Kärpät - HPK la 3.12.2005

  • 6 141
  • 37
Suosikkijoukkue
Susanna Pöykiö
Sellainen peli.

Kokonaisuutena, ihan kelpo jääkiekkoviihdettä, lukuunottamatta raitapaitaa. Molemmilla joukkueilla oli lähimenneisyyden taaperrus kuin muisto vain. Tuomarilla oli näennäinen kahvan kitkeminen kuin muisto vain. Joukkueet todella pelasivat rohkeaa ja väliin viihdyttävääkin kiekkoa, josta kiitos. Tällä kertaa ei tarvinnut lähteä hallista vittuuntuneena, vaikka tappio tulikin.

Numerot kertovat oleellisen, varsinaiselta peliajalta. Joukkueet olivat todella tasaväkisiä, vaikka molemmilla oli paljon hyviä paikkoja. Muutamia hienoja yksilösuorituksia, muutamia hienoja kuvioita, karmeita mokia, epäonnea, onnea, asennetta, löysäilyä, tilanteita, hienoja torjuntoja, jopa taklauksia. Etenkin taklauksia, sillä niin uskomattomalta kuin se kuulostaakin, Kärpät vei taklaukset tänään. Ei nyt mitään älytöntä ajelemista, mutta selkeästi "fyysisempi" peli-ilme Kärpillä tänään oli. Nyt oli kahva jätetty unholaan, enimmiltä osin.

Favorin, ehkä se siitä vielä jonain päivänä. Kyllä sinusta joskus saattaa vielä tuomarikin tulla. Onko sellaista olemassa, kuin valko-musta-värisokeus? Ilmeisen selkeästi musta erottuu tuolta muuten valkoisvoittoisesta ympäristöstä? Mitä selkeämmin, mailat kainalossa, kiekottoman estäminen, estäminen, jne... jäävät näkemättä, ilmeisesti seura tekee kaltaisekseen (=nokkela viittaus Favorinin siviiliammattiin). Paska mikä paska.

Onnea Kerholle, sekä muutamille tapaamilleni kannattajille. Lyhyitä ovat kannattajatkin.
 

charger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se Puree! , Україна
Joo löytyhän sitä yritystä taas Kärpiltäkin. Ei tosin päästy oikeen kunnon tekopaikoille. Mutta kokonaisuutena ihan OK peli.

Ei voi muuta sanoa kun että Timppa on Timppa. HPK pelasi järkevästi ja rokotti lopussa.. Onnea vaan pisteistä ja maanantaina uudestaan!

edit. Ja kiitokset vielä Kerho-faneille. Piditte ihan hyvää mekkalaa!
 
Viimeksi muokattu:

torni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Muikisteleva rightin kanukkipakki
Taisipa olla kauden parasta Raksilassa, hiukan jo play-off meininkiä. Vauhtia riitti ja tila oli vähissä.

Kärpät ja HPK ovat tämän illan perusteella nousemassa pienestä aallonpohjasta, sen verran asennettakin molemmilla oli, kumpikaan ei halunnut hävitä.

Ja mukavaa oli katsoa vierasjoukkuetta, joka hyökkäsi ja karvasi todella hanakasti. Kärpät oli myös hyvällä ilmeellä liikkeellä.

Kaksi asiaa jäi hieman harmittamaan, HPK:n voitto ja liian pieni tulosvetopanos.

PS. Time-outin peliselostaja tuomitsi pelin heikkotasoiseksi, kuka mahtoi olla hän?
 

wahis

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Kiva kuulla, että on ollu hyvää meinikiä kentällä. Nelosen "taimaut" sano että peli oli nihkeetä, mutta eihän noi kaks joukkuetta vastakkain kai sellaiseen edes pysty. Komee päänahka Kerholta, vaikka vasta Ja:lla.
Maanantaina revanssi Hämeenlinnassa, kiva nähä miten sit vääntö kääntyy ja myös kiva olla paikanpäällä... ;)
 
torni kirjoitti:
PS. Time-outin peliselostaja tuomitsi pelin heikkotasoiseksi, kuka mahtoi olla hän?

Joko siksi, että peli oli nihkeää tai siksi ettei peli voi olla hyvää tai tunnerikasta ellei siellä tapella. Näinhän se tällä kaudella kuulemma on.

EDIT: Enkä ihmettelisi vaikka siellä on asiantuntijat laskeneet 1+1 eli ottelussa vähän maaleja=heikkotasoinen peli, vaikka siellä tapahtuisi mitä.

EDIT EDIT: tulee vain erään nhl-tuomarin sanat haastattelussa mieleen, kun playaripelin lopulla maalin tappiolla olevalle joukkueelle jäähyn vihelisi. Häneltä kysyttiin:" miltä tuntui ratkaista ottelu antamalla jäähy?" Tuomari:" kysykää ennemmin pelaajalta, miltä tuntui ratkaista ottelu ottamalla jäähy?". En toki nähnyt peliä, mutta jatkoajallakin pitää jäähyjä puhaltaa.
 
Viimeksi muokattu:

V-man

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Minusta Favorin oli ihan ok lukuunottamatta sitä Tenkratin jäähyä jatkoajalla ja ihan Favorinin vieressä tapahtunutta tilannetta jossa HPK:n pelaaja otti Kärppäpelaajasta kiinni ja paiskasi kunnon judoheiton. Moni tilanne meni häneltä ohi, mutta niin se tässä yhden tuomarin järjestelmässä vaan on. Ne mitä vihellettiin meni suurilta osin juuri niinkuin pitääkin ja ne mitä tuomari ei näe niin nille ei voi mitään.

Sitten perinteiset ranskikset:

- Tenkrat. Tahtoa ottaa vastuuta piisaa, mutta homma menee yksinyrittämiseksi. Kun Tenki päättää vetää piruettinsa hyökkäyspäässä, niin muut Kärpät voisivat lähteä jo puolustamaan tai vaihtoon. Syöttöä on melkeinpä turha odotella. Maali oli silti eilenkin lähellä. Perinteinen piruetti vastustajan maalin takaa siniviivalle ja tulinen veto pisteiden välistä Wiikmannia puhelimeen.

- Viuhkola. Mikä ihme Pikua vaivaa? Flegu-Piku on täällä taas. Mies katseli varmaan eilen pelikelloa enemmän kuin pelivälinettä. Sitten hän kruunasi munattoman esityksensä pistämällä päiväunille B-pisteen päälle jatkoajan alivoimalla. Vituttaa katsoa, kun pelaaja joka halutessaan voisi dominoida kaukaloa pelailee kuin mikäkin pahin jäähdyttelijä. Katsoisi Kukkosesta, Tenkratista ja Aaltosesta mallia. Tai kenestä tahansa junnusta.

- Pesonen. Enpä ole nuin pirteää Pessiä vähään aikaan nähnyt. Pesonen repi raastoi, kikkaili, pyöritti ja polki minkä jaloista pääsi. Viuhkolan vastakohta. Tuollainen asenne kun olisi puolellakin pelaajista niin Kärpät olisi liki voittamaton.

- Loponen. Oli kyllä taas kauheaa katsottavaa. Piskuinen konkari oli pihalla tilanteista eikä syötötkään napsahtaneet omille. Onneksi kevääseen on pitkä aika.

edit: Ai niin, pitää vielä muistaa kehua kerhoa. Kärpät-HPK pelit ovat parasta viihdettä tässä liigassa. Koskaan ei joudu pettymään. Eilisestäkin jäi loistava fiilis vaikka turpaan tulikin. Tuollaisia matseja kun näkisi edes 20 kaudessa. HPK:sta jäi mieleen Hassisen vahvat leikkaukset maalille pakkiin nojaten.
 

Tepa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Muutamia omia hajatelmia ottelusta.

Kokonaisuutena ottelu oli mielestäni erittäin vauhdikas. Molemmat joukkueet käänsi peliä erittäin noepasti. Mitä pidemmälle ottelu eteni sitä tarkemmaksi muuttui molempien puolustus. Samalla löyseni myös Favorinin linja ja maalipaikkoja ei juurikaan tullut.

Favorinin tuomarointi saa runsasti kritiikkiä. Minusta suoritus oli hyvä, mutta tuo jatkoajan jäähy oli hiukan liian herkkä. Favorinin linjassa samanlaisia tai pahempia meni lävitse toisessa erässä Kärppien saadessa ylivoimaa. Timpalla ei ollut munaa viheltää toista 5-3 tilannetta Kärpille, vaikka aihetta olisi ollut. Sen sijaan hän uskalsi viheltää ratkaisupaikan HPK:lle jatkoajalla. Tilannetta edelsi mielestäni vähintäänkin yhät paha kiekottoman pelaajan estäminen Kärppien hyökkäyspäädyssä, mutta Timppa halusi pistää Tenkin jäähylle eikä HPK miestä. Yksi vihellyspois ja mielestäni olisi ollut ihan hyvä tuomarointi.

Tuomarin taakse Kärppien on kuitenkaan turha mennä. Joukkue sai riittävästi ylivoimaa ja maalipaikkoja ratkaista ottelu jo varsinaisella peliajalla. Lisäksi joukkue otti jälleen kerran tällä kaudella repullisen turhia jäähyjä, joka väsytti joukkuetta turhaan. Jatkoajan jäähyoli juuri parasta esimerkkiä sellaisesta. Tenkrat polkaisi kepeästi pienessä karussa olleen HPK miehen kiinni. SItten mies halusi lopettaa työnteon ja ja tyytyi vain "surffaamaan HPK miehellä" ettei vaan tarvisi omia jalkoja liikutella. Favorin ehkä ratkaisi pelin, mutta Kärpillä ei ollut tarpeeksi tahtoa siihen!

Edellä ihmeteltiin Kärppien laukausten määrää ja tehottomuutta. HPK oli suuren osan ottelusta alakynnessä ja Kärpät pyöritti ja vyörytti peliä. HPK pelasi kuitenkin koko ottelun ihailtavan tarkkaa viisikkopuolustusta ja lähti erityisen rivakasti ylöspäin. Viheitä tuli huomattavan vähän. Tämän seurauksena Kärpät sai kyllä rakenneltua tilanteita, mutta jokaista tilannetta HPK osasi jo enemmän tai vähemmän odottaa. Laukaisupaikoissa HPK:n maalilla oli kaksi tai kolme Kärppämiestä, mutta yhtä varmasti siellä oli jokaisella kaverilla vierässä HPK mies vartioimassa. Viivasta ampumalla pakilla ei ollut sitten vain reikiä tuon maskilihamuurin ja hyvin sijoittuvan Wiikmannin jälkeen pistää kiekkoa sisään. Kärppien peliin olisi kaivannut enemmän suorasta luistelusta tapahtuvia laukauksia ilman maskia, joista olisi voinut tulla maaleja tai reboundeja. Mielestäni parhaat Kärppien maalitilanteet tuli juuri Tenkratin laukauksesta luistelusta, jossa ei ollut maskia ja kopsahti Wiikmannin kypärään, sekä Haatajan räkäkiekosta maalille, jonka HPK mies oli ohjata omiin.

Mielestäni ottelu oli eritääin tasokas. Kiekkolinen peli ehdottmasti liigan selkeää kärkeä, mutta molempien joukkueiden hyvä viisikkopuolustaminen esti maalien synnyn tehokkasti. Jopa ylivoima hyökkäykset kilpistyi hyvin äkkiä tasatilanateisi hyvän puolustamisen seurauksena. Joukkueet ei valitettavasti pystyneet luomaan uusia variaatioita puolustuksen murtamiseksi pelin aikana.

Viuhkola sai kritiikkiä osakseen, mutta sinne sekaan mahtuyi monta hyvääkin suoritusta. Ensmäisessä erässä Piku hankki Kärpille useamman ylivoiman. Mies muuttuu "flekuksi" siinä' vaiheessa, kun minuutit alkaa painaa. Piku kantaa puolustusvelvoitetta eritavalla, kuten esimerkkinä Tenki. Siinä, kun Tenki liukuu slekäsuorassa kohti omaa päätä hyökkäyuspäässä, Piku on yleensä jo omalla paikallaan puolustamassa maalin edessä. Lisäksi Piku käy hoitmassa usemman omanpään aloituksen extrana. Kysymys on mielestäni lähinnä kuormitetaanko Viuhkolaa liian paljon. Minusta häntä pitää kuormittaa, nyt kun Bros on telakalla. Väittäisin mielipiteen olevan eri, jos joku ykköskentän paikoista olisi uponnut sisään. Kaikilla Pyörälä, Viuhkola ja Tenkrat oli omat huippupaikkansa. Viuhkola esimerkkinä lähetti Tenkin kerran karkumatkalle ja toinen yritys epäonnistui hiuksen hienosti. Niistä maali toisesta ja Pikua hehkutettaisiin.

Kärpiltä ihan mallikas ottelu kuten myös HPK:lta. Mielestäni Kärppien pitäisi rytmittää vaihtoja hiukan lyhyemmiksi ja lisäksi maski mallilta olisi saatav ainakin soaksi kaemmaksi. Kärppäpelaajat oli niin lähellä Wiikmannia, että kukaan e ollut pisteiden väliin tipahtavissa reboundeissa valmiina lyömään kiekkoa sisään vaan pelaajat oli ihan Wiikmannin edessä selkä kiekkoon. Pientä porrastusta maskiin kiitos.
 

Tomppa

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
En nähnyt enkä kuullut peliä livenä, mutta TimeOutin katsoin. Sen perusteella jäi kuva surkeatasoisesta matalavireisten kärkijoukkueiden muka-kärkikamppailusta. Täällä taas hehkutetaan matsin erinomaisuutta ja toivotaan samaa lisää. Harvoin mielipiteissä mennään näin paljon eri suuntaan.. täytyy tietysti muistaa että olihan se TimeOutinkin väläytys vain yhden ihmisen mielipide.

Oli miten oli, toivottavasti Kerho ottaa pisteistä valtaosan myös huomenna.
 

-Mercury-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Tomppa kirjoitti:
...täytyy tietysti muistaa että olihan se TimeOutinkin väläytys vain yhden ihmisen mielipide.

Joka ei edes ollut katsomassa peliä. Millainen kuvamateriaali tällä kyseisellä "toimittajalla" sitten oli käytössä, sitä en tiedä. Aikamoinen tekstitv-analyysi oli kyllä kyseiseltä AaroLinnalaaksolta, ja metsäänhän siinä mentii. Maaleillahan ei toki juhlittu mutta vauhdikas ja hyvätasoinen ottelu oli kyllä kyseessä, oikeen pisti sitten vihaksi kuunnella tuota otteluraportin irvikuvaa.

NHL säännöillä ihan OK vihellys favoritilta, sellanen pieni alakäden koukku (kylki kyljessä jarruttelua), ei vaan huomannut niitä muita pariakymmentä. Tämä ehkä saattoi maksaa pisteen, no otetaan takasin maanantaina.

Eka erässä Piku oli kyllä maaginen, sitten alkoi alamäki, muutama harhasyöttö jne. Nokka tais kalpapelin(?) erätaukohaastattelussa sanoa, että aikoo kuormittaa Pikua, "se tarvii nyt peliaikaa".
 

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
Vauhdikas matsihan tuo oli, ei vaan jostain kumman syystä saanut Liigan lauantaiseen kärkikamppailuun puoli tuntia ennen matsia muuta kuin paskat kenttätason seisomapaikat joissa vanhoilla miehillä kipeytyy selät ja valomainokset heijastaa silmiin.

Kärppäjunnujen maali oli ihana osoitus siitä miten tilanteet kannattaa pelata loppuun. Kyllä siellä näkyi muutenkin paikoittain kunnon uhrautumista kevätpelien malliin...Kerholta nostaisin itse Mikko Jokelan joka uurasti välillä naama pleksissä, enimmäkseen painaen kaverin naamaa pleksiin.

Olihan se mukava nährä vaihteeksi Kärppien kotopelikin kun kerran vieraskaukaloihin on vain kerennyt aiemmin. Yksi asia rupesi vituttamaan vaikka pitäähän matseissa huutaa. Ne "HURRI"-huudot Wiikmanille ovat erittäin köyhä läppä. Erittäin. Äläkää viittikö. Nolaatte vaan ittenne.
 

Vertical

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Ihan mukavaa oli seurata peliä pitkästä aikaa. Omaan Silmiin peli oli viihdyttävää ja ainakin fani-katsomossa oli hyvä tunnelma peliä seurata. Syvempää analyysia en viitsi laittaa kun en sitä osaa, siispa ranskalaisia.

- Loponen, hyi vittu. Mene pois sielta. Jäi mieleen luokattomina ratkaisuina.

- Kukkonen jai mieleen hyvässa mielissä, hyvää asennetta ja vittumainen pelaaja kiertaa. Lehtonen - Kukkonen pakkipari pidettävä oulussa hinnalla millä hyvänsä.

- Aaltonen, hyvää pelia, ne kädet, ne kädet..... Veivasi pari kertaa nätisti kerhon pelaajia solmuun ja taisi jarjestää Pesoselle? one-timerin parin metrin päästä maalista josta Pesonen sitten vetaisi metritolkulla ohi.

- Tenkrat, vauhtia piisaa, mutta ratkaisut tuntuivat eileen olleen aika köykäisiä.

- Kerhosta jaivat mieleen parhaiten Janis Sprukts ja Jukka Voutilainen, hyvää pelia molemmilta.

Kaiken kaikkiaan hyvä peli jossa Kärpät tuntui olevan aavistuksen niskan paalla, mutta hyvin HPK puolusti ja piti Kärpät pois aivan parhammailta maalinteko-sektoreilla. 1.eran alussa Kärpät painoi lujaa ekan kympin ja sinä aikana oli paikat pariinkiin maaliin. Muuten tasaista pelailua. Paska fiilis jäi Tenkratin jäähystä joka sitten ratkaisi kerholle voiton. Ei näin favorin......

Hyvä peli.
 

X-Hearted

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Florida Panthers
Pienten marginaalien peli. HPK on tällä erää piirun verran henkisesti vahvempi, joten en yllättyisi yhtään, vaikka huomenna tulisi kuokkaan Hämeenlinnassa ihan isän kädestä.

Positiivisinta ottelussa oli tietenkin taisteluilme, joka näkyi pelaajien asenteessa kentällä. Se ei tällä kertaa riittänyt. Ihmekös tuo...
 

Rolf Paski

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Raittiuslegioona & FC Kraak
Golden AWe kirjoitti:
Olihan se mukava nährä vaihteeksi Kärppien kotopelikin kun kerran vieraskaukaloihin on vain kerennyt aiemmin. Yksi asia rupesi vituttamaan vaikka pitäähän matseissa huutaa. Ne "HURRI"-huudot Wiikmanille ovat erittäin köyhä läppä. Erittäin. Äläkää viittikö. Nolaatte vaan ittenne.

Olin pelissä enkä kuullu ko. huutoja, mutta jos näin on käynnyt, niin täytyy vaan todeta että look who is talking now...!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös