Kärpät - Lukko ti 5.4.2005

  • 14 102
  • 86

Johto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Lugun boja tänäpe:

30 Dwayne Roloson, Maalivahti AK

35 Petri Vehanen, Maalivahti


1. kenttä

25 Tomi Pettinen, Vasen puolustaja AK

28 Janne Niskala, Oikea puolustaja AK

27 Sami Torkki, Vasen laitahyökkääjä AK

12 Esa Pirnes, Keskushyökkääjä AK

52 Pasi Saarela, Oikea laitahyökkääjä AK


2. kenttä

24 Hal Gill, Vasen puolustaja

16 Toni Porkka, Oikea puolustaja

22 Toni Koivisto, Vasen laitahyökkääjä

10 Steve Larouche, Keskushyökkääjä

17 Shayne Toporowski, Oikea laitahyökkääjä


3. kenttä

23 Antti Bruun, Vasen puolustaja

77 Erik Hämäläinen, Oikea puolustaja

82 Joni Yli-Torkko, Vasen laitahyökkääjä

39 Markku Tähtinen, Keskushyökkääjä

14 Ville Snellman, Oikea laitahyökkääjä


4. kenttä

49 Ilkka Heikkinen, Vasen puolustaja

36 Janne Siivonen, Hyökkääjä

21 Teemu Normio, Vasen laitahyökkääjä

19 Jarkko Kauvosaari, Keskushyökkääjä

20 Jaakko Hagelberg, Oikea laitahyökkääjä

Snellman palaa siis kolmosketjuun metsästämään kauden avausmaaliaan, muuten mennään normaalilla miehityksellä.

Go Lugu Go!!
 

Rommeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Pale Knuckles - EASHL, Україна
Tänään se tapahtuu: Ville tekee kauden avausmaalin ja yhden vielä päälle. Jukan kärsivällisyys palkitaan vihdoinkin. Ottelu päättyy 1-4 Lukolle.
 

JohannA

Jäsen
Suosikkijoukkue
K Ä R P Ä T
Jotenkin pahat fiilikset on illan ottelusta, tässä voi käydä huonostikin,
ja nimenomaan asennevammaa pelkään Kärpillä olevan.

Toivottavasti olen väärässä.

Uskon myös että Raksilassa tullaan näkemään kyseenalaisia keinoja jo Lukolta, jos ovat kauan takaa-ajoasemassa.

Itse en valitettavasti pääse paikanpäälle mutta te muut saatte huutaa munkin puolesta.
 

Mwandishi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Jaahas, illan matsista voitolla finaaliin ja täällä ollaan todella pessimistisiä?! Mitäs se tämmöinen oululainen ylimielisyys on?

No, minut Kojo on nyt sitten pudotuspeleissä onnistunut vakuuttamaan(tästä pitänee kirjoittaa enemmän tuonne tiettyyn adressiketjuun kun nimimerkkini näyttää tulleen mainituksi) niin että luotto Kärppiin on todella kova. Peli on ollut toisen matsin eka erää lukuunottamatta täysin kärppien kontrollissa, enkä usko että tämä mihinkään tästä muuttuu.

Mielenkiinnolla odotan mitä Rautakorpi keksii illan otteluun. Avausmatsissa oli käytössä vain pikkukoiruudet ja suunpieksentä, toiseen otettiin mukaan myös järkyttävät jäähyjen kalastelut(mikäs siinä kun Rönn niihin melkoisen usein meni), onko tänään käytössä järeämmät aseet?

Tuomarikin on sarjassa esiintyneistä tähän mennessä paras. Favorin on kehittynyt viime vuosina, linja pitää kohtuu hyvin läpi ottelun. Ainoa miinus ovat ajoittaiset sekoilut maalitilanteiden ja videoiden käytön kanssa.

Elikkä, kaiken järjen mukaan tämäniltainen on Kärppien näytöstä, lopputuloksen ollessa 5-1. Onnistumisia odotan lähinnä Saarenheimon ketjulta.
 

bluefox

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Alkaako kesäloma tänään? Siis pronssiottelua ei lasketa, koska eihän sellaista edes kuuluisi pelata. Seuraavassa lista asioista mitä tänään pitää tapahtua, että hyvä heiluu:

-Roloson pelaa maagisesti ja torjuu kaiken.

-Puolustetaan, puolustetaan ja sitten vastahyökkäyksestä 1 maali.

-Profiilipelaajien tason nosto

Jos näin käy, niin Lukko voittaa 0-1. Maalintekijä Pasi Saarela, joka runnoo kiekon väkisin rysään kuten ensimmäisessä puolivälieräpelissä Hifkiä vastaan. Torjunnat Bäckström 12 - Roloson 50.


Lopuksi annan Oululaisille kommentin, jonka voi pistää allekirjoitukseen Kärppien voittaessa.

Sori Kärpät, ei se Lukko vielä taivu.


E:kirotusviheet
 

V-man

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Viestin lähetti bluefox

Lopuksi annan Oululaisille kommentin, jonka voi pistää allekirjoitukseen Kärppien voittaessa.

Sori Kärpät, ei se Lukko vielä taivu.

Pistetääs toinen vaihdossa:

Tylsää kun kenestäkään ei ole Kärpille vastusta.
 

siffa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Kärpät, Detroit Red Wings
Kylmäverisesti voittoon

Kärpillä on tänä iltana mahdollisuus pelata aikaisempiakin pelejä kylmäverisemmin.
Ehdottoman tiukalla sumppupuolustuksella on estettävä Lukon hyökkääjien pääseminen vaarallisiin laukaisupaikkoihin.
Kamppailuvoimalla on eliminoitava Lukon pelaajien yritykset maalivahdin ja puolustavan pelaajan väliin. Näin on taisteltava kaikissa oman alueen tilanteissa. Taklaukset harkiten niin, ettei taklata itseä pelitilanteesta ulos. Keskialueen taklaukset kokonaan pois, koska oman joukkueen puolustustasapaino kärsisi niistä.
On odotettava kärsivällisesti ne muutamat maalipaikat, jotka esim. Somervuorelle, Ujcikille ja Tenkratille siunaantuvat.
Tappeluihin ei kannata lähteä mukaan, vaikka lyöntivoimaa löytyisi kuinka paljon. Kylmäverisesti vaan nämäkin tilanteet.

Mielenkiintoinen peli siellä Oulussa. Lukko ja Rautakorpi on yhdessä vaarallinen kaksikko. Peliä veikkaan Kärpille 2-1. Somervuori olkoon pelin ratkaisija hyökkäyspäässä, varsinainen taistelu käydään kuitenkin omassa päässä.
 

Morgoth

Jäsen
Viestin lähetti bluefox
-Puolustetaan, puolustetaan ja sitten vastahyökkäyksestä 1 maali.

En olisi ihan varma, että Lukko tuolla pärjää tavalla. Kärpät on kärsivällinen joukkue ja jaksaa neljällä kentällä painaa vaikka kuusi erää. Mielestäni pitäisi kokeilla jotain rohkeampaa, mutta sekin on tietysti vaarallista. Toisaalta mitä hävittää enää on?

Ehdottaisin ryminäkiekkoa&pikkusikaa, vaikka sillä tavalla turpaan voisi tulla 8-0, mutta ehkä se voisi järkyttää Kärppiä, kun olisi erilaista mitä joukkue odottaa..
 

thUNDer

Jäsen
Suosikkijoukkue
™ Pohjoisen porhot stana & Sisu, veri UND kunnia ™
Jahans JP takaisin pelaavassa kokoonpanossa. 13:sta hyökkääjä kylläkin, mutta uskon ja toivon, että tulisi/pystyisi pelaamaan Saarenheimon vitjassa (Pesosen "vääntö" ei ole riittävää tuossa vitjassa, kuten on huomattu).

Ja Lugulaisille. Älkää nyt tosiaankaan vielä sitä kirvestä kaivoon nakatko.. toivon että Lukon pelurit eivät ole vielä minkäänlaista tappiomentaliteettia omaksuneet (kuten osa faneista tuntuu olevan), vaan nähdään perkeleen kova taistelu tänään Raksilassa!

Potentiaalia Lukosta kyllä löytyy. Senhän tietävät kaikki vähänkin lätkää seuraavat / kauden aikana seuranneet.. ei ne taidot sieltä mihinkään ole hävinneet, mutta onko se sitten siitä kiinni, miten ne paineet pään sisällä käsitellään? Tämä kommentti siitä syystä, että Kärpillä "nuorisokin" on melkolailla kokenutta kaartia jo tosipelien suhteen.. tässäkö se suurin tekijä onkin sitten ollut?

Noh, tsemppiä vaan molemmille joukkueille tämäniltaiseen peliin ja lopuksi toivon tietenkin omien vievän 2-1 tai jopa 3-1 pelin varsinaisella peliajalla.. toisaalta, kunnon nitroloppukin kelpaisi, eli Kärpät voittoon 100:n minuutin pelaamisen jälkeen ;)

- Thunder
 

Unkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool FC
Ennen oli ennen ja nyt on nyt, on tukka päästä lähtenyt! Elikkä vanhoilla tilastoilla ei ole hevon (tai poron) perseen merkitystä tälle pelille. Kahdella viime pelillä on, Lukko on nyt pakkoraossa. Veikkaampa että Lukko sumputtaa, kahvaa ja pelaa pikkusikaa. Sama vaikka saa jäähyjä, koska Kärppien yv ei toimi. Uskon kuitenkin että Kärpät pelaa motivoituneesti ja vapautuneesti ja hoitaa pelin numeroin 4-1.
 

Peacemaker

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
TILASTOTIETOA

Pelit pitää tietysti aina pelata eikä mitään jaeta etukäteen. Tässä kuitenkin ottelusarjoista faktaa, lähde SM-liiga.fi:

48 kertaa on kaikkiaan 117:ssä paras viidestä-sarjassa oltu tilanteessa 2-0.
3-0 on ollut lopputulos 38 kertaa eli 79,17 % kaikista 2-0-tilanteessa olleista sarjoista.
Sarja on päättynyt 3-1 seitsemän kertaa eli 14,58 %:ssa tapauksista.
Vain kolmasti on lopputulos ollut 2-3 eli 2-0 häviöllä ollut joukkue on noussut sarjan voittajaksi. Tämä on 6.25 % kaikista 2-0-tilanteessa olleista sarjoista.
3-2 lopputulosta ei ole pelattu tällaisissa sarjoissa koskaan, eli jos 2-0- johtava joukkue hukkaa johtonsa, on se myös hävinnyt viidennen ottelunsa. Näistä sarjoista tosin kaksi on olut finaaleja ja silloin on siis viidennen finaaliottelun kotihaitta tullut 2-0 häviöllä olleen vierasjoukkueen avuksi.

Mielenkiintoista.........
 

El Samuel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Jokohan tänää nähdään Kärpiltä ensimmäinen jatkoaikapeli näissä geimeissä... No ei sentäs, peli on selvä tänään jo eka erän jälkeen!

Somervuori tekee ainakin kaks pörsää ja Lotvonen tekee loput kolme! Eli siis 5-0 tauluun ja loppuotteluun. Diipadaapa :)
 

Olkku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen mestarit 20-21
Nonii, epäilijät ja muu ihmeväki, etten sanoisi paskahousut! Olen tässä paripäivää miettinyt tilannetta ja tullut merkittävään tulokseen. Tänään näytetään Raksilassa, että Lukko osaa pelata jääkiekko merkkistä peliä. Pari ottelua on harjotuksia takana ja nyt alkaa tosipelit.

Lukko tulee alusta-asti näyttämään Kärpille sen, että tämä homma ei ole tällä selvä, vaan sarjajatkuu. Jukka on todennäköisesti vilkaissut peiliin ja todennut, että erimeiniki pitää olla, kun Kärppiä kaadetaan, sen hän on myös tehnyt selväksi joukkueelle, joka tulee näyttämään tänäiltana närhenmunat, kaikille epäilijöille.

Peli tulee olemaan varmasti yhtä tiukkaa vääntöä, kun edeltäjänsäkin, mutta tälläkertaa se kääntyy kettupaidoille, vaikka väkisin.
 

Eino_Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Onnittelut Kärpille, olette epäilemättä finaalipaikan ansainneet. Onneksi Lukko sentään jaksoi syttyä edes jonkinlaiseen taisteluun viimeisessä välieräottelussa, vaikka se nyt ei tällä hetkellä lohduta paskan vertaa. Pronssipeli edessä.. ketä se kiinnostaa??
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Kärpät-Lukko 4-3

Näin.

Avauserä oli tällä kertaa Lukon surma, ilmeisesti hermojen hallinta ei jätkillä oikein pitänyt sikäli mikäli minä nyt telkkaripelin seuraamisen ohella radioselostuksesta jotain tolkkua sain, ainakin hemmetisti Lukko jäähyjä sai. Tuomariin ei Lukko tänäänkään kaatunut, selostajammekin kehui niin Favorinia kuin yleensäkin pudotuspelien tuomarilinjaa erinomaiseksi joten raitapaidat saavat minultakin puhtaat paperit tästäkin pelistä.

Ykis ylivoimamaali avauserässä Kärpille ja yksi Rolosonin harha, harha ei ollut ainoa vaan kuului niitä tulevan muitakin pelin tiimellyksessä mutta vain tämä yksi maali ilmeisesti hänen kämminsä oli. Toisessa erässä Lukko sai lentävän lähdön ja teki kolme maalia seitsemään minuuttiin, sitten tuli Kärpät tasoihin.

Kolmannessa erässä oli ainakin Torkki yksin läpi alivoimalla, taisi olla sama jäähy jonka aikana sitten Kärpät voittomaalinsa teki, mutta ei onnistunut Toke, ei.

Lopussa vielä saatiin jotain pientä painetta Kärppien maalille mutta siinä se sitten olikin.

Kyllä minä tiedän että jätkät ihan vittuilun vuoksi menivät ja hävisivät tämän pelin, nyt kun minullakaan ei iltaisin olisi ollut mitään töitä. Toista olisi ollut, jos olisi ollut iltavuoroviikko, silloin Lukko olisi ihan kiusallaankin voittanut jotta minä olisin joutunut töissä taas persettä nuolemaan vapaaillan saadakseni... Salajuoni perkele.

Ei siinä mitään. 0-3 kun ottaa paras viidestä-sarjassa turpiin niin paljon selittelemistä ei ole. Parempi voitti ja sillä sipuli.
 

Steele

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Florida Panthers
Haaveet kaatui

Lukko teki voittomaalin, mutta Lukko hävisi .
Ei hyvää päivää.

Santalalle tiedoksi että tee tarjous Ilkka Mikkolalle niin Lukko on voittamaton ensi kaudella.
 

puhuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Huhhei!!
Kolmantena vuotena peräkkäin finaaleihin. Ja tietysti rakas vihollinen Jokerit taas vastassa.
Lukkolaisten uho kääntyi sarjassa heitä itseään vastaan. Katetta puheille, ja enemmän tekoja kentällä olisi toivonut näkevän. Rautakorpi, Roloson, Saarela ja kumppanit olivatkin ihan tavallisia kuolevaisia. Ei sinänäsä mitenkään erikoisen yllättävää.
Mutta onnea pronssi-otteluun silti. Hpk:sta on paha sanoa mitään. Jokereille olivat ainakin pelkkä suupala.
 

junnisa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Viestin lähetti Eino_Mies
Onnittelut Kärpille, olette epäilemättä finaalipaikan ansainneet. Onneksi Lukko sentään jaksoi syttyä edes jonkinlaiseen taisteluun viimeisessä välieräottelussa, vaikka se nyt ei tällä hetkellä lohduta paskan vertaa. Pronssipeli edessä.. ketä se kiinnostaa??

Huhhuh, kyllä kuule raumalaisia kiinnostaa, ei niitö mitaleja ihan helpolla saa !!! Olitko ihan tosissasi ?

ONNEA KÄRPILLE, olitte hyviä, vaikka ei Lukkokaan ollut huono... pienet asiat ratkaisivat, mutta 3-0 ottelusarja ei kerro kyllä sarjasta kaikkea.

Onnea mestaruusjahtiin !!!
 

amok

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Loppuratkaisusta kysymys, eli raivosiko Rautakorpi lehdistötilaisuudessa sitä Topon jäähyä lopussa. Mietin vaan kun kävi niin kummallisen kuumana lähtiessään kaukalosta.

Omasta mielestä Topon jäähy aika totaalisen typerä ja turha. Olisi suututtanut oman pelaajan tekemänä.

Ottaisin Topon Kärppäporukkaan ihan heti. Oikea asenne ja sopivan vmäinen pelimies. Päivystämään maalille Tenkin ja Viuhkolan kenttään.

Mikkolalta jo ilman maalejakin hyvä peli. Ja Niinimaa säesti mukavasti. Pimennossa ollut Palsolan -kenttä ja alisuorittanut Mikkola-Niinimaa nosti tasoa finaalin kynnyksellä. Hieno homma jatkoa ajatellen.

Onnea Lukolle mitallitaistoon. Kyllä se pronssi alkaa vielä kiinnostamaan.
 
Olipa huikea peli!

PO kiekkoa parhaimmillaan (minulle ja perustelen) vaikkei varmasti valmentajat tykkää.

Peli on parhaimmillaan, kun saa jännittää loppuun asti. Ja totta totisesti Raumalaiset tekivät tuosta pelin, kun lopettivat ensimmäisen erän hölmöilyt. Lähes kaikki jäähyistä olisi ollut vältettävissä, jos yläpää olisi toiminut kylmemmin.

Kärpät käytti jäätävästi taas maalipaikat, vaikka muutaman hukkasivatkin. Bäckström veti pari haamutorjuntaa ja lopputulos syntyi siitä.

Niinimaa kiteytti haastattelussa osuvasti, että tiesivät, että Lukko lähtee haastamaan ja provosoimaan elleivät johda peliä. Hyvin kärppäpakka kuitenkin otti iskuja ja antoi. Fyysisyys ei ollutkaan Lukon vahvin puoli, vaikkei kärppienkään. Vaan kaikki olivat selkeästi jääkiekkoilijoita molemmilla puolilla, jotka tiesivät, että iskuja tulee ja niitä annetaan.

Tasainen vääntö ja sarja 3-0. Ei selittelyille jää tilaa, mutta tasainen oli sarja ja matsi niinkuin suurin osa arvasi.

Hyvä Kärpät! Hyvä Lukko!

Paras peli on mielestäni missä voi ilon ja surun tunteet heilahdella päästä päähän. Kunhan lopussa tulee ilo ;D
 

Kreifi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Viestin lähetti puhuri
Lukkolaisten uho kääntyi sarjassa heitä itseään vastaan. Katetta puheille, ja enemmän tekoja kentällä olisi toivonut näkevän.
Mikä ihmeen uho? Sieniäkö siellä on vedetty?

Se oli sitten siinä. Viimeinen peli oli todellinen jännitysnäytelmä viime sekunneille asti, mutta Kärpät oli millin verran parempi/onnekkaampi ja ansaitsi kyllä jatkopaikkansa.

Sitä en ihan pongannut, vaikka pelin töllöstä katsoinkin, että miksi ihmeessä Lukon selvä maali hylättiin?

Pronssiotteluun käy tie. Jännä peli tulossa, mutta en jaksa enää uskoa Lukon mahdollisuuksiin, sen verran huonosti Kärpät-sarja jo pelattiin. Omalla tasolla jos oltaisiin oltu, niin olisi kettu kärpän nylkenyt.
 

Eddie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät & kaikki karsintasarjat
Viestin lähetti Kreifi



Sitä en ihan pongannut, vaikka pelin töllöstä katsoinkin, että miksi ihmeessä Lukon selvä maali hylättiin?


Jaa.. mikä maali? Aise maali, kun torkki makaa Bäckströmin kanssa kärppämaalissa ja joku sitten vetää kiekon maaliin? Eiköhän siinä täyttynyt ne kriteerit maalin hylkäämiselle. vai? Torkki, kun ei tilanteessa paljoa yrittänyt väistää sinne lentämistä, vaikka Vallinilla jonkin verran osuutta asiaan oli. Mutta Vallin hoiti tilanteen kuitenkin suht puhtaasti ja näytti kyllä nopeutensa. Eipä enempää, ku tuli jo tuonne ottelusarjaketjuun..
 

Polliisi

Jäsen
Suosikkijoukkue
#28
Olipas se peli, kunnon play-off kiekkoa, mää tykkäsin. Ensiksi täytyy toivottaa hyvää lomaa Lukko-faneille, ja Lukon joukkueelle kiitos parista mukavasta pelistä.

Toiseksi täytyy haukkua tuomari. Timo Favorin oli ihan vitun onneton, ja Kärpät hyötyi hänen tuomioistaan tänään ehkä hieman enemmän. Nyt voinkin sitten alkaa anylosoimaan illan peliä erittäin asiantuntevasti:

Lukko oli eka kympillä ehkä Kärppiä terävämpi, mutta Roloson päästi Kärpät johtoon. Matsi olisi voitu ratkaista jo ensimmäisessä erässä, mutta varsinkin ylivoima oli erittäin huonoa. Toiseen erään Kärpät tuli tosi hermostuneesti ja siihen erän alkuun sattui se uskomaton perseilyjakso, Lukko heitti muutamassa minuutissa kolme kassia... tasakentällisin, yv:lla ja av:lla. Jokinen sai kuitenkin melkein heti tasoitettua ja Kärppien peli parani huomattavasti. Kolmannessa erässä Lukko haki ehkä aktiivisemmin maalia, mutta KJ:n "kärsivällinen työnteko" tuotti jälleen tulosta.

Lukon kanadalaiset pelaavat varmaan ensi kaudella Kärpissä, sellaista ämmäilyä nähtiin. Gill hakkasi Viuhkolaa mailalla ensimmäiset kymmenen minuuttia, ei oikein toiminut ja sitten napsahti - brutaali, Metropolit-tyylinen teloitusisku ja sitten Gill istui aika kauan jäähyllä. Eipä muuten erottunut.

Toporowski pelleili sitten kunnolla. Toisessa erässä Shayne-boy koetti filmata Boumediennelle jäähyä pelikatkon aikana. Eipä onnistunut. Palkintojen jaossa Topo alkoikin sitten aukomaan päätään tuomareille ja taisipa siellä joku keskarikin vilahtaa, tyylikäs kaveri.

Roloson kuoli jäälle toisessa erässä. Kesken Kärppien painostuksen kaveri kaatui vaan jäähän ja lääkärit sun muut tulivat kentälle. Sitten kun paareja oltiin tuomassa kentälle, niin Roloson nousi ylös ja jatkoi pelaamista ihan normaalisti. Hieno ja urheilullinen teko.

Boumedienne on kultaa. En ole pitkään aikaan nauranut jääkiekko-ottelussa kentällä tapahtuville asioille, mutta nyt piti. Rolosonin ollessa kuollut Bume heitti Toporowskille muutaman filmaaja-tauntin ja yritti sitten filmata Topolle jäähyä.

Niinimaa oli liideri. Mahtava peli jälleen ja nyt tuli pisteitäkin, hyvä.
 

Kreifi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Viestin lähetti Eddie
Jaa.. mikä maali? Aise maali, kun torkki makaa Bäckströmin kanssa kärppämaalissa ja joku sitten vetää kiekon maaliin? Eiköhän siinä täyttynyt ne kriteerit maalin hylkäämiselle. vai? Torkki, kun ei tilanteessa paljoa yrittänyt väistää sinne lentämistä, vaikka Vallinilla jonkin verran osuutta asiaan oli.
Ei, Saarelan maalista oli kyse. Torkin runkkaama kiekko tainnut edes viivaa ylittää.
 

Eddie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät & kaikki karsintasarjat
Viestin lähetti Kreifi
Ei, Saarelan maalista oli kyse. Torkin runkkaama kiekko tainnut edes viivaa ylittää.

Olenkohan jättänyt nyt jonkin kohdan pelistä katsomatta, kun enmitään tällaista muista...

edit. sorry chat
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös