Kärpät - Lukko ti 5.4.2005

  • 14 102
  • 86
Viestin lähetti Kreifi
Ei, Saarelan maalista oli kyse. Torkin runkkaama kiekko tainnut edes viivaa ylittää.

Se osui kattoon. Katsoin saman lähetyksen, mutta en nähnyt maalia mitä olisi hylätty. Tai sitten en vain muista. Jos se oli tilanteessa ihan lopussa, niin saarela vetäisi Bäckkärin syliin ja ihmettelin miksi peli puhallettiin poikki vaikka kiekko kimposi pakeille. Ja peli jatkui silti kärppäalueelta eli ei siellä ketään maalialueellakaan silloin ole ollut.

BTW, saisi olla nuo matsit myös paras seitsemästä, ei olisi hitustakaan onnella silloin asiaa. En usko että oli nyttenkään. Pelit on kovia ja erot on pieniä.

EDIT: siis se hylätty maali meni maalin kattoon, jossa Torkki oli Bäckströmmin sylissä maalin sisällä.
 
Suosikkijoukkue
Susanna Pöykiö
Viestin lähetti Kreifi
Ei, Saarelan maalista oli kyse. Torkin runkkaama kiekko tainnut edes viivaa ylittää.
Pakko kysyä, että niin mikä!?

Taidat ollakin ainut, joka on Saarelan tekemän maalin löytänyt välieristä.

"Let it be..."

Polliisi, Bume vei kyllä Lukon kanukkeja aika lailla 100-0. Toporowski oli säälittävä, Larouchelle isin kädestä... Puuttui vain, että olisi käynyt Rolosonille nauramassa päin naamaa.
 

Kreifi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Mitä helvettiä. :D Eikö kukaan muu nähnyt toisessa erässä Saarelan tekemää hylättyä maalia?
 

Peacemaker

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Viestin lähetti Kreifi
Mitä helvettiä. :D Eikö kukaan muu nähnyt toisessa erässä Saarelan tekemää hylättyä maalia?

En minä ainakaan. Katsoitko varmasti oikeaa peliä? :):)

Joo, ja onnea Lukko pronssimatsiin. Mielestäni turha peli, mutta kuten joku raumalainen jo mainitsi; ei niitä mitalleja Lukolla liikaa ole. Ei siinä, ei niitä ole Kärpilläkään.
 

Old TJ

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Viestin lähetti Kreifi
Mitä helvettiä. :D Eikö kukaan muu nähnyt toisessa erässä Saarelan tekemää hylättyä maalia?

Televisiolähetyksiä hidastuksineen en ole nähnyt. Enkä edes videohidasteita kun meillä ei sellaista taulua Raksilassa ole, mutta paikallaolleena en ainakaan muista nähneeni yhtään Saarelan tekemää maalia joka olisi hylätty. Enkä varsinkaan toisessa erässä jolloin Lukko hyökkäsi juuri siihen maaliin, joka oli allekirjoittaneen nenän ja silmien alla.

Old TJ
 

Kreifi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Meitä oli vielä kaksi, kun sitä ihmetteli. No, kaipa minä nyt teitä uskon, kun erittäin tarkkaan tilanteen olette nähneet. Minä voisin vaikkapa ottaa iltalääkkeeni.

Hitto, nyt en voi purnata kamalasta vääryydestä, jonka Lukko koki ja jonka takia Lukko hävisi koko sarjan. No, kaipa tyydyn toteamaan, että lukkolaisilla oli flunssaa. :P
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Heehehe, Jalonen näköjään antoi vähän kuittia äsken Tulosruudussa.

"Urheilullisempi joukkue voitti. Ei HIFKi yksin oo tapellu ja se näkyi tänäänkin".

Näin.
 

Joonatan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Pelistä

Pieni mutta sangen koominen fakta pelistä on se, että niin kauan, kuin Gill viihtyi boksissa, niin lukko teki maaleja. Ennen ja jälkee Gillin 2+10 jäähyjä olikin sitten hiljaisempaa. Tästähän saattaisi fiksummat vetää omia johtopäätöksiään..

Jaloselta oikeinkin osuva kuitti Rautakoukun suuntaan. Kyllähän Lukon peli tänäänkin perustui aika pitkälle kaikkien vastustajan pelaajien, eritoten kiekottomien, estämiseen. Jos jääkiekkoa joskus alettaisiin pelata sääntöjen mukaan, ei Rautakorven joukkueet tulisi ikinä pärjäämään. Toporowski on kyllä niin vittumainen jätkä vastustajan rosterissa, että mieluummin näkisin Topperin oman kylän joukkueen paidassa. Tosin Topohan teki tänään itsestään pellen lähtemällä tuohon säälittävään filmaushommaan. Onneksi Bume muisti kuitata tuosta vastustajan kanadalaisten filmailusta. Rolosonin tapauksessa kyseessä taisi tosin olla taktinen aikalisä. Muutenkin aika kummallista, että Rautakorpi HIFK sarjan jälkeen julisti, että urheilullisempi joukkue voitti, ja että pullistelemalla ei näitä pelejä voiteta. Sitten oma joukkue sortuu samanlaiseen pullisteluun välierissä... Ei taida vasen käsi tietää mitä oikea tekee.

Jos rehellisiä ollaan, niin kyllä Lukolla oli paremmat paikat ratkaista ottelu. Taas kerran. Tämäkin ottelu ratkesi edellisten tapaan kärppien kylmäverisempään viimeistelyyn ja parempaan maalivahtiin, tai ainakin maalivahdin parempaan vireeseen. Sanotte mitä hyvänsä, mutta Rolosonin tasoiselle jampalle, etenkin näin tärkeässä pelissä, tuollaiset Mikkolan eka maalin kaltaiset katastrofit ovat täysin anteeksiantamattomia. Olkoonkin että paikkasi hienosti sillä läpisyötöllä, mutta ilman sitä hörppyä olisin varmaan vieläkin hallilla katsomassa kolmatta jatkoerää, ja Lukko ei ehkä olisi vielä kesälomatunnelmissa (joo joo, onhan se pronssi vielä pelaamatta).

No, pelien perusteella tämä 3-0 ei ehkä ole täysin oikeudenmukainen lopputulos, mutta ei taida olla se HIFK-Lukko 1-4:kään samoilla perusteilla. Ainahan näistä voi jossitella.

Mukava oli nähdä, että vaikka Viuhkoloilla oli tänään hiljaisempaa, niin maalintekijöitä löytyi silti tasaisesti muualta. Onneksi kukaan (pl. Aarnio) ei loukkaantunut pahemmin, saumat siihenkin oli olemassa.

Lukkolaisille hyvää onnea pronssin metsästykseen, se on kuitenkin voitettu mitali. Hyvä kausi teillä joka tapauksessa.
 

JPL

Jäsen
Viestin lähetti Kreifi
Meitä oli vielä kaksi, kun sitä ihmetteli. No, kaipa minä nyt teitä uskon, kun erittäin tarkkaan tilanteen olette nähneet. Minä voisin vaikkapa ottaa iltalääkkeeni.

Eipä tainnut Saarelalle tuollaista tulla. Ainut maali, joka hylättiin on mainittu tuossa yllä. Favorin oli viheltänyt siinä jo pelin poikkikin, ennen kuin maali syntyi. Torkki istuskeli kiltisti siellä Bäckströmin sylissä. Rautarouva väitti, että tuomari vihelsi pelin poikki syystä että kiekko olisi osunut Bäckströmin päähän, mitä se ei osunut. Favorin näytti hyvin selvästi, että mies maalivahdin alueella -> ei maalia. Aivan päivänselvä tuomiohan tuo oli.

Lukko kyllä teki parhaansa, mutta kun ei riitä, niin ei riitä. Kärpillä oli enemmän maalintekovoimaa ja se riitti. Kärpät voitti tässä sarjassa kaikilla lätkän osa-alueilla, sanoo JR mitä tahansa. Kärpät oli parempi ylivoimalla, alivoimalla sekä tasakentällisin. Oli parempi maalivahti, paremmat ja tehokkaammat puolustajat sekä paremmat hyökkääjät. Kärpät oli sarjassa myös fyysisempi joukkue, mitä itse eniten epäilin. Lukko voitti kyllä yhden osa-alueen, nimittäin näyttelemisen ja senkin ainoastaan Toporowskin viimeisen pelin saavutuksilla. Kolmosen kuvasta ei ilmeisesti näkynyt kaikkia Topon pelleilyjä, mutta paikan päällä niitä kyllä riitti ihan naurettavuuksiin asti. Ensin oman maalin takan rikkoo mailansa. Ei luovu siitä, vaan ottaa myös Kärppäpelaajan mailan käteensä, luistelee Kärppien puolustusaluetta kohti ja keskialueen kohdalla Kärppäpelaajan repiessä mailaansa irti nykäisee sen omaan naamaansa ja lentää näyttävästi jään pintaan ja alkaa uikuttamaan tuomarilta jäähyä. Favorini nauraa tälle ja käskee nousemaan pystyyn. Topolle olisi sääntöjen mukaan pitänyt antaa tästä jäähy sekä väärästä varusteesta, että näyttelemisestä. Toisella kerralla hän yritti selvästi vihellyksen jälkeen mennä taklaamaan Boumedienneä, kyynärpää pystyssä. Bume huomaa tämän ja nykäisee vastapalloon. Topo lentää jälleen näyttävästi kenttään ja uikuttaa jälleen jäähyä Bumelle. Favorin nauraa jälleen ja käskee tämän pystyyn. Hieman huvitti myöhäisemmässä vaiheessa, kun Bumen niitatessa Topon seinään, tämä jälleen jää mököttämään ja Bume luistelee välillä kyyryssä, pidellen päätään, osoittaen Topolle hänen kykynsä. Kaikki tehdään joukkuen eteen kyllä, mutta jos samalla tekee itsestään pellen, niin oma vika. Janne väänsi kertaalleen selkävoiton oman maalin kulmalla Toporowskista... sanoipa herra että teki mieli niistää tätä kunnolla, mutta ei halunnut kahden miehen alivoimaa joukkueelle (tai edes 4-3 yv:tä). Fiksu temppu sinänsä, mutta olisihan se ollut erittäin mukava nähdä. Olisi se uhoaminen loppunut aika hätäseen....
 

Old TJ

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Tärkeintähän tässä(kin) matsissa oli se voitto...

Pikkuisen takki tyhjänä, mutta jos tässä hätäpäissään jotain yrittäisi ottelusta sanoa. Olipahan se kuitenkin peli, jossa tunnetilat vaihtelivat laidasta toiseen taas oikein tahtiin sata-nolla.

Pikkuisen oli hallille mennessä pelko puserossa kun päivällä oli puhetta tästä Kärppien "kolmannen ottelun kammosta". Tällä Kärppien nykyisellä liigataipaleella oli ennen tätä Lukko-sarjaa meillä takana kymmenen pleijarisarjaa. Näistä kymmenestä sarjasta seitsemän oli voitettuja ja kolme hävittyjä. Mutta sarjojen kolmansista peleistä vain yksi voitettu ja yhdeksän hävittyä. Tämä onneksi kuitattiin taikauskona....

Lukko tuli todella hyvin eka erän alkuun ja ensimmäiset viisi minuuttia mentiin Lukon tahtiin. Ensimmäinen Lukko-jäähy muutti kuitenkin kaiken tuon erän osalta. Ensinnäkin Somer-Eero pääsi pistämään ylivoimalla kiekon tyhjään maaliin Jokisen syötöstä. Tästä eteenpäin ote olikin Kärppien varsinkin kun minuutti ensimmäisen maalin jälkeen Roloson hölmöili Kärpille toisen maalin. Loppuerä oli Kärppien ja Lukolla ei ollut muuta asetta kuin rikkoa peliä tavalla tai toisella ja sehän aiheutti jäähyjä yksi toisensa jälkeen. Kärpistä ei ollut kuitenkaan ylivoimalla tuossa vaiheessa pelin ratkaisijaksi. Jo tämän erän loppupuolella alkoi eräs Lukon turmioon johtanut seikka eli Toporowsky alkoi olla jo kuuma kuin hellankoukku.

Taas kerran voi erätauko kaiken muuttaa. En tiedä oliko Kärppien pukukopissa aloitettu jo valmistautuminen finaaleihin, mutta kärppäjoukkue oli ainoastaan jotenkuten fyysisesti paikalla toisen erän kymmenen ensimmäistä minuuttia. Henkisesti yksikään Kärppä ei ollut läsnä. Playoff-pelissä tuollaista ei voida sallia ja Lukko rokotti ihan ansaitustikin kolmella maalilla.

Merkillepantavaa olivat nuo kauden aikana kuuluisaksi tulleet Rolosonin avaukset - milloin baseball-tyylillä ja milloin muuten vaan huikeilla mailasuorituksilla. Tänään nuo eivät kuitenkaan toimineet vaan olivat sellaisia muutaman metrin lättyjä, jotka pääasiassa aiheuttivat Kärpille hyviä paikkoja. No - poikkeuksena tietenkin tuo rystypuolen pitkä roikkuavaus, josta Topo pääsi alivoimalla kuittaamaan Lukolle 3-2 -johdon. Siinä taisi olla illan ainoa plussa molemmille herroille. Varsinkin Topo jatkossa aiheutti lämpenemisellään... Ei vaan todellisella kuumenemisellaan enemmänkin hallaa omalle joukkueelleen kuin Kärpille. Se vaan ei todellakaan ollut playoff-tason kiekkoa.

Eihän se toisen erän lopussa eikä kolmannessakaan erässä Kärpät mitenkään paljoa parempi ollut. Kai se sitten on sitä kokemuksen mukanaan tuomaa voittamisen rutiinia, jolla tiukka peli saatiin taas käännettyä kunnialla kotiin, vaikkei mistään ylivertaisuudesta voi puhuakaan.

Lukko oli tänään taisteleva ja nälkääkin tuntui olevan. Malttia ei niinkään ja jos se ei käynyt selville jo tuosta aiemmasta niin plussan antaisin kaikille muille lukkolaisille paitsi Rolosonille +/-0 ja sitten Topolle miinuksen.

Ei vastapäässä Nikkekään mikään varsinainen muuri ollut eli piti sen mikä piti pitääkin, mutta ei ollut se avaintekijä tänään. Muutenkin Kärpät jo runkosarjasta tutusti jatkoi linjalla, ettei varsinaisen suuria tähtiä noussut. Tokihan Mikkola on kahdella maalilla mainittava.

Old TJ
 

V-man

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Viestin lähetti V-man
Toivottavasti Kärppien kova taklauspeli jatkuu ja tänään saataisiin kunnolla leipää ja sirkushuveja. Parin maalin johto Kärpille ekassa erässä, tokassa erässä Lukon tulisi pelata rohkeammin ja siitä seuraisi tietysti vauhtia ja vaarallisia tilanteita kumpaankin päähän. Sitten jollakin 4-3 voitolla jatkoajalla finaaleihin kaikki miehet terveinä niin siinäpä sitä olisikin.

No ei mennyt jatkoajalle. Ihan paskasti ennustettu.

JPL:ltä hyvä raportti Lukkolaisten pelleilystä. Miten Rautakorpi voi olla vihainen tuomarille kun Lukolle olisi tullut viheltää aika monta jäähyä filmauksista? Toporowski oli kyllä niin akka ettei mitään järkeä. Kovuus on hyvä ominaisuus, mutta filmaaminen, kitinä ja sikailu ei. Kamalaa katsottavaa. Toivottavasti ei ikinä pelaa Kärpissä.

Aavistelin toisella erätauolla, että Lukon ulkomaalaiset saattavat hankkiutua suihkuun jotta ei tarvitsisi pelata pronssiottelussa. Gill oli onneksi ainut joka piti huolen että pääsee pois suomesta mahdollisimman nopeasti. Onneksi mitään selkääntaklaus pelleilyjä ei nähty.

Ai niin ja montako väärää vaihtoa jäi huomaamatta eka erässä? Minun mielestäni ainakin kolme ja niistä yksi oli kyllä todella pitkä. Varmaan kaikki paitsi Henrikson ehti laskea ainakin kuusi Lukkolaista kentällä (Roloa ei lasketa). Tuomarit oli kyllä aivan kuutamolla. Harvinaista että Raksilan yleisö alkaa huudella tuomareille kun Kärpillä on väärä vaihto. "Laskekaa niitä pelaajia prkl... Monellako pelataan?" jne.
 

Johto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
On todellakin sääli mikäli Topperi oli näinkin tärkeässä pelissä keskittynyt kaikkeen epäolennaiseen, niinkuin täältä on eri henkilöiden raporteista saanut lukea. Miehen joka tituleeraa itseään nimenomaan pleijaripelaajaksi, ei pitäisi syyllistyä tälläisiin tempauksiin. Eikä myöskään pelaajan, jota kuitenkin pidetään voimahyökkääjänä ja joka sitä myöskin kaikesta huolimatta on.

Filmaamiset jaksavat oksettaa aina, harrasti kyseistä touhua sitten ihan kuka tahansa ja minkä tahansa joukkueen pelaaja. Toporowski on parhaimmillaan loistava pelaaja ja on kokonaisuudessaan pelannut todella hyvän kauden, mutta miinusta tulee näistä filmeistä, joita mies on ennenkin tällä kaudella harrastanut. Topperi on sen verran iso ja vahva kaveri, että hän voisi tarpeen niin vaatiessa purkaa vitutuksensa vaikka rehellisillä nyrkkitappeluilla, eikä millään pellehypyillä ja näyttelemisillä.

BTW, on muuten sinänsä hauskaa, että moni sm-liigan ns. kovanaama on myös tunnettu filmaamistaidoistaan. Ainakin Topperi, Ruutu, Nielikäinen ja Vopat ovat tämän kauden aikana kunnostautuneet myöskin tässä hommassa. Tämä on todella sääli, mutta kaikesta huolimatta olen kyllä erittäin tyytyväinen että Topo pelaa myös 2 seuraavaa kautta Lukon paidassa. Toivottavasti kuitenkin jättää filmaamiset ensi kaudella kokonaan väliin ja ottaa vaikka muutaman kunnon matsin jonkun muun "kovanyrkin" kanssa.

Ja onnea Kärpille vielä kerran finaalipaikasta, kyl meki sit viel joskus..:)
 

trivekku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp, IFK
Onnittelut Kärpille finaalipaikasta.

Lukon puolustusvoittoinen peruuttelu toimi ehkä diivailevaa IFK:ta vastaan Vokounin avustuksella, mutta minunkin mielestä JR tuntuu vähän liioittelevan, "meillä oli maalipaikkoja, hallittiin pelejä". Niin oli IFK:llakin ja IFK:n hallinta oli näennäistä, Lukko hoiti sen sarjan fiksulla pelillä. Kun vastaan tuli kurinalainen, taitava ja nopea joukkue tuli pataan 3-0. Turha selitellä. Ei noilla käsillä voi voittaa taitavaa joukkuetta.

Muistikuvien mukaan JR:n Tappara ei pelannut ihan tuollaista kyttäilykiekkoa, että puolustetaan ja kun saadaan muutama vastahyökkäyspaikka, niistä maali ja taas puolustetaan. Martti Jarkko kääntyy haudassaan, vaikka äijä ei ole edes kuollut.
 

siffa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Kärpät, Detroit Red Wings
Valmennus ratkaisi

Kärpät-Lukko semifinaali-sarja ratkesi siihen, että Kärppien valmentaja Kari Jalonen oli kypsempi viemään joukkueensa tarvittaviin kolmeen voittoon. Jääkiekon lajituntemus, pelaajien luottamus ja kurinalaisuus ratkaisevilla hetkillä nostivat Jalosen Rautakorven edelle.

Tässä yhteydessä on huomioitava myös toimitusjohtaja Juha Junnon edelleen nouseva karisma, vaikka miestä ei näy mediassa juuri ollenkaan. Oikeita valintoja on Junno taas tehnyt.
 

JZZ

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Piraattiryhmä, Caps, ManU
Viestin lähetti Old TJ
Televisiolähetyksiä hidastuksineen en ole nähnyt. Enkä edes videohidasteita kun meillä ei sellaista taulua Raksilassa ole, mutta paikallaolleena en ainakaan muista nähneeni yhtään Saarelan tekemää maalia joka olisi hylätty. Enkä varsinkaan toisessa erässä jolloin Lukko hyökkäsi juuri siihen maaliin, joka oli allekirjoittaneen nenän ja silmien alla.

Old TJ
Hmm, kolmannessa erässä (?) tuo muistaakseni vasta tuli, ja maalintekijänä silloinkin Pirnes (?). Jokatapauksessa tilanteessa ei mitään epäselvyyttä ollut, Torkki oli maalivahdin alueella, ja se siitä.

Onnittelut Kärpille, olitte parempia, eikä mua ees oikeestaan kauheesti harmita pronssipeli.
 

hanu

Jäsen
Suosikkijoukkue
raitapaita
Viestin lähetti JZZ
Hmm, kolmannessa erässä (?) tuo muistaakseni vasta tuli, ja maalintekijänä silloinkin Pirnes (?). Jokatapauksessa tilanteessa ei mitään epäselvyyttä ollut, Torkki oli maalivahdin alueella, ja se siitä.

Yhden kerran tilanteen tulosruudusta nähneenä pidätan itselleni oikeuden olla sitä mieltä, että kyseessä oli selvä maali. Meinaan Valliinikos se oli se kärppäpakki joka isällisesti Torkin vei sinne Becksin syliin. Eikä käsittääkseni Torkilla ollut aikaa/mahdollisuutta sieltä poiskaan tulla. Jos Torkki sinne omia aikojaan meni, niin sehän olisi sitten ollut selvä kakosen paikka maalivahdin estämisestä.

No, pelkkää pekulointia, eikä tämä ottelusarja nyt minulle mitään ihmeempää merkinnyt, olisi toki ollut mukava lisääkin pelejä vielä nähdä.

t. hanu
 
Aika turha spekuloida siitä maalista.. ennemmin spekuloisin eräistä mm-kisoista, jossa suomi oli maalin tappiolla ruotsia vastaan ja hirveä pyöritys. Noh, ruotsipoika veti suomalaista poikkarilla selkään ja oman moken päälle samalla kun maali syntyi. Ei hyväksytty.

Pointti oli siinä, että tuomari olisi varmasti suoran maalin hyväksynyt tilanteesta. Vaan kun sitä ei tullut, niin peli poikki kun moke ja pelaaja ovat maalin perukoilla. Eipä juurikaan selvempää tilannetta ole, mistä maalia ei hyväksytä.

Eikä nämä pelit yhteen maaliin kaatuneet. Eikä tullut edes käsimaalia :D
 

psychodad

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Hal Gill
Viestin lähetti JPL
Eipä tainnut Saarelalle tuollaista tulla. Ainut maali, joka hylättiin on mainittu tuossa yllä. Favorin oli viheltänyt siinä jo pelin poikkikin, ennen kuin maali syntyi. Torkki istuskeli kiltisti siellä Bäckströmin sylissä. Rautarouva väitti, että tuomari vihelsi pelin poikki syystä että kiekko olisi osunut Bäckströmin päähän, mitä se ei osunut. Favorin näytti hyvin selvästi, että mies maalivahdin alueella -> ei maalia. Aivan päivänselvä tuomiohan tuo oli.


Mutta muistelin kyllä sen sijoittuneen kolmanteen erään, ennen kärppien ylivoimamaalia. Nuo tilanteet ovat aina tuomarin tulkinnan varassa, joten mitään päivänselvää siihen ei sisältynyt. Favorinin täytyi olla sitä mieltä että Torkkia ei autettu maalivahdin päälle menemisessä. Jos Favorin olisi nähnyt asian niin, että Vallin takaa antoi Torkille vauhtia, maali oltaisiin varmaankin hyväksytty. Niitä on nähty useita, ja tullaan näkemäänkin, tilanteissa jossa puolustaja käyttää maalivahdin koskemattomuutta keinona saada peli poikki. En itsekään suuremmin tuota tilannetta purnannut, mutta mitään päivänselvää siitä on turha tehdä...sitä se ei toki ole. Molempia variaatioita on nähty. En kyllä itsekään olisi maalia hyväksynyt, noin nopeassa tilanteessa. Televisiosta oli ehkä hiukan helpompi nähdä että Vallin osaltaan edesauttoi Torkin ajautumista verkkoon, mutta kentällä sitä on varmasti vaikeampi nähdä..varsinkin kun on kyseessä semifinaali, ja kyse kolmannen erän johtomaalista.

Lopun vihellykset eivät sitten enää olleet ammattituomarin statuksen arvoisia, mutta itsepä joukkue oli itsensä 2-0 tilanteeseen ottelusarjassa päästänyt.
 

psychodad

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Hal Gill
Viestin lähetti Pula-ajan Tretjak
Aika turha spekuloida siitä maalista.. ennemmin spekuloisin eräistä mm-kisoista, jossa suomi oli maalin tappiolla ruotsia vastaan ja hirveä pyöritys. Noh, ruotsipoika veti suomalaista poikkarilla selkään ja oman moken päälle samalla kun maali syntyi. Ei hyväksytty.

Ei räikeää tuomarivirhettä kannata käyttää esimerkkinä ja ennakkotapauksena. Se suomen maali olisi tottakai pitänyt hyväksyä, sääntökirjan mukaan. Se että näin ei käynyt, ei tarkoita että jatkossa vihelletään sitten sen linjan mukaan kaikkialla. Onneksi.

Hanu tuossa yllä jo hyvin asian perustelikin.
 
Siitä maalista vielä

Päivän selväksi sen tekee mielestäni se, että jampat oli siellä maalissa aika pitkään. Jos tuomari olisi katsonut, että puolustaja työnti pelaajan maalivahdin päälle, niin siitä olisi tullut jäähy. Varmasti maali olisi hyväksytty, jos se sinne olisi suoraan mennyt, mutta jos olette lätkää seuranneet niin jatkotilanteiden maaleja ei hyväksytä juuri koskaan, jos maalivahti ja vastustajan pelaaja maalissa ovat vielä siten, että maalivahti on alimmaisena.

Ei tuossa ollut mitään ihmeellistä ja osta tie, katsoin itsekin tilanteen telkkarista ja peli oli poikki niin kauan, etten kerinnyt edes säikähtää. Ei tarvitse tuommoista maalia ihmetellä, vaan teidän kannattaisi pikemmin toivoa, että Torkki olisi saanut suoraan kiekon ujutettua maaliin.

Joka tapauksessa, niinkuin moni lukkofani totesi hifk sarjassa, tämä on maalinteko peli ja tuomari päättää mitkä lasketaan.. monesti kaikki.
 

psychodad

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Hal Gill
Viestin lähetti trivekku

Muistikuvien mukaan JR:n Tappara ei pelannut ihan tuollaista kyttäilykiekkoa, että puolustetaan ja kun saadaan muutama vastahyökkäyspaikka, niistä maali ja taas puolustetaan. Martti Jarkko kääntyy haudassaan, vaikka äijä ei ole edes kuollut.

Ei pelannut lukkokaan tällaista, siis kärppiä vastaan. IFK:ta vastaan taktiikkana tosiaan näytti olevan vastahyökkäykset ja oman maalinedustan täydellinen sulkeminen. Karvattu ei ollenkaan. Kärppiä vastaan peliä pyrittiin viemään, ja vietiinhän sitä ajoittain hienostikin. Maalit kuitenkin ratkaisee.

Sinänsä valitettavaa, lukko olisi mielestäni saanut jatkaa samaa rataa myös kärppiä vastaan. Jostain syystä valittiin täysin erilainen taktiikka kuin juuri voitetussa IFK sarjassa. Petteri Sihvonen tuota jo kerkesikin urheilulehdessä mainostamaan kuopaksi jonka lukko itse kaivoi, ja ihmetteli samaa muutosta mitä minäkin.
 

Pasanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho
Viestin lähetti Johto
BTW, on muuten sinänsä hauskaa, että moni sm-liigan ns. kovanaama on myös tunnettu filmaamistaidoistaan. Ainakin Topperi, Ruutu, Nielikäinen ja Vopat ovat tämän kauden aikana kunnostautuneet myöskin tässä hommassa.
Unohtamatta Mäkkäriä. Tosin hänen puolustuksekseen voisi sanoa että pleijareissa hypyt jäivät vähemmälle ja pelaaminen enemmälle.

Edit. Ettei mene ihan kokonaan pois-topik niin: Onnittelut kärpille, ei liene epäilystä mitkä kaksi seuraa kuuluivat finaaliin. Ja pahoittelut Lukolle, pronssi on värimme. Viime vuonna lainasimme sitä säälistä Arajuurelle kun se ei oo koskaan voittanu mitään.
 

trumppa

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Satuinpa minäkin olemaan korruptiolipulla eilen tässä matsissa. Taustastani johtuen käytän HIFK-vertauskuvia, heh.

Lukko siis teki ns. HIFK:t:

- Yritti tökkimisellä ja hanskahieronnalla sekoittaa Kärpät -> vituiks meni. Kärpät eivät lähteneen mukaan
- Liike ei riittänyt
- Maalipaikoista ei saatu kiekkoa sisään
- Mv-peli ei nyt ehkä romahtanutkaan, mutta eipä Roloson pitänyt joukkuettaan pystyssä vaikeina hetkinä

Ps. Lomalla on kiva olla
Pps. Rautakorvelta voisi kysyä, päättyikö tämä ottelusarja ns. urheilun voittoon.
 

El Samuel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Ei millään pahalla, mutta Rautakorpi on kyllä aika helvetin huono häviäjä. Liekkö koskaan kehunutkaan vastustajaa.

Pelistä ihan vaan sen verran, että jos Lukko olisi keskittynyt pelaamaan, eikä muihin konsteihin, pelit jatkuisi vielä. Sen näki toisessa erässä ja Raumalaisten pelityylissä! Nii ja yks juttu, mikä on se Lukon fyysisyys!? Ihmettelen...

Pronssin metsästykseen onnea!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös