes yhtäkkiä tuleekin! On meillä hieno Maan Paras Tuomari(tm). Tämä ilmeisesti kertoo koko karun totuuden Suomen tuomareiden tasosta. Paikkoja avautuu ja ainoastaan loistavat maa** ohivedot pitävät tuloksen Kärpille kunnes Bumen karmean merkkausvirheen seurauksena Jokrut tasoihin.

Jatkoaika ei Kärppiä haittaa. Näähän on näätien. :)
 

L4E

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauma Luk
Viestin lähetti Dnada21
No niin, ensimmäinen finaaliottelu on nähty.


Vaikka Lukon finaalissa olisikin kuulunut olla, ei se siellä valitettavasti ollut :).

Mutta kun tuon finalin tuomaritoiminnan otit esille, niin olisipa Lukon kahdessa viimeisessä PO ottelussa ollut samanlaista tuomaritoimintaa. Ei lähtenyt Levonen ratkaisemaan peliä viimeisesä erässä, kun Kärpät oli jo alivoimalla vaikka selkeän poikkarin jokeripelaaja saikin selkään(heikko hermoisempi tuomari olisi lähtenyt ratkaisemaan peliä ja laittanut Kärpät 5-3 av:lle). Samoin jäi jatkoajalla yksi päähän kohdistunut viheltämättä hieman ennen ratkaisumaalia.

Tälläistä tuomaritoimintaa jäi kyllä kaipaamaan, jossa tuomari ei peliä pyri ratkaiseman vaan osaa lukea pelinhengen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös