Kärpät - Jokerit La 30.10.2004

  • 14 460
  • 99
Suosikkijoukkue
Susanna Pöykiö
Kärpät - Jokerit, La 30.10, Raksilan lato

Avataanpas nyt tämäkin, kun kenelläkään muulla ei ole vielä mielessä käynyt.

Runkosarjan kärki ottaa yhteen Oulun "Raksila Areenassa", jossa Jokereilla on torstain pelistä riippuen, mahdollisuus jopa kuitata runkosarjan ykkössija Kärpiltä.

Joukkueiden edellinen kohtaaminen Hartwall Areenassa oli ainakin tilastojen valossa todella tylsää nyhjäämistä, jossa raporttien mukaan Jokerit oli kuitenkin se pelillisesti vahvempi osapuoli. 0-1 voittolukemat kertonevat todella paljon ottelusta.
Realiteetit huomioon ottaen, ottelusta tullee vähämaalinen vääntö, jossa viisikkopuolustus (lue: paskasumppu) on edelleen se tärkein elementti joukkueiden pelissä.

Kotijoukkueella on pari ylimääräistä lepopäivää ennen ottelua, sillä edellinen ottelu on tiistailta 26.10, voitto-ottelu Ässiä vastaan. Kärppien voittoputki sen kuin kasvaa kasvamistaan, vaikkeivat otteet aina häikäisekään. Tilastollista nannaa, sillä pelillisestä annista viis, pisteita ropisee koko ajan.
Joukkueella on ollut taipumusta pelata "liian nättiä" hyökkäypäässä, jopa puolustuksenkin kustannuksella.
Jäähyilyn Kärpät ovat saaneet ihailtavasti kuriin, kovalla liikkeellään. Tämä onkin Jokereiden kaltaista joukkuetta vastaan hyvä pitää entisellään!
Ylivoimapeli, sekä viisikkopeli, tahtovat tällä hetkellä puuroutua. Liian hienojen kuvioiden toteutus ei kertakaikkiaan onnistu, eikä varsinkaan puolustamisen spesialisteja Jokereita vastaan. Ässät-pelin kolmanteen erään arvotut ketjukokoonpanot saivat vaadittava maalit tiistaina aikaan, mutta nyt tähän otteluun, on pakko saada neljä ehjää viisikkoa jotka kääntävät pelin hyvästä karvauksesta erittäin nopeisiin ja suoraviivaisiin hyökkäyksiin, eikä eilisen kaltaiseen "tilanteen rakenteluun".

Jokereilla, on runkosarjan todella vahvan alun jälkeen, ote välissä hieman lipsunut. Loukkaantumisilla on totta kait oma osansa, sillä esimerkiksi Metropolit tuntuu olevan vain 75% tehoissa ilman Valtosta. Jokerileiri voinee kertoa, mikä on Tomekin arvioitu paluuaika kentille, tuskin tähän otteluun kuitenkaan?
Jokereiden viime vuosien tunnusmerkki on ollut todella terävä puolustuspelaaminen. Joidenkin mielestä, jopa tylsä ja antikiekollinen "paskakiekko" jolla kuitenkin tuloksia syntyy. Tuloksia on syytäkin tulla, sillä valmentaja"velho" Hannu "kommentti" Jortikan meriitit eivät vähempään anna syytä tyytyä. Materiaali Jokereilla on kova, mestaruudesta taistellaan tänä keväänä. Pelityyli on jo valmiiksi PO:eja varten olemassa, sekä muutamia vanhoja Jokeri-ikoneja takaisin narrinutussa. Hyvältä näyttää.
Maalipaikkoja Jokerit kykenee luomaan vahvasti, sekä etenkin varjelemaan vastaavien syntymistä omassa päässä.

Ottelussa lieneekin mielenkiintoisinta seurata, että saadaanko aikaiseksi enemmän kuin 1 tai 2 maalia varsinaisella peliajalla. Jokerit tuskin lähtee yrittämään mitään uskaliasta hyökkäyspeliä, sillä sellaista joukkue tuskin on harjoitellutkaan. Runkosarjan kärkijoukkuetta vastaan lienee viisain pitäytyä omissa vahvuuksissaan, eli paskakiekossa. Kärpillä taasen, on syytä ryhtiliikkeeseen. Edellisen ottelun saamattomuus maalintekotilanteissa on pakko saada käännettyä terävyydeksi viimeistelyssä, sillä tässä ottelussa paikkoja ei ole tavalliseen malliin luvassa. Ketjukoostumukset otteluun, lienevät yksi odottamisen arvoinen asia. Viuhkolan ketjun hajottua, Piku pelasi Jokisen tilalla kakkosessa, surffailleen Jokisen tilalla. Saa nähdä koostumuksista, sillä Tenkrat on Tsekeissä vaimonsa rinnalla, kaksoispojat tulollaan, onnea vaan näin etukäteen! Ujcik, tervehtynee?
Minkälaista roolia otteluruuhkat pelaa? Jokereilla, paikalliskamppailu vanhalla hallilla, torstaina. Kärpät lepovuorossa.

Joukkueiden edelliset 5 ottelua kertonevat kuntotrendistä.
Jokerit:
Ilves - Jokerit 4-5
Jokerit - HIFK 4-3
Blues - Jokerit 1-4
Jokerit - TPS 5-2
HIFK - Jokerit 2-3

Kärpät:
Kärpät - Ilves 7-3
JYP - Kärpät 2-4
Kärpät - Lukko 5-1
SaiPa - Kärpät 2-3
Kärpät - Ässät 4-2


(EDIT: Jokereiden 5 viimeistä fiksattu)
 
Viimeksi muokattu:

Eddie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät & kaikki karsintasarjat
Liput kyseiseen peliin ovat kuulemma menneet kaupaksi, joten ottelussa saattaa olla lauantaistakin johtuen jopa tunnelmaa ja yleisö on jälleen 6. kentäpelaaja kärpille tai sitten jokereille riippuen miten peli lähtee käyntiin. Tuleeko puukkoa vai hurjaa kannustusta. Uskon jälkimmäiseen. Hiukan kritisoimani Palsola on kieltämättä ollut viime peleissä Pyörälän ohella tärkeimpiä kärppiä ja tällaisissa peleissä Palsola saattaa olla parhaimillaan, joissa tunnetaso on normaalia korkeampi. Jokereilla ei ole helppo viikonloppu oulussa, se on varma ja pisteet ovat kiven alla. Uskon että kärpät kääntää ottelun lopulta yllättävän selvästi kotiapäin. Kärpät pääsee levänneenä peliin ja vauhti on varmasti sen mukaista. Jokerit joutuu ainakin ottelun alussa katselemaan peliä jäähyaitiosta käsin ja peli hiukan sekoaa. Kärpät ei kuitenkaan yv:llä rankaise vaan tasakentällisin, kun jokereiden pakka on hiukan sekaisin.

Tosin hiukan arvelluttaa edelleen Niinimaan merkitys joukkueelle sillä 2 edellistä peliä ilman Niinimaata ovat olleet selkeästi tuskaisempia, kuin Niinimaan ollessa mukana. Ei varmaan ole enää epäselvää mikä on todellisen kiekollisen liiderin merkitys joukkueelle. Lehtosessa ja Mikkolassa on aineksia, mutta ei riittävästi tähän Niinimaan jättämään aukkoon. Kyllä on ikävä jäälin miestä. Siitä huolimatta veikkaan rohkeasti 4-1 kärpille. Tosin taidan pelata pitkävetoon ristiä sillä ei sekään taida kaukana olla, jos muistelee näiden joukkueiden pelejä. Myös tilastollisestikin risti alka näyttämään hyvältä vaihtoehdolta varsinkin jos jokerit ei torstaina pelaa tasan.
 

Jeff

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkueet
Poikkeuksellisesti tämä peli tulee seurattua seisomapaikoilta. Ensimmäinen kerta muuten ikinä. Toivottavasti tunnelma on hyvä. :-) Noin pari viikkoa sitten lukko peliin lippua ostaessa kysyin tuon Jokeri pelin tilannetta ja silloin istumapaikkoja oli jäljellä... 1 kpl koko hallissa. Joten halli tulee olemaan loppuunmyyty jälleen kerran. Lauantai peli ja, kuten mainos sanoo, Jokerit sytyttää aina! :-)

Veikkaan 4-3 rl
 

Kramer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Lauantain klassikkopeli ainakin minulle. Jokerit - aina mielenkiintoinen vastustaja Kärpille ja Oululaisille.

Veikkaan 3-2 Petolaumalle hikisen puurtamisen jälkeen....

Pikulle tehot 2+0
 

Oiva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Viestin lähetti Jeff
Poikkeuksellisesti tämä peli tulee seurattua seisomapaikoilta. Ensimmäinen kerta muuten ikinä. Toivottavasti tunnelma on hyvä. :-) Noin pari viikkoa sitten lukko peliin lippua ostaessa kysyin tuon Jokeri pelin tilannetta ja silloin istumapaikkoja oli jäljellä... 1 kpl koko hallissa. Joten halli tulee olemaan loppuunmyyty jälleen kerran. Lauantai peli ja, kuten mainos sanoo, Jokerit sytyttää aina! :-)

Veikkaan 4-3 rl

Eilen illalla lipunmyynnin tilanne oli se, että ainoastaan Kärppä-päädyn kenttätason paikkoja oli jäljellä. Kaikkinensa lippuja eilen liikkeiden mentyä kiinni on tuskin ollut juuri kahtasataa enempää jäljellä, joten tänään lienee viimeinen päivä, kun realistisesti ottaen kannattaa paikkoja hakea. Moni jää jälleen ilman ja ihmetellä täytyy tuota hallin pienentämistä.

Lukko-ottelukin oli loppuunmyyty - kiitos uusien aitioiden, joista osa oli kuitenkin tyhjiä.

Eiköhän tässä matsissa Kärpät ole aika selvä ennakkosuosikki. Niin hyvällä jalalla ja itseluottamuksella joukkue on pelannut ja Jokereiden jaloissa tämä härkäviikko ei voi olle tuntumatta. Pelejä on liian kiihkeässä rytmissä, kun Kärpillä on tällä hetkellä varsin sopiva tahti.

Jokerit tulee luultavasti hakemaan pisteitä äärimmäisen puolustavalla pelitavalla. Toivottavasti tämä ei johda seisoskeluun, sillä silloin käy kylmästi, vaikka jokainen äijä pelaisi puolustaen. Jostain on pakko kaivaa jalkoja tähän otteluun. Individual effort Jokereilla riittää Kärppiäkin vastaan ja materiaali on kaikkinensa monipuolisempi ja tasapainoisempi - vaikkakin Kärpätkin on löytänyt selkeästi alkukautta paremman balanssin joukkueseensa.
 

Eddie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät & kaikki karsintasarjat
Viestin lähetti Oiva
. Individual effort Jokereilla riittää Kärppiäkin vastaan ja materiaali on kaikkinensa monipuolisempi ja tasapainoisempi - vaikkakin Kärpätkin on löytänyt selkeästi alkukautta paremman balanssin joukkueseensa.

Hmm. aika mielenkiintoinen kommentti, jonka voisit hiukan perustella. Sillä en nyt menisi tuota allekirjoittamaan, vaikka Jokereilla laadukas materiaali onkin.
 

Vakio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Man City
Jokereilla on aika paha peliputki tosiaan menossa. Paitsi että pelejä on tiuhaan, ne ovat lähes järjestään kovia vastustajia vastaan.

Tässä menneitä ja tulevia:

22.10. Jok-HIFK 4-3
23.10. Blues-Jok 1-4
26.10. Jok-TPS 5-2
28.10. HIFK-Jok
30.10. Kärpät-Jok

Tämä peli siis päättää putken, jossa yhdeksän päivän aikana pelataan viisi peliä. Ei sinänsä mitään ihmeellistä nykyliigassa, mutta voi hyvin olla, että jalalla ei ihan pärjätä Oulussa, etenkin kun Kärppien edellinen peli on tiistailta.

Kauhealla taistelulla ja pienellä onnella tästä pelistä voitaisiin 1-2 pistettä saavuttaa. Todennäköisempää lienee kuitenkin Kärppien parin maalin voitto.
 

Oiva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Viestin lähetti Eddie
Hmm. aika mielenkiintoinen kommentti, jonka voisit hiukan perustella. Sillä en nyt menisi tuota allekirjoittamaan, vaikka Jokereilla laadukas materiaali onkin.

Minun mielestäni Jokereiden pelaajisto on ominaisuuksiltaan monipuolisempi. Yleipelaamista löytyy, rouhijaa (jos ovat terveinä) ja kiekollista taitoa. Kärpillä materiaalin osaamisen painopiste on huomattavasti enemmän kiekollisen taidon puolella (ja siitä syystä myös pelitapa on äärimmäisen kiekolliseen kontrolliin pyrkivä). Tähän balanssiin eri osien välillä Kärpät on saanut mielestäni parannusta. Tuossa on mietteitäni asiasta ihan alkukaudesta. Mielestäni tilanteeseen on löytynyt hieman valoa, vaikka epäilen sen silti olevan mahdollinen akileen kantapää joukkueessa.

Individual effortin tarkoitin olevan Jokereilla riittävä, jotta mikä tahansa peli liigassa voidaan kääntää. Metropolit, Lepistö, Martikainen, Jantunen, Varis jne. ovat kaikki pelaajia, jotka voivat missä tahansa ottelussa kääntää pelin omalla henkilökohtaisella neroudellaan. En missään nimessä halunnut lähteä vertaamaan kärppiin, vaan tuoda esiin sen, että tiukan viisikon lisäksi Jokereilla on pelotteena myös vaarallisia yksilöitä.
 

Eddie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät & kaikki karsintasarjat
No joo kyllä se ehkä näinkin osaksi on. Mutta kyllä kärpistä niitä rouhijoitakin löytyy. Ainakin Sihvonen, Pyörälä, Saarenheimo, Aarnio ja myös Ujcik ovat tarpeen tullen erittäinki hyviä yleispelaajia/rouhijoita. Ehkä Jokereilla on tätä osastoa enemmän, jota erityisesti pleijareissa tarvitaan. Nuilla kärppien rouhijoilla on kuitenkin myös melkoista taitopotentiaalia poislukien Aarnio ja ehkä Sihvonen. Tässä pelissä ei kuitenkaan varmaankaan korostu tämä rouhijoiden osa niinkään paljoa. Odottaisin kärpiltä iloista peliä, mikäli se jokereiden ilmeisesti kovinkin varovan taktiikan edessä onnistuu. Vai on tämä 5. peli 9 päivän sisään jokereille.. no siinä löytyy jorelle valmiiksi selitys mahd. tappiolle, kun joutuu raksilaan moisen ottelurumban päätteeksi. Haukkuukohan liigan otteluohjelman laatijan siinä sivussa? Vaikka kyllähän tuo otteluohjelma on varsin erikoinen aina välillä.
 

hull16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, ManUtd.
Toivottavasti Jokerieiden voittoputki katkeaa tässä ottelussa... eikä jo torstaina julleja vastaan. Toinen toivomus on, että tappio on sellainen asiallinen, muutama maali, jottei ihan häpeemään tarvitse ryhtyä.
Jos voitto tulee, juhlitaan kuin vappua konsanaan. Meidän ainoa pelastus voi olla Kärppien tämän hetken tahmeinen maalinteko kunto.
 

bozik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Viestin lähetti hull16
Toinen toivomus on, että tappio on sellainen asiallinen, muutama maali, jottei ihan häpeemään tarvitse ryhtyä.
Mitäh, täh, häh ? Siis aletaanko jo tässä vaiheessa kautta kaatamaan suosikin paineita vastustajan niskaan. Ei vielä tartte, nyt vaan keskitytään siihen legendaariseen omaan peliin. Mä olen todella yllättynyt, jos kaamoksen keskellä vaeltavat Kärppä-pelaajat pääsevät enemmän kuin kerran erässä hyökkäämään. Lähtökohtaisesti Kärpillä ei ole tässä pelissä mitään jakoa, vaikka pelaisivat väärillä korteilla.
 

Mokela

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Viestin lähetti hull16
Toivottavasti Jokerieiden voittoputki katkeaa tässä ottelussa... eikä jo torstaina julleja vastaan. Toinen toivomus on, että tappio on sellainen asiallinen, muutama maali, jottei ihan häpeemään tarvitse ryhtyä.
Jos voitto tulee, juhlitaan kuin vappua konsanaan. Meidän ainoa pelastus voi olla Kärppien tämän hetken tahmeinen maalinteko kunto.
Vai tahmeinen maalintekokunto. Viimeisessä kuudessa ottelussa 29 maalia. Tekee ottelua kohden 4.83. Ei mielestäni paha.

Veikataan 5-1 Kärpille. Jortikka kiehuu lehdistötilaisuudessa(jos sinne edes tulee).
 

Tepa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Täällä on varsin mielenkiintoista ennakkoa kyhäilty mukaan lukien Oivan viittaus varsin mielenkiintoiseen tarkasteluun Kärppäjoukkueesta. Rouhijat ja taitopelaajat on kuitenkin kategorioittaminen vain tiettyihin rooleihin. Minusta paras mahdollinen pelaaja on kuitenkin kovasti töitä tekevä taitopelaaja. Esimerkkinä Metropolit on mielestäni taitopelaaja, mutta hän on myös erinomainen 'kulmarouhija'. Eikö siinä ole pelaaja, jossa on molemmat elementit? Edelleen voiko jääkiekko joukkueessa olla liikaa taitoa? Ei missään tapauksessa. Minusta on oikeampi asia puhua asenteesta ja asennoitumisesta pelaamiseen. Pelaajien pitää olla valmiita työntekoon ja vastaanottamaan iskuja pelkäämättä tilanteisiin on mentävä ja niin edelleen. Rouhijoiden puute on yhtäkuin huono asenne.

World cupissakin puhuttiin, että Tsekillä ei ole tarpeeksi duunareita. Totuus oli se, että Jagrit ja kumppanit eivät olleet kunnossa ja luistelleet. Jagr on helvetin hyvä ja kova kulmassa vääntäessään kunhan on kovassa luistelukunnossa niinkuin nuorempana. Silloin hän oli pysäyttämätön. Entäpä parinvuoden takainen 'Jokerihuippuvitja' Miettinen-Santala-Somervuori. Kuka oli kentän rouhija? Ehkä sellasita ei tarvitakaan, kun kiekko ja miehet liikkuu tarpeeksi.

Mitä sitten Kärppien peliin tulee niin se perustuu kiekolliseen osaamiseen ja tilanteiden kärsivälliseen rakenteluun. Se on täysi vastakohta Kanadalaiselle suoraviivaiselle pelille. Mielestäni sille taitokiekolle ei ole mitään estettä pärjätä edelleenkään. Punakoneella voitettiin mestaruuksia vähän aikaa sitten ja Colorado Avalance on tehnyt sitä lähiaikaoina paljonkin. Maaleja menee vähän omiin vähän virheitä tekemällä, mutta vastustajan on hankala tehdä maaleja jollei saa kiekkoa kontrolliin. Väittäisimpä, että Kärppien peli erittäin hankalaa ja yllätyksellistä vastiustajille tänä totaalikiekon ja puolustamisen aikakautena. Jätkät ei lyökkään kiekkoa päätyyn punaviivan jälkeen ja harrastaa uhkarokeaa poikkilättyä ja jättösyöttöä pyörittää kulmamyllyä jne ja tekee kohtuullisen määrän maaleja. Kärpät on takuulla vahva runkosarjassa. Tuo vastustajan pyörittäminen on pitkässä jouksussa huomattavasti hauskempaa ja kevyempää kuin hampaat irvessä puolustaminen ja 'rouhiminen'.

Tuottaako se sitten tulosta tärkeissä playoff peleissä ja yksittäisessä kärkiottelussa on eri juttu. En ole nähnyt Kärppien pelissä kauden aikana kuitenkaan suuria ongelmia. Joukkue on yleensä voittanut maalipaikat ottelussa kuin ottelussa. (Jokerit ottelua en nähnyt, enkä myöskään TPS peliä, jossa vastustajan valmentaja kuitenkin myönsi vierailijan vieneen maalipaikat.) Joukkueella pelissä sitten vähän parempia ja vähän huonompia jaksoja. Tarpeen tullen se peli on kuitenkin painettu aina vastutamattomasti toiseen päähän ja tehty ne tarvittavat maalit. Yksi notkahdus on kauden ensimmäisesta ottelusta, sekä pari varsinaisella peliajalla tasan päättynyttä ottelua.

Kärppien maalintekoa on moitittu ongelmalliseksi. Alkuakaudesta se puoli ei sujunut kuin tanssi ja nyttemmin välillä vaisumpaa. Paikkoja kuitenkin tulee tasaiseen tahtiin ja niistä menee sitten sisään vaihtelevasti. Mielestäni Kärppiä vaiaa eniten pieni suoraviivaisuuden puute, joka tulee tuosta taiteilusta toisaalta hyvin rakennetut paikat tekee paikoista maalivahdoille erittäin vaikeita. Kärpät edelleen ampuu lähes ottelussa kuin ottelussa yli 30 kertaa kohti maalia, joista keskimäärin tuo kolme tahtoo upota.

Nyt Ouluun tulee pitkästä aikaa todellinen kova tason mittari. Joukkue jolta löytyy invidual efforttia ja viimeisenä lukkona yksi liigan parhaista maalivahdeista. Onko joukkue parhaassa vedossaan on kysymysmerkki. Loukkantumiset ja kovaottelu ruuhka rokottaa joukkuetta. Toisaalta Jokerit on valmiiksi kovien pelien rytmissä, kun Kärpät on pelaillut puolivalo otteluita 'tehdään kiusaa'-joukkueita vastaan ja sen jälkeen levännyt. Kärpille pieni harjoitustauko on paikallaan sillä joukkueesta on juuri poistunut Niinimaa ja on poissa Tenkrat vaimon synnytyksen vuoksi, jonka seurauksena viimeisten otteluiden molemmat tehokentälliset Nylanderin ja Viuhkolan kentälliset ovat hajoneet ja sekoittaa Kärppien pakettia.

Kun huomioidaan joukkueiden olevan monivuotisia kilpakumappaneita playoffeista ja taustalla kummittelee vielä 'Juoma-pullo' Jortikka ja 'nyrkki päähän'Metropolit niin odotettavissa on ehdottomasti syyskauden huipennus. Tämä yleensä tarkoittaa nuoren Kärppäjoukkueen mailasta puristamista ja housuun kakkimista kriittisen täyden kotituvan edessä. Peli on tervakaupungin pojille tyypillistä täi tervassa menoa, joten peli menee Jokereille omista pojista tehdyn nuorennusleikkauksen ansiosta. Joudutaanko tapahtumia kentällä ja vaihtoaitiossa käsittelemään 'liigan raastuvassa' jälkeenpäin jää nähtäväksi

Kärpät-Jokerit 1-2

Maalit:
Jokerit
Petri "35 v" Varis
Kari "36 v" Martikainen

Kärpät
Topi "20v" Jaakola
 
Viimeksi muokattu:

Jack Daniel's

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uudesti syntynyt Jokerit, NY Islanders
Itse olen harvinaisen positiivisella mielellä tämän ottelun suhteen. Toki Kärpät on liigan kovin joukkue, toki sillä on liigan kovin pelaajamateriaali, toki sillä on liigan luotettavin maalivahti, mutta silti... Oulu ei ole ollut Jokereille kovin paha paikka viime vuosina. Muunmuassa viime keväänä tuli kaksi voittoa Oulusta, ja se kolmaskin oli otettavissa ilman 3.erän hölmöilyjä.

Jokereiden yksi vahvuus on tehokkuus maalintekopaikoissa. Maalit tehdään kovalla prosentilla hyvistä paikoista. Kärppiä vastaan noita paikkoja tuskin hirveästi tulee, vaikkei sen puolustus olekaan enää Niinimaan jälkeen kovin pelottavan näköinen.

Kuten edellinen kirjoittaja totesi, Jokereilla on parempi pelituntuma olla nimenomaan kovia joukkueita vastaan. Oikeastaan mahdollinen tappio huomenna olisi periaatteessa ihan hyväksikin, koska siitä tulisi sopivasti raivoa lauantain koitokseen.
Yksi tärkeä kysymys kuuluu, miten Jokereiden kiekollisesti taitava, mutta pienikokoinen puolustus pärjää Kärppien taitavaa vauhtikonetta vastaan.
Maalintekokilpailuun Jokereiden ei kannata lähteä, jos aikovat voittaa.

Veikataan joko Kärppien selvänumeroista voittoa tai tiukkaa peliä, jonka Jokerit vie yhdellä maalilla.
 
Kova matsi tulossa. Tämä on yksi niitä matseja, joka olisi voitettava. Yleensäkin ottaen kaikki matsit liigan pääporukoita vastaan. Tämän välisarja pelleilyn takia on todennäköistä, että kärpät vie runkosarjan.. korjaan, kärpät omaa paremmat lähtökohdat siihen kuin muut huippujengit, jotka pelaavat enemmän keskenään. No.. se siitä.

Tosiasiassa.. Tenkrat on vissiin poissa lauantaina. Pisteitten mukaan ei ole isosta lovesta kysymys. Mutta kun katsoo miehen esityksiä niin kyllähän siinä on iso lovi. Toivottavasti se ei niin paljon näy. Ja kun rosteria katsoo niin kyllä pitäisi olla kaveri tilalle... yhtä nopeaa ei kuitenkaan :(

Jostain syystä on kutina, että jokerit vie pelin. Kuitenkin uskon, ettei jokerit hallitse peliä.

"Hieman" optimistinen tulosveto (jolla muuten saa rahaa jos osuu...) 5-1/6-0
 

hull16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, ManUtd.
Viestin lähetti Mokela
Vai tahmeinen maalintekokunto. Viimeisessä kuudessa ottelussa 29 maalia. Tekee ottelua kohden 4.83. Ei mielestäni paha.
Juu, ei ole paha, mutta mitä olen raporteista lukenut niin esim. Ässiä vastaan Kärpät meni pitkää nollilla hyvistä paikoista huolimatta. Sama on ilmeisesti ollut muissakin peleissä. Meidän toivo lepääkin varmasti siinä, että saamme pitkitettyä sitä nolla-aikaa ja saada Kärppä-porukassa tuska nousemaa ja tätä kautta vaikeuttaa entisestään maalintekoa.
Tosin yleensä tälläisissä peleissä menee jo eka "sinnepäinveto" sisään ja homma kulkee kuin tanssi loppuun asti.

Saas nähä.
 

Uleåborgir

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Päätalo, Huovinen, Sympathy For The Devil
Vastassa ei ole tusinaporukka

Viestin lähetti Ikijokeri


Kuten edellinen kirjoittaja totesi, Jokereilla on parempi pelituntuma olla nimenomaan kovia joukkueita vastaan...
...Maalintekokilpailuun Jokereiden ei kannata lähteä, jos aikovat voittaa.

Veikataan joko Kärppien selvänumeroista voittoa tai tiukkaa peliä, jonka Jokerit vie yhdellä maalilla.

Luulen että Kärpät syttyy lauantaina taistelemaan toisehen tyylihin. On ihan selvää että kone alkaa yskiä näitä tusinaporukoita vastaan, joita Kärpät on viime aikoina pelkästään kohdannut. Vauhdin säilyttämiseksi tarvitaan kunnon jänis. Näistä JYPeistä yms. Lukoista ei siihen ole.

Veikkaan että ensimmäisen erän alku on väräjävää jännityspeliä, jossa pikku yksityiskohdat eivät loksahtele kohdalleen kummallakaan joukkueella ja peli on 1. erän jälkeen 0-0 tai Jokereiden niukka johto.

Toisessa erässä alkaa yleisö olla soosissa ja tunnelma Raksilan aitassa lämpenee. Pleksi huurtuu. Peli paranee, näemme 3-4 maalia. Kärpät vie hienokseltaan. Viimeiseen erään lähdetään tiukoista asetelmista.

Kolmas erä, tunnelma on hallissa hieno. Yleisö provosoi ja kannustaa, Jortikan nuppi hehkuu punaisena. Nokan kaima hänen naamassaan langettaa varjon punaviivalle, kuni aurinkokello. Räkäviisari on kiivennyt askin laidalle, johtamaan joukkojaan edestä.

Kotijoukkue puristaa kolme pistettä lopun Jokeri-invaasiosta huolimatta. 4-3.

Mitä tuohon maalintekokilpailuun tulee, niin kehottaisin kyllä Jokereita lähtemään mukaan jos kotijoukkue sen aloittaa.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Susanna Pöykiö
Jaahans.

Tämän illan ottelusta saanemme hieman osviittaa siitä, että millä otteella, liikkeellä ja taktiikalla Jokerit tulee ylihuomenna otteluun. Seuraamme tiiviisti.

Lipputilanne otteluun lienee tällä hetkellä toivoton? Allekirjoittaneella kävi Joulu... Erään iloisen työtapaturman vuoksi, sain tuonne J-katsomoon kaksi lippua lauantaille. Pitänee isänpäivänlahjaksi ottaa isä mukaan.
 

hermano

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät. Kiekko-Laser.
Lintu "karipeitsamo" Lind on ehtinyt jo märisemään veikkaajan sivuilla notta Kärpät napsii helppoja pinnoja välisarjassaan kaiken maailman saipoilta ja jypeiltä. Siitä vaan Lintu omalle palkanmaksajalle noottia, kyllä noita välisarjoja täällä todellakin rakastetaan. Nythän on kuitenkin oiva tilaisuus näpäytellä puolin jos toisinkin.

Itse ikävä kyllä missaan matsin, eipä kiinnosta runkosarjapelin takia lähteä tungokseen seisoskelemaan. Semminkin kun kaikki kolme (runkkis)matsia viime kaudella jotka seisomakatsomosta todistin olivat tappiollisia ja erittäinkin traumatisoivia.
 

kymppipaita

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, AcOulu, Liverpool, Barca
Paikan päällä olen ja pitänee olla pari päivää vielä hiljaa, että jaksaa huutaa tehokkaat 60 min. Ja vaikka jatkoaika päälle, tarvittaessa. Tässä on odotettavissa sentään syksyn huippumatsi.

Jokerit ovat tehneet hyvää sarja ja onnistuneet Kärppien tavoin voittamaan myös "huonolla pelillä". Timin torjuntoja on hauskaa nähdä pitkästä aikaa Raksilassa. Toivon tietysti,että hieman haparoisi ja pisteet jäisi Pohjoiseen.

Tenki puuttuu. Pelaako Uki? Minkälaiset ketjut Jalonen kasaa tällä kertaa. Toivottavasti Aarnio pelaa. Pari niittiä Metroon...

Optimistina odotan jäälle tulevan taistelevan Kärppäjoukkueen, joka iskee Narrit kotimatkalle niukka 3-2 tappio niskassaan. Ja piikkipaikka on edelleen Kärpillä. Jortikka haukkuu tuomarin ja näpelöi uhkaavasti mehupulloaan.
 

henkka87

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Ja lauantaina vastassa on Jokerit. Jokerit herättää minussa todella paljon tunteita. Olin katsommassa ensimmäistä Kärppien sm-liiga ottelua 24.maaliskuuta 2001 jolloin Kärpät voitti murskaavasti Jokerit 7-2 toisessa play-off -ottelussa. Tuo ottelu sai minut inhoamaan Jokereita, mutta samalla rakastamaan Jokereiden kohtaamista. Mutta itse pelistä. Odotettavissa on kovatasoinen ottelu. Kärppien peli on ruvennut kulkemaan toivotulla tavalla alku kangertelujen jälkeen. Jokerit on myös ollut kovassa iskussa, mutta pientä hermostuneisuutta on havaittavissa Jortikan narreilla. Thomas ei ole enää ollut itse varmuus maalin suulla vaikka hyvin on edelleen torjunutkin. Bäckströmin palaa varmasti maalin suulle tähän otteluun, vaikka mieluummin näkisin Rinteen maalilla. Todettava on kuitenkin että Bäckström on paikkansa ansainnut! Kärpillä on kolme todella kovaa hyökkäys-ketjua ja Jokereilla ei ole vastaavanlaisia laittaa kentälle, vaikka Metropolitin ketju on alati vaarallinen joka pystyy tekemään maaleja. Toivottavasti pelissä nähdään runsaasti maaleja ja hyökkäys voittoista peliä, vaikka sellaista tuskin on luvassa. Siitä pitää huolen Jokerien Jortikkamainen peli tyyli. Tulos veikkaus 5-3 Kärpille.
 

tiamo

Jäsen
Suosikkijoukkue
giallorossot, 103:n paskasakki
Viestin lähetti Jeff
Toivottavasti tunnelma on hyvä.

Hetkinen, eikös Raksilan ikuisessa hornankattilassa ole aina tunnelmaa siihen malliin, että vastustajilta tulee löysät housuun? Sen verran omaa kysymystä on kommentoitava, että näkemäni TV-pelin perusteella tunnelmaa ei voi kovin hääviksi kehua. Ehkä silmäni sittenkin valehtivat ja tops-puikoille olisi saattanut ollut töitä.

Mitäpä tuosta itse pelistä keksisi sanottavaa? Uskonpa minäkin, että hyvä peli on tulossa. Liigan parhaat joukkueet(?) vastakkain ja sitäpaitsi poro on aina näätä, vaikka voissa paistaisi. Ilmeisesti narrejakin rakastetaan siellä pohojesessa. Sirkushuveja kansalle!

Jotta menisi nyt ihan provoilun piikkiin koko viesti niin on pakko mainita Kärpistä vielä yksi seikka. En ole syyskauden aikana voinut olla hokematta itselleni, että jotain tuttua siinä Kärpissä on. On isoja nimiä(Ujcikia, Tenkratia, Nylanderia, Niinimaata, Jokista, Viuhkolaa jne.), on nimiä, jotka olivatkin vain pelkkiä nimiä, on pullistunut budjetti, on mestaruuslippis kaapissa, vaikeuksia oman pelin ja pikkuseurojen kanssa sekä muutenkin ailahtelevia esityksiä, on ilmeisesti lopahtunut Raksilan tunnelma. Kuulostaa tutulta.

Ja hittolainen, sitten tajusin, sehän on kuin meidän Jokerit. Kulkeeko Kärpät etelänmiesten jo kerran kokeilemilla heikoilla jäillä. Sanonpa vain, että kulkee. En väitä, että tuho koittaa tällä kaudella. Kyllä tuolla kokoonpanolla mestaruuden voi voittaa vahingossakin. Kukaties pystytte vielä triplaan. Mutta tämän hetkisellä tyylillä, oma hauta kaivetaan valmiiksi. Se on nähty ennenkin.

Mitä minä horisen? Eihän Kärpille voi niin käydä.

Peli menee ah niin ihanaan rangaistuslaukauskilpailuun. Voiton ratkaisee Pekka "käsi" Saarenheimo, joka tekee maalin omalla tyylillään.

Sitä odotellessa.
 

Gepardi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
Viestin lähetti henkka87
Thomas ei ole enää ollut itse varmuus maalin suulla vaikka hyvin on edelleen torjunutkin.

En tiedä, mistä olet muodostanut tuon mielikuvan. Ehkä tilastoista katseltuna Thomas näyttää heikentäneen peliänsä, kun maaleja on alkanut menemään sisään enemmän kuin alkukaudesta. Joka tapauksessa, kyllä Thomas on ihan samaan malliin pitänyt Jokereita viime matseissa pystyssä ja hommannut pojoja Helsinkiin. Tuon verran haluaisin korjata kirjoituksestasi ja luonnollisesti tulosveikkauksesi on.. VÄÄRÄ. :-)

Veikataan vaikka 1-3.
 

Jeff

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkueet
Hetkinen, eikös Raksilan ikuisessa hornankattilassa ole aina tunnelmaa siihen malliin, että vastustajilta tulee löysät housuun? Sen verran omaa kysymystä on kommentoitava, että näkemäni TV-pelin perusteella tunnelmaa ei voi kovin hääviksi kehua.
Olet itseasiassa aivan oikeassa. Tunnelmaa ei tosiaankaan tavallisessa sarjapelissä yleensäkään ole kovinkaan paljon. Nyt ehkä ollut vähän parempi noissa loppuunmyydyissä (esim lukko) peleissä. Toisaalta IFK, Jokerit, Tappara ja TPS peleissäkin tunnelmaa löytyy - ja sitä enemmän jos pelipäivä on lauantai.

Mutta hornankattila on lähinnä myytti nykyään. Parhaimmillaan ja oikealla tavalla ärsytettynä raksila voi olla hornankattila, mutta nykyään jokaisella liigapaikkakunnalla on sen verran paljon pukumiestä katsomossa, että hornankattilasta tuskin voidaan puhua missään enää muuta kuin satunnaisesti.
 
Suosikkijoukkue
Susanna Pöykiö
Viestin lähetti Jeff
Olet itseasiassa aivan oikeassa. Tunnelmaa ei tosiaankaan tavallisessa sarjapelissä yleensäkään ole kovinkaan paljon. Nyt ehkä ollut vähän parempi noissa loppuunmyydyissä (esim lukko) peleissä. Toisaalta IFK, Jokerit, Tappara ja TPS peleissäkin tunnelmaa löytyy - ja sitä enemmän jos pelipäivä on lauantai.

Mutta hornankattila on lähinnä myytti nykyään. Parhaimmillaan ja oikealla tavalla ärsytettynä raksila voi olla hornankattila, mutta nykyään jokaisella liigapaikkakunnalla on sen verran paljon pukumiestä katsomossa, että hornankattilasta tuskin voidaan puhua missään enää muuta kuin satunnaisesti.
Noh... KFC se ainakin "ennen vanhaan" oli, joka sytytti muutkin kannustamaan. Tänä päivänä, heidän yrityksensä on vain se monotoninen rummun paukuttaminen, sopivassa välissä. Edes se ennen niin ärsyttävä rumpukaan ei soi nykyään koko matsia, kuten ennen. Eli, jos KFC saataisiin todella kannustamaan, ehkä pari muutakin hallissa lämpenisi? Nykyään pitää olla kunnon "draivi" joukkueella ja vähintään kahden maalin johtoasema, että kukaan edes harkitsee kannustamista. Aplodeja annetaan vain, kun maaleja tehdään.
Tottakait koko halli muistaa viheltää omilleen, jos jokin ei pelissä toimi. Ei näin..

Oulu on paska maa, toden totta. Mutta kukas sitä sinne etelään, sehän on niin pahasti syrjässä.

Back to topic:
Jokerit siis väänsi tasurin IFK:n kanssa, bonuspisteen saivat siksi, että IFK Penaili täydellisesti omat mahdollisuutensa, jopa rankuissa. Tuntuneeko narreilla jaloissa, kun paikallisvastustajan kanssa on pitänyt painia maksimiminuutit?
Toivottavasti ei. Itseäni ei kiinnosta katsella mitään paskakiekkoa, jossa kilpikonnapuolustus ja riskitön pelaaminen ovat pääosissa. Tosin, onhan se nyt jo koko kiekkoa seuraavan maailman tiedossa, että Jokerit pelaa tuota munatonta, kovin kovin mielellänsä. Mutta se pienen pieni toivon kipinä on kuitenkin olemassa. Toivottavasti narrit näyttävät minulle pitkää nenää tuon ennakko-olettamukseni suhteen.

EDIT:
Vastataanpas näin kryptisesti tuolle työn sankarille tuolla alhaalla (Pula-ajan Tretjak) tänne ylös. Jortikan kommentointeja, esimerkiksi "Pyörälä ei enää tässä liigassa pelaa" tai "Mahtaneeko Heikkilä koskaan voittaakaan (mestaruutta)" viime kaudelta olivat kyllä parasta antia mitä mieheltä on konsanaan kuultu. Siksipä kenties tämä kuva tänne intterwebiin eksyikin... hymiöitä tarpeen mukaan.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös