Kärpät - HPK 16.9 Klo 18:30 ( Raksila ) Nyt se alkaa!

  • 12 381
  • 96

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Täytyy myöntää rehellisesti, että odotin tuliaisiksi pelkkää pahaa mieltä kauden avauksesta hallitsevaa mestaria vastaan. Mutta kun ensimmäinen erä ei tarjonnut sen kummempia sydämentykytyksiä nettiradion välityksellä, aloin jo hiljaa mielessäni toivomaan pistettä tai paria. Ja sieltähän tuli kaikki kolme. Radio Suomen selostaja suhtautui jo toisen erän alkupuolella melko pessimistisesti Kärppien mahdollisuuksiin ja Kerhon avausmaali ei ainakaan hänelle tullut minkäänlaisena yllätyksenä. Pikemminkin yllätyksen olisi äänestä päätellen tarjonnut kotijoukkueen johtomaali.

Lisäksi täytyy myöntää, että Kerhon maalit tekivät juuri ne miehet, joilta sitä vähiten odotin. Lopetankin siis erityisesti Väisäsen mollaamisen ainakin vähäksi aikaa. Palataan asiaan sitten, kun on aihetta.

Eli näin mukavasti näin kerholaisittain avattiin tämä kausi. Sirkus jatkuu huomenna Ritarihallissa, valitettavasti olen lomamatkalla jossain Itä-Suomessa. Muuten olisin mennyt katsomaan uusia vahvistuksia ja muuta mukavaa.

Rai.
 

rinkeli22

Jäsen
Viestin lähetti Dave
Nyt tsot tsot. Vittuilu on yksi asia, mutta tällaiset törkeät valheiden levittelyt alkavat olla jo vähän liikaa. Jotain rajaa, kiitos.

Pahoittelen muistikatkostani väittäessäni Kärppien "pitäneen nollan" viime kauden kotipeleissään Hämeen ylpeyttä vastaan, kun tuo jälkimmäinen kohtaaminenhan tosiaan ratkesi vasta jatkoajalla.

Korjataan aiempi väitteeni siihen muotoon, että HPK poistui molemmista Oulun otteluista mukanaan täydet kaksi pistettä, ja sama tahti jatkui nyt sitten nähtävästi tänäänkin. Tosin kolmehan niitä pisteitä jo tällä kertaa sieltä mukaan saatiin.

Mutta kuten sanoin, niin tässä ottelussa oli ainoastaan Kärpillä hävittävää, ja näinhän siinä totta vie sitten tapahtuikin. Kerho otti tästä ottelusta heti kättelyssä juuri niitä pisteitä, joita joukkueen ei olettaisi saavan, joten tästä on hyvä jatkaa pistepussin kartuttamista. Kuten sanoin aiemmin, niin kauden alussahan ja varsinkin avausottelussahan noita yllätyksiä usein nähdään.

Kärpät tulee kuitenkin ottamaan oman paikkansa tuolta kärjestä ennemmin tai myöhemmin, ja Kerho aloittaa floppaamisensa..
 

Jeff

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkueet
Pelistä ei ole paljoa sanottavaa. Hienointa oli mestaruusviirin nosto kattoon ja sen jälkeen olikin edessä karu paluu arkeen.

HPK ansaitsi voittonsa. Ei kahta puhetta. Kärpät luisteli kaksi erää kuin täit tervassa. Kiekko pomppi lavassa, jos ylipäätään löysi edes lapaan. Nikke pelasi ihan ok. Kolmanteen erään Kärpät tuli hieman paremmalla asenteella. HPK kuitenkin pysyi ihan hyvin kyydissä ja korjasi ansaitusti täyden pistepotin.

Kärpistä esim Kukkonen oli täysin hukassa. Selkeästi pelaamattomuus näkyi. Aarnio sytytti parilla pommilla toisen erän lopussa, saarenheimon kenttä pelasi välillä ok, nedved ei jättänyt negatiivista kuvaa. Eipä paljon muuta sanottavaa ole. Luistelu oli ehkä 30% siitä mitä se voisi olla.

Onnea kerholle pisteistä.
 

Old TJ

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Jo parin vuoden ajan olen yrittänyt sanoa että yleensä jääkiekko-ottelussa enemmän voittoa halunnut joukkue pelin voittaa. Niin kävi tänäänkin. Tänään vaan sen joukkueen nimi oli allekirjoittaneen kannalta väärä, mutta muuten kai sitten oikea.

Vilpittömät onnittelut HPK:lle voitosta.. Täältä me kai noustaan... Noustaanhan?


Old TJ
 

Old TJ

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Viestin lähetti Ronning
Ei kai ihan vielä tässä vaiheessa kannata heittää kirvestä kaivoon =)

Kirveet (varsinkin Fiskarsin) on sen verta kalliita vehkeitä että niitä ei todellakaan kannata heitellä. Ei varsinkaan kaivoon...! Joten niin ei ole tehnyt allekirjoittanutkaan.

Varsinkaan ei allekirjoittanut, sillä tunnustaudun olevani se KärppäFani, joka löi silloin kakkosdivarikaudellakin vetoa siitä että Kärpät äänestetään Liigaan ja se voittaa siellä mestaruuden kauden päätteeksi. No - sillloin noustiin divariin, mutta ei voitettu mestaruutta. Vetoni olen maksanut ja lunastanut. Onnea voittajille!

Kirveet pysyy käsissä edelleen!

Old TJ
 

Jupi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, ManU, Napoli
Oli synkkä peli oli. Kerho oli kaikessa edellä ja olisi ansainnut reilummankin voiton. Huolestuttavaa oli myös Koojiin kommentit aamun Kalevassa. "Hyvin taisteltiin ja loppukiri oli hyvä" Siis HALOO! Mikä taistelu? Mikä loppukiri?

Yksi peli on aina yksi peli, mutta silti: pelottavan huonoa. Palsolan Sakke kommentoi pelin jälkeen aivan oikein että touhu oli "sekavaa kohellusta". Kyllä valmennusjohdonkin pitäisi myöntää/huomata milloin homma ei vaan kerta kaikkiaan toimi. Saken mukaan kuulemma ei ole edes liian kovasta reenistä kiinni. Luistin ei vaan kulkenut ja pelaajat eivät löytäneet toisiaan. Yksinkertaiset asitakin tehtiin vaikeiksi.

Suunta tästä on vain ylöspäin ja sinne myös lähdetään. Vilpittömästi edelleen joukkueeseen ja valmentajaan uskoen.
 

Jupi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, ManU, Napoli
Lisäystä vielä. Miksei pelin aikana lähdetty sekoittamaan ketjuja kun huomattiin että homma ei toimi? Vai huomattiinko? Luulis että jollakin lailla olis voinu yrittää herätellä.
 

oukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mikko Kaukokari
Niin, todellakin. Miksei sotkettu ketjuja tai tiivistetty peluutusta? Aikalisäkin otettiin viimeisellä minuutilla kun se oli vähän liian myöhäistä. Itse odottelin sitä ajassa 17.45 tjsp jolloin oli pelikatko ja hyökkäyspään aloitus.

Kerho pelasi tarkkaa puolustuspeliä ja Kärpät hakkasi päätään keskialueella peltimiesten muuriin. Eikä tuolla liikkeellä todellakaan voi kuvitella siitä pääsevänsä ohi.

Suhtaudun taas hiukan epäilevämmin Nenän metodeihin, mutta katsotaan vielä.
 

Tepa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Viestin lähetti oukka
Niin, todellakin. Miksei sotkettu ketjuja tai tiivistetty peluutusta? Aikalisäkin otettiin viimeisellä minuutilla kun se oli vähän liian myöhäistä. Itse odottelin sitä ajassa 17.45 tjsp jolloin oli pelikatko ja hyökkäyspään aloitus.

Kerho pelasi tarkkaa puolustuspeliä ja Kärpät hakkasi päätään keskialueella peltimiesten muuriin. Eikä tuolla liikkeellä todellakaan voi kuvitella siitä pääsevänsä ohi.

Suhtaudun taas hiukan epäilevämmin Nenän metodeihin, mutta katsotaan vielä.

Jos peli on sekavaa kohellusta niin mihin se sekoittamalla tutut kokoonpanot paranee. Nenä on lähtenyt hakemaan rohkeasti hyökkävää kiekollista peliä ja näin alkuakudesta se ei välttämättä heti kulje kuin unelma varsinkin, kun joukkue on kohtuullisesti uusiutunut. Kärpillä ei ole yhtään viime kaudelta valmista kentällistä. Alkukaudesta helposti raadetaan ja innokaastyi puolustavaa peliä, mutta syksyn pimetessä puolustus suuntaan raataminen alkaa tuntua raskaammalta ja raskaammalta ja sydän talvella kiekollista peliä pelaavat joukkueet jyrää ja napsii voittoja. Viime kaudellakin TPS aloitti helposti, mutta Tammikuulta joukkueen meno runkosarjassa oli vakuuttavaa.

Minä annan kannustuksen Jalosen metodeille. Harjoitusotteluissa on nähty iloista hyökkävää peliä, joka on toiminut. Nyt HPK onnistui puolustus muurin rakentamisessa. Kärppien pelityyli on kuitenkin poikkeuksellisen rohkea ja hyökkäävä nykykiekkoon. Se tulee myös yllättämään monet joukkueet. Voitoilla on myös enemmän merkitystä nykyään kuin tasapeli nyhräämisellä.

Mikä meni Kärppien pelissä pieleen. Minusta hyökkäjät oli liian korkealla aluella. Toinen laituri pitää tulla hakemaan kiekkoa alempaa laidasta vauhtiin ja ajaa laitaa keski viivalle, josta pelata kiekko päätyyn jollei muu onnistu. Kärpät yritti liian pitkällä ja moni mutkaisella avauksella murtaa Kerho puolustusta. Keskialueella ei myöskään kärsi pelata poikittain niin paljon kuin Kärpät yritti. Tämä tarkoittaa usein ränni kiekkoa. Toinen mahdollisuus on HIFK käyttämät vipit keskialueelle, joista mm. Harkins karkailee.
 
Viimeksi muokattu:

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Viestin lähetti Tepa
Jos peli on sekavaa kohellusta niin mihin se sekoittamalla tutut kokoonpanot paranee.
Jos peli on jo valmiiksi sekaisin, mitä haittaa pakan uudelleen järjestämisestä olisi? Ojasta ei voi pudota.

Kyllä valmentajan tehtävä on reagoida tilanteeseen. Tuoreessa muistissa on Summasen aikalisä Ruotsi-pelissä. Tuon aikalisän aikana Raato ei juuri ohjeita antanut, mutta viesti oli silti selvä: nyt pitää rauhoittua! Jos valmentaja seisoo pelin loppuun asti vaihtoaitiossa peukku suussa, mitä tapahtuu hänen auktoriteetilleen? Ei ainakaan mitään positiivista. Vastustaja nauraa partaansa ja omien joukossa levottomuus lisääntyy. "Me on hävitty tää peli."
 

Suonikohju

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Reds, Oulun Kärpät
Kohokkaasta pannukakku. Odotukset kaikilla oli varmaan katossa pitkän odottelun jälkeen. Esitys ei kuitenkaan antanut kovin mairittelevaa kuvaa pelistä ja sen sisällä tapahtuvista asioista. Kärpät oli huono ja HPK oli....parempi.

Tuskaisen puskemisen ja kruisailun jälkeen taululla seisoi Kerholle 1-2 ja aivan oikeutetusti. HPK loi ottelussa enemmän vaarallisia pyörityksia ja tilanteita, joista kaksi onnistui. Kuvaavaa pelille oli toisen erän tilanne, missä Nikke pysäytti kiekon maalin taakse. Kärppiä pörräsi kiekon ohi useampia, mutta kellekkään se ei kelvannut. Nikke hakee kiekon itse uudelleen ja huutaa, että ottakaa nyt joku se kiekko. Tilanteen purkauduttua sitten pienet kehityskeskustelut Jaakolan kanssa.

Jos jotain positiivista pitää hakea, niin olkoon se Aarnion antama töötti Sicakille.

Ensimmäinen peli on takana ja tästä nyt ei kannata isommasti päätä alkaa vaivaamaan vaikka peli oli mitä oli. Etiäpäin kohti Espoota.
 

Timbit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Canucks, BC Lions
Voittaminen on keskimäärin mukavampaa kuin häviäminen. Tämä lainalaisuus pätee myös liiga-avaukseen. Oli ihan hauskaa kuunnella Joksia nettiradion kautta ja hermoilla, että tunaroidaanko se johtoasema lopussa vai ei. Ei tunaroitu.

Ossin lailla olen yllättynyt siitä, ketkä Kerhon maalit tekivät. Janinen Hassi ja Hannunen Väisä. Kuka olisi uskonut? Wiikman ilmeisesti selvisi tulikasteestaan kelvollisesti, vaikka usean eri lähteen mukaan Kärppien ainokainen syntyi hänen henkilökohtaisen virheensä seurauksena. Mutta mutta, elämän ensimmäinen liigaottelu vieraskentällä ja vastassa hallitseva mestari. Ei mikään helpoin mahdollinen paikka.

Kärppäleirissä ei silti ole syytä vaipua epätoivoon. Tällaista se kauden alku melkein aina on. Alun sähläily kyllä unohtuu viimeistään keväällä. Täällä Kerhon porukoissa sen sijaan jo mietimme, missä mestaruussauna pidetään keväällä ja missä torin kulmassa kokoonnutaan.
 

Jeff

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkueet
Viestin lähetti Ossi
Jos peli on jo valmiiksi sekaisin, mitä haittaa pakan uudelleen järjestämisestä olisi? Ojasta ei voi pudota.

Kyllä valmentajan tehtävä on reagoida tilanteeseen. Tuoreessa muistissa on Summasen aikalisä Ruotsi-pelissä. Tuon aikalisän aikana Raato ei juuri ohjeita antanut, mutta viesti oli silti selvä: nyt pitää rauhoittua! Jos valmentaja seisoo pelin loppuun asti vaihtoaitiossa peukku suussa, mitä tapahtuu hänen auktoriteetilleen? Ei ainakaan mitään positiivista. Vastustaja nauraa partaansa ja omien joukossa levottomuus lisääntyy. "Me on hävitty tää peli."
Kärppien ongelma oli puolivaloilla pelaaminen. Ketjut pitää rauhoittaa nyt, jotta ne voivat hio yhteispeliään oikeissa peleissä. Kärpät pelasi eilen todella huolimattomasti, löysästi ja niin päin pois.. Ei millään ketjumuutoksilla olisi tullut sen parempaa tulosta.
 

Tepa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Viestin lähetti Ossi
Jos peli on jo valmiiksi sekaisin, mitä haittaa pakan uudelleen järjestämisestä olisi? Ojasta ei voi pudota.

Kyllä valmentajan tehtävä on reagoida tilanteeseen. Tuoreessa muistissa on Summasen aikalisä Ruotsi-pelissä. Tuon aikalisän aikana Raato ei juuri ohjeita antanut, mutta viesti oli silti selvä: nyt pitää rauhoittua! Jos valmentaja seisoo pelin loppuun asti vaihtoaitiossa peukku suussa, mitä tapahtuu hänen auktoriteetilleen? Ei ainakaan mitään positiivista. Vastustaja nauraa partaansa ja omien joukossa levottomuus lisääntyy. "Me on hävitty tää peli."

Lukemalla vaikkapa ottelun tilastot voit todeta Jalosen ottaneen aikalisän ottelun lopussa. Kärpät alkoi myöskin saada otetta ottelun lopussa ja joukkueen rivejä tiivistettettiin. Neloskenttä ei käynyt kolmannen erän puolenvälin jälkeen kentällä Sihvosta lukuunottamatta. Jalonen ei suinkaan seisonut peukku suussa. Kärppien kiri oli mielestäni parempi kuin Suomen kiri Kanadaottelussa.

Kärpät ei pelannut tasollaan ja valmentajankin pitäisi pystyä siihen vaikuttamaan. Kärpät joukkueena kuitenkin pelaa joukkueena suuresti yleisölle Raksailassa ja se haluaa räjäyttää tunnelman pintaan. Se näkyy sitten varsin usein pelisuorituksessa mailan puristamisena ja liiallisena yrityksenä/ latauksen ylimenemisenä. Tämä tapautui myös viime kaudella. Sille otolliset paikat on kauden avaus ottelu kotona, playoff pelit esimerkkeinä. Kärpät hävisi esimerkkinä Jokereille kaksi peliä viime kaudella palyoffeissa kotona, kuten myös HIFK:lle karun 5-0 tappion, sitä edellisenä vuonna playoffeissa kaksi peliä päättyi tappioon Jypille Oulussa, Tutolle Kärpät hävisi kolme ottelua aikanaan kotona. Vanhassa Tervakaupungissa löytyy kummasti tervaa kentältä aina avausotteluissa ja playoff avausotteluissa. Silloin, kun Kärpät onnistuu maalinteossa alkuun, nousee joukkue lentoon, mutta, kun maali jää tulematta opn tervapuuro valmis.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Viestin lähetti Tepa
Lukemalla vaikkapa ottelun tilastot voit todeta Jalosen ottaneen aikalisän ottelun lopussa. Kärpät alkoi myöskin saada otetta ottelun lopussa ja joukkueen rivejä tiivistettettiin. Neloskenttä ei käynyt kolmannen erän puolenvälin jälkeen kentällä Sihvosta lukuunottamatta. Jalonen ei suinkaan seisonut peukku suussa. Kärppien kiri oli mielestäni parempi kuin Suomen kiri Kanadaottelussa.
Noh, siitä voi olla kahta mieltä, onko aikalisä hyvä ottaa kolmanneksi viimeisellä vai viimeisellä minuutilla. Olen kuitenkin ollut kärppäläiskommenttien varassa pelin kolmannen erän osalta, joten olet varmaankin oikeassa Kärppien kiristä. Aiempien kommenttien perusteella vain sai sellaisen kuvan, että Kojo lähinnä katseli avuttomana, kun peli ei luistanut.
 

Tepa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Nämä samat kannatajat sanoo myös Kari 'Taskubiljardi' Heikkilä ei tee mitään. Nyt maajoukkueessa Raimo 'Raivo' Summanen käyttää myös liian rajuja otteita. HPK kannatajatkin tuntuvat mielummin Twiteä lainatakseni" Mielummin katson lättyä heittelviä takatukkia kuin mailoja mittailevia etutukkia". Moni Kärppäfani toivoisi, että asia olisi ollut juuri HPK:n lailla eilen.

Kärpät osaa mennä lukkoon kotiyleisön edessä. Siihen ei valmentaja paljon pysty. Sitä on yrittänyt Juhani Tamminen, Kari Heikkilä ja nyt Kari Jalonen. Kaikilla on esimerkkejä noista kotilukoista. Tammisella Tuto-tappio, kolme hävittyä kotiottelua, Heikkilällä vaikkapa Jypille hävityt kolem playoffein kotiottelua tai sitten sarjan alku pari vuotta sitten, kun Palsolakin viiden tappion jälkeen itki urheiluruudussa totesi ' Ei vaan kulje'. Heikkilä puhui silloin Raksilan raa'asta coloseumista. Taivaan ja helvetibn ero näissä avausotteluissa on pieni. Pari onnistumista ja joukkue yleisöineen on taivaassa ja kun onnistumisia ei viiteen minuuttiin tai kahteen erään tule niin edessä on helvetti.

Eilisessä pelissä tuska alkoi mielestäni Somervuoren todella helposta jäähystä, jonka aikana Kerho sai ylivoimansa pyörimään kohtuullisesti ja sai itseluottamusta tekemiseensä. Antisankari oli mielestäni Kärppien Sihvonen, jonka kentän aikana HPK sai peliään pyörimään. Sihvosen liike oli mielestäni vähäistä. Edelleen ylivoima pyöri näyttävästi HPK:lla nimenomaan Kärppien kolmannen ylivoimaparin aikana johon Sihvonen kuului. Kokeneenlta mieheltä olisi myös odottanut enemmän suunnan näyttöä nuorelle joukkueelle painetilassa. Minusta alkaa näyttää, että Sihvonen tekee 'Jämseenit'. mies on saanut kokeilla nuortwen työmyyrien kanssa niinkuin myös Tsekkien kanssa ja kenenkään kanssa ei mielestäni ole huippu hyvin luistanut. Juntunen-Paakkolanvaara-Haataja on toiminut paremmin ketjuna kuin yksikään Sihvosen vitja. Mies ei tunnu nousevan riittävälle tasolle starojen kanssa eikä homma tunnu luistavan Kärppä kasvattien kanssa. Ja ainiin, HPK:n voittomaali tuli Viuhkolan omanpään aloitustappiosta. Huono pelaminen Viuhkolalta. Kyllä, mutta niityä virheitä helposti tulee, kun Sihvosen nelosen jäljiltä joutuu poikkeuksetta pitkän hätäsrin tai Bäckströmin torjunnan jäljiltä omanpään aloitukseen.
 

Begbie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho
Hyvä Kerho!

Mikäs sen mukavampaa kuin aloittaa kausi voitolla puolustavan mestarin kotikentällä. Porukassa tuntuu olevan hyvä henki Jatkoajan raportista päätellen. Se lupaa hyvää myös tämän illan ottelulle. Väisästä ja Hassista olisin kyllä minäkin viimeisenä veikannut Kerhon maalintekijöiksi, mutta onneksi olin (jälleen) väärässä.

Edit. Paikalla olijoilta halusin kysäistä yhtä asiaa. Miten Rita pelasi eilen?
 
Viimeksi muokattu:

Hypnotised

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Joo täyttä sontaahan se peli oli. Olisin odottanut, että toisen erän jälkeen olisi vaihdettu ainakin Ujcikin ja Somervuoren paikkoja. Palsolan Sakke ei tuntunut yhtään sopivan Ujcikin ja Nedvedin kanssa samaan ketjuun. Parikin kertaa Ujcik syötti Sakelle ja polki itse vauhtiin. Sakke jäi keskialueella munimaan ja höntsäilemään kiekon kanssa vaikka Ujcik oli hyvässä vauhdissa ja syöttöpaikkakin oli. Viktor joutui sitten pistämään jarrut pohjaan ja siihen kyrvähti sekin hyökkäys.

Niin ja semmonenkin asia oli pettymys, että Tenkrattia ei nähty alivoimalla. Viime kaudella hyvin kyttäili purkuja, joista monesti syntyi hyökkäys ja maalintekotilanne.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös