Kärpät kaudelle 2013–2014

  • 1 463 697
  • 3 416

Hxxx

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mental tension
Pedon raapaisu kyseli tänään Facebook puolella, että ketkä kolme ovat yllättäneet tähän mennessä ja ketkä kolme ovat taas pettäneet pahiten. Laitetaas sama kysely tännekin pystyyn. Voin aloittaa itse:

Positiiviset yllätykset

1 Tomi Karhunen - loistavassa vireessä jo treenipeleissä. Sama meno on jatkunut liigassakin ja Karhunen on mennyt Hillin koulussa hurjasti eteenpäin. Höntyily ja ylipelaaminen ovat vähentyneet ja tilalle on tullut aimo annos rauhallisuutta ja varmuutta. Way to go, Tomi!

2 Joonas Kemppainen - kokonaisvaltaista pelaamista ja tehojakin on tullut. Kepu on saanut maalejakin tehtyä, joten siitä iso plussa! Luistelu on mennyt eniten eteenpäin ja tällä tahdilla maajoukkue-kutsu odottaa postilaatikossa syksyn mittaan.

3 Lasse Kukkonen - tai no eihän tämä nyt yllätys ole, mutta Kukkonen on ottanut koko joukkueen reppuselkäänsä. Mahtava asenne illasta toiseen, esimerkkiä ja johtajuutta riittää. Kapteeni isolla Koolla.
___________

Pettymykset

1 David Kveton - hankittiin maaliruiskuksi Haatajan tilalle. Muistuttanut enemmänkin Michal Vondrkaa, joka hiihteli viime kaudella muutaman kuukauden kärppänutussa. Ei mahdu tällä hetkellä ilmeisesti edes kokoonpanoon, joten ulkolaisvahvistuksesta on paha puhua Kvetonin kohdalla.

2 Toni Kähkönen - Espoon soturi on ollut heikko alkukaudella. Ei onnistunut treenimatsessa eivätkä liigapelitkään ole häävisti sujuneet. Itse odotan Kähyltä huomattavasti enemmän ja toivottavasti mies kykenee vastaamaan niihin odotuksiin jatkossa. 20 maalin kausi on täysin mahdollinen, kunhan pyörä alkaa pyöriä oikeaan suuntaan.

3 Joonas Komulainen - Komu ei näytä olevan Marjamäen suosiossa. Peliaikaa ei ole tullut kovin paljoa eikä sitten tehojakaan. Komu näyttäisi olevan tietynlainen väliiputoaja, jolle ei löydy kunnon roolia joukkueesta. Ei tarpeeksi hyvä kärkiketjuihin, eikä käyttöä alemmissa kentissä. Viimeinen kausi Kärpissä?
______

Mitäs muut ovat mieltä?
 

JPL

Jäsen
Itse nostaisin selväksi ykköseksi ennakkoon verrattuna Lehtosen. Mikko on taas sama vanha Lelu, joka kolkutteli änärin portteja ja pelasi maajoukkueessakin. Vielä kun pysyisi ehyenä....

Tokihan Karhu on myös nostanut tasoaan, mutta hänellä käyrä on ollut nouseva tasaisesti jo muutaman vuoden, joten ei tämä ainakaan itselle hirvittävä yllätys ole. Mahtavasti toki pelannu. Kukkonen pelaa omalla loistavalla tasollaan illasta toiseen, eikä siinäkään mikään suoraan sanottuna yllätä. Kepun vastuu on lisääntynyt, mutta tiedä sitten, onko se pelin taso oikeastaan sen kummempi kuin aiemminkaan. Rooli vain on vapaampi ja se tuo sitten hyökkäyspäässä onnistumisia enemmän.

Eli summary:
Pros
1. Lehtonen Mikko
2. Karhunen Tomi
3. Niemelä Mikko

Cons
1. Kveton itseoikeutetusti
2. Atte Ei ole vielä ottanut sitä roolia, mihin rahkeet riittää
3. Komu Petrata pitää, jos meinaa mahtua terveeseen kokoonpanoon
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Kähkösestä kirjoittelinkin jo tuonne peliesitykset ketjuun ja sieltä voi käydä lukemassa ajatukseni hänestä enkä pidä Kähyä syksyn floppina. Kemppaiselta Kärpät on mielestäni saanut mitä on odotettukkin joten suuri yllätys hän ei ole. Mutta listataanpa muutama ajatus tässä:

+++ Lasse Kukkonen: Kapteeni ja todellinen joukkueen kingi. Nyt on tullut isäntä taloon ja pelaamista ei voi kuin ihailla. Pelaamassa itseään olympiakoneeseen tuolla tahdilla

++ Tomi Karhunen: Hillin koulu tehnyt Karhulle hyvää ja koppi näyttää tarttuvan. Potentiaalia haastaa Rynnäs ihan tosissaan.

+ Ville Pokka/Joonas Donskoi: Tähän oli pakko valita kaksi sillä Pokan toisen kauden kirous näyttää olevan taakse jäänyttä elämää ja poika pelaa huikealla itseluottamuksella kuten toissa keväänä pelsuja vastaan. Donskoi taas näyttää pelaavan parasta syksyä vuosikausiin ja palkinto kovasta yrittämisestä odottaa varmasti oven takana. 5 rankkarimaalia sisään on tietenkin vain plussaa.

- Atte Ohtamaa: Odotin enemmän ja jotenkin on Atesta jäänyt vaisu kuva. Odotin ennen kaikkea kiekollista roolia enemmän mutta juuri se näkyy eniten hakusessa olevan. Onneksi kausi on vasta aluillaan.

-- Joonas Komulainen: Pienellä peliajalla ja täysin näkymätön. Kovasti saa tehdä hommia että pääsee hyppäämään kelkkaan mukaan mikäli kaikki on kunnossa.

--- David Kveton: Eiköhän tästä kaverista oo kaikki tarvittava jo sanottu. Potentiaalia silti on mutta miten se saadaan kaivettua esiin ennen kuin hiekka tiimalasissa valuu hukkaa?
 

matiasrust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Kukkonen on ihan ehdoton. Asenne on mahtava ja näkee televisiokuvastakin kuinka puna nousee poskelle kun Lasse vääntää, tosissaan.

Kemppaiselle ja hänen tason nousulle annan myös ison arvon. Nyt kun aletaan olla sentteriosaston kanssa vähän niinku pulassa tai itse asiassa siinä tilanteessa mitä ennen Maxwellin tuloa kauhulla ounasteltiin niin Kepu tällaisena on todella tarpeeseen. Toki edelleen näkisin hänet mieluummin puolustava keskushyökkääjänä missä hän on maan eliittiä, mutta siihen meillä ei taida olla varaa.

Kähkönen on varmaan mennyt vähän alakanttiin, joo. Mutta mitä tulee toisessa ketjussa esitettyyn penkittämiseen Kvetonin tieltä niin minusta ei. Miksikö? Siksi, että tiedän varmaksi mikä tämän pelaajan anti ja arvo joukkueelleen voi olla. Ja uskon vahvasti, että sitä tullaan vielä saamaan.

Ja sitten tuo Komulainen. Jyväskylässä tuumasin, että ei voi olla Kärpillä varaa pitää sivussa näin energisoivaa pelaajaa. Komu taklasi ja pelasi tilanteensa loppuun asti näyttävästi. Naapuri katsomossakin ihmetteli, että kuka on tuo pieni mies joka siellä pörrää. Mutta pakko on myöntää, että taas Jokeripeli muutamaan kertaan karmealla tavalla paljasti Komulaisen heikkouden. Tarkkaan tulee miettiä tämän pelaajan paikka ja rooli joukkueessa.


Itse laitan tuonne yllättäjäosastolle vielä Alikosken Mikon. Pyyteetön roolipelaaja joka kyllä uhrautuu hienosti joukkueensa eteen. Tai oikeastaan laitan sinne parivaljakon Alikoski-Keränen. Eli nämä pojat parina neloseen ja tehtävä yksinkertaiseksi.

Ja pettymysten puolelle pistän Niemelän jolta jo uskalsin odotella enemmän mitä alku on antanut. Vähän huonosti on mennyt.
 

Slobo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Tampa Bay Lightning & Huuhkajat
Omat listat:

Positiiviset yllätykset:

1. Tomi Karhunen

Pakko antaa kunnia sille, kenelle kunnia kuuluu. Paikannut loistavasti Rynnästä, virheettömiä suorituksia illasta toiseen. Tästä on hyvä jatkaa.

2. Joonas Donskoi

Joka ilta pelaa huikealla tasolla, pääsee maalintekopaikoille ja on ahkera myös puolustussuuntaan. Kyllä se hana vielä kunnolla aukeaa. Rankkarimaalit tietty plussaa.

3. Mikko Lehtonen

Itseluottamus taas huipussaan, näkyy mukavasti pelissä. Huomaa, että Marjamäen pelityyli sopii Lelulle paljon paremmin kuin Aran. Ylivoimalla huikea pelote, siitä osoituksena jo kaksi maalia.

Pettymykset:

1. David Kveton

Kaikki varmasti tietävät, miksi on tässä listassa. Ei tarvinne erikseen selittää.

2. Toni Kähkönen

Viime kauden Toni vaeltelee jossain varjojen mailla, ei tietoakaan missä. Ei pääse tekopaikoille, vähän myöhässä välillä tilanteissa. Hoitaa toki puolustuspäätä kiitettävästi.

3. Joonas Komulainen

Ei sovi ollenkaan kokoonpanoon, eikä näin saa edes näytönpaikkoja kunnolla. Silloin kun saa, ei vakuuta allekirjoittanutta ollenkaan. Itseluottamus hukassa.
 

MikGo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Leijonat
Huml on kyllä jännä pelimies. Tällä hetkellä kantaa Kärppien kultakypärää tehoilla 2+2. Mies tuntuu hiihtelevän missä sattuu, mutta tehokkaasti kuitenkin. Aika monta maalia Ivan on tehnyt siniviivan jälkeen liukumalla pakkia lähellä ja ampumalla pakin jaloista. Näitä nähdään varmasti lisää.

Täytyy nyt vain toivoa, että kentälliset osuivat kohdalleen ja hyökkäyspeli rupeaisi näyttämään paremmalta ja maalejakin nähtäisiin.
 
Täytyy nyt vain toivoa, että kentälliset osuivat kohdalleen ja hyökkäyspeli rupeaisi näyttämään paremmalta ja maalejakin nähtäisiin.

Hyökkäyspelin olisi hyvä alkaa toimimaan senkin vuoksi, että vastustaja ei olisi koko pelin meidän päässä. Vaikka maalimäärät ei kasvaisikaan hirveästi, niin silti olisi enemmän tilanteita, missä vastustaja ei voi tehdä maaleja ja olisi potentiaalinen mahdollisuus itsellä.
 

Kramer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Ainakaan mitään 5 miehen vajaapeliä en halua enää todellakaan nähdä. Ihan käsittämätöntä touhua!

Eipä haluta nähdä. Kauden alussa Marjamäki julisti Kärppien olevan luisteluvoimainen joukkue. Sitä se ei todellakaan ole ollut! Joka lössille on hävitty putkella 100-0. Tämän takia se peli on Kärppien päässä, ei saada avattua, joudutaan lyömään roikkua päätyy etc. Jos tää on sitä Meidän Peliä, niin aika perseestä olevaa meidän peliä. En usko, että meillä olisi vielä voimakausi meneillään, jolla selittäisi tukossa olevat ukot.
 
Kärppien puolustuksen runko on Kukkonen, Vallin, Lehtonen. Peli paikat 1. kenttä 2. kenttä k3. kenttä, yksikään ei ole pikakiituri enään luistimilla! miten he voivat pärjätä 20v karvaajille jotka tulevat kovalla karvauksella kahdella päälle??? Eivät mitenkään.
Vastustajan nopeus suhteessa paappojen pelinopeuteen aiheuttaa sen etteivät he enää kerkiä avaamaan peliä laadukkaasti!
Ainut järkevä keino omasta mielestäni on juuri tuo tyyli kun kiekollinen peli menetetään vastustajalle omassa päädyssä, että tehdään noppa oman maalin eteen ja annetaan vastusajan pyöriä viivassa ja nurkissa, koska enitenhän maaleja tehdään maalinedus sektorista. Muistellaanpa edellisiä mestaruuksia maalivahdin näkökulmasta, vedot laitettiin tulemaan kaukaa tai sitten muuten huonosta paikasta jolloin maalivahdeilla oli "helppo" työ pelata mestaruus joukkueelle. Pitäisi vain saada hyökkäyspeli tehokkaammaksi ja saada 2 maalia per peli enempi niin rupeaisi tulemaan niitä 3 pisteen voittoja.
 

charger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se Puree! , Україна
Ei niitä avaimia voi antaa noin pahasti vastustajalle. Jos vastustajalla on kaikki langat ja aloite koko ajan, niin et pysty millään reagoimaan pitemmässä juoksussa. Vähän aikaa voit vetää kilpikonnaa tsägällä, mutta kyllä ne maalit sieltä hakataan vääjäämättä sisään.

Seisovilla jaloilla oleva pelaaja ei vain pysty reagoimaan kun vastustaja tekee muutaman nopean siirron ja kiekko onkin jo häkissä. Toki johonkin täysin puukäsivastustajiin voi tuo kilppari toimia, mutten kyllä luottaisi siihenkään jos vedetään tilastoa vähän pitemmältä aikaväliltä. Kaikenlisäksi ihan hirveää seurattavaa. Suorastaan hävettävää.

Mestaruuskausilla oli kurinalainen puollustus, muttei se mitään kilpparia kyllä ollut nähnytkään.
 
No en tarkoittanutkaan että tuo noppamalli on jatkuvana ainoa malli, vaan todella tehokasta oman maalin suojaamiskeino kun vastustaja jyllää puolustettavassa päädyssä. Mallia voi silloin pelata myös hidas mies koska etäisyydet ovat lyhyet ja toisaalta avaaminen ja omasta päädystä lähteminen on asteen helpompaa kun oma kaveri on 2-4 metrin päässä kiekollisesta omasta pelaajaasta.
 
Viimeksi muokattu:

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Pääsin tänään vähän jututtamaan Ahoa. On muuten mukava ja puhelias mies. Hän on ilmeisen innostunut työstään. En usko, että ainakaan yrityksestä jää hommat kiinni. Olisiko tämä se Kärppäjoukkue, jolla Aho pääsisi viimein maistelemaan menestystä. Uskonpa, että on. Tässäpä pikkaisen Ahon tuoreita porinoita:

Tapaus Kveton,

Kvetonin aika käymässä vähiin. Ei ole kymmenessä pelissä pystynyt täyttämään hänelle asetettuja tavoitteita. On epätodennäköistä, että pelaa huomenna Pelsuja vastaa. Huomenna kuulemma vasta varmistuu. Minulle jäi keskustelusta vähän sellainen olo, että lieköhän tuo pelaa enää Kärpissä peliäkään. Kysyin, jotta hommataanko uutta pelaajaa Kvetonin tilalle. Aho meinasi, että Aaltonen on jo hommattu siihen ruutuun. Eli jos Kveton lähtee, uutta miestä ei tule tilalle. Kysyin myös mahdollisesta Leskisen nostamisesta Kvetonin tilalle. Tähän Aho vastasi, että se on mahdollista milloin vain. Hän käänsi kuitenkin puheen Mäenalaisen aivan erinomaisiin otteisiin. Lieköhän siis Mäenalainen nostovuorossa piakkoin?

Tapaus Maxwell,

Lääkäri on todennut operaation jälkeen, että toipumisaika on kolme viikkoa. Nivelpinnat olivat olleet puhtaat ja luunsiruja oltiin tähystetty. Kysyin kuinka tarkkaan Maxwellin aikaisemmat kyynärpäävammat olivat tiedossa, kun miehelle sopimusta tarjottiin. Aho vastatasi, että kaksi edellistä vuotta kyynärpää oli ollut oireeton. Maxwellin otteita European Trophyssa hän kehui kovin. Hän oli vakuuttunut, että Maxwell tulee kantamaan joukkuetta. Ahon mukaan senttereiden järjestys tulee olemaan: 1. Maxwell, 2. Kemppainen, 3. Viuhkola, 4 Keränen.

Tapaus Lehtonen,

Lehtosen nivusvamma tai oikeammin krampista Aho puhui, on suuri mysteeri. Paranee levolla, mutta uusiutuu liian helposti. Tänään on ollut illalla iso joukko asiantuntijoita Lehtosen jalkaa pällistelemässä. Toivottavasti helpotusta on luvassa. Lehtosen otteita kaukalossa Aho luonnollisesti kehui. Varsinkin ylivoimassa Lehtonen on hänen mielestään korvaamatoman arvokas.

Tapaus Aaltonen,

Aaltonen on ottanut tällä viikolla hikitreeniä. Ei kuitenkaan joukkueen kanssa jäällä. Ensi viikollla todennäköisesti mukaan joukkueharjoituksiin.

Rynnäksestä en ikävä kyllä muistanut kysyä mitään. Tietääkö kukaan, mikä on Jussin tianne?
 

charger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se Puree! , Україна
Mahtavaa aktiivisuutta McTorsolta! Tuossahan tuli melkein kaikki oleelliset asiat käytyä läpi. Kiitokset vaan!

Tosi hieno juttu jos Maxwell tosiaan jo kuukauden päästä kehissä!
 

Summer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Näin uutena kirjoittelijana täytyy tässä välissä sanoa kiitokset ennen kaikkea Jatkoajan Kärppäpalstalaisille monen vuoden ajalta! Varsinkin pelien välipäivinä ollut aina mukava lueskella täältä kuulumisia. Nyt sitten sain hommattua tunnukset niin ihan kiva kun pääsee itsekin osallistumaan silloin kun on ajatusten vaihtoon tarvetta.

Mutta sitten asiaan. Erittäin mielenkiintoista luettavaa tuo McTorson teksti. Täytyy sanoa, että Lelun tilanne harmittaa toden teolla. Ollut itselleni tämän kauden suurin Kärppäyllättäjä kokonaisuudessaan. Ennen kaikkea kiekollisesti varmaa peliä molempiin suuntiin. Nuo nivusvammat on tietenkin joskus todella kinkkisiä ja helposti uusiutuvia. No toivotaan parasta, että olisi ollut tänään niin päteviä pällistelijöitä, että saavat homman hallintaan.

Lehtosen merkitys tietenkin korostuu nyt vielä senkin vuoksi, että mielestäni monella muulla puolustajalla ollutkin sitten todella virhealtista tämä alkukausi. Erityisesti Niemelä meinannut aiheuttaa jo muutaman sydänkohtauksen harhasyötöillään ja epävarman näköisellä olemuksellaan. Toisaalta myös Vallin on ollut melkoinen pettymys tähän mennessä. Tosin viime pelissä oli ehkä jo hieman valoa nähtävissä hänen osaltaan. Mutta joka tapausessa tällä hetkellä tuo pakisto ihan huutaa Lehtosta!
 

matiasrust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
McTorso - hyvää ja oleellista tietoa olet osannut kysellä. Moni "ammattitoimittajakin" tilaisuuden saatuaan jää mitään sanomattomiin latteuksiin, sinä et. Tuossahan kävi selväksi lähes kaikki oleellinen Kärppien tämän hetkisestä tilanteesta.

Mitä tulee tuohon informaatioon niin kyllähän tuo vähän synkistääkin:
Kveton hankittiin kärkirooleihin, on epäonnistumassa ja Aaltonen tilalle. Nyt JMA:lle hikeä ja ensi viikolla joukkuetreeneihin. Ensi viikko on jo lokakuu. Marraskuussa mahdollisesti muualle, ei hyvä.
Lehtosen mystiset loukkaantumiset saivat kait uutta totuuspohjaa. Hyvä koska välillä jo kaikenlaiset huhut ovat nostaneet päätään. Mutta itse tilanne näyttää jatkuvan edelleen huonona jos "joukko asiantuntijoitakaan" ei löydä ongelmille ratkaisua. Tarkoittaa edelleen toistuvaa isoa ja aina yllättävää aukkoa kärppäpuolustukseen?
Maxwell pelikunnossa marraskuun tietämillä? Hyvä, mutta huomioiden kärppien nykyinen sentteritilanne ei niin hyvä uutinen.
 

Imagined

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jesse Puljujärvi, Jari Viuhkola, Kärpät
Haastattelu

Hyvää työtä! Ammattilaisetkaan eivät saa irti haastatteluistaan niitä asioita, mitä me aktiiviset seuraajat kaipaamme. Tiedä sitten onko tarkoituskaan, mutta esim. Pedonraapaisulta odottaisin tämän tyylistä sisältöä enemmänkin vaikka ihan hyvin niitä haastatteluja ainakin määrällisesti suoltavat.

Maxwellin käsi -uutiset oli mielenkiintoista kuultavaa.
 

Verilepakko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Jännää tarinaa Torsolta. Etenkin toi Kvetonin tapaus. "Aaltonen on jo hommattu siihen ruutuun" eli Kvetonia ei olisi alunperinkään hankittu jos oltaisiin tiedetty että saadaan Aaltonen(ylläri) ja nyt kun Aaltonen täällä on niin Kvetonista halutaan eroon heti eikä huomenna. Aaltonen kun sattuu olemaan aika kallis hankinta.

No hyvä että saatiin tähänkin varmuus niin ei tarvitse enää miettiä että onko se pelimies vai ei.
 

Frank McKee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, T. Arima
Huikeaa McTorso, huikeaa! Kiitos tästä raportista, ammattitoimittajatkin saisivat ottaa mallia. Vastasit oikeastaan lähes kaikkiin niihin kysymyksiin, joita itsellänikin on Kärppien osalta päässä pyörinyt.

Kyllä, kiitos tästä jäätävästä tekstistä!
 

HockeyBoy66

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
McTorson kattava loukkaantumisraportti oli just se mikä kiinnosti tällä hetkellä eniten. Erityisesti Lelun mystinen loukkaantuminen, kun ottaa huomioon, että kaveri on ollut menneinä vuosina samaan tyyliin sairastuvalla ilman selkeää ilmoitettua syytä. Toivotaan, että on pelikunnossa mahdollisimman pian ja saisi pelattua kohtuu ehjän kauden. Näytti ekoissa peleissä sitä vanhaa tuttua viivapelaamista!

Täytyy myöntää, että myös itseä vähän ihmetytti tuo kommentti Aholta, että Aaltonen hankittu juuri Kvetonin tontille. En lähde sen kummemmin arvailemaan mitä kärppäjohto on tässä kohtaa miettinyt, mutta väkisinkin tuo sen ajatuksen mieleen, että Kveton oli täysin katsomaton kortti myös kärppäjohdon mielestä, eikä tällä kertaa haluttu toistaa "tapaus Vondrkaa". (jos näin voi asian ilmaista) Eli suomeksi sanottuna pelattiin heti varasuunnitelma jos Kveton sattuu floppaamaan. Jos asia on näin mennyt, niin täytyy vain todeta, että hyvä kun virheistä opitaan!

Kvetonilta odotettiin paljon enemmän kuin mitä on saatu, mutta onkohan siellä silti ollut pieni pelko uudesta Vondrkasta. Sitäpä ei koskaan tiedä, eikä sillä tässä vaiheessa ole enää mitään merkitystäkään. Aaltonen on toistaseksi jengissä ja toivon mukaan pysyy Oulussa koko kauden. Tällä hetkellä tuo pelaaminen huutaa kuitenkin ykkösmiehiä takasin askiin ja etenkin sinne hyökkäyspäähän pitäisi saada nyt jotakin muutosta. Kuten joku jo totesi aikaisemmin, ei sitä Marjamäen kehumaa luisteluvoimaista joukkuetta ole paljon jäällä näkynyt yksittäisiä väläyksiä lukuunottamatta.

Toivottavasti tänään Pelsuja vastaan lähdetään ihan eri liikkeellä peliin kuin tepsimatsissa, joka oli paikoin melkoista surffailua koko porukalta.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kiittelen minäkin McTorson tietoja mutta käsitin viestistäsi että jututit Ahoa yksityishenkilönä etkä toimittajana. Siinä lienee syy miksi olet saanut yksityiskohtaista tietoakin. Varmistitko Aholta että saat julkaista saamasi tiedot internetin keskustelupalstalla? Saattaa nimittäin olla turha kysellä jatkossa vastaavia asioita mikäli et julkaisulupaa kysynyt.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös