Kärpät fanitoiminta ja -matkat kaudella 2013–2014

  • 45 988
  • 65

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Millaiset käytännöt faniporukalla on yleensä sen suhteen kun teette noita vierasreissuja esim. tänne Kuopioon, eli saako paikallinen etäfani tulla sinne "teidän" seisomakatsomoon joka on siellä nurkassa, vai onko se yleensä varattu kokonaisuudessaan sille kauempaa matkustavalle porukalle? Ensi perjantaina olisi jälleen tarkoitus tulla katsastamaan KalPa-Kärpät, ja siinä mielessä ihan mielenkiinnosta kyselen.

Hoi, kyselen tämän jutun perään vielä uudestaan! :)
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
No eiköhän sinne sekaan mahdu. Ei tämä homma niin vakavaa ole. Sekaan vain!
Joo mielellään sitä olisi muiden samanhenkisten kanssa siellä. Yleensä tullut nämä Kuopion matsit käytyä jonkun kaverin kanssa katsomassa (ei-Kärppäfani), joten ei olla sinne varsinaiseen vieraskatsomoon tultu. Nyt kun näillä näkymin ihan itsekseni tulen, niin mielellään sitä tuonen tulisi. Voisi käydä vaikka tuopillakin.
 

Teme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nashville Predators
Onkohan tuota fanikatsomon keskisormi-kakskeppistä nyt mietitty ihan loppuun? Jos tuolla etelämpänä porukka haluaa tehdä itsestään typerän vaikutelman heiluttelemalla keskareita yleisössä, niin ei kait Oulussa tarvitse vajota yhtä alas? Jotenkin siitä tulee sellainen vaikutelma, että kun äly ja kekseliäisyys loppuvat, niin pitää lähteä keskarilinjalle.
 

L. Paraske

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Suomi, Arttu Hyry, Hagaby Golf 2
Minä voin myös leimautua kukkahattutädiksi tässä asiassa, koska eipä huvittanut eikä aiheuttanut ylpeyttä fanijoukoistamme kun tuo plakaati eilen tv-lähetyksessä vilahti. Tunteella voi ja pitää kannattaa mutta mielellään tyylillä.
 

Mensonge

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Seuraavaksi välierät. EtäKärpät aloittaa ryminällä. Friikkireissu kahteen ensimmäiseen peliin tarjolla. Irtolippuja kaikkiin vieraspeleihin luonnollisesti ja Raksilaankin jäsenille. Muut mahdolliset reissut tarjolle tilanteen mukaan. Ilmoja sisään www.etakarpat.net ja bussit liikkeelle. Vastus tulee olemaan kova jokatapauksessa, joten fanien tukea tarvitaan.
 

mailman-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Ja sitten finaalit.

EtäKärpät JATKAA ryminällä, 2. ja 3. peliin THEfriikkiä tarjolla.
Pelkästään Helsinki-Tampere-Helsinki bussia löytyy tokaan finaaliin.

Noita, ja paljon muutakin tulevaa voi silmäillä täältä; EtäKärpät FINAALEISSA! | EtäKärpät
 

Petr Vousky

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Mitenkähän lie tuon maanantaisen reissun toteutuminen Oulusta Tampereelle? Ei näy mitään päivitettyä tietoa Kärppäkannattajien sivuilla taaskaan
 

Teme91

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Mitenkähän lie tuon maanantaisen reissun toteutuminen Oulusta Tampereelle? Ei näy mitään päivitettyä tietoa Kärppäkannattajien sivuilla taaskaan
21 minuuttia sitten tullut Kärppäkannattajien facebook sivuille, että matka toteutuu ja lähtö huomenna klo 10. Ilmoittautumisaikaa vielä vähän päälle 1,5h eli kello 14.45 asti.
 

Mensonge

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
EtäKärppien kausi lähtee kunnolla käyntiin ensi viikon Kaakon tuplan myötä. Bussi yön yli reissulle Helsingistä Lappenrantaan ja Kouvolaan on varmistettu. Vielä ehtii varaamaan hotelliyönkin, kun nopeasti ilmoittautuu. Myös reissut Helsingistä ja Tampereelta, Hämeenlinnan ja Lahden kautta lauantaina Kouvolaan ovat myynnissä. Ilmoittatukaa ja lähtekää kannustamaan joukkuetta sarjatulokasta vastaan. Ilmot www.etakarpat.net
 

JJ#9

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Seuraa mielensäpahoituskirjoitus:

Olin tänään ensimmäistä kertaa tälle kaudelle (parin kauden tauon jälkeen) EtäKärppien fanikatsomossa. Meininki oli totutun hyvää, ja huipentui hienosti mahatifoon, ja sekös Etelä-Suomessa riemastuttaa.

Isossa kuvassa pelistä jäi mieleen kuitenkin fanituskulttuurin puolesta se, kuinka usein chantit kääntyivät negatiivisen, espoolaisia ja bluesilaisia dissaaviin lauluihin. Lyhyt chantti 1-2 kertaa pelin aikana on mun mielestä ihan kohtuullista ja hauskaakin, erityisesti jos siihen on aihetta peli- tai katsomotapahtumien puolesta. Tänään kuitenkin v*ttuiltiin Espoon kaupunki-identiteetin puutteesta ynnä muusta mukavasta ainakin puolenkymmentä kertaa ennen toisen erän loppua.

Pientä skismaa (ei fyysistä) on ihan kiva pitää eri faniryhmien kesken, siitähän tää tunne fanittamiseen osittain syntyy. Mutta tässä mentiin mun mielestä hyvän maun rajojen yli. Onko palstaveljellä @Chambza:lla tähän jotain kommenttia? Muistelen siis et sä toimit EtäKärppien hommissa.
 

Mensonge

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Hyvä kannanotto. Tänään oli tavallista enemmän vastustajalle ivailua. Espoossa noita ivalauluja kehittyi menneiden vuosien pleijarisarjoissa hieman tavallista enemmän. Kyllähän se aina parempi on kun kannustetaan omia, eikä ivailla vastustajille. Flow oli tänään siis hiukan väärään suuntaan ajoittain. Meno noin muuten oli perustasolla. Mukavasti uudemmatkin kasvot löytää samaan katsomoon ja siten saadaan suurempi fanikatsomo aikaiseksi. Jatkossa vaan palautetta aina kun siltä tuntuu. Toiminnan idea on tietenkin kannustaa omia ja tehdä se hyvällä maulla niin, että mahdollisimman moni kärppäfani viihtyy samassa katsomossa.
 

Chambza

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Flyers
Kiitos asiallisesta palautteesta @JJ#9! Ja kyllä, kuulun EtäKärppien vastuuhenkilöihin sekä virallisesti että usein otan jonkinlaista roolia katsomossakin.

Kuten Mensonge valottaakin, Espoon peleihin on syntynyt jokin erikoinen taustavire. Varmaankin suurin vaikutus on pitkällä playoff-putkella, oliko niitä nyt 5 vai 6 kautta peräkkäin kun kohdattiin kuolemanpeleissä. Matkan varrelle on siis mahtunut monenlaista molemminpuolista hassuttelua ja hölmöilyä. Meillä lienee tendenssi pikkaisen provota, vastapuolelta taas on tullut sitten ehkä vähemmän "rikkeitä" määrällisesti mutta asteeltaan ehkä vakavampia (katsomohaastoja, katsomotarvikkeiden pöllimisyrityksiä, bussin kivittämistä yms). Todettakoon että ihan viime vuodet ovat kyllä olleet tältä osin rauhallisia. Anyhoo, tämä historia on sitten synnyttänyt poikkeuksellisen määrän Espooseen kohdistuvia pilkkalauluja. On meillä yksi tai kaksi (mielestämme yleensä vielä hyväntahtoista) pilkkalaulua varmaankin jokaiselle seuralle, mutta ainoastaan Espoossa niitä on repertuaarissa varmaan tusina. Ainoa tältä osin edes lähelle pääsevä on edesmennyt Jokerit, ja toki heidänkin kanssaan on ollut monenmoista sattumusta ja siis pitkä historia sekä faniryhmien että seurojen välillä.

Summa summarum: kuten JJ#9, olen sitä mieltä että pienimuotoinen ja hyväntahtoinen, ei-fyysinen vaan pelkästään verbaalinen kenttävittuilu ja vastakkainasettelu kuuluu urheilussa asiaan. Mutta, jos meininki menee pelkäksi lällättelyksi (kuten eittämättä Espoossa välillä käy), ollaan hakoteillä. Koitammepa ensi kerralla hieman hillitä tätä puolta kollektiivissamme!
 

JJ#9

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kiitoksia fiksuista vastauksista @Chambza & co.

Nyt kun hieman avasitte tätä Blues-taustavireen historiaa, niin kyllähän tuon kuittailun ymmärtää. Itelle se tuli ehkä sen takia pienenä yllätyksenä, kun Siniset on tähän mennessä ollut (Erkki Rajamäkeä lukuunottamatta) aika HMV-fiiliksiä herättävä porukka, pudotuspelihistoriasta huolimatta. Ne viha-rakkaussuhteet on siis kohdistunu Jokereiden lähdön jälkeen enemmän muille joukkueille allekirjoittaneen kohdalla.

Vähän tuli tehtyä siis kärpäsestä härkäsen, mutta hyvä että asia selkis nyt täysin itselle. Pidetään sama kuittailumeininki yllä jatkossakin, se nyt olisi vihoviimeinen piste chanttaamiselle, kun mentäis "Kärpät, hei, hei"-tyylisiin poliittisesti korrekteihin myötäkarvaan silittelyihin.
 

Mensonge

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Lauantaina 14.11 olisi tarjolla EtäKärppien fanimatka Hämeenlinnaan niin Helsingistä, kuin Tampereeltakin. Myös Oulusta puuhataan reissua samaan peliin. Aina niin tunnelmallinen Rinkelinmäki kannattaa kokea hyvässä seurassa. Ilmoja sissään www.etakarpat.net ja Kärppäkannattajat
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös