Kärpät - Lukko pe 1.4.2005

  • 11 033
  • 76

psychodad

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Hal Gill
Oululaisyleisö saa tänään taas huutaa "heiiii!" useaan kertaan varsinkin vihellyksen jälkeen kun kärppäpelaajat yrittävät epätoivoisesti mennä Rolin maalin eteen irtokiekoille. Isot ja ilkeät pakit antavat sitten muistutuksia, ja oulussa kun on totuttu Lehto/Ujcik tyyliseen mukavaan jutusteluun vastustajan maalivahdin ja oman miehen välillä, tämä tulee olemaan herkkähipiäiselle oululaisyleisölle kauhistuksen paikka.

Lukko ei varmasti säästele yhtään kohdellessaan kaltoin kärppähyökkääjiä jotka pyrkivät muuria murtamaan, ja varmasti kärppäpelaajatkin ottavat tutut kuolevat joutsenet käyttöön kun fyysisesti aivan eri planeetalta tulevat lukkopakit niputtavat piskuisia kärppiä. Muistakaapa sitten ottelua katsoessanne, että se mailapeli on kahvaa, ei se jos mies punnertaa voimalla toisesta ohi. Tätä nähtiin paljon myös IFK sarjassa...Gill nappasi äijän kiinni ja työnsi tylysti kainalon alta taakseen, otti kiekon ja pelasi eteenpäin. Voima ei edelleenkään ole jääkiekossa rike, vaikka siitä kyllä oulussa niin pirusti huudetaankin.

Kärpät menee alussa johtoon 2-0 ja toisessa erässä jo kolmeen nollaan. Lukon loppukiri ei riitä, vaan ottelu päättyy 4-2, viimeinen tyhjiin. Seuraavat kolme matsia mennäänkin sitten kettukomennossa kohti nakkikattilaa.
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Alku aina hankalaa, lopulta seisoo

Lukon piti lähteä Porriist kohti Oulua kello 11 paikallista aikaa, mutta kas persanaa. Koneessa olikin vikaa, joku kutaleen varoitusvalo paloi eikä se päässyt lähtemään joten nyt äijät joutuvat sitten kuluttamaan aikaansa siihen saakka että viimeistään kello 15 tulee toinen kone Helsingistä tilalle.

Semmoista se on kun halvinta vaihtoehtoa eli bulgarialaista lentoyhtiötä käyttää.

http://www.ur.fi/artikkeli.phtml?id=11264
 

Jeff

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkueet
Tuo ei ole aprillipila. Raumalaiset oleilevat tällä hetkellä porilaisessa hotellissa odottaen uutta konetta. Samalla koneella matkustaa myös paikallisen radion selostaja. Kuka niitä teille nyt selostaakaan.

Niin, kumpihan sitä saa tänään synttärilahjan: Jussi Jokinen vai Esa Pirnes?
 
Viimeksi muokattu:

Huuhkaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Mielenkiintoisen ensimmäisen pelin alku on jo todella lähellä. Vain viitisen tuntia aloituskiekkoon. Pistän jotain mietintöjäni, että nämä tunnit kuluisivat vähän nopeammin.

Kotietu: Kärpillä on kuulemma (en ole koskaan sentään Ouluun asti lähtenyt katsomaan jääkiekkoa) hyvää meteliä pitävä yleisö, mutta tämä on luultavasti kaksiteräinen miekka. Jos Kärpät saa onnistumisia heti alkuun, niin kotiylöisö voi viedä Kärpät vaikka millaiseen hurmioon, mutta toisaalta jos Lukko saa Kärppien pelailun näyttämään huonolta eikä Kärpät saa maaleja aikaiseksi, niin kotiyleisö voi muuttua painolastiksi.

Ennakkosuosikin paineet: tätä aihetta onkin täällä aika paljon mietiskelty kysymyksin: Kumpi on ennakkosuosikki? , mutta enpä uskoisi tällä seikalla olevan mitään merkitystä kun korkeintaa median ja fanien mielestä.
Kuitenkin minun mielipiteeni on, että Kärpät on ennakkosuosikki, koska se menestyi runkosarjassa paremmin kuin Lukko. Katsokaa vaikka puolivärien tuloksia. Lukko oli ainoa joukkue joka voitti runkosarjassa paremmin sijoittuneen.

Loukkaantumiset: niin pakko tämäkin aihe on nostaa esiin, koska Lukolle tuli tuo yllättävä nelosketjun sentterin loukkaantuminen. Mutta valitettavasti nuo kuuluvat lajiin eikä niillä voi selitellä mitään. Jos aikoo menestyä täytyy olla miehiä reservissä jotka pystyvät paikkaamaan loukkaantumiset.

Toivottavasti Lukon halu ja tahto voittaa on suurempi kuin Kärppien ja jos näin on niin Lukko menee jatkoon, muuten ei. Tuosta halusta/tahdosta voisin yhden kommentin heittää edellisestä sarjasta. Olin katsomassa sen ensimmäistä peliä ja jo ensimmäisessä erässä näki kumpi joukkue todella halusi voittoa. HIFKin pelaajat istuskelivat vaihtoaitiossa, mutta suurin osa Lukon pelaajista nojailivat laitaan ja katselivat peliä (yleensä pelaajat katselevat peliä näin vain silloin kun ollaan kolmannen erän ratkaisuhetkillä ja todella haetaan voittoa, mutta Lukon pelaajat siis jo ensimmäisestä erästä alkaen)
 

Jeff

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkueet
Kärpiltä poissa Pesonen. Mikäs miestä vaivaa? Ei ainakaan peliesityksien perusteella pitäisi syrjässä olla, koska pessi on ollut pirteä läpi kevään. Nelosessa Juntunen-Sihvonen-Aarnio. Muuten ei muutoksia Tappara peleihin pikaisesti vilkaistuna.
 

Lexa

Jäsen
jassoo...

...Radio Ramonan uutiset kertovat, että lukon 160-paikkainen charter-kone vaihtuu kahdeksi pienemmäksi koneeksi. 4 henkilöä joutuu jäämään pois kyydistä, mitä ilmeisemmin tilaongelman vuoksi.

Herää kysymys, että kuinka iso poppoo sinne oli alunperin lähdössä? Itse muistan matkustaneeni joskus 15vuotta sitten Kar-Airin 40-paikkaisella potkurikoneella pari liittymälentoa. Ja se kyyti oli kyllä kylmää. Sisällä ei voinut keskustella huutamatta, koska taustamelu oli koko ajan yli 80db. Kone heilui ja huojui, kuin viimeistä päivää. En suosittele kyseisiä vekottimia lentopelosta kärsiville tai varsinkaan ensimmäistä kertaa lentäville.

Ai niin olihan siinä ilmakuoppien lomassa yksi positiivinenkin asia. Painevaihtelu oli korville inhimillisempi, matalammasta lentokorkeudesta johtuen.

Mutta jos tuohon lukon porukkaan olisi kuulunut vaikka 50 henkeä, niin olisi mielenkiintoista tietää minkälaisilla härveleillä ne meinaavat herrat ouluun lennättää. Todella olemattomia täytyy koneiden olla. Jos/kun kyseessä on potkurikoneet, niin matka kestää niin pitkään, että tuskin ovat äijät ennen klo 17 raksilassa. Sitten kun puoli joukkuetta on "vemputuksen" jälkeen laatoittanut oulun lentokenttää, niin siinä on hyvä lähtökohta itse illan peliin.

Tai sitten tämä on hyvin organisoitua aprillipilaa...
 
Suosikkijoukkue
Susanna Pöykiö
Re: jassoo...

Viestin lähetti Lexa
Tai sitten tämä on hyvin organisoitua aprillipilaa...
En todellakaan usko mihinkään muuhun mahdollisuuteen, kuin tuohon kalenteripäivään viittaavaan...

Olisihan se legendaarista, että niin puolivälierävastustajan kuin välierävastustajan koneet myöhästelevät ennen ensimmäistä Oulun matkaa. Mehevän salaliittoteorian paikka? Toivotaan ettei paljastu aprillipilaksi, tästä saadaan vielä uskomattoman hienot X-files turinat aikaiseksi.
 

vipu24

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Jeff
Kärpiltä poissa Pesonen. Mikäs miestä vaivaa?


Pesonen pelaa Haatajan paikalla. Kokoonpanoa näköjään päivitetty.
 

PJ

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevat Mestarit
Ota tästä nyt sitten selvää enää mikä on totta ja mikä tarua. Kuulin saman lentokonehuhun jo muutakin kautta, joten ehkä jotain koneongelmia on ollut. Mutta saman huhun mukaan Lukko olisi selvinnyt kuitenkin Ouluun, jossa taas on oikeasti vatsatautia liikeellä :)

Eiköhän lukusarja 1,60 - 4,00 - 3,80 ole kaikki tarpeellinen tuohon ennakkosuosikkikeskusteluun. Jotenkin tuntuu, että tuossa on taas pelattava ylikerroin, vaikka Lukko ei ole peliajalla voittanut sitten oliko se 80-luvulla Oulussa :)

Yllättäen MTV 3 on taas aivan väärässä matsissa paikalla, mutta hyvittää huomenna.
 
Viimeksi muokattu:

JPL

Jäsen
Kyllä Lukon koneongelmat ovat ihan totta. Tarkkaa aikaa ei ole tiedossa, milloin pääsivät Porista lähtemään, mutta en ole ainakaan vielä huomannut, että olisivat Ouluun tulleet. (Istuskelen tässä lentokentän kupeessa ja näen ~kaikki laskeutuvat koneet sekä autot, jotka lentokentäntietä ajavat). Voipi toki olla, että ovat kahvittelun tai ruudun tuijottamisen aikana ovat tuosta ohi menneet, mutta epäilen että eivät vielä ole.
 
Suosikkijoukkue
Susanna Pöykiö
Viestin lähetti JPL
Kyllä Lukon koneongelmat ovat ihan totta. Tarkkaa aikaa ei ole tiedossa, milloin pääsivät Porista lähtemään, mutta en ole ainakaan vielä huomannut, että olisivat Ouluun tulleet. (Istuskelen tässä lentokentän kupeessa ja näen ~kaikki laskeutuvat koneet sekä autot, jotka lentokentäntietä ajavat). Voipi toki olla, että ovat kahvittelun tai ruudun tuijottamisen aikana ovat tuosta ohi menneet, mutta epäilen että eivät vielä ole.
Selvisihän se sitten.

Eli JPL on lennonjohdossa töissä!

Miksi Tapparan konetta viivytettiin ennen lähtöä Ouluun?
Miksei Lukko pääse lähtemään Ouluun?

JPL näyttää teille hauista.
 

Olkku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen mestarit 20-21
Viestin lähetti Jääkoneenkuljettaja
Selvisihän se sitten.

Eli JPL on lennonjohdossa töissä!

Miksi Tapparan konetta viivytettiin ennen lähtöä Ouluun?
Miksei Lukko pääse lähtemään Ouluun?

JPL näyttää teille hauista.

Niin. Mitenkäs Kärpät, vei viimekevään finaalien aikaan koneen TPS:n "nokan" edestä. Oikeassa olet pohjoinen ystäväni.

Ottelun alkuun, jos pelataan ensinkään, on aikaa vajaa parituntia. Koko ajan hiipii epäilyksen siemen perhosien sekaan vatsaan, mitäs jos tulee kuokkaan? No aikaa on keksiä sopivia syitä (JPL:n) lisäksi, mistä johtui jne..

No tänään on ainakin suuntaa-antava ottelu, olen melko varma, että joukkue, joka tämän ensimmäisen ottelun voittaa, johtaa sarjaa voitoin 1-0. Oikeasti hulettaa Kärppien liikkuva peli, se täytyis saada jotenkin kuriin, pitäis keksiä kahva tai jotain, mutta Jäähyllä Lukko istuu, jos kilpaluisteluun lähtee, joten peli kulmiin ja sitäkautta kiekonriistoja ja nopeat-, tarkat avaukset, jos saadaan kiekko riistettyä.

Onnea molemmille joukkueille ja itsehillintää kirjoittajille, illan otteluun.
 

V-man

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
"Täällä kapteeni se ja se pyytää lupaa aloittaa laskeutuminen"

"Räts..... räts.... ei..... kuulu.... toistakaa..."

"Niin että täällä lento se ja se bla bla bla..."

"-kohinaa- -rätinää- Lupaa ei annettu...... toistan lupaa ei annettu..."

"No mikä siellä maksaa?"

"Yks Oulun Kärpät......rätinäää....On vain......kohinaaa....ja verkko heiluu...hihihii...Juu pysytelkää nyt siellä ihan rauhassa... on rautaa..."

edit: Vielä kun saataisiin järjestettyä kaikille Lukkolaisille (Paitsi Rautakorvelle, koska se tykkää siitä) perusteellinen ruumiintarkastus kumihanskoineen päivineen, niin voitto olisi entistä varmempi.
 

Jamina

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, HJK
Re: jassoo...

Viestin lähetti Lexa
...Radio Ramonan uutiset kertovat, että lukon 160-paikkainen charter-kone vaihtuu kahdeksi pienemmäksi koneeksi. 4 henkilöä joutuu jäämään pois kyydistä, mitä ilmeisemmin tilaongelman vuoksi.

Herää kysymys, että kuinka iso poppoo sinne oli alunperin lähdössä?

Olikohan Lukon ja Kärppien joukkueiden tarkoitus lentää samalla koneen ottelun jälkeen Raumalle? Ainakin toisen puolivälieräottelun jälkeen Tappara ja Kärpät lensivät samalla koneella Tampereelle.
 

psychodad

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Hal Gill
Re: Re: jassoo...

Viestin lähetti Jamina
Olikohan Lukon ja Kärppien joukkueiden tarkoitus lentää samalla koneen ottelun jälkeen Raumalle? Ainakin toisen puolivälieräottelun jälkeen Tappara ja Kärpät lensivät samalla koneella Tampereelle.

Kyllä oli, mutta tästä salaliitosta suivaantuneena lukko voisi vuokrata näädille vaikka resinan.
 

nevins

Jäsen
Viestin lähetti JPL
(Istuskelen tässä lentokentän kupeessa ja näen ~kaikki laskeutuvat koneet sekä autot, jotka lentokentäntietä ajavat) .

siis autot laskeutuu ja lentokoneilla ajellaan pitkin teitä..

oli ihan pakko..hymiön joku varmaan voisi tähän paikkaan laittaa.
 

Johto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Onnea Kärpille avausvoitosta, tänään ei näemmä ollut Lukon päivä. Nollalla tehdyllä maalilla on hankalaa voittaa, joten syyllistävät sormet osoittavat ensisijaisesti hyökkääjiin. Mutta huomenna on Äijänsuolla taas uusi peli ja silloin uskon Lukon tasoittavan puntit. Halli taitaa olla jo loppuunmyyty, joten yleisön tuesta homma ei ainakaan jää kiinni.

Eli ei muuta kuin katse kohti huomista, sarja jatkuu ja kaikki on auki vielä!
 

Olkku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen mestarit 20-21
Nonniin. Ei me huonommalle hävitty. Selityksen sijaa tuskin löytyy. Riparadiosta sai käsityksen, että Lukolla oli pari tolppaa ja parikertaa kaveri yksinläpi. No olisivat pistäneet verkkoon. Hävinneet selittää ja homma jatkuu huomenna. Kärpät oli takuulla 3-0 parempi, koska nolla maalilla, ei voi voittaa. Homma on nyt 1-0 otteluvoitoin ja Lukon on PAKKO ottaa kotivoitto huomenna, tai voi alkaa keskitymään pronssipeliin.

Onnittelut Ouluun ensimmäisestä erästä, toinen erä huomenna Äijänsuolla ja vielä ei luovuteta.
 

LukkoUkko79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Taisi taito ratkaista tämän pelin. Jos ei paikoista saada tehtyä maalia, niin kaveri tekee jossain vaiheessa. Ja niin Kärpät teki. Kyllähän tämä vähän vituttaa, kun oltiin pelissä noinkin pitkään tasoissa ja paikkoja olis ollut mennä johtoon, mutta ei niin ei. Onnittelut vaan Kärpille! Vittu.
 

Steele

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Florida Panthers
Tappiosta huolimatta peli antoi lisäuskoa siihen että Kärpät on kaadettavissa, Lukko voitti laukaisutilaston ja peli oli erittäin tasainen kaikin puolin näin radiosta kuunneltuna.

Ei muuta kuin huomenna kuittaus Äijänsuolla ja sitten uudestaan Ouluun yrittämään voittoa.
 

Kreifi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Kuten esille on otettu, jos maaleja ei tehdä, niin ei kyllä voittoakaan saalisteta. Mutta jos omiin menee vain kaksi (plus yksi tyhjiin), niin sillon mahdollisuudet on jo hyvät. Tervetuloa Raumalle Oululaiset ja Kärpät, täällä ei kahdella maalilla voittoa napata - ei varmasti.

Mitä tuota ottelua kuuntelin (en kokonaan), niin vaikutti siltä, että peli oli kovin tasaiasta ja Lukolla oli omat hetkensä, jolloin hallinta oli täysin kettujoukkueella. Näinkö se oli? No, jos, niin se on hyvä merkki, sillä meillä on oikeasti mahdollisuuksia pistää kampoihin Kärpille. Lisää ja kovempaa fyysistä peliä vain, ja uskonkin sitä Raumalla nähtävän.
 

psychodad

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Hal Gill
Onnittelut kärpille voitosta. Huomenna sota jatkuu.

Yllätyin siitä että lukko oli niinkin hyvin mukana tilanteiden luonnissa tänään, ja paikkoja riitti. Ilmeisesti lähdetty eri taktiikalla liikenteeseen kuin IFK:ta vastaan. Huominen ei juuri nyt huoleta yhtään, tänään oli sen verran tasaista radion perusteella, ja lukko nostaa aina tasoaan selkeästi kotona. Toki se harmittaa että topperi mokasi läpiajon ja heti perään kärpät teki 2-0, mutta sellaista se lätkä joskus on. Bäckström oli tänään vähän parempi. Ja Niskala, ensi kerralla sitten se tolppa sisään kiitos, Kukkonen voi vedellä edelleen tolppiin.
 

Irtolapa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Niämise Ville, Gill,Forss ja Pospisil
Ja homma jatkuu...huomenna kärpillä kuumat oltavat.
 

amok

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Pannaan parit kysymykset kun ei matsia päässyt näkemään:

- Jos katsotaan Lukon ja Kärppien laukaisukarttaa, niin kumpi pääsi paremmalta sektorilta ampumaan laukaukset vai oliko eroa? Pitikö Lukko isoilla pakeilla kärppähyökkääjät pois Rolosonin edestä. Stenkan selostuksesta kävi ilmi, että Saarenheimo siellä maalinedessä ainakin päivysti ihan kiitettävästi.

- Kruusin linja taisi olla kohtuu selkeä ja tuttuun tapaan melko väljä? Oliko näin vai huuteliko yleisö vain lämpimikseen? Ei tule pitkiä painostuksia, koska kiekolliset voidaan painaa melko ronskein ottein kulmaan ja kiekosta irti. Koivisto taisi pistää 1.erässä kunnon "selkä kaarella" retkautukset. Niin sitä pitää.

- Miten Klyyvari peluutti kenttiä? kär1 vs luk3, 2 vs 2...?

- Mentiinkö kohti maalia vai tuhlaattiinko energiaa liikaa kulmissa?

EDIT: Pannaas vielä agentin kommentti hallilta. Oli kuulema naurattanut Aarniotakin kun oli yrittänyt tapansa mukaan ängetä laidan ja pakin välistä. Pakki oli Gill ja persjalkainen Aarnio kumarassa navan korkeudella -> kyynerpää osuu ja tuomari pistää terävänä Gillin boksiin kyynerpäätaklauksesta.

Otan oluen voitolle.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös